• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול בקשת הגדולה בפארק תמנע

דף הבית » מסלול טיול בקשת הגדולה בפארק תמנע

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זהו אחד ממסלולי הטיול שמכיל פארק תמנע ויש שיאמרו הפופולארי ביותר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

כללי : זהו אחד ממסלולי הטיול שמכיל פארק תמנע ויש שיאמרו הפופולארי ביותר. הטיול מכיל אתגרים רבים, כולל תצפיות רבות וכן ירידה בסולמות. טיול שמתאים מאוד למשפחות, אך מתאים לילדים מגיל שש ומעלה בלבד. יש להגיע מוכנים מראש עם נעלי הליכה נוחות וכמות מספקת של מי שתייה.

 

חבל ארץ:  הרי אילת

נקודת התחלה: מגרש החנייה של חניון הקשתות בפארק תמנע

נקודת סיום: מגרש החנייה של חניון הקשתות

מפת סימון שבילים: מפה 20 הרי אילת, בנוסף יש שילוט באתר עצמו בצבעים אדום וכחול

עונות מומלצות: סתיו, אביב. עדיף להימנע מלבקר בעונות הקיץ ובעונות החמות

משך המסלול:  בין שעתיים לשלוש שעות, תלוי בקצב ההליכה

רמת קושי: בינוני

אורך המסלול בק”מ: 3  קילומטרים

סוג המסלול: מעגלי

סוג הטיול: רגלי, רכב רגיל, רכב שטח

כניסה: בתשלום בכניסה לפארק תמנע

חניה: יש

שעות פתיחה: בקיץ: 07:30 – 18:00, בחורף: 08:00 – 16:00

קליטה בקשר: תקינה לכל אורך המסלול

נקודת מילוי מים: אין נקודות למילוי מים במסלול, יש להצטייד מראש

דרכי פינוי: רגלית או ברכב

מקומות להפסקה במסלול: בנקודות התצפית הרבות שבדרך

הערות: מומלץ להצטייד בכובע ובנעלי הליכה נוחות. הוראות בטיחות בטיול

 

פריחה ומוקדי עניין עונתיים: מדובר באזור הררי ומדברי וכפועל יוצא מאוד חם, לכן בעלי החיים שנראה באזור הם בעיקר יעלים וצבאים. הצמחייה באזור דלילה מאוד עקב החום הכבד, העץ השולט בנוף הוא עץ השיטה.

הצעות לטיול ליד הקשת הגדולה: עמודי שלמה, הר ברך, הפטרייה, גבעת עבדים ועוד…

לינה:  בפארק תמנע עצמו אשר מציע מתחם ללינת שטח, או בישובים הסמוכים לו.  במתחם הלינה תוכלו ליהנות ממים חמים ותאורה, מחצלות ומזרנים.

לינה מומלצת באזור פארק תמנע: ניתן ללון בקיבוץ אליפז, אשר מציע אירוח כפרי. כל החדרים הינם חדרי קרקע עם מדשאות מוצלות סביב, עמדות מנגל ופינות ישיבה.

אופציה נוספת ללינה תוכלו למצוא בקיבוץ קטורה, אשר מציע חדרי אירוח חדישים, ממוזגים עם מטבחון, שירותים צמודים וטלוויזיה. אתרים אלו נמצאים במרחק של כ 40 דקות נסיעה מאילת.

 

איך להגיע:

מגיעים דרך כביש הערבה, כביש מספר 90, ליד הקילומטר ה 38 קיים שילוט לכיוון הכניסה לפארק תמנע.

המסלול עצמו ממוקם בכביש המרכזי של הפארק, כמה מטרים לפני הפנייה לעמודי שלמה.

יש להחנות את הרכב בצד הכביד בזהירות, ליד העמודים אשר מסמנים את תחילת המסלול.

 

רקע כללי על האזור:

שמו של פארק תמנע, ניתן לו על שמה של תמנע. תמנע הייתה נסיכה ובת לעם החורי שישב בארץ בעת ההיא. בנוסף תמנע הייתה פילגשו של אליפז, בנו של עשו.

תמנע ואליפז היו הוריו של עמלק הידוע לשמצה,  אשר נודע כאויב גדול של עם ישראל.

ישנו ציטוט בספר בראשית אשר מתאר את הולדתו של עשו: וְאֵלֶּה תֹּלְדוֹת עֵשָׂו הוּא אֱדוֹם; עֵשָׂו לָקַח אֶת נָשָׁיו מִבְּנוֹת כְּנָעַן, אֶת עָדָה בַּת אֵילוֹן הַחִתִּי וְאֶת אָהֳלִיבָמָה בַּת עֲנָה… וַתֵּלֶד עָדָה לְעֵשָׂו אֶת אֱלִיפָז… וְתִמְנַע הָיְתָה פִילֶגֶשׁ לֶאֱלִיפַז בֶּן עֵשָׂו, וַתֵּלֶד לֶאֱלִיפַז אֶת עֲמָלֵק…”

(בראשית ל”ו, א-יב).

ועדת השמות בחרה להעניק לבקעת תמנע את שמה, בגלל המיקום הגאוגרפי של הבקעה – אדום המקרית ובגלל צבעם האדום של הסלעים באזור, אדר מזכירים את הפסוק המצוטט. 

 

מסלול: 

 מהחנייה שבה השארנו את הרכב יש להתחיל ללכת לכיוון סימון השבילים האדום.

יש לטפס לכיוון הקשת ולהיעזר ביתדות שבמקום, מולנו כבר נוכל להבחין בקשת הגדולה.

במהלך הטיפוס נחצה משטח גדול וסלעי, אם נסתכל היטב נוכל להבחין בפירי כרייה, נוף שכיח בפארק תמנע. אם תבחינו בסימנים בדופן של הפירים, אלו הם סימני האיזמל על הסלע, אשר שימש לצורך חציבת הפירים עצמם. 

קשת זו עוצבה על ידי כוחות הבלייה הטבעיים, כמו מיצגי אומנות רבים של הטבע בפארק תמנע. מהקשת עצמה נוכל ליהנות מנוף לכיוון צפון בקעת תמנע והר תמנע. 

נעבור אל צידה השני של הקשת ונתחיל לרדת, יש להיעזר ביתדות החצובים בסלע. כשנגיע למטה, נעבור בתוך נקיק חול צר ומשם נמשיך אל מערת הכורה המצרי. 

גם אל מערת הכורה, יש לטפס תוך העזרות ביתדות. מטפסים עד שמגיעים אל המרפסת אשר משקיפה על הר ברך. מהמרפסת יש להמשיך ולטפס בסולם הנוטה לצד, עד שנגיע אל מרפסת תצפית נוספת. מנקודת תצפית זו ניתן לצפות בחלק גדול מאוד מבקעת תמנע.

צוקי תמנע מקיפים את הבקעה ובמרכזה – הר תמנע.

מנקודה זו יש להמשיך בהליכה בתוך ערוץ קטן, עד שנבחין שוב בסימון השבילים האדום. שימו לב, כי במהלך ההליכה תוכלו להבחין בפתחים של מערות כרייה. גם הסימנים בכורים אלו, נובעים מכלי החציבה בהם השתמשו הכורים.

לאחר שנעבור את המכרות, נבחין בסימון שבילים כחול, יש ללכת בעקבותיו עד שנגיע לחניון. בדרך אל החנייה, ישנם מכרות נוספים, מכרות אלו פתוחים וניתן להיכנס לתוכם.

יוצאים חזרה אל מגרש החנייה וכאן מסלולנו תם.

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם