מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
לרגל השקתה של אפליקציית הופר (Hopper), במערכת הפעלה אנדרואיד, החלטנו להביא לכם קצת מידע על אפליקציה זו. כלומר יתרונות וחסרונות, איך היא עובדת ומה כל כך מיוחד בה?
–
כתבה וערכה: נועה הראל, כתבת לעניני טכנולוגיה ותעופה
–
לרגל השקתה של אפליקציית הופר (Hopper), במערכת הפעלה אנדרואיד, החלטנו להביא לכם קצת מידע על אפליקציה זו. כלומר יתרונות וחסרונות, איך היא עובדת ומה כל כך מיוחד בה?
אז ככה, מדובר באפליקציה חינמית שפותחה על ידי חברת הופר, מנכ”ל החברה הוא פרדריק ללונד. האפליקציה התחילה להיות פעילה בשנת 2005 רק במערכות ההפעלה של אפל, מהיום אפליקציה זו קיימת גם במערכת הפעלה אנדרואיד.
מדובר על אפליקציה שמספקת מידע על מחירי טיסות הזמינות מהמחיר הנמוך לגבוה, ייחודה של האפליקציה של הופר היא דווקא ביכולת החיזוי שלה אם מחיר הכרטיס המבוקש עלול לרדת או לעלות במחיר בהמשך. כלומר, האפליקציה, חמושה בתוכנה שיודעת לחשב בכול רגע נתון את צפי מחירי הטיסות בעולם. הופר מקבלת נתוני חיפוש טיסה בזמן אמת ממספר מערכות הפצה גלובליות של שותפים, שמקורם בחיפושי טיסות שנעשו בסוכנויות נסיעות מקוונות רבות. תוכנה מסוג זה אינה חדשה בשוק, ישנן כמה חברות שניסו אפליקציות עם אפשרות חיזוי המחירים אך מה שמייחד את הופר הוא האחוזים הגבוהים והמדהימים שלה ביכולת החיזוי, מדובר לפי מנכ”ל החברה בתשעים וחמש אחוזים של הצלחה בחיזוי מחיר טיסה בסטייה של כחמש דולרים!!! כן כן, יכולת חיזוי מדהימה בהחלט, איני יודעת באיזה לוגריתמים הם משתמשים באפליקציה אך בהחלט מרשים.
יתרון נוסף שמציעה אפליקציית הופר הוא אפשרות התרעה למשתמש על שינוי במחיר הטיסה (הוזלה או התייקרות על פי בקשתך). כלומר, מרגע שהמשתמש התעניין או בחר טיסה מסוימת, האפליקציה מראה צפי על שינויים במחירי הכרטיסים. למשתמש יש את האפשרות לבקש התרעה על כל ירידה או עלייה במחיר. כך חווית קניית הכרטיס הופכת לנגישה וקלה, ללא צורך בהתעסקות בבדיקה חוזרת נשנית של מחירי הכרטיסים, האפליקציה עושה זאת וברגע של שינוי גם מיידעת את המשתמש. לדוגמא: נגיד שברצוני לטוס מתל- אביב לברלין בעוד כחודש, אפתח את אפליקציית הופר, אזין את נתוני היעד והתאריכים. אז האפליקציה תחזה עבורי האם כדאי לי לקנות כרגע את הכרטיס או לחכות מספר ימים (וגם תגיד כמה ימים…), במידה והחלטתי לחכות לעסקה זולה יותר האפליקציה תשלח לי התראה בכל פעם שמחיר הטיסה ירד על מנת להבטיח שלא אפספס והרכישה שלי תהיה הכי משתלמת.
מבחינת חווית השימוש באפליקציה מדובר בתוכנה מאוד פשוטה, נקייה, ללא פרסומות וסיבוכים. בכול שלב יש הסבר קצר מה באפשרות המשתמש לעשות ועל מה ללחוץ, כמו גם המלל בכל שלב מאוד מינימליסטי ובהיר. ארנב חמוד מלווה את האפליקציה או בריצה או בישיבה על כיסא באי בודד. סך הכול ויזואלית ומבחינת תוכן מאוד קל להתנהל ולהבין את האפליקציה, גם למתקשים טכנולוגית. בכניסה המשתמש מתבקש לרשום את היעד ולאחר מכן את התאריכים, כבר בשלב בחירת התאריכים מנחה האפליקציה מהם התאריכים הזולים והיקרים יותר בתצוגת של מספר חודשים קדימה. לאחר בחירת התאריכים ניתנים אפשרויות של מחירי טיסות לבחירת המשתמש כמו גם צפי לעלייה וירידה של המחירים. המשתמש יכול להתחיל בקניית הכרטיס באותו הרגע או לבחור לחכות, אם בחר לחכות יכולה האפליקציה לעשות עבורו את עבודת הבדיקה וברגע שמחירי הטיסה משתנים, לפי בחירתו לשלוח למשתמש התרעה שתעדכן אותו על כך.
דבר נוסף ומעניין לגבי אפליקציית הופר הוא שהשנה דורגה במקום השביעי מבין כל האפליקציות המועדפות של חברת אפל, כשמסביבה אפליקציות בסדר גודל כמו אינסטגרם וHBO Now. לפי חברת הופר האפליקציה הורדה כשלוש מיליון פעמים מאז השקתה. נוסעים עקבו אחר שינויים במחירים ביותר מחמש מיליון טיסות, ולפי דיווחים אחרונים של החברה יותר משבע מיליון התראות על שינוי מחיר טיסה נשלחו למשתמשים רק בחודש האחרון.
מחווייתי כמשתמשת אני יכולה להגיד שאכן מדובר באפליקציה קלילה וכיפית לתפעול המגישה לך את כל המידע באופן פשוט, מהיר ואפילו חמוד (הארנב עבד עליי), במיוחד אהבתי את זה שמדובר באפליקציה חינמית שנותנת שירות ברמה גבוהה. עם זאת עליי לציין שבחיפושיי אחר טיסות זולות באתרי אינטרנט אחרים (כמו Easy Jet), מצאתי לאחר זמן קצר טיסות זולות משמעותית מהטיסות שהוצעו לי באפליקציית הופר. לכן בעיניי יש לשים לב לנתון זה ולא לוותר על החיפוש העצמאי עבור טיסות זולות אחרות. ייתכן וישנן חברות שעדיין לא עובדות אם האפליקציה. אשתמש באפליקציה רק כשארצה לטוס עם אחת מהחברות שמיוצגות באפליקציה ואז אוכל להשתמש בצפי שהיא נותנת עבור כדאיות זמן קניית הכרטיסים, מעבר לזה אמשיך לחפש בעצמי ולא אסתמך אך ורק על האפליקציה. אבל יודעים מה? נסו להוריד את האפליקציה ולבדוק אותה בעצמכם: https://www.hopper.com/
שילוב טיסות צ’ארטרים וסדירות והזמנת כרטיסי טיסה בצורה הכי חכמה
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.