מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
קרואטיה היא לא תגלית חדשה לישראלים, אך בשונה מצרפת, אליה מגיעים בידיעה כי חלק מהטיול כולל התפעלות מהגסטרונומיה המקומית והמדוברת בעולם,
credit: ToUncertaintyAndBeyond
בעוד שהתייר היפני נהנה בעיקר כשיש לו משהו לצלם, והתייר הבריטי נהנה מגילוי הפאבים המקומיים וטעימות חוזרות ונשנות של הבירה המקומית, הרי שהתיירים הישראלים אוהבים לאכול טוב, ויום בו אין ארוחה אחת טובה לפחות הוא יום חופשה מבוזבז.
קרואטיה היא לא תגלית חדשה לישראלים, אך בשונה מצרפת, אליה מגיעים בידיעה כי חלק מהטיול כולל התפעלות מהגסטרונומיה המקומית והמדוברת בעולם, הרי מרבית התיירים והטיילים שנוחתים בדוברובניק לא מגיעים לשם בעקבות גחמות גסטרונומיות וסקרנות של הלשון, אלא כדי לגלות ארץ תיירותית שמדברים עליה כל-כך הרבה בשנים האחרונות.
עוד דבר שהתייר הישראלי אוהב מאוד הוא מחירים “הוגנים”, או במילים אחרות – הכול חוץ מלצאת פראייר. טיול בקרואטיה יכול, אם כך, לענות על שניים מהקריטריונים הראשיים של התייר הישראלי – אוכל טוב ורב, במחירים שווים לכל נפש, מה שמהווה בסיס חזק ומלא הבטחה לחופשה מהנה מהסוג שכולנו אוהבים.
שירותי תיירות מומלצים בקרואטיה < סיורים מודרכים, מסעדות, אירועים במחירים נפלאים. מטעם חברת בת של טריפ אדוויזור
מקומות לינה מומלצים בקרואטיה, במחירים הכי זולים ברגע זה
המלצה לספרי טיולים ומפות מומלצים על קרואטיה באנגלית
–
המטבח הקרואטי – מדינת האיים
לא כולם יודעים שמעבר לדוברובניק היפה ולאגמי פליטוויצה המרשימים, קרואטיה מחזיקה תחת דגלה לא פחות מ-1,185 איים הפזורים מעדנות מול קו החוף המרשים שלה, הנושק לים האדריאתי.
אין זה פלא, אם כך, שהמטבח הקרואטי נשען בחלקו הגדול על מזונות מהים, על שפע הדגה המוצאת את דרכה מדי יום אל החוף, ומשם אל הצלחת. פשטותו של המטבח הקרואטי הופכת אותו נגיש לכולם, ושלא כמו העידון והאנפוף הצרפתי, הרי שגם התייר הממוצע יוכל למצוא את תענוגות החייך בעודו נוגס בעוד כף דשנה של ריזוטו פירות ים טריים, מפרק בתאווה צדפות נימוחות, ומגלה שילובי פסטה ודיונון, במפגש עם המטבח האיטלקי וההשפעות של וונציה, והסועד חדי העין יגלה את ההשפעות ההונגריות על המטבח המקומי, והרי הונגריה חולקת גבול הנמשך לאורך צפונה של המדינה (הנסיעה מזאגרב, בירתה של קרואטיה, לבודפשט, בירת הונגריה, לוקח קצת יותר משלוש שעות).
תעשיית היין בקרואטיה, שמעל 60% מתוצרתה היא יין לבן, שוקקת חיים ופעילות, ומושתתת בעיקר על שני אזורי היין הגדולים במדינה – היבשתי (CONTINENTAL) ואיזור החוף (Coastal), כאשר האחרון כולל את האיים השייכים לחבל דלמטיה ואיסטריה. מבחר היינות מרשים במיוחד, לבנים ואדומים כאחד, וחובבי היין ימצאו את עצמם מתרגשים עד דמעות, בייחוד אחרי כמה כוסות.
רוב האוכל והיין שמחכה לכם בחדרי האוכל, המסעדות, בבתי הקפה ואפילו במזנונים לאורך הדרך זול ברובו, והבירה המקומית טובה למדי, ומרעננת בחודשי הקיץ החמים. אתם מוזמנים לגלות בניסוי וטעי(מ)ה, או לפקוד את אחד או יותר מהמקומות המומלצים בסוף המאמר.
–
נחיתה רכה ויפה – מגלים את זאגרב, ומתאהבים
התיירות האמיתית היא עניין של סקרנות, עניין של רצון לגלות ולהיות מופתעים, לחקור ולפגוש את מה שהמקום החדש מציע לנו. זאגרב היא מטרה נאה לחובבי התיירות האמיתית, שכן היא משרה קסם מסתורי על המבקרים בה, אפילו באותם הימים בשיא העונה, כאשר אתם מוקפים באינספור תיירים ובבליל השפות, שבתוכו משתלבת, ויש אומרים משתלטת, העברית הצחה, לעיתים אפילו מפיותיהם של צעירים מקומיים שפוגשים כבר שנים את התייר הישראלי, והיו חריפים, וככל הנראה צעירים מספיק כדי לקלוט חלק משפת הקודש.
יופייה של העיר העתיקה כאילו נובע ומשלים את יופיין של הנשים המקומיות, טמירות, אציליות, בעלות תווי פנים חדים ועיניים חודרות, יופי שקשה לפספס, יופי שעורר בי את השאלה האם אין זו חלק מהסיבה שקרואטיה הפכה ליעד כה מבוקש?
העיר מלאה בכיכרות, טראסות מזמינות, רחובות קטנים, גני חמד מטופחים וסמטאות מפתות, מה שהופך את השיטוט לחוויה של שינוי מתמיד, בעודנו מגלים את העיר התחתית והעילית, שני מוקדי התיירות של העיר, והאזורים ששווה להכיר.
ההמלצה הראשונה היא גיחה מהירה למשרדי לשכת התיירות המקומית בשביל לאסוף עותק של העלון לתייר, מסמך המציע שני מסלולים לגילוי ההזדמנויות התיירותיות המוכרות של העיר זאגרב, כולל הסברים בסיסיים על המונומנטים שבדרך, ואולי עוד חוברת על מקומות בסביבת העיר. החוברת באנגלית, ומשרדי הלשכה ממוקמים בכיכר המרכזית של העיר, כיכר Ban Jelačić Square.
משם תמשיכו לעבר הרכבל שייקח אתכם ל- Gornji Gradהעיר העילית של זגרב – שממוקם ברחוב Tomićeva , ואשר ייקח אתכם לבסיסו של המגדל – Kula Lotrščak.
הרכבל עובד יום-יום מ-06:30 ועד 22:00, והוא בתשלום.
–
זאגרב – המקומות המומלצים בעיר העילית:
העיר העילית של זאגרב מציעה לתייר מפגש עם הארכיטקטורה של המאות ה-17 וה-18, לא עתיק במיוחד, אך בהחלט מרתק, והאווירה הכללית היא של כפר גדול (זאגרב כולה מאכלסת בסה”כ 800,000 תושבים).
השוק הראשי והצבעוני של העיר העילית, שוק דולאק (Dolac Market), ממוקם בדיוק מאחורי הכיכר המרכזית, ומציע לתייר מפגש מרתק עם ירקות העונה בשוק האיכרים, הצלילים של השוק, המראות האינסופיים, והזדמנות לגלות ולצלם לא מעט מראות מיוחדים, כמו אלו שנגלים בשוק הפרחים הקטן שברחוב Splavnica (חלק משוק Dolac).
התנועה הרוחשת של השוק מעוררת חשק ותיאבון, ובעוד שהמגוון גדול, המחירים נמוכים, וכל מה שנדרש מכם בכדי ליהנות מהשפע המקומי הוא להצליח להתגבר על הדחף לשוטט, ולבחור מה מכל הצבעים והריחות אתם רוצים להרגיש בבלוטות הטעם.
מעבר לפרחים ופירות וירקות העונה, שיטוט בשוק יגלה בפני המטייל המתמיד גם סמטה המציעה שוק שלם של בגדים, ואילו החוקרים המעמיקים יכולים לרדת לעומק האדמה, שכן מתחת לכיכר המרשימה מתחבא שוק תת-קרקעי המציע שפע של בשר ומעדנים, דגים ופירות ים.
כתובת: Dolac 10000
שעות פעילות: ב’-ו’ 07:00-15:00, שבת 07:00-14:00, א’ 07:00-13:00
–
ביקור חטוף אצל הארכיבישוף – כנסייה שאסור לפספס בזגרב
כשמבקרים בעיר אירופאית אי-אפשר לפספס את הכנסיות המקומיות, בייחוד כאשר מדובר בביקור בקתדראלה, ועוד יותר כאשר מדובר במקום מושבו של הארכיבישוף של זגרב, שכדאי לבקר, ואשר בחר להתמקם באחת הכיכרות המבוקשות בעיר – כיכר הקאפטול (Kaptol), ובצדק.
כבר בדרך לכיכר היפה עיניכם תמשכנה כמו בחוט קסם לעבר משהו המנצנץ בגובה, וכאשר תתקרבו תגלו כי מדובר ללא ספק במריה, הבתולה המפורסמת בהיסטוריה, שהתגלמה במקרה זה כפסל זהוב המוצג לראווה על-גבי עמוד גבוה לצד ביתו של הארכיבישוף, לא גבוה כמו שני הצריחים המפורסמים של הכנסייה, שבין היתר מהווה את סמלה הרשמי של הבירה הקרואטית.
מומלץ לא לדלג על ביקור בתוך הכנסייה שמצליחה להרשים גם עם עיצוב הפנים שלה, ולספוג מעט מהאווירה המלכותית שבמקום. חובבי האומנות יעריכו בוודאי את אוסף הציורים מהמאה ה-13, ואת מגוון יצירות האמנות במקום, ובעיקר את חדר תשמישי הקדושה המקומי, שנחשב למוצג ארכיטקטוני בפני עצמו.
איך להגיע: לכו מזרחה בשוק של דולאק (רחוב DOLAC) עד לרחוב Kaptol ul בו תפנו ימינה, שמאלה ב- Ul. Tome Bakaća. פנו ימינה ושוב שמאלה – ואי אפשר לפספס. צעידה של שלוש דקות לכל היותר.
כתובת: Kaptol ulica 31 10000
שעות פעילות: ב’ עד שבת 10:00-17:00, א’ 13:00-17:00.
טלפון: +385 1 481 4727
המשך הסיור בזגרב העילית יעבור דרך שער פייר, נקודת חובה שמדברת בעד עצמה, ככל הנראה השריד האחרון לחומה העתיקה שסבבה את העיר והדרך המועדפת להיכנס לגראדק (Gradec), החלק שמשלים את אזור Kaptol, שני החלקים שמהווים את מרכז העיר.
האווירה שונה למדי בחלק זה של העיר. הכיכרות מקבלות צורה מרובעת, הכול קטן יותר, מהבתים הלבנים ועד למוזיאונים, ואפילו הכנסיות, שאחת מהם, פנינה אמיתית, היא כנסיית מרק הקדוש (St. Mark’s Church) קטנה אך יפהפייה, ואין ספק שחלק מקסמה נובע מהעובדה שאת היופי של החלל הפנימי ניתן לראות רק בעת המיסה, שמשרה אווירה מיוחדת על המקום.
איך להגיע: עברו את שער פייר ופנו ימינה לתוך stara gradska vijećnica, ושמאלה ל-Trg Svetog Marka 5.
כתובת הכנסייה: Trg Sv. Marka 5
שעות פעילות– ניתן לבקר בכנסיה רק בזמן המיסה היומית – ב’-ו’ 07:30 ושוב ב-18:00, שבת 07:30, ובימי א’ ב-10:00, 11:00, ושוב בשעה 18:00.
זגרב היא כאמור הבירה של קרואטיה, ובחלק זה של העיר התמקמו בנוחות מוסדות השלטון השונים.
טלפון: +385 1 4851 611
–
עם המבט קדימה ולמטה – בית הקברות מירוגוי (Mirogoj)
Gradec לא גדולה, ומומלץ לשוטט בה מעט, ובעיקר להקדיש שעה קלה להליכה לעבר בית הקברות מירוגוי (Mirogoj) ולגלות את נופה של דונג’י גראד (Donji grad) העיר התחתית.
במבט הבוחן ניתן לזהות מתווה בעיר התחתית, מעין רצף של גנים ירוקים הנמצאים רובם ככולם בסמוך למונומנט זה או אחר, נקודות ציון שכדאי שתפגשו בסיור בעיר התחתית.
בית הקברות עצמו מקבל לקרבו מיעוטים מכל דת, ותוכלו לשוטט בחלקה מוסלמית ובחלקה היהודית ולגלות גם קברים של נישואים לא כשרים, כפי שמעידים הצלב הנוצרי ומגן-הדוד היהודי המתנוססים חבוקים זה בזה זה מעל קבר זוגי, מה שמזכיר לנו שהאהבה חזקה מהכול, שנייה, כנראה, רק לזמן.
חלק מהנקברים היותר מפורסמים בבית הקברות הם פרניו טוג’מן (Franjo Tuđman) נשיאה הראשון של קרואטיה לאחר שזכתה בעצמאות, הושע יעקבי (Hosea Hermann Jacobi) שהיה רבה הראשי של קהילת יהודי יוגוסלביה, ו Zlatko Baloković, כנר קרואטי מוערך שזכה לכבוד רב בחייו, וגם לאחר מותו.
איך להגיע:
או באוטובוס קו 106.
כתובת: Aleja Hermanna Bollea 27
שעות פעילות: 1 באפריל עד 30 ספטמבר – 06:00-20:00
1 באוקטובר עד 31 במרץ – 07:30-18:00
טלפון: +385 1 4696 700
–
מרכז העיר – זגרב תחתית – Donji grad
לאחר שהשקפתם על העיר התחתית, הגיע הזמן לבקר בה, והדרך הטובה ביותר למטה היא בחזרה ברכבל, מה שאומר שתצטרכו לחזור כלעומת שבאתם, אולי בדרכים אחרות ומגוונות, או לחילופין, בהליכה נינוחה עד למטה דרך הסמטאות היפות.
חלק זה של העיר מציע מגוון אטרקציות, ומהווה בית חם לתיאטרון הלאומי, ללא מעט מוזיאונים, ולגן הבוטני של זגרב ((Zagreb Botanical Garden, גן יפהפה שמשרה אווירה ייחודית על המבקר, מקום ששווה לנוח ולהתרענן בו.
הגן נפתח לציבור כבר בשנת 1891, ומכסה שטח של 50,000 מ”ר, שמהווים בית ליותר מעשרת-אלפים סוגי צמחים מכל רחבי העולם.
איך להגיע: טראם 2, 4, 9 או 33 לתחנת Botanički vrt
כתובת: Trg Marka Marulića 9A
שעות פעילות: החל מה- 1 לאפריל ועד ל-1 בנובמבר ימים ב’-ג’ – 09:00-14:30.
הגנים סגורים במהלך החורף.
טלפון: +385 1 48 98 060
הכניסה לגנים חינם.
–
התיאטרון הלאומי של קרואטיה בזגרב – הביקורות לא מטעות.
לא פשוט להמליץ על תיאטרון בחו”ל, בייחוד במקום בו השפה המדוברת לא מזכירה אפילו בקצת את האנגלית, שלא לדבר על עברית. רוב ההמלצות מדברות על המבנה המרשים, והסיור במקום עלול לעורר קנאה אצל שחקני תיאטרון ישראלים, לנוכח ההוד והפאר, והרצינות שבה הקרואטים לוקחים את המשחק שלהם, אם אפשר לשפוט לפי ההשקעה בבניין התיאטרון.
בלט, אופרה, דרמה, כל מה שחובב מופעים מושבע מחפש מחכה לכם בתיאטרון הלאומי, ולוח ההופעות ממתין לכם בקבלה, או באתר האינטרנט של התיאטרון בקישור שמופיע בהמשך.
איך להגיע: צאו מהגנים הבוטניים של זגרב לכיוון Trg Marka Marulića וצעדו צפונה, כשהגנים נמשכים משמאלכם. ברחוב השני, שהוא Trg maršala Tita פנו שמאלה, ומיד מימינכם יופיע המבנה המרשים.
או לחילופין: טראם 12, 13, 14 או 17 לתחנת Trg m Tita
כתובת: Trg Marsala Tita 15
שעות פעילות: לפי האירוע – ראו את לוח המופעים של העונה. (משרד הכרטיסים פתוח ב’-ש’ 10:00-14:00 ושעה וחצי לפני תחילת כל מופע)
טלפון: +385 1 4888 418
התיאטרון הלאומי של קרואטיה בזגרב
המשיכו את המסע הקצר מהתיאטרון בצעידה של 7 דקות לעבר כיכר פררדוביצ’ב (Preradovicev Trg), כיכר מקסימה שמארחת דוכני פרחים, מה שהופך אותה למרחב מרגיע ונאה במיוחד, מקום לעצור ולשתות בו קפה.
בכיכר תגלו את פסלו של פטר פרייראדוביץ’ (Petar Preradović) שעל שמו נקראת הכיכר, ואשר היה משורר, סופר וגנרל צבאי מוצלח בצבא האוסטרו-הונגרי. חדי העין מביניכם אולי יזהו את השם, ולא את הפנים החקוקות בסלע, שכן קרוב לוודאי שנתקלתם באותו הטיפוס בביקורכם בבית הקברות Mirogoj שם הוא קבור, ושם הוא אף זכה למונומנט נוסף לזכרו.
איך להגיע: מהתיאטרון הלאומי פנו מזרחה לתוך Trg maršala Tita כששתי המדשאות המזרחיות של התיאטרון עוטפות אתכם משני הצדדים, והתחברו ימינה לרחוב Masarykova ul. ב- Preradovićeva ul פנו שמאלה והמשיכו ישר עד לכיכר.
כתובת: Bogovićeva ulica 5
–
יוצאים מזגרב – מגלים עולם ומלואו
בעוד שהעיר עצמה אטרקטיבית לתיירים, הרי שסביבתה מגלה שיש לה הרבה שכיות חמדה להציע למי שמוכן להרחיב את נקודת המבט. הטבע בסביבה המיידית של זאגרב, וגם בכל המדינה, ירוק ורווי במים זורמים, טבע עוצמתי במלוא מובן המלה.
ממערב לעיר תמצאו את אחד מחבלי היין, והכבישים זכו לשלטים שנועדו ככל הנראה לתיירים המקומיים (שכן הם בקרואטית), ומספרים לנהג שהוא נוסע על “דרך היין” (Vinsca Cesta), והנופים מדרך זו יפהפיים, ופורשים את סיפור הכרמים הרבים, המונחים בנונשלאנטי לאורך הגבעות, ושלא כמו בארץ, לא מדובר בטרסות, אלא בכרמים שניטעו בשיפוע, לפי טוואי הקרקע המקורי.
הדרך שזורה ביקבים קטנים, ונסיעה ערנית ומודעת תזכה אתכם בהזדמנויות שונות לסטות מן הדרך הראשית, ולגלות יקב משפחתי חביב, לטעות ולרכוש יינות איכותיים במחירים נגישים, ולרענן את ארון היינות שלכם. אם אתם חובבי יין כמוני, מהר למדי תגלו שרכשתם לא מעט בקבוקים, שכן הטעם טוב והמחיר נמוך, ומטעימה לטעימה הנטייה לנדיבות הולכת וגדלה.
כשאתם נזהרים לא לשתות יותר מדי וכשאתם זוכרים שאתם נוהגים בארץ זרה, בכבישים צרים ובאזור הררי, זכרו לעצור להתרעננות באחת מהמסעדות הכפריות הנטועות לאורכה של דרך היין, או שתזכו לטעום ממיטב המאכלים המקומיים במטבח של יקב זה או אחר המציע את בישוליה של אשת היינן.
כדי להסתובב בין היקבים יש צורך ברכב, ומעבר לאזור ההררי וכבישיו המפותלים, הרי שהנהג הקרואטי הממוצע נוהג כמו שילוב של נהג איטלקי עם נהג מונית מסיני, אז יש צורך בערנות וזהירות על הכביש.
–
אגמי פליטביצה – אם אין יין, נשתה מים, והרבה!
מים הם מקור החיים, ואם אתם כמוני, הרי שהתחושה של טיול באזור רווי מים היא משהו שקשה לתאר במילים. הערים התיירותיות ועם האווירה הנעימה בעולם הן ערים עם מים, כמו אמסטרדם עם תעלותיה הרבות, פריז עם הסיין המרשים, ופילו לונדון האפרורית עם נהר התמזה.
קרואטיה בורכה במים רבים, ואגמי פליטביצה (Plitvice Jezera) הם אחד המקומות הרטובים באזור, פנינת חן אמיתית במסע, ומפגש מהפנט עם הטבע האירופאי במלוא הדרו.
הפארק הלאומי של אגמי פליטביצה הוכר בשנת 1979 כאתר מורשת עולמי של האנושות על ידי אונסקו, ובכל שנה יש למעלה ממיליון מבקרים בפארק המציע לכל מבקר לגלות את שישה-עשר האגמים ושני המפלים שבשטחו, המשתרע על פני קרוב ל-300,000 קמ”ר.
ההיסטוריה של המקום עתיקה, עם ישובים אילירים, קלטיים, רומאים ועוד, והיא גם עקובה מדם, שכן ארע המקרה שהניע את מלחמת העצמאות של קרואטיה במקרה שנודע כ”תקרית אגמי פליטביצה“.
האגמים נמצאים במרחק של קצת פחות משעתיים נסיעה מזאגרב, אשר מתחילה בכבישים צידיים, וממשיכה על הכביש הראשי הנוסע לכיוון ספליט (Split) – כביש E65/E71, בו תצאו לפי השילוט ל-D1 ב- Ličko-senjska županija עד לאגמים.
באגמים עצמם תמצאו חניונים מסודרים, וכמובן מספר מלונות ומסעדות. השמורה פתוחה לחלוטין למי שמגיע מהכביש, אך הכניסה היא דרך השערים הרשמיים לאחר רכישת כרטיסים באתר התיירות הרווחי ביותר בקרואטיה.
עם הכרטיסים תוכלו להיכנס לאתר, ולסייר במסלולים המסומנים בהתאם לסבלנות, הסיבולת והרצון שלכם, שכן ישנם מסלולים החל משעתיים ועד ליום שלם, והנוף בכולם מציע אינספור גוונים של ירוק וכחול עד טורקיז מהפנט, לשטוף בהם את העיניים ואת הנשמה, ובמקביל ליהנות מהפלגות חופשיות על המעבורת הקטנה באגם הראשי.
בדרך תמצאו פינות חמד לעצירה, מנוחה והתרעננות, ושני מזנונים נמצאים בשטח הפארק, עם אוכל שהייתי מוותר עליו בשמחה, לכן ההמלצה היא להביא אתכם סנדביצ’ים או ממיטב המוצרים שרכשתם בשוק דולאק בזגרב, וכמו כן מים טובים לשתייה, שכן מעבר למספר ברזיות, המים בנהרות לא מומלצים לשתייה מסיבות שאינן ברורות לי עד היום.
מי שרוצה לגמוע את כל האגמים בפארק יצטרך לצעוד כמה עשרות ק”מ במעלה ובמורד השבילים, שכן האגמים הרבים מדורגים, והמים זורמים באופן מרהיב מהגבוה לנמוך.
המפלים היפים, האשדות בין הנהרות, הצוקים הגבוהים והצמחייה הרבה מייצרת תחושה של חיים חדשים, התחדשות בלתי פוסקת, ואופטימיות אין-קץ, שעלולה לגרום גם לציני ביותר שבינינו לשכוח כי ישראל צמאה ומתייבשת, שכן העולם מושלם, ויש בו מאגרי מים ללא קץ, מה שמרגיש מאוד נכון בפליט ביצה, שכן שני נהרות גדולים מזינים את הפארק, במקביל לאינספור נביעות תת-קרקעיות ושפע כה מרהיב עד כי קל להיבלע לתוכו ולשכוח את כל הצרות.
את התיאבון שנפתח במהלך הסיור באוויר הצח והנקי של פליטביצה תוכלו לספק באחת מהמסעדות המקומיות שעל אם הדרך עם דגה מקומית שמתרחשת מחוץ לגבולות לפארק, שם הדיג אסור בתכלית. אם אתם מאוד רעבים, תוכלו לתפוס ארוחה באחת משישה-עשר המסעדות של הפארק, אך ההמלצה שלי היא להתאפק, ולמצוא מסעדה מקומית קטנה, מזנון או פונדק פחות תיירותיים.
שעות פעילות: כל השנה 07:00-20:00.
טלפון: +38 5 53 751 015
אתר האינטרנט הרשמי של אגמי פליטביצה בקרואטיה
הכניסה והחנייה בתשלום.
–
החוף הדלמאטי – מישור החוף של קרואטיה
כאמור, אנחנו עוסקים ביופי ותענוגות, ולמרות שאחרי העוצמה וההוד של האגמים לא יהיה פשוט למצוא משהו מרגש יותר, הרי שבכל זאת הנוף ההררי של רצועת החופים הקרואטית הנמשכת כמשיכת מכחול פתלתלה, בה הכביש האדריאתי (Jadranska Magistrala) התחום בין רצועת ההרים הגבוהים מאחד, והאיים האדריאטים מצידו השני של הכביש יזכיר לכם שאין קץ ליופי בעולם.
הנסיעה בכיוון דרום-מזרח תפגיש אתכם עם טרוגיר (Trogir), עיירה קטנטנה על אי קטנטן המופרד מן החוף בתעלה קטנטנה, חמוד, מרשים ושווה ביקור. עם היסטוריה יוונית, רומית וונציאנית, הארכיטקטורה בעיירה מגוונת ומרשימה, ואי-אפשר לפספס את הקתדראלה המקומית, קתדראלת סיינט לוברו (Cathedral of St. Lawrence) הנמצאת בכיכר הראשית.
–
SPLIT ספליט – העיר השנייה בגודלה בקרואטיה
טרוגיר הקטנה היא ביקור בדרך לעיר ספליט (Split), שנמצאת במרחק שעתיים וחצי מן האגמים, ומארחת כבר מאז המאה השלישית לספירה את הארמון המפואר של דיוקלטיאנוס (גאיוס אורליוס ולריוס דיוקלטיאנוס), שהיה קיסר באימפריה הרומית בזמנו, וככל הנראה, ולפחות לפי מראה הארמון שלו, אהב מאוד ארכיטקטורה.
העיר כולה מאכלסת למעלה ממאתיים אלף תושבים, והארמון המפורסם חולש על שטח של לא פחות משלושים אלף מ”ר, ובו מספר מבנים, והוא הפך לאתר מורשת עולמית של אונסקו, ובצדק מוחלט. המבקרים יתפלאו לגלות שבחלקו המערבי של השטח הגדול שהיה פעם כולו בשירות הארמון חיים כיום אנשים, שכן הוא מסופח לעיר העתיקה.
איך מגיעים: סיבוב הליכה באזור התיירותי של ספליט יוביל אתכם, בין אם תרצו ובין אם לא, ישירות לארמון.
שעות פעילות: כל יום 09:00-23:00
טלפון: +385 21 348 600
אתר האינטרנט הרשמי של ארמון דיוקלטיאנוס Diocletian’s Palace
הכניסה לארמון חינם (פרט לחפירות המרתף).
–
העיר עצמה, או יותר נכון האזור השווה ביקור, הוא רובע בבנייה מימי-הביניים, תיירותי מאוד, ומלא בפעילות וחיים, כיכרות עם בתי קפה ומסעדות מלכודות תיירים, וחיי היום-יום משתלבים בחיי התיירים בתערובת מופלאה, קסומה ושוצפת, המשך אנושי לזרימה של האגמים הגדולים.
כמו כל עיר גדולה באירופה, גם לעיר ספליט, או ‘אישפלטרו’ בפי בני עמנו בעבר, יש אספקט יהודי, וכאן תמצאו אותו ב”סמטת היהודים” שם שוכן בית הכנסת העתיק מן המאה ה-15, בכתובת – Zidovski prolaz 1, אשר מתוחזק על-ידי הקהילה היהודית הקטנטנה והחילונית בעיקרה החיה בשכונה.
–
ממשיכים לאורך החוף – דרומה דרך הפרוזדור של בוסניה
הנוף הנצפה מכביש הנמשך לאורך החוף לכיוון דרום הוא עונג צרוף, ומהווה המשך טבעי ויפהפה לטיול. הנוף מרהיב באמת, ואם כמוני גם אתם רומנטיקנים ונוטים להתרגש מתמונות פנוראמה מרשימות, הרי שגם אתם תתפתו לעצור ולהשקיף על שוב ושוב על מרחבי הים מעוטרי המפרצונים, זרועי האיים, ולהתפנק בכפרים הקטנים שכמותם יש רק באירופה.
הנסיעה בכביש מחייבת מעבר קצר בבוסניה ב”פרוזדור הבוסני”, אליה סופחה בשנות החמישים של המאה הקודמת העיר נאום (Neum), וזאת בכדי לאפשר גם לבוסנים גישה לים, למרות שכמעט כל תושבי העיר למעשה קרואטים, וככמות התושבים כך כמות המיטות המחכות לתיירים.
המעבר מהיר, והיציאה חזרה לקרואטיה תשלח אתכם לכיוון מערב בואכם הכפר סטון (Ston), בה אפשר אך ממש לא חובה לעצור לסיור קצר. מה שכן חובה הוא טעימה של הצדפות המקומיות, בסטון עצמה שבפתח אזור הגידול, או בחצי האי פליאשץ (Peljasac) שנדמה שהוא כולו חוות גידול צדפות אחת גדולה.
מעבר לצדפות חבל הארץ היפהפה הזה מתהדר גם בגידולי ענבים ליין, ומייצר לא מעט סוגי יינות אדומים, שמלווים היטב את ארוחת הצדפות שמחכה לכם. ההמלצה שלי היא להיכנס לאחת מחוות הגידול ולאכול את מהצדפות אשר נשלו זה עתה מן הים, וכמובן, לא לוותר על ביקור בחלק מהיקבים הפזורים לאורך הדרך, ולטעום ולרכוש מן התוצרת המקומית המשובחת.
בדרכנו לדוברובניק נעבור ב”דוברובניק הקטנה”, הלא הוא האי האדריאתי קורצ’ולה (Korčula), כדי לפקוד את הכיכר הראשית של האי עם הקתדראלה היפה, לשוטט בין הבתים היפים באווירה המיוחדת, לבקר במוזיאון ההיסטוריה של המוסיקה של ה”קלאפה” (Klapa) – סגנון מקומי של א-קפלה מדלמטיה וקרואטיה, או ביקור במוזיאון המקומי המציג, בין היתר, תצוגה נאה של פריטי היסטוריה כבר מהימים בהם האי היה תחת שלטון יווני.
במידה ואתם בתקופה זו של השנה, מומלץ לטעום מפסטיבל הבארוק של קורקירה (The Korkyra Baroque Festival), ולו בשביל האווירה. מנהג חדש שהחל בשנת 2012, מארח את המובילים במוסיקת הבארוק בעולם, עם אורחים מבריטניה, צרפת, איטליה ואחרות, וכמובן גם את אנסמבל הבארוק של קרואטיה.
הפסטיבל מתקיים בכל שנה בספטמבר, ומוטב להתעדכן מראש על התאריכים, בייחוד אם אתם חובבי הז’אנר.
עוד נקודת עניין חשובה בעיירה היא “המגדל” של מרקו פולו, או מוזיאון ביתו של מרקו פולו שבכיכר הראשית (33, Plokata Square) שכן מרקו עצמו אמנם נולד בוונציה, אך קורצ’ולה, האי בו נולד, הייתה תחת שליטתה של וונציה באותה התקופה. המוזיאון פתוח בכל יום בשעות 09:00-24:00, והכניסה בתשלום.
–
מגיעים לדוברובניק – מכבישי הפאר אל עיר עתיקה
כמו מרקו פולו, גם אנחנו ממשיכים לנדוד ולנדוד, ודרכנו תוביל אותנו בחזרה לכביש A1 המרגש לאורך חופו של הים האדריאתי, ועד לדוברובניק. הנסיעה ארוכה, ומומלץ להזמין מעבורת מראש בכדי להמשיך עם הרכב דרך הים ישירות לנמל של העיר העתיקה ספונת החומות.
העיר, שהייתה שסועה ומרוסקת מהמלחמה בשנות התשעים של המאה הקודמת, שוקמה לגמרי, ומעבר למפות המקבלות את פני כל מי שחוצה דרך כל אחד משעריה של דוברובניק העתיקה ומספרות על הנזק של העיר, קשה לזהות כי עד לא מזמן היה כאן חורבן.
המוזיאון המרכזי של העיר – ארמון הרקטור (Knežev dvor), היה בעבר מקום מושבו של הרקטור החל מהמאה ה-14 ועד לשנת 1808, השנה ה הסתיים שלטונה של הרפובליקה של דוברובניק. המוזיאון שווה ביקור, והמבנה עצמו, שנבנה מחדש לאחר שהארמון המקורי נהרס בשריפה בשנת 1435, יפהפה.
לא מעט כנסיות ומנזרים בדוברובניק, והשיטוט בעיר יחשוף בפניכם חלק מהן, ומומלץ פשוט לטייל ולחקור, לגלות את העיר העתיקה פיסה אחרי פיסה, תוך שאתם נהנים מהחלפת מבטים עם הים המציץ מעדנות מעת לעת, ומהפיאצות המקומיות המזמינות אתכם לטעום את הדגה היומית, היין המקומי, או פשוט כוס קפה מרענן.
אמנע מלהמליץ על האתרים השונים בעיר, ואולי אזכיר רק עוד אחד, האי לוקרום (Lokrum), אי פצפון אל מול חופי דוברובניק הנראה כמו גוש ירוק באמצע הים. אל האי מגיעים עם מעבורת היוצאת במשך כל היום (בעונה התיירותית) כל חצי שעה בדיוק.
האי מציע שיטוט נעים ועצל למנזר המקומי, לגנים הבוטניים, ולמבצר שבנקודה הגבוהה באי, בגובה של 100 מטרים מעל גובה פני הים, ואפשר לגלות את הלגונה שבאי, ולרבוץ עם המקומיים והתיירים על החוף הסלעי.
הסיור באי נעים ומרענן, ומהווה שינוי רדיקאלי למרחב העירוני הנעים אך האינטנסיבי של דוברובניק עצמה. את הכרטיסים למעבורת קונים במשרד שמול המעבורת עצמה, בנמל העתיק שבעיר, והמסע כולו אורך 10 דקות.
–
אל ההר השחור – מונטנגרו, המדינה הצעירה ביותר באירופה
בתשיעי ליולי 2011 הוקמה דרום סודן, והפכה להיות המדינה הצעירה בעולם, גונבת את ההצגה ממונטנגרו, שנפרדה מסרביה וקיבלה הכרה כמדינה עצמאית בשמיני ביוני 2006.
מונטנגרו (Montenegro), או צ’רנה גורה, נמצאת דרומית לקרואטיה, ובמרחק נסיעה קצרה, אך אל תשכחו כי מדובר במדינה אחרת, ויש לוודא מראש עם חברת השכרת הרכב שלכם מה הנוהל במקרים שכאלו, ולא כל חברה מבטחת את הרכב במידה ויצאתם מתחומי המדינה, מה שאומר שלא כל רכב שמנסה להיכנס למונטנגרו מקבל אישור מהרשויות.
אם הגעתם עד דוברובניק, מומלץ לא לוותר על קפיצה למונטנגרו, שמתהדרת ביורו כמטבע המקומי, ואף נושאת את סמלי האיחוד האירופאי, אך בעצם מעולם לא התקבלה כחברה באיחוד. למרות המטבע המקומי, המחירים עדיין נגישים, אך כיאה למדינה “באיחוד האירופאי”, גם אצל תושבי ההר השחור ניתן לזהות טיפוס מהיר במחירי המחייה, וכמובן, התיירות.
באם תמשיכו לנדוד דרומה, תגיעו בתוך שעה אחת מדוברובניק לעיר הרציג נובי (Herceg novi) השוכנת למרגלות הר אוריין, בה הרובע העתיק מעניין, אך דבר פרט אליו.
–
הישוב המעניין יותר הינו העיירה קוטור (Kotor), שכדי להגיע אליה תאלצו להתנהל בכבישים מפותלים לאורכו של מעין “פיורד” שנופו עצר את נשימתי, מעין גרסא בגוונים של טורקיז לפיורדים של צפון אירופה.
בוקה קוטורסקה, מפרץ קוטור, הוכרז על-ידי אונסקו כאתר מורשת עולמית, ואתם עומדים לגלות מדוע. הנוף שמתגלה בהמשך הדרך מסעיר ומרגש, ולפני שתגיעו לקוטור תפגשו בשני איים עליהם שובצו כמו אבני חן שני מנזרים, אחד לכל אי.
הדרך לא פחות ממהפנטת ביופייה, וקשה להחליט אם לעצור ולשקוע לתוך המרחב, או להמשיך לנסוע ולגלות עוד מהנוף המפתיע, אך העיירה עצמה שווה ביקור, ואולי סעודה טובה שתעזור לכם לשוב לקרקע אחרי המפגש עם הנוף האלוהי.
קוטור יודעת תיירות, ובין המוני בתי הקפה, המסעדות, המלונות והכנסיות תמצאו את עצמכם נשאבים לאנדרלמוסיה הכללית, ומגלים, בסופו של דבר, עיירה מקסימה במיקום מעורר קנאה.
עבור אלו שמעוניינים לצאת לחופשה בחוף ולנוח מתחת לשמש וליד המים הצלולים, מומלץ לבקר בבעיירה בודווה (Budva) במערב מונטנגרו שהיא אחד מהיעדים החמים ביותר בעולם כעת. בודווה ממוקמת על חוף הים האדריאטי, ולאורך 35 הק”מ של קו החוף המפותל שלה, שידוע כריביירת בודווה, יש רצועה של חופים יפים עם חולות בצבע זהב. בבודווה אפשר להירגע על כיסאות נוח לאורך החופים וליהנות מהנופים יוצאי הדופן של ההרים הסלעיים ושל היאכטות המפוארות. מטיילים שרוצים לצאת להרפתקה יכולים לטייל במפרץ בוקה (Boka Bay) במסגרת סיור לאי ממולה, למערה הכחולה ול’גבירתנו של הסלעים’. המשתתפים בסיור כזה יוכלו גם ליהנות משחייה ומשנורקלינג במערה הכחולה, ואפילו להיכנס למנהרה תת-ימית. העיר העתיקה של בודווה מימי הביניים, מוקפת בחומות אבן שנבנו על ידי הוונציאנים, עם רחובות מרוצפים אבן ועם המון מסעדות מקסימות, שבהן אפשר ליהנות ממאכלי ים טריים. בלילה, בודווה מתעוררת לחיים – עם עשרות ברים ומועדונים שבהם אפשר לרקוד כל הלילה, שלפעמים מארחים כמה מהדיג’ייז המפורסמים בעולם שמנגנים מוזיקת טכנו והאוס.
אם אתם רוצים ליהנות מהפראות של העיר אבל להתארח במקום שייתן לכם שקט ופרטיות, במקום האירוח Apartments Inspiration יש דירות סטודיו, דירות עם חדר שינה אחד ודירות משפחתיות שיתנו לכם מענה ראוי. הדירות נמצאות במיקום מבוקש, במרחק הליכה קצר מהעיר העתיקה ומהחוף, והרחק מהרעש של המועדונים. יש בהן מרפסת עם נוף מדהים שמשקיף על העיירה, ההרים שמסביב והים. האורחות והאורחים יכולים לקנות מצרכים מקומיים בחנות המכולת הסמוכה וליהנות מארוחת ערב שלווה בטרסה עם הנוף המדהים של השמש ששוקעת לים התיכון.
לאחר מכן תפגשו את אחד המקומות היפים והמשונים – סווטי סטפן (Aman Sveti Stefan). האי המקסים מחובר ליבשת ברצועת חוף דקיקה שנעלמת בגאות, ואת הסיפור ששמעתי מזוג מקומי אספר לכם כאן.
בעברו כפר דייגים רומנטי, האי נרכש בניין אחרי בניין על-ידי ממשלת יוגוסלביה בזמנו של טיטו, והפך עם השנים לאי-נופש ושעשועים לשועי עולם, וכיום נמצא בבעלות פרטית של חברה בשם “מקום נופש אמאן” ((Amanresorts International, המחזיקה במלונות פאר בעולם.
האי כולו הוא מלון אחד גדול (ויקר), והוא יפה גם מבפנים, אך בעיקר בעודכם לוגמים כוס קפה או כוס בירה וצופים בו מן החוף.
בעוד שבארץ ממערב ים, הרי שמסווטי סטפן הכביש מערבה יוביל אתכם עם הגב לים אל תוך פנים המדינה הקטנה, לעבר צ’טיניה (Cetinje), אשר מציעה לכם לא פחות מעשרה מוזיאונים, חלקם הגדול נמצאים בכיכר המרכזית של העיירה הקטנטנה, ובין המוזיאונים תמצאו את המוזיאון הלאומי של מונטנגרו, מוזיאון האומנות של מונטנגרו, המוזיאון האתנוגראפי של מונטנגרו, מוזיאון המלך ניקולה, ואחרים.
אל תפספסו את המנזר העתיק של קטניז’ה (Cetinje Monastery), מבנה מיוחד שכדאי להכיר כל עוד אתם בסביבה.
הדרך חזרה לקרואטיה היא במעבורת מטיוואט (Tivat), עיר קיט לחובבי הספורט הימי, ובעיקר שיט, בו תוכלו להתנסות גם כשתעלו עם הרכב לעבר קאנמרי (Kamenari), מה שיקצר לכם את זמן הנסיעה, אלא אם תעדיפו לחזור כלעומת שבאתם, וליהנות שוב מהנוף הבלתי נתפס של חבל הארץ הזו.
–
מקומות לינה מומלצים במחיר הכי זול בקרואטיה – השוואה
ערים
עיירות
מלונות שקיבלו דירוג גבוה בקרואטיה על ידי סוקרים דוברי עברית < לחץ על הקישור הכחול מימין
–
מסעדות מומלצות לאורך הדרך
מסעדת קונובה (konoba) בזאגרב
שילוב של המזרח התיכון והמטבח הבוסני יפגיש אתכם מגוון מעניין של מנות כמו uštipak , שהוא סוג של בצק מטוגן המוגש עם גבינה בשם קאימק ((kajmak, מעין שמנת עשירה שנעשית כמעט תמיד בצורה מסורתית, לצד פרושוטו בעבודת יד עם עלים ירוקים, ומגוון מזונות ים כמו שבלולים וצלופחים.
עוד מנה מסורתית מומלצת במסעדה היא “המחבת של סבא” – Didova tava, מחבת מלאה בכל טוב המוגשת כמו שהיא לשולחן, וכמובן, “המחבת של סבתא” – Babina tava , מחבת עשירה לא פחות, ומלאה בכל טוב המטבח המסורתי.
המטבח לא יקר במיוחד, אך לצד המנות הנגישות תמצאו גם מנות יקרות במיוחד כמו המנה המקומית של העוף השלם המוגש עם פולנטה, אך מספיק ליותר מאדם אחד, והאוכל? מעולה!
איך מגיעים: טראם קווים 4, 7 או 31 לתחנת Savski most
כתובת: Mletačka ul בעיר העילית (Gornji Grad)
שעות פעילות: כל יום 10:00-23:30
טלפון: +385 1 4851 154
הפייסבוק של מסעדת קונובה המומלצת בזגרב
–
מסעדת המלון דגניז’ה – hotel-degenija – מסעדה מומלצת באגמי פליטביצה – Plitvice Jezera
אם החלטתם בכל זאת לאכול ממש בקרבת האגמים, ולא לשוטט בכבישי האזור בחיפוש אחרי פונדק דרכים, אתם כנראה ממש רעבים, ועם בשרים ודגים כמנות מומלצות, ככל הנראה תשבעו בקרוב.
במסעדה מגוון מרקים, גבינות ומעדני בשר בתוצרת עצמית, וכל מה שאפשר לשים על הגריל – דגים (פורלים מקומיים, כמובן), עגל, בקר, עוף, הודו, חזיר, ואם אתם מכירים בשר נוסף, תגידו להם והם כבר יצלו לכם אותו, ויגישו לצד תוספות מצוינות.
אל תיבהלו מגודלה של המסעדה, שנועדה לשרת מלון ואת יעד התיירות הגדול והעסוק ביותר במדינה, אך שימו לב שלא הגיע אתכם אוטובוס של תיירים, שכן המטבע עלול להתעכב, והמקום עלול להיות רועש, כך שבמידה והם מתיישבים בחוץ, אולי תעדיפו לשבת בפנים במזגן, אחרת, שבו בחוץ ותיהנו מהנוף הפנוראמי הנשקף מהטראסה של המסעדה, נוף ירוק ומרגש.
איך מגיעים: יוצאים מהאגמים בחזרה לכביש D1 צפונה והמלון נמצא כ-1.7 ק”מ משמאלכם.
כתובת: Drežničko Selašte 59, Rakovica
טלפון: +385 47 782 60
שעות פעילות: כל יום 07:00-23:00
אתר המסעדה המומלצת באגמי פליטביצה hotel-degenija
–
Kamerlengo – מסעדה מומלצת בטרוגיר (Trogir) קרואטיה
המטבח פשוט ולא יומרני, עם הרבה בשר ומאכלי ים, כמו הרבה מסעדות אחרות בקרואטיה, ולא רק בחלקים התיירותיים שלה. קמרלנגו היא אחת המסעדות הוותיקות יותר במקום, והניסיון שהם צברו מורגש במנות שעשויות כמו שצריך.
איך מגיעים: שיטוט עצל במרכז האי הקטנטן יגלה את המסעדה בוודאי.
כתובת: Vukovarska 2
טלפון: +385 21 884 772
–
מסעדת Oštarija U Vidjakovi – אוכלים טוב בספליט
העיצוב הפשוט של Oštarija עם המפות המשובצות אדום-לבן, וקורות העץ הכהות בתקרה, רשתות הדייגים והתריסים היורקים יוצר תחושה נעימה של בית, אולי התחושה אותה חיפשו מלחים בעבר לאחר שעגנו על החוף, או שהיו בדרך החוצה למסע של חודשים ארוכים בלב ים.
התפריט מדבר בעד עצמו, ולפניכם מספר דוגמאות של מנות טעימות במיוחד, כדי לסבר את האוזן, ולחמם את מיצי הקיבה:
סרדינים ומקרלים במרינאדה מקומית, מרק פירות ים, סטייק סירליון ממולא, ירקות העונה מוקפצים בחמאה, ועוד.
תפריט היינות עשיר במיוחד, ומלא ביינות מקומיים במחירים שנעים מנגישים ועד למחירי אירועים מיוחדים, לבחירתכם.
כתובת: prilaz braće Kaliterna 8
שעות פעילות: כל יום 09:00 ועד חצות.
טלפון: +385 21 489 106
אתר הבית של מסעדת Oštarija U Vidjakovi בספליט
–
צדפות במסעדת Stagnum בסטון – מומלץ. מאוד!
אין הרבה מה לומר, ובאמת חבל על כל מילה, שכן עם מטבח שמספק צדפות שנשלו זה עתה מן הים קשה מאוד לטעות, ואכן, הם לא טועים, לפחות לא בצדפות.
אין הרבה מה לעשות בסטון, אבל אם אתם רוצים לאכול טוב, ולוודא שאתם לא נופלים עם הצדפות, Stagnum היא המסעדה בשבילכם. הימנעו מהדגים, שכן חלקם מהקפאה ואין סיבה לאכול לא טרי במקום עם כ”כ הרבה דגה.
כתובת: Imena Isusova 25
טלפון: +385 020 754 158
-0
קורצ’ולה – טאפאס דלמטי ומנות צבעוניות במסעדת Aterina
אם החלטתם שאתם אוכלים בקורצ’ולה, אז Aterina היא המסעדה שלכם, או בשמה הקודם והידוע לסועדים הקבועים בה – U Maje i Tonke. המסעדה מציעה מפגש מוצלח למדי בין מוצרים מקומיים לגמרי, לבין הגשה בינלאומית בביסטרו, נוסחא שנדמה שעובדת להם טוב מאוד, בייחוד אם שופטים לפי התור שמשתרך מחוץ למסעדה בשיא העונה.
בין הטאפאס הדלמאטי (כן כן, לא רק בספרד) לבין המטבח הים תיכוני, אין ספק שתמצאו את עצמכם מוקסמים, שבעים ומרוצים. מומלץ בפה מלא.
כתובת: Trg korculanskih klesara i kipara 2
שעות פעילות: כל יום 12:00-00:00
טלפון: +385 91 986 1856
0
דוברובניק – אוכלים טוב, אפילו טוב מאוד, ב-Azur, המלצה חמה על מסעדה חמה
מסעדת אזור (azur) צעירה אך בועטת, והיא המקום החם ביותר בדוברובניק, מה שאומר לא מעט בהתחשב בכמות, ואיכות התחרות. המנות מעניינות וכוללות הפתעות כמו עוף בקוקוס, כדורי בשר מתובלים היטב, סלמון בוואסאבי, וכיסוני שרימפס על מצע של חציל מקומי קלוי ברוטב קארי-קוקוס.
כתובת:
שעות פעילות: כל יום 12:30-23:00 (המטבח נסגר ב-22:00)
טלפון: +385 20 324 806
אתר הבית של המסעדה המומלצת ביותר בדוברובניק
=
מסעדה מומלצת בקוטור Kotor) Marija) – מלון מסעדה נאה במיוחד
מעבר להיותו מלון מקסים וקטן (רק 17 חדרים), מלון Marija מחזיק מסעדה לא רעה בכלל, עם תפריט מגוון ומחירים נגישים.
לוקח רגע להתרגל לעיצוב, שמפגיש את הסועדים עם 98% עץ, מהקירות, דרך הדלתות, כולל מסגרות החלונות, המנורות, הדלפקים ו… הכול! כשמתרגלים, מגלים שהוא יוצר אווירה נעימה ומכנסת, מתאימה במיוחד לארוחה טובה, או לחילופין, שבו בשולחנות המתפרשים על הכיכר להישאר עם התחושה של התנועה הנעימה בסביבה.
כתובת: Old town 449
שעות פעילות:
טלפון: +382 32 325 062
קישורים מומלצים לטיול בקרואטיה
מעבורות בדלמטיה (כלי תחבורה מרכזי באזור)
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.