• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול בעקבות שלושת הדתות בטבריה

דף הבית » מסלול טיול בעקבות שלושת הדתות בטבריה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

א. הפארק הארכיאולוגי הפתוח שברח’ הבנים. בעגה המקומית נקרא המקום “הבור”. במקום שרידי בית כנסת יהודי. במקום רצפת פסיפס (שחזור) ובה מוטיבים יהודיים מובהקים (ארבעת המינים).
במקום ניתן לראות שרידים נוספים מהתקופה הצלבנית עם נגיעה ממלוכית.
ב. פונים דרומה לכיוון החומות הדרומיות מהמאה ה- 18 שנבנו על-ידי השיח הבדווי שליט המקום באותה עת דאהר אל עומר.
יורדים מזרחה לאורך החומות לכיוון הים, או הטיילת המפורסמת של טבריה. טיילת אלון דרך רח’ צר. בקצה הדרומי של הטיילת על שפת הכנרת עומדת הכנסייה היוונית אורתודוכסית שנבנתה בסוף המאה ה- 19.
על פי המסורת היהודית הכנסייה נבנתה על שרידי בית כנסת יהודי מהמאה ה- 16 כיפות השל”ה. השל”ה הקדוש מקימו של בית הכנסת הוא הרב ישעיה הלוי הורוביץ מפראג שהיה רבה של טבריה במשך שנתיים במותו נקבר בטבריה במתחם קבר הרמב”ם.
בקצה הדרומי של הטיילת מוצב מדיד “המפלס של המדינה” מיצג מרשים המודד את מפלס הכנרת בכל רגע
ג. נלך לאורך הטיילת צפונה עד למסגד אל-באחרי, מסגד הים שנבנה בתקופתו של דהאר אל עומר. המסגד נבנה לרווחתם של הדייגים המוסלמים .
המסגד שימש כמוזיאון העתיקות במשך שנים.
ד. נמשיך צפונה לאורך הטיילת, למרגלות מלון קיסר. נא לשים לב, קל להחמיץ את הכניסה לכנסייה הפרנסיסקנית קתולית סיינט-פיטר.
ייחודה של הכנסייה שנבנתה עם הכיבוש הצלבני של העיר שעדיין היא פעילה ומשרתת עוברי אורח נוצריים, קבוצות וכו’.
ה. נחזור לטיילת נמשיכה צפונה עד סופה שם נפגוש את אחד מהמיצגים של מוזיאון הפסלים הפתוח של טבריה – ספינת מפרש מרשימה מעשה ידיה של האומנית המוערכת ילידת טבריה אילנה גור. נפנה שמאלה מצד ימין מרכז הכנסייה הסקוטית של הגליל. כנסיית סיינט אנדרוז, במעלה הרחוב מיצגים נוספים שקשורים בעברה של העיר והם חלק מהמוזיאון, מעבר לכביש נבחין במלון הסקוטי ששימש בסוף המאה ה- 19 עד סוף שנות ה- 50 של ה-מאה -20 כבית חולים . אחרי שיפוץ נרחב מהווה היום את אחד מהמלונות המובילים באזור .
ו. משם נמשיך הלאה למעלה, נעבור את הכביש, נצמד למדרכה בצד שמאל עד שנכנס למתחם ככר החאן. במקום מסגד אל עומרי שנבנה ב- 1743 בתקופתו של דהאר אל עומר השליט הבדואי. המסורת מספרת שנבנה על שרידי מסגד קדום יותר, מסגד היסמין.
ז. משם נמשיך ונפנה שמאלה מזרחה לכיוון מגרש החנייה שממוקם בין מלון קיסר וקיוסקים נפנה ימינה למדרחוב.
אנחנו מגיעים לחצר היהודים, במקום מס’ בתי כנסת חלקם פעילים וחלקם לא, בית הכנסת סניור בצד הצפוני, בית הכנסת העתיק, מאחורי רחבת האנדרטה לחללי טבריה במערכות ישראל בית הכנסת של חסידות קרלין ומתחם בתי הכנסת ובתי המדרש עץ החיים, מקים מתחם זה רבי חיים אבולעפיה נחשב כמחדש הישוב היהודי בטבריה..

באדיבות, התאחדות המלונות בטבריה

כתבה:קטרינה הלפרין


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם