• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מחאת יוקר מחירי הקרוזים, הפלגות הנופש והפיתרון

דף הבית » מחאת יוקר מחירי הקרוזים, הפלגות הנופש והפיתרון

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

נתחיל כמו בבדיחה ידועה, אסיאתי, אמריקאי, אירופאי וישראלי הזמינו קרוז…

בשנים האחרונים החלטנו לחקור את עניין מחירי הקרוזים וגילינו שאנחנו, כך נראה, משלמים יותר על אותם הקרוזים שהאמריקאים או האסיאתיים ישוצאים אליהם במחירים הרבה יותר שווים. תוך כדי שיחות עם מספר בכירים בתעשייה וחקירה מעמיקה ברשת האינטרנט, ניסינו לענות על השאלה: למה אנחנו משלמים יותר?

נתחיל מהשורה התחתונה: סוכני הנסיעות האישיים הם לא האחראים למחירים הגבוהים, הם משרתיהם של חברות השייט ומנהליהם האחראיות לחלק נכבד בתמחור המופרז.

חברות השייט הבינו שאנחנו שונים מהתייר האסיאתי, האירופאי והאמריקאי.

כשהאסיאתיים יוצאים לקרוז, הם מפנקים את עצמם עד הסוף: הם מזמינים את כל הבר, מתפנקים בספא, לא מתקמצנים על הוויי-פיי, מבקשים מהצלם של הספינה לצלם אותם בכל פוזיציה אפשרית… האמריקאים והאירופאים גם הם אוהבים לרכוש מוצרים ושירותים על גבי הספינה, אבל קצת פחות מהאסיאתיים.

לעומתם, אנחנו הישראלים הרבה יותר חסכנים ומחושבים. אנחנו מחפשים את הדילים השווים ביותר בבר של הספינה, מעדיפים להצטלם בעצמנו ולא לשלם על הצילומים של צלמי הספינה, בוחרים בחבילת הוויי-פיי המשתלמת ביותר עוד לפני שהספינה מתחילה בהפלגה. אנחנו יודעים שההשקעה הכספית לא מסתיימת אחרי רכישת החדר, אלא ממשיכה גם אל תוך השייט עצמו.

אילו חברות השייט היו לוקחות מאתנו כמו שהן לוקחות מהאסיאתיים, הן לא היו מרוויחים מספיק. כי הרווח של חברות השייט לא מסתיים בכרטיס העלייה לקרוז ובחדר, אלא כולל גם את הרווחים שמצטברים מהשירותים השונים שעל הספינה: מהבר, ממסעדות הגורמה, מהספא, מחנות המזכרות ובמיוחד מהסיורים בחופים. חברות השייט צריכות להרוויח מינימום מסוים על כל נוסע בודד, וכיוון שהן סבורות שאנחנו הישראלים לא נגיע למינימום הנדרש, ולא נשלם על הקרוז כמו האסיאתיים, האירופאים והאמריקאים, וכיוון שלא נתפרע בהוצאות על גבי הסיפון, החברות מעלות את המחירים. ואתם? תשלמו יותר, כדי שהם יהיו בטוחים שתוציאו את המינימום הנדרש.

אז מה משווקים לנו סוכני הקרוזים?

חשוב לציין הבדל נוסף בינינו לבין האמריקאים והאירופאים: בדרך כלל, סוכנויות הנסיעות באמריקה ובאירופה משווקות ללקוחות שלהם את הקרוז גרידא. כלומר, הם לא מוכרות לאמריקאים ולאירופאים חבילות “הכול כלול”, אלא רק חדר בספינה הרצויה. האירופאים והאמריקאים בוחרים בעצמם את דרכי התחבורה אל נמל היציאה וחזרה, מחליטים מה הם בדיוק רוצים להוסיף לסל הקניות שלהם במהלך השייט ובעצם מעצבים את כל מה שמסביב לקרוז בעצמם.

ולעומת זאת, סוכני נסיעות (במיוחד בישראל) מעדיפים לשווק לנו חבילות “הכול כלול” (שהתמחור חבוי נפלא). ואז, כשאנחנו מזמינים שייט דרך סוכנויות, אנחנו משלמים גם על הטיסות ליעד היציאה וחזרה שבוחר לנו הסוכן, הוצאה לא קטנה. במקום לרכוש את הטיסות דרך סוכנות הנסיעות אחת, אנחנו יכולים לבחור בטיסות זולות יותר בכוחות עצמנו. לכן, מומלץ לברר מול סוכנות הנסיעות האם מה שהיא מציעה לנו כולל טיסות הלוך ושוב ומה מחירן ואולי אצלו זה באמת הכי זול.

תזכרו – סוכנויות הנסיעות בישראל מקבלות את המחירים שלהן מנציגי חברות השייט (GSA) – מחירים אלו גבוהים הרבה יותר מהמחירים שאותן חברות ספנות מציעות (בשיטות מגוונות) לסוכנויות נסיעות בחו”ל!

כמו כן, חשוב לדעת כי המחירים באינטרנט של סוכני הקרוזים מתואמים לאתר הרשמי של אותה מדינה.

יש לא מעט קרוזיונרים חכמים שיודעים לעשות שיעורי בית ולמצוא את הסוכנים האמינים, הישרים וגם לא תאבי בצע.

ואיך זה מתבטא מבחינת הפרשי מחירים?

אם אתם בוחרים לצאת לקרוז של עד שלושה ימים – ההפרשים בין המחירים שיוצעו לכם בארץ לבין המחירים שיוצעו לכם בחו”ל הם הפרשים של עשרות דולרים לאדם ועד מאות דולרים משפחה.

כשמדובר בקרוז של שבוע ימים ומעלה, ההפרשים גדלים ויכולים להגיע עד להפרשים של אלפי דולרים (!!!) למשפחה בין מה שמציעים לנו לבין מה שמציעים בחו”ל! ועוד לא כתבנו על הצ’ופרים.

ומה הפתרון שיכול לגרום להשוואת מחירים סבירה?

קודם כל, חברות השייט צריכות לפעול ולהוריד את המחירים שהן מציעות לנו. לא ייתכן שנשלם יותר על אותו הקרוז שמוצע לחבריו ברחבי העולם. אנחנו לא אשמים שאנחנו מחושבים יותר מבחינה כלכלית. עלינו להדגיש לחברות השייט שאנחנו לא מוכנים לצאת עמן להפלגה כל עוד הן אינן מורידות את המחירים עבורנו! אנחנו לא פראיירים!

הרבה מפחידים אתכם על שרות ואחריות (זוכרים מה קרה בקורונה?). תשאלו: האם יש מחירים קבוצתיים ו/או מחירי בנק חדרים? האם גובים עמלה נוספת בנוסף לדמי קדימה במקרה של ביטול עד 91 יום לפני הקרוז (בכל העולם לא גובים – זאת המצאה ישראלית)? האם מעדכנים את המחיר שהוא יורד? מה הצ’ופרים שיש? מי נותן לכם את החשבוניות?

הידעתם שלמחיר תא יש עשרות פרמטרים?

רמז, מעל 40 פרמטרים לתמחור חדר באונייה.

רובינו, אנשים לא מנוסים ולא מבינים את רזי תמחור התאים באנייה, ואז במקום להנות……. כולם מסתכלים על המחיר החל מ… ששם כל מלכודות הדבש שלא מגלים לכם (ויש לא מעט)

אם יש לכם שאלות או תלונות על חברות קרוז, צרו קשר עם הארגון הראשי של חברות השייט:

באתר:

http://www.cruising.org.

פייסבוק https://www.facebook.com/CLIAGlobal

לינקדין:https://www.linkedin.com/company/clia-cruise-lines-international-association

מחפשים מבצעי חדרים?



על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם