מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 5 דקותאין כמו ירושלים. בעיר יש מגוון תרבויות, מבנים עתיקים מיוחדים ואוויר הרים צלול כיין. ויש בה גם מוזיאונים! אם אתם מטיילים עם הילדים, הכנו לכם רשימה של 5 מוזיאונים מומלצים לילדים בירושלים. יש כמובן את המוזיאונים המוכרים, כמו מוזיאון המדע ומוזיאון ישראל, אבל גם כמה מוזיאונים קטנים ומיוחדים, שאולי עוד לא הכרתם.
הכתבה נכתבה על ידי ליאור קן-לי, מורת דרך בירושלים. הזכויות של סרטוני היוטיוב בכתבה שמורים ליוצרי הסרטונים.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
כדאי לקרוא – טיול בירושלים: כל מה שאתם צריכים לדעת
מוזיאון המדע ע”ש בלומפילד:
אי אפשר להתחיל את רשימת המוזיאונים המומלצים לילדים בירושלים בלי מוזיאון המדע ע”ש בלומפילד. המוזיאון הזה הוא המקום המושלם לילדים סקרנים, שאוהבים ללמוד על דברים חדשים דרך ניסוי וטעיה. יש בו 11 תערוכות העוסקות במגוון רחב של תחומים המתאימים לטווח רחב של גילאים. הילדים יוכלו ללמוד על עקרונות הבנייה, על מדעי המחשב, על חשמל ועל אור. הם גם יוכלו ליהנות ממגוון אשליות אופטיות, כמובן יחד איתכם!
הכניסה בתשלום. יש לרכוש כרטיסים מראש דרך אתר האינטרנט.
שעות הפתיחה: שני עד חמישי בין השעות 12:00-18:00. בשישי, בין השעות 10:00-14:00 ובשבת בין השעות 10:00-16:00. בימי ראשון המוזיאון סגור. בשישי-שבת המוזיאון פתוח בחינם במסגרת “שבת ישראלית”, אך חובה להזמין כרטיסים מראש.
כמה זמן מומלץ לבקר? חצי יום.
איך מגיעים? המוזיאון נמצא בשדרת המוזיאונים בירושלים. אם אתם מגיעים מתל אביב, מהכניסה לעיר פונים ימינה לשדרות הרצל וברמזור השני פונים שמאלה לשדרות יצחק רבים. יש לחצות את נתיבי בגין ואז לפנות ימינה ברחוב נתנאל לורך. ברמזור הבא פונים שמאלה ומיד לאחר מכן ימינה לכיוון האוניברסיטה. יש לפנות שמאלה ותראו את המוזיאון משמאלכם. ב-WAZE: “מוזיאון המדע, שדרות המוזיאונים, ירושלים”.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון המדע ע”ש בלומפילד.
מוזיאון ישראל:
מוזיאון ישראל הוא מהמוסדות התרבותיים החשובים בארץ וממוזיאוני האמנות והארכיאולוגיה המובילים בעולם. אפשר לבלות בו ימים שלמים, אבל אם יש לכם רק יום אחד – גם זה מספיק כדי ליהנות מהתצוגות המרתקות שבו. במוזיאון ישראל יש אגף שלם שמוקדש לילדים, ובו תערוכות מתחלפות מעניינות, שלרוב משלבות גם תצוגות אינטראקטיביות. כשנכנסים למוזיאון, ממשיכים ישר עד שרואים את הכניסה לאגף הילדים מצד שמאל. אני תמיד עוברת שם בזמן הביקור במוזיאון כדי לראות אם יש משהו מעניין.
אם הילדים שלכם בוגרים יותר, אתם יכולים לקחת אותם גם לתערוכות האחרות שקיימות במוזיאון. במזג אוויר נעים, מומלץ ללכת לראות את הדגם של ירושלים בתקופת בית שני, שנמצא מצד ימין של הכניסה למוזיאון. זהו דגם אדיר ממדים, בגודל כ-1000 מטר מרובע, שנבנה על סמך מחקרים אקדמיים של פרופסור אבי יונה. אפשר לראות בבירור את הדגם של בית המקדש השני, את בתי העשירים בעיר העליונה וגם כמה פרטים, שהתברר כלא כל כך מדויקים לאחר עוד שנים רבות של חפירות ארכיאולוגיות ומחקר. מומלץ להסתובב עם הילדים סביב הדגם ולספר להם על ירושלים העתיקה.
כמובן, שקיימים עוד אגפים רבים במוזיאון. אפשר לבקר בהיכל הספר, שבו נמצאות מגילות ים המלח, באגף הארכיאולוגי, שבו ממצאים מתקופות שונות בתולדות ארץ ישראל, או באגף האמנות. יש הרבה מה לראות והבחירה מה לראות היא בידיכם, בהתאם לתחומי העניין שלכם ושל הילדים.
הכניסה בתשלום. בימי שלישי ושבת הכניסה לילדים חינם.
שעות הפתיחה: ראשון, רביעי, חמישי ושבת בין השעות 10:00-16:00, שלישי בין השעות 16:00-21:00, שישי בין השעות 10:00-14:00. המוזיאון סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר? יום שלם.
איך מגיעים? המוזיאון נמצא בשדרת המוזיאונים בירושלים, ליד הכנסת, בשדרות רופין 11. ב-WAZE: “מוזיאון ישראל”.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון ישראל.
מוזיאון המוזיקה העברי:
מוזיאון המוזיקה העברי הוא אחד המוזיאונים החדשים בירושלים. זהו מוזיאון קטן הנמצא בלב העיר ומציג מגוון רחב של כלי נגינה מרחבי העולם. אם הילדים שלכם אוהבים לנגן או לשמוע מוזיקה, זהו ללא ספק מוזיאון שכדאי לבקר. ניתן להזמין סיור מודרך, אך רוב המבקרים בוחרים דווקא להסתובב בחופשיות במוזיאון ולהיעזר בטאבלט האינטראקטיבי. בטאבלט, “סבא לוי” ילווה אתכם בין כלי הנגינה השונים ויאפשר לכם להאזין לצלילים שהם מפיקים.
כשאתם מבקרים במוזיאון, כדאי להקדיש זמן גם לאטרקציית המציאות המדומה (VR) שנמצאת במקום. חבשו את משקפי ה-VR, היכנסו אל בית המקדש והאזינו לשירת הלוויים.
הכניסה בתשלום.
שעות הפתיחה: ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-19:00, שישי בין השעות 10:00-14:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך מגיעים? המוזיאון נמצא בכיכר המוזיקה, ברחוב יואל משה סלומון 10 במרכז העיר. ניתן להגיע בקלות באמצעות הרכבת הקלה, לרדת בתחנת “יפו מרכז” ומשם להמשיך ברגל הליכה קצרה עד המוזיאון. ב-WAZE: “מוזיאון המוזיקה העברי”.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון המוזיקה העברי.
המוזיאון לאמנות האסלאם:
אחד המוזיאונים המיוחדים בירושלים הוא המוזיאון לאמנות האסלאם, שמציג פריטי אמנות אסלאמיים מרחבי העולם, ביניהם תכשיטים, כלי חרס ופריטי טקסטיל. גולת הכותרת של המוזיאון היא אוסף השעונים העתיקים, שמרביתם מהמאות ה-18 וה-19. בשנת 1983, נגנבו מספר שעונים נדירים מהמוזיאון והושבו רק בשנת 2006.
המוזיאון מציע מגוון פעילויות וסדנאות מיוחדות לילדים, כך שכדאי להתעדכן באתר המוזיאון כדי לראות אם קורה משהו מיוחד בזמן שאתם מבקרים. בשבת, אתם יכולים להזמין ערכה מיוחדת של “חדר בריחה” במוזיאון, במהלכו תעברו בין אולמות התצוגה השונים בחיפוש אחר “פצצה מתקתקת” במוזיאון. זוהי חוויה כיפית לכל המשפחה!
הכניסה בתשלום. המוזיאון לוקח חלק בתכנית “שבת ישראלית” ולכן, הכניסה בשבת היא בחינם ובהזמנה מראש.
שעות הפתיחה: שני עד רביעי בין השעות 10:00-15:00, חמישי בין השעות 10:00-19:00, שישי ושבת בין השעות 10:00-14:00. המוזיאון סגור בימי ראשון.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך מגיעים? המוזיאון נמצא ברחוב הפלמ”ח 2 בירושלים. ניתן לחנות ברחובות הסמוכים למוזיאון באפור או בכחול לבן. הרחובות הסמוכים הם הפלמ”ח, הגדוד העברי ושופן. ב-WAZE: “המוזיאון לאמנות האסלאם”.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המוזיאון לאמנות האסלאם.
מוזיאון מרכז הרצל:
עוד מוזיאון קטן, שמצטרף לרשימת המוזיאונים המומלצים לילדים בירושלים הוא מוזיאון מרכז הרצל, שנמצא בכניסה לבית העלמין בהר הרצל. המוזיאון מספק חוויה אורקולית מרתקת לכל המשפחה. במהלך הביקור, תעברו בין חדרי המוזיאון השונים ותשמעו את סיפורו של תיאודור זאב הרצל, חוזה מדינת היהודים. תלמדו על התפתחותו של רעיון הציונות, על הפעילות הפוליטית של הרצל ועל האתגרים שעמדו בדרכו. באולם התצוגה האחרון, תכירו את חזונו של הרצל כפי שמוצג בספרו אלטנוילנד. כמה מהחזון אכן התגשם? את זה תגלו במוזיאון.
הכניסה בתשלום.
שעות הפתיחה: ראשון עד חמישי בין השעות 8:30-18:00, שישי בין השעות 8:30-12:20. כניסה אחרונה שעה לפני הסגירה. המוזיאון סגור בשבת.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
איך מגיעים? המוזיאון נמצא ברחבת הכניסה של בית העלמין בהר הרצל. יש חנייה בכניסה. יש אפשרות גם לחנות בחניון “חנה וסע” בהר הרצל, או להגיע ברכבת הקלה מהתחנה המרכזית. ב-WAZE: “הר הרצל”.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון מרכז הרצל.
מקורות מידע שימושיים לטיול שלכם:
אתרים להזמנת מקום לינה:
בוקינג.קום הוא אחד האתרים המובילים בתחום הזמנות הלינה באינטרנט. אחד היתרונות הגדולים של בוקינג הוא האפשרות לסנן את התוצאות בצורה נרחבת ומדויקת, כך שתוכלו למצוא בקלות את מקום הלינה שמתאים לכם.
הוטלס-קומביינד הוא אתר מצוין להשוואת מחירי לינה. אם אתם רוצים לבדוק באיזה אתר כדאי לכם להזמין את מקום הלינה שלכם, כדאי להיכנס להוטלס-קומביינד ולעשות השוואת מחירים בין אתרי ההזמנות המובילים.
אתר להזמנת פעילות באזור:
אתר פנזינג הוא למעשה זירה חברתית, שמרכזת פעילויות שונות שמתקיימות ברחבי הארץ מדי יום. מומלץ להיכנס לאתר לפני הטיול שלכם לירושלים, לעבור על הפעילויות השונות ולראות אם אפשר לשלב משהו מעניין בחופשה שלכם. יש באתר סדנאות, סיורים מודרכים, פעילויות אקסטרים ועוד!
אתר גרופון הוא אתר שבו תמצאו מספר רב של קופונים והנחות על אטרקציות ומקומות לינה. כדאי להציץ באתר לפני שאתם מזמינים את החופשה שלכם, כדי לבדוק אם יש הנחות מיוחדות שרלוונטיות עבורכם.
לסיכום:
יש בירושלים הרבה מוזיאונים לילדים. כל שנותר לכם לעשות הוא לבחור את המוזיאון שהכי מעניין את הילדים שלכם! לא משנה אם הילדים מתעניינים במדע, באמנות, במוזיקה או בהיסטוריה – הם ימצאו מוזיאון מתאים בירושלים.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.