• תַפרִיט
  • תַפרִיט
מערת פער - נוצר על ידי מעלה היצירה יוצר Ranbar. מויקיפדיה

מסלול טיול מומלץ לשמורת מערת פער

דף הבית » מסלול טיול מומלץ לשמורת מערת פער

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

 מערת פער. צילם: רן בר – ויקיפדיה לפי רישיון CC BY-SA 3.0 

כללי: המסלול אינו קשה ואינו ארוך, אך ניתן בכל זאת להימנע ממנו ולהגיע ישירות למערת פער למי שמעוניין. זהו מסלול נוח ויפה, הכולל נקודות תצפית מרהיבות, צמחיה עשירה וביקור במערה הקסומה. כל המשפחה יכולה ליהנות בטיול בנחל ובמערה, ואם תגיעו בחורף – לאחר ימים גשומים במיוחד – תוכלו לצפות בזרימה מסעירה של מים הנבלעים אל תוך המערה.  

חבל ארץ: הגליל המערבי.

נקודת התחלה: חורפיש (כיכר מזרחית).

נקודת סיום: שמורת מערת פער.

מפת סימון שבילים: כחול 2176 ירוק 2175

נקודות ציון: 1823-2689\ Lng:35.38567336563141 Lat:33.03129440419182

שילוט והכוונה במסלול: יש – כחול וירוק. בחלק האחרון של המסלול אין סימון.

עונות מומלצות: כל השנה. מומלץ להימנע מהמסלול בימים גשומים או תחת תנאי שרב.

משך המסלול: כשעתיים.

מאפייני המסלול: המסלול נוח ומתאים למשפחות.

רמת קושי: קל.

אורך המסלול בק”מ: כ- 4.5 קילומטרים.

כניסה: חינם.

שעות כניסה: יש להגיע לכל המאוחר 3.5 שעות טרם החשיכה.

איך להגיע: נוסעים על כביש הצפון (899) לכיוון מערב ומתחברים לכביש 89 (בקרבת היישוב סאסא) עד להגעה לחורפיש ; להגעה ישירה אל מערת פער (ללא מסלול הנחל) – נוסעים על כביש הצפון (899) לכיוון מערב וחולפים על פני היישוב סאסא. לאחר כחצי קילומטר קיים שילוט לעבר מערת פער.  

חניה: ביישוב הדרוזי חורפיש. מי שמעוניין להגיע ישירות למערת פער (ללא הטיול בנחל) יכול לחנות במגרש החניה של השמורה. המסלול אינו מעגלי – אם אתם מגיעים בשני רכבים, מומלץ להחנות רכב אחד בכיכר המזרחי בחורפיש ואת הרכב השני בחניון מערת פער.

קליטה בקשר: תקין בתחילת המסלול ובסיומו. לאורך המסלול קיימים שיבושים.

נקודת מילוי מים: אין, מומלץ להגיע מצוידים מראש.

אזהרות למפגעים במסלול: קיים קטע הליכה בתעלות הניקוז שבין כביש 8933 לגדר המטעים – יש להיזהר בקטע זה.

מקומות להפסקה במסלול: במטעי הזיתים, חורש האלונים ובמערה.

פריחה ומוקדי עניין עונתיים: לאחר גשמים רציניים תהנו מתצפית על מים גועשים הנבלעים במערה (אם כי בימים אלה יש להימנע מכניסה למערה משום שהיא מסוכנת). בסתיו ישנה פריחה יפהפייה של גיאופטים בחורשה המקיפה את המערה, בנוסף לפירות של ורד הכלב ועוזררים.

לינה מומלצת: המקומות הקרובים ביותר הם בסאסא או במירון. לרשימת המלונות המומלצים

קריאה מומלצת: “קום והתהלך בארץ” (עמנואל הראובני, ערך “שמורת מערת פער”); “ארץ הצבי והיעל” (עוזי פז, ערך “שמורת מערת פער”)

 

מידע כללי על האזור:

האגדות מספרות על אנשים וחפצים שנפלו אל המערה וצצו בריאים ממעיינות מרוחקים יותר. אנשי הכפר פקיעין, לדוגמה, השליכו את נושה המיסים של האזור אל תוך המערה, אבל מצאו אותו בפתח המעיין של הכפר כשחזרו, כשהוא בריא ושלם.

 

המסלול:

נצא לדרך מכפר חורפיש הדרוזי, על כביש 89. המסלול מתחיל בכיכר הסמוכה ליציאה המזרחית מהכפר ופונה לכיוון צפון מזרח, דרך בתי הכפר עד שהכביש הופך לדרך עפר (הליכה באורך 300 מ’ בערך). נמשיך על דרך העפר לכיוון צפון, בתוך אפיק נחל חירם המתחבר בהמשך לנחל פער, בין מטעי הזיתים. לאחר כקילומטר נגיע לדרך עפר היורדת ממערב ונמשיך בהליכה כחצי קילומטר נוסף לכיוון צפון-מזרח בתוך ערוץ הנחל, עד לכניסה לחורש האלונים.

בחורש האלונים הטבעי נעלה מזרחה ונצעד כקילומטר וחצי עד לשינוי הכיוון צפונה. 200 מ’ לאחר מכן נגיע למפגש עם מסלול ירוק שמתחיל בצפון ועולה מערבה, לכיוון הר אדיר. נמשיך על המסלול הירוק למשך 300 מ’ נוספים עד לגדר המטעים. בשלב זה מסתיים הסימון הירוק.

נמשיך לצעוד בצמוד לגדר ונרד צפונה כ-100 מ’ לכביש הצפון (8933), ממנו נמשיך מזרחה כחצי קילומטר בתוך תעלת הניקוד עד לכניסה למערה.

אטרקציות בסביבה: מאחר שהמסלול אינו ארוך או קשה, מומלץ לנסות אטרקציות נוספות באזור, כמו אגמון החולה, חוות בר יער, רפטינג בירדן או סיור ביקב מיקבי הצפון המשובחים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם