מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקותצילם וכתב: קובי פינקלר
סלעי הבזלת השחורים ניבטים מכל עבר.
צבע תכול הכנרת מוסיף את ההדר שלו וחממות הקיבוצים השוכנים לחופו המזרחי של האגם בצבעם הירוק העז, מוסיף את ההדר. גם הצמחייה הקוצנית בתקופת הקיץ ותחילת הסתיו עם השילוב הנהדר של מאות חצבים עומדים תמירים ומחכים לאורח שיבוא ויחזה בפלא הזה המכונה “מבשרי הסתיו” עושה לנשמה ולגוף את שלו. מעין שילוב של ארבעת המינים. רק בצבעים. האחד ירוק ומרענן, האחר כחול הנותן חיות ומים, השלישי השחור המהוה האת הניגוד ואת השולט והרביעי חום האדמה- מעין בחזרה לטבע.
מסלול הטיול בנחל עין גב מוביל אותנו בכל אלו ועוד.
ריחה המשכר של התאנה בכל עונות השנה, צובע את הנחל הזורם בכל ימות השנה. פעמים בגאון ובשצף, פעמים ברוגע תוך שמיעת פכפוך המים. כמעט כמונו בני האדם.
שלטי ” מוקשים הזהר” הפזורים לרוב, תוך תצפית על הבית הסורי בתחילת המסלול והכפר התלמודי פיק ששכן כאן בימי הממנה ממחישים שחיו כאן בני אדם. הם אכלו מפרי האדמה הפורייה, שתו מימי המעיין, הרוו את צימאון הצאן והבקר בשוקת העומדת במעלה הנחל וטבלו בבריכה בסמוך למוצא המים.
אז היכן אנחנו?
סמוך למושב אפיק בדרום רמת הגולן. שמו של המקום ניתן לו על שם אפיק הנחל העובר תחתיו וגם מזכיר את ציון שמו של הכפר פיק. נכנסים לתוך המושב, אחרי שעלינו במעלה הדרך מכורסי, חוצים את בני יהודה ונכנסים לתוך אפיק. מיד אחרי השער הצהוב בכניסה, נפנה שמאלה וניסע לאורך גדר המערכת וגדת הנחל עד לבית הסורי.
חונים מתחת לעצים. הבית עצמו שימש כמפקדה סורית וכשעומדים לצידו מבחינים מכל עבר בטבריה וביישובי הגליל ועמק הירדן. מולו, סוסיתא יושב הלניסטי שגם היה עמדת צה”ל בשנים שלפני מלחמת ששת הימים.
יורדים כמה מטרים בשביל טוף, מאזינים לקול הבוקע מעמדת התצפית ומתחילים בירידה דרך שער הבקר על אדני רכבת מסודרים בירידה תלולה מעט אך עבירה לכמעט כל גיל.
בעיקול השביל, הגם שאינו מסומן, נגיע לספסל עץ אחד מיני שלושה שהקימה בשטח הקרן הקיימת לטובת המטיילים. נחים, משביעים את העיניים מיפי הנוף וממשיכים מזרחה עד לשני ספסלי עץ נוספים. ושוב. כן. נחים, משביעים את העיניים והגוף וממשיכים. מיד אחד עמה מטרים השביל מתפצל. תפסו את השביל העליון וכעבור כמאתיים מטרים פונים לפי שלט העץ לעין פיק. שוב עץ, שוב ספסל ואנו בדרכנו לאפיק הנחל. בעונת הסתיו פורחים כאן מאות חצבים. בחורף ובאביב פריחה משגעת ובקיץ? כבר אמרנו חום האדמה וחום הצבע שלה עם מעט קוצים. לא נורא…
חוצים גשרון עץ מסודר, עולים בשמונה מדרגות בזלת ופונים שמאלה במעלה הנחל. כעבור כמה דקות (תלוי בקצב ההליכה) מבינים משמאל בשוקת. שם פונים שמאלה ומיד מבחינים בברכה הקטנה ובמעיין. מים זכים ונעימים לרחצה. מימי המעיין ניתן גם לשתות כפי שאומרת כוכב המדריכה.
חוזרים לשוקת, עולים עד לבתים הסורים והכפר התלמודי שבאחד מפתחיו ניתן להבחין בבית מזוזה. מממשיכים לשביל העפר שוב שמאלה עד לשער הקיבוץ ומשם באותה הדרך שבה הגענו במכוניות עד לנקודת החניה. הליכה וטבילה משפחתית בקצב נח ונעים למראה כשעתיים.
עוד בסביבה
תל סאקי והגו’חדאר או בריכת הקצינים המזרחית
טיולים לרמת הגולן, הם לא רק בגדר המומלץ אלא כמעט בגדר חובה. תוך כדי כך, כדאי גם לסור ולראות מעט את מורשת הקרב ומורשת האירועים אשר הביאו בחזרה את הגולן לשלטון ישראלי. בתוך, שלל טיולי רמת הגולן כדאי גם לסור אל המקום הזה.
איך מגיעים?
עולים לרמת הגולן מצומת כורסי, (כביש 789), בצומת אפיק פונים שמאלה, (צפונה) בכביש 98 נוסעים לכיוון רמת מגשימים. בכביש המערכת הפונה מזרחה לפני רמת מגשימים פונים ימינה לפי השילו עין זיוון ולפי השילוט “תל סאקי” מגיעים.
הפניה לבריכה הקסומה בצומת פלוגה 53. המים קרים, זכים ונקיים ועד שלא כל עם ישראל יגלה אותה אתם מוזמנים בצהרי היום לתפוס שלוה באחת מפינות החמד של סביבות הבריכה. במקום פינה למנגל, מתקנים לילדים ואפילו מעיין קטן לזאטוטים.
הכפר התלמודי בקצרין
מי לא ביקר באתר היסטורי וייחל לחזור לרגע בזמן ולראות אותו חי ותוסס? בפארק קצרין העתיקה ניתנת חוויה משפחתית בלתי נשכחת של חזרה במנהרת הזמן אל תוך כפר יהודי פעיל מתקופת התלמוד. ניתן לטייל באתר ארכיאולוגי, ולא רק להסתובב בינות לממצאים הדוממים, אלא, לשמוע, להריח, לטעום ולגעת בעולם אחר.
בכל פינה של הכפר התלמודי הקדום מסתובבות דמויות בלבוש התקופה, וימחישו להם את חיי היום יום של ישוב קדום מתקופת המשנה והתלמוד
והיכן לנים?
לחוף הכנרת במלון כינר. מלון הדגל של הציבור הדתי. 270 חדרים. הכל כשרות מהדרין. להזמנת חדר במלון כינר
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.