מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקותרעבים לקצת תרבות? בגרמניה תוכלו למצוא מספר מוזיאוני אוכל מעניינים שיספקו את התיאבון שלכם. הנה לכם רשימה של חמשת מוזיאוני האוכל הטובים ביותר שיש לראות בגרמניה. בתיאבון!
מוזיאון הנקניקייה בברלין (Currywurst Museum in Berlin)
הגרמנים מתייחסים אל הנקניקיות שלהם ברצינות רבה ובברלין תוכלו אפילו למצוא מוזיאון שמוקדש כולו לעולמן של הנקניקיות. מוזיאון הנקניקייה בברלין מציג את ההיסטוריה ואת תהליך העיבוד של המאכל הלאומי, נקניקייה מטוגנת וחתוכה, מכוסה ברוטב קארי. בתערוכה האינטראקטיבית תוכלו ללמוד על המרכיבים והמתכונים המקוריים של נקניקיית הקארי, להיכנס אל “אולם התבלינים” שבו תוכלו להריח את התבלינים שהנקניקייה מכילה, ולצפות בסרטים ובצילומים ארכיוניים של הגברת שהמציאה, לאחר מלחמת העולם השנייה, את המעדן שהפך לאייקון.
וכמובן שאי אפשר לסיים ביקור במוזיאון הנקניקייה מבלי לטעום אחת. ב-“טרקלין האוכל” תוכלו ליהנות מנקניקיות קארי במחירים זולים יחסית.
שעות הפתיחה של המוזיאון: מ-10:00 עד 20:00 (המוזיאון שומר לעצמו את הזכות לשנות את שעות הפתיחה במקרה של אירוע חריג)
למידע נוסף, אתם מוזמנים להציץ בפיסבוק הרשמי של המוזיאון
מוזיאון התבלינים בהמבורג (Spice Museum in Hamburg)
המבורג היא אחת מן ערי הנמל החשובות ביותר באירופה, ובין המוצרים הרבים שמגיעים הנה מדי יום הם תבלינים מרחבי כל העולם, כך שמן הראוי שלעיר זו יש מוזיאון תבלינים נהדר – היחיד מסוגו בעולם. במוזיאון, שממוקם במחסן עתיק קרוב לנמל, תוכלו לראות, להריח וכמובן לטעום למעלה מ-50 סוגים שונים של תבלינים אקזוטיים, שכמה מהם ידועים לאנושות כבר 500 שנה. מעל ל-700 תצוגות קיימות במוזיאון, ביניהן גם תצוגות של המכונות וכלי העבודה שלוקחים חלק בייצור של התבלינים. המוזיאון ייקח אתכם למסע בעקבות התבלינים: מרגעי הגידול שלהם, דרך תהליך הייצור שלהם ועד לאריזתם. אחרי סיבוב במוזיאון אתם ללא ספק תצאו עם ידע רב על התבלינים שבהם כולנו משתמשים, ואולי אפילו תוכלו לייעץ לאימא מה לשים בסלט.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להציץ באתר הרשמי של המוזיאון: http://www.spicys.de
מוזיאון הבירה והאוקטוברפסט במינכן (Beer and Oktoberfest Museum Munich)
מוזיאון הבירה והאוקטוברפסט בברלין מתמקד במשקה האהוב ביותר בגרמניה – הבירה, חברתו הטובה ביותר של האדם מאז ימי הבבלים. המוזיאון ייקח אתכם למסע שיעבור דרך דפי ההיסטוריה של הבירה – מהפרעונים שבישלו בירה במצרים, דרך חוקי הטהרה של הנזירים הבווארים, ועד ששת מבשלות השיכר המודרניות במינכן. אגף אחר של המוזיאון מוקדש להיסטוריה ולתרבות של האוקטוברפסט, “פסטיבל אוקטובר”, שמתקיים במינכן מדי שנה. ולמי שתהה מדוע מוזיאון הבירה מקדיש אגף לפסטיבל זה – הסיבה היא כמובן, שבין היתר, הפסטיבל כולל בתוכו שתיית בירות בוואריות משובחות. קיים גם פאב חמים ונעים בקומת הקרקע של המוזיאון, שם תוכלו לשתות קצת בירה במקרה שהתערוכה תעשה אתכם צמאים.
שעות הפתיחה של המוזיאון: ימי שלישי עד שבת מ-13:00 עד 18:00.
סגור בימי חג ציבוריים.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להציץ באתר הרשמי של המוזיאון: http://www.bier-und-oktoberfestmuseum.de/en/
מוזיאון הלחם באולם (Bread Museum in Ulm)
מוזיאון הלחם בעיר אולם, בוואריה, מוקדש ל-6000 שנות ההיסטוריה והתרבות של הלחם וכן לאופן הכנתו. הלחם היה מאז ומתמיד מצרך בסיסי וחשוב לאדם, נפוץ ופופולארי בכל העולם, לכן אין פלא שפתחו לכבודו מוזיאון. המוזיאון באולם ממוקם במחסן היסטורי מהמאה ה-16 והיה המוזיאון הראשון בעולם שהקדיש את כל מרצו לנושא הלחם. מוזיאון הלחם בוחן את ההיבטים התרבותיים והחברתיים של הלחם (ושל הרעב), מציג מספר שיטות של הכנת לחם שבחלקן השתמשו עוד בתקופת האבן, ומציג לראווה יצירות אמנות מעניינות המוקדשות ללחם, ביניהן יצירותיהם של סלבדור דאלי, פבלו פיקאסו ומקס בקמן. הביקור במוזיאון ללא ספק יבהיר לכם מדוע הלחם תופס מקום כה מרכזי בחיינו ובצלחתנו.
שעות הפתיחה של המוזיאון: מ-10:00 עד 17:00
למידע נוסף, אתם מוזמנים להציץ באתר הרשמי של המוזיאון:
https://museumbrotundkunst.de/
ולקינוח, מוזיאון השוקולד בקלן (Chocolate Museum in Cologne)
גם הילדים הקטנים שבמשפחה יוכלו למצוא עניין במוזיאון האחרון חביב שברשימה שלנו – מוזיאון השוקולד של קלן. המוזיאון המתוק הזה מציג את 3000 שנות ההיסטוריה של פולי הקקאו, מ-“משקה האלים” שהכינו מהשוקולד בשבט המאיה ועד פרסומות השוקולד שמשודרות לנו היום, בעידן התקשורת. במוזיאון תוכלו להסתובב בתוך החממה, שבה גדלים עצי קקאו, וכן בחלק הייצור הקטן, שבו תגלו כיצד פולי הקקאו הופכים לקוביות השוקולד שכולנו כל כך אוהבים. אתם מוזמנים גם להתרשם מהאוסף היקר ביותר של המוזיאון, שכולל קערות חרסינה וכסף מהמאות ה-18 וה-19 שנועדו לשמש ככלי קיבול למשקאות שוקולד. אבל גולת הכותרת של התצוגה הכיפית והחינוכית הזו היא מזרקת השוקולד הגדולה, שמגיעה לגובה של כ-3 מטרים – אל תעזבו את המוזיאון עד שלא תטעמו מוופל טבול בשוקולד, שאותו יספקו לכם עובדי המוזיאון בסמוך למזרקה.
בכניסה למוזיאון נמצאת חנות המזכרות, שמלאה בסוגים רבים ומשובחים של שוקולד שתוכלו לקנות ולהביא הביתה לבני המשפחה ולחברים שלא זכו לטעום מן חוויית המוזיאון.
עכשיו, אנחנו בטוחים שתצאו משערי המוזיאון עם טעם מתוק בפה.
שעות הפתיחה של המוזיאון: ימי שלישי עד שישי מ-10:00 עד 18:00
ימי שבת עד ראשון מ-11:00 עד 19:00.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להציץ באתר הרשמי של המוזיאון:
http://www.schokoladenmuseum.de
=
עריכה והגהה לשונית:ליאור קן – לי
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.