• תַפרִיט
  • תַפרִיט

טיול מומלץ בנחל אבוב במדבר יהודה

דף הבית » טיול מומלץ בנחל אבוב במדבר יהודה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

התמונות בדף זה צולמו ונמסרו לנו על ידי מר דב פוניו.

המידע באדיבות רכזת התיירות, עיריית ערד, המידע נאסף ונמסר באדיבות צוות השבילים של קבוצת קשר ערד – מדבר יהודה.

ראשית מסלול ההליכה (מצפה זוהר) 6 ק”מ מתחנת דלק “פז” בערד. דרך טובה מתאימה לכל כלי רכב מובילה עד למקום. מתחנת דלק “פז” נוסעים עד מנחת ערד, פונים מזרחה לדרך מסומנת ירוק 1.5 ק”מ ובהמשך דרך מסומנת כחול עוד 1.5 ק”מ, ממנה מסתעפת ימינה דרך קצרה עם סימון שחור עד מצפה זוהר. לא מומלץ להשאיר רכב במקום ללא השגחה, עדיף לבסס את הטיול על הסעה אל נקודת ההתחלה וגם בסיום.

מצפה זוהר מקום בולט על רכס זוהר נמצאת בגובה 626 מ’ מעל פני הים. על פסגתה מצד הרוס מהתקופה הרומית וממנה קשר עין אל מצודות דומות.

מהמצפה יורד שביל מסומן שחור אל אפיק נחל אבוב. מרחק הליכה קטן באפיק הנחל

השביל עוקף מפל בצד שמאל של הנחל. השביל עובר על מדרגת סלע צרה מעל התהום ולביטחון העוברים נקבעו בסלע ידיות ברזל. קטע קטן שדורש זהירות. מכאן והלאה המסלול נמשך בקניון עמוק. בכמה מקומות נוספים נקבעו ידיות ברזל לעזרה אבל בסך הכל אין קשיי מעבר מיוחדים.

כקילומטר לאחר תחילת המסלול הרגלי השביל עולה בגדה השמאלית על מנת לעקוף עוד מפל. השביל חוזר לאפיק קצת אחרי המפל. לרגלי המפל נמצא עין אבוב- מעיין קטן ודל שמפסיק לנבוע בקיץ. בהמשך עוד מפלון שיורדים בו בסיוע ידיות ברזל. במרחק מה משם הנחל נפתח והשביל יוצא בגדה השמאלית עד המפגש עם כביש 258 ( 1 ק”מ מדרום לצומת חתרורים).

נחל קצר אבל מלא פינות חמד שנוצרו על ידי שחיקת שטפונות המים. יש לזכור שאין להיכנס לנחל כאשר צפוי לרדת גשם.

לאורך המסלול צמחיה מדברית נפוצה, יש לציין במיוחד בראשית הקיץ את החצבים הרבים שצובעים לירוק את מדרונות הקניון.

סביבת נחל אבוב היא שמורת טבע ויש לנהוג בה לפי הכללים.

(יש להיצמד לשביל המסומן, אין להבעיר אש, לא להשאיר שום דבר שאינו שייך לטבע ועל אחת לא להשאיר אשפה. אין לשהות בשעות הלילה בשמורה).

צבע סימון השביל: שחור

לא מופיע במפה העירונית

אורך מסלול ההליכה: 2.5 ק”מ

תקופה מומלצת: אוקטובר-אפריל. ניתן לטייל גם בימי הקיץ (לא בימי שרב) בין השעות 6.00- 9.00 או בשעות הערב 3.5 שעות לפני חשכה. אין לטייל בנחל בשעות החשכה.

סוג הטיול: משפחות מיטיבי לכת

דרגת קושי: בינוני. כל המסלול בירידה. מתאים לילדים מגיל 8.

זמן משוער: 3 שעות.

אין מקורות מים בנחל. אין קליטה בטלפון סלולרי.

בטיולים אלו יש צורך מוחלט במפת סימון שבילים 11

אין מקורות שתייה לאורך המסלולים פרט לחורף.

המטייל על השבילים ללא מדריך עושה זאת על אחריותו!

בתיאור השבילים מצוין “אורך בק”מ” – הזמן הדרוש למסלול משתנה לפי: גיל המטייל, כושר גופני ועוד משתנים, לכן כל אחד צריך להעריך לעצמו את הזמן.

תקשורת סלולרית – בשבילים רבים ובמיוחד בערוצים עמוקים אין קליטה.
במקרה חירום יש לעלות לנקודות גובה זמינות – לרוב זה עובד.

  • ציוד הכרחי בטיולים – כיסוי ראש, מי שתייה (בימים חמים 1 ליטר לשעה), נעליים חזקות.
  • בימי חורף מזג האוויר אינו צפוי לכן האזינו לתחזית והתייעצו על בחירת מסלול – זכרו בימי גשם גם ערוץ תמים עלול להפוך לנהר גועש…

ניתן להפנות שאלות נוספות לתחנת מידע לתייר ע”ש גורני 08-9954160 או למר דב פוניו עורך רשימה זו.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם