מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקותאם נוסעים לאורך כביש השייך זאייד של דובאי, אפשר לראות את המבנה האיקוני והמרשים שמעבר למגדלי האמירויות. זהו הנוף התרבותי הבא של דובאי, מוזיאון העתיד, והוא נועד לחקור את האיומים וההזדמנויות בזמננו, למען עתיד טוב יותר. מגזין נשיונל ג’יאוגרפיק בחר את מוזיאון העתיד כאחד מ-14 המוזיאונים היפים בעולם.
בני אדם תמיד דואגים לדעת מה צופה להם העתיד. מוזיאון העתיד החדש הוא יוזמה ייחודית של קרן Dubai Future Foundation שהקים שייח מוחמד בן ראשיד אל מקטום שהוא סגן הנשיא וראש הממשלה של איחוד האמירויות ושליט דובאי.
הגבעה הירוקה שעליו נמצא מוזיאון העתיד מסמלת את כדור הארץ והחלל הריק מסמל את העתיד הלא ידוע.
הבניין פותח שביל חדש הרחק מהמגדלים הגבוהים החולשים על קווי הרקיע בכל מקום.

כחלק מאחד הפרויקטים השאפתניים לקראת אקספו 2020. זה בניין מהפכני שיחקור את עתיד הבינה המלאכותית וטכנולוגיות חדשניות אחרות בדובאי. מלבד היותו אטרקציה תיירותית, מוזיאון העתיד יספק במה גם לקורסים מתקדמים, סדנאות מיוחדות, כנסי מדע ובדיקת אב-טיפוס של ההמצאות האחרונות וסטארט-אפים חדשים.
מוזיאון העתיד דובאי מעוצב בסגלגל כסוף מבריק עם מרכז פתוח. הבניין נראה כמו עין ששומרת על העיר. האמנות והשירה הם ההיבטים הניכרים של עיצוב הבניין של מוזיאון העתיד. הקליגרפיה הערבית הכוללת את הציטוטים של ראש ממשלת איחוד האמירויות, שייח מוחמד בן ראשיד אל מקטום, על העתיד נחרטת כלפי חוץ.
“העתיד שייך למי שיכול לדמיין אותו, לעצב אותו ולבצע אותו. זה לא משהו שאתה מחכה, אלא יוצר.”
“المستقبل سيكون لمن يستطيع تخيله وتصميمه وتنفيذه. المستقبل لا ينتظر..المستقبل يمكن تصميمه وبناؤه اليوم.”
“הסוד לחידוש החיים של תאגידים, לאבולוציה של ציוויליזציות ולפיתוח האנושות הוא פשוט: חדשנות.”
“سر تجدد الحياة وتطور الحضارة وتقدم البشرية هو في كلمة واحدة: الابتكار.”
“אולי לא נחיה מאות שנים, אבל תוצרי היצירתיות שלנו יכולים להשאיר מורשת הרבה אחרי שאנחנו נעלמים”.
“لن نعيش مئات السنين, ولكن يمكن أن نبدع شيئا يستمر مئات السنين.”
הנדסת עיצוב
מוזיאון העתיד תוכנן על ידי קילה דיזיין אדריכלים והונדס על ידי ייעוץ הנדסי בורו האפולד.
גם במבט חטוף, אפשר לראות בבירור שהמוזיאון מאד מפורט וזאת הודות לחברת הארכיטקטורה שמשתמשת בכלים מודרניים כדי לחתוך כ-1,024 תבניות התומכות ב -890 לוחות נירוסטה ופיברגלס. החלק החיצוני של מוזיאון העתיד הוא בהשראת תעשיית התעופה. על פי אדריכלי מוזיאון העתיד, הבניינים עם משטח כה מורכב הם בדרך כלל מסכי גשם. במוזיאון העתיד הזה, המעטפה עושה את האיטום, את המבנה ואת התאורה. מוזיאון העתיד דובאי לא נועד להתבסס על העבר. זה אמור להיות חממה לחדשנות ואיך יהיה העתיד.
המוזיאון משתרע על שטח של 30,000 מ”ר, ללא עמודים, בן 7 קומות. חזית הנירוסטה, המשתרעת על פני 17,000 מטרים רבועים, מוארת על ידי 14,000 מטרים של קליגרפיה ערבית שתוכננה על ידי האמן האמירתי מטר בן להאג ‘. המוזיאון מקושר גם באמצעות שני גשרים, הראשון משתרע על מגדלי ג’ומיירה אמירויות, באורך של 69 מטרים, והשני מקשר אותו לתחנת המטרו מגדלי האמירויות, באורך של 212 מטרים. החזית מורכבת מ -1,024 צלחות המיוצרות כולן על ידי רובוטים במיזם ראשון מסוגו במזרח התיכון. כל צלחת של החזית מורכבת מארבע שכבות, וכל שכבה נוצרה לאחר ביצוע 16 שלבי תהליך. תקופת ההתקנה של החזית החיצונית נמשכה יותר מ -18 חודשים, וכל אחד מהלוחות מותקן בנפרד. מוזיאון העתיד של דובאי, המודל לקיימות בעיצוב יצירתי, מופעל על ידי 4,000 מגה -ואט של אנרגיה סולארית המיוצרת על ידי תחנה המחוברת לבניין, בשיתוף עם רשות החשמל והמים של דובאי. המוזיאון יהיה הראשון מסוגו במזרח התיכון שיקבל תעודת פלטינה למנהיגות באנרגיה וסביבה סביבתית, הדירוג הגבוה ביותר לבניינים ירוקים בעולם. הפארק המקיף את המוזיאון מכיל 80 מיני צמחים, מצוידים במערכת השקיה חכמה ואוטומטית חדישה.
באופן כללי, המוזיאון יהווה מקום ללמידה, וכפי שאנו יכולים לראות בתערוכות בפסגת הממשלה העולמית בחמש השנים האחרונות, הכוללות בני אדם המתנשאים לגובה של 2.0 מ’, ומציגות את ההתפתחות הטכנולוגית של גוף האדם בשנת 2019, ואת ‘השינוי באקלים’ שאפשר לדמיין בדובאי של 2050 בשנת 2017. המוזיאון יעורר נושאים גדולים ויבחן את ההתקדמות הטכנולוגית.
מוזיאון העתיד יכלול כמה קומות שייועדו לחוויות שונות, 3 קומות יכללו תערוכות של מציאות מדומה, המתמקדות על העתיד הפוטנציאלי בפיתוח משאבים בחלל החיצון, מערכות אקולוגיות והנדסה ביולוגית, לצד, ויחד ועם נושאי בריאות ורווחה.
מבחינת הטכנולוגיה העתידנית, הרצפה תכיל טכנולוגיות עתידיות שנועדו לשנות את העולם, תוך התמודדות באתגרים באיזור כגון: בריאות, מים, מזון, תחבורה ואנרגיה.
הקומה האחרונה תוקדש כולו לקטנטנים, ותיועד לילדים, כדי לחקור ולפתור אתגרים בדרכם להפוך ולהיות ‘גיבורי העתיד’ שלנו. אין ספק שמוזיאון העתיד הוא מבנה אפי.
לחץ כאן > למידע נוסף על מוזיאון העתיד
כתובת: Sheikh Zayed Rd – Trade Centre – Trade Centre 2 – Dubai – United Arab Emirates
מוזיאון העתיד של נמצא בסמוך ישירות למגדלי האמירויות של ג’ומיירה בדובאי, איחוד האמירויות הערביות
איך מגיעים למוזיאון העתיד
ניווט עם אפליקציית וויז
ההגעה למוזיאון אפשרית על ידי תחבורה ציבורית בקו המטרו האדום של דובאי (ירידה בתחנת Emirates Tower) או באוטובוסים מספר 27, 29, X22

מידע על מוזיאון העתיד (נכונות ליום הכתבה)
עלויות כניסה: ילד עד גיל 3 – חינם, מגיל 3 ועד 60 ומעלה – 145 דירהם לאדם, מגיל 60 ומעלה – חינם. כניסה חינם לבעלי מוגבלויות.
זמן ביקור שמומלץ לביקור במוזיאון העתיד: בין שעה (לממהרים) לשלוש שעות (לרציניים שרוצים לראות ולהבין).
כל המבקרים, כולל הזכאים לכניסה חינם, חייבים להזמין משבצת זמן כדי להיכנס למוזיאון. כרטיסים מספקים גישה מלאה לחוויית המוזיאון ולמתקנים.
גילאי פעילות: מתאים לכל גיל
שעות פתיחה: בכל יום 10:00-18:00. שעת הכניסה האחרונה לאורחים היא שעה לפני הסגירה.
נגישות: המוזיאון נגיש לאנשים “נחושים”. כך הם קוראים לאנשים עם מוגבלויות
האם אפשר להביא אוכל? האורחים יכולים להביא אוכל משלהם לצרוך בלובי ובאזורי הגן. רשאים להביא חטיפים ומשקאות לקומת הילדים של גיבורי העתיד (רמה 1), אך לא מעבר למחסום הכניסה. אסור להכניס אוכל או שתייה לתערוכות אחרות למען בטיחות כל האורחים.
טלפון של מוזיאון העתיד:
800 2071 [8:00-20:00 | 7 ימים בשבוע]
אימייל והאתר של מוזיאון העתיד:
פניות כלליות: info@museumofthefuture.ae
חוות דעת
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.