מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 12 דקות–
ג’יין אוסטן היא מהסופרות האנגליות המוערכות ביותר מכל הזמנים, שהצליחה לשלב ברומנים שכתבה רומנטיקה לצד מציאות, בכתיבה שנונה ומלוטשת. בין הרומנים שכתבה אוסטן נמנות קלאסיקות רבות, ביניהן “תבונה ורגישות”, “גאווה ודעה קדומה”, “אמה” ו-“הטיית לב”. במסלול הטיול הבא תבקרו במחוז הולדתה של אוסטן, המפשייר, אנגליה ותיכנסו אל תוך הבתים שבהם רשמה את יצירותיה.
הסבר קצר על המסלול: מסלול הטיול המוצע מקיף נקודות מרכזיות בחייה של ג’יין אוסטן. הבית שבו חיה בכפר הולדתה, סטיבנטון (Steventon), נהרס זמן קצר לאחר שהמשפחה עברה לבאת’ (Bath) בשנת 1800, לכן החלטנו שלא להתחיל את המסלול בכפר הולדתה, בו כמעט ולא נותר זכר ממנה, אלא בעיר באת’.
משך המסלול: יומיים. ניתן לפרוס על פני שלושה ימים אם אינכם מעוניינים בימי טיול עמוסים.
אנו מדגישים – מסלול טיול זה הינו בגדר הצעה בלבד. אנו ממליצים לכם לבדוק האם המסלול מתאים ללוח הזמנים ולתחומי העניין שלכם ובמידת הצורך, לשנות אותו כך שיתאים במיוחד להעדפות שלכם.
כמה מילים על ג’יין אוסטן:
לפני שאתם מתחילים את מסלול הטיול שלכם בעקבות ג’יין אוסטן, הנה לכם כמה פרטים מעניינים על חייה:
הוריה – אוסטן, שנולדה ב-16 בדצמבר 1775, היא ילדתם השביעית של קסנדרה וג’ורג’ אוסטן. ג’ורג’, אביה של אוסטן, שימש ככומר הקהילה בכפר סטיבנטון (Steventon) שבמחוז המפשייר (Hampshire) ובנוסף, ניהל יחד עם אשתו פנימיית בנים בביתם. הוריה של אוסטן היו משכילים מאד והשתייכו למעמד האצולה הזעירה האנגלית, כך שכבר מגיל צעיר היא ספגה את אווירה שעודדה קריאה וכתיבה.
הקשר עם אחותה – לאוסטן הייתה אחות יחידה ושמה קסנדרה, והייתה קשורה אליה מאד. יתר אחיה היו בנים. כשקסנדרה נשלחה לאוקספורד בשנת 1783, ג’יין התעקשה להצטרף אליה וזאת על אף שהייתה בת 8 בלבד. בהמשך חייהן, האחיות יצרו יחדיו יצירות ספרותיות רבות.
חולי – זמן קצר לאחר שנסעה עם אחותה לאוקספורד, ג’יין חלתה בטיפוס ומצבה הבריאותי הדרדר עד שכמעט מתה. הוריה לקחו אותה הביתה כדי שתוכל להחלים ואכן, מצבה השתפר פלאים.
יצירותיה הספרותיות – אביה של ג’יין עודד אותה כבר מגיל צעיר לכתוב. הוא ביקש ממנה לשתף אותו ביצירותיה ואף רכש בעבורה שולחן כתיבה. ג’יין כתבה יצירות רבות, ביניהן שירים בחרוזים, מחזות ורומנים קצרים. אחת מהיצירות הבולטות מתקופת נעוריה הוא רומן המכתבים הסאטירי שכתבה בשנת 1790, “אהבה וידידות” (Love and Friendship), שנועד ללעוג לכתבים הרומנטיים בני אותה תקופה. עוד בטרם מלאו לה עשרים, ג’יין החלה בכתיבת רומנים באורך מלא, ביניהם “אלינור ומריאן”, שהתפתח מאוחר יותר לרומן “תבונה ורגישות” ופורסם ב-1811.
מחסום כתיבה – בדצמבר 1800 אביה של ג’יין החליט לעשות צעד מפתיע ולפרוש מתפקידו ככומר הקהילה בסטיבנטון. המשפחה עברה לבאת’ (Bath). ג’יין, שלא הצליחה להתגבר על הפרידה מביתה הקודם ומהקהילה בסטיבנטון, נתקלה במחסום כתיבה קשה, שנמשך לאורך כל שהותה בבאת’. רק לאחר שאביה נפטר בינואר 1805 והמשפחה עברה לכפר צ’וטון (Chawton), ג’יין חזרה לעצמה והחלה שוב לכתוב במרץ.
הצעת נישואים יחידה – במהלך חייה, קיבלה רק הצעת נישואים אחת ויחידה, מגבר בשם האריס ביג-ויתר. הדבר קרה בדצמבר 1802. ביג-ויתר היה מכר מנעוריה של ג’יין ותואר כגבר מושך, שתקן, מגמגם וחסר טקט. כשהציע לה, ג’יין הסכימה, בעיקר משום שידעה שביג-ויתר עומד לרשת אחוזות רבות במחוז המפשייר ושעובדה זו עשויה לתרום בעתיד למצב הכלכלי שלה ושל משפחתה. בבוקר למחרת, ג’יין הבינה שעשתה טעות וחזרה בה מהסכמתה לנישואים.
מותה – אוסטן נפטרה ממחלה ב-18 ביולי 1817, כשהייתה בת 41 בלבד. לא ברור באיזו מחלה חלתה. יש הטוענים שחלתה במחלת אדיסון, בעוד שאחרים טוענים שסבלה מ-“לימפומת הודג’קין” או שאפילו ממחלת השחפת. אוסטן המשיכה בכתיבת הרומנים שלה עד למרץ 1817, אז, ככל הנראה, כבר לא הייתה מסוגלת לכתוב עוד בשל מחלתה.
–
הפנים של שטר 10 ליש”ט – הבנק הלאומי של בריטניה הכריז כי בכוונתו להטביע את פניה של ג’יין אוסטן על שטרות של עשרה ליש”ט החל משנת 2016. זאת, על רקע המחאה הציבורית בבריטניה, הקוראת לשלב פנים נשיות בשטרות של הממלכה.
שירותי תיירות בבאת’ אנגליה

יום ראשון – מסלול טיול בבאת’
–
בחירת מלון – ראשית כל, מומלץ שתבחרו את מקום הלינה המושלם למסלול הטיול שלכם. אתם יכולים לחפש באופן עצמאי במאגר המלונות המומלצים הקיימים בבאת’. אנו ממליצים לכם לשקול את הלינה במלון Abbey Hotel, שממוקם במרחק הליכה קצרצר מגשר פולטני (Pulteney Bridge). בכל מקרה, כשאתם בוחרים מלון, וודאו שהוא ממוקם בקרבת האטרקציות השונות בעיר.
ימים מומלצים ליום הטיול שלכם בבאת’ – אין ימים מומלצים, אך קחו בחשבון את הימים המומלצים לטיול בצ’וטון, היעד הבא שלכם, בהמשך המדריך.
–סיבוב בעיר – אחרי ארוחת הבוקר, השקיעו מספר שעות בשוטטות בעיר באת’. מסעדת Blue Quails Deli, עליה המלצנו בסעיף הקודם, ממוקמת ממש לצד גשר פולטני (Pulteney Bridge), אחת מהאטרקציות המרכזיות בעיר. הגשר חוצה את נהר אייבון (River Avon) ובנייתו הושלמה בשנת 1773, כך שכשג’יין אוסטן התגוררה בעיר, הגשר המרכזי כבר היה קיים. סביר להניח שהתהלכה על פניו. חנויות מצויות לכל אורכו של הגשר ומשני צדיו, דבר שקיים בשלושה גשרים נוספים בלבד בעולם. כשאתם חוצים את הגשר, ההרגשה היא שאינכם חוצים גשר, אלא עוברים דרך קניון קטן. אם אתם מחפשים אחר מזכרות, ייתכן שתוכלו למצוא כמה מהן כאן, בתוך הגשר. מומלץ גם לצלם את מבנה הגשר המרשים מבחוץ.
אם נותר לכם זמן נוסף אחרי השוטטות בגשר פולטני, אנו ממליצים שתעשו את דרככם אל הסירקס (The Circus), אחת מהיצירות האדריכליות המרשימות באזור. הסירקס נמצא במרחק של כ-10 דקות הליכה מגשר פולטני. חזרו אל הצד של הגשר שבו נמצאת מסעדת Blue Quails Deli והמשיכו מערבה לכיוון Gay Street. הסירקס נמצא בקצהו הצפוני של רחוב Gay Street. הסירקס (“קרקס” באנגלית) הוא לא באמת קרקס, אלא רחוב טבעתי מוקף בבניינים ואם אתם אוהבים אדריכלות, מומלץ לעצור להתרשמות קצרה.
שעות מומלצות לפעילות: 9:30-11:00.
–
בקרו במרכז ג’יין אוסטן (The Jane Austen Centre) – אם אתם מגיעים מהסירקס, המרכז ממוקם במרחק הליכה קצרצר מכם, במורד רחוב Gay Street. במרכז תוכלו ללמוד על האופן שבו השפיעו החיים בעיר באת’, בין השנים 1801-1906, על כתיבתה של אוסטן.
שעות הפתיחה: יולי עד אוגוסט בין השעות 9:30-18:00; 20 במרץ עד 1 בנובמבר בין השעות 9:45-17:30; 2 בנובמבר עד 4 באפריל בימי ראשון עד שישי בין השעות 11:00-16:30 ובימי שבת בין השעות 9:45-17:30.
הכתובת: 40 Gay Street, Queen Square.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מרכז ג’יין אוסטן.
שעות מומלצות לפעילות: 11:00-13:00.
–
אכלו ארוחת צהרים במסעדה ההיסטורית של סלי לון (Sally Lunn’s Historic Eating House) – לאחר שתסיימו את הסיור במרכז ג’יין אוסטן, בואו לאכול באחד מהמבנים העתיקים בבאת’ ולטעום מהלחמנייה המקורית של סלי לון. באחד ממכתביה של ג’יין אוסטן, היא מזכירה שאכלה יותר מדי מהלחמניות של לון בבאת’. בואו לגלות בעצמכם אם אוסטן צדקה כשאכלה כל כך הרבה מהן. אחרי או לפני שתאכלי במסעדה ארוחת צהריים, תוכלו לבקר בקצרה ב-“מוזיאון המטבח” (Kitchen Museum) של המקום. מומלץ להזמין מקומות מראש לארוחת צהריים דרך אתר האינטרנט הרשמי של המסעדה.
שעות הפתיחה: “מוזיאון המטבח” פתוח מדי יום בין השעות 10:00-18:00 ובימי ראשון החל מהשעה 11:00. ארוחת ערב מוגשת במסעדה בימי ראשון בין השעות 17:00-21:00, בימי שני עד חמישי בין השעות 17:00-21:30 ובימי שישי עד שבת בין השעות 17:00-22:00.
הכתובת: Sally Lunns House, 4 North Parade Passage Bath.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המסעדה ההיסטורית של סלי לון.
שעות מומלצות לפעילות: 13:00-14:00.
–
בקרו באולמות הכנס של באת’ (Assembly Rooms) – האגדות מספרות שאוסטן אהבה לרקוד. אם תמשיכו מהמסעדה ההיסטורית של סלי לון צפונה במשך כ-10 דקות הליכה, לכיוון “הסירקס” – אותו הזכרנו בסעיף 2 של מסלול זה – ותפנו מהסירקס לרחוב Bennett Street, תגיעו אל אולמות הכנס של באת’, אליהם נהגה להגיע אוסטן על מנת לרקוד יחד עם חבריה. אולמות הכנס נבנו בשנת 1771 ומורכבים, בין היתר, מאולם נשפים שהינו החדר הג’ורג’יאני הגדול בבאת’. מלבדו, קיימים גם חדר תה (Tea Room), אולם מתומנים (Great Octagon) וחדר קלפים (Card Room), שנוסף למבנה בשנת 1777 על מנת לאפשר למשחקי הקלפים ליהנות ממרחב פרטי ושקט יותר. ג’יין אוסטן הזכירה את אולמות הכנס בשניים מהרומנים שלה, “מנזר נורת’אנגר” ו-“הטיית לב”.
אחרי שתסיירו באולמות השונים, אנו ממליצים לכם לעצור לביקור גם במוזיאון האופנה של באת’ (Fashion Museum), שממוקם באותו המבנה. באוסף המוזיאון תמצאו למעלה מ-30,000 פריטי לבוש שונים.
שעות הפתיחה: מוזיאון האופנה פתוח מדי יום בין השעות 10:30-17:00 ובימי חמישי עד 18:00. האולמות פתוחים מדי יום בין השעות 11:00-16:00 ובעונות מסוימות עד השעה 17:00. מומלץ להתעדכן באתר באשר לשעות הפתיחה המדויקות.
הכתובת: Bennett Street.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון האופנה של באת’.
שעות מומלצות לפעילות: 14:00-16:00.
–
עצרו בביתה המקורי של אוסטן בבאת’ – אם תחזרו על עקבותיכם, תחצו את גשר פולטני – אותו הזכרנו בסעיף 2 – ותמשיכו לאורך רחוב Great Pulteney Street עד שהוא נפגש עם רחוב Sydney, תוכלו להגיע אל ביתה המקורי של אוסטן בבאת’. הבית ממוקם ב-4 Sydney Place ומשמש כיום כבית מלון יוקרתי. על חזית המבנה הג’ורג’יאני תוכלו לראות שלט, עליו רשום “כאן גרה ג’יין אוסטן 1801-1805”.
הכתובת: 4 Sydney Place. משך ההגעה מאולמות הכנס של באת’ לביתה המקורי של אוסטן הוא כ-15 דקות הליכה.
שעות מומלצות לפעילות: 16:00-16:30.
–
תתפנקו בספא (Thermae Bath Spa) – בית המרחץ אומנם לא קשור ישירות לג’יין אוסטן, אך הוא אחד מהאתרים הפופולאריים בעיר באת’. זהו מקום נהדר לעצור בו בכדי להירגע בדרככם חזרה אל המיטה במלון. אם אתם מגיעים מביתה של אוסטן, יהיה עליכם לחצות שוב את גשר פולטני, לפנות שמאלה אל High Street ומשם לפנות שוב שמאלה אל Cheap Street. פנו שמאלה פעם נוספת ב-Stall Street וימינה אל Bath Street. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו אל בית המרחץ המפואר. משך ההליכה מביתה של אוסטן לספא הוא כ-15 דקות. מדובר בבית המרחץ היחיד בבריטניה בו ניתן להתרחץ במי מינראליים חמים טבעיים. הטיפולים בספא נמשכים לרוב כשעתיים. אם אתם יכולים להרשות לעצמכם, בבית המרחץ קיימת גם מסעדה, שפתוחה מדי יום בין השעות 10:00-21:00.
שעות הפתיחה: הספא המרכזי פתוח מדי יום בין השעות 9:00-21:30, כשהכניסה האחרונה היא ב-19:00. הספא המשני פתוח מדי יום בין השעות 10:00-20:00, כשהכניסה האחרונה היא ב-18:00.
הכתובת: The Hetling Pump Room, Hot Bath Street.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית המרחץ של באת’.
שעות מומלצות לפעילות: 16:30-18:30.
–
אכלו ארוחת ערב – אתם יכולים לבחור מבין מגוון מסעדות הקיימות ברחובות באת’, אך אנו ממליצים לכם לאכול את ארוחת הערב שלכם במסעדת Sotto Sotto (בכתובת: 10 North Parade), שמגישה מנות משובחות וטעימות במיוחד באווירה רומנטית ונהדרת. המחירים – סבירים. שעות הפתיחה של המסעדה: מדי יום בין השעות 12:00-14:00 ובין השעות 17:00-22:00. המסעדה ממוקמת מעט מעבר למסעדה ההיסטורית של סלי לון – אותה הזכרנו בסעיף 4 – לאורך רחוב North Parade.
שעות מומלצות לפעילות: 18:30-19:30.
–
אטרקציה נוספת שמומלצת לביקור
ביקור ב-PUMP ROOM. זהו אתר מרכזי בעיר, שנמצא ליד הקתדרלה (שגם בה כדאי לבקר). ה-PUMP ROOM היה קיים בתקופתה של ג’יין אוסטן, ונזכר באופן משמעותי בספרה נורת’אנגר אבי. כיום קיים במקום בית קפה. ניתן לראות את המשאבה ולשתות מהמים המינרלים מהם שתו גם המבקרים בתקופתה של ג’יין אוסטן. במקום גם מרחצאות רומיים מרשימים, (אלה נחשפו לאחר תקופתה של ג’יין אוסטן).
כתובת: Abbey Chambers, Church St, Avon, Bath BA1 1LZ, הממלכה המאוחדת
יום שני – מסלול טיול בצ’וטון ובסטיבנטון
בחירת מלון – כבר מעכשיו מומלץ שתדעו שיום הטיול שלכם צפוי להסתיים בכפר סטיבנטון (Steventon), לכן בהתאם, אנו ממליצים להזמין מקום מראש באחד ממקומות הלינה הקיימים בסטיבנטון או בקרבתו. בחרו מתוך מאגר המלונות המומלצים בסטיבנטון ובסביבתו.
ימים מומלצים ליום הטיול שלכם בצ’וטון ובסטיבנטון – יום שלישי, רביעי, חמישי או שישי.
- אכלו ארוחת בוקר בבאת’ – קומו מוקדם בבוקר וחפשו אחר מסעדה לאכול ארוחת בוקר מזינה ומשביעה. מסעדות רבות נפתחות רק אחרי השעה 9:00, כך שאם יש לכם אפשרות לאכול ארוחת בוקר בבית המלון, אנו ממליצים לכם לעשות זאת. אם אתם בכל זאת מעוניינים לאכול במסעדה, מסעדת Society Cafe (בכתובת: 4 & 5 Kingsmead Square) היא מסעדה מומלצת, שגם פתוחה מוקדם בבוקר. במסעדה תוכלו להזמין מגוון כריכים, עוגות, מאפים וקפה שיעורר אתכם. המסעדה פתוחה בימי ראשון בין השעות 9:00-18:00, בימי שני עד שישי בין השעות 7:00-19:30 ובימי שבת בין השעות 7:30-18:30.
שעות מומלצות לפעילות: 8:00-9:00.
–
- סעו לקתדראלת וינצ’סטר (Winchester Cathedral) – הגיע הזמן לצאת מהעיר באת’. התחנה הבאה שלכם תהיה קתדראלת וינצ’סטר, מקום קבורתה של ג’יין אוסטן. הקתדראלה ממוקמת בעיר וינצ’סטר (Winchester) ובכדי להגיע מבאת’, עליכם לנסוע צפונה לאורך כביש A46/ Gloucester Road, עד שתפנו מזרחה אל כביש M4. המשיכו בכביש זה עד ליציאה מספר 14, אז צאו אל כביש A338. מיד לאחר מכן פנו מזרחה אל כביש B4000, עליו תמשיכו עד לעלייה על כביש A34 לכיוון דרום. המשיכו בכביש זה עד לוינצ’סטר. משך הנסיעה היא כשעה ו-50 דקות. הקתדראלה ממוקמת במרכז ההיסטורי של העיר.
שעות מומלצות לפעילות: 9:00-10:30.
–
- בקרו בקתדראלת וינצ’סטר – במאי 1817, כשג’יין כבר הייתה חולה מאד, היא נסעה יחד עם אחותה מצ’וטון לוינצ’סטר. הן הזמינו חדר באחד ממקומות הלינה שבקרבת הקתדראלה ותכננו לפגוש רופא בבית החולים החדש שהוקם אז בוינצ’סטר. אולם, מצבה של ג’יין הלך והחמיר ואף רופא לא הצליח לעזור לה. ביולי 1817 היא נפטרה ממש כאן, בוינצ’סטר, בגיל 41. אחותה של ג’יין החליטה לקבור אותה בקתדראלת וינצ’סטר, כיוון שג’יין אהבה את המבנה המפואר. בהלוויה, שנערכה מוקדם בבוקר, השתתפו ארבעה אנשים בלבד. המצבה שלה לא מזכירה את העובדה שכתבה רומנים רבים במהלך חייה. מאוחר יותר, בשנת 1870, אחיינה של ג’יין החליט לתלות לוחית על הקיר שלצד קברה, עליה רשם: “ג’יין אוסטן, ידועה בקרב רבים בזכות כתביה הרבים…”
הקתדראלה היא אחת מהגדולות בבריטניה, כך שבזמן ביקורכם בה תוכלו למצוא לא רק את קברה של ג’יין אוסטן. מומלץ לבקר גם בקריפטה של הקתדראלה ובמגדל הקתדראלה, ממנו נשקפים פנוראמיים מרהיבים של העיר וינצ’סטר. בכדי להוציא מהקתדראלה את המרב, אנו ממליצים להשתתף באחד מהסיורים המודרכים המוצעים בה. “סיור הקתדראלה” (Cathedral Tour) הוא המקיף ביותר ונמשך בין שעה לשעה וחצי. הסיור יוצא לדרך בימי שני עד שבת מדי שעה בין השעות 10:00-15:00. ניתן גם לקבל מדריך אודיו בדלפק הקבלה של הקתדראלה.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 12:30-15:00; ימי שני עד שבת בין השעות 9:30-17:00.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של קתדראלת וינצ’סטר.
שעות מומלצות לפעילות: 10:30-12:30. שימו לב- בימי ראשון הקתדראלה נפתחת משעה 12:30 בלבד.
–
–
- נסיעה לצ’וטון – התחנה הבאה שלכם הוא הכפר צ’וטון, בו התגוררה ג’יין אוסטן בשנותיה האחרונות. בכדי להגיע אל הכפר מוינצ’סטר, סעו מזרחה על כביש A31 עד הגעתכם אל צ’וטון. משך הנסיעה היא כחצי שעה.
שעות מומלצות לפעילות: 12:30-13:00.
–
- אכלו ארוחת צהריים – לא קיימות מסעדות רבות בצ’וטון. אתם יכולים לבחור לאכול את ארוחת הצהריים שלכם במסעדת The Greyfriar (בכתובת: Winchester Road), שמציעה אפשרויות רבות יותר לארוחת צהריים, או לחילופין, במסעדת Cassandra’s Cup (בכתובת: Winchester Road). שתי המסעדות מגישות מנות במחירים סבירים.
שעות מומלצות לפעילות: 13:00-14:00.
–
- עשו סיבוב בספריית בית צ’וטון (Chawton House Library) – אחרי ארוחת צהריים, עשו את דרככם במורד רחוב Winchester במשך כ-5 דקות, עד שתגיעו אל הדרך שמובילה אל ספריית בית צ’וטון. הספרייה ממוקמת בתוך אחוזה שהשתייכה בעבר לאחיה של ג’יין אוסטן, אדוורד אוסטן נייט. הספרייה מחזיקה בין היתר ב-“אוסף נייט”, אוסף פרטי של ספרים שהשתייכו לאדוורד אוסטן. ידוע כי ג’יין אהבה להיעזר בספרים של אחיה ולעיין בהם להנאתה. בזמן ביקורכם במקום, תוכלו גם לסייר בגנים היפים המקיפים את האחוזה.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שישי בין השעות 14:00-16:30.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של ספריית בית צ’וטון.
שעות מומלצות לפעילות: 14:00-15:00. שימו לב – הספרייה פתוחה בין 14:00-16:30 בלבד.
–
- בקרו במוזיאון בית ג’יין אוסטן (Jane Austen Home Museum) – מביתו של אחיה של ג’יין, תמשיכו אל ביתה של ג’יין עצמה. הבית שבו התגוררה ג’יין אוסטן בשמונה השנים האחרונות של חייה ממוקם באזור המסעדות של צ’וטון, לצד Winchester Road, היכן שאכלתם ארוחת צהריים. במוזיאון תמצאו מספר ספרים של אוסטן, חלקם כתובים בכתב ידה, ורהיטים שהשתייכו לסופרת. גולת הכותרת של המוזיאון הם שלושה תכשיטים שהשתייכו לג’יין: טבעת, צמיד וצלב טופז. תוכלו לבקר גם בגינה של הבית.
שעות הפתיחה: 1 ביוני עד 31 באוגוסט מדי יום בין השעות 10:00-17:00; 1 בספטמבר עד 1 בינואר מדי יום בין השעות 10:30-16:30; 2 בינואר עד 13 בפברואר סופי שבוע בין השעות 10:30-16:30; 14 בפברואר עד 31 במאי מדי יום בין השעות 10:30-16:30; המוזיאון סגור ב-24-26 בדצמבר. מומלץ לוודא את שעות הפתיחה העדכניות באתר האינטרנט הרשמי לפני ההגעה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון בית ג’יין אוסטן.
שעות מומלצות לפעילות: 15:00-16:30.
–
- בקרו בכנסיית הקדוש ניקולס (St. Nicholas’ Church) – מול המוזיאון של בית ג’יין אוסטן, תמצאו מגרש חנייה. מולו, תמצאו שלט לבן המורה לכיוון כנסיית הקדוש ניקולס. עקבו אחר השלט ותגיעו תוך זמן קצר אל הכנסייה, בה קבורות אמה ואחותה של ג’יין. ג’יין נהגה להגיע לתפילות בכנסייה זו בזמן שהותה בצ’וטון.
שעות מומלצות לפעילות: 16:30-17:00.
–
- סעו לכיוון סטיבנטון (Steventon) – היעד הבא והאחרון במסלול הטיול שלכם יהיה עיר הולדתה של ג’יין אוסטן, הכפר סטיבנטון. בכדי להגיע, סעו צפון-מערבה על כביש A339 והשתלבו עם Spain Lane. לאחר מכן, סעו ימינה על כביש Red Lane ומיד לאחר מכן שמאלה, על כביש Berrydown Lane והמשיכו בקו זה מערבה עד לסטיבנטון. לא תמצאו שרידים רבים מחייה של ג’יין אוסטן בסטיבנטון, אך עדיין תוכלו לספוג מעט מהאווירה שבה גדלה בצעירותה.
שעות מומלצות לפעילות: 17:00-17:30.
–
- עצרו במלון Wheatsheaf Hotel – רגע לפני שאתם נכנסים לכפר סטיבנטון, עצרו לביקור במלון Wheatsheaf שבקצהו של כביש Popham Lane, המוביל אל תוך סטיבנטון. המלון הוקם במהלך המאה ה-18 ושימש בתחילה כפונדק וכבית דואר. ג’יין אוסטן נהגה ללכת דקות ארוכות מביתה בסטיבנטון ועד לבית הדואר הזה, על מנת לשלוח ולקבל מכתבים בעבור המשפחה.
הכתובת: North Waltham, Hampshire, RG25 2BB.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Wheatsheaf Hotel.
שעות מומלצות לפעילות: 17:30-18:00.
–
- בקרו בכנסיית סטיבנטון (Steventon Church) – במרחק של כ-10 דקות נסיעה ממלון Wheatsheaf, דרום-מזרחית למרכז הכפר סטיבנטון, נמצאת כנסיית הכפר, שהוקמה במהלך המאה ה-12. אביה של אוסטן שימש בכנסייה זו ככומר הקהילה, לכן ג’יין הייתה מבקרת בה רבות. אחיה הבכור של ג’יין הפך לכומר הקהילה בסטיבנטון לאחר פרישתו של אביו ולכן תוכלו למצוא את קברו ואת קברי קרוביו בחצר הכנסייה. תוכלו למצוא בתוך הכנסייה גם לוחית ברונזה המוקדשת לג’יין אוסטן.
שעות מומלצות לפעילות: 18:00-18:30.
–
- אכלו ארוחת ערב – קיים מבחר קטן של מסעדות בכפר סטיבנטון. אנו ממליצים על המסעדה הממוקמת במלון Wheatsheaf Hotel, עליו פירטנו בסעיף 10. במלון מוגשת ארוחת ערב בימי שני עד חמישי החל מהשעה 16:00. מומלץ להזמין שולחן מראש דרך אתר האינטרנט הרשמי של המלון. אפשרות נוספת היא לאכול במסעדת Blue Ginger, שנמצאת ממש בתוך הכפר ומרוחקת כחצי שעה נסיעה מכנסיית סטיבנטון. המסעדה פתוחה בימי ראשון בין השעות 12:00-14:30 ובין השעות 18:00-21:45 ובימי שני עד שבת בין השעות 12:00-14:30 ובין השעות 18:00-22:30.
שעות מומלצות לפעילות: 18:30-19:30.
–
זהו – מסלול הטיול שלכם הגיע לסיומו! מקווים שנהניתם!
–
–
אטרקציות מרכזיות בוינצ’סטר, לאלה מכם שמתכננים ביקור ארוך בעיר:
–
- בית החולים של הצלב הקדוש (Hospital of St. Cross) – זהו מוסד הצדקה הוותיק ביותר בבריטניה, שהוקם בין השנים 1133-1136, וגם בית המחסה הגדול ביותר מתקופת ימי הביניים בבריטניה. כמו שאולי כבר הבנתם, לא מדובר בבית חולים, אלא במקום אליו הגיעו במהלך השנים נזקקים רבים, שחיפשו אחר קורת גג ומזון. בזמן ביקורכם, תוכלו לשוטט גם בגנים היפהפיים העוטפים את בית החולים.
שעות הפתיחה: בקיץ (1 באפריל עד 31 באוקטובר) – בימי ראשון בין השעות 13:00-17:00 ובימי שני עד שבת בין השעות 9:30-17:00. בחורף (1 בנובמבר עד 31 במרץ) – בימי שני עד שבת בין השעות 10:30-15:30. בדקו מבעוד מועד באתר האינטרנט הרשמי לגבי שעות פתיחה מדויקות, שכן ייתכן שבתאריכים מסוימים המוסד יהיה סגור בפני מבקרים.
כמה זמן מומלץ לבקר בבית החולים? בין שעה לשעתיים.
הכתובת: St Cross Road.
–
- קולג’ וינצ’סטר (Winchester College) – הקולג’, שנפתח בשנת 1382, נחשב למוסד הלימודי הוותיק ביותר במדינה. אתם מוזמנים להצטרף לסיור מודרך במסדרונות הקולג’, שיחשוף בפניכם את ההיסטוריה של המקום וייקח אתכם אל מגוון נקודות מעניינות ברחבי המוסד הלימודי. הביקור בקולג’ הוא במסגרת סיור מודרך בלבד.
שעות הפתיחה: סיורים מודרכים מתקיימים מספטמבר עד יוני בימי ראשון בשעות 14:15 ו-15:30, בימי שני, רביעי, שישי ושבת בשעות 10:15, 11:30 ו-14:15 ובימי שלישי וחמישי בשעות 10:15 ו-11:30. סיורים מתקיימים ביולי-אוגוסט בימי ראשון בשעות 14:15 ו-15:30 ובימי שני עד שבת בשעות 10:15, 11:30, 14:15 ו-15:30. בכל מקרה, מומלץ לוודא באתר האינטרנט הרשמי של הקולג’ באשר לשעות הסיור המדויקות.
משך הסיור: כשעה.
הכתובת: College St.
–
- האולם הגדול של טירת וינצ’סטר (The Great Hall) – האולם הגדול הוא השריד היחיד של טירת וינצ’סטר, שהוקמה בשנת 1067. הוא נחשב לאחד מהאולמות הגדולים והיפים באנגליה. בפנים, תוכלו למצוא את השולחן העגול של המלך ארתור! מאחורי האולם, תמצאו את הגן של המלכה אלינור (Queen Eleanor’s Garden), גן שלוו ויפהפה, בו מספר ספסלים, ערוגות פרחים ומזרקה.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר באולם? כשעה.
הכתובת: בקצה העליון של רחוב Winchester High Street.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של האולם הגדול של טירת וינצ’סטר.
–
–
- המטחנה העירונית של וינצ’סטר (Winchester City Mill) – המטחנה, שהחלה לטחון קמח כבר בשנת 1743, ממשיכה בפעילותה גם היום. המטחנה מותנעת באמצעות זרם המים של נהר איטצ’ן (River Itchen) הזורם דרך העיר. בזמן ביקורכם במקום, תוכלו להשתתף במגוון פעילויות אינטראקטיביות, שילמדו אתכם על תהליך הטחינה ועל המגוון החי שמסביב.
שעות הפתיחה: השעות משתנות בהתאם לעונה. אנא וודאו את שעות הפתיחה המדויקות דרך אתר האינטרנט הרשמי של המטחנה.
כמה זמן מומלץ לבקר במטחנה? כשעה.
הכתובת: Bridge Street.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המטחנה העירונית של וינצ’סטר.
–
–
מקורות מידע שימושיים ומעניינים:
1. מאמר “חשיפת סודות מבית ילדותה של ג’יין אוסטן בסטיבנסון” של ה-BBC: http://www.bbc.com/news/uk-england-hampshire-20678244
2. אתרים מרכזיים בחייה של ג’יין אוסטן: jane austen tour
3. ביוגרפיה של ג’יין אוסטן: biography jane-austen
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.