• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול ממצפה אופיר לקרן עין גב

דף הבית » מסלול טיול ממצפה אופיר לקרן עין גב

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

קרדיט תמונה ראשית: עודד פרגאי, מתוך אתר פיקיויקי

כללי: בעבר, קרן עין גב הייתה מהעמדות האסטרטגיות החשובות ביותר של מדינת ישראל על גבול סוריה. ואין זה פלא. מהגבעה הקטנה הזו תוכלו ליהנות מתצפית מדהימה על הסביבה, לא רק על רמת הגולן, אלא גם על כל אזור בקעת כנרות, שפך הירדן והכנרת. מסלול הטיול ממצפה אופיר לקרן עין גב הוא טיול המתאים למשפחות מיטיבות לכת, ובמהלכו תוכלו ליהנות מנופים מרהיבים, מנקודות היסטוריות וממורשת קרב.  

חבל ארץ: רמת הגולן.

מפת סימון שבילים: 1 – החרמון, הגולן ואצבע הגליל

סוג המסלול: קווי.

אורך המסלול: כ-6 קילומטרים.

משך ההליכה: בין 3 ל-5 שעות.   

דרגת הקושי: בינוני.  

עונות מומלצות: אביב, חורף וסתיו. בקיץ, השביל מעלה אבק וחשוף לשמש ולכן אינו מומלץ לטיול.

ציוד למסלול: כובע, מים, קרם הגנה ונעליים נוחות להליכה.

הערות חשובות: תקפידו ללכת על השבילים המסומנים ולא לסטות מהם, מחשש למוקשים. אין לחצות גדרות בשום אופן!

נגישות לאנשים שיש להם נכויות: לא.

כניסה: ללא תשלום.

לעיון: הנחיות בטיחות והגנה על הסביבה בעת ביצוע מסלול טיול בישראל.

איך להגיע? המסלול מתחיל ממצפה אופיר. כדי להגיע למצפה אופיר, סעו לצומת כורסי ופנו מזרחה לכיוון כביש 789. המשיכו בכביש זה כ-9 קילומטרים עד שתגיעו לפנייה חדה ימינה לדרך עפר, שמסומנת בסימון שבילים כחול. תוך זמן קצר תגיעו למצפה אופיר. מומלץ להגיע בשני רכבים ולהשאיר רכב מאסף בנקודת הסיום, שנמצאת בסמוך לבית העלמין של קיבוץ עין גב.

המסלול:

את המסלול תתחילו, כאמור, במצפה אופיר. מצפה אופיר הוקם על ידי ג’ימי ג’יפ לזכרו של בנו, אופיר, שנפטר בגיל 16 ממחלת כבד קשה. במקום נטועים 16 עצי זית, אחד כנגד כל שנת חיים של אופיר. פינת החמד המיוחדת הזו, ששוכנת בקצה השדות החקלאיים של מושב גבעת יואב, מספקת נופים מרהיבים של הכנרת ושל רמת הגולן. מצפון, תוכלו לזהות גם את הרי לבנון. מומלץ לפתוח כאן את הבוקר עם קפה ופיקניק, שהכנתם מראש.

לאחר שנהניתם מהנוף, תוכלו להמשיך בדרככם ולרדת בשביל המסומן בסימון שבילים כחול. שביל זה יורד לכיוון דרום, מטפס על מדרגת סלע וממשך לאורך המצוק. בחודשי פברואר-אפריל תוכלו ליהנות כאן גם מפריחה נפלאה של אירוס הגולן, שידוע גם בתור אירוס החרמון, אחד מהפרחים המרהיבים ביותר באזור.  

תמשיכו כמה דקות על השביל ותעברו דרך שער מתכת, שמעברו נמצאים כמה בונקרים משנות ה-60. הבונקרים האלו היו בשימוש של הצבא הסורי עד מלחמת ששת הימים. עד 1967, קו הגבול בינינו לבין הסורים עבר כ-10 מטרים מזרחית לקו החוף המזרחי של הכנרת. הסורים ניצלו את יתרון הגובה שבנקודה זו כדי להפגיז ולהטריד את התושבים הישראליים, שחיו למטה, לצד הכנרת. בנקודה זו תוכלו כבר לראות את קרן עין גב, עם השביל המפותל שמוביל אליה.

תמשיכו על השביל כקילומטר ותגיעו למטע זיתים, שלאחריו ישנה צומת שבילים. בצומת, תמשיכו על השביל המסומן בכחול, שממשיך לרדת לכיוון בני יהודה הישנה. תוכלו עוד לראות את מבנה הבזלת העתיק של המושבה, שהוקמה כאן ב-1886 על ידי קבוצה של חרדים מצפת ומטבריה, שחלמו להתיישב בגליל ולנהוג כעובדי האדמה הערבים. אולם, הקבוצה סבלה מקשיים רבים במקום. העובדה שהיו מרוחקים מכל יישוב יהודי אחר ושהאדמה שבאזור הייתה מסולעת ברובה ולא מתאימה לחקלאות הקשתה על מתיישבי בני יהודה, ובסופו של דבר, בשנת 1888, המתיישבים נטשו את הנקודה. בהמשך, היו משפחות שניסו לחזור ולשקם את היישוב, ללא הצלחה.

תמשיכו ללכת על השביל המסומן בכחול ותגיעו לנקודת תצפית נוספת, שמשקיפה לעבר המדרונות הדרומיים של רמת הגולן. מהנקודה הזו, השביל הופך לתלול יחסית. תמשיכו בשביל התלול כ-400 מטרים, עד שהוא משתלב עם ראש גבעת קרן עין גב. תמשיכו עוד כחצי קילומטר מטה ותראו פנייה שמאלה, מסומנת בסימון השבילים הכחול, שתוביל אתכם לבית העלמין של קיבוץ עין גב, שם נמצאת נקודת הסיום של המסלול.

וכן, המסלול אפשרי גם באופניים:

אתרים נוספים בסביבה:

שמורת הטבע מג’רסה: אם אתם מגיעים לאזור כשמזג האוויר נעים, אתם יכולים ליהנות גם מטבילה במימי המג’רסה. המג’רסה היא נקודת המפגש של כמה מנחלי הגולן המרכזיים בדרכם אל הכנרת. תוכלו ללכת במסלול הרטוב, שאורכו כ-800 מטרים. במקומות מסוימים, המים מגיעים עד לאזור החזה ומעלה. אם אתם מגיעים עם ילדים קטנים, מומלץ לצייד אותם במצופים. יש במקום מקומות להחליף בגדים וכן שולחנות פיקניק, עליהם אתם יכולים לאכול ארוחת צהריים שהבאתם מבעוד מועד.

הכניסה בתשלום סביר. בעלי כרטיס “מטמון” נכנסים ללא עלות.

שמורת הטבע מג’רסה נמצאת במרחק כ-15 דקות נסיעה מקיבוץ עין גב.

שעות הפתיחה של שמורת הטבע: ימים ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 8:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 8:00-16:00. בחורף, האתר נסגר שעה מוקדם יותר.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של שמורת הטבע מג’רסה.

הגן הלאומי כורסי: במרכז הגן הלאומי ניצבים שרידיהם המרשימים של מנזר וכנסייה, המתוארכים לתקופה הביזנטית. לפי המסורת הנוצרית, זהו גם המקום שבו התרחש נס החזירים. הברית החדשה מספרת שישוע הגיע לארץ הגרגשים ופגש שם שני אנשים אחוזי שדים. הוא גירש את השדים לעדר חזירים שראה במקום, והחזירים האלו רצו לתוך הכנרת וטבעו במים.

הכניסה בתשלום זול. בעלי כרטיס “מטמון” נכנסים ללא עלות.

גן לאומי כורסי נמצא במרחק כ-5 דקות נסיעה מקיבוץ עין גב.

שעות הפתיחה של הגן הלאומי: ימים ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 8:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 8:00-16:00. בחורף, האתר נסגר שעה מוקדם יותר.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הגן הלאומי כורסי.

עין פיק: המעיין הקטן והחביב הזה נובע בדרום רמת הגולן, באזור הכפר הסורי הנטוש פיק, ומספק מסלול מעגלי קצרצר ונעים. מקור השם של הכפר פיק מגיע משמו של היישוב היהודי אפקה, שהיה קיים במקום סביב המאה ה-8 לספירה. תוכלו לשוטט בין חורבות הכפר ולטבול במעיין.

הכניסה ללא תשלום.

עין פיק נמצא במרחק כ-10 דקות נסיעה ממצפה אופיר.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם