• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול בן ארבעה ימים באתונה

דף הבית » מסלול טיול בן ארבעה ימים באתונה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 26 דקות

קרדיט לתמונה ראשית: Leonhard Niederwimmer  Pixabay 

אם יש לכם 4 ימים לבקר בבירת יוון עמוסת ההיסטוריה והמבנים הארכיאולוגים עוצרי הנשימה, מסלול זה יקח אתכם דרך כל האתרים והמקומות שחייבים לבקר בהם בעיר, החל ממבנים עתיקים, מקדשים, מוזיאונים, שרידים, הריסות מימי קדם ועוד.

https://youtu.be/rUes9SGHEz8

המדריך הכללי לאתונה

מסלול טיול של 3 ימים עמוסים באתונה מסלול רגוע בן שני ימים באתונה מסלול טיול של יום אחד באתונה

סיור של יומיים מאתונה למטאורה ודלפי מסלול טיול ביעד הלוהט והטרנדי, האי לפקדה ביוון לא רחוק מאתונה

סיור של יומיים מאתונה למטאורה ודלפי חובה!!!!!!

היום הראשון

האקרופוליס (The Acropolis)

האטרקציה העיקרית והגדולה ביותר של אתונה שחובה לבקר בה. האקרופוליס, או בשמותיה הנוספים “העיר הגבוהה” (High City) ו”האבן הקדושה” (Sacred Rock), היא גבעה המשקיפה על העיר וביתו של סמל המוכר ביותר של העיר, הפרתנון. אקרופוליס היתה מיושבת מאז התקופה הנאוליתית ומאז משמשת גם כאתר פולחן דתי וגם כאזור מגורים. רוב הערים היווניות נבנו סביב גבעה או תל מרכזי מכיוון שמיקום כזה נותן תצפית טובה יותר על הסביבה וזהו מקום טוב, מבחינה אסטרטגית, לסגת אליו במקרה של התקפה. מאקרופוליס תוכלו להסתכל אל הים ומטה אל העיר, על השרידים של אגורה העתיקה ועל פלאקה, השוכנת למרגלות הגבעה.

הפרתנון היה המקדש המרכזי והגדול ביותר מבין מקדשי האקרופוליס והוקדש לאלה אתנה. היו לו קישוטים עשירים, פסלים, תבליטים ועבודות אמנות שנעשו על ידי האמנים הגדולים ביותר של אותם הזמנים. בימי קדם, היה האקרופוליס המקום בו התקיים הפסטיבל האתונאי השנתי של פנת’נאייה (Athenian Festival of Panathenaia). לאחר שפלשו הפרסים לאתונה בשנת 480 לפני הספירה, האקרופוליס ומצבות הזכרון שלה נהרסו. תחת פריקלס (Pericles), בנייתה-מחדש של אקרופוליס התחילה ב448 לפני הספירה. המבנים מהמאה ה5 שאנו רואים כיום היו עשויים משיש פנטלי (Pentelic marble).

אקרופוליס והמבנים העתיקים שלה (במיוחד הפרתנון) מייצגים את שיאה של התרבות, הפילוסופיה והאמנות של ההתפתחות היוונית. מבין התגליות הארכיאולוגיות המורכבות באקרופוליס, ארבעת מבנים עיקריים בולטים: הפרתנון (Parathenon), פרופילאה (Propylaea), ארכתאון (Erechtheum) ובית המקדש של אתנה נייקי (Temple of Athena Nike).

הכניסה לאתר נעשית דרך שער ביאול (Beule Gate) ולאחר מכן דרך פרופילאייה (Propylaia). ה”פרופילאייה” (שערים מונומנטליים) עומדים בכניסה לאתר.

בית המקדש של אפטרוס נייקי (The Temple of Apteros Nike) עמד על הביצורים שהגנו על הכניסה למקדש הפנימי. בית המקדש של אתנה נייקי או “אתנה של הנצחון” הוא מקדש יווני משנת 424 לפני הספירה והוא בית המקדש הכי ישן באקרופוליס. הוא מוכר בעיקר בזכות התבליטים שעל מעקה נייקי. למקדש יש אכסדרה בעלת ארבעה עמודים בחלקה האחורי ובחלקה הקדמי, עם קירות סגורים בצדדים.

הארכתאון (Erechtheion) הוא קברו של ארכתאוס (Erechtheus), אחד המלכים הראשונים של אתונה. על הארכתאון יש גילופים יפים וקריאטידס המחזיקים את תקרת המרפסת (הקריאטדיס המקוריים נמצאים בתצוגה במוזיאון אקרופוליס). קריאטידס (Caryatids) הם דמויות מפוסלות של נשים שבהם השתמשו כעמוד תומך במבנים. שימו לב היכן פוסידון הכה בתקרה וברצפה וגרם למעיין לנבוע מהם במסגרת התחרות שלו עם אתנה להחליט על שם מי מהם העיר תיקרא. ליד הקבר עומד עץ זית שנטעה אתנה בתגובה.

בפרתנון העצום והמאסיבי (ראו הפוסט הבא) ישנם 50 עמודים והוא אחד המקדשים מלאי החן והמרשימים ביותר בעולם היווני. במקור, לפרתנון היה גג שנהרס במאה ה17. מבקרים יכולים להסתובב מסביב למבנה, אבל בדיוק כמו ביוון העתיקה, הציבור הרחב לא יכול להיכנס למבנה. הפרתנון ומבנים אחרים היו נצבעים בצבע בהיר מאוד אך במהלך הזמן, איבדו את צבעם ועכשיו מופיעים בצבע השיש הטבעי שלהם.

מידע נוסף:

משך ביקור: 45 דקות.

כתובת: Athens 105 58

טלפון: 4172 321 210 1 30+

מחיר: סביר. הנחה של חצי מחיר לילדים, סטודנטים ומבוגרים.

כרטיס, התקף לשבוע אחד בלבד, כולל כניסה לאקרופוליס, לאגורה העתיקה, תיאטרון דיוניסוס, בית הקברות קרמייקוס, הפורום הרומי, מגדל הרוחות, ומקדש זאוס האולימפי.
כרטיסים אינדיבידואלים לאטרקציות ניתנים לרכישה באתרים הספציפיים.

סוף השבוע האחרון של חודש ספטמבר – בחינם.

ימי ראשון הראשונים של החודשים שבין ה1 בנובמבר עד ה31 במרץ – החינם.

הכניסה לבני 18 ומטה – חינם.
דרכי הגעה: מטרו – Acropolis.

פרת’נון (Parthenon)

הפרתנון הוא המבנה העתיק העיקרי באקרופוליס, שהיא גבעה במרכז אתונה. זהו אתר מורשת עולמית, הסמל של אתונה והמבנה המפורסם ביותר מהעולם של יוון העתיקה מבין כל המבנים ששרדו. הבניין נבנה במקור לכבוד האלה אתנה, הפטרון של העיר. בית המקדש של אתנה הבתולה (“פרתנון” היא המילה היוונית ל”בתולה”) נבנה לאחר המלחמות הפרסיות כאות תודה לנצחון של העיר. הוא נבנה באתר בו עמד פעם בית מקדש שהפרסים הרסו. כאשר שליטים וכובשים התחלפו, בית המקדש שימש למטרות שונות, כולל ככנסייה, מסגד ומצודה.

בתהליך הבנייה של הפרתנון, האדריכל אנטסיס (Entasis) השתמש באשליות אופטיות בכדי ליצור ותחושה של אור ושל גובה. הבסיס של העמודות, סטילובט (stylobate), מעוגל מעט כלפי מעלה והעמודות “מתנפחות” מעט ככל שהן מתפסות, וכך יוצרות רושם סימטרי יותר, כפי שאפשר לראות במבנה. גודל בסיסו של הפרתנון הוא 30.9 מטר על 69.5 מטר. הסלה (cella, החדר הפנימי) היה בגודל של 29.8 מטר על 19.2 מטר, היו שתי שורות עמודים של עמודים-דוריים (Doric columns) שתמכו בגג. במקור, הפרתנון היה צבוע עם תקרות בצבע תכלת ופסלים בצבעים בהירים. היום ניתן לראות רק את השיש הלבן.

הפסל פידיאס (Phidias) מהמאה ה5 לקח פיקוד על קישוט המבנה ובאזור המרכזי עמד פסל בגובה של 12.19 מטרים של האלה אתנה. עד שנת 438 לפני הספירה, הבנייה הושלמה, אבל קישוט המבנה המשיך 5 שנים נוספות. למרבה הצער, נעשו שינויים מבניים בתקופות שונות עבור מטרותיו המשתנות של הבניין. לדוגמא, העמודות הפנימיות הוסרו בכדי להפוך את בית המקדש לכנסייה וכאשר הוסב למסגד, נוסף צריח. המבנה סבל מונדליזם על ידי אלמונים, אסונות טבע ותיירים שגנבו חתיכות של בית המקדש בכדי לקחת הביתה. בשנת 1687, הגג של הפרתנון נהרס כאשר הוונציאנים תקפו את העיר והעות’מאנים שהגנו, הפכו אותו למחסן של אבק שריפה. פגז התפוצץ וגרם לנזק בלתי הפיך. לורד אלגין (Lord Elgin) שיחק תפקיד מרכזי בהרס הפרתנון כשהוא לקח חלק נכבד של הפסלים וחתיכות ארכיטקטוניות. אוסף זה, הידוע בשם “שיש אלגין”, נמצא כיום בתצוגה במוזיאון הבריטי בלונדון. פסלים אחרים נמצאים בפריז וקופנהגן. רבים מפסלי הפרתנון ניתן לראות כיום במוזיאון האקרופוליס באתונה.

בעקבות הקמתה של מדינה יוונית בשנת 1832, תוספות אדריכליות מודרניות יותר הוסרו ורוב האקרופוליס והפרתנון שוחזרו. בחודשים אפריל עד אוקטובר, תוכלו להשתתף ב”הופעת שמע ואור של אקרופוליס” (Acropolis Sound and Light Show) הנערכת בשפה האנגלית.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 100 מטרים, 3 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: 45 דקות.

כתובת: Acropolis, Athens

טלפון: 72 141 32 210 1 30+

מחיר: סביר. כרטיס בחצי מחיר לילדים, סטודנטים ומבוגרים.

כרטיס הכניסה כולל כניסה לאקרופוליס ול10 אתרים נוספים.

סוף השבוע האחרון של חודש ספטמבר – בחינם.

ימי ראשון הראשונים של החודשים שבין ה1 בנובמבר עד ה31 במרץ – החינם.

הכניסה לבני 18 ומטה – חינם.

שעות פתיחה: כל יום, בשעות 8:00 עד 17:00.

דרכי הגעה: מטרו – Acropolis. הכניסה לאתר דרך רחוב דיוניסיו אריאופגיטו (Dionysiou Areopagitou Street).

פלאקה (Plaka)

הפלאקה תהיה אחד המקומות הקסומים ביותר בהם תבקרו באתונה ולמרות שהיא מיועדת לתיירים, השכונה שמרה על קסם ואיכות ציורית. הפלאקה היא שכונה למרגלות האקרופוליס שנבנתה באותו האתר של אזורי מגורים עתיקים. כיום, השכונה היא מבוך של סמטאות צרות המעוטרים במבנים יפיפיים המעוצבים בסגנון ניאו-קלאסי. שכונת פלאקה מחולקת לפלאקה העליונה (Ano Plaka) ופלאקה התחתונה ( (Kato Plakaעל ידי הרחוב הראשי – רחוב אדריאנו (Adrianou street) אשר נפרש לאורך כל השכונה. לרבים מבתי הגגות יש רעפים אדומים ומרפסות מלאות באדניות. זהו ממש כפר בתוך העיר. תיירים באים לכאן לקניות וליהנות ממסעדות טובות רבות. יש בתי קפה על שפות המדרכות, רחובות רבים המיועדים להולכי רגל, נגני רחוב וכיכרות ציבוריות.

פלאקה נבנתה על חלק מחורבות אגורה העתיקה והיא הפכה לרובע הטורקי תחת השלטון העות’מאני כשהמושל הטורקי התגורר שם. תושבים נטשו את פלאקה במהלך מלחמת העצמאות היוונית (1821-1832) וחזרו ברגע שהוכרזה המדינה היוונית החדשה, תחת המלך אוטו (Otto). בסוף המאה ה19, קהילה ארוונית (אלבנית) גדולה התיישבה שם ועל שמם כונה הרובע – הרובע הארבני (Arvanite Quarter). בעקבות שריפה בשנת 1884, חפירות הובילו לגילוי של מספר מבנים רומיים עתיקים. ב1960, היתה זו מקום הולדתה של מוסיקת ווייב יוונית חדשה ובמהלך שנות ה70, היא היתה ידועה בברים ומועדוני הלילה הפרועים שלה, שמאז הוגבלו.

בתוך פלאקה, תוכלו לבקר במוזיאון בנאקי לאמנות אסלאמית (Benaki Museum of Islamic Art), מוזיאון קנלופולוס (Kanellopoulos Museum), המוזיאון היהודי (Jewish Museum), המוזיאון לכלי נגינה עממיים-יווניים (Museum of Greek Folk Musical Instruments) והמוזיאון לאמנות עממית יוונית (Museum of Greek Folk Art). תוכלו למצוא את אגורה הרומית (Roman Agora) ואת מגדל הרוחות (Tower of the Winds) בקצה המערבי של פלאקה. קניות בפלאקה כוללת גם קניות בחנויות וגם קניות בשוק. יש שוק פשפשים יד שנייה, כמו גם שוק המתקיים כל יום ראשון בבוקר, בו תוכלו לקנות עתיקות.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 300 מטרים, 3 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעה ו45 דקות.

כתובת: השכונה ממוקמת בצד הצפון-מזרחי של העיר אקרופוליס, בין כיכר סינטגמה (Syntagme Square) לכיכר מונסטיראקי (Monastiraki Square).

מחיר: הכניסה חופשית.

שעות פתיחה: 24 שעות ביממה.

התיאטרון של דיוניסוס (Theater of Dionysos)

על המדרון הדרומי של האקרופוליס, המדרחוב של דיוניסו אריאופגיטו (Dionysiou Areopagitou) הוא האזור של שני יציעי הופעות עתיקים – תיאטרון דיוניסוס (Dionysos Theatre) ותיאטרון אודיאון של הרודס אטיקוס (Odeion Theatre of Herodes Atticas).

תיאטרון האודיאון של הרודס אטיקוס נקרא על שם האיש שמימן את בנייתו, בסביבות שנות 160-174 אחרי הספירה. מבנה אבן הגיר פיראוס היה מכוסה בשיש והיה בעל גג מעץ ארז. מושבי הקהל (Cavea) הבנויים בצורת חצי עיגול ושרוחבם 81 מטר, נראה כי נחתכו בסלע הטבעי שמסביב ויכולים להכיל 5,500 אנשים. הקהל פונה עם הפנים לכיוון האורקסטרה (הרצפה בקדמת הבמה עליה המקהלה הייתה עומדת) והבמה. מאחורי הבמה, יש מבנה “סקין” (skene) גבוה בן שלוש קומות, שהוא בניין בגובה 28 מטר עם נישות קמורות היכן שעמדו פעם פסלים. הנקודה הגבוהה ביותר של המבנה ששרד, מגיעה לקומה השנייה. הדרך היחידה לראות את האודיאון מקרוב היא על ידי הגעה להופעה או צפייה מהאקרופוליס.

תיאטרון דיוניסוס, מהמאה ה4 לפני הספירה, נבנה במקום בו עמד תיאטרון ותיק יותר, בו הוצגו המופעים המקוריים של דרמות יווניות קלאסיות מפורסמות. לכן, הוא נחשב למקום הולדתו של התיאטרון האירופאי. מחזות של איסכילוס (Aeschylus), סופוקלס (Sophocles) ואוריפידס (Euripides) הועלו בתיאטרון זה. כמו כן, גם פסטיבלים לכבוד האל דיוניסוס (Dionysus) היו מתקיימים שם. התיאטרון לא נשמר היטב כמו האודיאון, אבל יש לו משמעות תרבותית רבה יותר. בשלב מסוים, התיאטרון יכול היה להכיל 17,000 צופים באולם של 64 שורות בעלי מושבי אבן. מתוכן, שרדו 20 שורות. למרבה הצער, גם שורות אלה כבר כוסו באדמה לאורך השנים. לתיאטרון היה גג מעץ שכנראה נהרס בשריפה. שינויים בתיאטרון נעשו לאורך התקופות השונות, כולל תוספת של 67 כסאות סביב האזור של התזמורת עבור המכובדים בתקופה ההלניסטית. בתקופה הרומית, במה חדשה נבנתה וריצפו את אזור התזמורת.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 400 מטרים, 6 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: 45 דקות.

כתובת: רחוב דיוניסו אריאופגיטו (Dionysiou Areopagitou), אתונה, המדרון הדרומי של אקרופוליס.

טלפון: 4625 322 210 1 30+

מחיר: עבור אודיאון של הרודס אטיקוס ותיאטרון דיוניסוס – מאוד זול.
הנחה לילדים, סטודנטים ומבוגרים.

עבור בני 18 ומטה – הכניסה חינם.

יש כרטיס משולב עבור שתי האטרקציות, האקרופוליס ו10 אתרים נוספים.

שעות פתיחה: תיאטרון דיוניסוס –

בין ה1 באפריל עד ה30 בספטמבר, בשעות 8:00 עד 20:00,

בין ה1 באוקטובר עד ה31 באוקטובר, בשעות 8:00 עד 18:00,

בין ה1 בנובמבר עד ה31 במרץ, בשעות 8:00 עד 17:00.

דרכי הגעה: מטרו – Acropolis.

קשת אדריאנוס (Hadrian’s Arch)

שער נצחון זה הוקם במאה ה2 לכבודו של הקיסר הרומי אדריאנוס (Hadrian). הקשת עומדת במרחק הליכה מכיכר סינטגמה (Syntagma Square). השער נבנה, כנראה, לפני ביקורו של אדריאנוס באתונה בשנת 131/ 132 אחרי הספירה. הקשת נבנתה כך שהיא נפרשת על פני דרך עתיקה שמתחילה ממרכז העיר העתיקה, שבה אגורה (Agora) ואקרופוליס ניצבות, ועד האולימפיאון (Olympieion) ודרום מזרח אתונה. הצד המערבי של הקשת נושא את הכתובת: “זוהי אתונה, העיר העתיקה/ הישנה של תזאוס” בצד המזרחי, כתובת בוספת אומרת: “זו העיר של אדריאנוס ולא של תזאוס”. כתובות יכולות לסמן כי הקשת נבנתה על הקו שחילק את אתונה העתיקה עד למערב מאתונה החדשה של אדריאנוס (Hadrianoupolis) עד לכיוון דרום-מזרח. הכתובות יכולות גם להתפרש כהכרזת אדריאנוס כגיבור החדש של כל אתונה, המחליף את תזאוס.

גובהה של קשת השיש הפנטלית (Pentelic) הוא 18 מטרים, רוחבה 12.5 מטרים ועומקה הוא 2.3 מטרים. בחלקו העליון של הכניסה המקושתת, יש עמודים קורינתיים הצמודים לקיר כתבליט. הקשת, או השער, לא הייתה במקור חלק מקיר, אבל בתקופת הכיבוש הטורקי במאה ה18, היא התאגדה כאחד משבעת השערים בחומות ההגנה מפני פולשים אלבניים.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 400 מטרים, 6 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: 20 דקות.

כתובת: Amallias Avenue, Athens.

הכניסה למקדש של זאוס האולימפי, דרומית לגנים הלאומיים.

מחיר: הכניסה חופשית.

שעות פתיחה: 24 שעות ביממה.

דרכי הגעה: מטרו – Acropolis.

מקדש זאוס האולימפי (Temple of Olympian Zeus)

השרידים של מקדש מסיבי זה, ממוקמים דרום-מזרחית לאקרופוליס. בית המקדש של זאוס אולימפיאוס (Zeus Olympios) היה המקדש הגדול ביותר ביוון העתיקה. בנייתו החלה ב515 לפני הספירה והיא הושלמה במאה ה2, בתקופה הרומית. לתהליך הבנייה היו מספר עצירות והתחלות. הבנייה החלה בתקופת שלטונו של פייסיסטרטוס (Peisistratus) וחמש השנים הראשונות עברו בצורה חלקה, אך כאשר בנו של הרודן, היפיאס (Hippias), הודח – הבנייה הוקפאה. בשנת 175 לפני הספירה, 335 שנים מאוחר יותר, העבודה התחדשה תחת המלך ההלניסטי של סוריה, אנטיוכוס אפיפנס הרביעי (Antiochus IV Epiphanes) ולפי עיצוביו של האדריכל הרומי קוסוטיוס (Cossutius). כאשר אנטיוכוס מת בשנת 164 לפני הספירה, בניית המקדש נעצרה שוב. היה זה רק במאה ה2, תחת אדריאנוס (Hadrian), שהמבנה הושלם והוקדש לזאוס אולימפיאוס. נהוג לחשוב כי המקדש ניזוק ברעידת אדמה בתקופת ימי הביניים ומאוחר יותר פורק עבור חומרי בנייה.

מבקרים באתר יכולים לראות את המבנה המסיבי הזה, שהיה גדול יותר מהפרתנון. הממדים המקוריים היו 96 מטרים על 40 מטרים. 15 מתוך 104 העמודים המקוריים נשארו במקומם. גובה העמודות הוא 17.25 מטרים ובקוטר של 2 מטרים. עמוד אחד נוסף שוכב על הקרקע. במקור, העמודות הקיפו חדר פנימי שבו עמדו פסלים מסיביים. השיש בו השתמשו בכדי לבנות את בית המקדש הובא מהר פנטלוס (Mount Pentelus). מצפון-מערב לבית המקדש, עומדת קשת אדריאנוס (Arch of Hadrian), קשת בגובה של 18 מטרים, שהוקמה ב131 אחרי הספירה לכבוד אדריאנוס. מבנים אחרים שנחפרו בסביבה כוללים מרחץ רומי ציבורי (מ130 אחרי הספירה) ומספר מקדשים רומיים.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 300 מטרים, 2 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: 50 דקות.

כתובת: Vassilisis Olgas Avenue, Athens

טלפון: 6330 922 210 1 30+

מחיר: זול מאוד. כרטיס בחצי מחיר לילדים, סטודנטים ומבוגרים.

בסוף השבוע האחרון של ספטמבר – הכניסה חינם.

ימי ראשון בין התאריכים ה1 בנובמבר עד ה31 במרץ – הכניסה חינם.

ישנו כרטיס משולב הכולל את מקדש זאוס האולימפי, האקרופוליס ו10 אתרים ארכיאולוגיים נוספים.

שעות פתיחה: ימי שני עד ראשון, בשעות 8:00 עד 20:00.

דרכי הגעה: מטרו – Acropolis.

מוזיאון אקרופוליס (The Acropolis Museum)

האקרופוליס היא גבעה גדולה במרכז אתונה והיא ביתם של מספר לא יסולא מפז של מבנים מתרבויות עתיקות כולל הפנט’יאון האייקוני. עד המאה ה17, המבקרים יכלו לראות את המקדשים, השערים היפים והקברים באקרופוליס בשלמות יחסית. עם זאת, מאז המבנים כבר פוצצו, נהרסו על ידי אסונות טבע, נפגעו מזיהום ופורקו לשימוש חוזר כחומרי בנייה. שניים מההפסדים המשמעותיים ביותר היו ההפצצה בשנת 1687 על ידי הכוחות הוונציאניים שפוצצו את הגג של הפרתנון ולקיחתם של חפצים על ידי הלורד אלגין (Lord Elgin).

במהלך המאה ה19, הארכיאולוג הבריטי, הלורד אלגין, לקח יותר ממחצית מהפסלים והתגליות הארכיאולוגיות מהפרתנון על מנת לקשט את האחוזה שלו. המסה הגדולה של האוצרות מכונה “שיש אלגין” ונמצאת כעת לתצוגה במוזיאון הבריטי בלונדון. החזרת האוצרות הלאומיים האלה היא נקודת מחלוקת מתמשכת. יוון מעוניינת להחזיר את החלקים ולהציגם במוזיאון אקרופוליס.

לכן, על מנת להגן ולשמור על הממצאים הארכאולוגיים רבים ואוצרות מהאקרופוליס, הוקם מוזיאון אקרופוליס. כיום, המוזיאון מתפרש על פני 25,000 מטרים רבועים ומציג כ4,000 ממצאים ואוצרות.

המוזיאון הוא אולטרה מודרני, בהיר וחדשני. ישנם חמישה חלקים עיקריים:
1. “גלריית המדרונות” מציגה את המבנים על המדרונות – המקומות הקדושים, ההתיישבויות והחפצים שנמצאו בחפירה שם. מבקרים יכולים להסתכל למטה, דרך רצפת הזכוכית, כדי לראות אזורים שנחפרו.

  1. הגלריה הארכאית (המאה ה7 לפני הספירה עד שנת 479 לפני הספירה) מספרת את סיפורו של המקדש העתיק. הקטומפדון (Hekatompedon), המבנה העתיק ביותר באקרופוליס, שימש כמנחה לאלים. תוכלו לראות את הדמויות הנשיות (Korai), רוכבי הסוסים (Hippeis) ופסלים אחרים מכל הצדדים.
  2. בגלרית הפרתנון תוכלו לראות מצגת וידאו המציגה חריטות על שיש המתעדות את עלויות בניית בית המקדש ומראה את תהלוכת פנט’יינאייק Panathenaic המתוארת בתבליטים שעל גושי השיש.
  3. גלריית פרופילאייה (Propylaea), אתנה נייקי (Athena Nike) וארכתאון (Erechtheion) מתמקדת במבנים העיקריים האחרים בסלע הקדוש (Acropolis).
  4. החלק האחרון הוא של המאה ה5 לפני הספירה ועד למאה ה5 אחרי הספירה, המציגה את המקומות הקדושים של ארטמיס בראורוניה (Artemis Brauronia) והמנחות של העידנים קלאסיים, הלניסטיים ורומיים.

מבקרים מוזמנים להשתתף בשיח גלריית יום שישי בערב (Friday Evening Gallery Talks). תכנית ה”יום במוזיאון האקרופוליס” מציעה ההזדמנות לראות שחזור של הממצאים, לבקר בתערוכות ולבקר במופעים מוזיקליים במוזיאון. יש גם תוכניות משפחה ו”ליל שישי” במוזיאון, שבו תוכלו לבקר במוזיאון עד שעה 22:00 וליהנות מארוחה במסעדה עם נוף לאקרופוליס עד חצות.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 500 מטרים, 8 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעה ו50 דקות.

כתובת: Dionisiou Areopagitou 15, Makriyianni, Athens 117 42

טלפון: 0901 900 210 1 30+

מחיר: זול. הנחה לסטודנטים ללא אזרחות האיחוד האירופי, מבוגרים בעלי אזרחות האיחוד האירופי ולבני 18 ומטה. בכניסה חינם עבור בני 18 ומטה בעלי אזרחות האיחוד האירופי, סטודנטים בעלי אזרחות האיחוד האירופי, בני 5 ומטה ונכים.

שעות פתיחה: בין ה1 באפריל ל31 באוקטובר –

ימי שני, בשעות 8:00 עד 16:00,

ימי שלישי עד ראשון, בשעות 8:00 עד 20:00,

ימי שישי, בשעות 8:00 עד 22:00.

בין ה1 בנובמבר ל31 במרץ –
שני עד חמישי, בשעות 9:00 עד 17:00,

ימי שישי, בשעות 9:00 עד 22:00,

ימי שבת וראשון, בשעות 9:00 עד 20:00.

אתר אינטרנט: http://www.theacropolismuseum.gr/en

דרכי הגעה: מטרו – Acropolis

היום השני

המוזיאון ההיסטורי-לאומי של אתונה (National Historical Museum Athens)

לבניין שבו שוכן המוזיאון יש היסטוריה ארוכה ורבת אירועים. המקום היה אמור להיות מקום מגוריו של המלך אוטו של יוון (King Otto of Greece) בשנת 1813. בשנת 1844, המלך אוטו חיקק חוקה והבניין הוקצה לפגישות של הפרלמנט היווני. עם זאת, הבניין נשרף עד היסוד בשנת 1854 והוקם מחדש בשנת 1871. הפרלמנט היווני היו עורכים פגישות בבניין זה בין השנים 1875 ל1932 – אז הפך למשרד המשפטים ובשנת 1962, הפך למוזיאון ההיסטורי-לאומי, בו מוצגים האוספים של ההיסטוריה והחברה האתנולוגית של יוון.

מכיוון שהבניין נבנה למטרת היותו בית הפרלמנט, יש לו אולם קונגרסים המוקף בחדרים קטנים יותר, בהם המוזיאון מציג את אוספיו. המוזיאון מציג ממצאים מהשנים 1453 (נפילת קונסטנטינופול על ידי העות’מאנים) עד 1940, הכוללים יצירות ממלחמת העצמאות היוונית בשנת 1821. בין גולות הכותרת של המוזיאון, בולטות בעיקר המיטה והחרב של הלורד ביירון (Lord Byron), שלחם ומת במלחמה. דמויות היסטוריות גדולות מוצגות באופן בולט, כגון המלך היווני הראשון, המלך אוטו והמלך ג’ורג’, כמו גם אירועים היסטוריים גדולים כמו מלחמות הבלקן, המהפכה היוונית והמלחמה היוונית-איטלקית (שנת 1940). בין החפצים המוצגים, תוכלו למצוא תלבושות מסורתיות, מזכרות, דגלים, רהיטים, מדליות וחפצים אישיים שהיו שייכים לדמויות היסטוריות. ישנו אוסף אמנות של ציורים היסטוריים שנוצרו גם על ידי אמנים יווניים וגם על ידי אמנים זרים.

מידע נוסף:

משך ביקור: 50 דקות.

כתובת: Kolokotronis Square, 13 Stadiou Street., Athens

(בניין הפרלמנט הישן)

טלפון: 7617 323 210 1 30+

מחיר: זול מאוד. הכניסה חינם בימי ראשון.

שעות פתיחה: ימי שלישי עד ראשון, בשעות 8:30 עד 14:30.

אתר אינטרנט: http://www.nhmuseum.gr/index.php?lang=1&lang=2

דרכי הגעה: מטרו – Syntagma

מונסטיראקי (Monastiraki)

שוק הפשפשים של מונסטיראקי (משמעות השם היא “מנזר קטן”) ממוקם באחד החלקים העתיקים ביותר של העיר למרגלות האקרופוליס, בשכונת מונסטיראקי, בכיכר אוויסיניאס (Avissynias). השכונה ידועה בחנויות ובדוכנים אשר פרוסים לאורך הרחובות, אבל יש גם את השוק ששווה ביקור. כל אחד מהרחובות הצרים היוצאים מכיכר מונסטיראקי – מלא בחנויות מעניינות ומומלץ לחקור את הנתיבים הקטנים האלה. כיכר מונסטיראקי מוקפת בבניינים מעניינים, כמו המסגד שנבנה בשנת 1759 המשמש כיום כמוזיאון קרמיקה וכנסיית פנטנסה (Pantanassa). קרובה לשם, תמצאו את הספרייה של אדריאנוס (Hadrian’s Library) ואת העיר אגורה. שוק הפשפשים המוכר של יום ראשון, התקיים בכיכר אוויסיניאס (Avissynias) מאז שנת 1910 ויש בו אוסף של כל פריט שתוכלו לדמיין. אתם יכולים למצוא שם כל דבר שניתן למכירה, החל ממזכרות ממלחמת העולם השניה, ערכות שחמט, פליז (הסגסוגת), מחבתות נחושת ושעוני מיקי מאוס ועד לעתיקות אמיתיות. בשוק ניתן למצוא גם נברשות, בגדים, כלי מטבח או מתנות. אל תהססו להתמקח. הדבר נחמד בשוק הוא, שלא תהיו מוקפים בתיירים בלבד; גם המקומיים אוהבים לעשות קניות שם. תוכלו לשוטט ברחובות הרבים ולראות את החנויות הקטנות והייחודיות ואת החנויות הגדולות יותר המיועדות לתיירים. בקרו בסנדלרייה הנקראית “המשורר” (The Poet) ברחוב אג ט’קלס (Ag Theklas), שם תוכלו לקנות זוג סנדלי עור בעבודת יד עבורכם.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 800 מטרים, 10 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעה ו20 דקות.

כתובת: Avissynias (Abyssinia) Square, Athens 105 55

בסוף רחוב הפאסטו (Hephaestou).

מחיר: הכניסה חופשית.

שעות פתיחה: השכונה פתוחה 24 שעות ביממה.

שוק הפשפשים – כל יום, בשעות 9:30 עד 15:00 (אך משתנה מחנות לחנות)

שוק הפשפשים העיקרי – בימי ראשון.

דרכי הגעה: מטרו – Monastiraki

אגורה הרומית (Roman Agora)

המבקרים באגורה יכולים לטייל בין מה שנשאר מהפורום הרומי או ממרכז העיר בין השנים 11 ל19 לפני הספירה. במאה ה1 לפני הספירה, כאשר אתונה הפכה לחלק מהאימפריה הרומית, השוק הישן – או “Agora” – כבר לא היה יעיל מספיק ולכן אגורה הרומית החדשה נבנתה. יוליוס קיסר (Julius Caesar) והקיסר אוגוסטוס (Emperor Augustus) מימנו את בנייתו של הפורום וציוו על בנייתם של מספר מבנים שנבנו כהרחבה של אגורה היוונית הישנה. אגורה החדשה היתה מוקפת מכל עבריה באכסדרות עם עמודים יווניים, ובתוך שדרות העמודים המקיפים היו מוסדות מסחריים, בעוד שהשטח המרכזי הנותר פתוח. גישה לאגורה הייתה דרך השער של אתנה “ארצ’גטיס” (Archegetis), שהוביל לאגורה הישנה או דרך כניסה, בצד המזרחי.

אגורה היתה המרכז החברתי והפוליטי של העיר. בין המבנים שעמדו שם, היו בתי המשפט, שירותים ציבוריים שיכלו להכיל 68 אנשים בו זמנית, חנויות ובתי מקדש. “מגדל הרוחות” (Horologion) שנבנה במאה הראשונה, הוא פיסת זמן שהשתמרה היטב. המגדל מורכב משעון המופעל באמצעות מים, שעוני שמש, מצפן ובראשו ניצבת שבשבת. זהו מגדל מתומן שנבנה בשנת 48 לפני הספירה, גובהו 12 מטר ויש לו בסיס עבה בעל שלוש מדרגות. המגדל נושא פסלי תבליט המציגים את שמונה האלים של הרוחות. השרידים של הספרייה של הקיסר אדריאנוס (שנת 132 אחרי הספירה) ניצבים בצד הצפוני של האקרופוליס.

השרידים של מבנים עתיקים, אותם תוכלו לראות באגורה, מגיעים מתקופות שונות. לאחר הכיבוש הרומאי, הגיע הכיבוש הביזנטי והכיבוש הטורקי, היכן שאגורה היתה מקומם של כנסיות, בתים, סדנאות ואפילו מסגד פטייה (Fethiye mosque) משנת 1453.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 400 מטרים, 3 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעה ו45 דקות.

כתובת: צפונית לאקרופוליס, מזרחית לאגורה העתיקה. הכניסה הראשית היא מרחוב צדדי של רחוב אדריאנו (Adrianou), מזרחית לסטוה אוף אטלוס (Stoh of Attalos)

מחיר: זול מאוד. הנחה של חצי מחיר לילדים, סטודנטים ומבוגרים.

ביום ראשון הראשון של כל חודש בין ה1 בנובמבר עד ה 31 במרץ ולבני 18 ומטה – הכניסה חופשית.

בסוף השבוע האחרון של ספטמבר – הכניסה חופשית.

ישנו כרטיס משולב של כניסה לאגורה הרומית, אקרופוליס ועוד 8 אתרים ארכיאולוגיים נוספים במחיר מוזל.

שעות פתיחה: כל יום, בשעות 8:00 עד 18:00.

דרכי הגעה: מטרו – Monastiraki

אגורה העתיקה (Ancient Agora)

אגורה או “מקום מפגש”, היתה ליבה של אתונה העתיקה. אנשים היו באים לשם כדי לעשות עסקים, לעשות קניות, לבלות בזמנם הפנוי, לשמוע פילוסופים מרצים את דעתם, להשתתף בדיונים בבית המשפט, ללכת לבית הספר, לפתח קשרים חברתיים ולנהל פוליטיקה. חפירות באתר העתיק החלו בתחילת המאה ה20 וממצאים ארכאולוגיים רבים כללו מבנים עתיקים. המבנים העתיקים שהשתמרו בצורה הכי טובה, הם בית המקדש הפאייסטאון (Hephaisteion) והסטואה של אטלוס (Stoa of Attalos) – מרכז קניות עתיק. כיום, בתוך הסטואה שוכן מוזיאון ובית המקדש ובפארק גדול, ניתן לחקור את האתר הארכיאולוגי של אגורה.

בית המקדש של הפאייסטוס, ת’סיון או הפאייסטיון (The Temple of Hephaistos, Theseion or Hephaisteion) נבנה במאה ה5 ועומד על פיסת אדמה המשקיפה על אגורה. למרות שבית מקדש זה קטן יותר, הוא מזכיר את הפרת’נון (Parthenon). בבית המקדש יש 34 עמודים דוריים התומכים בגג ששרד באופן חלקי. מבקרים יכולים לראות הקישוטים האופקיים שנחצבו באבן ומעטרים את כותרות העמודים ותבליטים המתארים את מעשי הגבורה של תזאוס (Theseus) והרקולס (Hercules). אנדרטה לאומית-יוונית זו היא בית המקדש שהשתמר בצורה הטובה ביותר מבין כל בתי המקדש במדינה.

“הסטואה של אטלוס” או “סטואה” (The Stoa of Attalos, Attalus or Stoa), נבנה בשנת 150 לפני הספירה, תחת המלך אטלוס השני של פרגמון (King Attalus II of Pergamon). הבניין, בן שתי הקומות, איכלס בעבר 21 חנויות בכל קומה והיה בעל שדרת עמודים מקורה לאורך חזית החנויות. המבנה נהרס באופן חלקי ב267 אחרי הספירה על ידי פולשים גרמנים. בשנת 1950, שוחזר המבנה ובמהלך החפירות, נחשפו יותר חפצים ופיסות אדריכלות. מוזיאון סטואה (The Stoa Museum) מציג מגוון רחב של פריטים שנמצאו במהלך החפירה של האתר, כולל צעצועים, מטבעות, כלים וכלי מטבח.

שבילים יובילו את המבקרים דרך החורבות העתיקות. בין ההריסות בפארק הארכיאולוגי, תוכלו למצוא שרידי אודיטוריום (Odeion of Agripas), אולם מועצה (Bouleuterion), פסלי ברונזה של 10 הגיבורים (Eponymous Heroes), כמה מקדשים והספרייה של פנתיינוס (Library of Pantainos) משנת 100 אחרי הספירה.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 600 מטרים, 10 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעתיים ו45 דקות.

כתובת: 24 Adrianou St. T.K., Athens 105 55

טלפון: 0185 321 210 1 30+

מחיר: כולל כניסה למוזיאון – זול. הנחה לילדים, סטודנטים ומבוגרים.

בסוף השבוע האחרון של ספטמבר – הכניסה חופשית.

ביום ראשון הראשון של כל חודש בין ה1 בנובמבר עד ה 31 במרץ ולבני 18 ומטה – הכניסה חופשית.

ישנו כרטיס משולב של כניסה לאגורה העתיקה, אקרופוליס ועוד 8 אתרים ארכיאולוגיים נוספים במחיר מוזל.

שעות פתיחה: שני עד ראשון, בשעות 8:00 עד 17:00.

דרכי הגעה: מטרו – Monastiraki

מקדש הפאסטוס (Temple of Hephaestus)

מקדש יווני זה ממוקם על גבעת קולונוס אגוריוס (Kolonos Agoraios) ומשקיף על העיר אגורה. הוא נבנה ב449 לפני הספירה והקדים את הבנייה של הפרתנון בשנתיים. הבנייה מומנה על ידי הפוליטיקאי האתונאי פריקלס (Pericles) והיה המקדש האתונאי הראשון העשוי שיש. לא ידוע בוודאות לאילו אלוהים סגדו במקדש זה, מכיוון שאולי היה זה מקדש של גיבור המוקדש לתזאוס המתואר במטופות (metopes, לוח מלבני הנמצא בין שני טריגליפים). יכול להיות שהיה זה בית מקדש לכבודם של אתנה ארגין (Ergane) והפיסטוס (Hephaestus) כיוון שנמצאו במקדש פסלי פולחן. הפיסטוס היה האל האולימפי של הרי געש ועבודות מתכת שהכין את שריון אכילס באיליאדה (Iliad) ואתנה היתה אחת מצורותיה הרבות של האלה אתנה והייתה אלת החרס והמלאכה.

בית המקדש השתנה מעט במאה ה7, כאשר הוסב לכנסיית סנט ג’ורג’ אקמאס (St. George Akamas). באותו הזמן, בקצה אחד של בית המקדש נבנתה אכסדרה מקושתת ובית המקדש היה מוקף חומה. במאה ה19, בית המקדש שימש כאתר קבורה לפרוטסטנטים שאיבדו את חייהם במלחמת העצמאות היוונית (שנת 1821). המקדש שימש ככנסייה עד 1834 – כאשר הוא הפך למוזיאון ורק לאחרונה שוחזר לעיצוב המקורי כמקדש יווני עתיק.

המקדש עומד על פלטפורמה מוגבהת ויש לו שטח מלבני (מקדש חיצוני וחדר פנימי או מקדש פנימי) הסגור משלושת צדדיו. הצד הרביעי פתוח ומאפשר לשמש לזרוח אל תוך המקדש. השטח המגודר הפנימי מוקף עמודות של עמודים דוריים מארבעה צדדים. יש לו תקרת עץ עם רעפי חרס. ניתן לראות את הקישוטים האופקיים המעטרים את כותרות העמודים על המטופות (metopes) המזרחיים, מעל הפרונאוס (pronaos, מבואה דרכה היו נכנסים אל אולם המקדש) ועל חלק מהגמלונים (Pediments, חלקו העליון המשולש של קיר, התחום משני צדדיו בגג משופע).

מידע נוסף:

מרחק הגעה:200 מטרים, 2 דקות הליכה.

משך ביקור: 50 דקות.

כתובת: 24 Adrianou St., Athens

טלפון:

מחיר: זול. הנחה לילדים, סטודנטים ומבוגרים.

הכרטיס כולל כניסה למקדש הפאסטוס, אגורה העתיקה ומוזיאון אגורה העתיקה.

בסוף השבוע האחרון של ספטמבר – הכניסה חופשית.

ביום ראשון הראשון של כל חודש בין ה1 בנובמבר עד ה 31 במרץ ולבני 18 ומטה – הכניסה חופשית.

ישנו כרטיס משולב של כניסה למקדש הפאסטוס, אקרופוליס ועוד 8 אתרים ארכיאולוגיים נוספים במחיר מוזל.

שעות פתיחה: שני עד ראשון, בשעות 8:00 עד 15:00.

היום השלישי

מוזיאון גולנדריס לאמנות קיקלדית (Goulandris Museum of Cycladic Art)

הקיקלדיים הם קבוצה של איים יווניים בים האגאי. התרבות הקיקלדית שגשגה באיים מ3200 לפני הספירה עד ל2000 לפני הספירה והממצאים הארכיאולוגיים המוצגים במוזיאון נותנים לנו תובנות על התרבות העתיקה של האיים. האוסף כולל כ200 חפצים מאוספם של ניקולה ואייקטריני גולנדריס (Nicolas and Aikaterini Goulandris).

האוסף מחזיק בעיקר בדמויות אבן, כלי אבן וכלי חרס מהאלף ה3 לפני הספירה. ישנם מספר אגרטלים יווניים אלגנטיים שלרבים מהם יש קישוטים של דמויות בצבעי שחור ואדום. בנוסף לחפצים התרבותיים הקיקלדיים, המוזיאון מחזיק באמנות יוונית עתיקה ואמנות מהתרבות הקפריסאית.

גולות הכותרת של המוזיאון כוללות חפצי שיש שראשיתם בשנת 3200 לפני הספירה, חרוזי אבן גלילית משנת 3200 לפני הספירה, צנצנות חרס בצורה אגסית מהמאה ה13 לפני הספירה, חותמות, פסלוני חיות, כפות חימר ומצקות, כלי קיבול בעל שני “צווארים” מקפריסין משנת 2500 לפני הספירה ואמפורה מיניאטורית מזכוכית משנת 500 לפני הספירה.

חנות המוזיאון מוכרת ספרים וגרסאות מחודשות של יצירות מהמוזיאון ויש בית קפה בחצר. החצר מובילה לאחוזת סתט’טוס (Stathatos Mansion) הסמוכה, שהיא אגף של המוזיאון. אחוזה זו, המעוצבת בסגנון ניאו-קלאסי, תוכננה על ידי האדריכל המפורסם ארנסט זילר (Ernst Ziller) וראשיתה בשנת 1895. האחוזה מציגה תערוכות זמניות ובמבנה זה ממוקמים משרדי המוזיאון. בנוסף, האחוזה היא יצירת אמנות בפני עצמה. שימו לב כי מוזיאון סגור בימי שלישי, אבל פתוח בימי שני.

מידע נוסף:

משך ביקור: שעה ו50 דקות.

כתובת: בניין הראשי – Neofitou Douka 4, Athens 106 74

אחוזת סתט’אטוס (תערוכות זמניות) – Vasilissis Sophias Ave. and 1 Irodotou St., Athens

טלפון: 8321 722 210 1 30+

מחיר: זול, כולל כניסה לשני המבנים.

בימי שני הכניסה חינם.

תערוכת “היסטוריה אפס” (History Zero Exhibition) – זול.

הנחה למבוגרים בני 65 ומעלה, סטודנטים בגילאי 19 עד 26.

הכניסה חינם לצעירים בני 18 ומטה ולנכים.

שעות פתיחה: ימי שני, רביעי ושישי, בשעות 10:00 עד 17:00,

ימי חמישי, בשעות 10:00 עד 20:00,

ימי ראשון, בשעות 11:00 עד 17:00.

דרכי הגעה: מטרו – Evangelismos.

מוזיאון בנאקי (Benaki Museum)

האוסף האיסלמי הוא אחד ממספר שלוחות של מוזיאון בנאקי; הוא שוכן במתחם בניין קראמייקוס (Kerameikos). המוזיאון ממוקם במרכז אתונה ומורכב משני בניינים המעוצבים בסגנון ניאו-קלאסי. לבניינים יש תכונות נוי רבות. בזמן השיפוצים, התגלו חלק מחומת העיר העתיקה של אתונה וקבר עתיק. הם הושארו באתרם במרתף המוזיאון והם פתוחים לציבור. הליבה של האוסף הגיעה מהאוסף הפרטי של אנטוניס בנאקי (Antonis Benaki). האוסף מחולק לארבעה חלקים: המאה ה7 עד המאה ה12, המאה ה12 עד המאה ה16, תצוגה של עיצוב פנים משיש מאחוזה מצרית מהמאה ה17, כמו גם אוצרות מאיראן וטורקיה והחלק האחרון מכיל נשק ותכשיטים מתקופת קאג’אר של איראן (Qajar period) בשנים  1796 עד 1925.

אוסף האמנות האיסלמי כולל יצירות ואוספים מהודו, מסופוטמיה, ישראל, פרס, אסיה הקטנה, מצרים, סיציליה, ספרד, ערב הסעודית וצפון אפריקה. באמצעות המוצגים, מציג המוזיאון את התפתחות הציביליזציה האסלאמית מראשיתה, דרך התקופה העותמאנית ועד לשנת 1800. העבודות המוצגות בתערוכה כוללות זהב, קרמיקה, טקסטיל, חפצי עצם, כלי נשק, מצבות אבן, זכוכיות ויצירות אמנות. בנוסף, מוצג חלק מעיצוב פנים משיש של בית מקהיר מהמאה ה17. יצירות בולטות נוספות, כוללות דלת עץ מגולפת ממסופוטמיה מהמאה ה8 ומדליוני ברזל משולשים מהמאה ה10 שהובאו מטבריה, ישראל. יש תיבת פליז (סגסוגת) הנושאת את שמו של אבן אל-וורד אל-מאוסילי (ibn al-Ward al-Mausili) משנת 1200, אוכף קטיפה מבורסה (Bursa) משנת 1500 ואצטרולב (astrolabe, מכשיר ששימש בעבר למדידות אסטרונומיות ולניווט ימי) ברונזה מהמאה ה14 שהיה שייך לאחמד אבן אל-סראג’ (Ahmed ibn al-Sarraj).

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 200 מטרים, 3 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעה ו40 דקות.

כתובת: 1 Koumpari St. & Vas. Sofias Ave, Athens 106 74

טלפון: 1000 367 210 1 30+

מחיר: סביר. הנחה לכניסה לתערוכות זמניות.

הנחה למבוגרים, לסטודנטים ולילדים, גם למוזיאון וגם לתערוכות הזמניות הנערכות בו.

הכניסה חינם בימי חמישי.

שעות פתיחה: ימי רביעי ושישי, בשעות 9:00 עד 17:00,

ימי חמישי ושבת, בשעות 9:00 עד 24:00,

ימי ראשון, בשעות 9:00 עד 15:00.

אתר אינטרנט: http://www.benaki.gr/index.asp?lang=en

דרכי הגעה: מטרו – Syntagma או Evangelismos.

כיכר סינטגמה (Syntagma Square)

בכיכר סינטגמה, המבנה המרשים ביותר הוא בניין הפרלמנט היווני אשר היה אמור להיות הארמון המלכותי. עד שנת 1843, כאשר יוון הפכה לאומה חוקתית, הכיכר נקראה “כיכר הארמון” (Palace Square) וכיום היא נקראית “כיכר החוקה” (Constitution Square) (או Plateia Syntagmatos). הכיכר ראתה את האירועים ההיסטוריים המרכזיים של העיר עוברות לפניה. בכיכר זו, הממשלה הודחה בשנת 1974, מנהיגים נשאו נאומים ועד היום מתקיימות בה הפגנות ועצרות.

בניין הפרלמנט היווני, לשעבר הארמון המלכותי, נבנה בשנת 1843 עבור המלך החדש – אוטו מבוואריה. הבניין בנוי בצורה גיאומטרית ומעוצב בסגנון ניאו-קלאסי, למרות שחסרים בו הרבה עיטורים, מכיוון שבשלב מסויים, אזל הכסף לקישוטים ועיטורים נוספים. בארמון היו 365 חדרים וחדר אמבטיה אחד, עד ששופץ בשנת 1910. החלפת המשמר מבוצעת על ידי האבזונים (שומרי הנשיאות) בתלבושת יוונית מסורתית עם הפנים לכיוון קבר החייל האלמוני (the Tomb of the Unknown Soldier). חילופי המשמרות מתקיימים בכל שעה העגולה, אך הזמן הטוב ביותר לראות את הטקס הוא ביום ראשון בשעה 11:00 בבוקר, כאשר השומרים לבושים בתלבושות מסוגננות יותר והטקס עצמו מפואר ומהודר יותר.

מכיכר סינטגמה, תוכלו ללכת ברגל לרחוב ארמו (Ermou Street) המיועד להולכי רגל בלבד ומוביל לכיכר מונסטיראקי (Monastiraki Square). בכיכר הגדולה תוכלו למצוא 100 סוגי עצים כגון הרדוף, עצי ברוש ​​ועצי תפוז. במרכז הכיכר, ישנה מזרקה עשויה משיש. הכיכר לאחרונה עברה שיפוץ בכדי לשלב את תחנת המטרו החדשה שנחשבת לאחת מהמרשימות ביותר בעולם. במהלך השיפוצים, חודשו הספסלים ועמודי התאורה, נוספו בריכות והשיש הלבן חודש.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 500 מטרים, 6 דקות הליכה.

משך ביקור: 50 דקות.

כתובת: מזרחית לכיכר – רחוב ליאופורוס ואסיליסיס אמליאס (Leoforos Vasilissis Amalias Street), דרומית לכיכר – רחוב אוט’ונוס (Othonos Street), צפונית לכיכר – רחוב וסילאוס ג’ורג’יו איי (Vassileos Georgiou A Street), מערבית לכיכר –

מחיר: הכניסה חופשית.

שעות פתיחה: פתוח 24 שעות ביממה.

טקס חילופי שומרי הנשיאות (Evzones) – בימי ראשון בשעה 11:00.

דרכי הגעה: מטרו – Syntagma.

מוזיאון לאמנות יוונית-עממית (Greek Folk Art Museum)

המוזיאון לעבודות יד יווניות (The Museum of Greek Handicraft) נוסד בשנת 1918 ובשנת 1959 שונה שמו ל”מוזיאון לאמנות יוונית-עממית”. במוזיאון יש ארבעה חלקים וכל אחד שוכן במיקום אחר. מסגד ציסדראקי (Tzisdaraki Mosque), השוכן בכיכר מונסטיראקי (Monastiraki Square) מחזיק באוסף הקרמיקה העממית. אמבט-הבית של הרוחות (Bath-house of the Winds) בפלאקה (Plaka) הוא בית המרחץ הציבורי היחיד של אתונה הישנה שנותר. הבניין ברחוב פאנוס 22 בפלאקה מציג את התערוכות הקבועות האחרונות והבניין המרכזי בפלאקה הוא ביתם של משרדי הנהלה, הספרייה, חדרי הרצאות וגלריות התערוכות העיקריות.

הבניין המרכזי מציג פריטים מכל ענפי האמנות העממית, החל מרקמה, כלי חרס, מתכת, גילופי עץ, פריטים דתיים וטקסטיל. תוכלו לראות תלבושות מחגיגות נשף מסכות ובנייה מחדש של תיאטרון הצלליות העממי. ישנו אוסף ציורים של האמן היווני תיאופילוס הצימיהייל (Theofilos Chatzimichail, שחי בשנים 1868 עד 1934) כולל ציור קיר שהובא מבית במיטיליני (Mitilini). עבודות מכסף כוללות אובייקטים הקשורים לכנסייה הנוצרית וחפצים חילוניים. כמו כן, יש אוסף עשיר של תכשיטים משוכללים. בקומה העליונה, ישנה תערוכה של תלבושות מסורתיות מכל אזור ביוון. התלבושות מוצגות בשתי גרסאות – הזכר ונקבה, כמו גם לבוש המיועד לפסטיבלים ובגדים שלבשו באירועים מיוחדים.

המוזיאון עורך מספר פעילויות מיוחדות, כגון כיתות חרס לילדים, תוכניות חינוכיות וביום ראשון האחרון של הקרנבל, המוזיאון עורך יריד גדול. חגיגות הקרנבל נערכות סביב רחוב קידאט’ינאיון (Kidathinaion Street) ולהקות מחול מכל רחבי הארץ עורכות ריקודי קרנבל ופולחן מסורתיים.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 600 מטרים, 8 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעה ו40 דקות.

כתובת: הבניין המרכזי – Kidathineon 17, Plaka

בית המרחצאות –  8 Kyristou St. Plaka

מוזיאון –  22 Panos St, Plaka

מקדש ציסדראקי –  1 Areos St., Monastiraki Square

טלפון: 5957 324 210 1 30+

מחיר: זול מאוד. הנחה למבוגרים, סטודנטים וילדים.

הכניסה חינם (לכל מוזיאון בנפרד) לבני 19 ומטה וסטודנטים בעלי אזרחות האיחוד האירופי.

שעות פתיחה: הבניין המרכזי –

ימי שלישי עד ראשון, בשעות 8:00 עד 15:00,
חלקי המוזיאון האחרים –

ימי רביעי עד שני, בשעות 8:00 עד 15:00.

אתר אינטרנט: http://www.melt.gr/en/

דרכי הגעה: מטרו – Acropolis

-.

איצטדיון פנט’נייק (Panathenaic Stadium)

אצטדיון זה נבנה במקור בשנים 330 עד 321 לפני הספירה במטרה לארח את המשחקים הפאנאתנאיים (Panathenaic Games). הפסטיבל נערך אחת לארבע שנים והיה חלק מפסטיבל ענק לכבודה של האלה אתנה (Goddess Athena). הצופים ישבו על המדרונות המקיפים את האצטדיון ואילו הנכבדים ישבו על מושבי עץ. תחת השליט הרומי, הרודס אטיקוס (Herodes Atticus), האצטדיון שופץ בשנת 140 לאחר הספירה. המושבים מכוסי-השיש נתנו לאצטדיון את השם החדש “קלימרמרו” (kallimarmaro), שפירושו “עיצוב שיש יפייפה” (beautifully marbeled). האצטדיון גם הורחב במהלך השיפוצים הרומיים ויכל להושיב כ50,000 צופים. מימדי האצטדיון הורחבו ל204 מטר על 83 מטר. בתקופת ימי הביניים, האצטדיון נפל, נקלע למצב בלתי ניתן לתיקון וחלק גדול מהשיש נלקח כדי לשמש כקישוטים ועיטורים על בניינים אחרים. רק ​​במאה ה19 האצטדיון שוחזר ושופץ כדי להכין אותו לארח את המשחקים האולימפיים המודרניים הראשונים בשנת 1896. המושבים כוסו בשיש חדש, הפעם בשיש לבן מההר פנטלי (Penteli). זהו האצטדיון היחיד בעולם הבנוי כולו משיש. השיפוצים מומנו על ידי ג’ורג’ אברקוף (George Averoff), שפסל בדמותו עומד כיום בכניסה לאצטדיון. בשנת 1906, משחקי האינטרקלטד (intercalated) נערכו באצטדיון ובשנת 1968, גמר הגביע האירופי של פיב”א (FIBA European Cup Winner’s Cup Final) התקיים כאן לפני קהל של 60,000 איש. האצטדיון עבר מתיחת פנים נוספת בשנת 2004 על מנת לארח את טורניר החץ וקשת של המשחקים האולימפיים ולהיות נקודת הסיום של המרתון.

כיום, האצטדיון משמש כיציע ספורט רב-תכליתי; הוא שומר על העיצוב העתיק בצורת סיכת-שיער – עיצוב שאפיין בעבר אצטדיונים עתיקים – ולא בצורה העגולה יותר, המאפיינת אצטדיונים מודרניים. בשיא זמנו, האצטדיון יכל להכיל 80,000 איש בקהל אבל כיום, האיצטדיון יכול להכיל 45,000 צופים. האצטדיון משמש לקונצרטים של מוסיקה, אירועי ספורט וכמקום המקדם בברכה קבוצות ספורט יווניות מנצחות. האצטדיון מופיע על מטבע האספנים שערכו 100 יורו יוונים והופיע על מדליית המשחקים האולימפיים באולימפיאדות בייג’ין ולונדון.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 1.1 קילומטרים, 16 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: 50 דקות.

כתובת: Vasileos Konstantinou Sve., Athens 116 35

טלפון: 6\984 22 75 21 1 30+

מחיר: זול. חצי מחיר לסטודנטים ולמבוגרים בני 65 ומעלה.

הכניסה חופשית לתלמידים ולבני 6 ומטה.

שעות פתיחה: בחודשים מרץ עד אוקטובר, בשעות 8:00 עד 19:00,

בחודשים נובמבר עד פברואר, בשעות 8:00 עד 17:00.

אתר אינטרנט: http://www.panathenaicstadium.gr/HomePage/tabid/84/language/en-US/Default.aspx

דרכי הגעה: מטרו – Acropolis (הכי קרובה), Syntagma או Evangelismos.

היום הרביעי

המוזיאון הארכיאולוגי הלאומי (National Archeological Museum)

בכדי לראות את האוסף הגדול ביותר של ממצאים ארכאולוגיים מיוון, בקרו במוזיאון זה, הממוקם במיקום מאוד מרכזי. הבניין הענק המאכלס את המוזיאון, מעוצב בסגנון ניאו-קלאסי, והורחב במספר שלבים כדי לפנות מקום לאוסף ההולך וגדל. האוסף הוצג במספר מבנים זמניים מאז תחילתו בשנת 1829 לפני שהגיע למיקומו הנוכחי, שנבנה במיוחד למטרה זו, בשנת 1880. במהלך מלחמת העולם השנייה, אוסף המוזיאון נארז ונקבר למשמרת. המוזיאון מחולק למספר חלקים על פי תקופות היסטוריות, מקורם של החפצים וסוג יצירת האמנות. המוזיאון מחזיק בלמעלה מ11,000 מוצגים אשר מקיפים את ההיסטוריה של התרבות יוונית מפרה-ההיסטוריה ועד לשלהי העת העתיקה.

ישנם חמישה אוספים קבועים גדולים:

  1. האוסף הפרהיסטורי (The Prehistoric Collection), המציג את התקופה של המילניום ה6 לפני הספירה ועד לשנת 1050 לפני הספירה, התקופות הניאוליתית, הקיקלדית והמיקנית, כמו גם חלקים מיישוב פרה-היסטורי בת’רה (Thera). כאן גם תוכלו לראות את הממצאים מחפירות בטרויה (Troy), קרמיקה הלדית (Helladic) מבויאוטיה (Boeotia), פתיוטיס (Phthiotis) ואטיקה (Attica), כמו גם מסכות הלוויות מזהב, אסטלות, גביש ובהט.
  2. אוסף הפסלים (The Sculpture Collection), המציג את התפתחות אמנות הפיסול היווני מהמאות ה7 עד למאה ה5 לפני הספירה לפי סדר כרונולוגי. תוכלו לראות את האל היווני ארטמיסיון ברונז (Artemision Bronze) זורק חנית ואת רוכביו של ארטמיסיון.
  3. אוסף האגרטלים והחפצים הקטנים (The Vase and Minor Objects Collection) מציג יצירות חרס מהמאה ה11 לפני הספירה ועד התקופה הרומית. הוא כולל את אוסף סתט’תוס (Stathatos), המורכב מ970 חפצים קטנים מתקופת הברונזה של ימי הביניים ועד לעידן הפוסט-ביזנטי. באוסף זה, תוכלו גם לראות מספר תכשיטי זהב מדהימים.
  4. אוסף המטלורגיה (The Metallurgy Collection), המציג פסלים, פסלונים וחפצים קטנים.
  5. האוסף המצרי והכמעט-עתיקות (Egyptian and Near Antiquities Collection), שהוא האוסף היחיד מסוגו בארץ ומוצג אך ורק במוזיאון זה.

חלק מגולות הכותרת של המוזיאון הם המסכה של אגממנון (mask of Agamemnon); לוחות פיטסה (Pitsa), פוסידון של קייפ ארטמיסיון (Poseidon of Cape Artemision), הלוטיסט מקרוס (The Lutist from Keros), קרויסוס קורוס (Kroisos Kouros), ליידי מייסניאן וקבר האריטקטה (Mycenean Lady and Aritacata tomb)

המוזיאון פתוח מדי יום, בין השעות 8:00 עד 20:00 והכניסה חופשית לבני 18 ומטה.

מידע נוסף:

משך ביקור: שעתיים ו40 דקות.

כתובת: 44 Patission St. Athens, 10682

טלפון: 4800 214 213 1 30+

מחיר: סביר. הנחה למבוגרים, סטודנטים וילדים.

הכניסה חינם לבני 18 ומטה ולסטודנטים בעלי אזרחות של האיחוד האירופי.

הכניסה חינם בסוף השבוע האחרון של חודש ספטמבר ובימי ראשון הראשונים בין החודשים ה1 בנובמבר עד ה31 במרץ.
ישנו כרטיס משולב מוזל הכולל כניסה למוזיאון הארכיאולוגי הלאומי, למוזיאון הביזנתי והנוצרי, למוזיאון בנומיסמטי ולמוזיאון הפייגרפי.

שעות פתיחה: בימי שני, בשעות 13:00 עד 20:00,

ימי שלישי עד ראשון, בשעות 9:00 עד 16:00.

אתר אינטרנט: http://www.namuseum.gr

דרכי הגעה: מטרו – Panepistimio או Victoria.

מוזיאון העיר אתונה (Athens City Museum)

עם כל כך הרבה אתרים בעיר המוקדשים לתרבויות העתיקות של אתונה, זה מרענן לבקר במוזיאון הזה, המתמקד בהיסטוריה המודרנית של הבירה היוונית. המוזיאון שוכן בתוך שני בניינים מחוברים שנבנו לאחר המהפכה. סיור במוזיאון יקח אתכם דרך ההיסטוריה האתונאית וחיי התרבות של העיר. דרך האמנות והחפצים, המבקרים מקבלים הצצה לחיים באתונה של ה18 ועד המאה ה20.

המדינה ההלנית החדשה הוקמה בשנת 1834, עם אתונה כבירתה, כשהמלך אוטו והמלכה עמליה בראשה. אחד ממבני המוזיאון הוא מקום מגוריו לשעבר של הזוג המלכותי, והוא נקרא “הארמון הישן” (Old Palace). בקומה הראשונה, מוקמו חדר האורחים של המלכה עמליה, חדר האורחים של המלך אוטו, חדר העבודה, הספרייה וחדר הכס שהוקמו מחדש באמצעות ריהוט מקורי ויצירות אמנות. בקומה זו, תוכלו לראות את הפסנתר של עמליה ואת הדיוקנאות המלכותיים תלויים על הקירות. מבנה זה, ייתן לכם מבט על איך נראה בית אצולה טיפוסי באתונה של המאה ה19.

המוזיאון מציג את אוסף האמנות ואוסף החפצים ההיסטוריים של לברוס אפטקסיאס (Labros Eftaxias). אוסף האמנות כולל ציורים ותחריטים שנעשו על ידי אמנים שביקרו בעיר, כולל ציור שמן של האמן ז’אק קארי (Jacques Carrey) שצוייר ב1674. ציור זה היה מקור למידע רב-ערך על אתונה בשנת 1800. עוד ציור יקר ערך הנמצא במוזיאון, צוייר על ידי האמן, המאייר והסופר האנגלי – אדוארד ליר (Edward Lear), מחבר הספרים “הינשוף” ו”החתלתולה”.

פריט נוסף בתצוגה הוא דגם מוקטן של העיר אתונה בשנת 1872. בניית המודל התאפשרה באמצעות ציורים, צילומים ומקורות כתובים משנת 1800. באותו הזמן, העיר רק החלה לבסס את עצמה כבירת מדינה מודרנית וחיו בה רק 25,000 תושבים.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 1.5 קילומטרים, 20 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעה ו50 דקות.

כתובת: 5-7 Paparrigopoulou St. Athens 105 61

טלפון: 6164 324 210 1 30+

פקס: 0765 322 210 1 30+

מחיר: זול. הנחה לתלמידים, סטודנטים, מבוגרים, קבוצות מעל 4 אנשים.

הכניסה חינם לנכים.

שעות פתיחה: ימי שני ורביעי עד שישי, בשעות 9:00 עד 19:00,

ימי שבת וראשון, בשעות 11:00 עד 19:00.

אתר אינטרנט: http://www.athenscitymuseum.gr/en/

דרכי הגעה: מטרו – Panepistimio.

מוזיאון הרקליידון (Herakleidon Museum)

מוזיאון פרטי זה נמצא בצילו של האקרופוליס ושוכן בבניין המעוצב בסגנון ניאו-קלאסי שראשיתו בשנת 1898. מטרתו של המוזיאון היא להציג את המבקרים לעולם של אמנות על ידי הדגשת עבודתם של אמנים ספציפיים שתרמו תרומה גדולה לאמנות. המוזיאון לוקח אמן נודע ומדגיש את עבודתו ואת התקופות הרבות שעבודותיו עברו. המוזיאון שואף להראות למבקרים את ההתפתחות האמנותית ואת השיטות ששימשו ביצירותיהם של אמנים שונים, כמו גם את חייהם הפרטיים של האמנים. המוזיאון עושה זאת על ידי הצגת המוצר המוגמר והצגת הציורים, הצילומים, החפצים האישיים והסקיצות שקדמו לעבודה. המוזיאון משתמש בעזרים אור-קוליים בכדי לתת מבט מעמיק על החיים של האמן והעבודתו. בנוסף, למוזיאון יש אוסף קבוע של יצירות, הכוללות את אלה של אמ.סי. אשר (MC Escher), ויקטור וסרלי (Victor Vasarely) ואחרים.

המוזיאון מציג תערוכות זמניות של אמנים יווניים ובינלאומיים והוא מארח מספר אירועי תרבות כמו קונצרטים, ימי עיון והצגות ספרים. ישנם 2 סמינרי סיור-מודרך של שעתיים בשפה האנגלית. שימו לב כי המוזיאון סגור באמצע אוגוסט, כל שנה.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 1.6 קילומטרים, 21 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעה ו50 דקות.

כתובת: Herakleidon 6, Thissio, 118 51 Athens

טלפון: 1981 346 210 1 30+

מחיר: הכניסה חינם.

שעות פתיחה: כל יום, בשעות 13:00 עד 21:00.

המוזיאון סגור באמצע אוגוסט.

אתר אינטרנט: http://www.herakleidon-art.gr/index.cfm?get=home

דרכי הגעה: מטרו – Thissio.

בחירת הטיסות הזולות ביותר לאתונה בשיטה הבטוחה

“ברור שאנחנו רוצים למצוא את הטיסות הזולות ביותר,” אתם וודאי אומרים, “אבל איך עושים את זה?”

כיום קיימות אפליקציות רבות שנועדו לעזור לכם למצוא את הטיסות המשתלמות ביותר מבחינת מחירים. האפליקציות משוות עבורכם את מחירי הטיסות השונות ומציגות בפניכם את הטיסות הזולות ביותר בשוק בכל רגע נתון. הנה לכם שלבים פשוטים שיעזרו לכם למצוא את הטיסות הזולות ביותר ליעד הבא שלכם:

1 – סרקו את האפשרויות באפליקציית FLIGHTS-SEEKER.COM – האפליקציה מאפשרת לכם לחפש טיסות בטווח נרחב של תאריכים (Anytime) ובטווח נרחב של יעדים (Anywhere), ומוצאת עבורכם את הטיסות הזולות ביותר. ניתן לבחור את היעדים מתוך רשימה או על גבי מפה אינטראקטיבית. תוכלו לרכוש את הכרטיסים, לעשות את הצ’ק אין ולרכוש את הביטוח למקרי ביטול דרך האפליקציה, אך לפני שאתם רוכשים, בצעו עוד שני צעדים פשוטים. מידע נוסף אודות האפליקציה תוכלו למצוא בכתבה שלנו – שילוב טיסות והזמנת כרטיסי טיסה, בעברית!

זאת סוכנות אנושית עם אתר מעולה ב-66 שפות עם מחירים מצוינים. כרטוס, צ’ק אין ( בלאו קוסט ) עם תמיכה ואחריות סביב השעון במקרה של עיכובים, איחורים וביטולים של חברות תעופה.

בשלב ראשון גשו לקישור של http://www.flights-seeker.com והכניסו את היעדים הלוך ליעד ושוב עם התאריכים שאתם מעוניינים.
ממליץ להגדיר טווח ימים מתחילת החודש עד סופו. כדי למצוא את המחיר הכי זול
ממליץ להגדיר מספר ימי חופשה. לדעתי לא שווה פחות מ 5 ימים ליעדים הקרובים ( בגלל יום טיסה ).
ממליץ להגדיר שם מדינה בתור יעד ולא עיר. מהסיבה הפשוטה שיש אלטרנטיבות זולות יותר שיופיעו לפניכם בכל מיני ערים בסביבה שאתם מטיילים שיוזילו את הטיסה. למשל :טיסה לאינדהובן בהולנד זולה מטיסה לאמסטרדם באופן משמעותי. אפשר גם לרשום ביעד הנחיתה את שם האטרקציה ותקבל את שדה התעופה הכי קרוב אליו.
היו גמישים בתאריכים, יש סיכוי שהמחירים יהיו זולים יותר.
מסלול טיסה קצרה להעדיף טיסה ישירה. טיסה ארוכה, להעדיף עצירה אחת.

ברשימה הממוינת תקבל רשימת טיסות לפי: המסלול הקצר ביותר, המסלול הזול ביותר והמסלול המומלץ (בעלות תועלת- מינימום עצירות, זמני שהייה מינימליים ובמחיר לא יקר). אפשר לשנות את טווח תאריכי טיסה וזמני שהייה במדינה.

בטיסות לאו קוסט, יש לבדוק אם יש צ’ק אין, הזמנת מקום ישיבה, ארוחה ונוהלי כבודה. ומה ההבדל מול טיסה סדירה.

2 – עקבו אחר הטיסה שלכם והמתינו למחיר הטוב ביותר – הרשמו בהתראות מייל למחיר הנמוך או הגבוה ב 5% מהמחיר שראית לאחרונהב 55

3 – עשו “דאבל-צ’ק” – לפני שאתם מבצעים את רכישת הכרטיסים, עשו שוב בדיקה עצמאית משלכם ברשת האינטרנט. חפשו את הטיסה הזולה ביותר ללא עזרתן של האפליקציות. אם מצאתם טיסה זולה יותר מזו שהצלחתם למצוא באמצעות “Flight-seeker” ו”Hopper”, זכיתם! זכרו שהאפליקציות אינן מושלמות.

רוצים לדעת כמה מקומות פנויים נשארו בטיסה?

עיכוב של מעל 3 שעות או ביטול טיסה הוא דבר מאד מתסכל, אבל גם יכול להיות מאוד משתלם! ולהרוויח יותר מעלות הכרטיס או הפסד יום שלם. למי שהזמן חשוב לו, אני ממליץ להעזר בשירות מעולה של חברת אייר הלפ האמריקאית מהמובילות בעולם שגם מתווכים ישראלים משתמשים בה לאחר שתמלאו את הטופס, תצרפו צילומי דרכונים, כרטיס הבורדינג. ולבסוף גם תחתמו (חתימה דיגיטלית -תקפה), תקבלו הערכה מסוימת, כמה מגיע לכם כפיצוי. לאחר כמה שבועות, תקבלו ישר לחשבון הבנק שלכם פיצוי (בניכוי העמלה). מרגע שתסיימו יעדכנו במייל על ההתקדמות. אפשר לתבוע פיצוי של עד 5 שנים האחרונות על הזמנת יתר, עיכובי טיסה וביטולים. לצורך זה אתם מתבקשים לתת מספרי טיסות או לתת גישה למייל על מנת הם יסרקו ולאתר את הטיסות. לאחר מכן תקבלו חוות דעת האם אתם זכאים לפיצוי וסורק את כל התיבות כדי לאתר מספרי טיסות מהעבר, ולעדכן אתכם האם יש מקום לדרוש פיצוי

יעדים לינה מומלצים באתונה

מלונות מומלצים ליד טרמינל קרוזים בפיראוס, יוון

דרוג ומחירי לינה באתונה באתר השוואות

השכרת רכב באתונה

אני ממליץ להזמין השכרת רכב בישראל, ודרך חברת אוויס. יש לבקש להיות מנוי אוויס פריפרד, מינוי חינם המקנה שדרוג אוטומטי בדרגה אחת למעלה ובחינם (אם יש רכבים במקום) וזמן קצר בהמתנה לרכב. כמו כן ממליצה לבצע ביטוח ביטול השתתפות עצמית שאצלם הכי טובה ונוחה. לי זה עזר !!!

אתר השוואות מומלץ ביותר להשכרת רכב בחו”ל

שירותי תיירות באתונה

אם אתם מחפשים סיורים, קיצור תורים בכניסות לאטרקציות, הופעות ועוד באתונה, אני ממליץ מניסיון אישי על אתר הטוב בעולם

שירותי תחבורה באתונה

הסעות מנמל תעופה למלון ואו חזרה

מה לקחת? אוטובוס, רכבת או טיסה בערים, בין ערים ומדינות באירופה 

ספרים ומפות

ספרים ומפות טיולים ביוון בשפה האנגלית במחירים הכי זולים עם משלוח חינם – חברת בת של אמזון


מקורות מידע שימושיים:

  1. “מדריך ההישרדות למבקרים באתונה”: http://www.athensguide.com/
  2. מדריך מפורט לאתונה: https://www.thisisathens.org/
  3. אתר התיירות הרשמי של אתונה: http://www.visitgreece.gr/en/main_cities/athens

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם