• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מלונות נגישים – המדריך השלם למציאת מלונות עם נגישות מלא

דף הבית » מלונות נגישים – המדריך השלם למציאת מלונות עם נגישות מלא

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

תיירות נגישה היא מהענפים המתפתחים ביותר בשנים האחרונות. הדו”ח הראשון של האו”ם על מוגבלות ב-2011 קבע כי למעלה ממיליארד אנשים בעולם חיים עם צורה כלשהי של מוגבלות. לעיתים, לא מדובר רק על מוגבלות קבועה אלא על מוגבלות זמנית, כתוצאה מתאונה או מחלה כלשהי. כדי להרחיב את קהל הלקוחות שלהם ולספק שירות טוב יותר לאורחים, המלונאים מתחילים לקחת בחשבון גם אנשים בעלי מוגבלויות. כך נולד הקונספט – מלונות נגישים.

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

מומלץ לקרוא גם – איך להוריד מחירי לינה אחרי ההזמנה? השיטה.

מלונות נגישים: מה הם כוללים?

אתגרי ניידות הם הנושא השכיח ביותר עבור מטיילים בעלי מוגבלויות, בין אם הם יושבים בכיסא גלגלים, משתמשים במקלות או בקביים, או מתקשים לעלות במדרגות. ישנם מקומות שמסתפקים בהנגשת חדר האמבטיה או חדר השינה, אבל זה לא מספיק כדי להפוך חופשה לנגישה. במדינות מסוימות, יש תקנות ספציפיות שעליהן יש להקפיד. בין היתר, כל המרחבים הציבוריים במלונות צריכים גם הם להיות נגישים לכיסא גלגלים, כולל אזור הקבלה וחדר האוכל. לכן, יותר ויותר מלונות מספקים אפשרויות אחרות להתנייד בין הקומות והחללים השונים המלון. בנוסף למדרגות, תמצאו במלונות הנגישים גם מעליות או רמפות.

דבר נוסף שהמלונות הנגישים מקפידים עליהם הוא עיצוב הפנים. הלחצנים ממוקמים במקומות נגישים, ראשי המקלחת הידניים מוצבים במקום נמוך שאליו אפשר להגיע בקלות, וגם במסעדת המלון מקפידים על גישה נוחה לאוכל. צוות המלון אמור לעבור הדרכה כדי לדעת כיצד לסייע לבעלי המוגבלויות במידת הצורך.

יש עוד מוגבלויות רבות שמלונות נגישים צריכים לקחת בחשבון. מלבד תכנון המלון עבור המתקשים בתנועה, מלונות נגישים אמורים לדאוג גם לאורחים עם שמיעה לקויה. ארגון הבריאות העולמי פרסם כי ישנם למעלה מ-285 מיליון לקויי ראייה ועיוורים בעולם. מלונות נגישים מסייעים לאורחים אלו על ידי התקנת מכשירים שונים, שפועלים על רטט או צבע כתחליף לצליל. המלונות צריכים גם לקחת בחשבון אנשים רבים המתמודדים עם אוטיזם ותסמונת דאון, ולתדרך את הצוות שלהם בהתאם.

אז איך מוצאים מלונות נגישים?

כאשר אתם מחפשים מלון נגיש באינטרנט, חפשו את הצהרת הנגישות שלו, שם תמצאו את כל מידע הנגישות הרלוונטי. אם אין למלון הצהרה כזו, זה סימן האזהרה הראשון שלכם! אל תיקחו שום דבר כמובן מאליו ובדקו היטב את כל הפרטים. אם למשל אתם מזמינים חדר במלון, שהוא חלק ממתחם נופש, יכול להיות שהחדר שלכם יהיה נגיש, אבל שהמקלחת והשירותים הנגישים יהיו ממוקמים בבניין סמוך המשרת את מתחם הנופש. וזו בעיה. לכן, חשוב לשים לב לדקויות הקטנות.

חשוב לדווח למלון על הצרכים הספציפיים שלכם לפני ביצוע ההזמנה, כדי לוודא שהמלון מתאים לכם.

חפשו מלונות נגישים באינטרנט:

כדי למצוא מלונות מתאימים, אנו ממליצים להסתכל ברשימת מקומות הלינה הנגישים באתר בוקינג.קום. יש באתר בוקינג מערכת סינונים משוכללת, שמאפשרת לכם לסנן לפי הצרכים שלכם. סמנו את התיבה “מתקנים לאורחים עם קשיי ניידות” תחת קטגוריית “מתקנים” ועיברו על האופציות שעולות לכם.

אתם יכולים להעמיק את הסינון על ידי סימון תיבות בקטגוריית “נגישות מקום האירוח” ו-“נגישות החדר”. תוכלו למצוא את הקטגוריות האלו בתחתית רשימת קטגוריות הסינון. הנה כמה מהסינונים האפשריים:

נגישות מקום האירוח:

עזרים חזותיים: כתב ברייל

עזרים חזותיים: שלטי הכוונה

הדרכה קולית, למשל במעליות ו/או חדרים.

יכולת תמרון בכיסא גלגלים בכל המקומות (ולא רק בחדרים).

אפשרות להכניס כלב נחיה

חניה לנכים

נגישות החדר:

חדר גדול יותר

דלת כניסה מונגשת לכיסא גלגלים

כל היחידה ממוקמת בקומת קרקע

ישנה מעלית לקומות העליונות

כל היחידה נגישה לכיסא גלגלים

שירותים עם מעקה בטיחות

אמבטיה נגישה

מקלחת נגישה לכיסא גלגלים

מקלחת פתוחה

שירותים מוגבהים

כיור חדר רחצה מונמך

חוט-חירום (להפעלת אזעקה) בחדר הרחצה

כיסא במקלחת

מיטות עם מנוף נייד

 כריות רוטטות (יש דבר כזה)

אורות מהבהבות לאורחים, למקרה של אזעקה

שעונים מעוררים שמדברים

התקשרו למלונות שאתם רוצים להזמין:

לאחר שקיבלתם מושג לגבי המלונות שאתם מעוניינים בהם, כדאי להרים טלפון או ליצור קשר עם המלון דרך המייל ולשאול את השאלות הבאות:

  1. “האם אתם מציעים שירותים מיוחדים לבעלי מוגבלויות?” – זו השאלה הראשונה שכדאי לשאול, כדי לבדוק האם למלון יש ניסיון באירוח בעלי מוגבלויות והאם הם מוכנים ושמחים לסייע. באנגלית, שאלו: “Do you provide services for special disabilities?”
  2. “באיזו קומה ממוקמים החדרים הנגישים?” – חשוב שהחדרים יהיו ממוקמים בקומת הקרקע או קרובים אליה, כדי שתוכלו לצאת מהמלון במהירות במקרה חירום, כאשר המעליות לא פעילות. באנגלית, שאלו: “On what floor is the accessible room?”
  3. “האם אפשר להזיז את המיטות ואת הריהוט בחדר כדי להפוך אותו לנגיש יותר?” – יכול להיות שלא תצטרכו לעשות שינויים כלשהו בחדר, אבל טוב לשאול את השאלה הזו אם אינכם מכירים את המלון ואת גודל החדרים. באנגלית, שאלו: “Is it possible to move the beds and furniture to make the room more accessible?”
  4. “האם יש לכם חנייה לאנשים עם קשיי ניידות?” – אם המלון משיב שיש לו חנייה כזו, חשוב לשאול כמה מקומות חנייה נגישים קיימים במקום והאם הם מקומות חנייה פרטיים של המלון או שכל אחד יכול לחנות שם. באנגלית, שאלו: “Is there disabled parking available?”
  5. “מה גובה המיטה והאם אפשר לרדת אליה בקלות מכיסא גלגלים סטנדרטי?” – יש מלונות שבהם המיטה גבוהה מאד, מה שמקשה על בעלי מוגבלויות להתיישב עליה. לכן, חשוב לוודא שאתם יכולים לעלות על המיטה ללא סיוע מיוחד. באנגלית, שאלו: “How high is the bed and is it easy to access it from a standard wheelchair?”

באופן כללי, כדאי להקשיב היטב לתשובות של נציג הקבלה ולוודא איתו או איתה את כל הפרטים הקטנים. מומלץ לבקש שישלחו אליכם את הצהרת הנגישות של המלון כדי שתוכלו לעבור עליה לפני ההזמנה.

לסיכום:

חשוב ליהנות מהחופשה בכל מצב, ולכן חשוב לבדוק היטב את המלון לפני שאתם מזמינים אותו. חלק מהמלונות טוענים שהם נגישים, כשלמעשה הם אינם נגישים מספיק. עיברו על מלונות נגישים באינטרנט, התקשרו למלונות שאתם רוצים להזמין ושאלו לגבי כל הפרטים הקטנים כדי לוודא שתהיה לכם חופשה מושלמת!


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם