• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מייסור סיטי. יומן מסע בהודו

דף הבית » מייסור סיטי. יומן מסע בהודו

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

הרעיון להגיע למייסור עלה בעקבות רצוננו להעמיק בעולם היוגה. מייסור נחשבת כיום לבירת האשטנגה יוגה בהודו. מעיר זו צמחה תרבות האשטנגה יוגה הכל כך מפורסמת ומקובלת היום בעולם המערבי. מורים גדולים צמחו מעיר זו כגון קרישנה מצ’אריה והיאנגר הידועים. רצינו להיטמע בעיר לזמן מה ולהתנסות בשיעורי יוגה בבתי הספר השונים. כמו גם לטעום אוכל רחוב מקומי וליהנות מהעיר.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

מטיילת וכותבת: נועה הראל

לאחר שנפרדנו מחברינו היקרים ומאום ביץ’, יצאנו לדרך לעבר מייסור. החלטנו הפעם לנסות אוטובוס סליפר, הסליפר מיועד לרוב לנסיעות ארוכות ולנסיעות לילה. אין באוטובוס כסאות אלא רק מיטות קומתיים לזוג או יחיד. אוטובוס הסליפר יצא מגוקרנה בשעה חמש אחר הצהריים. הנסיעה לקחה כשתיים עשרה שעות ועברה בנעימים. למי שעם בטן רגישה ייתכן שהנסיעה תיהיה קצת אתגרית עקב הקפיצות המרובות, כמו כן לאנשים גבוהים מהממוצע תיתכן מעט חוסר נוחות מפאת אורכה הקצר של המיטה. בכל מקרה ניתן ליהנות מהנסיעה, ממיטה נקייה ומהנופים ששובים את העין.

הגענו למייסור בחמש לפנות בוקר ותפסנו ריקשה לעבר גסט האוס שבו רצינו להתמקם. על הגסט האוס נודע לנו מפי תיירת גרמנייה עוד בפרדייז ביץ’, כמו כן חיכו לנו כבר שם זוג חברים. הגענו לכתובת של הגסט האוס שניתנה לנו אך מסביב רק נראו בתים פרטיים חדשים. הסתכלנו לכול כיוון, לא נמצא כל שלט שמעיד על הגסט האוס, כמו כן עקב השעה המוקדמת גם לא היה את מי לשאול.. בעודנו עומדים וחושבים מה לעשות, יוצאת למרפסת בבית ממולנו, בחורה מתולתלת ומחויכת, חברתנו עדי מפרדייז ביץ’, מנפנפת לנו לשלום וקוראת לנו לעלות.

נכנסנו ל’מאסאלה גסט האוס’. גסט האוס חדש, שנפתח רק לפני ארבעה חודשים, בסגנון בית יפואי עם חלונות ענקיים, מדרגות קטנות שמחלקות למפלסים ודלתות כחולות שפותחות את החלל מקצה לקצה. הגסט האוס נקי ומסודר, עם חמישה חדרים גדולים ומרווחים, מטבח מאובזר, שתי מרפסות, סלון ושירותים ומקלחת משותפים. כמו כן, יש וואי פיי חופשי. בעל הגסט האוס סעיד, הוא בחור מקסים, חכם ואדיב שהפך לחבר קרוב במהלך שהותנו. לפרטים, יצירת קשר ותמונות של הגסט האוס יש דף https://m.facebook.com/masalaguesthouse/  פייסבוק

מייסורם
מייסור

לאחר שפרקנו את עצמנו, השלמנו פערים עם חברינו ג’ו ועדי, כבר התקרבה לה פרידה נוספת מעדי שארזה את עצמה ומיהרה לתפוס רכבת לבנגלור על מנת לעלות על טיסה לעבר ניו זילנד הרחוקה. אלה הם חיי המטיילים מסתבר, מפגשים ופרידות נוצרים כל כך מהר לכן אין זמן אפילו לעכל. לאחר שליווינו את עדי לדרכה מכוסה חיבוקים ונשיקות, הסתדרנו, התמקמנו, נחנו ופתחתנו את שהותנו במייסור.

הרעיון להגיע למייסור עלה בעקבות רצוננו להעמיק בעולם היוגה. מייסור נחשבת כיום לבירת האשטנגה יוגה בהודו. מעיר זו צמחה תרבות האשטנגה יוגה הכל כך מפורסמת ומקובלת היום בעולם המערבי. מורים גדולים צמחו מעיר זו כגון קרישנה מצ’אריה והיאנגר הידועים. רצינו להיטמע בעיר לזמן מה ולהתנסות בשיעורי יוגה בבתי הספר השונים. כמו גם לטעום אוכל רחוב מקומי וליהנות מהעיר.

מייסור היא עיר של כחצי מיליון תושבים. אחת מהערים העשירות בהודו. העיר יחסית נקייה, מסודרת, עם כבישים ותחבורה ציבורית מודרנית ונוחה. בכלל ניתן לומר שמייסור משרה אווירה של רוגע יחסית לגודלה. במרכז העיר ישנו השוק המרכזי. מדובר בשוק עשיר בסחורה, כגון פירות, ירקות, תבלינים, דגנים, קטניות, בשמים, קטורות, פרחים וכמובן המון המון בננות. חשוב לציין שהשוק לא זול יחסית להודו,  אבל עדיין מהנה, מעניין והסחורה בו טובה.

מייסורם
מייסור

 

שוק מייסור
שוק מייסור

מבחינת אוכל, האוכל במייסור טעים, מסעדות זמינות בכל מקום, מזמינות ונקיות. יש במייסור גם אוכל רחוב מעולה וזול. אנחנו בחרנו להתמקד בתרבות הדוסה המקומית הנפלאה. דוסה היא מעין קרפ שעשויה מעדשים ואורז מותססים. הדוסה מוגשת עם תבשיל תפוחי אדמה וצ’אטני קוקוס. מעדן אמיתי, מזין וקל לעיכול. ארוחת בוקר מושלמת. אנחנו התמכרנו וניסינו לשמר את נוהל הדוסה לארוחת בוקר וצ’אי לקינוח.

ארוחת בוקר במייסור
ארוחת בוקר במייסור

מייסור מתפארת גם בארמון ענק, ארמונו של הרג’ה שכיום משמש כמוזיאון העיר. בימי ראשון בערב הארמון מואר כולו במנורות קטנות וניתן להגיע לצפות במחזה המרהיב הזה בחינם. בהחלט חוויה מרשימה.

ארמון הרג'ה במייסור
ארמון הרג’ה במייסור

בסביבת מייסור ניתן לבקר גם בצ’אמנדי הילס. גבעות שמהוות אתר עלייה לרגל עם מקדש עתיק ואנרגיה מחשמלת. אתר זה מהווה גם כן מקום חשוב מאוד בתרבות ההינדית ואפילו מוזכר במיתולוגיה ההודית. כל חברי הגסט האוס חיכו וציפו ליום שמשי ויפה על מנת לנסוע לגבעות. חיכינו בסבלנות וסוף סוף הגיע היום, השמש זרחה לה בשמיים בהירים ויצאנו לדרך. תפסנו אוטובוס לצ’אמנדי הילס, מרחק חצי שעה נסיעה שלוותה בנוף ירוק ויפה. הגענו לראש הגבעה, ירדנו מהאוטובוס והתחלנו להתקדם לעבר המקדש. אט אט השמיים התכסו עננים וגשם זלעפות התחיל לשטוף אותנו. מעבר למבט חטוף על המקדש, לא יצא לנו לראות הרבה כי ערפל כבד כיסה את כל האזור. התנחמנו בצ’אי במסעדה במקום, מחכים לגשם שיירגע במעט, אך לגשם היה תכוניות אחרות ובלית ברירה חזרנו הביתה.

בנוסף מסביב למייסור יש טבע עשיר, שדות ירוקים, נהרות ועוד. לנו יצא לבקר בנחל מדהים. בילינו יום שמשי בהיר שוב כל חברי הגסט האוס והבעלים סעיד. שדות אורז ועצי קוקוס מסביב. ניצלנו את ההזדמנות וליקטנו קוקוסים. כמו כן במרחק של שעה מהעיר יש שמורת טבע, בה ניתן לצפות בחיות בר כגון פילים, נמרים ועוד. למי שמעוניין יש גם שינה במקום. במרחק שעתיים וחצי נסיעה ממיסור ניתן לבקר במנזר בודהיסטי. ממשלת הודו העניקה את המקום לפליטים טיבטיים לפני כשלושים שנה, כיום יש שם מנזר עם מקדש ענק. חוויה מדהימה למצוא באמצע הודו טיבט בקטנה.

נחל
נחל
נחל
נחל

שהותנו במייסור הייתה חביבה, מלמדת וטעימה במיוחד. למזלנו זכינו לשותפים מדהימים לגסט האוס, שלושה תיירים שבאו גם כן כל אחד מארצו הוא לתרגל וללמוד יוגה. כך יצא ששהינו תקופה של כחודש ימים כמשפחה קטנה, קנינו, בישלנו ואכלנו יחד. טיילנו, למדנו ולימדנו יוגה ואיורוודה. אפילו ביקרנו ביחד בחתונה הודית.. בקיצור כיאה לעיר ההתרחשויות רבו והקצב גבר. למרות השינוי החד מחיי החוף שאפיינו את מסענו עד כה, מייסור קיבלה אותנו לחיקה ולימדה אותנו רבות.

לגבי היוגה, המטרה שלשמה הגענו למייסור. עליי לציין מספר עובדות על תיירות היוגה בהודו ובכלל להרחיב קצת על יוגה. בשנים האחרונות ישנה תופעה גדלה של תיירות יוגה בהודו. אנשים מכל רחבי העולם מגיעים לתרגל, להתנסות וללמוד הוראת יוגה, רובם מגיעים בתקווה למצוא גם תשובה רוחנית. המקומיים מספקים מבחר רחב של שירותים בתחום זה. החל מאשראמים ליוגה, בתי ספר גדולים וקטנים, ואפילו שיעורים אחד על אחד. כל מקום מוכר את היוגה והדרך שלו להארה ולחיים טובים יותר. למי שמגיע למטרה זו הייתי מציעה לחקור ולהבין קודם כול מה מחפשים.

יוגה היא תורה עתיקת יומין, המגיעה מתרבות ההינדו-סראסוואטי ששיגשגה לפני כארבעת אלפים שנים והשתרעה על צפון הודו, רג’אסטן ודרום פקיסטן. תורה זו באה להעביר ידע לאדם הפשוט שרוצה למצוא שקט פנימי וגאולה מהקושי בקיום של המין האנושי. תורה זו כוללת פילוסופיות רבות, דרכי מחשבה, דרכי התנהגות ותפיסת עולם. הטכניקה העיקרית שעל בסיסה עומדת היוגה היא טכניקת המדיטציה. לפי תורת היוגה כאשר אדם נמצא במצב מדיטטיבי שם נמצאת הגאולה וזהו השער וההתחלה לחיים באמת. משם הדרך להתפתחות היא אינסופית. היוגה מכילה גם כללי התנהלות כניקיון הגוף, תזונה, דיברות למיניהן על פיהן יש לנהוג והתמסרות לריבון.

לכן, כשמדברים כיום על יוגה, צימצומה לפעילות גופנית שמורכבת מכמה תנוחות יסוד מפספסת נקודה חשובה. כך הייתה חווייתנו מעולם היוגה שהציעה מייסור. רוב התרגול היה פעילות גופנית נטו, ללא דגשים או הסבר מעמיק. ההרגשה הכללית הייתה שבתי הספר רוצים יותר להרוויח מאשר ללמד. דבר שנראה כסותר את תפיסת היוגה הקלאסית. אני בטוחה שקיימים מקומות שעדיין שומרים ומכבדים את המסורת של התורה העתיקה הזו. במייסור יש מעל מאה בתי ספר ליוגה, כמובן שאי אפשר לעבור את כולם ולא על כולם קל לשמוע. לכן חשוב לפני שבוחרים ובמיוחד לפני שמשלמים, להבין טוב טוב מה מחפשים ולאחר מכן לערוך בירור מעמיק לגבי המקום בו אתם רוצים ללמוד.

לנו יצא לטעום מרוח היוגה המקומית, תרגלנו יוגה במגוון סגנונות. מדיטציות שונות ואפילו צ’אנטינג. נהננו מהגיוון בתרגולי היוגה שהכרנו עד כה ולמדנו המון. שהותנו במייסור הייתה אינטנסיבית ורוויה חוויות בגסט האוס, בכלל בעיר ובסביבתה היפה. אנחנו נפרדים ממייסור ומחברינו, כל אחד ממשיך לדרכו.

אנחנו ממשיכים דרומית לעבר קווימבטור, עיר תעשייתית ולא מתויירת, נתארח אצל דוקטור לאיורוודה ומשפחתו למשך כשבועיים וננסה ללמוד עוד קצת על התרבות המדהימה, ובעיקר על יוגה ואיורוודה. נמשיך לעדכן. נמסטה חברים :*


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם