• תַפרִיט
  • תַפרִיט

כיצד להכין ולצאת למסע יאכטה מסביב לעולם

דף הבית » כיצד להכין ולצאת למסע יאכטה מסביב לעולם

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

אין ספק שאנחנו נמצאים במירוץ מטורף. כל היום עובדים, חוזרים הביתה, מטפלים בילדים, מאכילים, משכיבים, מחנכים, נרדמים אל מול מסך מרצד זה או אחר, תוהים מה יהיה מחר, כנראה אותו דבר. הרבה מאיתנו מעבירים בראשם את המחשבה על יציאה מהמירוץ המסחרר הזה, אך לא יודעים איך לעשות את זה, או לא בטוחים שזו תהיה ממש יציאה מהמירוץ. ויש כמה אלו שהחליטו לקחת את החיים בידיים ולצאת מהמירוץ, אם זה לכל החיים או רק לזמן מה. לשבור את המעגל המסחרר של חיים על עבודה ובית והסחרור שביניהם ובנות לעצמם משהו שהם המציאו לבד.

אחת מהדרכים היא לקחת את עצמך לטיול ארוך ולא מוגדר בזמן, דרך אחרת היא לקחת את עצמך לטיול שלא מוגדר במקום. ואפשר לשלב בין השתיים. יש כאלו שארזו את החיים הקודמים שלהם והשליכו אותם לים פשוטו כמשמעו. מכרו הכל וקנו יאכטה וכמו שאומרים – הרימו עוגן.

זה לא חייב להיות כל כך נועז, אפשר גם לצאת למסע סביב העולם ביאכטה לתקופה מוגדרת, לעצור בנקודות מוגדרות מראש ולחזור לחיים שהשארתם מאחור וחיכו לכם בסבלנות. ואפשר למצוא פשוט עבודה על יאכטה כזו או אחרת, או להצטרף כצוות למסע כזה, כך שהמחוייבות שלך למסע קטנה ואפשר להכנס למסע ולצאת ממנו בכל רגע שהיאכטה עוגנת בחוף.

כמה דברים שכדאי לעשות לפני יציאה לשיט סביב העולם:

מאוד מומלץ, בעיקר אם אתם הולכים לנהל בעצמכם את המסע, לעבור קורס סקיפרים ומשיטי יאכטות. בקורס תלמדו כל מה שאתם צריכים לדעת בשביל להשיט כלי שיט עד 24 מטר, עם או בלי מנוע. תלמדו ניווט ימי, ניווט חופי וניווט בעזרת מכשירים, ימאות שכולל ידע במטארולוגיה, חבלים סימנים ודגלים. תכנון מסלול הפלגה וגם מכונאות כלי שיט. גם שעות תרגול רטוב בים, יכולות תמיד לעזור ולנסוח בכם ביטחון.  

גם אם אתם לא מתכננים לעבור למצב שהיאכטה שלכם היא הבית שלכם, הגיוני שלמשך שנה לפחות, זה יהיה המצב. בשביל לעשות את זה נכון וברור יש לתכנן מראש מקטעי שיט ומקומות עגינה אפשריים, וידידותיים לדרכון אותו אתם נושאים. יש להכין את כל המסמכים מראש, ויזות, דרכונים, מסמכים של היאכטה ולתכנן מסלול שמתאים לכם בזמנים, למשל: מקטע של שיט מישראל ועד פלורידה, מקטע של שיט מפלורידה לאוסטרליה, ואז מקטע נוסף מאוסטרליה לאילת. בסוף כל מקטע מומלץ לערוך ליאכטה מקצה בדיקות ותיקונים אם צריך, יש לקחת בחשבון שהיה של שבועות או חודשים בנקודות עגינה עקב תיקונים, או מזג אויר לא מתאים, וגם סכנות אחרות כמו איומים של פיראטים (נפוצים מו חופי אפריקה המזרחית).

לפני שמרימים עוגן יש לדאוג לביטוח ימי מקיף, ליאכטה ולכל מי שעליה, כולל אורחים מזדמנים למסע וכמובן מטען וציוד אישי.

לא טוב היו האדם לבדו גם על יאכטה מסביב לעולם, למרות שיש כאלו שמעדיפים זאת. בעזרת פרסום בפייסבוק או בבלוג תוכלו להזמין אנשים להצטרף למסע שלכם ולחלוק את החוויה.

והדבר שהכי חשוב לזכור הוא שאין טעם להלחם ברוח, אם מזג האויר רומז על כיוון מסוים שווה לזרום איתו או לעצור ולחכות. חבל להלחם בסערות ולספוג נזקים ליאכטה, לימדו את הים ונסו לא להאבק בו. כשסערה מתקרבת לחכות שהיא תעבור ולא לנסות לנצח אותה. בקטע האחרון מהודו לתעלת סואץ כדאי לחכות שעונת המונסונים תסתיים ורק אז לצאת לדרך, ובאותו מקטע, כדאי גם מאוד להזהר מהפיראטים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם