• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול מושלם של שבוע בגיאורגיה המופלאה

דף הבית » מסלול טיול מושלם של שבוע בגיאורגיה המופלאה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 24 דקות

 

גיאורגיה (Georgia) היא אחת מהמדינות המרתקות ביותר בעולם, עם היסטוריה עשירה, מתחמי מערות עתיקים, טירות, פסלים וסיפורים הקשורים לראשיתה של הנצרות וגם מאבקי כוח לאורך מאות שנים. מלבד ההיסטוריה הרבה של המדינה, תוכלו למצוא בה גם נופים משגעים, שילוב של נופים שונים בשל מיקומה בין שני ימים ובין שני רכסי הרים.  יש בה שילוב של ישן וגם חדש בערבוביה מושלמת.

מסלול הטיול שנציג בכתבה הוא מסלול טיול לשבוע, שעובר בין אתריה המרכזיים של גיאורגיה ויפגיש אתכם עם נפלאותיה. הוא בגדר המלצה בלבד. אתם מוזמנים לשנות בהתאם ללוח הזמנים שלכם, להעדפות שלכם ולתחומי העניין שלכם. מומלץ להוסיף יום לפני ו/או יום אחרי בהתאם לזמני הטיסות שלכם. שיהיה לכם טיול מהנה במיוחד!

הכתבה נכתבה על ידי יאיר בר זוהר, שהיה אורח בגיאורגיה מטעם שגריר גאורגיה בישראל, פאטה קלאנדזה, בשיתוף משרד התיירות הגיאורגי.

מחפשים מדריך מעולה בגיאורגיה? דברו עם Giorgi Dartsimelia, איש נעים ובעל השכלה רחבה.  

תמונה ראשית נלקחה מאתר pixabay

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

כמה דברים שכדאי לדעת לפני שנוחתים בגיאורגיה

למי מומלץ טיול לגיאורגיה? גיאורגיה היא יעד מושלם לטיולי מורשת, טיולי זוגות ולצעירים המעוניינים בטרקים. פחות מומלץ לילדים מתחת לגיל 16. למטיילים דתיים יש מספר מקומות עם סיפורים מעניינים על הקהילה ובתי הכנסת.

כמה זמן מומלץ לטייל? בין שבוע לשבועיים, תלוי במה שאתם רוצים לראות.

איך מגיעים מנמל התעופה אל העיר? מרכז העיר טביליסי נמצאת במרחק כ-17 קילומטרים מנמל התעופה הבינלאומי של טביליסי (מרחק של כחצי שעה נסיעה ברכב). אם אתם לא מתכוונים לשכור רכב בנמל התעופה, אתם יכולים לקחת מונית אל מרכז העיר (סביבות 20 דולר). יש גם אפשרות להזמין הסעה פרטית מנמל התעופה למלון שלכם. האפשרות הזולה ביותר היא להשתמש בשירות האוטובוסים המחבר בין נמל התעופה לעיר. קו 337 יוצא ממול לאולם הנכנסים. 

איך מתניידים בתוך גיאורגיה? בערים המרכזיות אתם יכולים להשתמש במוניות, שאינן גובות מחיר נסיעה גבוה מדי בגיאורגיה (אם אתם סוגרים מחיר מראש). עקב מערכת כבישים לא כל כך מפותחת בין עיר לעיר, מומלץ להיעזר בחברות נסיעה עם נהג צמוד. זה לא יקר, בייחוד אם אתם מטיילים בקבוצה של מספר אנשים. הנה מספר אתרים מהם אתם יכולים להזמין נהג לטיול שלכם: turebi.gegetour.gegeorgicatravel.getravelingeorgia.ge.

איפה ישנים? קיימים מגוון מקומות לינה בגיאורגיה. מומלץ להיעזר באתר הוטלסקומביינד כדי למצוא מלונות בגיאורגיה. אם אתם מחפשים מלונות לשומרי מסורת בגיאורגיה, קראו את הכתבה שלנו על מקומות לינה לשומרי מסורת או שנמצאים בקרבת בית חב”ד בגיאורגיה

כסף: המטבע המקומי הוא הלארי הגיאורגי (GEL) ושווי של לארי אחד הוא כשקל וחצי.

קידומת טלפון: +995.

שגרירות ישראל בגיאורגיה ממוקמת בכתובת Agmenashabeli Eve 61 בטביליסי. הטלפון הוא: 995-32-2556500.

המלצות נוספות: אם אתם מחפשים מקומות עם יין טוב – לכו לעיירות סיני וסיחנחי. האוכל הגיאורגי טעים ומתובל בכוסברה ואגוזים. 

יום 1: מכירים את בירת גיאורגיה, טבליסי

את הטיול שלכם בגיאורגיה תתחילו בטביליסי (Tbilisi), עיר הבירה הגדולה של גיאורגיה, ששוכנת על גדות נהר הקורה (Kura River) היפהפה. העיר ידועה בזכות מגוון הסגנונות הארכיטקטוניים הקיימים בה, שמשקפים את ההיסטוריה העשירה של העיר. ביום הטיול הראשון שלכם, תלוי מתי אתם נוחתים, אנו ממליצים לכם לעשות סיבוב בעיר העתיקה של טביליסי, שם תלמדו על מקומם המרכזי של המרחצאות החמים בתרבות של תושבי העיר ובכלל, על ההיסטוריה העשירה של המקום. העיר העתיקה מלאה ברחובות יפהפיים ועקלקלים, בבתי תפילה עתיקים, במרפסות מקסימות, בגלריות מעלפות ובחנויות ייחודיות.

מעדיפים לצאת לסיור מודרך בטבליסי?

אם אתם אוהבים ללכת עם מדריך ולשמוע את הסיפורים מפי המקומיים, אנו ממליצים להזמין סיור הליכה מודרך בטבליסי, הכולל ביקור בכל האטרקציות השוות וגם טעימת יין גיאורגי!

הזמינו סיור הליכה בטבליסי עכשיו

עוד לא סגרתם מלון? עשו השוואת מחירים למלונות מומלצים בטביליסי.

אם אתם עדיין לא בטוחים, אנו ממליצים לכם לבדוק את מלון קינג גורגאסלי (King Gorgasali). המלון נמצא במיקום מצוין בטבליסי העתיקה, במרחק צעדים ספורים מרחוב שרדני (Shardeni), שם תמצאו מגוון בתי קפה, ברים ומסעדות. מסעדת המלון Wine Spot מציעה מופע קינקאלי, שבו תוכלו ליהנות מהכנת וטעימת מאכל זה. יש גם ארוחת בוקר. 

החדרים המעוצבים באלגנטיות כוללים מיזוג אוויר, חדר רחצה פרטי, מיני בר, טלוויזיית לוויין בעלת מסך שטוח, מוצרי טיפוח ללא תשלום ומייבש שיער, לנוחיותכם.

תחנה ראשונה: מרחצאות הגופרית (Sulfur Baths)

לאחר ארוחת הבוקר במלון, המשיכו לאחד מהרובעים העתיקים של טביליסי, שנקרא Abanotubani ופירושו “רובע המרחצאות”. בחלק הזה של העיר תוכלו למצוא קרוב עשרה מרחצאות גופרית, שהם חלק בלתי נפרד מההיסטוריה והתרבות של העיר. האגדה המקומית מספרת שלפני שנים רבות, המלך של גיאורגיה גילה את מעיינות הגופרית שבמרכז גיאורגיה והחליט להקים עיר סביבם – כך נוסדה טביליסי! “טביליסי”, לידיעתכם, פירושה “מקום חם”. הטמפרטורה של מעיינות הגופרית הללו מגיעה עד לכדי 50 מעלות והגופרית נחשבת כמטפלת בבעיות עור שונות. יש אומרים שהמים הללו מסוגלים גם לעזור במצבים של בעיות עיכול, דלקות במפרקים ואפילו נדודי שינה.

כמו שאמרנו, קיימים כעשר מרחצאות גופרית בחלק הזה של העיר. אנו ממליצים להסתובב בין המרחצאות השונים ולבחור את המקום שמתאים ביותר עבורכם (או את המקום הפנוי ביותר, אם הגעתם בזמן שבו רוב המרחצאות עמוסים).

בין המרחצאות המומלצים נמנים בית המרחץ אורבליאני (Orbeliani Bathhouse), שחזיתו מעוצבת כמו חזית מהמזרח. בפנים, הצוות מדבר באנגלית טובה והחדרים נקיים. יש גם את המרחצאות של גולו (Gulo’s Baths), שכוללים גם הם חדרים נקיים ושירות טוב. והדובדבן של הקצפת, בית המרחץ המלכותי (Royal Bathhouse) הוא מהמרחצאות הפופולאריים ביותר בעיר, גם בשל העובדה שהוא יושב במיקום המרכזי ביותר ברובע, וגם בזכות החדרים הנקיים והמעוצבים והשירות האדיב של הצוות המקומי.

כמה אתם צפויים לשלם? המחירים משתנים מעט ממקום למקום, אבל באופן כללי, המחיר הוא לרוב בין 60 ל-80 לארים גיאורגיים לשעה בחדר רחצה סטנדרטי, שזה בערך 90 עד 120 שקלים. אם תרצו לכלול בביקור שלכם גם טיפולים נוספים, סאונה, מסאז’ וכן הלאה, תצטרכו להוסיף על המחיר הזה עוד כמה לארים.

שעות הפתיחה: המרחצאות פתוחים לרוב בין השעות 8:00 בבוקר ל-23:00 בלילה.

תחנה שנייה: הגן הבוטני הלאומי של גיאורגיה (The National Botanical Garden of Georgia)

עכשיו, אחרי שפתחתם את הבוקר שלכם ברוגע במעיינות החמים של גיאורגיה, הגיע הזמן להמשיך לביקור מרגיע בגן הבוטני הלאומי. הגן הבוטני הזה, שהוא אחד מהוותיקים ביותר בגיאורגיה, מכיל בתוכו למעלה מ-4,500 מינים שונים של צמחים מגיאורגיה ומרחבי העולם. מיקומה של גיאורגיה בין הים השחור במערב לבין הים הכספי במזרח ובין שני רכסי הרים הופך את גיאורגיה למקום גידול מופלא למגוון רחב של צמחים. גיאורגיה נחשבת לאחד מ-25 האזורים הבוטניים המובילים בעולם. אתם יכולים להעביר כאן בקלות שעה או שעתיים של הליכה נעימה לאורך שבילי הגן.

דמי הכניסה זולים.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-20:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

מרחק מהנקודה הקודמת: הכניסה לגן הבוטני נמצאת בקצה של רחוב Botanikuri, במרחק כ-350 מטרים ממרכז רובע המרחצאות של טביליסי. כדי להגיע, פשוט לכו על רחוב Botanikuri מערבה עד שתגיעו אל הגן הבוטני. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

תחנה שלישית: מצודת נריקלה (Narikala Fortress)

לאחר סיבוב קצר בין הפרחים והצמחים האופייניים לאזור, המשיכו אל אחד מהאתרים ההיסטוריים העתיקים, המפורסמים והאהובים ביותר על תושבי העיר והמבקרים בה, מצודת נריקלה, שיושבת על גבעה תלולה בין מרחצאות הגופרית לגנים הבוטניים של טביליסי.

המצודה הוקמה לראשונה במאה ה-4, אך עברה שינויים רבים לאורך השנים והיום, רוב מה שתראו הוא מהמאות ה-16-17. כשהוקמה לראשונה, היא נקראה בגיאורגית “מצודת הקנאה”, אבל כשכבשו אותה המונגולים במאה ה-13, הם שינו את שמה ל-“נארין קלה”, כלומר “המצודה הקטנה”.

כדי להגיע אל ראש המצודה, תצטרכו לעלות במדרגות גבוהות וצרות, כך שקצת קשה להגיע למעלה. אבל, ברגע שתגיעו אל ראש המצודה, תזכו בנקודת תצפית משגעת על העיר וסביבתה. בחלקה התחתון של המצודה תוכלו למצוא בין היתר את כנסיית ניקולס הקדוש (St. Nicholas Church) המשוחזרת, שנבנתה על גבי הכנסייה המקורית, שהייתה קיימת כאן במאה ה-13.

הכניסה היא בחינם.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

מרחק מהנקודה הקודמת: המצודה נמצאת במרחק כ-150 מהכניסה לגן הבוטני. כדי להגיע, אתם יכולים ללכת ברגל אל המצודה, בדרך מעט תלולה, שיוצאת שמאלה מרחוב Botanikuri. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

זמן לארוחת צהריים

אתם יכולים להמשיך מטה ברגל לכיוון צפון ולחפש אחר מקום טוב לאכול בו ארוחת צהריים. מסעדה מומלצת לארוחת צהריים היא Bread House (בכתובת 7 Vakhtang Gorgasali St). שווה לעשות בשבילה סיבוב קטן. האוכל הגיאורגי נהדר.

תחנה רביעית: מוזיאון יהדות גיאורגיה (Museum of History of the Jews of Georgia and Georgian-Jewish Relations)

אם אתם מתעניינים בהיסטוריה של קהילות יהודיות ברחבי העולם, שווה לכם לעצור לביקור קצר במוזיאון ליהדות גיאורגיה, קהילה יהודית מרתקת. במוזיאון תמצאו מספר חפצים, מלבושים, תצלומים וקטעי מידע, אשר יספרו לכם אודות חיי הקהילה, שיש אומרים שהחלה בגיאורגיה עוד מימי חורבן הבית הראשון וגירוש היהודים מארץ ישראל על ידי נבוכדנצר.

שעות הפתיחה: בין השעות 11:00 ל-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

יצירת קשר: +995 322 98 59 92.

מרחק מנקודה הקודמת: המוזיאון נמצא במרחק כ-800 מטרים ממצודת נרקילה. כדי להגיע, רדו מהמצודה צפונה אל רחוב Betlemi והמשיכו בו מערבה. המשיכו על הרחובות הראשיים מערבה עד שתגיעו לפנייה ימינה לרחוב Gia Abesadze. המשיכו מעט עד לפנייה ימינה לרחוב Anton Katalikosi, שיוביל אתכם אל המוזיאון. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

תחנה חמישית: גשר השלום (The Bridge of Peace)

הגשר המיוחד הזה, שנחנך בשנת 2010, נמתח לאורך כ-150 מטרים מעל נהר הקורה המרשים. הגשר נועד ליצור חיבור מעניין בין העיר העתיקה של טביליסי לבין העיר המודרנית. עיצובו אמור להזכיר סוג של חיה ימית והזמן הטוב ביותר לראות את מלואו יופיו של הגשר הוא כשהשמש שוקעת על העיר, אז הוא מתמלא באורות אינטראקטיביים יפהפיים. האורות נדלקים כשעה וחצי לפני השקיעה, כך ששווה להסתכל לכיוון של הגשר לקראת הערב!

מרחק מהנקודה הקודמת: גשר השלום נמצא במרחק כ-450 מטרים מהמוזיאון ליהדות גיאורגיה. כדי להגיע, פנו ימינה אל רחוב Anton Katalikosi והמשיכו בו צפון-מזרחה עד לפנייה ימינה לרחוב Erekle II. תוך זמן קצר תראו את הגשר מצד שמאלה שלכם. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

פעילות ערב: תיאטרון רזו גבריאדז (Rezo Gabriadze Theatre)

המבנה המרשים הזה כולל מגוון סגנונות ארכיטקטוניים ויוצרים מראה שכאילו נלקח מהאגדות. בשנת 2010 הקימו לצד תיאטרון הבובות של רזו גבריאדז מגדל שעון גבוה, שמתנשא לגובה של ארבע קומות. מדי שעה עגולה, יוצא מפתח המגדל מלאך קטן בעל כנפיים מוזהבות, עושה סיבוב קצר ומקיש על הפעמון. אם אתם מגיעים לאזור בשעה 19:00 בערב, כדאי לעצור ולצפות במופע המקסים “מעגל החיים”, שמציג את חייהם של זוג אוהבים מראשית חייהם המשותפים ו… עד שהמוות הפריד ביניהם.

אם תרצו, תוכלו להזמין באתר האינטרנט כרטיסים לאחת מהצגות הבובות של התיאטרון וליהנות מערב מקסים בעיר העתיקה של טבליסי.

מסעדות מומלצות לארוחת ערב בטבליסי

מהתיאטרון, המשיכו לארוחת ערב באחת מהמסעדות של העיר העתיקה ולאחר מכן אל בית המלון שלכם, כדי להתכונן ליום הטיול הבא בגיאורגיה.אם אתם יוצאים אל מחוץ לעיר העתיקה, מסעדה מומלצת היא Sormoni (בכתובת Alexander Kazbegi Avenue #57). זוהי מסעדה איכותית ביותר, המגישה מגוון מנות טעימות באווירה גיאורגית טיפוסית.

הערה: לדתיים, כדאי להיעזר בבית חב”ד בטבליסי וכמובן לבוא לבית הכנסת המרשים ביום שישי. חוויה.

יום 2 – מגלים את סטפנטסמינדה (Stepantsminda)

ביום הטיול השני שלכם, קומו מוקדם בבוקר ועשו את דרככם לכיוון סטפנטסמינדה הקסומה, שיושבת בין הרי הקווקז וידועה גם בשם קזבגי (Kazbegi). העיירה ידועה בזכות הנופים המשגעים המקיפים אותה מכל עבר ומהווה נקודת יציאה פופולארית עבור תרמילאים ומטפסי הרים. סטפנטסמינדה נמצאת במרחק כ-150 קילומטרים מטביליסי, אבל לפני שתתמקמו בבית המלון שלכם בעיירה, אנו ממליצים לעצור בשתי נקודות מרתקות לאורך הדרך – הראשונה מצודה והשנייה כנסייה עתיקה.

תחנה ראשונה: מצודת אנאנורי (Ananuri Fortress)

המצודה המרשימה הזו נראית כאילו נלקחה מתוך סיפורי האגדות. היא שוכנת לחופו של מאגר המים היפה, זינוואלי (Zhinvali Reservoir), ונחשבת לאחד מהמתחמים המבוצרים הידועים והמובילים בגיאורגיה. המצודה נבנתה בין השנים 1661 ל-1676. בין חומותיה, תוכלו למצוא שתי כנסיות, ציורי פרסקו עתיקים ומגדל שעון מרשים במיוחד. מתוך המגדל הגבוה ביותר של המצודה גם תוכלו ליהנות מתצפיות נהדרות על מאגר המים המרהיב, שמספק מים נקיים לתושבי האזור, ועל הסביבה כולה. קחו זמן מה כדי לשוטט על פני שבילי העפר של המצודה, לחקור את מבניה השונים וליהנות מהנוף המשגע.

הכניסה בחינם.

שעות הפתיחה: בין העשות 9:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר?  שעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: המצודה נמצאת במרחק כ-65 קילומטרים ממרכז העיר טבליסי. כדי להגיע, סעו צפונה על כביש ს3 עד שתגיעו אל המצודה. משך הנסיעה הוא כשעה.

זמן לארוחת צהריים

לאחר הביקור שלכם במצודת אנאנורי, המשיכו בנסיעה לאורך כביש ს3 צפונה לכיוון העיירה סטפנטסמינדה. בדרך, אתם יכולים לעצור לארוחת צהריים במסעדה מומלצת בשם HB Fasanauriבמסעדה מוגשות מנות נהדרות במחירים סבירים. לאחר ששבעתם, המשיכו אל העיירה. משך הנסיעה מהמצודה עד לעיירה הוא כשעתיים.

תחנה שנייה: אנדרטת הידידות של גיאורגיה עם רוסיה (Georgia-Russia Friendship Monument)

המונומנט חצי גורן סימטרי בסגנון רוסי על פי תהום עם נוף משגע. נבנה ביזמת הרוסים ב-1983. לציון 200 שנה להסכם ידידות בין הצרית יקאטרינה להרקלי מלל גאורגיה בשנת 1783 בגלל העדפת שלום במקום מלחמה. הציורים שבו צוירו על אריחים ומבטאים סצנות במיתולוגיות העמים, סממנים אידיאולוגים ועוד, כאשר הצד הימני מתייחס לרוסיה שמתוארים כמצילי העולם (אמא רוסיה מחבקת ילד גיאורגי) והצד השמאלי לגיאורגיה הבורכים מהמלחמה. באמצע מצוטט שיר הידידות של שותא רוסטווילי, המשורר הלאומי הגאורגי.

תחנה שלישית: כנסיית השילוש הקדוש (Gergeti Trinity Church

בדרך לנקודה השלישית נעבור ליד סלע המשקע טרוורטין, מסלע מסוג גיר, שהינו נקבובי ובעל צבע בהיר. הטרוורטין נוצר במעיינות חמים.

בגובה של כ-2200 מטרים מעל פני הים, בכפר הקטן גרגטי (Gergeti), נמצאת הכנסייה הפופולארית הזו, שנבנתה במאה ה-14. במתחם קיים גם מגדל פעמונים, שנבנה אף הוא במאה ה-14. העובדה שהכנסייה ניצבת במקום כה מבודד, מוקפת בטבע מכל עבר עם נוף עוצר נשימה, שהפכה אותה לאחד מסמליה הבולטים של גיאורגיה ולמושאם של תרמילאים רבים המחפשים אחר מקומות ייחודיים.

מהכנסיה ניתן לראות את הר קזבק (“כיפה מושלגת”) בגלל שבפסגתו יש שלג-עד. ההר בגובה של 5,200 מטר.

הכניסה בחינם.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: הכנסייה נמצאת במרחק כ-6  קילומטרים ממרכז העיירה סטפנטסמינדה. כדי להגיע, צאו מהעיירה מערבה על כביש Stepantsminda-Sameba והמשיכו בדרך העפר המתפתלת עד לראש הגבעה, שעליה ניצבת הכנסייה. משך הנסיעה הוא כחצי שעה. מומלץ להזמין את שירותיו של נהג ג’יפ, שיוכל לעשות את הדרך המאתגרת למעלה בחצי שעה, במחיר שאינו יקר, אבל הנסיעה בדרך משובשת. אפשרות אחרת היא ללכת ברגל אל ראש הגבעה, בשביל הליכה שאורכו כשעתיים לכל כיוון.

לעת ערב, עשו את דרככם חזרה אל סטפנטסמינדה, התמקמו במלון שלכם והכינו את עצמכם לקראת היום הבא.

עוד לא סגרתם מלון? עשו השוואת מחירים עבור מלונות מומלצים בסטפנטסמינדה.

לא בטוחים באיזה מלון לבחור? אנו ממליצים לכם לבדוק את מלון Porta Caucasia, מלון מודרני, הכולל בתוכו את כל מה שהתייר צריך כדי ליהנות מהחופשה באזור. המלון כולל טרסה, טרקלין משותף, בר, מסעדה ודלפק קבלה הפועל 24 שעות ביממה, ומספק גישה חופשית לאינטרנט אלחוטי ושירות חדרים.

כל חדרי האירוח במלון כוללים פינת ישיבה, טלוויזיה בלוויין בעלת מסך שטוח, וחדר רחצה פרטי ובו מוצרי טיפוח ללא תשלום ומקלחת, והם מצוידים בקומקום, במיזוג אוויר ובשולחן עבודה, וחלקם כוללים טרסה.

יום 3 – לנפוש בעיירת הנופש בורג’ומי (Borjomi)

ביום הטיול השלישי שלכם, קומו מוקדם בבוקר ועשו את דרככם אל עיירת הנופש בורג’ומי. כדי להגיע, צאו דרומה על כביש ს3 עד היציאה לכיוון מערב, לכיוון כביש ს1. המשיכו בכביש זה מערבה עד העיירה Khashuri ומשם המשיכו מערבה על כביש ს8 עד לעיירה בורג’ומי. משך הנסיעה הוא כ-4 שעות, כך שמומלץ לצאת מסטפנטסמינדה מוקדם, כדי שתוכלו להגיע בשעה סבירה לבורג’ומי.

בורג’ומי החלה להתפתח ולשגשג בייחוד בתקופה שבה שלטה האימפריה הרוסית בגיאורגיה, במהלך המאה ה-19. חיילים רוסים החלו להשתכן במקום ולקחו לראשונה דגימות מהמעיינות החמים הנמצאים בסביבה. בשנות ה-30 של המאה ה-19 החלו להקים בתי מרחצאות על המעיינות הללו. באמצע המאה ה-19 הגיע לאזור הנציב העליון של הקווקז, מיכאל סיומונביץ’ וורונצוב, והחליט להקים במקום את בית הקיץ שלו, בשל יופיו העצום של האזור, שמלא ביערות עבותים ובמעיינות חמים. אין זה פלא שהעיירה משמשת כעיירת נופש עד ימינו, שזכתה לכינוי “פנינת הקווקז”.

מומלץ לבלות את היום בפארק המים המינרליים (Mineral Water Park). כמו שאמרנו, בורג’ומי מפורסמת במיוחד בזכות היופי הטבעי המרהיב המקיף אותה מכל עבר. בפארק הענקי הזה תוכלו לחוות את היופי הזה בשיאו. הפארק הוקם באמצע המאה ה-19 ומשמש מוקד משיכה למקומיים ולתיירים כאחד לאורך כל עונות השנה. תוכלו לטעום כאן מהמים הנהדרים שנובעים ממעיינות בורג’ומי ולהירגע מהנסיעה הארוכה בינות העצים הירוקים.

אם תסתכלו אל הנקודה הגבוהה ביותר של הפארק, תוכלו לראות שם גלגל ענק. איך אפשר להגיע לשם, אתם שואלים? באמצעות הרכבל של בורג’ומי (Borjomi Cable Car), שהוא אטרקציה בפני עצמה. הרכבל לא רק ייקח אתכם אל הנקודה הגבוהה ביותר בפארק, אלא גם יספק לכם דרך מלאה בנופים מרהיבים של היער המקיף את העיירה. העלייה לרכבל כרוכה בתשלום סמלי. אתם יכולים גם לעלות אל ראש הגבעה ברגל, אבל אין כמו לראות את הסביבה ממבט הציפור.

בעומק הפארק תוכלו למצוא גם את מרחצאות הגופרית של הצאר (Tsar Sulfurs Bath). הבריכות הללו, שמכונות גם “נווה מדבר באמצע המדבר”, נמצאות עמוק בתוך היער, בינות העצים. הבריכות הוקמו במקום במאה ה-19 והמים החמים שבתוכן מכילים תכונות מיוחדות, שעוזרות לריפוי מחלות עור שונות. אל תשכחו להביא איתכם מגבת!

קיימות מספר מסעדות בשטח הפארק, בהן תוכלו לאכול ארוחת צהריים. לחילופין, אתם יכולים להכין לעצמכם ארוחה קלה מבעוד מועד ולהביא איתכם.

דמי הכניסה זולים. בחודשים מסוימים אין דמי כניסה.

שעות הפתיחה: בין השעות 10:00-23:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שלוש שעות.

את הלילה מומלץ להעביר בעיירה בורג’ומי.

עוד לא סגרתם מלון? עשו השוואת מחירים עבור מלונות מומלצים בבורג’ומי.

עדיין לא בטוחים באיזה מלון לבחור? אנו ממליצים לכם לבדוק את מלון Crowne Plaza, מלון חמישה כוכבים במיקום נהדר בעיירה המאפשר לאורחים ליהנות מגישה קלה למבחר אטרקציות תיירותיות ומסעדות, צוות עובדים נהדר ואוכל טעים. המלון מספק 101 חדרים מסוגננים ומצוידים היטב, עם מגוון שירותים שמבטיחים חווית אירוח נוחה.

יום 4 – לגלות את העבר באחלציחה ובאתר המערות ורדזיה

ביום הטיול הרביעי שלכם בגיאורגיה אנו ממליצים להמשיך מערבה על כביש ს8 לכיוונה של העיירה היפה אחלציחה (Akhaltsikhe). משך הנסיעה מבורג’ומי הוא כשעה.

אחלציחה, שפירוש שמה הוא “המצודה החדשה”, היא עיר גיאורגית די מנומנמת. אבל, שווה לעצור כאן כדי להתרשם מהעיר העתיקה היפה, שמכילה בתחומה מספר מבנים עתיקים מיוחדים. בבוקר תעשו סיבוב קצר בעיר העתיקה ומשם תמשיכו אל הנקודה הבאה במסלול, היא עיר המערות ורדזיה (Vardzia).

תחנה ראשונה: מצודת רבאטי (Rabati Fortress)

המצודה המרשימה הזו, שנישאת מעל הגדה השמאלית של נהר פוטסקובי (Potskovi), הוקמה במקור במאה ה-9, אך נבנתה מחדש לגמרי על ידי העות’מאניים במאות ה-17 וה-18. רוב המבנים שתראו במצודה היום הם מהמאות הללו, ביניהם הכנסייה של המצודה, הארמון וכנסיית מרין הקדושה. למעשה, מצודת רבאטי היא עיר בתוך העיירה עצמה. תוכלו להלך בין הרחובות השונים, לראות מסגד, בית כנסת, כנסיות ואפילו לבקר במוזיאון קטן העוסק בהיסטוריה של המקום. בחלק התחתון יותר של המצודה תוכלו למצוא מגוון רחב של חנויות, בתי קפה ומסעדה. לסיום הביקור שלכם במצודה, אנו ממליצים לעלות לאחד מארבעת המגדלים הגבוהים של המצודה וליהנות מתצפית יפה על הסביבה שמעבר לחומות המצודה.

בתוך המצודה רואים מגיני דוד, משום שבית המלוכה ראו עצמם כממשיכי דרכו דוד המלך.

מומלץ לאכול ארוחת צהריים במצודה לפני שאתם יוצאים מבין כתליה.

דמי כניסה זולים. ניתן לשלם על הדרכה מקומית, שתספק לכם הבנה טובה יותר של המקום.

שעות הפתיחה: בין השעות 9:00-20:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שעתיים, ללא ארוחה.

תחנה שנייה: בית הכנסת של אחלציחה (Akhaltsikhe Synagogue)

בית הכנסת היפהפה הזה הוקם בשנת 1863 ושופץ לאחר נפילת השלטון הקומוניסטי. בעיירה גרו בעבר 3000 תושבים, כיום מתגוררות 3 משפחות יהודיות ולכן בית הכנסת אינו פתוח דרך קבע, אלא רק כשיש ביקוש או בעת חגים ומועדים. המתחם של בית הכנסת כולל גם מקווה ולידו נמצא גם בית קברות בן כ-400 שנים.

בית הכנסת נמצא ממול למצודה, ברחוב היהודים.

ניתן להשיג את הגבאי שמעון לוי, במספר 995-289937599.

תחנה שלישית: מערות הנזירים של ורדזיה (Vardzia Monastery Complex)

המתחם המיוחד הזה, שחצוב אל תוך חלקו הסלעי של הר ארושטי (Erusheti), מתפרש לאורך של כ-500 מטרים, לגובה של 13 קומות ומכיל בתוכו כ-600 חדרים. הוא נבנה בסוף המאה ה-12, כשהממלכה הגיאורגית נאלצה להתמודד עם הפלישה המונגולית לשטחה. המלך הגיאורגי תמר (שהיא בעצם מלכה) הורתה על הקמתו של מתחם תת קרקעי, שיהיה נסתר מעיניהם של המונגולים, וכך הרחיבו מספר רב של מערות טבעיות בצלע ההר כדי ליצור את המתחם הענקי הזה. כאן, הסתתרו נזירים ואנשים אחרים שהיו צריכים להסתתר מהמונגולים. במתחם קיימת כנסיית הדורמיציון, שמתוארכת למאה ה-12, ומכילה בתוכה סדרה של ציורי קיר יפהפיים. כמו כן, קיימת מערכת להובלת מים בין המערות השונות, שבחלקה פועלת עד היום. במאה ה13 התרחשה רעידת אדמה חזקה, , והרסה מאות חדרים. העליה ברגל אינה קלה, אך יש שם מיניבוס שמסיע אנשים ממתחם הכניסה למטה בעמק, אל נקודת היציאה לסיורים בהר.

בצדו המזרחי של המתחם תוכלו למצוא בין היתר גם את חדר הכס של המלך תמר ו-25 מרתפי יין. האתר המיוחד הזה ננטש ברובו לאחר שהאימפריה העות’מאנית כבשה את האזור במאה ה-16.

בזמן הביקור שלכם במתחם, תעברו בין היתר גם במערכות של מנהות תת קרקעיות ובמקומות חשוכים וצרים. אם אתם סובלים מקלסטרופוביה, כדאי להכין את עצמכם מראש למצבים האלה. כמו כן, מומלץ להצטייד בפנס.

דמי הכניסה זולים. מומלץ לשלם תוספת כדי שיתלווה אליכם מדריך, שייקח אתכם למעלה אל המערות ברכב וידריך אתכם בין המערות השונות. המדריכים הם דוברי גיאורגית ורוסית בלבד.

שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שלוש שעות.

המרחק מהנקודה הקודמת: מתחם המערות ורדזיה נמצא במרחק כ-33 קילומטרים מזרחית לעיירה אחלציחה. כדי להגיע, סעו על כביש E 691 עד שתגיעו אל האתר. משך הנסיעה הוא כשעה.

בתום הביקור שלכם במערות של ורדזיה, אנו ממליצים לשוב חזרה אל העיירה אחלציחה ולהעביר שם את הלילה שלכם.

עוד לא סגרתם מלון? אנו ממליצים על המלון Vardzia Resort, מלון נעים, שכולל את כל מה שצריכים בטיול. המלון מציע אירוח ברמה של 4 כוכבים וכולל 22 חדרים מצוידים ומאובזרים בכל הדרוש עם שלל שירותים, כדי להבטיח חוויית אירוח שלווה ומפנקת.

יום 5 – בדרך לטביליסי עוצרים בעיר המערות אופליסטסיחי 

ביום הטיול החמישי שלכם בגיאורגיה תתחילו לעשות את דרככם חזרה אל טביליסי, שם התחלתם את הטיול שלכם. בדרך, אנו ממליצים לעצור במתחם עיר המערות אופליסטסיחי. כדי להגיע, סעו מזרחה על כביש ს8 עד שתגיעו לפנייה שמאלה אל המתחם, אחרי העיירה גורי (Gori). משך הנסיעה הוא כשעתיים וחצי.

תחנה ראשונה: עיר המערות אופליסטסיחי (Upllistsikhe)

אופליסטסיחי, שפירוש שמו הוא “מצודת האדון”, הוא אתר המערות הקדום ביותר בגיאורגיה, שהיה קיים כבר לפני כ-3,000 שנה, בתקופת הברונזה המאוחרת. בעבר, היו קיימות באתר כ-700 מערות חצובות באבן הטוף, הקלה לחציבה, אך בשל רעידות אדמה, נותרו במקום כ-150 מערות בלבד. האגדה המקומית מספרת שהמערות נחצבו על ידי עבדים, שצוידו בכלי חציבה מלהב ברזל וקת זהב. הבטיחו להם שברגע שהברזל יישחק, ישחררו אותם וייתנו להם את קת הזהב, וזה מה שדרבן אותם לעבוד. אולם, אבן בזלת אינה נשחקת בקלות כלל וכלל.

במתחם המערות תוכלו למצוא מספר כנסיות, ביניהם בזיליקה קדומה, שעודנה פעילה. בתוך הבזיליקה הזו נמצאים קברים של אחרוני התושבים של המקום, שחיו במקום במאה ה-15. במאה ה-20, כאשר הרוסים הרסו פרסקאות וסגרו כנסיות עקב איסור פולחן דתי, כאן משום מה הם החליטו להסתפק בכיסוי הפרסקאות בצבע לבן בלבד, מה ששימר אותם בצורה יוצאת דופן. הקדישו כאן כמה שעות כדי להלך בין המערות השונות ובמעברי הסתרים.

דמי הכניסה זולים. ניתן לשכור את שירותיו של מדריך מקומי בתוספת תשלום.

שעות הפתיחה: השעות משתנות מפעם לפעם, אך לרוב האתר פתוח בין השעות 10:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.

זמן לארוחת צהריים

לאחר הביקור במתחם המערות, עשו את דרככם חזרה אל העיירה גורי (Gori) ואכלו ארוחת צהריים באחת מהמסעדות של העיירה. 

תחנה שנייה: מוזיאון סטאלין (Stalin Museum)

אם אתם כבר נמצאים בגורי, אנו ממליצים לעצור לביקור קצר במוזיאון המספר אודות תולדות חייו. המוזיאון ממוקם ליד הבית שבו נולד וגדל סטאלין, כשגיאורגיה עוד הייתה חלק מהאימפריה הרוסית.

דמי כניסה זולים. ילדים מתחת לגיל 6 נכנסים בחינם.

שעות הפתיחה: בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

הכתובת: Stalinis gamziri 32.

לאחר הביקור במוזיאון, המשיכו בנסיעתכם לכיוון טביליסי. כדי להגיע, סעו מזרחה על כביש ს1 עד לכניסה לעיר טביליסי. משך הנסיעה הוא כשעה וחצי. עם הגעתכם לטביליסי, אתם יכולים לעצור באחת מהמסעדות הרבות שבעיר לארוחת ערב ולהמשיך משם ישירות אל המלון שלכם, כדי להתכונן ליום הטיול הבא.

עוד לא סגרתם מלון? עשו השוואת מחירים למלונות מומלצים בטביליסי.

יום 6 – סיבוב אחרון בטביליסי

ביום הטיול השישי שלכם בגיאורגיה תצאו לסיבוב נוסף בעיר טביליסי, שבה ביקרתם ביום הראשון של הטיול שלכם. ביום הטיול הזה תעברו דרך המוזיאון הלאומי של גיאורגיה, תבקרו בבית הכנסת הגדול של טביליסי ותוכלו להמשיך לשוטט להנאתכם בין החנויות והשווקים המיוחדים של טביליסי.

תחנה ראשונה: מוזיאון הלאומי של גיאורגיה (Georgian National Museum)

המוזיאון הקטן הזה ילמד אתכם אודות התרבות וההיסטוריה העשירה של גיאורגיה דרך חפצים שונים וקטעי מידע מרתקים. בין האגפים המעניינים ביותר במוזיאון הוא אגף התכשיטים מזהב ומכסף, שבו מוצגים תכשיטים בני אלפי שנים, שנחשפו בחפירות שונות ברחבי גיאורגיה. קיימות גם תערוכת כלי נשק מרשימה ותערוכה של ציורים, שצוירו על ידי אמנים רוסיים במהלך המאות הקודמות. ישנן גם מגוון תערוכות מתחלפות.

דמי כניסה זולים. ילדים מתחת לגיל 6 נכנסים בחינם.

שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשלוש שעות.

הכתובת: Rustaveli Ave 3.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המוזיאון הלאומי של גיאורגיה

תחנה שנייה: בית הכנסת הגדול של טביליסי (The Great Tbilisi Synagogue)

בית הכנסת המרשים הזה הוקם בין השנים 1895 ל-1903 על ידי יהודים שעברו לאזור מאחלציחה במאה ה-19. בית הכנסת נלקח מידי היהודים על ידי הרשויות הסובייטיים בשנת 1923. רק בסוף המאה ה-20 הוחזר בית הכנסת אל הקהילה היהודית של העיר.

כדי להגיע, מומלץ לקחת מונית אל הכתובת 45-47 Leselidze Street.

אם הגעתם לשישי שבת, מומלץ להזמין מראש כניסה לארוחה מוקדמת בבית חב”ד המלווה בשירים לשבת.

זמן לארוחת צהריים

לאחר הביקור בבית הכנסת, אתם יכולים לקחת מונית אל מרכז העיר העתיקה, לעצור באחת מהמסעדות לארוחת צהריים ולהמשיך לשוטט ברחבי העיר כראות עיניכם. אנו ממליצים על המסעדה Maspindzelo (בכתובת Gorgasali st., 7). אוכל טעים מאד בעיר העתיקה!

רעיונות נוספים לאחר הצהריים

אם מתחשק לכם להסתובב קצת בשווקים ואתם נמצאים כאן ביום ראשון, אנו ממליצים לעשות את דרככם לפארק דדה אנה (Deda Ena Park), שם מתקיים מדי יום ראשון שוק פשפשים נחמד, שבו מוכרים מגוון רחב של תכשיטים, בגדי יד שנייה, תיקים וסבונים תוצרת בית, בין דברים רבים אחרים.

אפשרות אחרת היא להשתתף בסבב טעימות במרתף היינות של קרלאשוילי (Karalashvili’s Wine Cellar(. במרתפים קיימים מגוון יינות, חלקם ייחודיים לגיאורגיה. אנשי הצוות דוברים אנגלית, כך שיוכלו גם לספר לכם אודות ההיסטוריה המרתקת של המקום.

עם רדת הערב, אכלו ארוחת ערב באחת מהמסעדות שבעיר העתיקה והמשיכו אל המלון שלכם. מחר מצפה לכם יום הטיול האחרון והחביב בגיאורגיה.

יום 7 – מקנחים עם כמה אתרים עתיקים לא הרחק מטביליסי

ביום הטיול השביעי והאחרון שלכם בגיאורגיה, אנו ממליצים לכם לצאת מעט מגבולותיה של העיר טביליסי ולבקר באחת מהערים העתיקות ביותר בעולם, שהייתה גם המקום שבו האומה הגיאורגית קיבלה על עצמה את הנצרות במאה ה-4. אם תוכלו להזמין טיסה לשעות הערב, יהיה זה נפלא! ואם לא, תוכלו להמשיך לחקור את הסביבה עד הטיסה ביום שלמחרת.

תחנה ראשונה: העיר המרתקת מצחתה (Mtskheta)

מיד לאחר ארוחת הבוקר, עשו את דרככם צפונה אל העיר היפה, מצחתה, שנמצאת במפגש הנהרות קורה ואראגווי. חלקה המרכזי של העיר הוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק”ו ב-1994. העיר, שיושבה כבר לפני כ-3,000 שנה, נחשבת לאחת מהערים המיושבות ברצף העתיקות בעולם. היא בעלת חשיבות מיוחדת בעיני האומה הגיאורגית, בשל העובדה שהיא שימשה כבירתה של הממלכה הגיאורגית המזרחית של איבריה מהמאה ה-3 לפנה”ס ועד המאה ה-5 לספירה. היא גם הייתה העיר, שבה גיאורגיה קיבלה על עצמה את הנצרות בשנת 334 לספירה, ועד היום עודנה אחד מהמרכזים של הכנסייה האורתודוקסית בגיאורגיה.

מצחתה במרחק כ-24 קילומטרים צפונית מטביליסי. כדי להגיע, סעו צפונה על כביש ს1 והמשיכו בכביש זה עד הפנייה אל מצחתה. משך הנסיעה הוא כחצי שעה.

תחנה שנייה: קתדרלת סווטיצחובלי (Svetitskhoveli Cathedral)

זוהי הקתדראלה הידועה ביותר בגיאורגיה וגם אחת מהגדולות ביותר. הקתדרלה המרשימה, שהוקמה במאה ה-11, היא אתר מורשת עולמית בזכות הארכיטקטורה המרהיבה שלה. במשך שנים רבות, הקתדרלה הזו הייתה מרכז החיים הדתיים של הנוצרים הגיאורגים. ישנה אגדה מקומית, המספרת שבתוך הכנסייה נבנתה מעל בית קברות יהודי וקבור חלק מגלימתו של ישוע המשיח, שנשלח לצידוניה, אחותו של רב מצחטה שקנה בירושלים מחייל רומאי את הגלימה שהופשטה מישו.

הקתדרלה הזו היא החשובה ביותר בגאורגיה, ושם נמצאן הפטריאך הראשי של גאורגיה,

שווה להתרשם מהחזית היפה של הקתדראלה ולשוטט מעט בתוך המבנה, לפני שתמשיכו אל היעד הבא.

שעות הפתיחה: בין השעות 8:00-20:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? חצי שעה עד שעה.

תחנה שלישית: מנזר ג’ווארי (Jvari Monastery)

המנזר המיוחד הזה, שנקרא גם “מנזר הצלב”, יושב על ראש גבעה הנישאת מעל הגדה השמאלית של נהר אראגווי. ההיסטוריה המקומית מספרת שבראשית המאה ה-4, צלב עץ הוצב באתר פגאני על הגבעה המשקיפה על מצחתה. הצבתו של הצלב הזה סימלה למעשה את מפלתה של הפגאניות ואת עלייתה של הנצרות בגיאורגיה. בשנת 545 נבנתה כנסייה קטנה מצפון לאותו צלב. מאוחר יותר, בין השנים 586 ל-605, נבנתה כנסייה גדולה יותר בדיוק מעל אתרו של הצלב. בשנת 2004, המנזר היפה הזה הוכרז כאתר מורשת עולמית במסגרת היותו אחד מהמונומנטים ההיסטוריים של מצחתה. החזית של המנזר מעוטרת בעיטורים יוצאים דופן ביופיים.

שעות הפתיחה: בין השעות 9:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: המנזר נמצא במרחק כ-17 קילומטרים מהקתדראלה. כדי להגיע, סעו צפונה על דרך Narekvavi-Mtskheta-Railway Station ועלו על כביש ს1 לכיוון דרום. המשיכו עד לפנייה קלה ימינה אל כביש E60. זמן קצר לאחר מכן, פנו פנייה חדה שמאלה אל הדרך שמובילה לכיוון Zahesi-Jvari Monastery. משך הנסיעה הוא כ-20 דקות.

לאחר הביקור במנזר, תוכלו לחזור אל מצחתה כדי לאכול שם ארוחת צהריים באחת מהמסעדות שבעיר. משם, אתם יכולים להמשיך אל נמל התעופה הבינלאומי או להמשיך לסייר בעיר עד שתצטרכו לצאת לכיוון הטיסה שלכם הביתה. אנו מקווים שנהניתם בטיול שלכם בגיאורגיה ומאחלים לכם טיסה נעימה ובטוחה הביתה!

טעימה נוספת:

תרגמון גיאורגית-עברית

תודות לאריק מיכאלי מומחה קרואטיה > https://www.facebook.com/tamarnik?hc_re

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
שלום gamarjobaגָאמַארג’וֹבָה
מה שלומך ? rogora khart?רוֹגוֹרָ  אחָאְרְת?
טוב, תודה. qargad, gmadlobt.קָארְגַאד, מַאדלוֹבת.
מה שמך ? tkveni sakheli ra aris?תכּוונֵי סאחֵלי רא אריס?
איך קוראים לך? ra gkviat?רָא גְכּוויִאָת?
השם שלי הוא  chemi sakhelia  .צֶ’מִי סָאחֶלִיאַ…. 
נעים מאוד. dzalian sasiamovnoa.דזַאלִיאָן סָאסִיאמוֹבנוֹא.
בבקשה inebetאינבֵֵת
תודה   gmadlobtגמָאדלוֶֹבֶת
תודה רבה didi madlobaדִידִי מָאדלוֹבָה
על לא דבר araprisאָרַאפּרִיס
כן (פורמלי) diakhדִיאָח
כן (לא פורמלי) khoחוֹ
כן (נייטרלי) qiקִי
לא araאָרַא
טוב (בסדר) qargiקָארגִי
הכל בסדר q’velaperi rigzeaקוולֶַאפֶּרִי רִיגזֶאָה.
סליחה (השגת תשומת לב) uqatzravadאוּקָאצרַאוואָד
אני מצטער! סלח לי! bodishi!, mapat’iet!בוֹדִישִי!, מָאפַּאטִיאֶת!
להתראות nakhvamdisנאָחוואַמדִיס
אני לא מדבר/ת )יודע/ת) גאורגית. kartuli ena ar vitziכּארתוּלִי אֶנאָ אָר ויִצִי.
אני לא מדבר/ת )יודע/ת) היטב גאורגית. kartuli ena qargad ar vitziכּארתוּלִי אֶנאָ קָארגַאד אָר וויִצִי.
את/ה מדבר/ת אנגלית? inglisurad laparaqobt?אִינגלִיסוּראד לָאפַּארַאקוֹבת?
את/ה יודע/ת אנגלית? inglisuri itzit?אִינגלִיסוּרִי אִיצִית?
האם יש כאן מישהו שמדבר/ת) יודע/ת) אנגלית? ak vinme laparaqobs inglisurad?אָכּ ויִנמֶה לָאפַּארַאקוֹבס אִינגלִיסוּרָאד?
מישהו שמדבר/ת) יודע/ת) אנגלית? vinme laparaqobs inglisurad?ויִנמֶה לָאפַּארַאקוֹבס אִינגלִיסוּראד?
בוקר טוב dila mshvidobisaדִילָא משוויִדוֹבִיסָא
ערב טוב saghamo mshvidobisaסָארַ’אמוֹ משוויִדוֹבִיסָא
לילה טוב ghame mshvidobisaרַ’אמֶה משוויִדוֹבִיסָא
לילה טוב )שינה ערבה) dzili nebisaדזִילִי נבִֶיסָא
לא הבנתי ver gavigeורֶ גָאוויִגֶה
איפה השירותים? sad aris t’ualet’i?סָאד אָרִיס טוּאלֶטִי?
מה? ra?רא?
איפה? sadats?סאדטץ?
מי? vin?ווין?
מתי? rodesats?רודסאץ?
איזה? romelits?רומליץ?
למה? ratom?ראטום?
איך? rogor?רוגור?
כמה? ramdeni?ראמדני?
גברת k’albatoniקאלבאטוני
מר / אדון batoniבאטוני

פתרון בעיות

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
הצילו!  mishvelet!מישוולֵֵת!
עזוב אותי לנפשי! damanebe tavi!דָאמַאנבֶֶה תאווי!
הסתלק מכאן! tzadi akedan!צאדי אכֵּדאן!
אל תיגע בי! ar momeqaro!אר מוֹמֵקארוֹ!
אני אקרא למשטרה! politzias gamovidzakheb!פּוֹליציאס גאמוֹבידזאחֵב!
משטרה! politzia!פּוֹליציאַ!
עצור! זה גנב! shecherdi! kurdia!שֵצֵ’רדי! כּוּרדיא!
תעזור לי, בבקשה! damekhmaret, gtkhovt!דאמֵחמארֵת, גתחוֹבת!
זה מקרה חירום! es aris sagangebo!אס אריס סאגנגבו!
איבדתי את דרכי gza damebnaגזא דאמֵבנאַ
איבדתי את התיק שלי chanta dameqargaצ’אנתַא דאמֵקארגַא
איבדתי את הארנק שלי sapule dameqargaסאפּוּלֵה דאמֵקארגַא
תזמינו אמבולנס! sastzrapos daureqet!סאסצראפּוֹס דאוּרֵקֵת!
אני חולה avada varאוואדַא ואר
נפצעתי davshavdiדאוושאוודי
אני זקוק/ה לרופא ekimi mchirdebaאֵכּימי מצ’ירדֵבַא
האם אני יכול/ה, להשתמש בטלפון שלך? sheidzleba tkveni t’eleponi vikhmaro?שֵיידזלֵבַא תכּוונֵי טֵלֵפּוֹני ויחמארוֹ?

מספרים

בריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
 1 ertiאֶרתִי
 2 oriאוֹרִי
 3 samiסָאמִי
 4 otkhiאוֹתְחִי
 5 khutiחוּתִי
 6 ekvsiאֶכּווסִי
 7 shvidiשוויִדִי
 8 rvaרווָאָ
 9 tzkhraצחָרָא
 10 atiאָתִי
 11 tertmet’iתֶרתמֶטִ י
 12 tormet’iתוֹרמֶטִי
 13 tzamet’iצָאמֶטִי
 14 totkhmet’iתוֹתחמֶטִי
 15 tkhutmet’iתחוּתמֶטִי
 16 tekvsmet’iתֶכּווסמֶטִי
 17 chvidmet’iצ’וויִדמֶטִי
 18 trvamet’iתרוואֶָמֶטי
 19 tzkhramet’iצחרָאמֶטִי
 20 otziאוֹצִי
 21 otzdaertiאוֹצדָאֶרתִי
 22 otzdaoriאוֹצדָאאוֹרִי
 23 otzdasamiאוֹצדָאסַאמִי
 30 otzdaatiאוֹצדָאאַתִי
 31otzdatertmet’iאוֹצדָאתֶרתמֶטִי
 40 ormotziאוֹרמוֹצִי
 50 ormotzdaatiאוֹרמוֹצדָאַתִי
 60 samotziסָאמוֹצִי
 70 samotzdaatiסָאמוֹצדָאַתִי
 80 otkhmotziאוֹתחמוֹצִי
 90otkhmotzdaatiאוֹתחמוֹצדָאַתִי
 100 asiאָסִי
 200 orasiאוֹראָסִי
 300 samasiסָאמאַסִי
 1000 atasiאָתַאסִי
 2000 oriatasiאוֹרִיאָתַאסִי
 5000 khutiatasiחוּתִיאָתַאסִי
 10,000 atiatasiאָתִי אָתַאסִי
 1,000,000 milioniמִילִיוֹניִ
חצי nakhevariנאָחֶוואַרִי
רבע meotkhediמֶאוֹתחֶדִי

 זמן

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
עכשיו akhlaאָחלַא
עכשיו )רשמי), בעת הזו amzhamadאמז’אמאד
כרגע )בלתי-רשמי) am tzutshiאם צוּתשי
מיד akhlaveאחלאווהֵ
בקרוב maleמאלֵה
מוקדם adreאדרֵה
קודם, לפני כן manamdeמאנאמדֵה
לפני, עד mdeמדֵה
עד ש, כל עוד sanamסאנאם
אחרי הis shemdegיס שֵמדֵג
אחר-כך mereמֶרֵה
מאוחר יותר mogvianebitמוֹגוויאנבֵית
מאוחר gvianגוויאן
עליית הבוקר   gatenebaגאתֵנבֵא
בזמן עליית הבוקר   gatenebisasגאתֵנ בֵיסאס
שחר gantiadi, alioniגאנתיאדי, אליוֹני
בוקר dilaדִילָא
בבוקר dilitדִילִית
מוקדם בבוקר dilaadrianדִילַאַדריאן
צהריים shuadgheשוּאדרֵ’ה
בצהריים shuadghitשוּאדר’ית
אחר הצהריים nashuadgheviנאשוּאדרֵ’ווי
במהלך אחר הצהריים nashuadghevsנאשוּאדרֵ’ווס
ערב saghamosָסָאר’אמוֹ
בערב saghamosסאר’אמוֹס
ירידת הלילה daghamebaדאר’אמֵבא
בזמן ירידת הלילה daghamebisasדאר’אמֵביסאס
לילה ghameר’אמֵה
בלילה ghamitר’אמִית
חצות shuaghameשוּאר’אמִֵה
בחצות shuaghamitשוּאר’אמית

 

שעות

 

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
אחת בבוקר ert’ saat’ze dilit’ארט סעאטסה דיליט
שתיים לפנות בוקר or saat’ze dilit’אור סעאטסה דיליט
תשע בבוקר ts’khra saat’ze dilit’צקהרה סעאטסה דיליט
צהרי היום shuadghisasשואדגהיסאס
בשעה אחתert’ saat’ze dghis meoreארט סעאטסה דגהיס מהאור
בשעה שתייםor saat’ze dghis meoreאור סעאטסה דגהיס מהאור
שעה שש בערב ek’vsi saat’ist’vis saghamosעקבסי סאעטיסטביס סאגהאמוס
שעה שבע בערב shvidi saat’ist’vis saghamosשבידי סאעטיסטביס סאגהאמוס
חצות shuaghamisasשואגאמיסאס

 

זמנים

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
 דקה/ות tzuti …צוּתִי
 שעה/ות saati …סָאַתִי
 יום/ימים dghe …דרֵ’ה
 שבוע/ות qvira …קוויִרָא
 חודש/ים  tve …תווֶהֶ
שנה/ים  tzeli …צֶלִי
שבועי qvireuliקוויִרֶאוּלִי
חודשי tviuriתוויִאוּרִי
שנתי tzliuriצלִיאוּרִי

 

ימים 

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
היום dghesדרֵ’ס
אתמול gushinגוּשִין
שלשום gushintzinגוּשִינצין
מחר khvalחוואָל
מחרתיים zegזֵג
שבוע qviraקוויִרָא
השבוע am qvirasאם קוויִראס
בשבוע שעבר gasul qvirasגאסוּל קוויראס
בשבוע הבאmomaval qvirasמוֹמאוואל קוויראס
יום ראשון qviraקוויִרָא
יום שני orshabatiאוֹרשָבַתִי
יום שלישי samshabatiסָאמשָבַתִי
יום רביעי otkhshabatiאוֹתחשָבַתִי
יום חמישי khutshabatiחוּתשָבַתִי
יום שישי p’arasqeviפּאראסֶקֶווי
יום שבת shabatiשָבַתִי

 

חודשים

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
ינואר ianvariיאנווארי
פברואר tebervaliתֵבֵרוואלי
מרץ mart’iמארטי
אפריל ap’riliאפּרילי
מאי maisiמאיסי
יוני ivnisiאיווניסי
יולי ivlisiאיווליסי
אוגוסט agvist’oאגוויסטוֹ
ספטמבר sekt’emberiסֵכּטֵמבֵרי
אוקטובר okt’omberiאוֹכּטוֹמבֵרי
נובמבר noemberiנוֹאֵמבֵרי
דצמבר deqemberiדֵקֵמבֵרי

 

צבעים

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
שחורshaviשָאוויִ
לבןtetriתֶתרִי
אפורnatzrisperiנאָצרִיספֶּרִי
אדוםtziteliצִיתֶלִי
ורודvardisperiוארדיספֵּרי
כחולlurjiלוּרגִ’י
תכלתtzisperiציספֵּרי
צהובq’viteliקוויִתֶלִי
ירוקmtzvaneמצוואַנהֶ
כתוםnarinjisperiנארינג’יספֶּרִי
סגולiisperiאיאיספֵּרי
חוםq’avisperiקָאוויִספֶּרִי
צבעperiפֶּרִי

 

תחבורה

נסיעה באוטובוסים ורכבות

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
כמה עולה הכרטיס ? ramdeni ghirs bileti?ראמדֵני ר’ירס בילֵתי?
כרטיס אחד ל____, בבקשה. erti biletamde, gtkhovt.אֵ רתי בילֵתי …אמדֵה, גתחוֹבת.
לאן הרכבת / האוטובוס הזה מגיע? sait midis es mat’arebeli / avt’obusi?סאית מידיס אֵס מאטארֵבֵלי / אווטוֹבוּסי?
איפה הרכבת/האוטובוס שמגיע ל? sad aris …isaqen mimavali  mat’arebeli / avt’obusi?סאד אריס ____יסאקֵ ן מימאוואלי מאטארֵבֵלי / אווטוֹבוּסי?
האם הרכבת / האוטובוס הזה עוצר בתחנת?es mat’arebeli / avt’obusi cherdeba  ____is sadgurze?אֵס מאטארֵבֵלי / אווטוֹבוּסי צֵ’רדֵבַה____יס סאדגוּרזֵה?
מתי הרכבת / האוטובוס שיעדו עוזב את התחנה? rodis gadis sadguridan …isaqen  mimavali mat’arebeli / avt’obusi?רוֹדיס גאדיס סאדגוּרידאן ____יסאקֵןמימאוואלי מאטארֵבֵלי / אווטוֹבוּסי?
מתי הרכבת / האוטובוס יגיע לתחנת … ?rodis miva mat’arebeli / avt’obusi ____is  sadgurze?רוֹדיס מיווא מאטארֵבֵלי / אווטוֹבוּסי____יס סאדגוּרזֵה?
איזו תחנה זו? es romeli sadguria?אֵס רוֹמֵלי סאדגוּריא?

כיוונים

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
איפה… sad aris …סָאד ארִיס…
תחנת הרכבת? mat’areblis sadguri?מאטארֵבליס סאדגוּרי?
 תחנה מרכזית?   avt’osadguri?אווטוֹסאדגוּרי?
תחנת האוטובוס? avt’obusis gachereba?אווטוֹבוּסיס גאצֵ’רֵבא?
תחנת הרכבת התחתית? met’ros sadguri?מֵטרוֹס סאדגוּרי?
 שדה התעופה? aerop’ort’i? אַאֶרוֹפּוֹרטִי?
מרכז העיר? kalakis tzent’ri?כּאלאכּיס צֵנטרי?
 הפרוורים?  gareubnebi?גארֵאוּבנבֵי?
אכסניית נוער?  akhalgazrduli hosteli?עהאלגאזרדולי הוסטלי?
המלון? sast’umro …?סאסטוּמרוֹ?… 
העיר העתיקה? dzveli kalaki?דזוולֵי כּאלאכּי?
השוק? bazari?באזארי?
גדת הנהר? mdinaris nap’iri?מדינאריס נאפּירי?
חוף הים? zghvis nap’iri?זר’וויס נאפּירי?
כיכר? …is moedani?… יס מוֹאֵדאני?
שדרות?  …is gamziri?… יס גאמזירי?
רחוב?  …is kucha?…יס כּוּצ’א?
אתרים שכדאי לבקר בהם? ghirsshesanishnaobebi?ר’ירסשֵסאנישנאוֹבֵבי?
בית המרקחת? aptiaki?אפּתיאכּי?
בית הכנסת? sinagoga?סינאגוֹגא?
שגרירות ישראל? israelis saelcho?יסרַאֵליס סַאֵלצ’וֹ?
היכן ישנם הרבה…  sad aris bevrסאד אריס בֵוור
היכן ישנו … זול, אך טוב? sad aris iapi, magram qarg?סאד אריס יאפּי, מאגראם קארגי?… 
מלונות? sast’umro?סאסטוּמרוֹ?
מסעדות? rest’orani?רֵסטוֹראני?
פאבים? bari?בארי?
אתה יכול להראות לי על המפה? shegidzliat ruqaze machvenot?שֵגידזליאת רוּקאזֵה מאצ’וונֵוֹת?
זה רחוק מפה? akedan shors aris?אכֵּדאן שוֹרס אריס?
פנייה shesakhveviשֵסאחוווֵיִ
פנה שמאלה martzkhniv sheukhvietמארצחניוו שֵאוּחוויתֵ
פנה ימינה marjvniv sheukhvietמארג’ווניוו שֵאוּחוויתֵ
שמאלה martzkhnivמארצחניוו
ימינה marjvnivמארג’ווניוו
ישר p’irdap’irפּירדאפּיר
לכיוון ה… …is mimartulebitיס מימארתוּלֵבית
לפני ה… …mdeמדֵה
אחרי ה… …is shemdegיס שֵמדֵג
חפש את ה… … edzebetאֵדזֵבֵת
ליד ה… …is makhlobladיס מאחלוֹבלאד
צומת דרכים gzajvarediniגזאג’ווארֵדיני
צפון chrdiloetiצ’רדילוֹאֵתי
דרום samkhretiסאמחרֵתי
מזרח aghmosavletiאר’מוֹסאוולֵתי
מערב dasavletiדאסאוולֵתי
עלייה )מעלה הכביש/הדרך) aghmartiאר’מארתי
ירידה )מורד הכביש/הדרך) daghmartiדאר’מארתי
למעלה )לאורך העלייה) aghmaאר’מא
למטה )לאורך הירידה) daghmaדאר’מא
למעלה )אל מקום גבוה) maghlaמאר’לא
למטה )אל מקום נמוך) dablaדאבלא
למעלה )כיוון כללי) zemotזֵמוֹת
למטה )כיוון כללי) kvemotכּוומֵוֹת

 נסיעה במונית

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
מונית! taksi!טָאכּסִי!
קח אותי ל …, בבקשה.…amde mimiq’vanet, tu sheidzleba.…אמדֵה מימיקוואנתֵ, תוּ שֵיידזלֵבא.
כמה זה יעלה להגיע ל?…  ramdeni dajdeba …amde misvla?ראמדֵני דאג’דֵבא …אמדֵה מיסוולא?
קח אותי לשם, בבקשה. ik mimiq’vanet, tu sheidzleba.איכּ מימיקוואנתֵ, תוּ שֵיידזלֵבא.

 לינה באכסניה/מלון

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
יש לכם חדרים זמינים?  gakvt tavisupali otakhebi?גאכּוות תאוויסוּפּאלי אוֹתאחֵבי?
כמה יעלה חדר לאדם אחד/שני בני אדם? ramdeni ghirs otakhi erti / ori  adamianistvis?ראמדֵני ר’ירס אוֹתאחי אֵרתי / אוֹרי אדאמיאניסתוויס?
האם יש בחדר___  otakhshi aris …אוֹתאחשי אריס… 
סדינים? zetzrebi?זֵצרֵבי?
חדר אמבטיה? saabazano?סאאבאזאנוֹ?
טלפון? t’eleponi?טֵלֵפּוֹני?
טלוויזיה? t’elevizori?טֵלֵוויזוֹרי?
האם אני יכול לראות את החדר? sheidzleba vnakho otakhi?שֵיידזלֵבא ונאחוֹ אוֹתאחי?
האם יש לכם חדר … יותר? gakvt upro … otakhi?גאכּוות אוּפּרוֹ … אוֹתאחי?
שקט? mq’udro?מקוּדרוֹ?
גדול? didi?דידי?
נקי? supta?סוּפּתא?
זול? iapi?יאפּי?
טוב, אני אקח אותו. qargi, avigheb.קארגי, אווירֵ’ב.
אתה יכול להמליץ לי על מלון אחר?shegidzliat skhva sast’umro  mirchiot?שֵגידזליאת סחווא סאסטוּמרוֹ מירצ’יוֹת?
בכוונתי להישאר לילה. vap’ireb ghame davrche.ואפּירֵב ר’אמֵה דאוורצֵ’ה.
יש לכם כספת? seipi gakvt?סֵ ייפּי גאכּוות?
 לוקרים?  sat’avsebi?סאטעווסבי?
האם ארוחת הבוקר/צהריים/ערב כלולה במחיר?sauzme / sadili / vakhshami shedis  passhi?סאוּזמֵה / סאדילי / ואחשאמי שֵדיס פּאסשי?
סליחה, אתה יכול להעיר אותי בשעה?… uqatzravad, shegidzliat saatze  gamaghvidzot?אוּקאצראוואד, שֵגידזליאת … סאאתזֵה גאמאר’ווידזוֹת?
נקו את החדר שלי, בבקשה.tu sheidzleba, chemi otakhi daalaget.תוּ שֵיידזלֵבא, צֵ’מי אוֹתאחי דאאלאגֵת.
באיזו שעה ארוחתהבוקר/צהריים/ערב?sauzme/sadili / vakhshami romel  saatzea?סאוּזמֵה / סאדילי / ואחשאמי רוֹמֵל סאאתזֵאַה?
בכוונתי לבצע ֶצֶ’ק אָאוּט.visurvebdi rom sheamotsmetוויסורוובדי רום שה-אמוטסמט

כסף

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
האם אוכל לשלם בדולרים? sheidzleba dolarebit gadavikhado?שֵיידזלֵבא דוֹלארֵבית גדאוויחדוֹ?
האם אתם מקבלים כרטיסי אשראי?saqredit’o baratebs ghebulobt?סאקרֵדיטוֹ באראתֵבס רֵ’בוּלוֹבת?
היכן ניתן לבצע החלפות מטבע?sad sheidzleba puli  gadavakhurdavo?סאד שֵיידזלֵבא פּוּלי גאדאוואחוּרדאבוֹ?
האם ניתן להמיר מטבע? pulis gadakhurdaveba sheidzleba?פּוּליס גאדאחוּרדאוובֵא שֵיידזלֵבא?
מהו שער החליפין? ra aris gadatzvliti qursi?רא אריס גאדאצווליתי קוּרסי?
איפה הכספומט? sad aris banqomat’i?סאד אריס באנקוֹמאטי?

 אוכל

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
אני מבקש/ת שולחן לאדם אחד / שני בני אדם.gtkhovt magidas erti / ori  adamianistvis.גתחוֹבת מאגידאס אֵרתי / אוֹרי אדאמיאניסתוויס.
תביא/י את התפריט, בבקשה! meniu moit’anet, tu sheidzleba!מֵניוּ מוֹיטאנתֵ, תוּ שֵיידזלֵבא!
האם אני יכול/ה לראות את המטבח ?shemidzlia samzareulo vnakho?שֵמידזליא סאמזארֵאוּלוֹ ונאחוֹ?  
אני צמחוני/ת. veget’arianeli var.וגֵֵטאריאנלֵי ואר.
אני לא אוכל/ת בשר חזיר. ghoris khortzs ar vcham.ר’וֹריס חוֹרצס אר וצ’אם.
אני אוכל/ת מאכלים כשרים בלבד.me mkholod kasher qerdzebsמֵה מחוֹלוֹד כּאשֵר קֵרדזֵבס וצ’אם.
תפריט meniuמֵניוּ
ארוחת בוקר sauzmeסאוּזמֵה
ארוחת צהריים sadiliסאדילי
ארוחת ערב vakhshamiואחשאמי
אני רוצה….  me … minda.מֵה … מינדא.
 בשר/כבד עוףkatmis khortzi / ghvidzliכּאתמיס חוֹרצי / ר’ווידזלי
בשר/כבד בקר dzrokhis khortzi / ghvidzliדזרוֹחיס חוֹרצי / ר’ווידזלי
דג tevziתֵווזי
בשר חזיר ghoris khortziר’וֹריס חוֹרצי
נקניק sosisiסוֹסיסי
ירקות )כללי) bost’neuliבוֹסטנאֵוּלי
ירקות )ירוקים) mtzvaniliמצוואנילי
תפוח אדמה qart’opiliקארטוֹפּילי
אורז brinjiברינג’י
 מטוגן/מטוגנים shemtzvarשֵמצוואר
 מבושל/ים mokharshulמוֹחארשוּל
 מאודה/ים shebolilשֵבוֹליל
עגבנייה p’omidoriפּוֹמידוֹרי
סלט salatiסאלאתי
ביצים qvertzkhiקוורֵצחי
שעועית lobioלוֹביוֹ
פסטה maqaroniמאקארוֹני
לחם p’uriפּוּרי
טוסט sadghegrdzeloסאדגהגרדזלו
גבינה q’veliקוולֵי
פירות khiliחילי
סליחה, האם אפשר מעט… uqatzravad, sheidzleba tzot’aאוּקאצראוואד, שֵיידזלֵבא צוֹטא… 
מלח? marili?מארילי?
פלפל? tzitzaqa?ציצאקא?
חמאה? qaraki?קאראכּי?
אפשר כוס…  sheidzleba erti chika …שֵיידזלֵבא אֵרתי צ’יכּא… 
אפשר בקבוק…  sheidzleba erti botlשֵיידזלֵבא אֵרתי בוֹתל
קפה? q’ava?קאווא?
תה? chai?צ’אי?
מיץ? tzveni?צוונֵי?
מים? tzq’ali?צקאלי?
מים מינרליים? mineraluri tzq’ali?מינרֵאלוּרי צקאלי?
בירה? ludi?לוּדי?
יין אדום / לבן? tziteli / tetri ghvino?ציתֵלי / תֵתרי ר’ווינוֹ?
תסלח לי, מלצר uqatzravad, opitziant’o!אוּקאצראוואד, אוֹפּיציאנטוֹ!
סיימתי. davamtavre.דאוואמתאוורֵה.
היה טעים מאוד. dzalian gemrieli iq’o.דזאליאן גֵמריאֵלי אִיקוֹ.
אתה יכול לנקות את השולחן. shegidzliat aalagot magida.שֵגידזליאת אאלאגוֹת מאגידא.
חשבון, בבקשה.angarishi, tu sheidzleba.אנגארישי, תוּ שֵיידזלֵבא.

שתייה וחיי לילה

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
אתם מוכרים משקאות אלכוהוליים? alqoholur sasmelebs q’idit?אלקוֹהוֹלוּר סאסמֵלֵבס קידית?
בירה / שתי בירות, בבקשה. erti / ori ludi, tu sheidzleba.אֵרתי / אוֹרי לוּדי, תוּ שֵיידזלֵבא.
כוס בירה גדולה, בבקשה.ludis didi chika, tu sheidzleba.לוּדיס דידי צ’יכּא, תוּ שֵיידזלֵבא.
כוס / בקבוק …, בבקשה. erti chika / botl, tu sheidzleba.אֵרתי צ’יכּא / בוֹתלי …, תוּ שֵיידזלֵבא.
יין אדום / לבן tziteli / tetri ghvinoציתֵלי / תֵתרי ר’ווינוֹ
ויסקי visqiויסקי
וודקה araq’iאראקי
רום romiרוֹמי
מי טוניק tonikit’טוניקיט
מים tzq’aliצקאלי
מי סודה sodiani tzq’aliסוֹדיאני צקאלי
מיץ תפוזים portokhlis tzveniפּוֹרתוֹחליס צוונֵי
קוקה-קולה qoqa-qolaקוֹקא-קוֹלא
עוד אחד, בבקשה. qidev erti, tu sheidzleba.קידֵוו אֵרתי, תוּ שֵיידזלֵ בא.
מתי אתם סוגרים? rodis qet’avt?רוֹדיס קֵטאוות?

 קניות

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
כמה זה עולה? es ramdeni ghirs?אֵס ראמדֵני ר’ירס?
זה יקר מדי. zedmet’ad / namet’ani dzviria.זֵדמֵטאד / נאמֵטאני דזוויריא.
יקר dzviriדזווירי
זול iapiיאפּי
אני לא יכול/ה להרשות את זה לעצמי. me ar sheudzlia iqidos romמה אר שהאודזילה איקידוס רום
אני לא רוצה את זה. ar minda es.אר מינדא אֵס.
אני לא מעוניין/ת. es ar maint’ersebs.אֵס אר מאינטֵרֵסֵבס.
אתה מרמה אותי. mat’q’uebt.מאטקוּאֵבת.
טוב, אני אקח את זה qargi, avigheb.קארגי, אווירֵ’ב.
האם אתם מקבלים?…  …s ghebulobt? …ס רֵ’בוּלוֹבת?
את/ה יכול/ה לתת לי שקית? shegidzliat p’arqi momtzet?שֵגידזליאת פּארקי מוֹמצֵת?
אני זקוק/ה ל… … mchirdeba. מצ’ירדֵבא.
משחת שיניים. qbilis p’ast’aקביליס פּאסטא
מברשת שיניים. qbilis jagrisiקביליס ג’אגריסי
טמפונים. t’amp’onebiטאמפּוֹנבֵי
סבון. sap’oniסאפּוֹני
שמפו. shamp’uniשאמפּוּני
משכך כאבים) .אספירין, איבופרופן) t’qivilis gamaq’uchebeliטקיוויליס גאמאקוּצֵ’בֵלי
תרופה להצטננות. gatziebis tzamaliגאצייבֵיס צאמאלי
תרופה לכאב בטן. mutzlis t’qivilis tzamaliמוּצליס טקיוויליס צאמאלי
תער. samartebeliסאמארתֵבֵלי
סוללות. bat’areebiבאטארֵאֵבי
מטרייה. kolgaכּוֹלגא
כובע. kudiכּוּדי
כפפות. kheltatmanebiחֵלתאתמאנבֵי
קרם הגנה. damtzveli qremiדאמצוולֵי קרֵמי
גלויה. ghia baratiר’יא באראתי
בולים. marqebiמארקֵבי
נייר מכתבים. satseri p’urts’eliסאטסרי פורטסאלי
עט. satzeri qalami / p’ast’aסאצֵרי קאלאמי / פּאסטא

נהיגה

עבריתתעתיק אנגליתעתיק עברי
אני רוצה לשכור מכונית. minda mankana vikiravo.מינדא מאנכּאנא ויכּיראבוֹ.
האם אני יכול לבטח? shemidzlia davazghvio?שֵמידזליא דאוואזר’וויוֹ?
עצור! )הוראה בעל-פה לנהג) gaacheret!גאאֶצֶ’ֶרֶת!
בלי עצירה, המעבר אסור   gauchereblad gavla aqrdzaluliaגאוּצֵ’רֵבלאד גאוולא אקרדזאלוּליא
נתיב תנועה חד סטרי tzalmkhrivmodzraobiani gzaצאלמחריוומוֹדזראוֹביאני גזא
תנועה חד סטרית tzalmkhrivi modzraobaצאלמחריווי מוֹדזראוֹבא
נתיב תנועה )המופרד בקווי הפרדה) modzraobis zoliמוֹדזראוֹביס זוֹלי
תן זכות קדימה dautme gzaדאוּתמֵה גזא
החנייה אסורה dgoma aqrdzaluliaדגוֹמא אקרדזאלוּליא
מגבלת מהירות sichkaris shezghudvaסיצ’כּאריס שֵזר’וּדווא
רמזור shuknishaniשוּכּנישאני
מעבר חצייה gadasasvleliגאדאסאסוולֵלי
חניון avt’osadgomiאווטוֹסאדגוֹמי
תחנת דלק benzingasamarti sadguriבֵנזינגאסאמארתי סאדגוּרי
בנזין benziniבֵנזיני
דיזל dizeliדיזֵלי

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם