• תַפרִיט
  • תַפרִיט
מגידו, בית שערים

מסלול טיול מומלץ בכרמל – בית שערים, תל מגידו ונחל השופט

דף הבית » מסלול טיול מומלץ בכרמל – בית שערים, תל מגידו ונחל השופט

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

הכתבה והתמונות: באדיבות ובאישור רשות הטבע והגנים

נתחיל במסלול הטיול בעתיקות בית שערים, אחר כך לגן לאומי מגידו, אל התל הענק. ונסיים בנחל השופט. ניתן גם לעשות את המסלול בכיוון ההפוך מנחל שופט.

1. גן לאומי בית שערים

ביקור בבית שערים הוא חוויה מרתקת. בית הקברות שבמקום חצוב כעיר תת-קרקעית במעבה האדמה. המבקר עובר דרך חצרות קדומות, מסדרונות ומדרגות לתוך אולמות גדולים, שבהם חצובים תאי קבורה ולצדם ארונות קבורה מאבן. החדרים וארונות המתים משופעים בתבליטים, בכתובות ובציורי קיר.

בית שערים שוכנת בפאתי קרית טבעון. דרך הגישה לאתר משולטת מהכיכר המרכזית בעיר (כביש 75).

אחת המערות נחשבת כמקום הקבורה של רבי יהודה הנשיא.

לפני הביקור במערות, או אחריו, כדאי לגשת לראש הגבעה שבה שוכנת בית שערים. ליד שרידי הבסיליקה, שהוקמה כנראה בימיו של רבי יהודה הנשיא, נמצא “פסל זייד” – פסל ברונזה בדמותו של אלכסנדר זייד, ממקימי ארגון “השומר”, כשהוא רוכב על סוסה. מראש הגבעה יש תצפית נפלאה על עמק יזרעאל והכרמל. סמוך לפסל נמצא קבר שיח’ אבריק, הניכר בשתי כיפותיו.

שעות פתיחה: 17:00-8:00. טל’ 04-9831643. הכניסה בתשלום.

2. גן לאומי תל מגידו

. גן לאומי תל מגידו נמצא כשני ק”מ מצפון לצומת מגידו (כביש מס’ 66, בין סימני ק”מ 22-21).

בזכות מיקומה האסטרטגי בקצה נחל עירון, בלב “דרך הים” הקדומה, הדרך הבינלאומית שהוליכה ממצרים לדמשק, הייתה מגידו עיר בעלת חשיבות עצומה. סיור בתל מתחיל במוזיאון, שבו מוצגים דגמים להמחשת המבנה הארכיאולוגי המורכב של התל. סרטון המוצג במקום מתאר את תולדות העיר. בלב התל ניצבים שרידי האורוות, ששימשו את חיל הברזל של אחאב.

גולת הכותרת של הביקור בתל הוא מפעל המים המשוכלל, שנבנה ככל הנראה בימיו של המלך אחאב. המערכת הסוותה את המעיין של העיר ואפשרה לשאוב ממימיו מבלי לצאת מתוך החומה. היא כוללת פיר בעומק 25 מטרים, שהגיע לסלע האם. בקרקעית הפיר נכרתה מנהרה באורך 70 מטרים ובגובה שלושה מטרים. קרקעית הפיר נמוכה ממפלס המעיין, כך שהמים זרמו מהמעיין לפיר, אל תוך תחומי העיר.

שעות פתיחה: 17:00-8:00. טל’ 04-6590316. הכניסה בתשלום.

3. נחל השופט

כביש הגישה למסלול הטיול בנחל השופט מסתעף מכביש יקנעם – מגידו (כביש מס’ 66, בין סימני ק”מ 29-28). דרך סלולה ומשולטת עולה ליער הזורע ויורדת לנחל השופט. חוצים ברכב את הנחל הזורם במעבר שהוכשר לכך וחונים בחניון שמעבר לנחל.

נחל השופט הוא נחל קטן ונחמד, המקיים פלג זורם כל השנה. לאורך הנחל יש צמחיית גדות עשירה. שביל הטיול יוצא מ”חניון החרובים” והוא מתאים גם לנכים המרותקים לכיסאות גלגלים (חלקו סלול באספלט וחלקו עשוי מלוחות עץ). הדרך מוצלת בעצי גדות נחלים, בעיקר בעצי ערבה.

הנחל הזורם יוצר מפל קטן ובריכה. לידו נמצאת מרפסת התצפית, המשקיפה על פינה יפה זו, שבה צומחים מספר עצי אולמוס שעיר, עץ נדיר בישראל הצומח רק בקרבת מים. כשהשביל מגיע לחורשה ובה שרידי טחנת קמח, הוא עולה לעין חשרת (עין אמי) – מעיין יפה, הנובע מתוך נקבה אל בריכה החצובה במשטח סלע לבן. מהמעיין מוליכה דרך עפר רחבה חזרה לחניון. משך הטיול כשעה.


למסלולי ההליכה יש להצטייד במים, בכובע ובנעלי הליכה


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם