• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלולי טיול בהודו – ברוכים הבאים לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות

דף הבית » מסלולי טיול בהודו – ברוכים הבאים לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

כתבה וערכה: נגוהה שפרלינג

ארצות הברית אולי זכתה לכינוי “ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות”, אבל נראה שמבחינת אפשרויות הטיול ומסלולי הביקור האפשריים הודו לוקחת ובגדול. תת היבשת שמלאה בכל סוגי הנופים, מציעה את כל סוגי הטיולים ואפשר לטעום בה נופים עוצרי נשימה, תרבויות ייחודיות, ערים מרתקות, כפרים שהזמן קפא בהם מלכת, מבנים מרשימים, היסטוריה עשירה, תרבות מרתקת וערב רב של חוויות שלא יחכו לכם בשום מקום אחר בעולם. כאשר מתכננים טיול בהודו בוחרים מסלול מסוים מראש. בהודו יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות אבל הזמן והכסף מוגבלים. לכן חשוב מאד לתכנן מסלול טיול בהתחשב במשך שהותכם במדינה, בתקציב שלכם, בטעם האישי שלכם, בסגנון הטיול שלכם ובמה שיש לכל אזור להציע. מסלולי הטיול בהודו רבים ומגוונים. אנו חילקנו את המדינה לכמה מסלולי טיול אפשריים, כאשר מסלול טיול מסוים מרכז מקומות סמוכים או אתרים מרוחקים בעלי מכנה משותף. מי שמגיע להודו יכול לשלב שניים, שלושה ואפילו ארבעה מסלולי טיול, הכל תלוי בזמן שיש לו ובתקציב.

מסלול טיול ראשון – הודו בסימן של רוחניות

אמרתם הודו אמרתם שאנטי, יוגה, מדיטציה, רוחניות, ויפאסנה, אשראם, נירוונה, גורו, באבא, סאדו, נזירים ושלווה. לא סתם הודו הפכה שם נרדף למיקס של רוח, נפש, נשמה וניו אייג’. את הרוחניות של הודו מרגישים בכל מקום, אך ישנם אתרים מסוימים בהם היא מקבלת משנה חשיבות וביטוי. בכפרים מסוימים ישנה פעילות רוחנית נרחבת שמתבטאת בסאדואים שמסתובבים ברחובות, טקסים דתיים השכם והערב, קורסי יוגה, קורסי מדיטציה, הדרכות רוחניות, אשראמים, באבות וגורואים אול אובר דה פלייס. המקומות שעומדים בסימן רוחניות ומתאימים לביקור עבור מי שמחפש שקט, לחקור, לעשות קורסים, ללמוד ולעבור חוויות רוחניות נדירות הם: ואראנסי (Varanasi), פונה (Pune), רישיקש (Rishikesh) ודהרמסלה (Dharamsala).

מסלול טיול שני – הודו בסימן של חגיגה בלתי נגמרת

אמרתם הודו אמרת פול מון פארטיס, סמים, קרחנה, מסיבות, טרנס, מוסיקה ופצצות. לא סתם הודו הפכה שם נרדף ל”התרחעות” של כיף, ים, שמים, שמש והרבה מאד סמים, מוסיקה, סקס חופשי וטעימה של החיים הטובים בביסים ענקיים. לא סתם מכל רחבי העולם נוהרים הרבה מאד אנשים בכל הגילאים לתקופה מעורפלת של שכרון חושים, כשביום ישנים ובצהרים מתמכרים לחולות ולגלים, ובערב חוגגים עד אור הבוקר. כל הקסם הזה קורה בדרום הודו ובעיקר בגואה (Goa). אם כבר הגעתם לגואה טיילו באיזור הדרומי מערבי של הודו ותיהנו מקראלה (Kerala) הקסומה, מומבאי (Mumbai) הסואנת, באנגאלור (Bangalore) המעונבת, טאמיל נאדו (Tamil Nadu) המסורתית, האמפי (Hampi) העתיקה, מאיסור עתירת הארמונות המפוארים ואולי גם צ’נאי (Chennai).

מסלול טיול שלישי – הודו בסימן של נוף

הנוף בהודו מגוון וכולל את כל הסגנונות. נוף מדברי, נוף הררי, נוף מישורי של פנים הארץ ונוף של ים וחופים קסומים. מי שלא מחפש לעשות טרקים ולא יכול, רוצה, או בראש שלו להעפיל לפסגות ולהתמודד עם אויר דליל בגבהים אסטרונומיים, אבל עדין מחפש נוף קסום והרבה מאד טבע, צריך להתמקד באזור הצפוני של הודו. אזור זה כולל את דרהמסלה (Dharamsala) המדהימה והמרתקת, את עמק פרוואטי (Parvati Valley), את קולו – מנאלי, את ווראנסי (Varanasi), את שימלה (Shimla), דאלאהאוזי (Delhousie) ואולי גם את לה (Leh) ולאדאק (Ladakh) למרות ששני היעדים האחרונים מתאימים יותר למטרקים.

מסלול טיול רביעי – הודו למעפילים

זהו מסלול בסימן של טרקים, טרקים ועוד טרקים. הכוונה היא לטיולים בטבע, לינה בשטח, טיפוס הרים וצליחת נהרות. מיטיבי לכת ואוהבי הז’אנר ימצאו בצפון הודו טבע פראי, שלל מסלולים מאתגרים ונופים עוצרי נשימה. חשוב לדעת כי טרקים בהודו יכולים להיות בני יום אחד ובני שבועיים וכל מטייל יכול למצוא משהו שתואם לסגנונו וליכולותיו.

כאשר מדברים על טרקים בהודו מתכוונים לטרקים באיזור צפון הודו וגם לחציית המדינה לכיוון נפאל (Nepal) וכיבוש הרי ההימלאיה. אם מתמקדים רק בהודו, מסלולי הטרקים כוללים טרקים מוגדרים מראש למספר ימים שעדיף שייעשו בקבוצות עם עזרתם של מקומיים. את מסלולי הטיול בטבע ניתן לעשות סביב לה, באיזור לה דאק, המסלול מהעיר לה למנאלי גם הוא מאד פופולרי. אבל הדבר האמיתי הוא רכס הרי ההימלאיה שמשתרעים על כמה מדינות, ראשיתם במדינת ארונצ’אל פראדש  שבצפון מזרח הודו והמשכם בהוטן, נפאל וסין. שם לא נגמר הרכס העצום והמרהיב אלא חוזר לצפון הודו ומסתיים בפקיסטן. טרקים בהימלאיה בהודו משמעם ההתמקמות בסיקים, בלה, בלאדאק או בג’אמו קשמיר ויציאה למסלולים מרתקים, כיבוש רכסי ההרים הגבוהים מהם ניבטים נופים מרהיבים של פסגות עצומות, קרחונים שגולשים לעמקים, ירוק ולבן שנמהלים יחד, נופי ירח, נופי מדבר, יערות עד ובקיצור גן עדן עלי אדמות.

מסלול טיול חמישי – הודו לייט למתחילים (מקומות שיאפשרו לכם לברוח)

הנחיתה בהודו לא קלה בכלל. יש כאלה שנכנסים להלם תרבות כה קשה שהם מסרבים בימים הראשונים לצאת מחדר הגסט האוס (שגם הוא עצמו לא יצירת מופת). אם אתם מחפשים נחיתה רכה בהודו, נמליץ לכם ראשית לנחות בניו דלהי (New Delhi) ולא במומבאי. שנית, נמליץ לכם להתחיל במקומות קלים לביקור ונעימים לעיכול, שם תתאהבו בקסם של הודו וכבר יהיה לכם קל להתמודד עם מקומות קשים “הארד קור” כמו כלכותה (Calcutta), בומביי, ורנסי ועוד. מה קשה אתם שואלים? הסרחון, הזוהמה, העוני, הרעש, הצפיפות והכאוס. מה קסום אתם שואלים? הנופים, התרבות, הקצב, השוני, הייחודיות והרוחניות. את כל האחרונים תמצאו בריכוז גדול יותר במקומות כמו פושקאר (Pushkar), קולו (Kullu), מנאלי (Manali), דרהמסלה, ורנסי, קראלה וגואה.

מסלול טיול שישי – טיול ערים בהודו

למבקרים בעלי עור עבה שנוחתים בהודו ולא מתרגשים מהריח ומהזוהמה, מהקבצנים קטועי הגפיים ושורצי המוגלה והזבובים, מהביוב הזורם ברחובות ומנחילי האדם הגרים ברחובות הסואנים, הרועשים, הצבעוניים והתוקפי חושים שבערי הודו, נמליץ על שיטוט בערים המהפנטות של הודו. הערים המרכזית במדינה ההזויה הזו הן בפני עצמן הזיה אחת גדולה. לא משנה לאיזו עיר תגיעו, אם תנהגו לפי המלצותינו תיהנו בגדול. אז ככה: קחו לכם נהג ריקשה נחמד, רפדו אותו במעט מזומנים (בשבילו זה המון) וצאו למסע בכבישי העיר. שבו על הריקשה, הרגישו מוגנים, חייכו לכל עבר והביטו מסביב. בכל פינה וקרן רחוב תקלטו משהו שערורייתי, הזוי, ייחודי, יוצא דופן, משכיל. תוכלו גם לעצור מדי פעם באתר מומלץ לביקור וללמוד על ההיסטוריה, התרבות, האדריכלות והמנטליות של העם ההודי, שאין שני לו בעולם. ערי הודו כולן בהחלט שוות ביקור כשהבולטות בהן הן ניו דלהי, בומביי, בנגאלור, כלכותה ואגרה.

מסלול טיול שביעי – טיול אל הכפרים: הודו בהארד קור

מי שרוצה ממש להרגיש את הגרעין הקשה של הודו, את האנשים, את התרבות, את החיים בהודו צריך לבקר בכפרים השונים במדינה. כשתיסעו ברכבת ברחבי הודו יתגלו לעיניכם כפרים מוזרים, כל מיני בקתות, פחונים או בתים. אלה הם כפרים בהם חיים התושבים “האמיתיים” של הודו ולא אלה שבאים במגע עם התיירים ומסגלים לעצמם מניירות מערביות. בכפרים רבים מסילת הרכבת הם מקום ההתכנסות האולטימטיבי – כל שוכני הכפר מתרכזים לצד המסילה וחלקם להנאתם עושים את צרכיהם לצידי המסילה. להם לא נראה מוזר לחלוק את הרגע האינטימי הזה עם בני הכפר, בני המשפחה והעוברים המזדמנים ברכבת. אתכם, כמובן, זה ישאיר עם פה פעור. מי שממש אמיץ יכול לטייל וממש להכנס למקומות הללו, להריח, לראות, לחוות ולגעת בתרבות שקפאה מלכת, להתרשם מאנשים שחיים בכוכב לכת אחר עם תנאים שונים, אוירה ייחודית ומושגים של ימי הביניים. אנשים שעושים צרכים תחת כיפת השמיים, ללא מים וללא חשמל, נישאים בגיל צעיר וחיים מעמל כפיהם, שואבים מים מהבאר ומסתובבים עם הקטיף והקציר על כתפיהם ורובם מחייכים ומסתפקים במועט. ביקור כזה הוא קשה מבחינה נפשית אך מאתגר ומלמד משום שהוא מאפשר מסע ברחבי הזמן שכאילו קפא מלכת ומבט באנשים שחייהם נעדרים כל חומריות אך נפשם מלאה באור וחיוך בזכות אמונה פשוטה. מצב שבעולם המערבי החומרי כבר לא קיים. אז איפה תבקרו? הכפרים הללו פזורים בכל רחבי המדינה, אבל טיול בצד המזרחי של הודו ובעיקר בדרום מזרח הוא הכתובת. מדראס וטאמיל נאדו לרבות מאמאלאפוראם, קאנצ’יפוראם, ולור, טירובאנאמאלאי, הוג’נאקאל, מאדוראי, קאניהקומארי, קונור ועוד.

מסלול טיול שמיני – אדריכלות, היסטוריה וארכיטקטורה על קצה המזלג:

בהודו יש מגוון עצום של מבנים מרתקים. מקדשים, ארמונות, מבצרים, ערים עתיקות שננטשו, מי שמתעניין בהיסטוריה, אדריכלות וארכאולוגיה יכול למצוא ערב רב של אתרים לביקור בכל פינה בהודו. ישנם כמה היילייטים שהוא חייב לעצמו, ביניהם: הטאג’ מאהל באגרה, המבצר האדום בניו דלהי, ארמונות המהרג’ות בערי מדינת רג’אסטן, המקדשים ההינדים בקהאג’וראהו, העירה ג’ונאגאד, העיר העתיקה הורצ’אהה, המקדשים בצ’נאי, ערי המבצר הנטושות פאטפור סיקרי, האמפי, אייהול ובאדאמי, מבצר גוואליר דרומית לאגרה, מבמצר ג’אייסלמר במדינת רג’סטאן, המבצרים בצ’יטורגאר, בבונדי וקוטה והמבצרים הפורטוגליים בדרום מערב המדינה. .

מאחר ולא תוכלו לראות הכל ולא תוכלו לחוות הכל ולא תוכלו לעשות הכל, בחרו מה שאתם הכי אוהבים ומתחברים אליו. נסו לשלב בין מסלולי טיול הקרובים אחד לשני, למשל, טיול ערים ורג’סטאן, ורנסי עם צפון הודו, דרום הודו מזרח ומערב. בכל מקרה ישנם כמה מוקדי עניין בהודו שאתם חייבים לראות ולא משנה באיזה מסלול תבחרו ולכמה זמן באתם אל תוותרו עליהם: פושקאר ברג’סטאן, הטאג’ מאהל באגרה (ביקור בלתי נשכח של יום שלם. אין מה לחפש באגרה. קחו רכבת מדלהי, בלו שם יום, חיזרו לדלהי ואז צאו ליעד הבא), רישיקש וורנסי. אם לא הייתם במקומות הללו לא הייתם בהודו.

מאמרים נוספים

טיפים ומידע לנוסע המתחיל – כל מה שאתם חייבים לדעת לפני נסיעה להודו

הודו – מסע של פעם בחיים – לכל החיים. שלב ההכנות

סוף המסע במחשבה תחילה, כללי זהירות בטיול בהודו

ליהנות מיופיים הייחודי של יעדי התיירות בהודו

מסלולי טיול בהודו – ברוכים הבאים לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות

טרקים בהודו – פסגות בעננים, קרחונים גולשים לעמקים, מדבר וירוק עד

הודו עם ילדים – טיול משפחות מוצלח להודו מתחיל כאן

שמירת כשרות בהודו – לטייל ולשמור מצוות

המסע המופלא להודו של פיליפ הריס

 –


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם