מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 11 דקותכנסיית הבשורה. דר אבישי טייכר. מתוך אתר פיקיוויקי
–
כללי: נצרת היא העיר הערבית הגדולה ביותר בארץ הממוקמת בגליל התחתון והיא מהווה מרכז פוליטי, תקשורתי ותרבותי בקרב ערביי ארץ ישראל. במקום הייתה התיישבות מתקופת בית שני וממשיכה להתקיים גם כיום. עד לתקופה הביזנטית החיו בה יהודים, אך מתקופה זו ואילך חיו בה ערבים. בעיר זו פרושים כנסיות, מנזרים ואתרים נוספים הקדושים לנוצרים. במקום זה היה ביתה של מרים הקדושה ובעלה, יוסף הקדוש ואשר בו בישר להם המלאך גבריאל את הבשורה כי מרים הרתה וכי היא נושאת ברחמה את בן האלוהים, ישו. הרחובות המרכזיים בעיר הם אל-בישארה, פאולוס השישי והגליל ובהם מרוכזות הכנסיות החשובות ביותר לנוצרים.
–
נתחיל את טיולינו בכנסיית הבשורה:
–
כנסיית הבשורה הקתולית\ כנסיית בזיליקת הבשורה
מיקום: הכניסה מרחוב אל-בישארה הממוקם במרכזה של העיר העתיקה נצרת.
שעות פתיחה: כל יום, למעט יום ראשון משמונה בבוקר עד חמש אחר הצהריים.
טלפון ליצירת קשר: 04-6572501
הכניסה מותרת בלבוש צנוע בלבד!
כנסייה זו נחשבת לאחת הכנסיות המרשימות והחשובות לנוצרים בכל בעולם. כנסייה זו ממוקמת במערת מרים שלפי המסורת הנוצרית זה המקום שבו המלאך גבריאל בישר למרים שהיא בהיריון מרוח הקודש ושבנה העתיד לבוא הוא המשיח. באותו זמן מרים הייתה מאורסת ליוסף שהיה ירא שמים ומכיוון שלא היה מקובל לקיים יחסים אינטימיים לפני החתונה, היא הופתעה לשמוע על הריונה הקרב ובא.
כנסייה זו הוקמה בשנת 427 לספירה, עברה כמה גלגולים:
הכנסייה הביזנטית: כנסייה זו הוקמה בשנת 427 והיא כללה גומחת מים, עמודים מעוטרים ושלוש ספינות ארוכות. הערבים הרסו את המבנה הזה במאה השביעית.
הכנסייה הצלבנית: הכנסייה הוקמה בשנת 1099 והיא הייתה גדולה יותר מהכנסייה הביזנטית. כנסייה זו כללה מערת קבורה, שלוש גומחות מים, שלוש ספינות, שבהן היו שמונה-עשר עמודים מעוטרים, שלושה מזבחים. לצדה הוקם מנזר. כנסייה זו נהרסה בשנת 1263. אחרי כן הקימו במקום קפלה, מבנה פולחני, שנועדה להגן על כנסיית הבשורה שתיבנה מחדש.
הכנסייה הפרנציסקאנית: הכנסייה הוקמה בשנת 1925. מדובר בכנסייה צנועה וקטנה. הכנסייה כללה שלוש ספינות שבהן יש שנים-עשר עמודים מעוטרים, מזבח שלצדו היה גרם מדרגות שהוביל לפרוזדור ארך שממנו הגיעו למערת הבשורה שהייתה ממוקמת מעליו של המזבח. במערה הקימו את מזבח הבשורה ואת המזבח שהיה מיועד ליוסף הקדוש. בחצר הקימו קפלה, מבנה פולחני, שבו היה מזבח שהיה מיועד למלאך גבריאל ומזבח שהיה מיועד להוריה של מרים הקדושה. בנוסף היה מבנה מגורים שהיה מיועד לנזירים. מסביבה של הכנסייה הייתה חומה גבוהה. כנסיה זו נהרסה בשנת 1954.
הכנסייה בימינו
הכנסייה הוקמה בשנת1969, בסגנון הברוטליזם המשמש לסגנון המאפיין את איטליה.
המפלס התחתון
בתחילה בכנסייה היה אולם שבו תוכלו לראות תמונות פסיפס שנתרמו מכל העולם. אף תוכלו לראות בו מנזר קטן שממנו תעלו בגרם מדרגות לולייניות עשויות משיש בהיר, שלאורכו תוכלו לראות חלונות מזכוכית צבעונית שעליהם חרוטים סמלים נוצריים וחרוטות כתובות הלקוחה מדברי אבות הכנסייה, שממנו תגיעו למסרון שבסופו תגיעו מבנה נפרד שבו ממוקמת מערת מרים. עם זאת לאחר שיקום הכנסייה תוכלו לראות באולם המרכזי מזבח קטן שלצדו יש גרם מדרגות לולייניות עשויות משיש בהיר, המוביל למסדרון ארוך שממנו תוכלו להגיע למערת מרים. בנוסף תוכלו לראות בכנסייה שרידים מהתקופות השונות שלאורכן הכנסייה הייתה קיימת. אף תוכלו לראות סמלים דתיים רבים, שהבולטים מביניהם היא במת הפולחן ותערוכה המציגה כמה סוגים של פסיפס צבעוני שהגיעו לכאן מכל העולם, שבהם מוצגת דמותה של מרים הקדושה וסיפורה של משפחתה הקדושה בדרכה הייחודי של כל אחת מהמדינות הללו.
המפלס העליון
לאחר השהייה במפלס התחתון תיכנסו לפתח הגדול שצורתו מתומן ובו יעמוד לרשותכם גרם מדרגות לולייניות עשויות משיש בהיר, שיוביל אתכם למפלס העליון של הכנסייה.
במפלס העליון של הכנסייה תוכלו לראות את כיפתה העשויה מבטון שצורתה שושן אפור המסמל את טוהרתה של מרים. עליה מוצבת מנורה גדולה העשויה מאבן המסמלת את האור האלוהי. את כל הדבר הגדול הזה מתחזקים שמונת העמודים, שחרוטים עליהן דמויותיהם של האפיפיורים, הבנויים בצורת קשתות. מעליהם ממוקם מרפסת שצורתה מתומן המשקיפה לרחוב פאולוס השישי ולבתי העיר. שמסביבו יש שישה-עשר חלונות שבמקצתם חרוטות תמונות של השליחים, במקצתם חרוטות תמונותיהם של אפרים הסורי ושל לברנאר מקלרבו המייצגות את ההוראה הכנסייתית, במקצתם חרוטות תמונות הורי מרים ובמקצתם חרוטה דמותה של מרים עצמה. בנוסף תוכלו לראות מעל גומחות המים שבמקום, כיפה נוספת הנראית בצורת פירמידה שטוחה שהקצה שלה אפור ועליו ממוקם פעמון הכנסייה. את כל הדבר הגדול הזה מתחזקים עמודים.
לאורכן של שדרות העמודים תוכלו לראות יצירות אמנות שונות כגון: פסיפס שעליו חרוטים שמותיהם של האפיפיורים ואריחי חרסינה שצורותיהם נוצרו שילובים שונים של האותיות A” ו-“M”, המהוות קיצור לפנייה “AVE MARIA” = שלום מרים, או הכוללים הספרה 8 המסמלת את הרוחניות והחיים. תמונת פסיפס ענקית שאותה יצר הצייר האיטלקי, סלבדור פיומה. כל אחת מיצירות האמנות מתארות את מרים בדרכים שונות בהתאם למקובל במדינה שתרמה אותן. בכל אחת מקצוות השדרה תוכלו לראות פסלים של האפיפיורים ומתחתם חרוטות כתובות באנגלית, בערבית ובאיטלקית.
החזית המערבית: החזית עשויה מאבן לבנה המעוטרת בפסים ורודים ובסמלים המייצגים את יסודות הבריאה: פרחים, ציפורים, דגים, אש, מים וכוכבים. בחזית יש שלוש דלתות, ארבעה-עשר חלונות קטנים הממוקמים בצורת פירמידה, עשרים וארבעה חלונות גדולים שאף הם בצורת פירמידה ויש עליהן ויטרזים צבעוניים המתארים את רגע הבשורה לצד שושנים צחורות המסמלים את הבתולין של מרים. בנוסף תוכלו לראות שני חלונות נוספים שעליהם חרוט סמל המסדר הפנציסקני: יד טבעית ויד שעליה יש כפפה. חזית זו מוקדשת לבשורה עצמה ולמבשרים השונים, ולכן היא קעורה ומעוטרת בצורותיו של הגמלון ובכתובות שבכל אחת מהן נכתב קטע מהבשורה. ממנה יש מעבר למערת הקבורה ולגרם המדרגות הלולייניות העשויות משיש בהיר המוביל מפלס התחתון.
החזית המזרחית: חלל מרובע שלאורכו תוכלו לראות שלוש גומחות הממוקמות מעליהן של הגומחות שבמערת הקבורה.
החזית הדרומית: חזית זו מוקדשת למרים. במרכזה תוכלו לראות את השער המוביל למפלס התחתון. מעליו ממוקמת מרפסת ממוגנת שבקצה שלה יש גומחת מים הבנויה בצורת משושה, שבכל אחד מצדדיה יש חלון. במרכזו תוכלו לראות את פסלה של מרים הקדושה. כשתעברו את השער תגיעו לחדרון המעוטר בתמונות פסיפס צבעוניות שעליהן יש כתובות מקודשות וסמלים קדושים הקשורים למרים. בקירות תוכלו לראות את הכתובות שבכל אחת מהן חרוט קטע מתפילת “הושיעי מלכה”. שלוש דלתותיה עשויות מארד ומעוטרות בפריטים שונים: דלת אחת מעוטרת בשתים-עשרה תמונות המתארות אירועים שונים מחייה של מרים הקדושה ועל שתי הדלתות האחרות חרוטים פסוקים משיר השירים ומופיעות תמונות שונות המתארות מקרים שונים שעליהם מספרים בשיר השירים. אחת מהדלתות מובילות לגרם מדרגות, שלאורכו תוכלו לראות חלונות מזכוכית צבעונית שעליהם חרוטים סמלים נוצריים וחרוטות כתובות הלקוחה מדברי אבות הכנסייה,למערת הקבורה.
החזית הצפונית: חזית זו נראית בצורת מבצר מבוצר שבו יש חלונות קטנים וצרים שעליהם יש ויטרזים צבעוניים. במקום יש שתי דלתות המרוחקות זו מזו וכל אחת מהן מעוטרת בפסים ורודים, בכתובות הלקוחות מהבשורה ומגג קטן שנראה בצורת גמלון. מאחת מהן תוכלו להגיע לבית הטבילה ואילו מהשנייה תוכלו להגיע לרחבה המרכזית. בנוסף הדלת השמאלית מוקדשת לשליחותם של היהודים ואילו הדלת הימנית מוקדשת לשליחותם של הגויים.
הדלת המרכזית: עשויה מנחושת, מארד ומגרניט, ובמרכזה יש תמונות צבעוניות המתארות אירועים שונים מחייו של ישו, חרוט סמל השילוש הקדוש וכתובות הלקוחות מאגרת העברים ומהבשורה. משני צדדיה של הדלת המרכזית תוכלו לראות דמות של מלאך המחזיק במאזניים ודמות של מרים הקדושה המחזיקה צלב. מעליהן תוכלו לראות תמונת פסיפס צבעונית וגדולה הכוללת צורות גיאומטריות וצלבים.
מערת קבורה: מהחזית המערבית תרדו בגרם מדרגות לולייניות עשויות משיש בהיר,שלאורכן תוכלו לראות חלונות מזכוכית צבעונית שעליהם חרוטים סמלים נוצריים וחרוטות כתובות הלקוחה מדברי אבות הכנסייה, המוביל לעבר מערת הקבורה שבה תוכלו לראות רצפה העשויה מאבנים שחורות, לוחות שיש נוצריים וחרוטות כתובות בלטינית ובערבית, גומחות מים שמעליהן ממוקמים מזבחים, חלונות זכוכית צבעוניות, עמודים העשויים מבטון או מגרניט שבראשם יש מנורות, ורחבה גדולה המשמשת לבית תפילה, שבמרכזה ממוקמת במת ההטבלה הבנויה מאבנים בהירות וצורתה מתומנת.
גם תוכלו לראות את המתקן שממנו לוקחים את המים לצורכי הטבלה. בנוסף במרכזה ממוקמת במת פולחן. מסביב תוכלו לראות פיסות אבן כהות המוצבות ברקע בהיר, ויטראזים צבעוניים שבהם יש תמונות של אשכולות ענבים ועלי גפן, תמונות פסיפס צבעוניות המתארות כל מה שקשור למים, כתובות לטיניות הלקוחות מהבשורה, סמלים קדושים כגון סמל המסדר הפרנציסקאני וצלב ירושלים, שרידים ארכיאולוגיים כגון מערות מגורים, מנזרים וקברים של אנשים חשובים בנצרות. במערה יש שתי דלתות: מהאחת תוכלו לרדת בגרם מדרגות העשוי משיש לעבר המפלס התחתון ומהשנייה תוכלו להמשיך להסתובב במפלס העליון.
חצר הכנסייה
בחצר הכנסייה תוכלו לראות אתר ארכיאולוגי שבו תוכלו להיחשף לשרידים מהתקופה הביזנטית ומהתקופה הצלבנית הכוללים שרידים של במת פולחן המיועדת ליהודים, שרידים של במת פולחן המיועדת לנוצרים, הצלבנית, שרידי מערה שבה יש שרידי גרפיטי המתארים את יוחנן המטביל מחזיק בצלב, שכבות טיח וחריטתן של כתובות שונות. אף תוכלו לראות שרידים של בתי מגורים, בארות ואסמים. בנוסף תוכלו לראות את המבנים של כנסיית יוסף הקדוש ושל המנזר הפרנציסקני.
–
המנזר הפרנציסקאני
שעות פתיחה: כל יום, למעט ראשון משמונה בבוקר עד שש בערב.
טלפון ליצירת קשר: 04-6554170
הכניסה מותרת בלבוש צנוע בלבד!
המנזר הוקם בשנת 1620, נהרס בשנת 1930 ונבנה מחדש בשנת 1968. נחשב לאחד המנזרים הגדולים בארץ ישראל. בעבר המנזר שימש למקום מגורם של הצליינים הנוצרים, אך כיום הוא משמש למקום מגורם של כשלושים נזירים הן מהארץ והן מחוצה לה.
בעבר היה במנזר בית מרקחת והמקום היה מוקף חומה כדי שתשמש להגנה מהאוכלוסייה המקומית. לעומת זאת כיום יש במקום בית הדין השייך הקתולים, בית ספר שנקרא “טרה סנטה” ומוזיאון המציג פריטים ארכיאולוגיים שונים מתקופות קיומה של כנסיית הבשורה הקתולית ותערוכה המציגה את נצרת העתיקה ואת ההיסטוריה של המנזר.
בכניסה למנזר תוכלו לראות פסל המציג את המלאך גבריאל בזמן שבישר למרים על הריונה מאלוהים. בתחתיתו של הפסל יש כתובת אישית של מדינת נימבייה.
מגדל הפעמונים
מגדל מרובע שלו שתי קומות: בקומה העליונה יש חלונות המחולקים לשלושה חלקים המופרדים זה מזה בשני עמודים שמעליהם יש שלוש קשתות שעל כל אחת מהן יש שעון. בין הקומה העליונה לבין הקומה התחתונה ממוקם הפעמון הגדול. בקומה התחתונה יש חלונות המחולקים לשני חלקים המופרדים זה מזה בעמוד שמעליו יש שתי קשתות מעוטרות.
גן הפסלים
גן המוקף חומה שלאורכו עוברת תעלת מים העשויה משיש ומפלי מים מלאכותיים. במתחם הגן תוכלו לראות מדשאות שעליהם ממוקמים פסלים שונים: פסל מרים, פסל הבשורה, פסל היובל. מסביבו של הגן צומחים עצים שונים כגון עץ דקל.
מכנסיית הבשורה תלכו ברחוב אל בשארה כ- 350 מטרים עד שתגיעו לכנסיית יוסף הקדוש.
–
כנסיית יוסף הקדוש
שעות פתיחה: כל יום, למעט ראשון משמונה בבוקר עד אחת בצהריים.
טלפון ליצירת קשר: 04-6572501
הכניסה מותרת בלבוש צנוע בלבד!
הכנסייה הוקמה לראשונה במאה השתים-עשרה, התקופה הצלבנית על שרידיה של כנסייה ביזנטית. כנסייה זו הייתה בסגנון צרפתי והיא כללה אולם מרכזי, חדר אבן, שני אגפים שנבנו בצורת צלב ושלוש גומחות. כנסייה זו נהרסה במאה השלוש-עשרה. בשנת 1754 הוקמה במקום מבנה פולחני שהוקם לזכרו של יוסף הקדוש. בשנת 1908 היו חפירות ארכיאולוגיות שבמהלכם מצאו את שרידי הכנסייה הביזנטית שביניהם מצאו את המערה שבה התגורר יוסף הקדוש.
כנסיית יוסף הקדוש החדשה הוקמה בשנת 1914 במקום ששימש לביתו האישי ולבית מלאכתו של יוסף הקדוש, בסגנון נאו-רומנטי. לצדה תוכלו לראות מגדל פעמונים מרובע שגגו אדום.
מהאולם המרכזי תעלו בגרם מדרגות לקריפטה, חדר העשוי מאבן, שבו תוכלו לראות את שרידי הכנסייה הצלבנית שנבנתה בצורת צלב וכללה שלוש ספינות שמאת מהן יוצא גרם מדרגות המוביל לחדר שכולו פסיפס. בנוסך תוכלו לראות שלוש גומחות שמעליהן יש ציורי קיר המתארים את תקופת ילדותו של ישו וממוקם מזבח. בציור הקיר שמעל הגומחה השמאלית רואים את יוסף הקדוש בעת זקנתו, את מרים התומכת בו ואת ישו היושב לצדם. לצדה של הגומחה תוכלו לראות את הפסל של יוסף הקדוש ואת ישו בנו האוחז ספר שבו כתוב “לכו אל יוסף” בציור הקיר שמעל הגומחה הימנית מתוארת התגלות המלאך ליוסף. הגומחה המרכזית מיוחדת מכיוון שהמזבח הממוקם מעליה מוגבה באמצעות עמוד העשוי מאבן שבמרכזו חרוט צלב גדול המוקף בציור קיר שבו רואים את יוסף הקדוש בעת זקנתו, את מרים שמחזיקה את ישו, ומעליהם יש ציור של יונה המסמלת את אלוהים, ומשני צדדיהן של הדמויות מצוירים שישה מלאכים.
אף תוכלו לראות מושבים העשויים מעץ ומושבים העשויים מאבן, שרידי בורות המים, תמונות פסיפס, ויטרזים המציגים את חלומו של יוסף הקדוש שבו המלאך נגלה אליו וציווה עליו שלא לגרש את מרים, מערות, בית מלאכה ואסמים. התקרה בנויה בצורה של כיפה שעליה יש ויטרז’ המציג את יום הנישואין של יוסף הקדוש עם מרים הקדושה. גגה של הכנסייה עשוי מעץ וצורתו רצף של שש קשתות שמעליהן יש ויטרז’ים צבעוניים.
מכנסיית יוסף הקדוש תלכו כ- 450 מטרים עד שתגיעו לכיכר המעיין שלצדו ממוקמת כנסיית הבשורה היוונית אורתודוכסית\ כנסיית גבריאל הקדוש.
–
כנסיית הבשורה היוונית אורתודוכסית\ כנסיית גבריאל הקדוש
שעות פתיחה: כל יום, למעט יום ראשון משבע בבוקר עד חמש אחר הצהריים
טלפון ליצירת קשר: 04-6576437
הכניסה מותרת בלבוש צנוע בלבד!
מדובר בכנסייה שהוקמה בתקופה הצלבנית, במאה השתים-עשרה, נחרבה בתקופה הממלוכית, במאה השלוש-עשרה והוקמה מחדש בתקופה העות’מאנית, במאה השמונה-עשרה. מדובר בכנסייה קטנה הבנויה בצורת מבצר הנחשבת לאחת הכנסיות המרשימות בארץ. כנסייה זו מיוחדת בציורי הקיר שבה ובנברשותיה המיוחדות.
הכנסייה ממוקמת במרכזה של חצר מרוצפת ומגודרת, שבמרכזה יש שער מרובע וסגור הרמטית. הכנסייה עשויה מאבן ואין בה כמעט חלונות. הכנסייה בנויה בצורת קשת רחבה המזכירה צורה של כיפה שמעליה יש מגדל פעמונים קטן שלו כיפה אדומה ובמרכזו חרוט צלב לטיני. לא הרחק ממנו יש מגדל פעמונים נוסף.
כנסייה זו מחולקת לשניים: המבנה שהוקם באמצע המאה השמונה –עשרה והמבנה הצלבני. במבנה שהוקם במאה השונה עשרה תוכלו לראות שלוש ספינות ואת האולם המרכזי שבו יש בית תפילה שבמרכזו ממוקמת במת הפולחן והפריטים הקשורים אליה, מוצב מקומו של שמש הכנסייה, בתקרתו תלויות נברשות מוזהבות וקירותיו מעוטרים בציורי קיר ססגוניים. משם תרדו כמה מדרגות שיובילו אתכם לחדר העשוי מאבן. רצפתו של החדר עשוי משיש, קירותיו מקושטים באריחי חרסינה שונים מהתקופה העות’מאנית, ולוחות העשויים משיש.
במבנה הצלבני תוכלו לראות מערה שבה ממוקמת הבמה המרכזית, את המזבח המוסתר במבנה עץ מרשים שעליו יש תבליטים יוונים אותנטיים, שמעליו תוכלו לראות את תמונת הבשורה ולצדו תוכלו לראות פריטי פולחן רבים שמקצתם הגיעו אלינו מעולי הרגל הרוסים שבאו כדי לבקר בכנסייה במאה התשע-עשרה ובמאה העשרים, ומקצתם הגיעו אלינו מעולי הרגל הרומנים. אף תוכלו לראות במערה אולם מרכזי המשמש למקום ניחם אבלים ולהתאספויות נוספות. בנוסף במערה יש בארות מים קדושים המשמשים להטבלה, ומעליהם יש לוח שעליו מופיעה כתובת בערבית שמשמעה “הבשורה למרים ליד המעיין”. בחצר הכנסייה תוכלו לראות את עין מרים\באר מרים שהוא מעיין מדהים ביופיו הנשפך לבריכה קטנה. לפי המסורת אחת מרים נהגה לרדת למעיין זה כדי למלא מים ובאחת הפעמים התגלה לפניה המלאך גבריאל וסיפר לה על הריונה הקרב ובא ושאביו של הילד הוא אלוהים. לפי מסורת אחרת מרים נהגה לרחוץ במעין זה את ישו ואף לכבס שם את בגדיו וחיתוליו. בנוסף יש למעיין זה סגולות ריפוי, ולכן נהוג להשליך למעיין ולבריכה שהוא נשפל אליה מטבעות כסף ולהביע משאלה. מעליו יש תמונה המתארת את הבשורה ולוח שעליו חרוט הפסוק “הבשורה למרים ליד המעיין”, שרידים מהתקופה הצלבני
מרחוב אל בשארה שממנו נכנסתם לכנסיית הבשורה, תעברו לרחוב המקביל ותלכו כמה מטרים עד שתגיעו לשוק נצרת הממוקם בעיר העתיקה. מאחת מסמטאות השוק תיכנסו לחצר קטנה המובילה לכנסיית בית הכנסת.
–
כנסיית בית הכנסת\ מדרשת המשיח
שעות פתיחה: כל יום, למעט ראשון תוכלו להגיע משמונה בבוקר עד שתים-עשרה בצהריים. בנוסף תוכלו להגיע גם משתיים בצהריים עד חמש אחר הצהריים,
טלפון ליצירת קשר : 04-6568488
הכניסה מותרת בלבוש צנוע בלבד!
בעבר היה במקום בית כנסת קדום שבו ישו למד תורה, התפלל, נשא דרשה והכריז שהוא המשיח. לכן המתפללים ניסו להרוג אותו, אך הוא הצליח להימלט מהם. בעקבות זאת ישו עבר לחיות ולפעול באזור הכנרת. אחרי כן המקום שימש לדיר של בעלי חיים עד לחיסולו במאה השמונה-עשרה. במאה השמונה עשרה הוקמה במקום כנסיית בית הכנסת החדשה.
חצר הכנסייה מובילה הן לכנסיית בית הכנסת העתיקה והן לכנסיית בית הכנסת החדשה. כנסיית בית הכנסת העתיקה עשויה מאבן ואליה תצטרכו לרדת בגרם מדרגות לעומק של מטר וחצי מתחת לאדמה. מעל דלת הכניסה ממוקם החלון היחידי של המבנה כולו. האולם המרכזי קטן מאד ויש בו ספסלים ארוכים המיועדים למתפללים, בצדה הצפוני של הכנסייה ממוקמת במת הפולחן ומעליה ממוקם המזבח. הן מצד שמאל של הבמה והן מצדה השני תוכלו לראות גומחות שמעליהן יש ציור קיר שעליו חרוטה הדרשה של ישו. בנוסף רצפתו עשויה מאריחי אבן שונים ותקרתו בצורת קשת. אף תעמוד לרשותכם דלת שתוביל אתכם לחצר הפנימית של הכנסייה. והן לכנסייה החדשה.
במאה השמונה-עשרה הוקמה במקום כנסייה יוונית קתולית שעל קירותיה תוכלו לראות ציורי קיר שבהם מציגים את דמותו של ישו לאורך הדורות.
תמשיכו ללכת כשלוש מאות מטרים עד שתגיעו לכנסיית מנזה קריסטי\כנסיית הסלע
–
כנסיית מנזה קיסטי\ כנסיית הסלע
הכניסה מותרת בלבוש צנוע בלבד!
סלע גיר שעלו אליו לרגל במאה השבע עשרה במקום שבו השליחים ישבו לאכול בעת התגלותו של אלוהים אליהם. במאה השמונה עשרה הקימו במקום כנסייה שבהמשך הזמן נחרבה. במאה התשע-עשרה הקימו במקום את הכנסייה הקתולית פרנציסקנית שבה נהגו לערוך מיסות. הכנסייה בנויה בצורת ריבוע שמצדו האחד ממוקמת גומחה שמעליה יש כיפה אדומה שעליה חרוט צלב. בגומחה תומך מבנה בצורת תוף שבין איבר אחד בו לבין משנהו יש קשתות. לאורכה של הכנסייה יש מבנה מתומן שבכל אחת מקצוות צלעותיו יש חלון. כניסתה חומה ועליה חרוטים סמלי המסדר הפנציסקני וסמלה של הארץ , שמעליהן יש חלון המכוסה בויטרז צבעוני שבו מצויר ציורו של הצייר האיטלקי ליאונרדו די מנגו. כשתיכנסו לכנסייה תוכלו לראות אולם מרכזי שמצדו השני ממוקם סלע גיר שבשלו הקימו את המקום. מאחוריו ממוקם מזבח העשוי משיש המוקף בציור קיר גדול שבו מציגים את סעודתם של השליחים. קירותיו של האולם המרכזי מכוסים בלוחות שיש בצבע אדום שעליהם חרוטים ציורי קיר וגבס שעליהם מצוירים מוטיבים מעולם הצומח. בסמוך לכנסייה תוכלו לראות את מעיין השליחים\ מעיין ישו.
אטרקציות בסביבה
מרכז מרים הבינלאומי
אטרקציה הממוקמת לצדה של כנסיית הבשורה הקתולית, שבה כל אחד יכול לחוות את סיפורה של מרים הקדושה באמצעות מולטימדיה שאותה תוכלו לשמוע בכל אחת מעשר השפות שתבחרו . בנוסף תוכלו לטייל בגן הבוטני שבו תוכלו לראות כ- 400 זנים של צמחים שנזכרו בספר התנ”ך. גם תוכלו לטייל באתר הארכיאולוגי שבו תוכלו לראות שרידים שונים מתקופות שונות. אף תוכלו לעלות לתצפית המשקיפה על העיר. במקום יעמדו לרשותכם אולמות המיועדים למפגשים שונים, אולמות תפילה, חנות מזכרות וקפיטריה.
כניסה: בתשלום.
שעות פתיחה: בתיאום מראש.
–
בית המרחץ העתיק
בית מרחץ מיוחד מהתקופה מהתקופה הצלבנית הממוקם בכיכר המעיין. משם תוכלו לרדת במדרגות כשלושה מטרים שיובילו אתכם לבית מרחץ מיוחד מהתקופה הרומית. אף תוכלו לראות את הסאונה, מערות החימום, התנור, כלי הקיבול, צינורת החרס והעמודים הלבנים התומכים במקום. לצדו יש גלריה שבה תוכלו לראות זנים שונית של קקטוס וגם לקנות אותם.
שעות פתיחה: כל יום, למעט שבת בתיאום מראש
אורך הסיור: כשעה וחצי.
כניסה: בתשלום.אם תרצו לכלול בסיור גם קפה ועוגה, תצטרכו להוסיף כסף.
–
מטחנת הגליל –אלבאבור שבשוק
מטחנת הגליל ממוקמת בבניין אבן עתיק מתקופת המאה התשע-עשרה שבו טוחנים זנים שונים של תבלינים, חליטות תה, צמחים, דבש, תמרים, עשבי מרפא, שמנים, דגנים וחיטה. מקצתם נשארים כמות שהם ומקצתם הופכים למוצר מוגמר. במקום תוכלו לשמוע על ההיסטוריה של המקום, על תהליך ייצור המוצרים כיום, תוכלו לקנות את המוצרים שהמקום מכין בחנות הממוקמת במתחם.
שעות פתיחה: כל יום, למעט ראשון משמונה וחצי בבוקר עד שבע וחצי בערב.
מסעדות בסביבה
מסעדת אלרדא
מסעדה הממוקמת במבנה עתיק מעל לכנסיית הבשורה, שבה מציעים ארוחות בשריות, ארוחות דגים, ארוחות של פירות ים ומאכלים המאפיינים את העיר נצרת.
שעות פתיחה: ביום ראשון משבע בערב עד שתיים בלילה. מיום שני עד יום שבת מאחת בצהריים עד שתיים בלילה.
–
מסעדת סבאח ומסא
מסעדה הממוקמת בכיכר המעיין ומציעה אוכל ערבי אותנטי עם אוכל בינלאומי הכולל ארוחות בשריות, ארוחות חלביות, ארוחות דגים, ארוחות של פירות ים. בנוסף תוכלו לאכול במרפסת המסעדה שממנה תוכלו להשקיף על כיכר המעיין והכנסייה שלצדה.
שעות פתיחה: תשע בבוקר עד חצות.
–
מסעדת תשרין
המסעדה ממוקמת מול כיכר המעיין במבנה עתיק שהוקם בשנת 1868 ששימש לבית מגורים, ולכן במקום יש אווירה ביתית ונעימה. במסעדה תאכלו אוכל מסורתי כגון קורדון של אווז מעושן וגבינה, עראיס – קבב וגבינה עטופים בבצק פילו לצד אוכל מודרני. מדובר בארוחות בשריות, ארוחות של פירות ים וארוחות ערביות אותנטיות.
שעות פתיחה: שתים-עשרה בצהריים עד הלקוח האחרון.
–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.