• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול בנחל חזורי ובנחל גובתה

דף הבית » מסלול טיול בנחל חזורי ובנחל גובתה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

נחל חזורי – נחל אכזב המתחיל מנבי חזורי, מתחבר לנחל גובתא ונשפך לבניאס. הנחל נקרא על שמו של הנביא חזורי, נביא דרוזי שחלקת הקבר שלו ממוקמת בחניון חזורי.

נחל גובתא – נחל המתחיל בנווה אטיב המתחבר לנחל חזורי ונשפך לבניאס.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

כתיבה ועריכה לשונית פלד יעל

תודה לאתר “נלך” על העזרה בהכנת המסלול

 

כללי

נחל חזורי –  נחל אכזב המתחיל מנבי חזורי, מתחבר לנחל גובתא ונשפך לבניאס. הנחל נקרא על שמו של הנביא חזורי, נביא דרוזי שחלקת הקבר שלו ממוקמת בחניון חזורי.

נחל גובתא –  נחל המתחיל בנווה אטיב המתחבר לנחל חזורי ונשפך לבניאס.

חבל ארץ: החרמון.

מפת סימון שבילים: מפת סימון שבילים מספר 1 – החרמון הגולן ואצבע הגליל.

נקודת התחלה: חניון נחל חזורי.

נקודת סיום: חניון נחל חזורי או חניון הבניאס\בחניון הסמוך לו

סימון השבילים: כחול

שילוט והכוונה במסלול: כחול, שחור                                     

נקודות ציון: Lng:35.72962311599997  Lat:33.250364566

עונות מומלצות: כל השנה, למעט בימים גשומים.

אם תרצו ליהנות גם מזרימת המים, מומלץ שתגיעו למקום בחורף או באביב בעת הפריחה המשגעת והריח המשכר באוויר.

משך המסלול:  כשניים וחצי קילומטרים למסלול המעגלי\ כחמישה קילומטרים למסלול הקווי.

מאפייני המסלול: מסלול הליכה המיועד למיטיבי לכת

רמת קושי: בינונית –  קשה.

אורך המסלול: שלוש וחצי שעות למסלול המעגלי\ חמש שעות למסלול הקווי.

ציוד למסלול: כובע, משקפי שמש, קרם הגנה, מים, פנס, בגדים להחלפה ונעלי הליכה סגורות ונוחות להליכה.

נגישות לאנשים שיש להם נכויות: לא.

מקום לפיקניק: חניון נחל חזורי ובמקומות המוצלים הממוקמים לאורכו של המסלול.

כניסה: חינם.

חניה: חניון נחל חזורי, חניון הבניאס –  בתשלום או בחניון הסמוך לו – בחינם.

קליטה בקשר: לקוי.

נקודת מילוי מים: חניון נחל חזורי.

אזהרות למפגעים במסלול: יש להיזהר בכביש, יש להיזהר מהחלקה ומאיבוד שיווי משקל.

יש לשים לב למספרים החרוטים בגזעי העצים –  מספרים אלו יתרמו לכם אם חס וחלילה תזדקקו לשירותיהם של שירותי החילוץ וההצלה.

לעיוןהנחיות בטיחות ודגשים לפני ובמהלך טיול

מקומות להפסקה במסלול: חניון נחל חזורי ובמקומות המוצלים הממוקמים לאורכו של המסלול.

פריחה: בסתיו נוכל לראות פטריות, סתווניות, נוריות, כלניות ורקפות.

איך להגיע

דרך הגעה לתחילת המסלול: ניסע בכביש  99 כקילומטר וחצי עד שנגיע לצומת מפל סער שבו תיפנו שמאלה לכביש 989. משם נמשיך לנסוע כארבעה וחצי קילומטרים עד למצודת נמרוד. ממנה נמשיך לנסוע כקילומטר עד לחניון של אתר ההנצחה לסיירת אגוז.

דרך הגעה לסוף המסלול ( למי שעושה את המסלול הקווי): ניסע בכביש 90 עד לקריית שמונה. משם נמשיך עד שנגיע לצומת המצודות שבו נפנה ימינה לכביש 99 . משם נמשיך כשלושה עשר קילומטרים עד שנגיע לחניון של שמורת הבניאס שבה נחנה את הרכב – החניון בתשלום או לחנות בקרבת מקום ואז לא תצטרכו לשלם.

מסלול

בחניון נחל חזורי  ממוקמת חורשה שבה גדלים שבעים ושלושה עצי אלון, ממוקמת חלקת הקבר של נבי חזורי,  תצפית המשקיפה על מצודת נמרוד, רמת הגולן, החרמון ודרום לבנון, שמסביבה ממוקמים מטעי זיתים ועצי חורש. בנוסף יעמדו לרשותכם מדשאות ושולחנות פיקניק.

בנוסף במקום תוכלו לראות שלט שבו מצוירת מפה המכוונת לאנדרטאות השונות של כל אחד מגדודיה של סיירת אגוז שנפלו לכל אורך קיומה. כל אחת מהאנדרטאות הללו ממוקמות לאורכו של השביל המסומן באדום. בסופו נגיע לאמפי שבו נערכים טקסי זיכרון ולאנדרטה מיוחדת שהוקמה לזכרם של שלושים ואחד חללי סיירת אגוז שנפלו במהלך בלימת מחבלים שניסו לפגוע באזרחי ישראל ובחיילי ישראל

סיירת אגוז הוקמה בשנת 1956 כדי לבלום את הפלישה הסורית העתידה להתרחש בתגובה למבצע קדש. יחידה זו פורקה מכיוון שהסורים לא פלשו לישראל.  בשנת 1964 יחידה זו הוקמה מחדש והיא פעלה עד שנת 1974. היחידה הוקמה מחדש בשנת 1995 כדי להגן על מדינת ישראל מהחיזבאללה. בנוסף יחידה זו התמחתה בלחימה בשטחים מיוערים ובלחימה בארגוני גרילה. יחידה זו קיימת עד היום.

אחרי כן תחזרו בדרך שבה הגעתם ותעברו לשביל המסומן בכחול המוביל לנחל חזורי. לאחר כדקת הליכה נוכל לראות קשת מהתקופה הרומית. משם נלך עוד דקה ונפנה ימינה. אחרי כן  נחצה גשרון אבן עתיק העובר מעליו של ערוץ נחל חזורי, נפנה שמאלה ונרד בשביל המסומן בכחול. במהלך הירידה בשביל המסומן בכחול נעבור בין סלע גיר אחד לבין משנהו בגדלים שונים ובצבעים מרהיבים שכדי לעבור אותם נצטרך להיעזר בידיות ובכבלים. בנוסף ניחשף לשרידיהן של  שתי טחנות קמח שאחת מהן נשארה בשלמותה ובשנייה נשארו רק כמה . זאת ועוד תוכלו לראות עצי אלון ועצי צפצפה, עצי אלה ארץ ישראלית, ער אציל, שיחי פטל, שיחי ורד הכלב, אדר סורי, כליל החורש, הרדוף הנחלים, דולב מזרחי, קיסוסית קוצנית וארנין ההרים. אף תוכלו לראות את שפני ההרים. בסופה של הירידה נגיע לנחל חזורי.

בהליכה בערוצו של נחל חזורי נצטרך לטפס במדרגות שקומתן נע בין שלושה מטרים לבין ארבעה מטרים בהתאם לקומתם של המפלים היבשים העשויים מסלעי גיר, לדלג בין סלע גיר אחד לבין משנהו ולרדת בחזרה לערוצו של הנחל בעזרת כבלים ויתדות. ההליכה בערוץ נחל חזורי אורכת כחמישים דקות שבסופם נגיע לתצפית שממנה  נוכל להשקיף על מצודת נמרוד, מצודה מהמאה השלוש-עשרה שבנו המוסלמים שחיו בארץ. המצודה נבנתה כדי להגן על המקום מפלישתם של הקיסרים הגרמנים.

ממנה נמשיך ללכת בשביל המסומן בכחול  כחצי שעה עד  שנגיע לצומת שבילים שבו השביל הכחול נפגש עם השביל השחור. כאן תעמודנה לרשותכם שתי אפשרויות: להמשיך בשביל המסומן בכחול  המוביל בחזרה לחניון חזורי או לעבור לשביל המסומן בשחור המוביל לנחל גובתה.

השביל המסומן בכחול

נפנה שמאלה לשביל המסומן בכחול  ונטפס במדרגות סלעיות כארבעים דקות עד שנגיע לצומת שבילים שבו תוכלו לבחור אם ללכת בשביל המסומן באדום המוביל בחזרה לחניון חזורי או אם להמשיך בשביל המסומן בירוק.

לפנ צומת השבילים, אם תחפצו, תוכלו לבצע סיור במבצר קלעת נמרוד  תמורת תשלום.

השביל המסומן באדום – מעגלי

נעבור לשביל עפר המסומן באדום ונטפס במדרגות סלעיות כשלאורכן תוכלו לראות צמחייה רבה עד שתגיעו לשביל עפר רחב. תעברו לשביל העפר הרחב ותרדו עמו עד שתגיעו בחזרה לחניון חזורי.

השביל המסומן בירוק –  קווי

נעבור לשביל המסומן בירוק ונלך כשני קילומטרים, שבמהלכם נשקיף על אצבע הגליל והרי נפתלי ונראה את הקידה השעירה, עד שנגיע לחניון של שמורת הבניאס\החניון הממוקם לצדו.

השביל המסומן בשחור – שביל קווי

נעבור לשביל המסומן בשחור עד שנגיע לנחל גובתה, נחל הנשפך לבניאס. בנחל גובתה נעבור שלושה סוגי שבילים: במקצתו נרד בשביל תלול שבמהלכו נעבור סלע גיר אחד לבין משנהו ומסביבכם תוכלו לראות צמחייה רבה התורמת להיווצרותו של צל. במקצתו נרד בשביל מתון שבמהלכו נעבור בין סלע גיר אחד לבין משנהו, אך הפעם בשביל החשוף לשמש. במקצתו נלך בשביל ישר, שבמהלכו נעבור בחורש ים תיכוני כגון עצי אלון, עצי אלה ארץ ישראלית, ער אציל, אדר סורי, קיסוסיות דוקרניות, כליל החורש והרדוף הנחלים. בסופה של ההליכה בנחל גובתא נוכל לראות שלט שעליו כתוב סיום המסלול.

במקצתו האחרון נלך בשביל עד שנגיע לסימון השקוף ונפנה עמו שמאלה. משם נטפס כמה מטרים עד שנגיע לגדר שבמרכזה ממוקם שער. ניכנס בשער ונלך עד שנגיע למערת עטלפים. מומלץ להיכנס למערה כשאתם מצוידים בפנס כדי שתוכלו לראות את העטלפים. אסור להיכנס אליה בחורף כדי לא להפריע להם בשנתם.

אחרי כן נעבור שער נוסף הממוקם בקצהו השני של המתחם ונמשיך בשביל המסומן בשחור. בשביל המסומן בשחור נלך כשלוש מאות וחמישים מטרים עד שנגיע לכביש 989. אחרי כן נפנה ימינה ונלך כשש דקות עד שנגיע לכביש 99. משם נפנה שמאלה ומייד אחרי כן שוב שמאלה ונמשיך עד שנגיע לחניון שבו השארנו את הרכבים.

 

אטרקציות בסביבה

מצפה גולני

אתר הנצחה לחללי גדוד שתים-עשרה של חטיבת גולנישנהרגו בתל פאחר

בתשעה ביוני 1967 גדוד שמונה של חטיבת גולני היה מיועד לכבוש את מוצביו של הצבא הסורי שהיו ממוקמים בראש תל פאחר, ואילו גדוד שתים-עשרה של גולני היה מיועד לכבוש את מוצביו של הצבא הסורי שהיו ממוקמים בחזיתו של תל פאחר.  הניסיון הראשון נכשל בשל שהסורים פגעו קשות בגדוד, ואילו בניסיון השני הוא הצליח במשימתו. בלחימה זו נהרגו שלושים וארבעה לוחמים, שמתוכם עשרים ושלושה חיילים מגדוד שתים-עשרה.

בנוסף גדוד שתים-עשרה של חטיבת גולני איבד חללים רבים גם בקרב החרמון בזמן מלחמת יום הכיפורים וגם בקרב הבופור בזמן מלחמת שלום הגליל.

במקום יעמוד לרשותכם שביל מסודר שאורכו  כשש מאות וחמישים מטרים. במהלך ההליכה בשביל תוכלו לראות את תעלות הקשר, הבונקרים והמוצבים. בנוסף  בסופו של השביל נגיע לאתר ההנצחה שבו ממוקמת אנדרטה שעליה חרוטים שמותיהם של שישים חללי הגדוד שנהרגו במלחמת יום הכיפורים ובמלחמת שלום הגליל. בנוסך נגיע לאתר הנצחה נוסף שאף שם ממוקמת אנדרטה שעליה חרוטים שמותיהם של שלושים ושניים חללים שנהרגו בקרב על תל פאחר. מתחילת המסלול ועד סופו ממוקמים שלטי הסבר על לחימתה של חטיבת גולני בתל פאחר. בנוסף יעמדו לרשותכם עמדות שמע שבהן תוכלו לשמוע על מהלכיו של הקרב, תוצאות הקרב וסיפוריהם האישיים של החיילים 

בנוסף יעמדו לרשותכם שתי תצפיות המשקיפות על עמק החולה וסביבתו.

 

עין פיית

מעיין הממוקם במרכזם של שרידי כפר סורי מהמאה השבע-עשרה. מימיו של המעיין נשפכים הן לבריכה מקורה וחשוכה שאם תבואו עם פנסי ראש תוכלו להתרחץ בה, הן לבריכה פתוחה שבה תוכלו להתרחץ והן לתעלות המוביליות למשקים ולבוסתני הפרי שבסביבה. מסביבו גדלים עצי איקליפטוס, עצי תאנה ושיחי פטל. במקום תוכלו לשבת כדי לאכול ולנוח.

 

מסעדות בסביבה

מסעדת שרולה

מסעדה המציעה ארוחות בשריות איכותיות וארוחות דגים מובחרות.

שעות פתיחה: אחת-עשרה בצהריים עד אחת-עשרה בלילה.

טלפון ליצירת קשר: 057-9440854

 

קדירת המכשפה והחלבן

מסעדה הממוקמת במבנה עשוי מעץ שמשקיפה על בריכת רם. המסעדה מציעה ארוחות קדירה מגוונות שמגישות מלצריות המחופשות למכשפות.

שעות פתיחה: שתים-עשרה בצהריים עד הלקוח האחרון.

טלפון ליצירת קשר: 04-6870049 או 058-6644266

 

מקומות לינה מומלצים באזור קצרין, רמת הגולן


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם