מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 28 דקותטאיוואן, שנמצאת על אי במזרח אסיה, זכתה בכינויים רבים לאורך ההיסטוריה, אך אולי הכינוי הידוע מכולם הגיע דווקא מחוקרי הארצות הפורטוגזים, שקראו למקום “איליה פורמוזה” – “האי היפה”. טאיוואן היא אכן יפה מאד ומלאה בעיירות ציורים לצד ערים מודרניות ושוקקות חיים, בנופים עוצרי נשימה ובמקדשים מרהיבים. בזמן ביקורכם בטאיוואן תוכלו ליהנות מתרבות מגוונת, מקולינריה נהדרת ומאווירה מיוחדת במינה.
במסלול הטיול הבא ניקח אתכם אל היישובים המרכזיים של טאיוואן, נכיר לכם את התרבות המרתקת של בני המקום וכמובן, נציג בפניכם את הנופים המרהיבים של “האי היפה” שבמזרח אסיה. מסלול הטיול הבא מתאים למטייל העצמאי שרוצה לחוות את טאיוואן על כל רבדיה. נציג לכם מסלול של 13 ימים, אך אתם כמובן מוזמנים לקצר אותו במידה שאין לכם מספיק זמן.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
תוכן עניינים
טאיוואן – היסטוריה על קצה המזלג
במאה ה-16 עברו חוקרי ארצות פורטוגזים לצד האי של טאיוואן וכינו אותו “האי היפה”. דייגים, פיראטים ואנשי מסחר סינים היו מגיעים אל האי היפה מדי פעם, אך מספריהם היו קטנים ולא הוקם על האי יישוב של ממש. בשנת 1624, חברת הודו המזרחית ההולנדית הקימה בסיס באזור דרום-מערב טאיוואן והחלה להעסיק פועלים סינים במטעי הסוכר והאורז שלה. שנתיים לאחר מכן יש ניסיון של חוקרי ארצות ספרדים להקים בסיס בצפון טאיוואן, אך אלה מגורשים על ידי ההולנדים כעשרים שנה לאחר מכן. אך גם ההולנדים בסופו של דבר מגורשים מהאי, כאשר בשנת 1662 נאמני שושלת מינג ברחו אל האי והחלו לשלוט בו. בהמשך, משתלטת שושלת צ’ינג על האי, ובשנת 1885 טאיוואן הופכת למחוז של ממלכת צ’ינג. בעקבות מלחמת סין-יפן הראשונה, שושלת צ’ינג העבירה את השליטה על טאיוואן לידי הקיסרות של יפו בשנת 1895.
אחרי נפילתה של השושלת הקיסרית הסינית האחרונה, החלה להתגבש בסין היבשתית הרפובליקה הסינית. מלחמת סין-יפן השנייה פרצה בשנת 1937. בשנת 1945, כחלק ממלחמת העולם השנייה, יפו נכנעה לארצות הברית ואיבדה את השליטה שלה בסין, ובין היתר גם בטאיוואן. טאיוואן הפכה להיות תחת שליטתה של הרפובליקה הסינית, ואנשי האי הפכו לאזרחים מדרגה שנייה תחת סין. המפלגה הסינית השליטה שלטון צבאי על תושבי האי משנת 1947 ועד שנות ה-80 של המאה ה-20, אז החל עידן הדמוקרטיה בטאיוואן.
דברים שכדאי לדעת לפני שנוחתים בטאיוואן
איך תגיעו? לא קיימות טיסות ישירות לטאיוואן (נכון לכתיבת שורות אלו, נובמבר 2019). כדי להגיע, תצטרכו לעלות על טיסה עם עצירה בדרך. קיימות טיסות שעוצרות באיסטנבול, בסיאול ובבנגקוק, אך אנו ממליצים על עצירה בהונג קונג. מנקודת העצירה תוכלו לעלות על טיסת ההמשך לטייפה, עיר הבירה של טאיוואן. לאחר שתנחתו, קיימות מספר דרכים שבהן אתם יכולים להגיע למרכז העיר. אחת מהדרכים היא באמצעות הרכבת התחתית של טייפה, שהחלה לפעול בשנת 2017 ומביאה נוסעים בצורה נוחה ומהירה עד לתחנה המרכזית של טייפה. עלות הנסיעה היא כ-15 שקלים. יש ללכת כ-15 דקות עד לתחנת הרכבת התחתית. על אף שזאת האפשרות המהירה ביותר, היא לא קיימת בכל שעות היממה, כך שאם אתם נוחתים מוקדם מאד בבוקר או מאוחר מאד בלילה, תצטרכו לחפש אופציות אחרות. קיימים גם אוטובוסים שמגיעים אל המרכז וגם רכבת מהירה, אך אם אתם מעדיפים לקחת מונית, שווה לכם לבדוק מבעוד מועד לגבי הסעות פרטיות מנמל התעופה למרכז העיר.
הטיסות לטאיוואן בטיול שלנו בוצעו בחסות קתאי פסיפיק – טיסות מישראל לאסיה, הונג קונג, טוקיו מלבורן וסידני.
אם אתם בוחרים לעשות קונקשן דרך הונג קונג, אנו ממליצים להישאר שם יומיים-שלושה על מנת לחוות גם את הונג קונג לפני שאתם ממשיכים לטאיוואן. אם אתם מעוניינים ברעיונות לדברים שאפשר לעשות בהונג קונג, אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה שלנו – מסלול טיול של שבוע מהמם בהונג קונג וסביבתה – ולהוציא ממנה את האטרקציות שהכי מעיינות אתכם.
מתי כדאי להגיע? טאיוואן מתאפיינת במזג אוויר לח במיוחד ובסופות טייפון בזמן הקיץ. מדובר לרוב בלחות שהיא גבוהה הרבה יותר מזו של תל אביב. לכן, מומלץ להימנע מהקיץ של טאיוואן ולהגיע דווקא בעונות המעבר של הסתיו – שחל בין אוקטובר ל סוף נובמבר – ושל האביב – שחל בין אפריל למאי. ועדיין, גשם עשוי לרדת גם בעונות אלה, כך שתמיד כדאי להצטייד במטרייה ובמעיל גשם דק.
איך מתניידים? הדרך הפשוטה ביותר להתנייד ברחבי טאיוואן היא באמצעות מוניות, והן גם די זולות. כשיוצאים מחוץ לגבולות העיר, מומלץ גם לשכור רכב. כל הערים המרכזיות מחוברות ביניהן ברכבת של טאיוואן, כך שאם את מתכוונים להתרכז רק בערים, תוכלו להסתדר גם בלי רכב.
המטבע המקומי: המטבע המקומי הוא הדולר הטאיוואני החדש ($ NT). שקל אחד שווה לבערך 8 דולרים טאיוואנים. הוא שימושי רק בטאיוואן, כך שמומלץ להחליף סכום מספק בכניסה לטאיוואן. אנו ממליצים על החלפת הכסף בשדה התעופה, כיוון שההבדל בשערי ההמרה הוא קטן מאד ובטאיוואן אפשר להחליף כסף רק בבנקים, מה שיקשה עליכם לעשות זאת מאוחר יותר במהלך הטיול. ברוב החנויות והמסעדות הקטנות בטאיוואן לא מקבלים כרטיס אשראי, כך שחשוב שתוציאו מספיק מזומן. חשוב גם להדגיש שבטאיוואן לא נהוג להתמקח על מחירים. המקומיים הם ישרים והגונים, ועלולים להיעלב אם תתחילו להתמקח איתם.
השפה המדוברת: סינית מנדרינית היא השפה הרשמית של טאיוואן, אך באזורים הכפריים יותר של האי נפוצה השפה הטאיוואנית. לפני ההגעה לטאיוואן, מומלץ להוריד אפליקציית תרגום כדי שתוכלו לתקשר עם המקומיים, שלרוב דוברים אנגלית ברמה בסיסית מאד.
החשמל: המתח החשמלי בטאיוואן הוא 110 ואט והתדירות הוא 60 הרץ. חשוב לדאוג למתאם בשביל השקע, שהוא בעל שני חורים אנכיים.
הקידומת של טאיוואן: 886.
מי ברז: מי הברז שבטאיוואן נקיים ובטוחים לשתייה, אך מעט שונים מהמים בישראל, כך שאם אתם רוצים ליהנות מהמים אולי עדיף לרכוש בקבוקי מים מינרליים. בקבוקים אלה נמכרים בזול ברחבי טאיוואן.
טיפים: לא נהוג להשאיר טיפים במסעדות, אך ניתן להשאיר טיפים לנהגים ולמדריכים על סך כ-5-10 דולרים אמריקאיים.
מה לעשות אם אתם אוכלים כשר? בטאיוואן לא תמצאו מסעדות כשרות למהדרין, אבל אם אתם לא מאד מקפידים, אתם יכולים לאכול במגוון המסעדות הצמחוניות והטבעוניות הקיימות באי. אם אתם מקפידים, תוכלו לפנות לבית חב”ד בטייפה, שידאג לכם לאוכל כשר למהדרין
אם אתם מגיעים לפחות מ-90 ימים לטאיוואן, אין צורך בוויזה. חשוב לוודא שהדרכון שלכם בתוקף ללפחות שישה חודשים מיום כניסתכם לטאיוואן ולדאוג לכך שיהיה לכם כרטיס טיסה חזרה לארץ, כדי שתוכלו להראות לרשויות עם הגעתכם לטאיוואן. כמו כן, הכינו רשימה של כל המלונות בהם תתאכסנו במהלך הטיול, כולל כתובות.
מומלץ להיוועץ עם מרפאת מטיילים לגבי חיסונים במידת הצורך.
צריכים עזרה בתכנון וארגון הטיול שלכם בטאיוואן?
מיטל תשמח לסייע לכם בתכנון וארגון הטיול שלכם. מיטל מתגוררת בטאיוואן משנת 2011 ומספקת שירותי ייעוץ, הרצאות וסיורי עומק במדינה. היא בעלת תואר ראשון בלימודי אסיה וסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותואר שני בלימודי תרבות עם התמחות בתרבות מזרח אסיה.
פנו למיטל דרך טופס הפנייה כדי לקבל פרטים נוספים על שירותיה בטאיוואן.

מסלול הטיול בטאיוואן
היום הראשון – מתחילים להכיר את עיר הבירה של “הלב של אסיה”
ביום הראשון של המסלול שלנו תנחתו בטייפה, עיר הבירה של טאיוואן. אם הטיסה שלכם נוחתת מוקדם בבוקר, הנה לכם כמה המלצות למקומות שבהם תוכלו לבקר בשארית היום (בתנאי שאינכם מעדיפים לישון אחרי הטיסה הארוכה מישראל):
- מקדש באו-אן (Baoan Temple) – ראשיתו של המקדש הזה, שהינו אתר תרבות של אונסק”ו, היא בשנת 1742, אז הוקם בתור מבנה עץ פשוט. היום זהו אחד מהמקדשים הגדולים והיפים ביותר בטייפה. שווה להיכנס פנימה ולהתרשם מההוד וההדר של המתחם, שכולל מספר אגפים ומגדל, וקישוטים מגולפים בצורת אריות, דרקונים וסמלים דתיים. המתחם פתוח מדי יום בין השעות 6:30-21:30.
- מוזיאון האמנות של טייפה (Taipei fine Arts Museum) – אם תרצו לקבל הצצה אל עולם האמנות של סין וטאיוואן, תוכלו לבקר במוזיאון הזה, שמציג בתוכו תערוכת קבע של אמנות סינית מודרנית. מלבד יצירות האמנות, שווה גם להסתובב במבנה המוזיאון עצמו ולהתרשם מהמאפיינים האדריכליים הייחודיים של המקום. המוזיאון פתוח בימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:30-17:30 ובימי שבת בין השעות 9:30-20:30. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון האמנות של טייפה.
- שוק הלילה ראווחה (Raohe Night Market) – בהמשך המסלול תבקרו בשוק הלילה המוביל בטייפה, אבל אם ברצונכם לטעום קצת מהאווירה המיוחדת של שווקי הלילה של טייפה עוד ביום הראשון שלכם בטאיוואן, אנו ממליצים לעשות את דרככם אל שוק הלילה של ראווחה. זהו אחד משווקי הלילה הוותיקים ביותר בטייפה והוא עמוס בכל טוב מהמטבח הטאיוואני. אם אתם מחפשים מזוודות, תוכלו למצוא באמצע השוק חנות ענקית למזוודות איכותיות במחירים טובים.
אנו ממליצים להעביר את הלילות שלכם בטייפה במלון Amba Hotel Songshan, מלון במיקום מצוין בצדה המזרחי של העיר טייפה, המציע מגוון שירותים וחדרים גדולים ומרווחים.
אם אתם מעדיפים לבדוק אופציות אחרות, אתם יכולים לעשות בדיקת, מחירים עבור מלונות מומלצים בעיר טייפה.
מסעדות מומלצות בטייפה
- Din Tai Fung – מסעדה מומלץ ביותר עם כוכב מישלן, שתספק לכם חוויה קולינרית ברמה הגבוהה ביותר. הדים סאם שמוגשים כאן הם המובילים באזור. למסעדה מספר סניפים ברחבי העיר, ושילבנו אותה במסלול הטיול הבסיסי שהצענו. המחירים סבירים עד יקרים. אתר האינטרנט: Din Tai Fung.
- Umeko Restaurant – מסעדה בסגנון מסורתי, המגישה מגוון מנות נהדרות מהמטבח המקומי. המחירים סבירים עד יקרים. שעות הפתיחה: ימי ראשון עד שבת בין השעות 11:00-14:30. בימי שני עד שישי פתוח בשעות אחר הצהריים בין השעות 16:30 ל-2:00 לפנות בוקר, בימי ראשון ושבת פתוח בשעות אחר הצהריים בין השעות 16:45-23:30. הכתובת: No. 1, 107 Alley Linshen North Road.
- Lin Dong Fang Niu Rou Mian – תיהנו מקעריות מלאות במרק נודלס עם בקר. המחירים זולים. הכתובת: No. 274, Section 2, Bade Road.
היום השני – יוצאים אל הנופים המשגעים והמעיינות החמים של צפון טייפה
ביום הטיול השני שלכם בטאיוואן, תעשו את דרככם לעבר הנופים המשגעים והמעיינות החמים של צפון טייפה. תתחילו בביקור בשני מבנים מרתקים – מלון הגראנד הוטל ההיסטורי ומוזיאון הארמון הלאומי, שבו מוזיאון מדהים לאומנות סינית. לאחר מכן תמשיכו אל עבר הפארק הלאומי יאנגמין שאן, שם תיהנו מנופים מרהיבים של האזור הגעשי. בערב תחזרו לטייפה ותבלו בשוק הלילה הגדול והמפורסם ביותר בטאיוואן, שוק הלילה שילין.
תחנה ראשונה: גראנד הוטל (Grand Hotel)
המלון המרשים הזה, שהוקם בשנת 1952, הוא מלון חמישה כוכבים הראשון שנפתח בטאיוואן. המלון, שמתנשא לגובה 14 קומות, נראה כמו ארמון סיני מרהיב והינו אחד מנקודות הציון המרכזיות של העיר טייפה. בשנת 1967 המלון זכה להיכנס לרשימת עשרת בתי המלון המובילים בעולם של מגזין Fortune, ואירח במהלך שנותיו דמויות פוליטיות ודיפלומטיות חשובות, ביניהם הנשיא האמריקאי דווייט אייזנהאואר וראש הממשלה של סינגפור, לי קואן יו.
המלון פתוח 24/7.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מלון גראנד הוטל.
תחנה שנייה: מוזיאון הארמון הלאומי (National Palace Museum)
האוסף האדיר שבמוזיאון הוצג במקור במוזיאון הארמון בעיר האסורה של בייג’ינג, אך עקב חשש שהאוסף ייפגם על ידי הכובשים היפנים, האוסף הוצאו מבייג’ינג והועברו לשנגחאי בשנת 1931. אך גם לאחר כניעתם של היפנים הייתה סכנה שהאוסף ייפגע, בעקבות מלחמת האזרחים הסינית, שנמשכה עד לשנת 1950. הצליחו להעביר 22 אחוזים מהאוסף לטאיוואן המרוחקת, והיום מכיל מוזיאון הארמון הלאומי כ-700 אלף פריטים, מתוכם כ-3,000 מוצגים דרך קבע במוזיאון. תוכלו למצוא מגוון יצירות אמנות, ספרים נדירים, קליגרפיה, כלי קרמיקה, פריטים העשויים מירקן ועוד.
דמי הכניסה סבירים. מומלץ >> לרכוש כרטיסי כניסה מראש. זה יאפשר לכם לדלג על התור בכניסה.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:30-18:30. בימי שישי ושבת פתוח עד השעה 21:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: מוזיאון הארמון הלאומי נמצא במרחק כ-6.5 קילומטרים ממלון הגראנד הוטל. כדי להגיע, מומלץ לעלות על מונית, שתיקח אתכם ליעד תוך כ-20 דקות.
תחנה שלישית: הפארק הלאומי יאנגמין שאן (Yangmingshan National Park)
מלבד המעיינות החמים, אנו ממליצים גם לעבור בכמה נקודות ברחבי הפארק הלאומי עצמו. המקום הראשון שממנו מומלץ להתחיל את ביקורכם בפארק הוא מרכז המבקרים הראשי (Headquarters Visitor Center), שכולל מספר תערוכות המספרות בצורה נפלאה אודות האזור מבחינה אקולוגית ומבחינה אנושית. מרכז המבקרים נמצא בכתובת No. 1-20 Zhuzihu Road ופתוח מדי יום בין השעות 8:30-16:30. מרכז המבקרים סגור ביום שני אחרון של כל חודש. אם תגיעו דרך הכניסה הדרומית לפארק, אנו ממליצים גם לעצור להתרשמות קצרה מאולם שונג-סן (Chung-San Hall), מבנה מרשים שנבנה בשנת 1965 לכבוד יום הולדתו המאה של סון יאט-סן, מי שהיה נשיא הרפובליקה הסינית בין השנים 1923-1925. זהו מהמבנים המפורסמים ביותר בטאיוואן. קיימים גם מגוון נקודות תצפית ברחבי הפארק, שמומלץ לעצור בהן כדי ליהנות מהנוף המשגע של האזור.
כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שלוש שעות.
המרחק מהנקודה הקודמת: הפארק הלאומי יאנגמין שאן נמצא במרחק כ-11 קילומטרים ממוזיאון הארמון הלאומי. כדי להגיע, מומלץ לעלות על מונית, שתיקח אתכם ליעד תוך כ-20 דקות המעיינות החמים ב-Beitou נמצאים במרחק כ-20 דקות נסיעה ממרכז המבקרים הראשי של הפארק.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הפארק הלאומי יאנגמין שאן.
ניתן להזמין >> סיור אל פארק יאנגמין שאן מטייפה (באנגלית).
תחנה רביעית: שוק הלילה של שילין (Shilin Night Market)
שוק הלילה הזה, שהחל לפעול בשנת 1899, הוא משווקי הלילה הגדולים והפופולאריים ביותר בטייפה. זו ההזדמנות שלכם לטעום ממאכלי הרחוב המיוחדים של טאיוואן. זה גם המקום לאלה מכם שמחפשים לרכוש פוסטרים, תצלומים, פריטי אומנות ובגדים. גם אם אינכם מתכוונים לקנות משהו בשוק הלילה, מומלץ להגיע כדי לחוות את האווירה המקומית.
שעות הפתיחה: השוק פתוח משעות אחר הצהריים ועד שעות הלילה המאוחרות. אם אתם רוצים לראות את השוק במצב השוקק ביותר שלו, מומלץ להגיע החל מהשעה 19:00 או 20:00 בערב.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: שוק הלילה של שילין נמצא במרחק כ-12 קילומטרים מהפארק הלאומי יאנגמין. מומלץ לעלות על מונית, שתיקח אתכם ליעד תוך כ-25 דקות.
תחזרו אל בית המלון שלכם בטייפה ותכינו את עצמכם לקראת היום הבא.
היום השלישי – חקרו את העיירה העתיקה לוגאנג
ביום הטיול השלישי שלכם תעשו את דרככם אל החלק המערבי של האי ותבקרו באחד מהמקומות הראשונים שאליהם הגיעו המהגרים הסינים שהגיעו לטאיוואן, העיירה לוגאנג (Lukang), ששימשה בעבר כעיר נמל. בלוגאנג תוכלו לחוות קצת מ”טאיוואן הישנה”, תשוטטו ברחובותיה העתיקים של העיירה ותבקרו במקדשיה היפים.
איך תגיעו? המרחק מטייפה ללוגאנג הוא כ-200 קילומטרים. מומלץ לקחת רכבת מהירה מטייפה לתחנת Taiwan High Speed Rail Taichung Station ומשם לקחת מונית, שתסיע אתכם עד ללוגאנג. הנסיעה ברכבת המהירה היא כשעה, והנסיעה במונית נמשכת כ-40 דקות, כך שבסך הכול אתם צפויים להגיע אל לוגאנג תוך כשעה ו-40 דקות.
תחנה ראשונה: רחוב הישן של לוגאנג (Lukang Old Street)
זהו הרחוב הפופולארי ביותר בלוגאנג, בעיקר בזכות המבנים ההיסטוריים והתרבותיים המרשימים שמשומרים לאורכו. מומל. להתהלך לאורך הרחוב הישן ולהתרשם מהבתים הטאיוואנים המסורתיים הבנויים לאורכו, שחלקם משמשים כבתי עסק עוד מהימים שבהם לוגאנג הייתה עיר נמל שוקקת. זה גם המקום לטעום בו עוד קצת מהמאכלים המקומיים, בעיקר פירות הים השונים, ולרכוש כמה מזכרות אותנטיות כמו גופי תאורה מנייר וצעצועים עתיקים.
תחנה שנייה: מקדש לונגשאן (Longshan Temple)
זהו אחד משני המקדשים המפורסמים בלוגאנג, והינו המקדש הגדול בעיירה. הוא נחשב לאחד מאוצרות הארכיטקטורה הסינית וגם למקדש הבודהיסטי הראשון שהוקם בטאיוואן, בזמן שושלת מינג, במאה -17. בעת ביקורכם במקום, שימו לב לגילופים היפהפיים שקיימים במתחם, לציורי הקיר המדהימים וכמובן לקהל המתפללים שמגיע למקום מדי יום.
הכתובת: No.81, Jinmen St.. המקדש נמצא מדרום לרחוב הישן של לוגאנג.
תחנה שלישית: מקדש טיין-הו (Tienhou Temple)
זהו עוד מקדש מפורסם בלוגאנג, הידוע גם בשם מקדש מאטסו. המקדש הדאואיסטי הזה מוקדש למאטסו, אלת הים. הפסל שעומד באזור המזבח הובא לטאיוואן על ידי גנרל בתקופת שושלת צ’ינג ומציג את דמותה של מאטסו. בשל קרבתו של הפסל לקטורות, שמקטירים המאמינים, הפנים של מאטסו הפכו לשחורות מהעשן שהצטבר עליהם לאורך השנים. לכן, הפסל מכונה “מאטסו שחורת-הפנים”. מומלץ גם להסתכל על ארבעת פסלי העץ הקטנים שמוצבים על יד שערי המקדש, שיש אומרים שמייצגים את ארבע ההנאות הגדולות של החיים, “חיטוט באף”, “גירוד בגב”, “חיטוט באוזן” ו-“פיהוק”. בכניסה למקדש תמצאו גם אוסף מרשים של כלי נשק עתיקים.
הכתובת: No.430, Zhongshan Rd. המקדש נמצא מצפון לרחוב הישן של לוגאנג.
תמשיכו לטאיצ’ונג (Taichung)
זוהי העיר שאליה הגעתם באמצעות הרכבת, כך שאם תעלו על מונית תוכלו להגיע תוך כ-45 דקות נסיעה. העיר הססגונית ושוקקת חיים הזו היא השנייה בגודלה בטאיוואן, ומקום נהדר להעביר בו את שארית היום שלכם וגם את הלילה.
תחנה רביעית: חנות Chun Shui Tang
אם עוד לא שמעתם על באבל טי, משקה קר המבוסס על תה ומורכב גם מחלב, מכדורי טפיוקה ומקרח, אין מקום טוב יותר לטעום את המשקה הזה מאשר בטאיצ’ונג, המקום שממנו הבשורה יצאה אל העולם. הרעיון להגיש תה סיני קר עלה במוחו של מקים חנות התה Chun Shui Tang בתחילת שנות ה-90 של המאה ה-20, לאחר שביקר ביפן וגילה שמגישים שם קפה קר. מומלץ להגיע ולטעום את המשקה המרענן, במיוחד אם הגעתם ביום חם.
הכתובת: החנות המקורית נמצאת בכתובת No. 30號, Siwei Street.
אופציונלי: שוק הפרחים זונגשה (Zhongshe Flower Market)
זוהי אחת מהאטרקציות המדהימות בטאיצ’ונג, שממוקמת ממש בפרבריה הצפוניים. לא מדובר רק בשוק, שבו אתם יכולים לרכוש פרחים, אלא מדובר בעיקר במתחם עצום מלא במרבדים של פרחים הפורחים בהתאם לעונה. אם אתם אוהבים פרחים ואוהבים גם להצטלם איתם – זהו ללא ספק המקום בשבילכם.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שעתיים.
איך תגיעו? ניתן לקחת מונית ממרכז העיר טאיצ’ונג לשוק הפרחים. הנסיעה אורכת כ-40 דקות. המקום נמצא בכתובת No. 469-13, Sanfeng Road, Houli District.
תעבירו את הלילה בטאיצ’ונג. מלונות מומלצים בטאיצ’ונג
היום הרביעי – עוברים דרך הקשת בענן ומגיעים לאגם השמש והירח
ביום הטיול התשיעי שלכם תעשו את דרככם לעבר אגם השמש והירח המרהיב ביופיו, אך בדרך תעצרו בעוד נקודה מדהימה וצבעונית במיוחד – כפר הקשת בענן. לאחר הביקור בכפר הייחודי הזה, תמשיכו אל אגם השמש והירח, תעשו סיבוב במקדשים הסובבים אותו ותיהנו משייט רגוע על פני מימיו. מומלץ להיעזר באתר של Sun Moon Lake לקטע זה של הטיול שלכם.
תחנה ראשונה: כפר הקשת בענן (Rainbow Village)
בפרבריה המערביים של טאיצ’ונג תמצאו כפר ייחודי במינו וצבעוני בצורה בלתי רגילה – כפר הקשת בענן. הכפר החל את דרכו כמו כפרים רבים אחרים באזור, בתור כפר ששימש את הצבא בטאיוואן. הכפרים הללו נבנו מחומרים זולים במיוחד וניתנו לחיילים, שהצליחו להימלט מסין היבשתית. הבתים הללו הלכו ונהיו רעועים יותר ויותר עם השנים. יזמים שהגיעו אל האזור שילמו לתושבי המקום על מנת שיעברו מהכפר למקומות אחרים, אך היה אחד מהתושבים שלא הסכים להתפנות. מתוך 1,200 בתים שהיו קיימים בכפר בעבר נותרו רק 11. האדם שסירב להתפנות החל לצייר על קירות הבתים הללו והפך את הכפר למקום ססגוני במיוחד. מומלץ להגיע לכפר כמה שיותר מוקדם על מנת להימנע מגל המבקרים, שבאים כמוכם להתרשם ולהצטלם עם המבנים המקסימים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך תגיעו? הדרך המומלצת ביותר היא לשכור רכב או לקחת מונית, שתלווה אתכם לאורך כל היום, אל כפר הקשת בענן. משך הנסיעה הוא כ-25 דקות.
תחנה שנייה: אגם השמש והירח ותעצרו במקדש וון-וו (Wenwu Temple)
על אף שאסור לשחות באגם השמש והירח, הוא אחד מהאתרים הפופולאריים ביותר בטאיוואן בזכות יופיו המרהיב. קיימים אתרים רבים מסביב לאגם, ואנו ממליצים לפתוח את הביקור באזור במקדש וון-וו. המקדש הזה, בעל הגגות הכתומים, מספק את אחת מנקודות התצפית היפות ביותר לעבר אגם השמש והירח. במקור עמדו כאן שני מקדשים, אך הם נהרסו בשנת 1919, כאשר פרויקטים הקשורים לסכר גרמו למפלס מי האגם לעלות. המקדש החדש נבנה במקומו הנוכחי בשנת 1938 ובהמשך גם הורחב לממדים של היום. היום המקדש בנוי משלושה חללים מרכזיים, כשכל חלל מוקדש לאל אחר. החלל אחד מוקדש לאל הספרות, החלל המרכזי מוקדש לאל המלחמה והחלל האחורי מוקדש לקונפוציוס, שמגדולי הפילוסופים הסינים.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: מקדש וון-וו נמצא ממש על יד אגם השמש והירח ונמצא במרחק של כ-68 קילומטרים מכפר הקשת בענן. תשתמשו ברכב שכור או במונית ותגיעו אל המקדש תוך כשעה נסיעה.
תחנה שלישית: פגודת סי אן (Ci En Pagoda)
עוד נקודת תצפית יפה על האגם נמצאת בראש פגודת סי אן, שנראית בבירור כמעט מכל נקודה סביב האגם. הפגודה, שנבנתה בשנת 1971, מתנשאת לגובה 46 מטרים ומוקפת בעצים ובפרחים יפים. מובילה אליה דרך יפה באורך של כ-700 מטרים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-16:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: פגודת סי אן נמצאת במרחק כ-10 קילומטרים ממקדש וון-וו. משך הנסיעה הוא כ-20 דקות.
תחנה רביעית: כפר אידה שאו (Ita Thao)
זהו הכפר התיירותי המרכזי על גדות אגם השמש והירח, הממוקם על הגדה הדרום-מזרחית. תוכלו לשוטט בין דוכני המזון הרבים שבכפר או לשבת לאכול באחת מהמסעדות המקומיות. הגדה של האגם יושבה לראשונה על ידי שבט השאו, שהגיע לכאן בתקופת שושלת צ’ינג. האגדה המקומית מספרת שחבורה מהשבט רדפה אחר צבי לבן, שרץ כל הדרך עד לאגם, וכשהם ראו את היופי המדהים של המקום הם החליטו להקים כאן כפר קבע. עד היום, מרבית מאנשי שבט השאו, שמספרם אינו עולה על אלף בני אדם, חיים בחלק העתיק של הכפר, מעל אידה שאו של היום. תוכלו ללמוד על אורח החיים והמנהגים של בני השבט על ידי ביקור במרכז הופעות השאו (Thao Performance Center).
תחנה חמישית: שייט מרגיע באגם
קיימים שלושה מזחים, שמהם יוצאת ספינה מדי חצי שעה. המזחים הם Ita Thao, Xuanguang, ו-Shuishe. הספינות האחרונות יוצאות סביב השעה 17:00, כך שמומלץ לעלות על אחת לפני השעה הזאת. המחירים סבירים בהחלט. אין דרך נעימה יותר לסיים את היום מאשר בשייט על גבי האגם הפסטורלי הזה.
העבירו את הלילה שלכם לצד אגם השמש והירח. מומלץ להישאר ללון בעיירה שווישיה (Shuishe).
היום החמישי – צועדים דרך יער במבוקים וממשיכים לגלות את התרבות המקומית
ביום הטיול החמישי שלכם בטאיוואן תיסעו מאגם השמש והירח לעבר יער הבמבוקים האדיר של ז’ושאן (Zhushan), המקום שבו גם גידי ואהרוני ביקרו במהלך המסע המופלא שלהם בעולם. בדרך חזרה לאגם השמש והירח תעצרו במקדש ווצ’אנג, שבו אתר הנצחה לרעידת אדמה קטלנית שאירעה בטאיוון, וגם תמשיכו מעט צפון-מזרחה לעיירה פולי, שם תוכלו לבקר ביקב מקומי.
תחנה ראשונה: יער הבמבוקים ז’ושאן (Da-an Bamboo Forest Scenic Park)
אתם תראו כאן הרבה מאד במבוקים, אך מלבד הבמבוקים הללו קיימת עוד אטרקציה ביער, והיא הגשר התלוי שנקרא “סולם השמיים” (Sky Ladder). הגשר הזה היה הגשר התלוי הראשון שנבנה בטאיוואן, והוא תוכנן על ידי מומחה מיפן, כך שאפשר לחוש את ההשפעות היפניות. הגשר נתח לאורך של 136 מטרים ומורכב מ-208 מדרגות. הוא מוביל מעבר לנהר לאזור קניון טאיג’י (Taiji Canyon), שם תוכלו להתחיל לעבור דרך יער הבמבוקים המרהיב והסבוך. אם אתם מתכוונים לטייל בתוך יער הבמבוקים, כדאי להצטייד בנעלי הליכה טובות ולוודא שאין לכם בעיה לטפס מדרגות רבות ולהשתחל דרך פתחים קטנים בסלעים, כיוון שהאתגרים הללו קיימים לאורך המסלול. חשוב גם להצטייד בביגוד חם, שכן מזג האוויר באזור הוא הפכפך. מלבד ההנאה מההליכה ביער הבמבוקים, תוכלו להגיע גם אל מקדש אל האדמה, שנבנה לפני יותר מ-1,000 שנה, וגם לראות את מפל הדרקון הירוק.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 7:30-17:00 (מכירת כרטיסים אחרונה בשעה 16:00).
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשלוש שעות.
איך תגיעו? יער הבמבוקים אומנם שייך למרחב של העיר ז’ושאן, אך נמצא במרחק של כ-40 דקות נסיעה ממנה. כדי להגיע, תצטרכו לנסוע כשעה מערבה אל העיר ז’ושאן ומשם להמשיך דרומה עד ליער הבמבוקים. אתם יכולים לקחת מונית, שתלווה אתכם לאורך היום, או להשתמש ברכב שכור. הכתובת של הכניסה ליער היא Tianti Scenic Area, No. 590號, Dinglin Road. משך הנסיעה הכולל הוא כשעה ו-40 דקות.
תחנה שנייה: מקדש ווצ’אנג (Wuchang Temple)
בדרך חזרה לאזור של אגם השמש והירח תעצרו בעיירת ג’יג’י (Jiji Township) כדי להתרשם מהריסותיו של מקדש ווצ’אנג. כן, מה שהופך את המקדש הזה לכה מיוחד היא העובדה שהמקדש המקורי נשאר הרוס, כזכר לרעידת האדמה הקטלנית שפגעה במרכז האי טאיוואן בשנת 1999 והרגה 2,415 בני אדם. ג’יג’י הייתה העיירה הקרובה ביותר למוקד הרעש, והמקדש קרס, כמו גם בתים אחרים ביישוב.
מקדש ווצ’אנג המקורי נבנה בשנת 1923 והיה מוקדש לאל הטאואיסטי, הקיסר העליון של השמיים הכהים. לאחר רעידת האדמה של 1999, אחד מתושבי העיירה חלם חלום, שבו הקיסר העליון של השמיים הכהים פונה אליו ומבקש ממנו להציל אותו. המאמינים מיהרו אל הריסות המקדש ומצאו פסל של הקיסר העליון של השמיים הכהים, קבור תחת הריסות המבנה. הם העבירו אותו למזבח, והאגדה מספרת שזקנו של הפסל החל לגדול. מאמינים רבים מגיעים אל המקדש רק כדי לצפות בתופעה יוצאת הדופן. חלקי המקש שנהרסו לא שופצו, אך לצידם נבנה מקדש חדש.
הכניסה בחינם ולאורך כל שעות היממה.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: מקדש ווצ’אנג נמצא במרחק כ-35 קילומטרים מיער הבמבוקים, כלומר במרחק כשעה נסיעה. המקדש נמצא בכתובת No. 181, Bazhang Street, Jiji Township.
תחנה שלישית: יקב של פולי (Puli Winery)
היקב של פולי החל את דרכו כשהוא מייצר בעיקר יין אורז וסאקה, שמהם תוכלו לטעום גם היום. אך, בהמשך היקב החל להשתמש במי המעיין האיכותיים של האזור כדי לייצר גם יין שאושינג, שהוא מהיינות הסיניים המפורסמים ביותר. כדי להשביח את סוג היין הזה, נדרשות לפחות שלוש שנים. גם ממנו תוכלו לטעום בעת הביקור ביקב.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 8:30-18:00, ימי שני עד שישי בין השעות 8:30-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: העיירה פולי נמצאת במרחק כ-37 קילומטרים ממקדש ווצ’אנג בעיירה ג’יג’י. כלומר, מדובר על נסיעה של כשעה. היקב של פולי נמצא בכתובת No.219, Zhongshan 3rd Rd., Puli Township.
תעשו את דרככם חזרה לאגם השמש והירח כדי להעביר שם את הלילה ולהתכונן ליום הטיול הבא. משך הנסיעה מפולי לאגם השמש והירח הוא כחצי שעה.
היום השישי – מגלים את עיר בירתה הקודמת של טאיוואן
ביום הטיול השישי שלכם בטאיוואן תעשו את דרככם אל העיר המיוחדת טיינאן (Tainan), ששימשה כעיר הבירה של טאיוואן בראשית ימיה. המרחק מאגם השמש והירח לטיינאן הוא כ-160 קילומטרים. משך הנסיעה הכולל הוא כשעתיים ורבע. אם תעדיפו, תוכלו לנסוע חזרה לטאיצ’ונג – מרחק של כשעה וחצי – ומשם לקחת את הרכבת המהירה לטיינאן. משך ההגעה הכולל יהיה פחות או יותר זהה – כשעתיים ורבע, אך תוכלו ליהנות מנסיעה ברכבת.
תחנה ראשונה: מצודת פרובינשיה (Chihkan Tower)
זהו אחד מהמבנים העתיקים ביותר בטיינאן ואחד מהמבנים המפורסמים ביותר בעיר. המקום נבנה על ידי ההולנדים בשנת 1652 ושימש כמרכז האדמיניסטרטיבי של טיינאן. המתחם כולל מקדש ובית ספר וגם את פסלו של המנהיג הצבאי, שקיבל את הכניעה של ההולנדים לקראת סוף המאה ה-17. בלילה, המבנה מואר בתאורה צהובה נהדרת, ורבים מהמקומיים מגיעים על מנת ליהנות מהאווירה הנעימה שבמקום.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:30-22:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
הכתובת: No.212, Sec. 2, Minzu Rd., West Central District.
תחנה שנייה: מקדש קונפוציוס (Tainan Confucius Temple)
זהו אחד מהמקדשים העתיקים ביותר בטאיוואן, שנבנה בשנת 1665. בית הספר הראשון בטאיוואן נוסד על אדמות המתחם הזה, והיה זה גם מקדש קונפוציוס הראשון שהוקם בטאיוואן. קונפוציוס היה מגדולי הפילוסופים של סין ושם דגש רב על תחומי החינוך השונים. היום קיימים יותר מ-20 מקדשי קונפוציוס ברחבי טאיוואן. כמו מקדשי קונפוציוס אחרים, גם כאן אין יותר מדי קישוטים וזהב וברונזה, אך הפשטות שקיימת במקום היא יפהפייה. זאת, כדי לכבד את זכרו של קונפוציוס, שהיה אדם פשוט.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:30-17:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה, תלוי ברמת ההתעמקות שלכם במבנים השונים.
המרחק מהנקודה הקודמת: מקדש קונפוציוס נמצא במרחק כקילומטר אחד ממצודת פרובינשיה. צאו מהמתחם ולכו שמאלה (מזרחה). בהמשך, פנו ימינה לרחוב Gongyuan והמשיכו ישר דרך הכיכר והלאה עד שתראו את הכניסה למקדש קונפוציוס מצד ימין. משך ההליכה הוא כ-15 דקות. המקדש נמצא בכתובת No.2, Nanmen Rd., West Central District.
תחנה שלישית: הרחוב הישן של אנפינג (Anping Old Street)
היה זה הרחוב הראשון שנבנה על ידי ההולנדים שהגיעו לכאן לפני כ-300 שנה. בימיו הראשונים, הרחוב, שהיה צר הרבה יותר, שימש רק להולכי רגל ולדוחפי עגלות מלאות בסחורה. היום, זהו אחד מהרחובות השוקקים ביותר בעיר. לצדדיו תוכלו למצוא שפע של דוכנים ישנים וחנויות מעניינות. תוכלו גם לחקור את הסמטאות הקטנות והמקסימות, שיוצאות מהרחוב הראשי.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשלוש שעות, בהתאם לרמת ההתעמקות שלכם.
המרחק מהנקודה הקודמת: הרחוב הישן של אנפינג נמצא במרחק כ-5 קילומטרים ממקדש קונפוציוס. מומלץ לקחת מונית, שתביא אתכם אל הרחוב תוך כ-15 דקות נסיעה.
תחנה רביעית: בית העץ של אנפינג (Anping Tree House)
נקודה מעניינת, שמומלץ לבקר בה במהלך הטיול שלכם בטיינאן, הוא בית העץ של אנפינג, שבמקור נבנה בסוף המאה ה-19 בתור מחסן ושימש את איגוד המלח היפני ואת חברת Tait & Co. עברו כבר כמאה שנים מאז הוקם, והיום המבנה הזה עטוף בשורשיו של עץ הבאניאן, מכאן שמו הנוכחי – בית העץ של אנפינג. ציפורים וסנאים רבים מוצאים כאן מנוחה בין ענפי העץ, וגם אתם תוכלו לנוח כאן וליהנות ממראהו המיוחד.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:30-17:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: בית העץ של אנפינג נמצא במרחק כ-400 מטרים מהרחוב הישן של אנפינג. תעשו את דרככם אל הקצה המערבי של הרחובב הישן ואז פנו ימינה (צפונה) ועשו את דרככם לאורך רחוב Gubao. בשלב מסוים הרחוב יפנה שמאלה. תמשיכו איתו עד שתראו את בית העץ מצד ימין. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
תחנה חמישית: מצודת זילנדיה (Fort Zeelandia)
היום המצודה הזו ידועה בתור מצודת אנפינג, אך כשהיא הוקמה על ידי ההולנדים לפני למעלה מ-300 שנה, היא נקראה מצודת זילנדיה. הייתה זו המצודה הראשונה שנבנתה בטאיוואן כולה. במשך 38 שנים שבהן ההולנדים שלטו בחלק המערבי של טאיוואן, המצודה הזו שימשה אותם בתור נקודה חשובה למסחר עם יפן, סין ואזור דרום-מזרח אסיה. כשההולנדים הובסו על ידי הגיבור המקומי, המצודה עברה לידיו. אך בשנת 1683, עם כניעתה של טאיוואן לשושלת צ’ינג, הבסיס הצבאי האסטרטגי הועבר מכאן למצודת פרובינשיה, שבה ביקרתם בבוקר. היום, תוכלו לשוטט ברחבי המצודה ולראות בין היתר את החומות החיצוניים שלה, ששייכים למצודה המקורית ונבנו משילוב של לבנים, וצדפות, סוכר ואורז דביקים.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:30-17:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: מצודת זילנדיה נמצאת במרחק כ-400 מטרים מבית העץ של אנפינג. תחצו את הפארק, שנמצא מול בית העץ, אל העבר השני שלו, שם תתחברו לרחוב Anbei. תמשיכו מערבה ברחוב Anbei עד הפנייה שמאלה לסמטה 125. המשיכו דרומה גם דרך סמטה 35 עד שתגיעו לכניסה למצודה. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
תעבירו את הלילה בטיינאן. עשו השוואת מחירים עבור מלונות מומלצים בטיינאן:
היום השביעי – מגלים חיי רוח ונופים בדרום טאיוואן
ביום השביעי של הטיול שלכם תעשו את דרככם אל חלקו הדרומי של טאיוואן. את הבוקר שלכם תתחילו באגם הלוטוס, שנמצא בעיר גאושיונג, כ-60 קילומטרים מדרום לטיינאן. שם, תיכנסו אל תוך פה של דרקון ותצאו מפיו של טיגריס על מנת לזכות בברכה למזל טוב. לאחר מכן, תמשיכו בדרככם לעבר המנזר הבודהיסטי הגדול בטאיוואן ותיהנו שם מארוחת צהריים צמחונית. לעת ערב, עשו את דרככם חזרה אל גאושיונג ותעשו סיבוב באחד משווקי הלילה המפורסמים ביותר בטאיוואן.
תחנה ראשונה: אגם הלוטוס (Lotus Pond)
השם הלועזי של האתר מרמז על כך שמדובר באגמון קטן, אך למעשה מדובר באגם גדול מאד בפרבריה הצפוניים של גאושיונג (Kaohsiung). בצד הדרום-מערבי של האגם נמצאות שתי הפגודות של הדרקון והטיגריס (Dragon and Tiger Pagodas). הרעיון הוא להיכנס לפגודה אחת דרך הגרון של הדרקון, שבתוכו תוכלו לראות תמונות של גיהינום, ולצאת מהפגודה השנייה דרך הגרון של הטיגריס, שבתוכו תמונות של גן עדן. מאמינים שהמעבר הזה מהדרקון אל הטיגריס מביא מזל טוב. ממול לשתי הפגודות ניצב עוד מבנה יפה, הוא ארמון טזו שי (Tzu Chi Palace). מדובר במקדש גדול עם כניסה מאד מרשימה. לא הרחק מפגודות הדרקון והטיגריס נמצאות עוד שתי פגודות, הנקראת פגודות האביב והסתיו (Spring and Autumn Pagodas). ממול לפגודות הללו נמצא פסל של דרקון, שעליו רוכבת אלה מקומית.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך תגיעו? המרחק מטיינאן לאגם הלוטוס הוא, כאמור, כ-60 קילומטרים. ניתן לקחת את הרכבת מטיינאן לגאושיונג, מה שייקח לכם כחצי שעה נסיעה, ומשם תוכלו לעלות על מונית שתיקח אתכם אל האגם.
תחנה שנייה: מנזר פו גואנג שאן (Fo Guang Shan)
המנזר האדיר הזה, שהינו הגדול ביותר בטאיוואן, הוא המרכז של התנועה הבודהיסטית הסינית פו גואנג שאן. בניגוד לארגונים בודהיסטים רבים אחרים, התנועה הזאת עושה מאמצים רבים להתקרב אל העולם המודרני וניתן לראות זאת תוך שיטוט במרחבי המקום. אחד מהאתרים המרשימים ביותר במתחם הוא מוזיאון הבודהה (Buddha Museum), שבתוכו תוכלו ללמוד אודות הבודהיזם דרך מגוון תערוכות אינטראקטיביות ותערוכות מולטי-מדיה. מהגג של המוזיאון תוכלו לראות את פסל הבודהה בצורה יוצאת מן הכלל.
בכניסה למוזיאון קיימות שתי מסעדות צמחוניות מעולות, שבהן אתם יכולים לאכול את ארוחת הצהריים שלכם באווירה בודהיסטית.
חשוב לזכור שאסור לצלם בתוך המקדשים עצמם ויש להגיע בלבוש צנוע ככל האפשר, עם כתפיים מכוסות ומכנסיים ארוכים, על מנת לכבד את המקום.
הכניסה בחינם, אך ניתן להשאיר תרומות.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים וחצי.
המרחק מהנקודה הקודמת: מנזר פו גואנג שאן נמצא במרחק של כ-30 קילומטרים מאגם הלוטוס. משך הנסיעה למנזר הוא כחצי שעה.
תחנה שלישית: בשוק הלילה ליו-הא (Lihue Night Market)
שוק הלילה הזה, שהחל לפעול בשנות ה-50 של המאה ה-20, הוא משווקי הלילה המפורסמים ביותר בדרום טאיוואן. ברחוב שבו פועל השוק, שמשתרע לאורך של כ-300 מטרים, תוכלו למצוא אלפי דוכני מזון, שבהם תוכלו ליהנות מארוחת ערב קלה.
שעות הפתיחה: השוק פעיל החל מהשעה 17:00 בערב ועד 2:00 לפנות בוקר.
המרחק מהנקודה הקודמת: כדי להגיע לשוק הלילה ליו-הא, תצטרכו לחזור לעיר גאושיונג, שהיא כאמור במרחק של כחצי שעה נסיעה ממנזר פו גואנג. השוק נמצא בכתובת Liuhe 2nd Rd., Xinxing District.
תעבירו את הלילה בגאושיונג. עשו השוואת מחירים עבור מלונות מומלצים בגאושיונג.
היום השמיני – יוצאים אל טאידונג
ביום הטיול השמיני שלכם תחצו את רכס ההרים המרכזי של טאיוואן ותעשו את דרככם לעבר מחוז טאידונג (Taitung). האזור הזה מתאפיין בתרבות מופלאה, בחקלאות משגשגת ובנופים מרהיבים. אחר הצהריים אנו ממליצים ליהנות מטבילה במעיינות חמים באחד ממלונות הספא המצוינים הקיימים באזור. מומלץ להיעזר באתר הרשמי של התיירות טאידונג על מנת לתכנן את הטיול שלכם במחוז.
היום התשיעי – חוקרים את השווקים והנופים של צפון טאיוואן
ביום הטיול התשיעי תצאו לחקור את הנופים היפים ואת השווקים הססגוניים שבצפון טאיוואן. תתחילו את היום שלכם בפארק ייליו, שבו תוכלו לחזות בכמה תצורות גיאולוגיות ייחודיות ומדהימות. משם, תמשיכו אל עבר העיירה ג’יופן, שבו תוכלו להסתובב בשוק האוכל המקומי. לאחר הפסקת הצהריים, תמשיכו למסלול רגלי אל עבר המפלים הגדולים ביותר בטאיוואן ולאחר שתביעו משאלה בשיפן, תעשו את דרככם לטייפה.
תחנה ראשונה: פארק הגיאוגרפי ייליו (Yehliu Geopark)
זה המקום שבו תוכלו לראות כמה תצורות גיאולוגיות ייחודיות ממש על רקע האוקיינוס, ביניהן את “ראש המלכה” המפורסם, “נרות הים” ו-“סלע הגלידה”. מלבד התצורות הייחודיות, תוכלו למצוא כאן גם סוגים ייחודיים של סלעים, בין היתר גם את סלעי “חלת הדבש”, שמאופיינים בכיסוי מחורר.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הפארק הגיאוגרפי ייליו.
תחנה שנייה: ארוחת צהריים בשוק האוכל של ג’יופן (Jiufen)
מהנופים המרהיבים של האוקיינוס תעשו את דרככם מעלה אל ההרים ותעצרו לביקור בעיירה הקסומה, ג’יופן. בעבר, העיירה הייתה עיירת כרייה, אולם היום היא אחת מהעיירות התיירותיות ביותר בטאיוואן, בעיקר בזכות שוק האוכל הססגוני שבה. תוכלו להסתובב בין הדוכנים והחנויות השונות וליהנות ממגוון המאכלים שיש לטאיוואן להציע, בין היתר הרבה מאד פירות ים, מאכלים המשלבים אורז ונודלס.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: ג’יופן נמצאת במרחק כ-33 קילומטרים מהפארק הגיאוגרפי ייליו. כלומר, מדובר בנסיעה של כ-40 דקות. השוק נמצא ב-Old Street של ג’יופן.
תחנה שלישית: מפלי שיפן (Shifen Waterfalls)
לאחר ששבעתם מהאוכל של ג’יופן, סעו דרומה אל מפלי שיפן, המפלים הגדולים ביותר בטאיוואן, שנופלים מגובה של 40 מטרים. בדרך כלל, תוכלו לראות איך נוצרת כאן קשת בענן. מסלול ההליכה, שאורך כחצי שעה לכל כיוון משיפן, גם הוא יפהפה ועובר על פני שני גשרים מרחפים.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה וחצי כולל ההליכה.
המרחק מהנקודה הקודמת: מפלי שיפן נמצאים במרחק כ-20 קילומטרים משוק האוכל של ג’יופן. מדובר בנסיעה של כ-35 דקות.
תחנה רביעית: הרחוב הישן של שיפן (Shifen Old Street)
מסורת עתיקת יומין של האזור היא הפרחת גופי תאורה אל השמיים, תוך הבעת משאלה למזל טוב. גם אתם, כשאתם בשיפן, יכולים להפריח את המשאלה שלכם לשמיים, רגע לפני שאתם עושים את דרככם חזרה לטייפה.
המחיר עבור החוויה הוא סביר.
תחזרו אל בית המלון שלכם בטייפה ותכינו את עצמכם לקראת היום הבא.
היום העשירי – מכירים לעומק את הרוח, התרבות והקולינריה של טייפה
ביום העשירי שלכם בטאיוואן תעמיקו את ההיכרות שלכם עם עיר הבירה, טייפה. תתחילו בסיור בשווקי האוכל הנהדרים של העיר ותטעמו ממגוון המאכלים הייחודיים של טאיוואן. אחר הצהריים תעשו את דרככם אל האזור הישן של העיר ותבקרו בכמה מהמקדשים המפורסמים בעיר, תלכו לאורך אחד מהרחובות העתיקים בעיר ותסיימו בתצפית משגעת על טייפה מראש אחד ההרים שבסביבה.
תחנה ראשונה: שוק הדגים של טייפה (Taipei Fish Market)
תפתחו את הבוקר שלכם בשוק הדגים המרשים הזה, ששופץ לאחרונה בשנת 2012 ומעוצב כעת בעיצוב מודרני ונעים לעין. בשוק קיימים שפע של דגים, האופייניים למים המקיפים את טאיוואן. אם תרצו, תוכלו לאכול ארוחת בוקר של דגים באחת מהמסעדות המקסימות הקיימות בשוק, או לקחת איתכם סחורה טרייה לדרך.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 7:00-20:00, ימי שני בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה או יותר, בהתאם למידת ההתעניינות שלכם בדגים וכמובן, במידת הרעב שלכם.
איך תגיעו? שוק הדגים נמצא בכתובתMinzu East Road, Lane 410, Alley 2, #18.אתם יכולים לקחת מונית, או שאם אתם מעדיפים תחבורה ציבורית, אתם יכולים לעלות על הקו הכתום של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת Xing Tian Temple Station. צאו מהתחנה דרך יציאה מספר 3 ולכו צפונה על רחוב Song Jiang. לאחר כ-10 דקות תגיעו לרחוב Min Zu East Road ותפנו עליו ימינה. תמשיכו ללכת על הרחוב הזה עד הפנייה ימינה לסמטה Jianguo North Road Alley 113. שם תמצאו את השוק.
תחנה שנייה: מקדש שינגטיאן (Xingtian Temple)
לאחר הביקור בשוק הדגים של טייפה, תתחילו בהכרת חיי הרוח של התושבים. אחד מהמקדשים הקרובים אל השוק הוא מקדש שינגטיאן, שמוקדש לגנרל מפורסם מימי שלוש הממלכות, המאה ה-1-2 לספירה, שהעריך מאד את ערכי הנאמנות והיושר. בשל התפקיד שלו בתור גנרל, הוא נתפש כאל המלחמה. בנוסף, בשל כישוריו הפיננסיים, הוא נחשב גם לפטרון השומר על אנשי העסקים. מדובר במקדש צעיר יחסית, שהוקם רק בשנת 1967, ועיצובו הפנימי הוא פשוט יחסית. שווה להגיע כדי לצפות בקהל המאמינים הרב, שמגיע לרוב אל המקדש ומבצע כאן את טקסי הפולחן. מדובר באחד מהמקדשים הפופולאריים ביותר בחלקה הצפוני של טייפה.
שעות הפתיחה: מדי יום מ-4:00 לפנות בוקר ועד 22:00 בלילה.
כמה זמן מומלץ לבקר? עד חצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: מקדש שינגטיאן נמצא במרחק כ-600 מטרים משוק הדגים של טייפה. כדי להגיע, ניתן ללכת ברגל כ-10 דקות. המקדש נמצא בכתובת No. 109, Section 2, Minquan East Road, Zhongshan District.
תחנה שלישית: מקדש וונצ’אנג (Wenchang Temple)
מדובר באחד מהמבנים ההיסטוריים המיוחדים ביותר בטייפה וכן במקום תפילה פופולארי עבור סטודנטים, כותבים ואמנים. המקדש, שנבנה לפני כ-200 שנה, מוקדש לוונצ’אנג דיג’ון, אל טאואיסטי שאחראי על התרבות ועל החינוך. המתחם של המקדש מקושט בצורה יפהפייה בדרקונים מגולפים ובקישוטים נוספים, שלרוב מוצאים במקדשים טאואיסטים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? עד חצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: מקדש וונצ’אנג נמצא במרחק כ-1.8 קילומטרים ממקדש שינגטיאן. ניתן להגיע בהליכה של כ-20 דקות, אך זכרו שהמוניות בטייפה הן יחסית זולות, כך שאם תשתמשו במונית תוכלו להגיע ליעד תוך כ-10 דקות בלבד. המקדש נמצא בכתובת No. 9號, Lane 45, Minsheng West Road, Zhongshan District.
תחנה רביעית: רחוב די-חואה (Dihua Street)
הרחוב הזה, שמלא במגוון אדריכלי מופלא וכן במגוון רחב של חנויות, הוא מהרחובות העתיקים ביותר בטייפה. תוכלו להתהלך לאורכו לכיוון דרום ולעצור להתרשם מדוכני האוכל השונים, מהחנויות המציעות תרופות מסורתיות מהרפואה הסינית, מדוכני הטקסטיל ועוד. אם אתם מגיעים לטייפה באזור ינואר-פברואר, שהוא הזמן של ראש השנה הסינית, תוכלו ליהנות ברחוב משוק שוקק חיים, מלא בדוכנים המציעים מאכלי חג אופייניים ומתנות לכבוד השנה החדשה. אורך הרחוב הוא כ-800 מטרים מקצה לקצה.
המרחק מהנקודה הקודמת: רחוב די-חואה נמצא במרחק כ-1.5 קילומטרים ממקדש וונצ’אנג. ניתן להגיע בהליכה של כ-20 דקות, אך ניתן גם לקצר את הדרך על ידי לקיחת מונית, שתביא אתכם אל היעד תוך כ-10 דקות.
תחנה חמישית: מקדש לונגשאן (Longshan Temple)
לאחר שתסיימו לשוטט לאורך הרחוב העתיק של די-חואה, אנו ממליצים לעשות את דרככם אל המקדש הזה, שהוקם בשנת 1738 בתור מקום מפגש בין התושבים הסינים שחיו באזור. זהו המקדש הפופולארי ביותר בטאיוואן. המקדש העתיק הצליח לשרוד את פגעי מזג האוויר, אך נפגע קשות במהלך מלחמת העולם השנייה. הוא שוקם לאחר מכן והיום הינו המקדש הגדול והוותיק ביותר בטאיוואן. עם ביקורכם במקדש תוכלו להכיר מקרוב את עולם הרוח של אנשי טאיוואן.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 6:00-22:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: מקדש לונגשאן נמצא במרחק כ-2.5 קילומטרים מרחוב די-חואה. מומלץ לקחת מונית, שתיקח אתכם אל המקדש תוך כ-10 דקות. המקדש נמצא בכתובת No. 211, Guangzhou Street, Wanhua Distric.
תחנה שישית: הרכבל הראשון בטייפה (Maokong Gondola)
הרכבל הזה, שהחל לפעול בשנת 2007, משתרע לאורך כ-4 קילומטרים מגן החיות של טייפה ועד הרי מאוקונג. בזמן הנסיעה ברכבל תוכלו ליהנות מהנופים המשגעים של העיר וסביבתה הירוקה תחתיכם. רצפת הרכבל עשויה מזכוכית עבה ושקופה, כך שתוכלו להסתכל ממש מתחת לרגליכם. הקו של הרכבל כולל בסך הכול ארבע תחנות להורדת והעלאת נוסעים, כשהתחנה הגבוהה ביותר, תחנת Maokong, נמצאת בגובה כ-300 מטרים.
מומלץ בתחילה לא לעשות את דרככם כל הדרך אל התחנה העליונה של הרכבל. רדו בדרך בתחנה של מקדש ג’ינאן (Zhinan Temple Station) ותבקרו באחד מהמקדשים היפים ביותר בטאיוואן, הידוע גם בתור “מקדש אלף המדרגות”. מובילות אליו 1,200 מדרגות, אך אם אינכם מעוניינים לטפס כל כך הרבה מדרגות, אתם יכולים להשתמש בשביל האספלט העושה את דרכו אליו. אם בכל זאת תבחרו לטפס, האמרה המקומית טוענת שעל כל מדרגה שתטפסו – תזכו בעוד 20 שניות של חיים, כלומר תזכו ליותר מ-6 שעות נוספות לחיות בזכות טיפוס בכל המדרגות! מקדש ג’ינאן הוא מקדש דאואיסטי, שנבנה בסוף המאה ה-19 ומוקדש ללו דונג-בין, שהינו אחד משמונה בני האלמוות, שהם הגיבורים המיתולוגיים של הדת הדאואיסטית.
חזרו אל הרכבל וטפסו לגובה של כ-300 מטרים, לתחנת Maokong. משם, תוכלו ליהנות מתצפית מופלאה על הסביבה, אך לא רק. תוכלו למצוא באזור הזה מספר חנויות תה, שמוכרות למבקרים מגוון סוגי תה, ביניהם גם ה-Wenshan Puchong Tea וה-Muzha Tieguanyin, שמפורסמים לאזור. לצד התה, תוכלו להזמין גם אוכל טוב לארוחת ערב.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפעילות: ימי ראשון בין השעות 8:30-21:00, ימי שלישי עד חמישי בין השעות 9:00-21:00, ימי שישי בין השעות 9:00-22:00, ימי שבת בין השעות 8:30-22:00. הרכבל סגור לעבודות אחזקה בימי שני, מלבד יום השני הראשון של כל חודש בין השעות 9:00-21:00. שעות הפתיחה עשויות להשתנות עקב מזג האוויר ואירועים מיוחדים.
כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שעה וחצי.
המרחק מהנקודה הקודמת: תחנת הרכבל התחתונה נמצאת במרחק כ-16 קילומטרים ממקדש לונגשאן, בכתובת No. 8, Section 2, Xinguang Road, Wenshan District. משך ההגעה במונית הוא כ-30 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מאוקונג גונדולה.
תחזרו אל בית המלון שלכם בטייפה ותכינו את עצמכם לקראת היום הבא.
היום ה-11 – תטיילו סביב האגם ותמשיכו אל מזרח טאיוואן
את יום הטיול ה-11 שלכם תתחילו בביקור באחד מהמפלים הידועים ביותר בטאיוון, משם גם תתצפתו לעבר אגם אלף האיים היפהפה, שמוקף בשדות תה פסטורליים. לאחר מכן, תמשיכו אל מרכז לפולקלור ואומנות טאיוואנית, שם תעמיקו את ההיכרות שלכם עם התרבות העשירה הקיימת בטאיוואן. לקראת רדת החשיכה, תעצרו לזמן של התרגעות במלון ספא של מעיינות חמים.
תחנה ראשונה: מפל וולאי (Wulai Waterfall)
זהו אחד מהמפלים הידועים ביותר בטאיוואן, אולי בזכות העובדה שהוא קרוב יחסית לעיר הבירה טייפה. המפל נופל מגובה של כ-80 מטרים ומוקף ביופי ירוק ומרהיב. הדרך שמובילה אל המפל אורכת כ-20 דקות.
איך תגיעו? מומלץ לשכור רכב או לקחת מונית, שתלווה אתכם לאורך כל היום. משך הנסיעה מטייפה לאגם אלף האיים הוא כשעה על כביש מספר 9 לכיוון דרום.
תחנה שנייה: אגם אלף האיים (Thousand Island Lake)
אומנם קיימת אפשרות לתצפת לעבר האגם מאזור מפל וולאי, אך אם אתם רוצים לראות את הנוף המרהיב של אגם אלף האיים מקרוב, מומלץ לעשות את הדרך המעט עקלקלה מוולאי לאגם. במרכז האגם, שצבעו כצבע אבן הירקן, נמצא אי קטן וירוק, כאשר סביבו מספר איים קטנים יותר. גם מראה טרסות התה הרבות המקיפות את האגם הוא מראה יפהפה. אחד ממטעי התה המפורסמים ביותר באזור הוא Bagua Tea Plantation. קיימת משם נקודת תצפית טובה על האגם וגם תה משובח, שישמחו להסביר לכם איך להכין.
המרחק מהנקודה הקודמת: אגם אלף האיים נמצא במרחק כ-35 קילומטרים ממפל וולאי. משך הנסיעה הוא כשעה.
אם תרצו >> הזמינו סיור בקבוצה קטנה אל אגם אלף האיים מטייפה (באנגלית).
תחנה שלישית: המרכז לפולקלור ואומנות באילן (National Center for Traditional Arts)
לאחר שתסיימו להתרשם מהנופים המשגעים של אגם אלף האיים ותסיימו ללגום מהתה שלכם, תוכלו לעשות את דרככם דרומה אל העיירה אילן (Yilan). שם, נמצא מתחם נהדר לצד נהר הדונגשאן, שבו מוצגות תערוכות קבע ומועלים מופעים של אמנים מקומיים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרכז לפולקלור ואומנות באילן נמצא במרחק כ-50 קילומטרים מאגם אלף האיים. משך הנסיעה הוא כשעה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המרכז לפולקלור ואומנות של טאיוואן.
תחנה רביעית: ספא מעיינות חמים באחד מהמלונות המובילים באילן
אין דרך טובה יותר לסיים את היום מאשר במעיינות החמים של אילן. מלונות רבים הקיימים באזור מציעים למבקרים אותם הזדמנות ליהנות ממימי המעיינות החמים, כך שיש לכם מגוון רחב של אפשרויות. בין המלונות המומלצים ביותר למטרה הזו נמנים Evergreen Resort Hotel, MU Jiaoxi Hotel , Guan Xiang Century Hotel ו- Chuang-tang Spring Spa Hotel.
תעבירו את הלילה באילן. אנו ממליצים על העברת הלילה במלון Wellspring by Silks, מלון חמישה כוכבים המציע בריכת שחייה עם נוף משגע ומגוון שירותים נוספים.
אם אתם מעדיפים לבדוק אופציות אחרות, אתם יכולים לעשות בדיקת מחירים בין המלונות המומלצים באילן.
היום ה-12 – יוצאים אל הטבע הקסום של הפארק הלאומי טרוקו
את יום הטיול ה-12 שלכם בטאיוואן תבלו בפארק הלאומי טרוקו (Taroko National Park), שנקרא על שם הנקיק המרהיב שנוצר בפארק על ידי נהר הליוואו. בפארק תוכלו לעבור בין מספר נקודות תצפית יפות, ליהנות מכמה פניני טבע ולהתהלך על שבילים העוברים דרך הטבע הפראי של האזור. הפארק נמצא במרחק כ-120 קילומטרים מדרום לעיירה אילן. משך הנסיעה הוא כשעתיים וחצי. ניתן לשכור רכב או לקחת מונית למשך כל היום. אפשר גם להזמין סיור פרטי (באנגלית).
אנו ממליצים להתחיל את טיולכם בפארק במצוק צ’ינגשואי (Qingshui Cliff), שנמשך על פני כ-21 קילומטרים ומתרומם מהאוקיינוס השקט לגובה של כ-800 מטרים. האזור הזה של המצוק מכוסה בסלעי גנייס ושיש, והוא נבחר על ידי ממשלת טאיוואן כאחד מ-“שמונת פלאי” האי בשנת 1953.
במרחק כ-18 קילומטרים מהמצוק נמצאת עוד נקודה שכדאי לעצור בה – היא מערת הבליעה (Swallow Grotto). מהנקודה הזו מתחיל שביל הליכה מהנה עד לגשר ג’ינהנג, שמלא בנופיו המרהיבים של הנקיק המרכזי של הפארק ושל מעיינות הקיימים באזור. השביל נמשך לאורך של כ-1.3 קילומטרים, כך שתצטרכו להקדיש לו כחצי שעה. יש להצטייד בקסדת מגן בתחנת השירות של Xipan, שנמצאת בדרך לנקודה על כביש מספר 8.
מסלול הליכה נוסף שעשוי לעניין אתכם הוא שביל לושואי-וונשאן (Lushui-Wenshan Trail), שנמצא במרחק כ-12 קילומטרים ממערת הבליעה. שביל זה הוא ארוך יותר, כ-5.5 קילומטרים, כך שתצטרכו להקדיש לו קרוב לחמש שעות. כמו כן, השביל עובר בסביבה הררית ותלולה לרוב, כך שאם אינכם נמצאים בכושר טוב, מומלץ שלא לצאת אל המסלול הזה. השביל עובר בתוך היער הסבוך של הפארק הלאומי ועל פני גשר תלוי.
בדרך חזרה אל המקום שבו נכנסתם אל הפארק תוכלו לעצור למסלול הליכה קליל בשם מנהרת תשע הפניות (Tunnel of Nine Turns). ראש השביל נמצא במרחק כ-4 קילומטרים מראש השביל של מערת הבליעה. שביל מנהרת תשע הפניות, שנמשך לאורך של 700 מטרים לכל כיוון, נחשב לאחד מהאזורים היפים ביותר בפארק הלאומי. השביל עושה את דרכו על ההרים ומספק נקודת מבט נהדרת אל עבר הנהר שמתחת. השביל הזה היה במקור חלק מכביש מהיר מספר 8, אך כביש זה הועבר למקום אחר בשל סיבות בטיחותיות. עד היום, עדיין תוכלו לראות כמה מהשרידים של הכביש המהיר הישן. יש להקדיש למסלול הזה כחצי שעה בסך הכול.
לבסוף, אנו ממליצים לסיים את הביקור שלכם בפארק במקדש המעיין הנצחי (Eternal Spring Shrine). המקדש היפהפה הזה נבנה לזכר 226 בני האדם, שנהרגו במהלך בניית הכביש הראשי שעבר כאן בין 1956 ל-1960. מי המעיין שזורמים בסמוך זורמים במשך כל ימות השנה, ומכאן שמו של המקום – המעיין הנצחי. ישנו שביל הליכה באורך כ-1.3 קילומטרים, המוביל אל המקדש וחזרה ונמשך כשעה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הפארק הלאומי טרוקו.
תעבירו את הלילה בסמוך לכניסה לפארק הלאומי טרוקו או בעיר חווליאן. אנו ממליצים על העברת הלילה במלון Crossing the Rainbow Bridge B&B. בית המלון הנעים הזה מוקף בטבע ירוק ויפהפה, ובתוך המלון תוכלו ליהנות מכל השירותים שתזדקקו במהלך הטיול שלכם.
אם אתם מעדיפים לבדוק אופציות נוספות, אתם יכולים לעשות בדיקת מחירים עבור מלונות מומלצים בחווליאן.
היום ה-13 – חוזרים לעיר המודרנית טייפה
את היום השביעי שלכם בטאיוואן תתחילו באווירה רגועה על חוף הים של העיר חווליאן. לאחר מכן תעלו על הרכבת, שתיקח אתכם חזרה לטייפה ותעבירו את שארית היום בביקור באזור המודרני של עיר הבירה. תעלו לתצפית מרהיבה מראש בניין טייפה 101, ותסיימו את היום בסבב קניות עבור המשפחה והחברים שהשארתם בבית.
תחנה ראשונה: חוף הים צ’ישינג (Qixingtan Beach)
חוף הים היפהפה הזה, שנמצא בעיר חווליאן (Hualien) ומעוצב בצורה של סהר, הינו ושלם לאלה מכם שרוצים לקום בבוקר ולצאת להליכה נעימה לאורך הים. אם תרצו, תוכלו גם לשכור אופניים ולדווש לאורך קו החוף. החלק הפופולארי ביותר של חוף הים הוא באזור שמאחורי שדה התעופה של חווליאן, שם נמצא שוק תוסס מלא בדוכנים המציעים חטיפים ומתנות שונות.
ניתן להגיע באמצעות מונית מהמלון שלכם בחווליאן.
נסיעה ברכבת חזרה לטייפה
הדרך הפשוטה והמהירה ביותר להגיע חזרה לטייפה היא באמצעות רכבת. מומלץ לנסות להשיג כרטיסים לאחת מרכבות האקספרס – Taroko Express או Puyuma Express, שייקחו אתכם אל טייפה תוך כשעתיים. משך הנסיעה ברכבות האחרות אורך בין שלוש לארבע שעות ולפעמים אף יותר. חשוב להזמין את הרכבת מראש דרך אתר האינטרנט הרשמי של הרכבת של טאיוואן, בייחוד אם אתם מתכוונים לנסוע בסופשבוע או בחג, משום שימים אלו רוב הסיכויים שהכרטיסים יאזלו במהירות. מחיר הנסיעה לכיוון אחד יהיה כ-440 דולרים טאיוואנים, שזה שווה ערך לבערך 50 שקלים. לאחר שתשלימו את הזמנת הכרטיסים דרך האתר, תקבלו קוד הזמנה. כדי לקבל את הכרטיסים, תצטרכו ללכת לאחת מחנויות הנוחות הפועלות ברחבי טאיוואן ולהראות להם את קוד ההזמנה שלכם ואת הדרכון שלכם (שאיתו הזמנתם את הכרטיסים) על מנת שהם יעזרו לכם בהדפסת הכרטיסים. השירות הזה עולה כמה דולרים טאיוואנים בודדים. יש גם אפשרות ללכת לאחת מתחנות הרכבת שבטאיוואן ולהראות שם את קוד ההזמנה שלכם ללא דמי שירות. אולם, בשעות שיא עשויים להיות תורים מאד ארוכים בתחנות הרכבת.
תחנה שנייה: בניין טייפה 101 (Taipei 101)
הבניין הגבוה הזה, שמתנשא לגובה של 509 מטרים, זכה לתואר “הבניין הגבוה ביותר בעולם” בין השנים 2004 ו-2010, אך הפסיד את התואר כשגורד השחקים בורג’ ח’ליפה בדובאי עקף אותו. כיום הוא המגדל העשירי בגובהו בעולם. אנו ממליצים לעלות במעלית אל הקומה ה-89, קומת התצפית של הבניין, וליהנות מתצפית עוצרת נשימה של העיר וסביבתה מגובה 382 מטרים מעל לפני הקרקע. המעליות, אגב, גם הן שברו שיא, ומסוגלות לקחת אתכם אל הקומה ה-89 תוך 37 שניות בלבד.
לאחר התצפית הנהדרת, תוכלו גם לבקר במרכז הקניות הפועל בתוך טייפה 101 וליהנות מחנויות מותגים מובילות בעולם.
אם אתם מעוניינים לטעום את הדים סאם הטוב בעיר, מומלץ גם לעצור לארוחת צהריים או ערב בסניף של מסעדת Din Tai Fung, מסעדת כוכב מישלן, שהוכרזה בעבר בתור אחת מעשר המסעדות הטובות ביותר באסיה. המסעדה תספק לכם חוויה קולינרית ברמה הגבוהה ביותר וכן אפשרות להציץ על מה שקורה במטבח, דרך חלונות הזכוכית השקופים שקיימים במקום. המסעדה פתוחה בימי ראשון עד חמישי בין השעות 11:00-21:30 ובימי שישי ושבת בין השעות 11:00-22:00.
דמי הכניסה יחסית יקרים. מומלץ >> הזמינו מראש כרטיסי כניסה לבניין טייפה 101. זה יאפשר לכם לדלג על התור בכניסה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בניין טייפה 101.
תחנה שלישית: רובע בתי הכולבו החדיש (Xinyi department store street)
זה הזמן להתחיל לחפש אחר מזכרות ולהעמיס את עצמכם בשקיות של שופינג. אזור Xinyi, שמקיף את בניין טייפה 101, הוא האזור החדיש ביותר בעיר ומכיל מגוון רחב של חנויות, בתי כולבו, מסעדות ומופעי רחוב מרהיבים.
עשו את דרככם למלון שלכם בטייפה. אם יש לכם טיסה מתוזמנת לערב או ללילה, אתם יכולים לעשות את דרככם חזרה אל שדה התעופה ומשם להמשיך לארץ.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.