• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול בן יום אחד של אתרי החובה במלבורן, אוסטרליה

דף הבית » מסלול טיול בן יום אחד של אתרי החובה במלבורן, אוסטרליה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

אם יש לכם יום אחד בלבד להעביר בעיר הבירה של אוסטרליה, מסלול זה ייקח אתכם דרך האתרים והאטרקציות שפשוט אסור לפספס במלבורן.
במהלך מסלול זה תבקרו במרכז איאן פוטר, קתדרלת סיינט פול, במגדל אוריקה, כיכר הפדרצייה המרשימה שמוקפת באטרקציות ואתרי חובה, הגלרייה הלאומית של ויקטוריה וחוויה קולנועית אותנטית במרכז האוסטרלי לתמונה הנעה.

זמן קריאה משוער: 7 דקות

Donaldytong

אם יש לכם יום אחד בלבד להעביר בעיר הבירה של אוסטרליה, מסלול זה ייקח אתכם דרך האתרים והאטרקציות שפשוט אסור לפספס במלבורן.
במהלך מסלול זה תבקרו במרכז איאן פוטר, קתדרלת סיינט פול, במגדל אוריקה, כיכר הפדרצייה המרשימה שמוקפת באטרקציות ואתרי חובה, הגלרייה הלאומית של ויקטוריה וחוויה קולנועית אותנטית במרכז האוסטרלי לתמונה הנעה.

=

קתדרלת סיינט פול (St. Paul’s Cathedral)

הקתדרלה האנגליקנית סיינט פול של מלבורן ממוקמת בפינת כיכר הפדרצייה בפינת רחוב פלינדרס (Flinders) ורחוב סוואנסטון (Swanston). בניין זה הוא בניין המעוצב בסגנון ניאו-גותי, שנבנה בין השנים 1880 ל1931 והחליף את האתר הקודם שעמד באותו המקום ושימש כאתר לפולחן. מבנה אבן החול תוכנן על ידי ויליאם באטרפילד (William Butterfield) למרות שהיה זה ג’וסף ריד (Joseph Reed) שפיקח על השלמתו של הבניין. הבניין נחנך באופן רשמי בשנת 1891. העיצוב הכללי נשען על אלמנטים של הסגנונות האנגליים והקישוטים הגותיים המוקדמים.

לבניין המפואר יש לבנים צבעוניות, עבודת אבנים מפוספסות וגג מצופה עץ. בפנים הבניין ישנה רצפת פסיפס יפהפייה. על הקיר בצד הימני של דלתות כניסה הטקסיות ישנו אריח פרסי שהוא העתק של אריח הכוכב בעל שמונה הנקודות של כנסייה בשיראז (Shiraz) ואחד אחר באיספהאן (Isfahan).

פנס מגדל המורהאוס (The Moorhouse Tower Lantern) מכניס למבנה אור טבעי אשר מסונן על ידי חלונות הענבר של התא התחתון ו25 אריחי דלה דה ורה (dalle de verre) בתא הגבוה. כוכב שמונה הנקודות העשוי זכוכית הוא סמל של ההקרבה של ישו. לכוכב בעל הזכוכית הצבעונית יש משמעות סמלית – למשל, הצבע האדום – מסמל את הדם של ישו, הזהב – את האלוהות והכחול – מסמל את האהבה שמיימית. אור נוסף הנכנס למבנה מגיע דרך הדלתות הטקסיות (processional doors) העשויות זכוכית צבעונית שעוצבו על ידי יאנוש קוזביקי (Janusz Kuzbicki).

בכנסייה ישנו עוגב נפלא שנבנה על ידי טי.סי. לואיס ושות’ (T. C. Lewis and Co.) באנגליה וניגנו בו לראשונה בכנסייה בשנת 1891. הכנסייה מקושרת מאוד עם מוסיקה, לא רק בזכות העוגב, אלא גם בגלל המקהלה הידועה שלהם. אפשר לקחת סיור מודרך בכנסייה.

מידע נוסף:

משך ביקור: 50 דקות.

כתובת: פינת רחוב פלינדרס (Flinders Street) ורחוב סוואנסטון (Swanston Street), Melbourne VIC 3000

טלפון: 4333 9653 3 61+, 4323 9653 3 61+ (מידע מוקלט).

מחיר: הכניסה בחינם.

שעות פתיחה: ימי שני עד שישי, בשעות 8:00 עד 18:00, ימי שבת, בשעות 9:00 עד 16:00, ימי ראשון, בשעות 7:30 עד 19:30.

דרשות מתקיימות בימי ראשון, בשעות 8:00, 9:00, 10:30 ו18:00.

“סעודות אדון” של מהלך השבוע מתקיימות בימי שני עד שבת, בשעה 12:15.

שירים של המקהלה הדתית – בימים שלישי עד שישי, בשעה 17:10

חנות הקתדרלה פתוחה כל יום, בשעות 10:00 עד 15:30.

אתר אינטרנט: http://www.stpaulscathedral.org.au

=

מרכז איאן פוטר (The Ian Potter Centre)

מרכז פוטר איאן משכן בתחומו את אחד משני הסניפים של הגלריה הלאומית של ויקטוריה במלבורן. הוא ממוקם בכיכר הפדרצייה – לב ליבה של העיר. המבנה תוכנן על ידי אדריכלים של סטודיו “אדריכלות מעבדה” (Lab Architecture Studio) בשיתוף עם “בייטס סמארט מלבורן” (Bates Smart Melbourne). הם קיבלו את המשימה של עיצוב כל פרט במבנה ועיצוב הפנים כולל אביזרים, ריהוט והצבעים של הקירות הפנימיים. הבניין הושלם בשנת 2002 ומתפרש על פני 44,000 מטרים רבועים. תכנית המבנה כוללת פריסה של משקוף עם שתי כנפיים על גג הבניין, בצורת X. בחלקו הדרומי של המבנה ניתן להסתכל החוצה דרך קירות זכוכית כדי לראות נופים מדהימים על הסביבה. הגלריות לאמנות מתוכננות כך שיהיו קשרי-צלב בין הגלריות וקווי נוף משתנים. מבקרים יכולים גם לקחת את המסלול הישיר דרך המסלול בצורת-שמונה או דרך מסלולים מגוונים. כל המסלולים חוזרים למוקד העיקרי של פנים המבנה, שהם המבואות הציבוריות המרכזיות. לצד החיצוני של הבניין יש גימור טיטניום עם זוויות מרובות וצורות לא סדירות.

המוזיאון לאמנות שבמרכז איאן פוטר הוא ביתם של אמנות אוסטרלית הכוללת יצירות אוסטרליות של מקומיים ושל אלה שאינם-מקומיים מהתקופה הקולוניאלית ועד לאמנות עכשווית. העבודות מציגות הדפסים, צילומים, ציורים, רישומים, פסלים, אופנה, אמנות דקורטיבית וטקסטיל. זהו מיקומה של התצוגה הגדולה ביותר של עבודת אמנות אוסטרלית בעולם. בסך הכל, ישנן כ25,000 יצירות אמנות באוסף, המוצגות בסבבים ברחבי 20 הגלריות. גולות כותרת של המוזיאון כוללות את הטריפטיכון (ציור או תבליט המורכב משלושה לוחות) “The Pioneer” (“החלוץ”) של פרדריק מק’קאבין (Frederick McCubbin), “Shearing the Rams” של טום רוברטס (Tom Roberts) ויצירות נוספות של סידני נולאן (Sydney Nolan), אלברט טאקר (Albert Tucker), פרד וויליאמס (Fred Williams), הווארד ארקלי (Howard Arkley), ארתור בויד (Arthur Boyd) וג’ון פרסיבל (John Percceval). בנוסף, תוכלו לראות אמנות אבוריג’ינית, כמו גם אמנות מאיי מיצר טורס (Torres Strait). הכניסה לאוסף הקבוע היא ללא תשלום. כמו כן, תוכלו לבקר בבית הקפה קרוסבאר (Crossbar Café) בקומה השלישית וליהנות מנוף עוצר נשימה על רחבי העיר ונהר היארה.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 200 מטרים, 4 דקות הליכה ברגל.
משך ביקור: שעה ו50 דקות.

כתובת: The Atrium, Federation Square, Melbourne

טלפון: 2222 8660 3 61+

מחיר: הכניסה בחינם.

שעות פתיחה: שלישי עד ראשון, בשעות 10:00 עד 17:00.

אתר אינטרנט: http://www.fedsquare.com/culture/the-ian-potter-centre-ngv-australia/

דרכי הגעה: טראם – סיטי סירקל (City Circle). אוטובוסים – סיטי אקספלורר (City Explorer)

המרכז האוסטרלי לתמונה הנעה (Australian Centre of the Moving Image)

המרכז ממוקם בכיכר הפדרצייה ומדגיש את כל ההיבטים של הקולנוע דרך הקרנות, גלריות, פסטיבלים, סדנאות, הרצאות ואירועי אולפן. המרכז משתרע על פני ארבע קומות בבניין אלפרד דיקין (Alfred Deakin) ומספק בידור, חינוך ושימור של חפצים היסטוריים וחומרים מוסרטים חשובים ויקרים. לשני אולמות הקולנוע של המרכז יש ציוד ברוח-האמנות ומערכות קול ברמת חדות גבוהה (High Definition). בנוסף, יש גם מספר גלריות ואולפנים.

התערוכה הקבועה העיקרית, “עולמות מסך: סיפורו של קולנוע, טלוויזיה ותרבות דיגיטלית”, היא חינמית ומציגה את האירועים המרכזיים בהיסטוריית עשיית הסרטים האוסטרלית ותרבות הקולנוע האוסטרלית. התערוכה כוללת תצוגות אינטראקטיביות ומציגה הופעות, קולות, תחושות, מעבדת משחקים ואזור ילדים. בנוסף, יש תערוכות מתחלפות (חלקן חינמיות, חלקן דורשות כרטיס). בבתי הקולנוע של המרכז, תוכלו לצפות בהקרנות של סרטים אוסטרליים קלאסיים או תוכניות  המציגות סרטים-לפי-נושא. בדקו את אתר האינטרנט של המרכז עבור שיחות קבועות של “מאחורי-הקלעים” ואירועים אשר נותנים תובנות על תעשיית הקולנוע האוסטרלי. באותו אתר ניתן גם למצוא מידע לגבי סדנאות יצירה הכוללות את האפשרות ליצור סרטים משלכם או ללמוד מיוצרי-סרטים ומפיקים המתארחים במרכז.

התכנית השבועית הקבועה כוללת “פרספקטיבות אוסטרליות” (Australian Perspectives) – המתמקדת בקולנוע באוסטרליה, קולנוע מבוגרים (Seniors’ Cinema), סרטי קולנוע לילדים (Kids Flicks) וסינמטק (Cinematheque) המציג בימי רביעי גם סרטים מיובאים וגם סרטים נדירים. אוהבי הקולנוע יאהבו את המוצרים המוצעים בחנות של המרכז ויוכלו ליהנות מארוחה במסעדה הממוקמת באתר – אופטיק קיצ’ן בר (Optic Kitchen Bar), המשקיפה על כיכר הפדרצייה.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 300 מטרים, 4 דקות הליכה ברגל.
משך ביקור: שעה ו50 דקות.

כתובת: Federation Square Plaza, Flinders St. Melbourne

טלפון: כרטיסים ומידע – 2583 8663 3 61+, שירות לקוחות – 2200 8663 3 61+

מחיר: הכניסה חינם.
מחירי כניסות להקרנות, אירועים ותערוכות – משתנים.

שעות פתיחה: כל יום, בשעות 10:00 עד 17:00.
השעות מתארכות במקרים של הקרנות.
שעות הפתיחה של חנות המרכז, המדיטק האוסטרלי ומסעדת אופטיק קיצ’ן בר – אינדיבידואליות לכל מקום.

אתר אינטרנט: https://www.acmi.net.au/

כיכר הפדרציה (Federation Square)

כיכר הפדרצייה ממוקמת בלב מלבורן בפינת הרחובות סוואנסטון (Swanston) ופלינדרס (Flinders). כיכר הפדרצייה בנויה קומה מעל פסי רכבת עמוסים. האזור מורכב מבית המשפט על שם סיינט פול ומהכיכר – שהם ריבועים פתוחים כמו גם מהאטריום (שטח גדול באוויר הפתוח בתוך מבנה) המקורה. האטריום הוא בעל 5 קומות וקירותיו עשויים זכוכית ומתכת חשופה. בכללותה, כיכר הפדרצייה נפרשת על פני 3.2 דונמים כאשר מספר נתיבי תחבורה מפלסים את דרכם דרך החלל הגדול ובין המבנים הרבים. בכיכר המרכזית, נעשה שימוש בבלוקים צבעוניים יפים מאבן חול לשם ריצוף וישנם עצי אקליפטוס נטועים פה-ושם בכל האזור. כיכר הפדרצייה מוקפת בכמה מבנים מרשימים. במרכז איאן פוטר (The Ian Potter Center) ישנן תבניות גיאומטריות בשילוב אבן חול, אריחי אבץ וזכוכית והוא משכן במבנו את הגלריה הלאומית של ויקטוריה אוסטרליה. בכיכר ישנו מסך גדול שבו אירועי ספורט חשובים מוצגים בשידור חי, כגון אליפות אוסטרליה הפתוחה (Australian Open) והגמר הגדול של ליגת הכדורגל האוסטרלית (AFL Grand Final).

הכיכר עמוסה 24 שעות ביממה באנשים הבאים והולכים. בנוסף, הכיכר היא מקום המפגש עבור 2,000 אירועים בשנה, כמו גם האתר של פסטיבלים, מופעים, הקרנות, תצוגות אופנה ותערוכות. רוב התיירים יעברו דרך כיכר הפדרצייה בשלב מסוים כיוון שמרכז המבקרים של מלבורן (Melbourne Visitor Center) ממוקם שם. גלריות קירה (Kirra Galleries) של הכיכר מציגות אמנות אוסטרלית עכשווית, יצירות זכוכית, פסלים, תכשיטים בעבודת יד וקרמיקה. בנוסף, תוכלו למצוא בכיכר את המרכז האוסטרלי לתמונה הנעה (the Australian Center for the Moving Image). מרכז חדשני זה מתמקד בתמונה הנעה בעזרת גלריות, הקרנות קולנוע ופעילויות. מבקרים בכיכר יכולים לגלות יותר על ההיסטוריה של המדינה בתערוכה אינטראקטיבית חופשית, “סיפור הפדרציה” (the Federation Story). בנוסף לכל האטרקציות המקיפות, בכיכר ישנן מסעדות, חנויות ובתי קפה לרוב. ניתן לקחת סיור של הכיכר וללמוד על ההיסטוריה והארכיטקטורה שלה.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 100 מטרים, 2 דקות הליכה ברגל.
משך ביקור: 20 דקות.

כתובת: Melbourne VIC 3000

טלפון: 1900 9655 3 61+

מחיר: הכניסה בחינם. נגבה תשלום עבור אירועים ותערוכות מיוחדות.

שעות פתיחה: האזורים באוויר הפתוח פתוחים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.

אתר אינטרנט: http://www.fedsquare.com

דרכי הגעה: טראם – “סיטי סירקל” (City Circle)

הגלרייה הלאומית של ויקטוריה (National Gallery of Victoria)

הגלרייה שנוסדה בשנת 1861, היא המוזיאון הציבורי לאמנות העתיקה ביותר במדינה והיא מחזיקה ביותר מ68,000 יצירות אמנות. במוזיאון ישנם שני בניינים ברובע האמנות של העיר במרחק קצר אחד מהשני. בניין אחד מחזיק באוסף הבינלאומי (הבניין שברחוב סיינט קילדה -St. Kilda Road) והשני, הממוקם במרכז איאן פוטר (שבכיכר הפדרציה) מחזיק באוסף האוסטרלי.

האוסף הבינלאומי כולל אמנות מודרנית והיסטורית, רהיטים, אופנה אירופאית וטקסטיל, 4,000 יצירות אמנות אסייתית, אמנות אמריקאית, אמנות דקורטיבית, צילום, פיסול ו16,000 הדפסים ורישומים. האוסף כולל יצירות ממצרים העתיקה, רומא ואמריקה הפרה-קולומביאנית. ישנן יצירות אמנות מתרבויות הילידים של איי האוקיינוס השקט. בין יצירות המופת הגדולות והרבות תוכלו למצוא יצירות של סזאן, דגה, אל גרקו, פיקאסו, רודן, מונה, רמברנדט, מאנה ושמות מוכרים רבים אחרים. בין הרכישות האחרונות ישנו ציור בערך משנת 1514 של קורג’יו (Correggio) הנקרא “מדונה וילד עם התינוק סיינט ג’ון המטביל” (Madonna and Child with Infant Saint John the Baptist). האוסף המגוון מקיף יצירות כגון סיר יין סיני עתיק, כיסא נדנדה וציור בצבעי מים של רובה שצוייר בשנת 2004.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 700 מטרים, 10 דקות הליכה ברגל.

משך ביקור: שעה ו50 דקות.

כתובת: 180 St. Kilda Road, Melbourne

טלפון: 2222 8620 3 61+

מחיר: הכניסה לתערוכות הכלליות – חופשית. נגבים דמי כניסה עבור תערוכות זמניות.

שעות פתיחה: כל יום, בשעות 10:00 עד 17:00.

בימי שלישי ניתן להכנס אך ורק לתערוכות המיוחדות המוצגות בקומת הקרקע.

אתר אינטרנט: http://www.ngv.vic.gov.au/

דרכי הגעה: טראם – קווים 1, 3, 5, 6, 8, 16, 22, 25, 64, 67 או 72 – מרחוב סוואנסטון (Swanston Street) לתחנת מרכז האמנות הויקטוריאנית.

מגדל יוריקה (Eureka Tower)

מגדל יוריקה הוא גורד שחקים במלבורן הממוקם במתחם סאות’בנק (Southbank), על הגדה הדרומית של נהר היארה. המגדל נישא לגובה של 297.3 מטרים מהקרקע ונקרא על שם מרד חומת יוריקה (Eureka Stockade rebellion) שהתקיים בתקופת הבהלה לזהב בויקטוריה (1854). הצבעים המשמשים בחלקו החיצוני הם צבעים סמליים של המרד. הזהב מסמל את הבהלה לזהב, פס אדום מייצג את הדם שנשפך והכחול-לבן של הבניין מהדהדים את צבעי דגל החומה. בבניין ישנן 556 דירות מגורים, 13 מעליות, 52,000 מטרים רבועים של חלונות ו3680 מדרגות, אבל האטרקציה התיירותית היא מרפסת התצפית – הסקיידק 88 (Skydeck 88).

הסקיידק הוא פלטפורמת הצפייה הגבוהה ביותר בחצי הכדור הדרומי, כאשר המעליות המהירות ביותר בחצי הכדור הדרומי יקחו אתכם לסקיידק 88 ב38 שניות. מהסקיידק, תקבלו מבט של 360 מעלות על מלבורן דרך החלונות הממוקמים מהרצפה ועד התקרה. מכאן גם תוכלו לראות את מרכז העיר, מפרץ פורט פיליפ (Port Phillip Bay), דוקלנדס (Docklands) וכל הדרך עד לאופק ולשמורת דנדנונג (Dandenong Range). 30 מאתרי-נוף ממוקמים באופן אסטרטגי ברחבי הסקיידק במטרה לכוון על ציוני דרך חשובים. נעשה שימוש במערכת מתקדמת של תאורה כדי ליצור מראה של השמים על התקרה. ככל שתסתובבו בסקיידק, מערכת קול תספק אפקטים הקשורים לציוני הדרך לרגלי המגדל.

מהסקיידק המקורה אתם יכולים לצאת אל מרפסת. במרפסת התצפית, הנמצאת באוויר הפתוח, ישנה גדר תיל בלבד העומדת בינכם ובין השמים הפתוחים. מהמרפסת תוכלו לראות את “דה אדג'” (The Edge) ולהשתמש במשקפות עוצמתיות העומדות לרשותכם.

אם אתם מרגישים אמיצים, בקרו לאחר מכן בקומה 88 (Level 88) וצאו אל “דה אדג'”. דה אדג’ הוא קוביית זכוכית הממוקמת 3 מטרים מחוץ לחלונות הבניין ותלוייה 300 מטרים מעל פני הקרקע. אלה שרוצים את הריגוש הזה של פעם בחיים, פשוטו כמשמעו, צאו ל”דה אדג'” ועמדו בקוביית הזכוכית.

ישנו שולחן אינטראקטיבי, בעל מסך מגע שאורכו 6 מטרים, המיועד למספר משתמשים – שולחן הסרנדיפיטי (Serendipity Table). תוכלו ללחוץ על מקומות שונים על השולחן ומגוון מעשיות וסיפורי היסטוריה של מלבורן יפרשו בפניכם.

מידע נוסף:

מרחק הגעה: 700 מטרים, 9 דקות הליכה ברגל.
משך ביקור: 50 דקות.

כתובת: 7 Riverside Quay, Southbank VIC 3006

טלפון: 8888 9693 3 61+

מחיר: סקיידק – סביר. הנחה למבוגרים וסטודנטים.

הנחה נוספת לילדים בני 4-16.

ישנם כרטיסים למשפחות.

דה אדג’ (The Edge) – סביר. הנחה למבוגרים, סטודנטים וילדים.

שעות פתיחה: כל יום, בשעות 10:00 עד 22:00, כאשר הכניסה האחרונה אפשרית בשעה 21:30.

אתר אינטרנט: http://eurekaskydeck.com.au


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם