• תַפרִיט
  • תַפרִיט
גן עדן עלי אדמות

מסלול טיול בגן עדן: המדריך למטייל בהאנגג’ואו (Hangzhou), סין

דף הבית » מסלול טיול בגן עדן: המדריך למטייל בהאנגג’ואו (Hangzhou), סין

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

מרקו פולו, חוקר הארצות הנודע, ביקר בהאנגג’ואו בשנת 1290 ועמד נפעם מול היופי המרהיב של האגם המערבי (או Xi Hu) וציטט את האמרה הסינית המפורסמת: ” Shang you tiantang, xia you Suhang”, שפירושה שבשמיים קיים גן העדן, ועל האדמה קיימים סוג’ואו (Suzhou) והאנגג’ואו. מאז הסינים אוהבים לקרוא להאנגג’ואו “גן עדן עלי אדמות”. אולי זה נשמע כמו כינוי מוגזם, אך כשתבקרו בהאנגג’ואו תבינו שהסינים לא הגזימו. ביקור בעיר המודרנית הזו, ששוכנת לצד האגם המערבי, היא אלטרנטיבה נעימה ושלווה לביקור הרועש והגועש בשנחאי ובערים סיניות גדולות אחרות.

זמן קריאה משוער: 18 דקות

טיילה, כתבה ועריכה לשונית, ליאור קן-לי

מרקו פולו, חוקר הארצות הנודע, ביקר בהאנגג’ואו בשנת 1290 ועמד נפעם מול היופי המרהיב של האגם המערבי (או Xi Hu) וציטט את האמרה הסינית המפורסמת: ” Shang you tiantang, xia you Suhang”, שפירושה שבשמיים קיים גן העדן, ועל האדמה קיימים סוג’ואו (Suzhou) והאנגג’ואו. מאז הסינים אוהבים לקרוא להאנגג’ואו “גן עדן עלי אדמות”. אולי זה נשמע כמו כינוי מוגזם, אך כשתבקרו בהאנגג’ואו  תבינו שהסינים לא הגזימו. ביקור בעיר המודרנית הזו, ששוכנת לצד האגם המערבי, היא אלטרנטיבה נעימה ושלווה לביקור הרועש והגועש בשנחאי ובערים סיניות גדולות אחרות.

 

האנגג’ואו – קצת היסטוריה:

לפני שאתם מגיעים אל העיר המקסימה הזו, כדאי שתתעדכנו במה שעבר עליה ב-2,200 השנים האחרונות. עקבו אחר קו הזמן ולמדו מה אירע בעיר בכל תקופה ותקופה:

בתקופת שושלת צ’ין (206 – 221 לפני הספירה): הקיסר צ’ין שה חואנג , שייסד את השושלת, איחד את סין ולקח חלק בבנייתה של החומה הסינית, ביקר בהאנגג’ואו והכריז על המקום כעל חלק מהאימפריה שלו.

בתקופת שושלת סווי (618 – 581 אחרי הספירה): האריכו את התעלה הגדולה (Grand Canal), שאת בנייתה החלו בבייג’ינג (Beijing), והיא הגיעה עד להאנגג’ואו. כך העיר חוברה לנתיב המסחר הרווחי ביותר בסין, מה שהפך אותה לעוצמתית ולמשגשגת יותר. בנוסף, בתקופה זו הקימו את חומת העיר.

בתקופת שושלת טאנג (907 – 618): האוכלוסייה של העיר צמחה וכוחה והשפעתה האזוריים של העיר גברו. בשנים המאוחרות של המאה העשירית, ממלכת וויואה בחרה בהאנגג’ואו כעיר בירתה.

בתקופת שושלת סונג הדרומית (1279 – 1127): בשנים אלו זכתה העיר לשפע ולשגשוג, שכן הייתה עיר הבירה של שושלת סונג הדרומית. היא גם נחשבה למרכז תרבותי, ומשכה אליה פילוסופים ואנשי ספר רבים. התעשייה המקומית פרחה ופולחן הטאואיזם והבודהיזם הגיע לשיאים חדשים. רבים מן המקדשים שתראו בעיר היום נבנו באותה התקופה. אוכלוסיית העיר צמחה מאד באותה התקופה וצפיפות בתי העץ שנבנו הביא לשריפות רבות. בשל השריפות הללו, החליטו להקים מערכת כיבוי אש, שכללה מגדלי תצפית ולמעלה מ-3000 חיילים.

בתקופת שושלת יואן (1368 – 1206): המונגולים שלטו בסין ומרקו פולו ביקר בהאנגג’ואו בשנת 1290.

בתקופת שושלת מינג ושושלת צ’ינג (1368-1644, 1616-1911): העיר המשיכה להתפתח ולשגשג מהתעשיות המקומיות שלה, בייחוד מרקימת בד משי, והפכה למרכז המשי של סין כולה.

בזמן האחרון: האנגג’ואו איבדה את הסטאטוס הכלכלי שלה אחרי שהאימפריה התפוררה. שנחאי (Shanghai), העיר הסמוכה לה, תפסה את מקומה בתור עיר היוקרה בשנות ה-20 של המאה הקודמת. לוחמה פנימית גבתה את חייהם של מאות אלפי אנשים וחלקים נרחבים של העיר הושמדו. מאז שסין נפתחה לעולם במאה ה-20, האנגג’ואו עלתה שוב על דרך המלך. השקעה חיצונית הולכת וגוברת וכמות נכבדת של פרויקטים פרטיים, מהמוצלחים בסין, הפכו את העיר, שוב, לאחת מן הערים המשגשגות ביותר בסין.

 

 

האנגג’ואו – קצת גיאוגרפיה:

העיר האנגג’ואו היא בירת מחוז ג’ג’יאנג. אולי תופתעו לשמוע, אבל האנגג’ואו היא אחת מן הערים הקטנות ביותר בסין, כיוון שהיא מאכלסת בתוכה “רק” 6.6 מיליון בני אדם. כשמסתובבים בה מרגישים כאילו נמצאים בעירייה גדולה למרות שאוכלוסייתה גדולה פי שניים מאוכלוסייתה של שיקגו. העיר שוכנת 200 קילומטרים דרום-מערבית משנחאי, כך שאם תרצו לשלב טיול בהאנגג’ואו עם טיול בשנחאי, תוכלו לעשות זאת בקלות – תיסעו במכונית במשך שעתיים או עלו על הרכבת המהירה שתיקח אתכם לשנחאי בתוך כחצי שעה.

 

האנגג’ואו – דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים

טלפוניה – מהי קידומת החיוג בהנגג’ואו? +86 571

אזור הזמן בהנגג’ואו: שעון סין (אסיה / שנגחאי); GMT+8.

רוצים להמיר דולרים ליואנים או למשוך כסף מהכספומט? עשו את דרככם אל בנק סין (Bank of China), הבנק הבטוח ביותר בסין. תוכלו למצוא את הבנק כמעט בכל אזור תיירותי בעיר, ואם במקרה לא הצלחתם למצוא את הבנק בכוחות עצמכם, תשאלו בבית המלון שלכם היכן נמצא בנק סין הקרוב. רוב העובדים בבנק מדברים אנגלית ברמה גבוהה, כך שלא תהייה לכם בעיה לתקשר עימם. שעות הפעילות של הבנק הינן בימי שני עד שישי בין השעות 8:30 ל-17:30 ובימי שבת עד ראשון בין השעות 9:00 ל-16:00. 

הבאתם איתכם מכשירים חשמליים? שקעי החשמל בהנגג’ואו מיועדים לתקעים בעלי שלוש שיניים.

כדאי מאד שלא תשכחו את התרופות בבית. אנחנו ממליצים לכם בחום לקחת איתכם לסין את כל התרופות שאתם חושבים שתצטרכו. בבתי המרקחת בעיר לא בטוח שיבינו איזו תרופה אתם מבקשים. 

מתכננים לשלוח גלויה, מכתב או חבילה הביתה? קיימים שני בתי דואר מרכזיים בעיר, שניהם במחוז Xiancheng: בית דואר מספר 139 ובית דואר מספר 366. מספר המיקוד בעיר הוא 310000. 

נקלעתם לצרה? למכבי אש חייגו 119, למשטרה חייגו 110, לאמבולנס חייגו 120.

כדי להתכונן מראש לטיול, מומלץ להסתכל באתר האינטרנט הרשמי של העיר האנגג’ואו.

 

האנגג’ואו – איך תגיעו?

במונית: אם אתם נמצאים בשנחאי, אתם יכולים לנסות ולשכנע מונית לקחת אתכם להאנגג’ואו או להפך. הנסיעה לכיוון אחד עשויה לעלות לכם בסביבות ה-800 יואן  (כ-100 דולרים). אם אין הרבה תנועה בכבישים, הנסיעה תיקח לכם בערך שעתיים.

באוטובוס: אוטובוסי תיירות נוסעים הלוך ושוב על הקו שבין שנחאי להאנגג’ואו, כך שתמיד תוכלו לתפוס אוטובוס להאנגג’ואו. אם תנחתו בנמל התעופה הבינלאומי Pudong שבשנחאי, תוכלו לקחת את אוטובוס השאטל אל התחנה המרכזית של אוטובוסי התיירות “הדרקון הצהוב” (Yellow Dragon Tour Bus Center) של האנגג’ואו. מהתחנה יוצאים שישה אוטובוסים מדי יום. הטיול אורך כ-3 שעות וחצי. קיימים עוד אוטובוסי תיירות רבים שיוצאים מתחנות אוטובוס שונות ברחבי שתי הערים. שאלו במלון שלכם על הקווים ועל הכרטיסים.

מהשמיים: אם אתם מגיעים היישר אל האנגג’ואו, שדה התעופה Xiaoshan של העיר ממוקם 27 קילומטרים מחוץ למרכז העיר. תוכלו לקחת מנמל התעופה את אוטובוס השאטל שמגיע אל מקומות מרכזיים בעיר, או לחילופין, לקחת מונית.  

ברכבת: הרכבת היא הדרך היעילה ביותר והנוחה ביותר להגיע משנחאי להאנגג’ואו. לשתי הערים יש מספר רב של תחנות, ורכבות מרובות יוצאות מן הערים לאורך כל שעות היממה. הנסיעה ברכבת המהירה אורכת פחות משעה או, אם אתם מעדיפים לעלות על הרכבת הרגילה והזולה יותר, זמן הנסיעה יהיה בין שעה וחצי לשעתיים. הקו של האנגג’ואו מחובר ליעדים מרכזיים נוספים, כמו שיאן (Xi’an), בייג’ינג, גואנגג’ואו (Guangzhou) וגווילין (Guilin).

 

האנגג’ואו – מתי כדאי להגיע וטיפים נוספים

ניתן להשוות את מזג האוויר של האנגג’ואו לזה של שנחאי. מזג האוויר הממוצע נע בין 4 מעלות צלסיוס בינואר לבין 28 מעלות צלסיוס ביולי.

העונה הגשומה נופלת באמצע יוני. האביב שורר בעיר בין מרץ למאי ואת הסתיו אפשר לתפוס אם נמצאים בעיר בין ספטמבר לנובמבר. העונות המומלצות ביותר לביקור הן בסתיו ובאביב. בקיץ חם ולח מדי, בעוד שבחורף הטמפרטורות עלולות לצנוח ולהקפיא אתכם. 

בכל מקרה, תביאו איתכם ציוד שיגן עליכם מפני הגשם, כיוון שבהאנגג’ואו השמיים עשויים להפתיע אתכם ברגעים הכי פחות צפויים.  

מומלץ לבקר בהאנגג’ואו במשך יומיים לפחות.

 

האנגג’ואו – מה כדאי לראות?

אי אפשר לבקר בהאנגג’ואו מבלי לראות את האגם המערבי (Xi Hu), שהעיר שוכנת לצדו. כל היעדים התיירותיים שבעיר ממוקמים בקרבת האגם, שבלעדיו העיר לא הייתה מה שהיא היום. האגם ממוקם במרכזה של העיר ומוקף במספר רב של מקדשים ובגנים עתיקים. צדו המערבי של האגם מלא בנופים ובמבנים העתיקים, בעוד שצדו המזרחי מודרני יותר, מלא בדוכני אוכל ובפסלים מודרניים. בצד המזרחי של האגם תוכלו ליהנות גם ממופע מזרקות, שקופצות מן המים, כשברקע מתנגנות מנגינות דרמטיות. בתוך האגם נמצאים מספר איים, שאליהם תוכלו להגיע אם תעלו על אחת מן הספינות התיירותיות. כשתתהלכו סביב האגם, תוכלו למצוא בכל אזור של האגם דוכן שמוכר כרטיסים לשייט. הספינות שטות באגם משעות הבוקר המוקדמות ועד לערב. קיימות עוד דרכים לראות את האגם ואת הדברים ששוכנים לצדו:

עשו סיבוב על האופניים. אתם יכולים לשכור אופניים ולעשות איתם סיבוב סביב לאגם. כך תוכלו להקיף את האגם באופן חווייתי, שגם יחסוך מכם את התנועה הרבה שעל הכבישים, וכמובן שזו גם אופציה פחות מעייפת מהליכה ברגל מסביב לאגם. האזור שמסביב לאגם הוא יחסית שטוח, אך כשאתם מתחילים להתרחק מן האגם, השטח עשוי להפוך למעט תלול יותר. אתם יכולים לעשות את דרככם על האופניים מן האגם אל מקדש לינגין (Lingyin Temple) – נסיעה של 30-40 דקות. הדרך נוחה מאד ובחלקה תוכלו אפילו לנסוע על המדרכה שבנויה לצד הכביש. אם אתם לא יודעים מאיפה להשיג אופניים, אתם יכולים לשאול במלון שלכם. מלונות רבים בעיר משכירים אופניים. יכול להיות שהמלון יגבה מחיר גבוה במקצת בשביל האופניים, אבל זה שווה את המחיר, כי זה הרבה יותר נוח מאשר להתחיל להסתובב ולחפש מקום אחר שישכיר לכם אופניים.

עשו סביב ברגל. ההליכה מסביב לאגם המערבי היא הליכה נוחה ומהנה למדי. אפשרי בהחלט להקיף את האגם תוך שלוש – ארבע שעות, אך אני לא הייתי ממליצה על כך. יש כל כך הרבה מה לראות מסביב לאגם, שזה יהיה חבל למהר ולהקיף את כולו ביום אחד. כך תפספסו את המקדשים, הגנים והמבנים הרבים שיש לראות מסביב לאגם. לכן אני ממליצה לפצל את הטיול שלכם מסביב לאגם לקטעים. ואל תשכחו, לפני שאתם יוצאים מפתח המלון, לנעול נעליים נוחות. שבילי ההליכה לאורך האגם הם יפהפיים ונוחים ביותר, עצים עדינים צומחים לאורכם וכל כמה צעדים תוכלו למצוא דבר מה לראות. בין הדברים שתוכלו לראות על המסלול שלאורך האגם הם המקדש של המלך צ’יאן (Temple of King Qian), הגשר הארוך (Long Bridge), ופגודת לייפאנג (Leifang Pagoda). ליד המקדש של המלך צ’יאן תוכלו גם לראות, במי האגם, את “התאו המוזהב” . אולי יעניין אתכם לדעת שבימי קדם האגם המערבי נקרא “אגם התאו המוזהב”. האגדה מספרת שבתקופת שושלת האן, תאו מוזהב שכן בתחתית האגם. בכל פעם שהאגם היה מתייבש, התאו היה יוצא החוצה ומרוקן את השלפוחית שלו עד שהאגם היה מתמלא מחדש. 

 

ראו את Impression West Lake. בשעות הלילה תוכלו ללכת לצפות במופע המרהיב של הבמאי הסיני זאנג יימו , Impression West Lake. המופע מתקיים מדי ערב (אם מזג האוויר מאפשר זאת), כשהראשון מתחיל בשעה 19:15 והשני מתחיל בשעה 21:45. אורך המופע הוא כשעה וחצי. את הכרטיסים למופע תוכלו לרכוש דרך המלון שלכם, או מבעוד מועד דרך האתר הבא.

המופע מתקיים כולו על האגם עצמו ואם אתם תוהים כיצד זה אפשרי, אספר לכם שבמה נבנתה 3 סנטימטרים מתחת לקו המים. המופע משלב אורות בגוונים שונים, מוזיקה מרגשת, ריקודים מהפנטים ומשחק יוצא מן הכלל. עלילת המופע מבוססת על אגדה רווחת בהאנגג’ואו, שאנו, המבקרים מהמערב, לא ממש מכירים, אבל זה לא גורע מההנאה שבצפייה במופע. הבמאי הצליח להשתמש באגם ובעצמים המקיפים אותו בצורה מתוחכמת ומעוררת הערצה, ובכך ליצור מופע מהמם ויוצא דופן, שלוקחים בו חלק אלפי שחקנים מוכשרים. זהו המופע הפופולארי ביותר בעיר, לכן כדאי לרכוש כרטיסים בהקדם. וטיפ שלי, למי שמגיע להאנגג’ואו בעונת החורף ומעוניין לצפות במופע: אל תשכחו להביא עמכם משהו חם ללבוש, שכן מזג האוויר מקפיא בשעות המופע וזה רק יגרע לכם מן ההנאה.

 

אתרים נוספים שכדאי לבקר בהם במהלך שהותכם בהאנגג’ואו הם:

פגודת לייפאנג (Leifang Pagoda, בסינית: 雷峰塔): קיימים אינספור פגודות ומקדשים בהאנגג’ואו, אך הפגודה שאני ממליצה עליה במיוחד היא פגודת לייפאנג. את הפגודה הזו אפשר לראות מכל מקום– היא ניצבת על גבעה קטנה לצד האגם, מתנשאת אל השמיים ומשקיפה על האזור. הדרך אל הקומה העליונה של הפגודה היא קצרה – רק חמש קומות – ואם אינכם רוצים לעלות במדרגות, קיימת גם מעלית שתוכל לקחת אתכם כל הדרך למעלה.

הפגודה המקורית נבנתה בשנת 975 על ידי מלך שהחליט לחגוג את הולדת בנו. המבנה שרד במשך מאות שנים, אך מסורת מקומית הובילה לבסוף לקריסתו בשנת 1924. המסורת הייתה לקחת מספר לבנים מבסיס המבנה, כאותות מזל. הפגודה נבנתה מחדש בשנת 2000 על האתר של הפגודה המקורית, כך שהמבנה הוא לא רק מבנה דתי, אלא גם משמר את השרידים של המבנה העתיק. בקומת הקרקע של המבנה תוכלו לראות את השרידים של הפגודה המקורית ובכל קומה תוכלו להתרשם מהתבליטים ומהציורים שלאורך הקירות המעוגלים. כשתגיעו אל הקומה העליונה, צאו אל המרפסת וראו את האגם המערבי מלמעלה. תוכלו להסתובב סביב הקומה העליונה של הפגודה ולראות את האנגג’ואו מזוויות רבות- מצד אחד תוכלו לראות את האגם, מצד אחר את המקדש שעומד ממול לפגודה ומצד שלישי את המרכז התיירותי של העיר. יש אנשים שלא אוהבים את זה שהוסיפו לפגודה מעלית ושהוסיפו מדרגות נעות שמובילות אל הפגודה, אבל אל תשכחו שהמעלית והמדרגות הנעות הללו מאפשרות לכל אדם להגיע אל הפגודה ולהתרשם מן הנוף המדהים שנשקף ממנה, וזה מצוין. 

 

מקדש לינגין (Lingyin Temple, בסינית: 灵隐寺) וגבעה   Peak Flying from Afar: במרחק של כ-15 דקות נסיעה מהאגם המערבי נמצא עוד מקדש ששווה לבקר בו בזמן שהותכם בהאנגג’ואו. המקדש ממוקם ביער ועבר מספר שיפוצים. היום הוא נחשב לאחד מעשרת מקדשי הזן הבודהיסטים הגדולים ביותר בסין. מי שהקים את המקדש בשנת 326 היה נזיר שהגיע לסין מהודו. באתר תוכלו להתרשם ממספר מבנים, אולמות ופגודות, ולראות בין היתר גם מספר פסלים בודהיסטים חסרי תקדים. בין הפסלים הידועים ביותר במקדש לינגין הם פסל Maitreya או פסל הבודהה הצוחק שנמצא באולם הכניסה. פסל גדול יותר, של בודהה יושב, ממוקם באולם המרכזי של המקדש, “אולם הגיבור הגדול”.

כשתגיעו אל המקום, תצטרכו ראשית כל לרכוש כרטיסים לכניסה אל שטח האתר עצמו. כרטיס הכניסה כולל כניסה לגבעה הנקראת Peak Flying Afar (בסינית, 飞来峰). אחרי שתעברו את שער הכניסה אל שטח האתר, תראו את הגבעה מצדכם השמאלי. תוכלו לטפס על הגבעה ולראות במערות את הגילופים הבודהיסטים המרשימים שהנזירים ירצו לאורך המאות מצלע הגבעה.

אחרי שתסיימו את הסיור על הגבעה, תוכלו לעשות את דרככם אל המקדש. בכדי להיכנס אל המקדש, תצטרכו לרכוש כרטיס כניסה מיוחד. בתוך מבנה המקדש לא תמצאו שירותים, לכן אם אתם צריכים, כנסו אל השירותים שנמצאים מחוץ לשטח המקדש. כמו כן, אם תהיו רעבים, תוכלו למצוא שפע של דוכני מזון וגם מסעדה בשטח שמחוץ למקדש עצמו.

מקדש לינגין הוא המקדש הפופולארי ביותר בעיר, לכן אל תופתעו אם תראו תור ארוך של אנשים בכניסה. המקדש פתוח בין השעות 7:00 ל-18:15 (מכירת הכרטיסים נפסקת בשעה 17:30).

 

מוזיאון התה הלאומי (National Tea Museum): סין מפורסמת ברחבי כל העולם בזכות התה שלה והתה הטוב ביותר בסין מגיע מהגבעות שמסביב להאנגג’ואו. במרחק של כ-15 דקות נסיעה ממרכז העיר תוכלו למצוא את מוזיאון התה הלאומי, שממוקם לצד שדה תה מרהיב, נחל קטן ומרחבים אינסופיים של ירוק. אתם לא תאמינו מה אפשר ללמוד על התה. כאן בארץ אנחנו קונים את התה בשקיקים, שופכים עליו מים חמים וזהו – יש לנו תה. בסין זה אחרת. בסין התה הוא אגדה. במוזיאון התה תוכלו ללמוד על ההיסטוריה הארוכה והמכובדת של התה, על ההתפתחות שלו, על אופן העיבוד שלו ועל מסורות הקשורות אליו. כשתרצו לטעום סוג מסוים של תה, הסינים יושיבו אתכם על כיסא ויעבירו אתכם דרך טקס התה המסורתי, יפיקו בעבורכם את התה המושלם. התה בסין נמכר בתור עלים. לתה הסיני יש מראה מיוחד, ריח נעים וסגולות מרפא יוצאות דופן. ביקור במוזיאון התה ילמד אתכם להעריך את התה שאתם שותים ולהבין מדוע הסינים כה מכבדים אותו ומוכנים לשלם הרבה מאד כסף בעבור תה משובח.

הכניסה אל המוזיאון היא בחינם (בזמן כתיבת שורות אלו), לכן אין סיבה שלא תקפצו לביקור.

שעות הפתיחה של המוזיאון: מה-8 באוקטובר עד ה-30 באפריל בין השעות 8:30-16:30

מה-1 במאי עד ה-7 באוקטובר בין השעות 9:00-17:00.

סגור בימי שני.

 

מוזיאון המשי הלאומי של סין (China National Silk Museum): מוזיאון המשי, שממוקם בגדה הדרומית של האגם המערבי, הוא המוזיאון הגדול ביותר בעולם שמקדיש את תשומת לבו לבד המשי המפורסם. המוזיאון נפתח לציבור הרחב בשנת 1992 ומאז 2004 הכניסה אליו היא בחינם. במוזיאון תוכלו לראות שמונה תערוכות, שיילמדו אתכם, כל אחת בדרכה, כיצד נוצר בד המשי, מה יוצרים עמו וכיצד הוא התפתח לאורך המאות. באולם הכניסה של המוזיאון תוכלו לגלות פרטים על ההיסטוריה בת ה-5000 שנה של תרבות המשי בסין. באולם זה תוכלו ללמוד גם על ההיסטוריה של דרך המשי המפורסמת.  

שעות הפתיחה של המוזיאון הן בין 8:30 ל-16:30.

 

לאנשים שאוהבים לעשות שופינג – עשו את דרככם אל הרחוב ההיסטורי צ’ינגפאנג (Qinghefang Historic Street)

כשיימאס לכם מההסתובבות סביב לאגם המערבי, או כשיבוא לכם החשק לקניות, עשו את דרככם אל הרחוב ההיסטורי צ’ינגפאנג (清河坊路), שם תוכלו למצוא מגוון של מוצרים מקומיים שוודאי תרצו לקחת הביתה. הרחוב מלא בחנויות המוכרות תה, בדוכני משי ובדוכנים המוכרים עבודות יד. אל תתפלאו אם תחזרו מן הרחוב כשידיכם מלאות בשקיות ותגלו שאין לכם מקום במזוודה לכל המזכרות.

הרחוב הוא אחד מן הרחובות העתיקים ביותר שקיימים בעיר, והיחיד שהצליחו לשמור על מבניו העתיקים באופן נהדר. מרבית מן הבניינים שתראו ברחוב נבנו בתקופות של שושלת מינג ושושלת צ’ינג. תוכלו למצוא את הרחוב בסמוך לגבעת ווא (Wu Hill, או בסינית: 吴山) ובקרבת האגם המערבי. גם אם אינכם חובבי קניות, כדאי לכם להעיף מבט ברחוב ההיסטורי המיוחד הזה ולקפוץ לבקר בכמה מן החנויות העתיקות שעוד עומדות בו, שחלקן קיימות בו כבר מאות שנים, ביניהן חנות המספריים, “Zhang Xiao Quan Scissors (או בסינית: 张小泉剪刀) וחנות המניפות, Wang Xing Ji Fan Store (או בסינית: 王星记扇庄). המספריים של Zhang Xiao נחשבים לאחד מחמשת המותגים היוקרתיים ביותר בהאנגג’ואו. המספריים החלו להימכר בשנת 1663 ומאז נמכרו בכמויות מסחריות וזכו בהערכה רבה. המספריים ידועות לא רק בתוך העיר האנגג’ואו, אלא בסין כולה. המניפות שנמכרות בחנות המניפות הן בעלות דגמים מגוונים, וידועות כאחד משלושת הפלאים בעיר האנגג’ואו, לצד עם בד המשי ו-“תה באר הדרקון”.

אם תהיו רעבים פתאום, אל דאגה – הרחוב מלא בדוכני מזון. תוכלו לקנות משהו לאכול ולהתבונן במופעי הרחוב השונים, באנשים היוצרים דמויות מחמר ובאנשים שעמלים על הכנת התה המיוחד של האנגג’ואו. עשו את דרככם במורד הרחוב, אל צדו המזרחי, בכדי למצוא את סמטאות האוכל ההזויות ביותר שתראו בחייכם. הסמטה הקטנטונת מלאה בדוכנים שמוכרים ראשי ברווז צלויים, זחלים, חלזונות ענקיים, עקרבים ועוד חטיפים משונים, שלעולם לא תוכלו למצוא בסמטה בישראל. הסמטה תהייה עמוסה באנשים שיאכלו את החטיפים הללו בכמויות ובלי לחשוב פעמיים. קחו איתכם מצלמה ותתעדו את המראות המעניינים הללו, ואם אין לכם בעיה עם אוכל מהסוג הזה, בחרו לעצמכם משהו ותטעמו ממנו. 

כשיורד החושך, כיף להסתובב ברחוב, כשהפנסים האדומים נדלקים והמבנה שעל ראש גבעת ווא גם הוא מואר. אם יתמזל מזלכם, תוכלו לצפות במופע רחוב או בפעילויות שיתרחשו ברחוב בשעות הערב.

הרחוב פתוח מ-9:00 בבוקר עד 22:00 בלילה.

 

אוכל – בדגש על המטבח של האנגג’ואו

אם אתם מהאנשים שאוהבים לדעת מה מונח להם על הצלחת, אחד מהאתגרים הגדולים ביותר שתיתקלו בו בזמן ביקורכם בסין יהיה להזמין אוכל במסעדות. אם תיכנסו אל תוך מסעדה שאינה מציעה תפריטים באנגלית, תצטרכו להסתפק בתמונות או, אם גם אין תמונות, להמר על האוכל שלכם. אבל אם אינכם מוכנים להמר על האוכל שלכם, אנו מספקים לכם כאן רשימה של מאכלים ומרכיבים בסינית, בכדי שתוכלו לזהות מה אתם מזמינים:

מרכיבים שאתם צריכים לזהות

בקר = (דוגמאות למאכלים המורכבים מבקר: בקר ברוטב צ’ילי שעועית (בסינית: 豆瓣牛肉), בקר מטוגן וצלוי (בסינית: 红烧牛肉), כדור בקר טעים (בסינית: 爽口牛丸).

בשר כבש =  (דוגמאות למאכלים המורכבים מבשר כבש: בשר כבש מטוגן וצלוי (בסינית: 红烧羊肉), בשר כבש מורתח (בסינית: 白扣羊肉), מרק בשר כבש עם חתיכות לחם שטוחות (בסינית: 羊肉泡).

עוף=  (דוגמאות למאכלים המורכבים מעוף: עוף חסר עצמות (בסינית: 拆骨鸡), עוף בטעם תפוז (בסינית: 陈皮鸡), עוף סצ’ואן חריף (בסינית: 怪味鸡), עוף בגריל (בסינית: 烧鸡), עוף חתוך עם צ’ילי (בסינית: 辣子鸡丁).

ברווז= (דוגמאות למאכלים המורכבים מברווז: ברווז בייג’ינג צלוי (בסינית: 北京烤鸭), ברווז ברוטב חום (בסינית: 酱鸭), ברווז מעושן (בסינית: 樟茶鸭).

מאכלים אופייניים למטבח של האנגג’ואו

עוף הקבצן (בסינית: 叫花) – עוף שלם שאפוי בתוך כדור של חומר. מספרים שהמנה הזו הוכנה לראשונה על ידי קבצן, שלא היה לו את הציוד המתאים בכדי לבשל את העוף. לבסוף, אחרי שהתלבט ארוכות כיצד לבשל את העוף, החליט לעטוף אותו בחומר ולאפות אותו כך. להפתעתו הרבה, העוף יצא טעים במיוחד ומסעדה שפעלה באזור החליטה לאמץ את המנה המיוחדת.

דג ברוטב חומץ מהאגם המערבי (בסינית:  西湖醋) – הדג הזה הוא מנה מסורתית של העיר, ויש אומרים שהראשון שטעם את הדג המופלא הזה היה אחיו הצעיר של סונג, דמות מיתולוגית מוכרת מאד בהאנגג’ואו. לאחר שסונג נרצח על ידי אדם מרושע בשם זאהו, אחיו הצעיר היה צריך לברוח מהעיר. לפני שיצא מהבית, גיסתו הכינה לו את מנת הדג הזו, שכללה בתוכה גם סוכר וגם חומץ.

 

האנגג’ואו – המסעדות המובילות בעיר

אם תסתובבו לצד האגם המערבי של האנגג’ואו, תגלו שקיימות שם הרבה מאד מסעדות, חלקן סיניות וחלקן מערביות. אם תתרחקו מעט מן האגם ותעלו על הרחוב ההיסטורי צ’ינגפאנג, תגלו שגם באזור זה של העיר לא חסרות מסעדות. אם אתם לא אוהבים לאכול אוכל שנמכר בדוכני מזון, שפזורים בשפע ברחבי העיר, אתם יכולים לבקר באחת מהמסעדות המובילות בעיר. בשביל שלא תצטרכו להסתבך בעניין, הכנו בעבורכם רשימה של המסעדות המומלצות ביותר בהאנגג’ואו, ממוינות לפי סוג המאכלים שמוגשים בהן. שיהיה בתיאבון!

 

מסעדות לאנשים שאוהבים הוט פוט (Hot Pot)

ההוט פוט, שהוכן במקור במחוז סצ’ואן (Sichuan), נחשב לאחת מהמנות המפורסמות ביותר בסין. ההוט פוט היא מנה חמה וחריפה במיוחד, המורכבת מחלקי בשר וירקות, שאותם אתם משליכים בעצמכם אל תוך הקדרה המבעבעת. אם אתם מגיעים להאנגג’ואו בחורף, ההוט פוט ללא ספק יצליח לחמם אתכם!

1. הוט פוט Haidilao (בסינית: 海底捞火锅) – אם אתם מחפשים אחר חוויית ההוט פוט המושלמת, עשו את דרככם אל המסעדה הזו. כאן לא רק שתזכו לאכול הוט פוט טעים במיוחד, אלא שתזכו גם לשירות אדיב ומקצועי ביותר. תוכלו להשליך אל תוך הקדרה שלכם, בין היתר, פטריות, נודלס, בשר כבש וכרוב.

איך התפריט? התפריט כולל תמונות ומעט מאד אנגלית.

מחיר ממוצע: 50 יואן לאדם (כ-30 שקלים).

הכתובת: Yongjin Square, 135 YanAn road, קומה חמישית (בסינית: 延安路135号涌金广场5楼)

הטלפון: +86 571 87088050,+86 571 87088010.

שעות הפתיחה: פתוח 24 שעות ביממה.

 

2. Macau Doulao (בסינית: 门豆捞) – זוהי עוד מסעדת הוט פוט מעולה בעיר האנגג’ואו, שממוקמת בסמוך למקדש Gian Wang Ci, כך שאם אתם רוצים לתפוס שתי ציפורים במכה ולבקר במקדש אחרי או לפני הארוחה, הנה לכם עוד סיבה להגיע אל מסעדת Macau Doulao. בתפריט של המסעדה תוכלו למצוא מרכיבים אופייניים למסעדות הוט פוט, כמו פטריות, תפוחי אדמה, חתיכות בקר וטופו, לצד כמה מרכיבים מיוחדים, כמו כרוב שהובא כל הדרך מדרום סין או כדורי לובסטר מפוצצים בלובסטר.

איך התפריט? קיימים תפריטים באנגלית.

מחיר ממוצע: 60 יואן לאדם (כ-35 שקלים).

הכתובת: 101 Nanshan Road (בסינית: 南山路101号)

הטלפון: +86 571 85100777.

שעות הפתיחה: 9:00 עד 1:30 לפנות בוקר.

 

מסעדות לאנשים שאוהבים את הטעם של סצ’ואן

מחוז סצ’ואן ידוע בזכות האוכל החריף שתושביו אוהבים לאכול בארוחות השונות במשך היום. אם גם אתם אוהבים לאכול חריף, כדאי לכם לקפוץ לביקור באחת מהמסעדות הבאות:

1. Chuan Wei Guan (בסינית: 川味)את המסעדה הטעימה הזו, שמהווה חלק מרשת מסעדות מקומית ומוצלחת, יכולנו לשבץ גם תחת הקטגוריה הקודמת, של מסעדות לאנשים שאוהבים הוט פוט. ההוט פוט של המסעדה הוא ללא ספק אחת מהמנות הטעימות ביותר במסעדה, אבל מלבד ההוט פוט, קיימות גם מנות רבות אחרות, שכולן במקור ממחוז סצ’ואן.

איך התפריט? מגוון. התפריט כולל תמונות ואנגלית.

מחיר ממוצע: 56 יואן לאדם (כ-33 שקלים).

הכתובת: 161 Qingchun Road (בסינית: 庆春路161号)

הטלפון: +86 571 87246728,+86 571 87246738.

שעות הפתיחה: 11:00 עד 4:00 לפנות בוקר.

 

2. Ba Guo Bu Yi (בסינית: 巴国布衣)- זוהי עוד רשת מזון שמציעה מאכלים בעלי טעמים ממחוז סצ’ואן, שקיימת גם בבייג’ינג ובשאנגחאי. העיצוב המסורתי של המסעדה מוסיף לאווירה הנעימה ששוררת בה והאוכל מעולה, אם אתם אוהבים לאכול חריף, כמובן. בין המאכלים שתוכלו למצוא בתפריט נמצאים עוף מתובל בצ’ילי, דגים וחתיכות בקר ברוטב צ’ילי.

מחיר ממוצע: 71 יואן לאדם (כ-42 שקלים).

הכתובת: 31 Jiefang Road, Shangcheng District (בסינית: 巴国布衣,杭州市解放路32号).

שעות הפתיחה: 11:00-14:00 ו-16:30-22:00.

 

מסעדה לאנשים שאוהבים את הטעם של חבל קנטון

המטבח הקנטונזי (Cantonese) הוא אחד משמונת המטבחים המפורסמים ביותר בסין. הקנטונזים טוענים שהם מכינים את האוכל שלהם מכל מה שרץ על האדמה, עף בשמיים ושוחה במים, כך שאם אתם רוצים לטעום הכול מהכול, המסעדות הקנטונזיות הן המסעדות בשבילכם. המטבח הקנטונזי ידוע בזכות המרכיבים המגוונים שבו, בזכות המרקים השונים שהוא מציע ובזכות המנות שהוא מכין מעופות.

1. מסעדת Xihu Crystal Jade Garden (בסינית: 西湖翡翠花园酒家)אם אתם מוכנים להשקיע ולשלם קצת יותר כסף בכדי לקבל מנה סינית משובחת, אתם יכולים לעצור לביקור במסעדה הזו, שיושבת לצד האגם המערבי. המסעדה מפוארת במיוחד ולפני כניסתם אליה תוכלו להצטלם לצד המזרקה שניצבת לפני דלתות הכניסה. בין המאכלים שתוכלו להזמין במסעדה זו נמצאים סרטני מלך מטוגנים, בקר פרוס מוטבע בחרדל יפני, פודינג מנגו, כופתאות שרימפס ועוף בטעם סויה.

איך התפריט? מגוון. התפריט כולל תמונות ואנגלית.

מחיר ממוצע: 206 יואן לאדם (כ-121 שקלים).

הכתובת: 10 Building, Xihu Tiandi, 147 Nan Shan Road, Shangcheng District (בסינית: 西湖天地10号, 杭州南 山路147号).

שעות הפתיחה: 10:30 עד 3:00 לפנות בוקר.

 

מסעדה לאנשים צמחוניים

1. המסעדה הצמחונית Shou Kang Yong (בסינית: 寿康永素食餐) – אם אתם צמחוניים ומחפשים אחר משהו לאכול, או שאתם חוששים לאכול במסעדה שעשויה להגיש לכם בשר חזיר, כדאי לכם לעצור במסעדה הצמחונית הטעימה הזו, שממוקמת במרחק של כמה דקות הליכה מהאגם המערבי. המנות אומנם נראות כאילו הן עשויות מבשר, אבל הבשר הוא “בשר מזויף”, שמורכב מסויה וממוצרים צמחיים נוספים. המסעדה מכינה את האוכל שלה על פי תורתו של בודהה, כך שלא תוכלו להזמין כאן משקאות אלכוהוליים. במקום זאת, תוכלו להזמין את מיצי הפירות והירקות המרעננים שהמסעדה מציעה. 

איך התפריט? מגוון. התפריט כולל תמונות ואנגלית.

מחיר ממוצע: 60 יואן (כ-35 שקלים).

הכתובת: 38 YanAn South Road, קומה שנייה (בסינית: 延安南路38号).

הטלפון: +86 571 87070118

שעות הפתיחה: 9:30-21:00.

 

מסעדות לאנשים שמחפשים אחר מסעדות מפורסמות בעיר

אם אתם מחפשים אחר מסעדות מפורסמות בהאנגג’ואו, שמציעות אוכל טוב, אך עמוסות באנשים, אתם יכולים לבחור באחת מהמסעדות שנמצאות תחת קטגוריה זו. קחו בחשבון שאולי תצטרכו לחכות זמן מה בתור לפני שתוכלו להיכנס ולהתיישב במסעדות אלו.

1. Lou Wai Lou (בסינית: 楼外楼)- המסעדה המפורסמת הזו, שממוקמת לצד האגם המערבי, מגישה למבקרים בה מאכלים טעימים האופייניים למטבח של האנגג’ואו. רבים יגידו שהאוכל שמוצע במסעדה זו הוא האוכל שמייצג בצורה הטובה ביותר את המטבח של האנגג’ואו, ואין זה פלא, שכן המסעדה קיימת כבר למעלה מ-100 שנה בעיר. אם אתם רוצים לעמוד כמה שפחות בתור, כדאי שתגיעו כמה שיותר מוקדם, על מנת שתוכלו להשיג מספר המתנה קטן יחסית. אל תדאגו – המסעדה אומנם עמוסה, אבל האוכל מגיע בזמן סביר. בין המאכלים שתוכלו למצוא בתפריט נמצאים עוף צלוי מתובל (הידוע גם בשם “עוף הקבצן – Beggar’s Chicken”) ודג בחומץ מהאגם המערבי.

איך התפריט? התפריט כולל תמונות ואנגלית.

מחיר ממוצע: 150 יואן לאדם (כ-88 שקלים).

הכתובת: 30 Gushan Road (בסינית: 孤山路30号).

הטלפון: +86 571  87969023.

שעות הפתיחה: 10:30-14:30 ו-16:30-20:30.

 

2. המטבח של סבתא (Grandma’s Kitchen, בסינית: 外婆家)אין כמו האוכל של סבתא, ותתפלאו, אבל גם הסבתות בהאנגג’ואו יודעות לבשל מעולה! המסעדה של סבתא, שממוקמת במרחק קצר מהאגם המערבי, היא חלק מרשת מסעדות מצליחה, שקיימת כבר למעלה מ-10 שנים בעיר. המלצרים שעובדים במסעדה הם אדיבים במיוחד ומקצועיים, כך שהם יוכלו להמליץ לכם על המנות הטעימות ביותר בתפריט. בשביל להיכנס אל המסעדה, שנחשבת לאחת מהפופולאריות בעיר, תצטרכו להמתין כחצי שעה בתור, אבל תזכרו שהאוכל שווה את זה! בין המנות שתוכלו למצוא בתפריט נמצאות עוף הקבצן המפורסם ועוף תה הלונג-ג’ין.

איך התפריט? קיים תפריט באנגלית.

מחיר ממוצע: 45 יואן (כ-27 שקלים).

הכתובת: 3 Hubin Road, קומה שנייה (בסינית: 滨路32).

הטלפון: +86 571 85175778, +86 571 85153911.

שעות התפיחה: 10:00-14:00 ו-16:30-21:00.

 

תתרחקו קצת מהאנגג’ואו – תטיילו בכפרי התה

כשבאמת יימאס לכם מכל המקדשים, הגנים והמבנים הדתיים שנמצאים בעיר האנגג’ואו, צאו מן העיר לכיוון כפרי התה שנמצאים על הגבעות שמקיפות את האנגג’ואו. הכפר Meijawu הוא המפורסם ביותר, אך קיימות עוד שלל אפשרויות. אתם יכולים להגיע אל הכפרים ברכיבה על אופניים, אם יש לכם מפה, יכולת ניווט וחשק להרפתקאות. אפשרות נוספת היא לעלות על מונית (בקשו מהמלון שלכם לסדר לכם נסיעת הלוך ושוב). קיימים גם מספר אוטובוסים ציבוריים שעושים את דרכם אל הכפרים מאזור האגם המערבי. שאלו בדלפק שבמלון שלכם על קווי האוטובוסים והם כבר יספקו לכם את כל המידע שאתם צריכים.

תה לונג ג’ין (Longjing Tea) הוא התה הירוק המפורסם ביותר בסין ויש הטוענים שהוא התה הסיני המפורסם ביותר בעולם. מניחים כי הקיסר צ’יאן לונג “גילה” את עלי התה ומאז, במשך מאות שנים, הם נקצרו בגבעות שמסביב להאנגג’ואו. אם ייצא לכם לבקר באזור בעונת הקציר, במהלך השבועות שלפני ואחרי פסטיבל צ’ינג מינג במרץ המאוחר/ אפריל המוקדם, תוכלו לראות את תהליך הייצור של התה שנמשך חצי שנה. אם אתם מעוניינים ללון בכפרים, תוכלו למצוא מספר אכסניות קטנות ופשוטות שיכולות לארח אתכם ואת משפחתכם בצורה נעימה. אתם אפילו תוכלו להזמין מקום בסיור שייקח אתכם בעקבות תולדותיו של התה. קיימים רבים כאלו.

 

לפני שהולכים לישון – חיי הלילה בהאנגג’ואו

כשהלילה יתחיל לרדת על האגם המערבי, תוכלו להתחיל לחפש אחר מקומות הבילוי שפתוחים בשעות הלילה בהאנגג’ואו.  תוכלו לבחור בין בילויים שלווים, כמו ישיבה באחד מבתי התה שבעיר, לבין בילויים סוערים יותר, כמו ביקור באחד מהמועדונים שפתוחים עד שעות הבוקר המוקדמות.

בתי תה מומלצים

1. בית התה שלצד האגם (Hu Pan Ju Teahouse, בסינית: 湖畔居)- בצדו הצפון-מזרחי של האגם המערבי יושב בית התה המפורסם הזה, שקיים כבר למעלה מעשור בעיר. אם אתם רוצים ליהנות מכוס תה ומנוף מרהיב של האגם המערבי, זה המקום בשבילכם.

שעות הפתיחה: 22:00 עד 2:00 לפנות בוקר.

טלפון: +86 571 87071746.  

2. בית התה Chenghuang (בסינית: 城隍茶楼)בניגוד לבית התה שלצד האגם, לבית התה הזה קצת יותר קשה להגיע, אבל אם אתם מוכנים להסתבך קצת בדרכים ולטפס בכמה מדרגות, תוכלו ליהנות מהנופים הפנוראמיים המופלאים שמשתקפים מהחלונות של בית התה. בית התה ממוקם בראש ביתן Cheng Huang הגבוה, שעומד על ראש גבעת Wushan המשקיפה על האגם המערבי ועל העיר כולה. בתוך בית התה תוכלו ליהנות מריהוט מסורתי וממוזיקה קלאסית נעימה. בכדי להיכנס אל בית התה, תצטרכו לשלם את דמי הכניסה לביתן Cheng Huang.

שעות הפתיחה: 9:00 עד 1:30 לפנות בוקר.

טלפון: +86 571 87910953.

 

מועדונים וברים מומלצים

1. קלאב לה ג’אז (Le Jazz Club, בסינית: 黄楼酒吧)- אם אתם מחפשים אחר חיי לילה סוערים במיוחד, פנו לקלאב לה ג’אז, שממוקם לצד האגם המערבי. הקלאב נמצא בתוך בניין הבנוי בסגנון אירופאי ועיצוב הפנים של המקום יחזיר אתכם אחורה אל שנות ה-30 של המאה הקודמת. מופעי ג’אז מתחילים אחרי השעה 21:45, כך שזהו המקום המושלם להגיע אליו אחרי ארוחת ערב.  התפריט של הבר מציע מגוון רחב של יינות וקוקטיילים במחירים סבירים.

שעות הפתיחה: 13:00 עד 2:00 לפנות בוקר.

טלפון: +86 571 87028298.

כתובת: 6 LiuYing Road (בסינית: 柳营路6号).

 

2. בר המטייל (Traveller Bar, בסינית: 旅行者酒吧)הבר הזה, שנחשב לאחד מהוותיקים בעיר, הוא מהברים השקטים והאלגנטיים יותר בהאנגג’ואו. מופעים מוזיקליים חיים מתקיימים מדי ערב בבר, ולפעמים מגיעים אליו מוזיקאים מרחבי העולם. אם אתם רוצים לתפוס מקום טוב על יד הבמה, כדאי שתגיעו מוקם בסופי השבוע, שכן הבר מתמלא במהירות.

שעות הפתיחה: 19:00 עד 2:00 לפנות בוקר.

טלפון: +86 571 87968846.

כתובת: 176 Shuguang Road (בסינית: 曙光路176号).

האנגג’ואו – לוח אירועים

בעיר האנגג’ואו תוכלו ליהנות משני פסטיבלים מרכזיים לאורך השנה. האחד הוא פסטיבל הקריקטורות והאנימציה הבינלאומי (International Cartoon and Animation Festival), אשר מתקיים מסוף אפריל ועד תחילת מאי. הפסטיבל מתקיים בעיר מאז שנת 2005 ומציג במסגרתו סרטי אנימציה רבים. כמו כן, תוכלו ליהנות במהלך הפסטיבל ממגוון תחרויות, תצוגות אומנותיות ופורומים.

הפסטיבל השני שאולי יעניין אתכם הוא תצוגת האגם המערבי (West Lake Expo). התצוגה מתקיימת על האגם המערבי, ומציגה נושאים מגוונים המתקשרים לסין, ביניהם נושא הטכנולוגיה הסינית, האומנות הסינית והבריאות הסינית. במהלך התצוגה, תוכלו ליהנות מפורומים, הצגות, מופעי זיקוקים, תצוגות אומנותיות ואוכל טעים במיוחד. התצוגה מתקיימת במהלך חודשי החורף. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של תצוגת האגם המערבי.

 

טיולי יום מומלצים מחוץ להאנגג’ואו

כשעה נסיעה מהאנגג’ואו:

1. Wuzhen או בסינית: 乌镇 (כשעה ו-10 דקות נסיעה מהאנגג’ואו) – עירייה היסטורית קטנה הממוקמת בין שש עיריות היסטורית מדרום לנהר היאנגצה (Yangtze River). העיריה המקסימה הזו הינה עיריית מים, כך שכשתגיעו אל תתבלבלו ותחשבו שהגעתם לוונציה (Venice). קחו זמן להסתובב בין הסמטאות, לעלות על הגשרים ולהתפעל מהנוף המיוחד.

אם אתם אנשים שאוהבים להסתובב בשוק, תוכלו למצוא בעירייה את שוק המים (Water Market), אזור שבו מרוכזות סירות הנושאות על גבן מגוון ירקות טריים לכל המעוניינים.

אוהבי המוזיאונים יוכלו למצוא בעירייה את מוזיאון המיטות העתיקות (Ancient Bed Museum), את מוזיאון החתונה (Wedding Museum) ואת מוזיאון מנהג קשירת הרגליים הסיני (Chinese Footbinding Culture Museum). כל המוזיאונים הללו הם ייחודיים ויאפשרו לכם להבין טוב יותר את התרבות הסינית.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Wuzhen.

 

2. Shaoxing או 绍兴 (כשעה ו-10 דקות נסיעה מהאנגג’ואו) – עיריית מים נוספת, שמפורסמת הודות לגשרים המסורתיים הרבים שבה, הסירות שחוצות את מעברי המים, היין הצהוב ומפעלי הטקסטיל הרבים שבעירייה.  תוכלו למצוא בעירייה זו את האגם המזרחי (East Lake), שבניגוד לאגם המערבי בהאנגג’ואו, מציע נופים יפים הרבה יותר.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של Shaoxing.

 

כשעתיים נסיעה מהאנגג’ואו:

1. Suzhou (כשעתיים נסיעה מהאנגג’ואו) – עיר תיירותית מרכזית, המפורסמת הודות לגנים היפהפיים שבה ולארכיטקטורה המסורתית הבנויה לצד מעברי המים. גם העיר הזו, כמו עיריית Wuzhen, היא עיר מים ורבים מכנים אותה “וונציה הסינית”.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Suzhou.

 

2. Shanghai או בסינית: 上海 (כשעתיים נסיעה מהאנגג’ואו) – העיר שנגחאי היא נחשבת לעיר המודרנית באזור. אם תשאלו אותנו, אנו ממליצים לכם להשקיע בעיר יותר מיום אחד, אבל אם אין לכם ברירה ויש לכם רק יום אחד בשביל שנגחאי, היא ללא ספק טיול יום מהנה מחוץ להאנגג’ואו.

לאוהבי הקניות, אנו ממליצים לבקר ברחוב Xin Tian Di, שמלא בחנויות ובבתי קפה. אם אתם מחפשים אחר חנויות מודרניות יותר, אתם יכולים לגשת לרחוב נאנג’ינג (Nanjing Road) הנוצץ, שנחשב לרחוב המסחרי מספר אחד בסין.

אם אתם מגיעים עם הילדים, אתם יכולים לקפוץ איתם ללונה פארק “העמק השמח” (Happy Valley).

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Shanghai.

 

3.  Zhouzhuang (כשעתיים נסיעה מהאנגג’ואו) – עיריית המים הוותיקה ביותר בסין ואחת מעיריות המים המפורסמות ביותר, שמפורסמת הודות לבניינים העתיקים שנשמרו בצורה מושלמת לצד המים, ולנופים המרהיבים של הסביבה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Zhouzhuang.

יעדי לינה פופולריים ומומלצים בהאנגג’ואו

מאמרי טיול מומלצים בסין

  1. תורת ההתמקחות בסין. איך תצליחו לצאת מהשווקים במחירים זולים
  2. לפני שאתם יוצאים לסין: הוויזה, הבריאות והכסף
  3. כל מה שרציתם לדעת על החומה הסינית הגדולה
  4. כל המידע שצריך לדעת על סין, לפני שנוחתים 
  5. מדריך למטייל בשיאן, עיר הבירה של מחוז שאאנשי שבסין
  6. טיול בשאנגחאי. המדריך למבקר בבירה המסחרית של סין
  7. מה אפשר לעשות עם הילדים בשאנגחאי
  8. מסלול טיול של שלושה ימים בבייג’ינג, בירת סין
  9. מדריך למטייל במקאו והאטרקציות המומלצות
  10. מדריך השלם למבקר בעיר הקרח, חרבין
  11. מדריך הטיולים השלם למבקר בטאיפיי, טיוואן

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם