• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול מומלץ של שלושה ימים בעיר ליסבון, פורטוגל

דף הבית » מסלול טיול מומלץ של שלושה ימים בעיר ליסבון, פורטוגל

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 20 דקות

ליסבון גדולה, אבל מרגישה כפרית, ומחולקת לאזורים וגבהים שונים, שכונות מגוונות, ואיכשהו לכל מקום אופי מעט אחר. לא פשוט לייצר מסלול בעיר מפוזרת שכזו, עם מרכזים תיירותיים גדולים וקטנים ואטרקציות שונות הפרושות על חלקים שונים של העיר.

מהרכבת התחתית, דרך הטראמים הצבעוניים והמפורסמים, ועד למעליות הרחוב, מסלול זה של שלושה ימים בליסבון בנוי כך שתוכלו להכיר את העיר על הנופים השונים, ההיסטוריה, האופי וקצת מהאוכל, וליהנות מתחושה שפגשתם אותה באמת, ולא רק על פני השטח.

קרדיט צילום ראשי: אתר Pixabay.

*גילוי נאות: עמוד זה עשוי לכלול קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

תוכן עניינים

מסלול טיול של שלושה ימים בליסבון

יום טיול ראשון בליסבון

מתכננים להיכנס להרבה אתרים ולהשתמש בתחבורה ציבורית? >> קנו את “כרטיס ליסבון”, שמאפשר נסיעה חופשית בתחבורה הציבורית וכניסה לעשרות אתרים בליסבון, כולל הפנתאון הלאומי, מרכז הסיפור של ליסבון ומספר רב של מוזיאונים. 

תחנה ראשונה: תצפית סנורה דה מונטה (Miradouro da Senhora do Monte)

אחת הדרכים הטובות ביותר לראות את ליסבון היא בבוקר, ומלמעלה. לכן, ההתחלה הטובה ביותר היא באחת מנקודות התצפית הגבוהות בעיר – תצפית סנורה דה מונטה. התצפית גבוהה לא רק גיאוגרפית, אלא גם ברמת הפופולאריות שלה בקרב תיירים ומקומיים כאחד, ובכל זאת שנייה בפופולאריות לתצפית Miradouro da Graca. לכן, עדיף להגיע אליה כדי שלא תצטופפו מדי בקרב התיירים (והכייסים) בעונת התיירות החמה של ליסבון, ותוכלו ליהנות מתצפית יפה ורומנטית בלי לדחוף את דרככם קדימה. אתם מוזמנים, כמובן, לצעוד גם לתצפית סנטה גראסיה (Miradouro da Graça), הממוקמת כעשר דקות הליכה מסנורה דה מנוטה.

בשכונת גראסה (Graça) תמצאו לא מעט קסם. מדובר בשכונה המשתרעת על הגבעה הגבוהה ביותר בעיר, ומארחת עוד אטרקציות ונופים, אופי ויופי אופייניים לליסבון העתיקה. התצפית המרשימה נותנת זווית רחבה במיוחד על העיר, מה שמאפשר לכם הצצה רחוקה ומפתה על אטרקציות ונקודות עניין בעיר, שחלקן מחכות לכם – מקומות שתגלו בשלושת הימים הקרובים בליסבון. כך למשל, תוכלו לזהות את טירת סאו-ז’ורז’ה (Castelo de São Jorge) המפורסמת, נהר הטחו (Tejo), ופארק מונסנטו (Parque Florestal de Monsanto), הפארק הגדול ביותר בליסבון, פארק אקולוגי עם אווירה ויופי, וכמה פינות חמד שוות במיוחד.

אומרים שהקפלה הקטנה שממול לתצפית מושכת אליה נשים הרות ומאמינות, שמגיעות כדי לקבל ליווי והגנה לקראת הלידה, שמירה קדושה על עצמן ועל העובר שהן נושאות ברחמן. לשכת התיירות המקומית לא מוכנה לחתום שזה אכן עובד, אבל מי יודע? אם ברכה מהקדושים של הקפלה לא מספיקה לכם, תוכלו להתרשם ולהתברך על ידי הבתולה מריה בכבודה ובעצמה, או לפחות מנציגות גשמית שלה בצורה של פסל הניצב בחורשת עצי האורן. בין הקדושים, העצים, והנוף המהמם בוודאי תרצו לשתות כוס קפה ולאכול מאפה מקומי, אולי איזה פאסטיש דה נאטאש מסורתי (pastéis de nata) בבית הקפה הנעים המציע שולחנות באוויר הפתוח גם בשעות הערב המאוחרות.

פרטים טכניים

הכניסה ללא תשלום. 

שעות הפתיחה: התצפית פתוחה 24/7, אך הזמנים הנכונים להגיע הם כמובן בבוקר, או, לחילופין, אם אתם מגיעים בסתיו, אפשר להגיע לקראת השקיעה.

כמה זמן מומלץ לבקר? השהות במקום יכולה להיות 20 דקות קלילות או התמסרות של שעה לנוף + ביקור בתצפית השנייה, לכן מומלץ להגיע מוקדם.

איך מגיעים? התחבורה הציבורית לא מגיעה עד לראש הגבעה. טראם 28 יוריד אתכם בתחנה שברחוב גראסה (Rua da Graça) ומשם ניתן להגיע לתצפית בהליכה נינוחה. ממרכז העיר, מדובר בטיול של 20 דקות צעידה קלה, או 40 דקות של צעידה תיירותית הכוללת עצירות לצילומים ותגליות בדרך.

תחנה שנייה: מנזר סאו ויסנטה (Igreja de São Vicente de Fora)

קצת רוח או אומנות סביב הרוח אפשר לפגוש במנזר סאו ויסנטה, כנסייה יפה וייצוגית עם אמנות מקומית ואריחים מצוירים. המבנה המקורי נבנה בשנת 1147 וזכה לשם “המנזר של וינסנט הקדוש מחוץ לחומות” על שם הפטרון הקדוש של ליסבון (סאו ויסנטה), ובעקבות המיקום שלו, מחוץ לחומות העיר העתיקה. המבנה הנוכחי נבנה במאה ה-17, ועבר שיפוצים נרחבים לאחר התמוטטות הכיפה הראשית עקב רעידת האדמה הנוראית שהרעישה את ליסבון ב-1 בנובמבר 1755. רעש האדמה הזה הוביל לשריפות רבות שהחריבו פחות או יותר את כל העיר, אשר שוקמה בתוך פחות משנה!

הכנסייה שוקמה ונבנתה מחדש בסגנון המנייריזם, סגנון שהיה פופולארי במיוחד משיא תקופת הרנסאנס ועד תחילת עידן הבארוק, וכפי שבוודאי זיהיתים, עומד בבסיס הביטוי “מניירה”, הנטייה להגזמה, עיוות המציאות ויצירת מראה מלאכותי עם דגש על אסתטיקה. חלקה הקדמי של הכנסייה גם הוא בולט בסגנון הרנסנס האיטלקי שלו, והתקרה המשוקמת גם כן מושכת את תשומת הלב. בשורה התחתונה, לאן שלא תביטו, המקום מעניין לביקור ומושך את העין.

מה יש לראות ולעשות בבמנזר סאו ויסנטה?
  • בורות המים הייחודיים – הבורות הוקמו במאה ה-12 ושימשו לאגירת מים לצרכי המנזר.
  • הריהוט והקישוטים היפהפיים – בעת הביקור במנזר, תוכלו להתרשם מפסל שנהב של ישו שהגיע כל הדרך מהודו, פסלי עץ מרהיבים בגודל מלא, ריהוט עץ יוצא דופן, ואריחי הקרמיקה הפורטוגזים המפורסמים והייחודיים, האזולאז’ו (azulejo), אשר מספרים את סיפור הקרב הגדול בין הפורטוגזים למורים.
  • תצפית מרהיבה – מומלץ לעלות לגג הכנסייה כדי ליהנות מתצפית על העיר התלת-ממדית המכסה גבעות ועמקים.
פרטים טכניים

הכניסה בתשלום, עם הנחה לסטודנטים או אזרחים וותיקים, וחינם מתחת לגיל 12.

שעות הפתיחה: שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00 (כניסה אחרונה בשעה 17:00). המנזר סגור בתאריך ה-1 בינואר, ביום שישי הטוב (Good Friday), חג הפסחא, ב-1 במאי וב-25 בדצמבר.

כמה זמן מומלץ לבקר? 20-45 דקות, תלוי כמה אתם בעניין, ואם לקחתם סיור מודרך.

המרחק מהנקודה הקודמת:  Largo de São Vicente 1100-472 Lisboa זו הכתובת בה שוכן המנזר, שנמצא במרחק 10 דקות הליכה מהתצפית הנ”ל. לחילופין תוכלו לקחת את טראם 28E בתחנת Rua da Graça, ורדו שתי תחנות לאחר מכן בתחנה Voz Operário, משם זה בערך דקה הליכה למנזר.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של מנזר סאו ויסנטה.

תחנה שלישית: הכנסייה של סנטה אנגראסיה – הפנתיאון הלאומי (Panteão Nacional)

כראוי לבירה אירופאית נוצרית, לא מעט מנקודות העניין בעיר הן כנסיות. כאן לא תמצאו בניין מרשים כמו הנוטר-דאם הפריזאי או הסגרדה-פמיליה מברצלונה, אבל היופי הייחודי של הכנסיות של ליסבון בכל זאת דורש ביקור. מבנה הפנתיאון הלאומי של ליסבון מהמאה ה-17 מציע ארכיטקטורה מעניינת, מספיק טובה כדי להפוך למקום הקבורה של משפחות המלוכה ואנשים רמי-מעלה בחברה הפורטוגזית, אנשי רוח, אנשי דת וכדומה.

הפנתיאון הינו מקום משכבם של הסופר אלמיידה גארט, זמרת הפאדו האדירה עמליה רודריגז, מגלה הארצות המפורסם ואסקו דה גאמה (Vasco da Gama), ואחרים. כיפת הפנתיאון נוסקת מעל בתי שכונת אלפמה (Alfama), והכנסייה כולה נבנתה על בסיס כנסיה אחרת אשר טומאה בשנת 1630. במעשה הטומאה הואשם והוצא להורג – מי אם לא – בחור יהודי. לאחר מעשה הוא זוכה מאשמה, אך מאוחר מדי, והאגדות מספרות על רוחו שרודפת את המקום וקיללה את שחזור הכנסייה במאה ה-17. זו כנראה הייתה קללה חזקה במיוחד, שכן הבנייה של הכנסייה החדשה הפסיקה די מהר, ולא המשיכה עד למאה ה-20, אז היא הוכרזה כפנתיאון הלאומי, והושלמה 50 שנה לאחר מכן, רק ב-1966.

בזמנו, העיצוב שאליו כיוון הארכיטקט נחשב היה לחדשני אם לא מהפכני, וחובבי ארכיטקטורה מעמיקים יכולים לגלות שם סימנים לתקופת מעבר – שילוב בין סגנונות שונים שמובילים למבנה ייחודי. המרחב ההרמוני והנעים נשען על הקשתות והמעברים העגולים, והכיפה הגבוהה שתומכת בתחושת המרחב. עוד בכנסייה תמצאו אורגן מתקופת הבארוק, כיאה לכנסייה המכבדת את עצמה, וכמובן, כיאה לכנסייה בליסבון, גם מכאן תוכלו לקבל תצפית נוספת על העיר, מכיוון אחר, אם תחליטו לעלות לכיפה הגבוהה.

פרטים טכניים

הכניסה בתשלום.

שעות הפתיחה:אוקטובר עד מרץ,שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00. אפריל עד ספטמבר – שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00. סגור בתאריך ה-1בינואר, ביום שישי הטוב (Good Friday), חג הפסחא, ב-1 במאי וב-25 בדצמבר.

כמה זמן מומלץ לבקר? עד שעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: כ-5 דקות הליכה מהמנזר היפה ב- Largo de São Vicente. אפשר להגיע ברגל כמובן, לכתובת Campo de Santa Clara, 1100-471 Lisboa,

אם עקבתם אחרי המסלול ובחרתם לדלג על הקפה והמאפה ב- Miradouro da Senhora do Monte, הרי שהספקתם לפתח תיאבון בריא. מומלץ לתת הזדמנות לארוחה מקומית – באחד מאותם בתי הקפה המקומיים הקטנים שמהווים בית קפה, מסעדה, בר ומקום מפגש, ולעיתים אפילו קיוסק. השילוב הזה, שכמעט כל פינת רחוב מציעה, יפגיש אתכם עם מזון ביתי פשוט, ולרוב טעים.

תחנה רביעית: כנסיית אנטוני הקדוש (Igreja de Santo António de Lisboa)

אם התעייפתם מכנסיות, אתם יכולים לשחק עם התוכנית ולהעביר את הכנסייה הזו לסיור של מחר, אך בכל אופן אל תדלגו עליה. אתם לא מגיעים לליסבון כל יום-יומיים, ואם אתם כבר כאן, שווה לפגוש את עבודת העץ המרשימה, התקרה המצוירת, הפסלים היפים של אנטוניו הקדוש עם ישוע התינוק בידיו, מלווה במלאכים נושאי לפידים, ועוד פסלים ייחודיים ומרשימים, לא רק לחובבי אומנות ופיסול, אלא שוחרי אומנות ואמנות באשר הם.

גם הכנסייה הזו, שנבנתה כקפלה קטנה במקום שבו מסופר כי אנטוניו הקדוש נולד, נפגעה קשות מאותה רעידת אדמה מפורסמת שהחריבה את מנזר סאו ויסנטה ביחד עם רוב העיר. היא נבנתה מחדש באותה המאה, ובסגנון השולט בזמנו – הרוקוקו, תנועה אומנותית שהשפיעה רבות על כל הקשת האמנותית, מהציור והפיסול ועד למוזיקה ולתיאטרון, ובמקרה זה על עיצוב הכנסייה, שזכתה לעבודות עץ מיוחדות שכל חובב עץ, ריהוט ועיצוב יעריך.

הבנייה המחודשת עשתה טוב למבנה. למרות שלא ברור לגמרי איך הוא נראה לפני כן, הכנסייה שניצבת שם כיום כוללת את אריחי האזולאז’ו המקומיים והכחולים-לבנים (כמו במנזר סאו ויסנטה בו ביקרתם הבוקר…), תקרת עץ יפה, פסלים ושאר מעשי אומנות מלאכת יד ומלאכת מחשבת שהופכים את המקום למה שהוא – פנינה תיירותית בלב עיר יפה ונעימה.

אם הגעתם לכנסייה ב-13 ליוני, הרי שאתם שם ביומו של אנטוני הקדוש, יום שבו נחגג הקדוש באירועים שונים בשכונה, צעדות רשמיות ברחובות השכונה, ומנהג משפחתי בו לחם מיוחד ניתן לאישה המבוגרת ביותר במשפחה. ב-12 במאי 1982 ביקר כאן האפיפיור יוחנן פאולוסי השני וחנך את פסלו של הקדוש החביב הניצב ברחבה מול הכנסייה. הוא אף התפלל בקריפטה בה כביכול נולד הקדוש, וסביבה נבנתה הכנסייה.

פרטים טכניים

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: גם כאן – הכתובת R. Pedras Negras 1, 1100-401 בה נמצאת הכנסייה היא במרחק הליכה מהפנתיאון הלאומי. מדובר על כ-20 דקות נינוחות ושטוחות לאורך השדרה, או כ-25 דקות אם תרדו עוד בלוק ותצעדו את אותה הדרך לאורך נהר הטז’ו. אפשר גם לקחת תחבורה ציבורית – קו Az מתחנת Santa Apolónia – 2 דקות לתחנת Terreiro do Paço. אבל, זה יחסוך לכם אולי 5 דקות, לא יותר.

הפסקת צהריים: המלצה למסעדה בסביבה

אם צלחתם את הכנסייה של אנטוני הקדוש ואתם רעבים לצהריים, ולא הגעתם ביום המיוחד של הקדוש כדי לקבל את הלחם החגיגי, מומלץ לעצור לצהריים. מסעדת Jardim das Cerejas היא מסעדה מומלצת ולא רחוקה, עם אוכל פשוט וטבעוני למהדרין, שאולי לא נחשב לגורמה במיוחד, אבל נותן מענה לצורך בסיסי – ובמחיר מזמין. המסעדה מארחת קהל בינלאומי וצעיר, ויתרונותיה הגדולים הם המגוון הרחב והעשיר, והמחיר הנגיש לבופה אכול-כפי-יכולתך, שכל אחד ימצא בו משהו לאכול, כולל ילדים קטנים, אפילו הבררנים שבהם.

מומלץ ללכת על בופה צהריים מלא, ואם לא אכלתם עד כה, אין ספק שהמגוון והכמות ישביעו אתכם.

המסעדה נמצאת בכתובת Calçada do Sacramento 36, במרחק כ-20 דקות הליכה מכנסיית אנטוני הקדוש.

תחנה שישית: מוזיאון האופנה והעיצוב של ליסבון (MUDE)

שימו לב! בזמן כתיבת שורות אלו המוזיאון נסגר זמנית לצורך שיפוצים, ולכן אנו ממליצים לבדוק כאן באתר האינטרנט של המוזיאון לפני שאתם מגיעים. האתר קיים גם בגרסה באנגלית.

זוהי התחנה האחרונה במסלול של היום הראשון שלכם. אתם יכולים גם להעביר אותה למחר, כי היא נמצאת בסמוך לתחנה אחרת שתפגשו מחר. הכול תלוי כמה מוקדם הגעתם, וכמה אתם עייפים, רעבים, או רעבים לעוד!

כנסיות, כנסיות, ועוד כנסיות. הגיע הזמן להתרענן, ולסיים טיול של יום בליסבון המקסימה דווקא בסימן של שינוי. על קדמת המוזיאון כתובות בשפות רבות – ועיניכם תצוד במהרה את המילה “מוזיאון” בעברית. הגעתם לאחד המוזיאונים המודרניים והמדוברים בעולם, מוזיאון המשקיע לא מעט בפרויקטים ייחודיים כמו פרויקט הנחת האריחים המצוירים עם אמן הגרפיטי אנדרה סראלווה (André), פרויקטים בקנה מידה עירוני, הרבה מעבר לגבולות המוזיאון.

מה יש לראות במוזיאון MUDE?
  • האוסף של פרנציסקו קאפלו (Francisco Capelo) – זהו אוסף נחשב של ריהוט וחפצים שונים המשקפים את תנועות העיצוב של אמצע המאה ה-20, עם תמונה רחבה על המפגש בין העיצוב לבין חיי היום-יום – בגדים, אקססוריז, הנעלה ועוד.
  • האוסף של הבלגי מרטין מרגיילה (Martin Margiela) – זהו האיש שהמציא מחדש את האופנה הקלאסית.
  • האוסף של אדוארדו אפונסו דיאס (Eduardo Afonso Dias) – אוסף הכולל עיצוב פנים, כלים פשוטים, פתרונות עיצוב יעילים, והכול עם סגנון ייחודי שמריח כמו רוח התקופה.
  • האוסף של דסיאנו דה קוסטה (Daciano da Costa) – ארכיטקט ומעצב שפעל בעיצוב גראפי ותעשייתי עם התמקדות בריהוט וכלי בית, עם דגש על הפרטים הקטנים ושרטוטים מדויקים להפליא.
  • תערוכות מתחלפות – מעבר לאוספים הקבועים תמצאו תערוכות מתחלפות במוזיאון, וכדאי לבדוק מה מציג מתי כדי לתאם את ההגעה שלכם לליסבון עם משהו שמעניין אתכם במיוחד. התערוכות המתחלפות עוסקות במגוון תחומים – ריקוד, צילום, ארכיטקטורה, מדע, מוסיקה, עיצוב פנים ומה שביניהם, תנועה של שינוי ומעבר בין הרכיבים בקשת הצבעונית של עולם היצירתיות האנושי, מה שנרמז גם משמו של המוזיאון – MUDE, אשר משמעותו בפורטוגזית הוא “שינוי”.
פרטים טכניים

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: כשהוא פתוח, הוא פתוח כל יום בשעות 10:00-18:00, פרט ליום שני. מומלץ לבדוק שעות לפי העונה.

כמה זמן מומלץ לבקר? שעה עד שעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת:המוזיאון נמצא בכתובת RUA AUGUSTA 24 – 1100-053 LISBOA. יש דרכים שונות להגיע לשם, כולל הליכה של חצי שעה, שבעולם של תיירות אורבנית זה ממש לא הרבה, ואם אכלתם במסעדת Jardim das Cerejas, צעידה תהיה גם דרך טובה “להוריד” את האוכל. אחרת, תוכלו לצעוד 200 מטרים לתחנת Baixa-Chiado ולקחת את קו Vd שתי דקות לעבר Cais do Sodré, להחליף ל- 714 עד לתחנת R. Janelas Verdes (Museu Arte Antiga) – נסיעה של 6 דקות בערך. 300 מטרים משם ברגל נמצא המוזיאון, וכל מי שתשאלו יכיר.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון MUDE.

יום טיול שני בליסבון

אחרי שעיכלתם את המסלול של אתמול, אתם מוכנים ליום התגליות השני של העיר, ובטח כבר מרגישים יותר בבית בליסבון המקסימה. מסלול היום השני בליסבון מתחיל במבצר היפהפה שבוודאי כבר ראיתם מרחוק בכל מיני זוויות, ממשיך בשכונה שראיתם כמה רחובות ממנה, גולש הלאה למוזיאון לאומנות דתית, דרך מוזיאון חביב המציע מיצגי מולטימדיה מגוונים ושיעור על ההיסטוריה של ליסבון, ולקינוח – שער הניצחון.

תחנה ראשונה: טירת סאו ז’ורז’ה (Castelo de São Jorge)

מומלץ להתחיל את היום כמו אצילים בביקור בטירה המלכותית, טירת סאו ז’ורז’ה, פיסת היסטוריה יפהפייה שפשוט אי אפשר לפספס. היא נראית מכל פינה בעיר, ואם אתם ברחוב ממנו אין ראות, הרי שפנייה או שתיים הלאה תוכלו לזהות אותה מרחוק, חולשת על ליסבון מלמעלה.

בעת הביקור בטירה, תזכו לתצפית מרהיבה מזוויות מגוונות על העיר ליסבון וסביבתה, תלוי בראות כמובן, שכן הטירה ניצבת על ראש הגבעה הגבוהה ביותר של ליסבון. והנוף ילך ויתפתח, בייחוד אם תתפסו על הביצורים הרבים. תוכלו לטפס למגדל של יוליסס ולצפות דרך פריסקופ בקמרה אובסקורה על תמונות של העיר. אם תגיעו בעונה, תוכלו ליהנות גם מהגנים המטופחים שבתוך הטירה עצמה, המציעים מפגש עם ירוק וציפורי מים שונות שמשרות אווירה פראית במקום.

אחרי שטיפסתם למעלה, אפשר לרדת למטה, עמוק למטה, לחדרים תת-קרקעיים, שם מסתתר המוזיאון הארכיאולוגי של האתר, פיסת היסטוריה שתיתן לכם תמונה רחבה על העיר כולה. שם, תוכלו ללמוד על ההיסטוריה של פורטוגל דרך מיצג מולטימדיה בארמון המלכותי, המיצג הראשון להיום.

הביקור בטירה יפגיש אתכם עם מבנים מהתקופה הרומית העתיקה, דרך הוויזיגותים והמורים, סגנונות שונים, תקופות שונות, והיסטוריה מרתקת שמסבירה לא מעט על העיר כולה. ללא ספק, הטירה הייתה מקום ההתרחשות של הרבה מאוד אירועים חשובים לאורך השנים. מסוף המאה ה-16 ועד תחילת המאה ה-20, הטירה שימשה כמעוז צבאי. באמצע התקופה, קרתה אותה רעידת אדמה מפורסמת בה דנו רבות חרבה חלקים ממנה, מה שהוביל לתהליך שיקום נרחב שחלקו מסתיר לא מעט מבנים עתיקים שאבדו תחת הבנייה החדשה יותר.

הבנייה המקורית הייתה חזקה מספיק בשביל ש-18 המגדלים וחומת הביצורים ישרדו את הרעש הגדול, ואת החלקים שנחרבו מארמון המלוכה והטירה המלכותית ניתן לפגוש באתר הארכיאולוגי במקום, לאחר רסטורציה שכיוונה לשחזר את ההוד והפאר של העבר.

אלפונסו אנריקה הראשון, מלך פורטוגל הראשון, עסק ב-46 שנות לחימה מול המורים ושחרר את חבל הארץ שכיום נקרא פורטוגל משליטתה של ממלכת לאון. הוא זה שהפך את הטירה למקום המגורים המלכותי ומגוריו של הבישוף, וחצר המלוכה שכנה גם היא בטירה. הניצחונות של המלך אנריקה היו בעיקר הודות לתמיכת אנגליה, מה שהוביל לשינוי שמה של הטירה לשם אותו אנו מכירים כיום – שמו של הקדוש הבריטי ג’ורג’ הקדוש, כמחווה של הכרת תודה.

פרטים טכניים

הכניסה בתשלום.

שעות הפתיחה: 1 למרץ עד 31 לאוקטובר בין השעות 09:00-21:00, 1 בנובמבר עד 28\29 בפברואר בין השעות 09:00-19:00. סגור בתאריכים ה-1 בינואר, ה-1 במאי וה-24, 25 ו-31 בדצמבר.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים, תלוי כמה תרצו לראות.

איך מגיעים? ברגל. אי אפשר לפספס – הביטו מעלה מאיפה שלא תהיו, תראו טירה גדולה ומרשימה, ותתחילו ללכת לעברה. יש גם קווים שונים שמגיעים לאזור. לדוגמה, אוטובוס 737 יוריד אתכם כשתי דקות הליכה מהטירה, כאשר התחנה שלכם תהיה CASTELO, שזה, כמובן, “טירה”. גם קו 28E (טראם) מגיע לאזור, מטרו רוסיו (ROSSIO) מגיע 11 דקות הליכה מהטירה, והכול תלוי בנקודת המוצא.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של טירת סאו ז’ורז’ה.  

תחנה שניה: רובע אלפאמה (Alfama)

הבתים המסורתיים והרחובות הציוריים של שכונת אלפאמה בליסבון הם הרקע המושלם לשיטוט חסר מטרה, טיול שקט שמפגיש אתכם עם האווירה של השכונה. השכונה, הפרושה בין הטירה לנהר הטז’ו הגדול, קיבלה את שמה על בסיס המילה הערבית “חמאם” (אל חאממה), או מהמילה “פה”, גם כן בערבית, והיא אתר תיירותי בפני עצמו, אבל גם שכונת מגורים חביבה ומזמינה, המשמרת צביון כמעט כפרי בניחוח שלו. עקב הפופולאריות הגואה של השכונה, החלו לצוץ בה יותר ויותר חנויות תיירים צעקניות[ שעלולות להפריע את האופי המקסים.

מאז המאה ה-5 לספירה, התקופה בה חיו הויזיגותים ועד ימינו אנו, עברה השכונה שינויים רבים. אך, ניתן עדיין לזהות שאריות מהחומה הויזיגותית, ששרדו גם אחרי שהמורים הגיעו אליה והפכו אותה לשכונת יוקרה של הזמנים ההם.

כן, כמו כל ליסבון, גם אלפאמה סבלה מאוד ברעידת האדמה הגדולה, אך לא כמו שאר העיר, שכן השכונה בנויה על סלעים חזקים ויציבים והבתים רעדו פחות. אותם הסלעים החזקים והגבוהים מאפשרים לכם ליהנות משילוב מקסים של נוף קרוב ונעים על רקע תצפיות משתנות תמיד על העיר כולה, שילוב שמשפיע מאוד על האווירה ברחוב.

צאו מהטירה הגבוהה וזגזגו את דרככם מטה בעצלתיים, תוך שאתם נמשכים בכוח הכבידה, כמו המים, לעבר שפך הים ואל עבר הנהר. אם תשוטטו היטב, בוודאי תפגשו ותזהו את הפנתיאון הלאומי – כנסיית סן אנטוני בה ביקרתם אתמול. אם דילגתם עליה אתמול, עדיין לא מאוחר לבקר בה. גם אם תדלגו עליה שוב, עדיין תוכלו ליהנות ממה שהשכונה מציעה – גנים קטנים ויפים, כיכרות, נקודות תצפית, בתי קפה חמודים, פאנלים מסורתיים בכל מיני תצורות, המרפסות המפורסמות של הבתים הלבנים, וכל אותם הדברים שיוצרים את האופי שלה – אופי טוב, נעים, שגורם לכולם להתאהב בה, ודרכה בליסבון כולה.

תחנה שלישית: המוזיאון של סאו רוקה בכנסיית סאו רוקה (Museu São Roque)

המוזיאון הוא אתר תיירותי מבוקש, ואתם הולכים להבין מדוע. בעוד שמבחוץ המבנה נראה דל ולא מרשים כלל, מבפנים המקום פשוט יפהפה. הכול יפה, יפה ושוב יפה. הכנסייה עוצבה על ידי אותו המעצב שעשה את כנסיית סאו ויסנטה שפגשתם אתמול – פיליפו טזרי האיטלקי, ארכיטקט ומהנדס שזכה לעבוד, בין היתר, עם מלך ספרד פיליפ השני, וזכה לתואר מאסטר באומנותו, תואר שהוענק לו במנזר הצלוב בטומאר.

הקפלה נבנתה ברומא במלאכת מחשבת של לואיג’י וונוילטי, עוד ארכיטקט ומהנדס איטלקי, ונשלחה חלקים-חלקים בכדי להיבנות מחדש בליסבון. היא עשויה מחומרים יוקרתיים במיוחד, כולל זהב, אבני לפיס לזולי ואבני בהט, ומחמיאה לעיצוב התקרה המצוירת והחלל עמוס אומנות הבארוק המרהיבה. היא ככל הנראה הקפלה היקרה בעולם. עוד אוצר שכביכול שמור בכנסיה זו הוא אוסף קוצים מהכתר של ישו, ופיסת עץ מהצלב. יופי מכל עבר. היסטוריה עשירה. אשרי המאמין, אבל היופי לא ניתן לוויכוח.

המוזיאון הצמוד לכנסייה, המוזיאון לאומנות קודש (Museu de Arte Sacra), מציע תצוגה מרשימה של אובייקטים מגוונים תחת מטריית הקדושה והכנסייה. ביגוד, תחריטים, תכשיטים, ועוד לא מעט פריטים.

פרטים טכניים

הכניסה למוזיאון בתשלום. הכניסה לכנסייה בחינם.

שעות הפתיחה: המוזיאון פתוח שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00, ובשני בין השעות 14:00-18:00. כדאי לבדוק שינויים לפי העונות ובכלל. הכנסייה פתוחה מדי יום בין השעות 09:30-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? 45 דקות.

איך מגיעים? הכתובת היא Largo Trindade Coelho 1200-470, ואפשר להגיע, כרגיל במרכז ליסבון – ברגל, באופניים, או להתקרב בתחבורה הציבורית. מאלפאמה ברגל זה בערך 25 דקות, אם אתם בחלק הרחוק של השכונה, וקו 759 ייקח אתכם ב-15 דקות נסיעה עד תחנת רוסיו הקרובה למקום.

תחנה רביעית: מרכז הסיפור של ליסבון (Lisbon Story Center)

Lisbon Story Center מגשר בין המבקרים לבין ההיסטוריה של ליסבון, ומשתמש באמצעים מודרניים –תצוגות מולטימדיה החושפות חלקים נבחרים ומעניינים בהיסטוריה הנרחבת של העיר. התוצאה? כשתצאו מהמוזיאון, הממוקם רגע מכיכר המסחר (Praça do Comércio), ותביטו סביבכם תרגישו משהו שונה – קרבה, הבנה, תפיסה שונה של העיר, שתלווה אתכם גם מחר במהלך היום האחרון מבין שלושה ימים בליסבון.

ההצלחה של המוזיאון נשענת על שילוב טכנולוגי המאפשר מיצגים אינטראקטיביים ונאמנים להיסטוריה הכתובה, ובעצם מדובר בערך בשעה וחצי של הנאה ומשחק, תוך לימוד חסר מאמץ, ומפגש עם מיתוסים ואגדות על ליסבון בהקשר העולמי. תוכלו ללמוד על התושבים השונים שהיו, הלכו, שבו וחיים בה כיום, הפוליטיקה המקומית, הכיכר בה ממוקם המוזיאון עצמו, וכמובן, על התקופה שלפני ואחרי רעידת האדמה הגדולה והמדוברת.

פרטים טכניים

הכניסה בתשלום. כדאי לקנות מראש >> כרטיסי כניסה למרכז הסיפור של ליסבון.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? שעה-שעתיים.

איך מגיעים? הכתובת מרכזית במיוחד  – Terreiro do Paço, 78-81-  ואי אפשר לפספס את הכיכר הסמוכה. יש המון קווי אוטובוס שמגיעים למרכז הסיפור של ליסבון – 728, 732, 735, 736, 759, 760, 781, 782, או הטראמים E15 ו-E25, או הקו הכחול של המטרו עד לתחנת Terreiro do Paço. אבל, אפשר גם להגיע ברגל  – גג 20 דקות, שזה אולי 5 דקות יותר מהתחבורה הציבורית.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מרכז הסיפור של ליסבון.

תחנה חמישית: שער הניצחון של ליסבון (Arco da Rua Augusta)

שער הניצחון בליסבון הוא גולת הכותרת של רחוב Rua Augusta. הוא נבנה לאחר שיקום העיר מהרעש הגדול, ומעוטר בפסלים בעלי משמעות היסטורית וסימבולית, ובנייתו לקחה למעלה ממאה שנים, בין השנים  1755-1873. החלק המרכזי העצום כולל פסל בגובה 7 מטרים המייצג תהילה (Glory) בדמות של אישה, המניחה כתרים לראשי המלאכים השומרים – גאונות (Genius) ואומץ (Valor), המיוצג על ידי אמזונה.

בחלק נמוך יותר של המבנה ניתן לזהות פסלים של הפסל וויטור בסטוס (Vitor Bastos) שהנציח בחומר דמויות מרכזיות מהתרבות הפורטוגזית. שני פסלים נוספים מייצגים כל אחד נהר אחר – נהר הטחו הזורם בעיר, ואת נהר הדורו אשר מתווה חלק מקו הגבול עם ספרד לאורך 100 ק”מ.

גם מהשער אפשר ליהנות מתצפית על העיר, מעוד זווית וב-360 מעלות, שכן ניתן לעלות במעלית מעלה לקומת התצפית הפנוראמית. בנוף העירוני תזהו אולי את Praça do Comércio (או בשמה הקודם – Terreiro do Paço Square), את הקתדראלה של ליסבון, את נהר הטחו, וכמובן את טירת ג’ורג’ הקדוש.

פרטים טכניים

הכניסה בתשלום.

שעות הפתיחה:לראות את השער אפשר, ואתם גם תראו אותו, יום ולילה. אבל כדי להיכנס פנימה צריך להגיע בשעות הפעילות, שהן כל יום בין השעות 09:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? 30 דקות.

איך מגיעים? ברגל – השער ממוקם 150 מטרים מ”מרכז הסיפור של ליסבון”, עם הגב לנהר ושמאלה ברחוב הראשון. השער יתנשא מימינכם. שימו לב – השער נמצא קרוב מאוד למוזיאון MUDE, התחנה האחרונה במסלול של אתמול, ותוכלו לבחור לבקר במוזיאון היום במקום (או גם וגם, אם לא ראיתם עדיין את כל מה שיש למוזיאון להציע).

יום טיול שלישי בליסבון

אתם כבר מכירים את העיר, התרגלתם לשפה המשעשעת, שנשמעת לרוב הישראלים כמו שילוב בין ספרדית לרוסית, אתם מכירים את האוטובוסים, את המחירים, את הכיוונים הכלליים. הגיע הזמן שתכירו עוד כמה מקומות מחוץ לאזור בו שוטטתם עד כה, וההתחלה הטובה ביותר היא הכרות עם עולם המים – משהו שונה, להתחיל את היום בגיוון. לפנינו יום מרתק, ומעבר לאקווריום המרשים, יש לנו עוד פגישה עם ארכיטקטורה גותית מרהיבה, מרכז תרבותי ענק עם תצוגות אומנות, מגדל עתיק שנכנס לרשימה של אונסק”ו, ועוד. מוכנים?

תחנה ראשונה: האקוואריום של וואסקו דה גאמה בליסבון (Oceanário de Lisboa)

מגלה הארצות ואסקו דה גאמה אהב את הים, דרכו הפליג עד להודו הרחוקה. שם, בשנת 1498, ייסד נציגות פורטוגלית למסחר עם ההודים בעיר קליקוט. הוא זכה לתואר “אדמירל האוקיאנוס ההודי” ממלך פורטוגל בזמנו, וכיום שמו מונצח בהרבה מקומות בעיר ליסבון שממנה יצא להפלגותיו, כולל באקווריום המרשים.

זהו אחד האקווריומים הגדולים באירופה ועוצב כמו נושאת מטוסים. עם מגוון עשיר של מערכות אקולוגיות, אקווריום ענקי זה הוא מרחב ללכת לאיבוד בתוכו, ולפגוש לא פחות מ-4,000 שוכני מים המתגוררים במקום – דגים, צבי-ים, כלבי ים, פינגווינים, ציפורי ים ועוד, מכל רחבי תבל, מגוון שהפך את האקווריום לאחד המפורסמים והנחשבים בעולם.

התצוגה הראשית במקום היא אקווריום בגודל 1000 מ”ר, עם מאה זנים החולקים מרחב-ימי משותף בתצוגה שנותנת את האשליה של אוקיינוס פתוח, הכוללת כרישים, ברקודות, צלופחים ועוד. מרשים לכל הגילאים. אל תפספסו.

מעבר לבעלי-החיים, המקום מציע מוזיאון המציג אובייקטים מחיי הים, מסחר ימי, ואוסף מרהיב של המלך קרלוס, שהיה חובב ים וטבע, כולל את ציוד המעבדה העתיק שלו, ודברים שאסף מן הים.

פרטים טכניים

הכניסה בתשלום. קנו מראש >> כרטיסי כניסה לאקווריום של ליסבון.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-20:00, עם שינויים קלים בכמה ימים בדצמבר וב-1 בינואר. (בדקו כאן שעות משתנות).

כמה זמן מומלץ לבקר? שעתיים לפחות.

איך מגיעים?האקווריום נמצא בכתובת R. Direita do Dafundo, 1495-718 Cruz Quebrada Dafundo. אפשר להגיע לתחנת המטרו Oriente (East) Station בקו האדום, אך גם אוטובוסים רבים עוצרים שם, כולל הקווים 705, 725, 728, 744, 708, 750, 759, 782, 794.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של האקווריום של ליסבון.

תחנה שניה: מגדל בלן (Torre de São Vicente de Belém)

אונסק”ו מכריזים מעת לעת על מקומות בעולם כאתרי מורשת עולמית. זה לא קורה כל יום, ולא לכל מקום, ומגדל בלן זכה למעמד זה בשנת 1983, ולא במקרה. תוכלו ליהנות כאן מארכיטקטורה גותית במיטבה, יצירת אומנות שעוברת את מחסום הזמן ונשארת מרשימה גם כיום, 500 שנים אחרי שנבנתה. המבנה כולל את השער הדרומי בעיצוב של חואן דה קאסטילו, שנראה כמו מזבח בגובה 32 מטרים. בתוך המבנה שוכנת כניסיה יפה שנבנתה בחלקה על ידי חואן דה קאסטילו, וממרחק ניתן לזהות את הצריחים היפים.

המבנה שבסמוך לנהר הטז’ו הוא הרבה יותר ממגדל יפה ליד הים. מדובר במנזר צבאי של סנט ג’רום שנבנה בהזמנתו של המלך מנואל הראשון. אגב, ללא קשר ישיר למגדל, מנואל הראשון לא אהב את היהודים במיוחד, ובתקופת שלטונו הוטבלו היהודים כנגד רצונם לדת הנצרות. עוד הרבה לפני אונסק”ו, המנזר היה מקום בעל חשיבות גבוהה, והיה מקום הקבורה לבני המלוכה וכולל כמה קברים של אח”מים מימי עבר. זהו גם המקום בו ואסקו דה גאמה בילה את הלילה האחרון לפני נסיעתו למזרח. לפני כן, בסמוך למקום המגדל הנוכחי הייתה כנסייה מהמאה ה-5 – כנסיית סנטה מריה מבלן, והמילה בלן שמעטרת את שני המבנים היא השם הפורטוגזי לבית-לחם.

העיצוב המיוחד והאסתטי של המקום יפגיש אתכם עם אותם אזולאז’ו שפגשתם בין היתר במנזר סאו ויסנטה ובכנסיית אנטוני הקדוש. בנוסף, אכסדרה יפה מקיפה את החצר הפנימית המטופחת, עם קשתות המייצגות נושאים שונים בהשפעות אירופאיות, מוסלמיות ומזרחיות, כיאה למקום שממנו יצא דה גאמה לגילוי ימי בעולם. קשה לתאר כי המקום היפה שימש במשך כמה מאות שנים כבית-סוהר.

פרטים טכניים

הכניסה בתשלום. כדאי לקנות מראש >> כרטיסי כניסה למגדל בלן כולל מדריך אודיו.

שעות הפתיחה: שלישי עד ראשון בין השעות 09:30-18:00 (כניסה אחרונה ב 17:30). סגור בימי שני ובתאריכים 1 בינואר, יום ראשון של חג הפסחא, 1 במאי, 13 ביוני, וה-25 לדצמבר.

כמה זמן מומלץ לבקר? שעתיים-שלוש, גם לשוטטות באזור כולו הכולל את המנזר בתחנה הבאה…

איך מגיעים?מהאקווריום, מדובר על כשעה נסיעה,לאורך החוף בקו 728. מכל מקום אחר חפשו את הקווים 727, 728, 729, 751, 113, 144, 149, ובכל מקרה עצרו ליד Jerónimos Monastery – מנזר ז’רונימוש. הכתובת היא  Av. Brasília, 1400-038.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מגדל בלן.

תחנה שלישית: מנזר ז’רונימוש (Mosteuiro Dos Jeronimos)

בעוד שבנייתו של מגדל בלן המרשים לקחה בסך הכול 6 שנים, הרי שמנזר ז’רונימוש, שהחל כבית תפילה קטן, נבנה לאורך לא פחות מ-100 שנים, ובנייתו דרשה הטלת מס על המסחר לצורך מימון הפרויקט הגדול. כמו מגדל בלן, גם המנזר הוכרז כאתר מורשת עולמי על-ידי אונסק”ו, ובצדק. בקרוב תגלו גם אתם מדוע.

בית התפילה היה יוזמה של ספן בעל מקום בכיר במסדר ישו, מה שמסביר את בחירת המיקום – בסמוך לכפר הדייגים ולים. כדאגה לציבור העולים לרגל, דאג לעצב למקום גם מזרקה ושוקת, כדי להרוות את צימאונם של המתפללים ובהמותיהם. בית התפילה הפך לפופולארי בקרב דייגים ויורדי ים, שהיו מגיעים לשאת תפילה להצלחת המסע הימי שלהם, תוך שספינותיהם נהנות מעגינה בטוחה בנמל השקט בשפך הטז’ו, מקום בו ניתן לעגון ללא חשש מרוחות חזקות.

הפלא ופלא, מכל המבנים בליסבון רבתי, המנזר היה אחד השורדים המרשימים של הרעש הגדול של 1755, וקרוב לשמונים שנה לאחר מכן ננטש על ידי יושביו, הנזירים. שיקומו החל בשנת 1860.

מומלץ לעבור במעבר תת-קרקעי מתחת למנזר ולגלות את אנדרטת התגליות, מגדל בטון בגובה 52 מטרים, הבנוי כמעין חרטום של ספינה. קשה לפספס אותו כבר מהדרך, ובין כה וכה תתהו במה מדובר, אז פשוט תצללו רגע מתחת לאדמה, והגיחו כמו חרטום של ספינה מבעד לגלים לזכרם של המגלים האמיצים של עידן התגליות העולמיות של פורטוגל. האנדרטה “חדשה” יחסית לשאר המבנים ונבנתה לפני פחות ממאה שנים, בשנת 1940, לכבד את זכרם של מגלי הארצות הפורטוגלים. לפני הבטון החדש האנדרטה הייתה עשויה מחומרים מתכלים כאטרקציה זמנית לכבוד היריד העולמי של 1940, ורק כעבור עשרים שנה שהיא חודשה בבטון.

האנדרטה כוללת פסלים של 15 מגלי ארצות, חלקם מוכרים במיוחד, כמו ואסקו דה גאמה ופרדיננד מגלן, ואחרים שמוכרים בעיקר בפורטוגל או לאלו שמתעניינים בנושא. מי שהמקום מעורר בו עניין, או הרעיון שמאחוריו – גילוי ארצות רחוקות על ספינות בלב ים, הרי שמעבר לתצפית וכמה צילומים יפים אפשר גם לטפס ולהיכנס לאודיטוריום ולחדר התצוגה ולזכות בהסבר יותר מפורט על הפסל ומה שמאחוריו. 

פרטים טכניים

הכניסה בתשלום. שימו לב – יש לרכוש כרטיסים לפני 16:30 בחורף ולפני 17:00 בקיץ. מומלץ לרכוש מראש >> כרטיסי כניסה למנזר ז’רוניש. 

שעות הפתיחה: שלישי עד ראשון בין השעות 09:30-18:00 (כניסה אחרונה ב 17:30). סגור בימי שני ובתאריכים 1 בינואר, יום ראשון של חג הפסחא, ב-1 במאי, 13 ביוני, וה-25 לדצמבר.

כמה זמן מומלץ לבקר? 2-3 שעות עם כל שאר נקודות העניין באזור.

איך מגיעים?ברגל ממגדל בלן, ובעצם אותן ההוראות להגעה למגדל.

תחנה רביעית: מרכז התרבות של בלן (Cultural Centre of Belém)

מרכז התבור הוא הבניין הגדול בפורטוגל שמוקצה לתרבות, מקום המארח כנסים וועידות, תצוגות אומנותיות, אופרה, מופעי בלט, קונצרטים ומה לא. ממש כמו אירוח האולימפיאדה, המבנה הזה נבנה במיוחד לאירוע ספציפי. הוא יועד במקור כפתרון לאירוח של עליית השלטון האירופאי, ראשי הנשיאות של האיחוד האירופאי ב-1992.

העיצוב נבחר לאחר תחרות בינלאומית אליה הוגשו 57 תוכניות, ותוכנית בניצוחו של וויטוריו גרגוטי האיטלקי נבחרה. גרגוטי הוא הארכיטקט האחראי בין היתר על האצטדיון האולימפי של ברצלונה, בית האופרה ארקימבולדי במילאן, קמפוסים רבים ועוד מבני ציבור מרשימים ברחבי העולם. בבסיס התוכנית הגדולה חמישה מוקדים שונים – מרכז הכנסים, מרכז לאומנויות הבמה, מרכז תערוכות, בית מלון ואזור תפעולי.

המבנה העצום כולל 140 אלף מטרים רבועים, מתוכם לא פחות ממאה אלף הם בעיצוב של הארכיטקט הנ”ל בשיתוף עם מנואל סלגאדו. ישנו פאטיו גדול וחצר יפה, המקשרת בין שלושת המבנים הראשיים במקום. מעבר למבני התרבות תמצאו במתחם גם מסעדות, בארים, חנויות שונות, ועוד. ביקור במקום חושף את המבקרים למוצגים מכיוונים שונים, ודורש מעט גמישות, שכן לעיתים סדר התערוכות לא מובן – תערוכת צילומים לצד עיצובים מודרניים, פסלים, ואומנות מודרנית (כולל עבודות של פיקאסו, פרנסיס בייקון ועוד), כיד הדמיון הטובה.

פרטים טכניים

שעות הפתיחה:שני עד שישי בין השעות 08:00-20:00, שבת, ראשון וחגים בין השעות 10:00-18:00. סגור ב-25 לדצמבר.

כמה זמן מומלץ לבקר? שעתיים-שלוש.

איך מגיעים? שוב, אתם כבר שם, והכול במרחק הליכה. אם אתם באים מהעיר, עלו על אחד מקווי האוטובוס 28 / 714 / 727 /729 / 751  או על טראם 15. הכתובת היא: Praça do Império, 1449-003. 

מוזיאון מומלץ – למי שיש זמן לעוד

אם נותר לכם זמן לבקר במוזיאון איכותי, אתם מוזמנים להגיע בעונג רב למוזיאון קלוסטה גולבנקיאן (Calouste Gulbenkian) שמוקף גנים. המוזיאון נקרא על שמו של איש עסקים, יזם ומומחה פיננסי ממוצא ארמני, ובמוזיאון מוצג האוסף הפרטי שצבר במהלך חייו. לא לפספס את מונה, רמברנט, חפצי הנוי, השטיחים, ואת התכשיטים מסין.

פרטים טכניים

הכניסה בתשלום.

שעות הפתיחה:רביעי עד שני בין השעות 10:00-18:00. המוזיאון סגור בשלישי.

כמה זמן מומלץ לבקר? שעה עד שעתיים, תלוי בחיבתכם לאומנות.

איך מגיעים? שוב, באותו המרחב, דקותיים מהמנזר, 10 דקות מהמגדל. הכתובת: Praça do Império, 1400-206 Lisboa.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של מוזיאון קלוסטה גולבנקיאן.

מידע שימושי למגיעים לליסבון

דרכון / ויזה: אזרחים ישראלים יכולים לבקר בפורטוגל ללא ויזה עד 90 ימים.

הזמן הטוב ביותר לביקור בליסבון: ליסבון נהנית מאקלים נעים לאורך כל השנה, עם חורפים קלים וקיץ חם מאד. במהלך הקיץ אנשים פונים לחוף הים לחופשה והחופים יכולים להיות צפופים מאוד, במיוחד במהלך עונת השיא (יולי-אוגוסט). מיקום העיר, על האוקיינוס, אומר כי הטמפרטורות לעולם לא יעלו יותר מדי, אבל גם אומר שהלחות גבוהה, ושלעתים קרובות יש רוח קלה מהאוקיינוס ​​האטלנטי.

הזמן הטוב ביותר לביקור בליסבון הוא בהחלט אמצע עד סוף האביב, כאשר מזג האוויר נעים וחמים והעיר עדיין לא מלאה בתיירים. החגיגות החשובות ביותר מתקיימות בתחילת יוני, כאשר כל העיר חוגגת את הקדוש הפטרון, אנתוני הקדוש (ב -13 ביוני), וקדושים נערצים אחרים. במהלך החגיגות העיר מלאה באנשים, עם מוזיקה, ריקודי רחוב וסרדינים בגריל מסורתיים הנמכרים בקיוסקים לאורך הרחובות.

חשמל בליסבון: 220 וולט/50 הרץ. השקעים לרוב הם עם שני חורים בלבד, לכן לעיתים יש צורך במתאם.

איך מגיעים משדה התעופה למרכז העיר? נמל התעופה של ליסבון ממוקם קרוב מאוד למרכז העיר. אז זה מהיר, קל וזול להגיע לשדה התעופה וממנו. התחבורה הציבורית מציעה הרבה קווים שמחברים בין נמל התעופה למקומות שונים בעיר, אך רובם ככולם מגבילים את גודל המזוודה למקסימום של 50X40X20 ס”מ, מה שאומר שמי שמגיע עם מזוודה גדולה יצטרך לקחת את האוטובוס או השאטל של נמל התעופה או את האירובוס. לרשימה של התחנות השונות וקווי האוטובוסים המובילים אליהם היכנסו לקישור זה.

השאטל לוקח אתכם מהשדה לכתובת שתרצו, כמו מונית גדולה.

האירובוס הוא האוטובוס הרשמי של שדה התעופה, והוא מחזיק שני קווים:

  • קו 1 מקשר בין נמל התעופה ובין קייס דו סודרה (Cais do Sodré) – מרכז העיר. הקו פועל כל יום, ויוצא כל עשרים דקות, בין השעות 08:00-21:00. זמן הנסיעה המוערך הוא כ-30 דקות.
  • קו 2 מקשר את שדה התעופה עם תחנת האוטובוסים המרכזית Sete Rios Coach Terminal, ממנה אפשר לקחת תחבורה ציבורית לכל מקום, בעיר או במדינה. הקו יוצא כל שעה בין 08:00-19:00, וזמן הנסיעה המוערך הוא כ-30 דקות.

הנסיעה ברכבת התחתית לעבר מרכז העיר אורכת כ- 21 דקות, עם קו המטרו ‘ Aeroporto – Saldanha’.  כדי ללמוד את כל הפרטים על מערכת התחבורה הציבורית המסועפת והנוחה של העיר, היכנסו לאתר של המטרו בליסבון.

מונית למרכז העיר אורכת בין 20 ל-30 דקות.

האופציה הנוחה ביותר היא להזמין הסעה פרטית מנמל התעופה למלון שלכם >> הזמינו הסעה פרטית מנמל התעופה בליסבון.

תחבורה ציבורית בליסבון

בליסבון תחבורה ציבורית משוכללת, לרבות אוטובוסים, רכבת תחתית, רכבות מקומיות, מעבורות, חשמליות ופוניקולר. שני האחרונים פחות שימושיים, אך יותר משעשעים. מומלץ לקנות כרטיס התקף ל-24 שעות מרגע הדפסתו ומתאים לכל סוגי התחבורה, למעט מוניות. ניתן להטעין את הכרטיס יום יום או לפי הצורך.

ניתן לרכוש כרטיסים הן במשרדי הכרטיסים והן על סיפון המעבורת במידה ותשתמשו בה, בתוספת תשלום. התעריפים משתנים בין כלי התחבורה השונים, והרכבלים יכולים להיות מעט יקרים, אך שווים את זה בכל זאת.

האוטובוסים ורכבות תחתיות מפסיקים לפעולה בסביבות השעה 01:00, ויש אוטובוסים ספציפיים לשעות הלילה. אבל, הכי קל ונוח לקחת מונית רשמית או מאפליקציה לנסיעות לילה מאוחרות. האפליקציות Uber ו- Free Nowנפוצות בשימוש בעיר.

מומלץ להשתמש ברשתות המוניות של המלון לשדה התעופה כי המחירים זולים וקבועים.

אתר האינטרנט של המטרוhttps://www.metrolisboa.pt/en/.

אתר האינטרנט של חברת האוטובוסים, הטראמים והרכבלים: https://www.facebook.com/carris.pt/.

קניות מומלצות

  • קניון קולומבו (Colombo Mall) – מבנה רחב ממדים שניתן ללכת בו לאיבוד בקלות רבה. תמצאו בו את כל המותגים שאתם מכירים כמו BOSS, LaCoste, טומי הילפיגר, ומותגים נוספים שיש בעיקר באירופה. הקניון פתוח כל יום בין השעות 08:00-00:00. הקניון נמצא בכתובת Lusíada, 1500-392 Lisboa. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של קניון קולומבו.
  • קניון וסקו דה גמא (Centro Vasco da Gama) – באזור האקספו הישן, מיד עם הירידה מתחנת הרכבת התחתית ORIENTE(הקו האדום). המקום פתוח שני עד שבת בין השעות 08:00-00:00 ובראשון בין השעות 10:00-00:00. הקניון נמצא בכתובת Dom João II 40, 1990-094. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של קניון וסקו דה גמא.

לסיכום

יש עוד המון אתרים שווים בליסבון, מקומות קטנים יותר, פחות נחשבים במפה התיירותית, אבל לא בהכרח פחות מזמינים. נכון, המסלול של שלושה ימים בליסבון כולל את האטרקציות הנחשבות של העיר, אבל לרוב המסלול יסתיים אחה”צ של כל יום, ויישאר לכם הערב. לכן, מומלץ לגלות בערבים את האוכל המקומי, ובעיקר את הפאדו, הסגנון המוסיקלי המפורסם של פורטוגל, לרוב בליווי שתי גיטרות, ושירה עצובה של געגוע ורגש עז, ולתת ללב להיפתח בעיר מופלאה עם היסטוריה מעניינת ועשירה, ועולם תרבותי מקסים ומרגש.

מקורות שימושיים לתכנון הטיול שלכם

הזמנת טיסה

השתמשו באתר קיאק כדי למצוא טיסות במחירים משתלמים. המחירים המוצגים באתר הם מחירים סופיים ואין הפנייה לגורם שלישי. 

הזמנת לינה

מומלץ להשתמש באתר בוקינג כדי להזמין מלונות בחו”ל. ככל שמזמינים יותר פעמים דרך בוקינג, כך אתם זוכים להנחות גדולות יותר על הלינה שלכם.

אם אתם יותר בעניין של אכסניות, אתם יכולים לחפש באתר Hostelworld שמתמחה בלינות מהסוג הזה. 

קבלו >> טריק מיוחד שיכול לחסוך לכם מאות ואפילו אלפי שקלים בהזמנת לינה!

הזמנת פעילויות ואטרקציות

אתם יכולים למצוא מגוון רחב של פעילויות ואטרקציות באתר ויאטור ובאתר GetYourGuide. הסיורים המוצעים הם בשפה האנגלית ותוכלו לבחור את הסיורים בעלי הדירוג הטוב ביותר כדי להבטיח איכות. 

ואל תשכחו ביטוח נסיעות!

אנו ממליצים לקרוא אודות ביטוח נסיעות לחו”ל לפני שאתם מזמינים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם