• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול מפורט בן ארבעה עשרה יום ברומניה

דף הבית » מסלול טיול מפורט בן ארבעה עשרה יום ברומניה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 43 דקות

תכנית לטיול מלאה ויחודית, ברומניה הקסומה

כתבה, ערכה וצילמה: אדריאנה דדיה . יועצת, מדריכה לטיולי רומניה

רומניה היא מדינה יפיפייה ובעלת אטרקציות מגוונות וייחודיות והמטיילים ברומניה חווים את תחושת המסע בזמן כשבאזורים שונים התושבים חיים על פי מסורת עתיקת יומין, כפרים בהם הזמן עצר מלכת כשהמקומיים חורשים את אדמתם בעגלות רתומות לשוורים ושואבים מים מן הבאר,  ממוקדים במרחק נגיעה מהערים הראשיות עם סגנון חיים מודרני וטכנולוגיה מתקדמת בהם ניתן לראות מבנים וקניונים מודרניים המשתלבים בהרמוניה נפלאה עם מבנים עתיקים בעלי ארכיטקטורה עתיקה ומפוארת ועל מרחביה הירוקים טירות וארמונות מלכים. רומניה מבורכת ועשירה באוצרות טבע: שפע מעיינות מים מינרלים, נפט, מלח, מתכות ואבנים יקרות. לרומניה היערות  העבותים ביותר באירופה, הרי הקרפטים הנפלאים, אין ספור אגמים ונחלים, אוכל טוב ואנשים מסבירי פנים. לטייל ברומניה, זו חוויה אמיתית ובלתי נשכחת.

מסלול מיוחד ומקיף בו ניתן לטעום ולחוות בכל נפלאותיה של המדינה הקסומה. מתאים לכל הגילאים, מתפרס על פני שטח של כ- 2400 ק”מ וניתן לעשותו ב- 14 ימים.

 טיול אשר יראה לכם את נפלאות המדינה הרומנית המרתקת. אתרים היסטוריים, תרבות ומסורת מקומית, פולקלור והמטבח האותנטי של עם מטעמים ספציפיים אופייניים לכל אזור. לאורך הדרכים נופים עוצרי נשימה, הרי הקרפטים הנפלאים, מרחבים ירוקים, נחלים ואגמים. ביקור בכנסיות העץ המפורסמות של מראמורש, הכרת ההיסטוריה המרתקת של הקהילות היהודיות. ושל העם הרומני החל מתקופת הדאקים (אבות הרומנים) ועד ימינו, ביקור בערים סקסוניות עתיקות ומרשימות  והיכרות עם הרוזן דרקולה. סיום הטיול הנפלא בבוקרשט היפה.

מוקדי ביקור:

קןרטאה דה ארג’ש (Curtea de Arges) -אגם וסכר וידררו (Vidraru) –סיביו (Sibiu) –סיגישוארה (Sigisoara) – אלבה יוליה (Alb

a Iulia) -טורדה (Turda) (מכרות המלח) -באיה מארה (Baia Mare) –סיגט (Sighet) –ספנצה (Sapanta) (בית הקברות העליז) – ברסנה (Barsana) (הכנסיות מעץ) – בורשה (Borsa) – ואטרה דורנאיי (Vatra Dornei) -פיאטרה ניאמץ (Piatra Neamt) -ביקאז (Bicaz) -(סכר ואגם)-מעבר ביקאז (Cheile Bicazului) -האגם האדום (Lacu Rosu) –בראשוב (Brasov) -פויאנה בראשוב (Poiana Brasov) –בראן (Bran) (טירת דרקולה) –סינאיה (Sinaia) (ארמון פלש) –בוקרשט (בוקרשט)

המלצה חמה. לחץ כאן> אם אתם מחפשים סיורים בכל עיר ועיר ברומניה הכוללים  סיורים, כרטיסים, פעילויות וכל הדברים שיש לעשות  הקלידו את שם העיר בחיפוש ותמצאו את כל המידע נחזוב ביותר

 

425575_328341870536027_288743758_n (Custom)

יום 1.

קורטאה דה ארג’ש CURTEA DE ARGES-אגם וסכר וידררו VIDRARU– סיביו SIBIU

מתאים לנוחתים בשעות הבוקר. (טיסות טארום ואל על ממריאות בשעות הבוקר). לנחיתות מאוחרות יותר, ניתן לנסוע עד האגם וידררו ולינת לילה במקום, המשך לעיר סיביו למחרת היום.

לאחר הנחיתה בשדה התעופה הבין לאומי על שם “הנרי קואנדה” בסמוך לבוקרשט, עיר בירתה של רומניה, מתחילים בנסיעה צפונה על האוטוסטרדה E81 לכיוון העיר פיטשטי (Pitesti), עיר תעשיית המכוניות הידועות בשם דצ’יה, ומפיטשטי ממשיכים לנסוע על כביש 7C לכיוון קורטאה דה ארג’ש (Curtea de Arges). העיירה שבה נמצא המנזר עם אותו השם, בו קבורים מלכי רומניה. יופיו ופארו והאגדה על בנייתו, הפך למקום עלייה לרגל הן לתיירים מכל העולם ובפרט למאמינים המקומיים המגיעים לכאן להתפלל במקום בעל החשיבות העליונה עבורם. אורך הנסיעה ב-שעתיים. ניתן לעצור באחד הפונדקים הפרוסים בדרך לשולי הכביש, לסעודת צהריים.

מנזר קורטאה דה ארג’ש (Curtea de Arges) נבנה בין השנים 1512-1517 על ידי נאגואה בסרב (Neagoe Basarab)- שליט רומניה, בסגנון ביזנטי, עם אלמנטים של אומנות פרסית, ארמנית וגאורגית, שילוב מתאחד בהרמוניה מושלמת ליצירת מראהו הייחודי. בזכות ארכיטקטורה ייחודית זו קורטאה דה ארג`ש הוא אתר התפילה בעל ערך אומנותי וארכיטקטוני החשוב ביותר. פני הכנסייה מרשימים, עם ציורי שמן מפוארים של מלאכים ומלכי רומניה, פרי יצירתם של טובי ציירי צרפת מאותה התקופה, איקונות רבות מזהב, לוחות זהב עם כיתוב פרי ידה של המלכה אליזבט (Elizabeta) ושנים עשרה עמודי שיש מפוארים המייצגים את שניים עשר השליחים. כאן קבורים שרידי מלאכים וקדושים וניתן לראות את מצבתם של בסרב (Basarab), רדו נגרו (Radu Negru)-חתנו של בסרב שהמשיך במלכת טיפוחו של המנזר אחרי מות חמו, ושל זוגות המלוכה: קרול הראשון (Carol I) ואליזבט (Elizabeta) ושל המלך פרדיננד (Ferdinand) ומריה (Maria).

האגדה על הבנאי מנולה (Manole)

נאגואה בסרב (Neagoe Basarab) רצה לבנות את המנזר היפה ביותר בארצו, לכן הוא שכר את שירותיהם של עשרת הבנאים הטובים ביותר ובראשם מנולה (Manole) הבנאי הטוב מכולם, והורה להם לבנות לו את המנזר שכמותו עוד לא נבנה. מנולה והבנאים החלו במלאכתם במרץ רב, אך הקירות שבנו ביום התפוררו בלילה. בסרב הזועם איים על מנולה שאם לא יצליחו להקים את המנזר אזי יוציאם להורג. מנולה המודאג נרדם לזמן קצר וחלם שמלאך בא אליו ואמר לו שקירותיו של המנזר יחזיקו מעמד רק אם יבנו על גופת אחת הנשים של הבנאים. סיפר את חלומו לשאר הבנאים וסיכמו שהאישה הראשונה שמגיעה למקום תהיה לקורבן. כל בנאי התפלל שאשתו לא תגיע למקום, אך לרוע מזלו של מנולה אשתו הגיעה ראשונה, היא הוחזקה בכוח וכך בנו עליה את קירותיו של המנזר היפהפה. בסרב ראה את מלאכתם והיה מרוצה מאוד. מנולה והבנאים החלו להתפאר ביכולתם לבנות עוד כאלה מנזרים מפוארים, אז בסרב נבהל משום שרצה שיופי כזה יהיה רק בחזקתו והורה להם לעלות על גג המנזר והפיל את הסולם בכדי שלא יוכלו לרדת. מנולה ושאר הבנאים בנו לעצמם כנפיים משאריות קרשים של הבנייה וניסו לעוף ארצה אך לרוע מזלם כולם התרסקו ומתו. במקום בו נפל מנולה פרץ מעיין מים שנקרא על שמו (Fantana Mesterului Manole). בצד הדרומי של הכנסייה, במקום בו הוקרבה אשתו של מנולה ניתן לראות על הקיר סימבול עם כיתוב באדום המציין את המיקום בו קבורה אנה (Ana) אשת הבנאי מנולה.

כתובת המנזר: Str. Basarabilor nr. 1, Curtea de Arges, Jud. Arges,

טלפון:0040-248-721735

ימים ושעות פתיחה: כל יום 09:00-18:00

הביקור בתשלום

מנזר קורטאה דה ארגש

נסיעה מקורטאה דה ארגש לאגם וסכר וידררו (Vidraru)

בתום הסיור במקום, ממשיכים על אותו הכביש צפונה , כביש טרנספגרשני (Transfagarasani) הוא כביש טרנסאלפיני חוצה את הרי פגרש (Fagaras) אחד הכבישים המרהיבים של רומניה. נסיעה של כשעה עד לסכר ואגם וידררו. הסכר נבנה בין השנים 1960- 1965 על הנהר ארג`ש (Arges) לצורך ייצור החשמל, נחשב ליצירת פאר הנדסית. בניית הסכר היה פרויקט יוצא מן הכלל וגבה את חייהם של 80 פועלים במהלך חמש שנות בנייתו. לשם הרמת הסכר נחפרו תעלות תת קרקעיות באורך של 42 ק”מ על מנת להוציא כמות של 1,768,000 מטר מעוקבים של סלעים. עם סיום בנייתו, הסכר היה החמישי בגודלו באירופה והתשיעי בגודלו בעולם. גובהו 166.6 מטר ואורכו 307 מטר.

האגם הענק עם כמות של 465,000,000 מטר מעוקבים של מים נוצר על ידי הסכר, אורכו 14 ק”מ, רוחבו 2.2 ק”מ ועומקו המרבי 155 מטר, ממוקם בגובה של 830 מטר מעל פני הים. האגם מבורך בזני דגים רבים, מושכים דייגים רבים עליו ואף ישנם על גדותיו מחנות דייגים הבאים למספר ימים כדי ליהנות מדייג שקט ושלווה. ניתן לטייל רגלית לאורך הכביש שמעל הסכר, ולצלם את הנוף המרהיב. בקרבת הסכר נמצאת מצודת פויינרי (Poienari). מצודתו של וולאד צפש (Vlad Tepes) המכונה “דרקולה”. המצודה נבנתה במאה ה- 15 לאחר ש”דרקולה” הצעיד את אצילי וולכיה למקום בכדי לבנות לו מצודת הגנה, כעונש על בגידתם במשפחתו. הגעה למצודה כרוכה בעלייה (לבעלי כושר טוב) של מעל 400 מדרגות, מומלצת ולו בכדי לצפות על האזור המדהים מלמעלה.

נסיעה מוידררו לעיר סיביו (Sibiu)

הנסיעה צפונה לכיוון העיר סיביו אפשרית בשתי דרכים. תלוי בתקופת הטיול.

בחודשים יולי-אוגוסט מומלץ להמשיך מוידררו צפונה על כביש טרנספגרשני עד בלאה (Balea) אגם הקרחון בגובה 2034 מטר, לעצור במקום, וליהנות מהנוף המרהיב. במקום גם בית קפה ומסעדה. ולאחר מכן המשך נסיעה על הכביש טרנפגרשני משם הכביש יורד כלפי מטה בכיוון צפון הרי פגרש. המסלול השני הצפוני, מתפצל לשתי דרכים: דרך כפר קרצישוארה (Cartisoara) ודרך גלאזאריה (Glajarie). לאורך הכביש עוברים מעל גשרים רבים ומנהרות שהארוכה ביותר היא 887 מטר ורוחב הכביש בה הינה רק 6 מטר. נסיעה עד לכביש E68 המוביל לעיר סיביו.

הדרך השנייה לנסיעה מוידררו לסיביו מתבצעת בשאר חודשי השנה והסיבה לכך הינה סגירתו של כביש טרנספגרשני בקטע הכביש מאגם בלאה עד כביש E68 המוביל לסיביו בגלל תנאי מזג האוויר הקשים. לכן הנסיעה היא מוידררו חזרה לקורטאה דה ארג’ש ועלייה על כביש E81 צפונה לכיוון סיביו דרך עמק האולט (Olt) על גדות הנהר המרהיב והשופע דרך נופים עוצרי נשימה. אורך הנסיעה כ- שעתיים וחצי.

העיר סיביו (רומנית: Sibiu, גרמנית: Hermannstadt; הונגרית: Nagyszeben) נמצאת במרכז רומניה על גדות הנהר סיבין (Cibin), היא אחת הערים החשובות בטרנסילבניה ובירת מחוז סיביו, בעלת אוכלוסייה של כ-155,000 איש.

סיביו היא אחת משבעת הערים  הסקסוניות של טרנסילבניה, עיר יפהפייה וציורית מן המתוירות ביותר ברומניה ובשנת 2007 העיר הוכרזה כ “בירת התרבות של אירופה”, תואר שאותו חילקה עם לוקסמבורג.  

פסטיבלים בסיביו:

פסטיבל מוזיקה עממית Festivalul de muzică populară „Vară, Vară, Primăvară” 

מועד: 4-5  אפריל. מיקום: אולם התרבות. כתובת: str. Tudor Arghezi, nr. 13

פסטיבל התיאטרון הבינלאומי Festivalul Internaţional de Film Transilvania מועד:  6-15 יוני

פסטיבל הסרטים טרנסילבניה Festivalul Internaţional de Film Transilvania  מועד: 19-23 יוני

פסטיבל פולקלור צועני Festivalul Romilor מועד: 21-22 יוני, מיקום: פארק אסטרה Astra.

פסטיבל הפולקלור הבינלאומי Festivalul internaţional de folclor „Cântecele Munţilor” מועד:31/7-5/8,  17-21 נובמבר

פסטיבל הרוק   Artmania Festivalמועד:  5-11 אוגוסט, מיקום: הכיכר הגדולה Piata Mare

פסטיבל ימי הביניים Festivalul Medieval „Cetăţi transilvane” מועד: 23-25 אוגוסט, מיקום: הכיכר הגדולה Piata Mare

פסטיבל המסורת העממי Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare  מועד: 9-11 אוגוסט, מיקום: מוזיאון הכפר הפתוח אסטרה Astra.

פסטיבל הסרטים הבינלאומי Astra Film Festival מועד: 15-21 אוקטובר, מיקום: כיכר הויאט Piata Huet

מלון מומלץ בסיביו:מלון רמדה Ramada Hotel

 

יום 2. סיביו SIBIU – סיגישוארה SIGHISOARA

את היום מקדישים לביקור בשתי ערים סקסוניות עתיקות יפיפיות בעלות חשובות היסטורית ותרבותית.

מומלץ לנסוע בבוקר לסיגישוארה (Sigisoara) עיר הולדתו של וולאד צפש (Vlad Tepes) המכונה “דרקולה” שליט וולכיה במאה ה-15.

נסיעה של כ-שעה וחצי מזרחה על כביש מס’ 14 מגיעים לעיר העתיקה של סיגישוארה. העיר העתיקה הוכרזה על ידי אונסק”ו כאתר מורשת עולמית. העיר נשמרה היטב, על חומותיה, מתקופת ימי הביניים וניתן לראות בה סגנונות אדריכלות ואמנות מגוונים. בעיר פעלו בעלי מלאכה רבים שנתנו את אותותיהם על פני העיר.

אטרקציות עיקריות בעיר :מבנים עתיקים מימי הביניים, כל בית צבוע בצבע שונה. סמטאות צרות ומפותלות, חומות, מגדלי שמירה ובראשם מגדל השעון. במעלה המגדל ישנו מוזיאון ההיסטוריה ונקודת תצפית על כל העיר.

העיר העתיקה של סיגישוארה, מכילה במרכזה כל אתרי הביקור החשובים וכמו כן סביב כיכר העיר מסעדות ובתי קפה טובים, חנויות מזכרות וחנות ענתיקות.

פסטיבלים בסיגישוארה:

בכל שנה בין התאריכים 26-28 ביולי מתקיים בעיר העתיקה של סיגישוארה פסטיבל ימי הביניים, ובכל סוף חודש אוגוסט מתקיים פסטיבל אתני.

אתרי ביקור עיקריים ומומלצים בסיגישוארה

ביתו של “דרקולה”

ביתו של ולאד צפש “דרקולה” נמצא בחלקו העתיק של העיר סיגישוארה בכיכר המצודה, בסמוך למגדל השעון, הוא אתר היסטורי מוערך ומסקרן מן המבוקשים ביותר על ידי התיירים מכל העולם. הבית הוא העתיק ביותר בעיר ונבנה מאבני נחל ששימשו גם לבניית המבצר.

בבית זה נולד ולאד- דרקולה בשנת 1431 והתגורר בו עד 1436 כאשר עבר עם משפחתו לטרגובישטה- ( Targoviste) (בירת רומניה באותה תקופה).

כיום משמש המבנה כמסעדה אוטנטית הנקראת “דרקולה”. המלצרים במקום לבושים במדים רשמיים בשחור ואדום ומעליהם הם עוטים גלימה שחורה, האוכל מוגש על צלחות עם סמל מסדר הדרקון-מסדר דת, בו היה משויך אביו של ולאד, ומכאן קיבל את הכינוי “דרקול” שהעניקו לו אבירי המסדר.

עד שנת 2012 המטיילים יכלו להיכנס לסיור בביתו של צפש שכאמור היום משמש כמסעדה ללא תשלום, אך לאחר והדבר מפריע מעט לסועדים, בעלי המקום התחילו לגבות דמי כניסה. שעות פתיחה: 10:00-23:00

כתובת:Str. Cositorarilor nr. 5 Sighisoara Mures   

Tel.: 004 0265 771596 Fax: 004 0265 773304 Mob.: 004 0744 518108

 E-mail: office@casavladdracul.ro

אתר הבית: Casa Vlad Dracul

 

מגדל השעון

מגדל השעון בסיגישוארה ניצב בתחומי המצודה והוא סימלה של העיר בזכות ייחודיותו של השעון.

המגדל נבנה במאה ה-14 במטרה לשמור על השער הראשי של המצודה והוא מתנשא לגובה של 64 מטר, יש בו 6 קומות ו-110 מדרגות ועד -1556 המגדל שימש כעיריית סיגישוארה. בשנת 1648 הוסף למגדל שעון שנבנה בשוויץ והוא ידוע כשעון ייחודי בכל רומניה. לשעון שני רבעים, האחד מצביע כלפי מטה לכיוון העיר והשני לכיוון המצודה. שבע דמויות של אלים פגניים מפוסלות מעץ המייצגות את ימי השבוע, מפעילות את המכניזם של השעון. לכל יום יש את הדמות שלו וניתן לראות את הדמות יוצאת דרך גומחה פתוחה. כשהשעון מגיע לשעה 12:00, מופיעה דמות של אל ודמות אחרת יוצאת בשעה 16:00 עם שני נרות ביד, המסמלים את סיום יום העבודה ואת שקיעת השמש. משנת 1898 מגדל השעון משמש כמוזיאון ההיסטוריה ומוצגים בו סוגי כלי נשק מן המאה ה-12 ועד המאה ה-19, מידע על שושלת וולאד דרקולה, חדר עינויים (תצוגת כלי עינויים שהופעלו נגד שבויים), ריהוט מתקופת הרנסנס, כלים סניטריים מימי הביניים, חפצי אומנות, אוסף שעונים, דגם העיר ותצלומים מהתקופה שלפני מלחמת העולם הראשונה.

מתצפית המגדל ניתן לצפות על כל העיר היפה.

הכניסה בתשלום

ימים ושעות פתיחת המוזיאון:

מאי-ספטמבר:  ג’-ד’-ה’-ו’ 09:00-17:30

         שבת-ראשון: 10:00-17:30

ימי שני סגור

ספטמבר-מאי: ג’-ד’-ה’-ו’ 09:00-15:30

         שבת-ראשון: 10:00-15:30

ימי שני סגור

כתובת: no. 1 Muzeului square, 545400 Sighisoara

Tel/fax: 0040-265-771108:

info@muzeusighisoara.ro E-mail

אתר הבית: מוזיאון ההיסטוריה במגדל השעון

 

חזרה מסיגישוארה לסיביו-ביקור בעיר העתיקה של סיביו

בתום הביקור בעירו של “דרקולה” חוזרים לעיר סיביו לביקור בעיר העתיקה ואתריה המעניינים.

העיר העתיקה של סיביו הינה מן הגדולות ברומניה עם מבנים ומגדלים מאבן בסגנון הרנסנס ובארוק וסמטאות צרות, משומרת על ידי אונסק”ו ויש בה אתרים רבים מעניינים לביקור. מרכז העיר העתיקה של סיביו מורכב משלושה כיכרות יפיפיות וחשובות וכאן מרוכזים המוזיאונים והאטרקציות החשובות של העיר. כאשר נכנסים לתוככי העיר העתיקה מגיעים לכיכר הגדולה  (Piata Mare) המכילה את המוזיאון לאמנות ברוקנטל (Brukhental), עיירת סיביו, הכנסיה האורטודוקסית, מגדל השמירה בו שוכן מוזיאון ההיסטוריה. ניתן לעלות עד הקומה האחרונה של המגדל על 127 מדרגות מעץ לתצפית פנורמית וצילום על העיר היפה.

תחת המגדל, מעבר לכיכר הקטנה (Piata Mica) וכיכר הויאט (Huiet). כאן נמצא מוזיאון הרוקחות, גשר השקרנים והקטדרלה האוונגליסטית. סביב הכיכרות, בתי עסק, מסעדות ובתי קפה.

מוזיאון ברוקנטל (Brukhental)

המוזיאון לאומנות ברוקנטל נקרא גם ארמון ברוקנטל, נוסד במאה ה-18 על ידי הברון סמואל וון ברוקנטל ” Samuel Von Brukenthal” ובשנת 1817 נפתח במקום המוזיאון הראשון ובו 1090 ציורים מאוספו האישי של הברון. הוא המוזיאון הגדול ביותר במזרח אירופה והיחיד מסוגו ברומניה, המוזיאון הינו מתחם ענק בנוי בסגנון הבארוק, המכיל מספר מוזיאונים ביניהם: מוזיאון הרוקחות, מוזיאון ההיסטוריה של סיביו, מוזיאון הצייד, גלריית תכשיטים ומוזיאון הנשק. החצר האחורית הינה מעין אולם מקורה ויפהפה מתקופת הרנסנס ששימש בעברו אתר עינויים והוצאות להורג, היום מתקיימים במקום קונצרטים ומציג ציורים נדירים של עמים שונים, אוסף של מוצגי תרבות עממית, חדר קדרות אוסף ציורים על זכוכית, בדים ואריגים.

פתוח: כל יום פרט לימי שני ושלישי. שעות ביקור: 10:00-18:00

הביקור במוזיאון בתשלום

Piata Mare 4-5
550163 Sibiu, Romania
Tel: (+40) 269 217 691
(+40) 369 101 780
Fax: (+40) 269 211 545 
E-mail: info@brukenthalmuseum.ro

אתר הבית: מוזיאון ברוקנטל

גשר השקרנים

גשר הברזל הוא אחת האטרקציות המבוקשות בעיר סיביו, הוקם בשנת 1859 על הגשר המקורי מעץ, ולימים נקרא “גשר השקרנים”. ישנם מספר סיפורי מעשיות סביב שמו של הגשר, אך הנפוץ והמוכר ביותר הוא- שתושבים רבים היו מתאספים במקום בזמנם הפנוי ומרבים ברכילויות ואף אהבו להגזים ולהפריח שמועות שקר. כמרי העיר התרעמו מאוד מהתופעה וגינו את השקרים שהופצו שם. מאז המאמינים אומרים שמי שעובר על הגשר ואומר שקר אז הוא יתמוטט במקום.

ניתן לראות על הגשר, מצדו האחד חותמת ובה שנת הקמתו של -גשר הברזל ובצדו חותמת סקסונית ובה שתי חרבות צלובות ומעליהן כתר המסמל את שלטון מלך הונגריה.

הגשר מקשר בין הכיכר הקטנה וכיכר הויאט (Huet)

הקתדרלה האוונגליסטית

הקתדרלה האוונגליסטית בסיביו היא היפה והמרשימה ביותר בטרנסילבניה, נבנתה בשנת 1520 על מבנה של כנסייה רומנית מהמאה ה-12. בחזיתה ניצב פיסלו של ג`ורג` דניאל טאוץ, הבישוף של סיביו מ-1899.

הקתדרלה בנויה בסגנון גותי ויש לה חמישה מגדלים, שהגבוה ביותר מתנשא לגובה של 73,34 מטר והוא ניראה כמעט מכל מקום בעיר. בתוך הקתדרלה הקירות מאבנים אפורות היוצרים אווירה מעט קודרת אך מתעמעמת מעט על ידי תגליף שופע חיים. תקרת המבנה בעלת קשתות, יש בה שלושה מעברים ושלושה ספינות-אחת מרכזית ושתיים צדדיות. במקום קבורים אישים חשובים לעיר סיביו ובצפון מקום המושבים של הכנסייה, באחת המצבות קבור מנאה הרשע-(בנו של וולאד המשפד-“דרקולה”). בצד הצפון-מזרחי יש דלת גישה לתא הווידוי מרשימה ביותר בסגנון הרנסנס וכל תכולת הקתדרלה יוקרתית ומרשימה. הקיר המזרחי של הכנסייה מכוסה בציור עצום (יותר מ-9 מטר גובה), שצוייר על ידי הצייר “רוזנואו” בשנת 1445, ומראה את צליבתו של ישו. בראש הציור קישוטי מלכות הונגריים עם צלב של האפיפיור, הנשר והאריה המשתולל. בתחתית הציור מוצגים שני מלכים נוצרים-הונגרים: סטפאן עם שרביט ולודביג עם גרזן.

בחלק העליון בכנסייה יש מרפסת גדולה יפהפייה ובה נמצאת הלהקה המקומית ששרה שירי תפילה והודיה, ובמקום נמצא העוגב הגדול ביותר בכל דרום-מזרח אירופה, מעוצב בסגנון הבארוק משנת 1671, יש בו ששת אלפים צינורות ובחודשי הקיץ יוני-ספטמבר, בימי רביעי מתקיימים במקום קונצרטים לעוגב, ותיירים רבים מגיעים למקום בכדי להאזין לצלילים שמימיים.

כתובת: PIATA HUIET

Tel: 0040-269-213-141

ימים ושעות ביקור:

א’- שבת: 09:00-17:00

ימי ראשון: 11:00-17:00

הכניסה חינם

אתר הבית: הקתדרלה האוונגליסטית

בעיר העתיקה של סיביו מספר מסעדות טובות, פיצריות ובתי קפה.

מסעדה אותנטית מומלצת בסיביו

Crama Sibiana

כתובת: Str. Avram Iancu 1-3

Tel: 0040-369-405371

    0040-729-614260

Fax: 0040-369-409914

, rezervari@cramasibiana.ro E-mail

ימים ושעות פתיחה: כל יום 12:00-24:00

אתר הבית: קרמה סיביאנה

 

יום 3. מוזיאון הכפר אסטרה ASTRA– אלבה יוליה ALBA IULIA

היום לפני שעוזבים את סיביו וממשיכים צפונה לאלבה יוליה, ניסע לביקור ביער דומברווה (Dumbrava)  בו נמצא מוזיאון אסטרה (Astra), הוא מוזיאון הכפר הפתוח, הגדול ביותר באירופה. נפרש על פני שטח של 10 ק”מ ממוקם ביער דומברבה (Dumbrava), במרחק של 4-ק”מ ממרכז העיר סיביו.

פארק מוזיאון אסטרה הינו אתר בילוי משפחתי מבוקש ביותר ובכל שנה מבקרים בו מעל 200.000 תיירים וניתן להשתתף במגוון פעילויות שהמקום מציע: ביקור במוזיאונים שבמתחם, שייט סירות באגם, ביקור בגן החיות, סיורים על כרכרות רתומות לסוסים ובחורף על מזחלות שלג, בפארק יש בית קפה/מסעדה, והבילוי בכל מתחמי הפארק היבו חווה ייחודית של כמה שעות טובות.

מוזיאון אסטרה נוסד בשנת 1963 ומטרת היווסדו הייתה להציג לקהל הרחב את התפתחות התעשייה, טכנולוגיה קדומה, תרבות ואומנות עממית מכל רחבי רומניה בדגש על אזור טרנסילבניה ומראמורש, משנת 1894. שטח מתחם המוזיאון מתחלק לשש יחידות ובו 340 מבנים מאזורים ותקופות שונות, בהם בתי כפר ישנים, מרוהטים ומקושתים כמיתב המסורת התקופתית האוטנטית, שהובאו בשלמותם מאזורים שונים בטרנסילבניה, ציוד משק בית, תחנות רוח, תחנות מים, מכבש ענק ליין, פירות ושמן, אוסף של חוות מעץ עגלות עץ ואוספי פריטים אוטנטיים שונים מתקופות שונות בהתפתחות הציוויליזציה. בחודשי הקיץ מתקיימים בפארק ירידים של אמנות אוטנטית ופסטיבל צוענים ופולקלור מקומי.

המוזיאון נמצא במרחק של 4 ק”מ ממרכז העיר , נוסעים על כביש 106A.

Strada Pădurea Dumbrava, nr.16-20

Tel: 0040-269-252999

E-mail: mal@muzeulastra.ro

אתר הבית: מוזיאון הכפר אסטרה

פתוח: כל יום , 10:00-18:00 פרט לימי שני בשבוע בהם ניתן לבקר במתחם המוזיאון, אך מבני התצוגה סגורים לביקור.

הביקור בתשלום, הנחה לילדים.

נסיעה מסיביו  לאלבה יוליה (Alba Iulia)

לאחר הבילוי החוויתי בפארק אסטרה, ממשיכים במסע צפונה על כביש E81 לכיוון אלבה יוליה. הנסיעה אורכת כשעה ולרשותכם שעות אחר הצהריים לסיור היכרות עם העיר היפה.

העיר אלבה יוליה (Alba Iulia) היא עיר מרכזית חשובה בחבל טרנסילבניה ובירת מחוז אלבה (Alba), ממוקמת על גדות הנהר מורש (Mures). עיר היסטורית יפהפייה ומרשימה, המשלבת נופים מדהימים, מבנים ומונומנטים היסטוריים מבצרים וקתדרלות מפוארות המעידות על העיר כמרכז דתי והמטיילים בה חווים את תחושת מסע בזמן מתקופת ימי הביניים ועד ימינו. העיר הינה מרכז אומנותי, חברתי, פוליטי ומאז ימי הביניים הייתה לב ליבה של התרבות שנשתמרה ומהווה אטרקציה ייחודית ומפתה עבור הרומנים והתיירים הזרים כאחד.

מלון מומלץ באלבה יוליה: מלון צ’טטה Cetate Hotel

 

יום מס’. 4 מבצר אלבה קרולינה ALBA CAROLINA –טורדה TURDA, מכרות המלח – באיה מארה BAIA MARE (מראמורש MARAMURES)

זהו יום גדוש חוויות, עם ביקור באתרים מיוחדים ואת היום מתחילים בביקור במצודת אלבה קרולינה (Alba Carolina).

האתר ההיסטורי החשוב והאטרקטיבי ביותר לביקור באלבה יוליה הוא המבצר אלבה קרולינה (Alba Carolina) הוא האתר. בין המאות ה-18 וה-19 המבצר שימש כמרכז צבאי של טרנסילבניה, ובין כתליו נערכו האירועים החשובים ביותר בהיסטוריה של העם הרומני: המרד והפילוג של  המהפכן הגדול הוריאה (Horea) והאיחוד הגדול של רומניה ב -1918.

למבצר צורת כוכב, עובי קירותיו הוא 3 מטר וגובהם בין 10-20 מטר, עם שבעה מעוזים הנקראים על פי שמות של קדושים נפרש על פני שטח של 700 דונם וסביבו תעלות שמירה. כדי לספק גישה פנימה נבנו שישה שערי ניצחון בסגנון הבארוק, מעוטרים בתבליטים המתארים דמויות וסצנות מיתולוגיות שנוצרו על ידי פסלים כמו: יוהן קוניג (Johan Konig), יוהן וישר (Johan Vischer) ו גוספה טנקלה (Giuseppe Tencalla).

במבצר יש צבא “משרתי העיר”, מורכב מיותר מ -50 חיילים, כולם לבושים במדים תקופתיים מהמאה ה -18. הצבא מורכב משלושה קבוצות: הפרשים, הארטילריה והעצר, כל קבוצה והמדים הספציפיים שלה. כל יום בשעה 12:00 בצהריים מתקיים טקס החלפת המשמר תיירים ומקומיים יכולים להשתתף בטקס החלפת המשמר.

ימים ושעות ביקור: כל יום 09:00-23:00

הכניסה בתשלום

Tel.004 0258 81 94 62 /004 0372 58 64 12

כתובת: Calea Moţilor, nr.5A

אתר הבית : מצודת אלבה קרולינה

נסיעה מאלבה יוליה לטורדה, ביקור במכרות המלח הייחודיים

לאחר הביקור במצודת אלבה קרולינה משעה: 9:00-9:30 ועד אחרי טקס החלפת המשמר בשעה 12:00, עוזבים את איזור אלבה ומתקדמים צפונה לכיוון טורדה על כביש E81. אחרי נסיעה של כשעה ורבע, מגיעים למכרות המלח טורדה (Salina Turda).

מכרות המלח טורדה הם הגדולים והמרהיבים ביותר באירופה, אחד מהפלאים הארכיטקטוניים המהפכניים ביותר ברומניה, אשר נפתח לקהל הרחב בשנת 2010 ונחשב לאתר עליה לרגל.  מדובר במבנה היסטורי מדהים ביופיו, שממוקם  כ-5 ק”מ ממרכזה של העיר טורדה.  המכרה הינו אטרקציה תיירותית מיוחדת ומופלאה וניתן בהחלט להגדיר אותה כמסע נפלא וקסום שלא תוכלו לחוות בשום מקום אחר. אולמות גדולים בתוך הר המלח מציג לכם אטרקציות שונות ומגוונות החל מגילוי המכרה כלה בשיטת עבודות קדומה להוצאת המלח מהמקום ועד לאולם הגדול בו מתקני משחקים, ואגם המלח בו סירות שייט. המקום משמש גם כמקום מרפא עבור חולי אסטמה ודרכי נשימה.

ימים ושעות ביקור: כל יום 09:00-16:00

כניסה אחרונה עד השעה 16:00, ניתן לסייר עד השעה: 17:00

הכניסה בתשלום

כתובת:   Turda, Str.Aleea Durgaului Nr.7

Telefon::004 0371-302337;004 0364-260940;004 0364-260941;004 0264-311690
Fax:004 0364-260968

אתר הבית: מכרות המלח טוררדה SALINA TURDA

נסיעה לצפון טרנסילבניה-חבל ארץ מראמורש (Maramures)

חבל מרמורש (Maramures) נמצא בצפון-מערב רומניה, בגבול עם אוקראינה. זהו אזור יפיפה וירוק גדוש יערות עבותים המאפיין סגנון חיי ימי הביניים ונראה כמקום בו הזמן עמד מלכת. ניתן לראות איכרים החורשים את אדמתם במגל וסדן, עגלות רתומות לשוורים, תושבים מקומיים השואבים מים מן הבאר, מגדלים בקר ותוצרת חקלאית, בעיקר תירס ושעוית למחייתם הפרטית.

בחבל מראמורש, או כפי שנקרא ע”י הרומנים “ארץ העץ” וניתן לראות כפרים עם בתים וכנסיות עשויים מעץ ושער עץ בכניסה לכפר. לכל בית יש בכניסה לחצר שער מעץ המצטיין בגילופיו המקוריים. כל כפר מפגין בבתיו ועיצוביו משהו אופייני לו והנסיעה באזור בין הכפרים היא כמו סיור בתוך מוזיאון אוטנטי חי ופעיל.
המאפיין העיקרי של חבל מראמורש הן כנסיות העץ המגולפות, והן הגבוהות ביותר באירופה, שמרביתן נבנו במאות ה-17 וה-18. הכישרון של תושבי המקום בגילוף העץ, מבליט את היופי, את היצירה האומנותית, התרבות ומסורת.

המתיישבים של מראמורש  מחשיבים את עצמם כצאצאי הדאקים, (אבות הרומנים) שהתיישבו באזור לפני כ-1000 שנה לפני הספירה ואף על פי הכיבוש הרומי והתיישבותם באזור, התושבים לא הושפעו מהתרבות והמסורת הזרה, ואף קיבעו את התרבות העממית ואת המסורת העתיקה והמיוחדת שלהם. בכפר ספנצה (Sapanta) שבחבל מראמורש (Maramures) ניתן לראות את מלוא הדגש על המסורת הדאקית ב-“בית הקברות העליז” עם המצבות עץ המעוטרות בהספדים הומוריסטיים המוקדשות למנוח, על פי המסורת הדאקית שהאמינו שהמוות הוא בעצם ההתחלה וצריך לקבל אותו בשמחה ואהבה.

פסטיבלים ברחבי מראמורש:

7-14 באפריל –פסטיבל היער. מיקום: בורשה (Borsa)

11-12 מאי-פסטיבל שירים וריקודים מסורתיים. מיקום: עמק ואסר (Valea Vaserului)

12 מאי-פסטיבל האביב. מיקום: דרגומירשטי (Dragomiresti)

21 מאי-פסטיבל ריקודי עם. מיקום: רצשטי (Ratesti)

20-23 יולי-פסטיבל הקיץ: מיקום: בורשה (Borsa)

17-18 אוגוסט-פסטיבל הלבוש העממי. מיקום: עמק העיזה (Valea Izei)

17-19 ספטמבר-פסטיבל הפרוזה. מיקום: סיגט (Siget)

19 אוקטובר-פסטיבל הסתיו. מיקום: בורשה (Borsa)

בכל דצמבר כל לאורך כל החודש-פסטיבל המנהגים והמסורת. מיקום: בכל מראמורש

 לאחר הביקור במכרות המלח, נוסעים צפונה על כביש E81 לכיוון קלוז’ נפוקה (Cluj Napoca) עד לצומת פלאקו (Feleacu)  ושם הכביש מתפצל לנסיעה לקלוז’ ונסיעה לבאיה מארה (Baia Mare) על כביש E576. ממשיכים בנסיעה על כביש זה עד באיה מארה, סה”כ זמן נסיעה של כשעתיים וחצי.  

 באיה מארה (Baia Mare) , היא העיר הגדולה והחשובה ביותר בצפון רומניה ובירת מחוז מרמורש (Maramures). העיר מוקפת הרים, גבעות ויערות עבותים, נמצאת על מסלול זרימתו של נהר סאסר (Sasar) הנהדר החוצה את העיר מהמערב למזרח.

במעמקי האדמה של באיה מארה והאזור, חבויים אוצרות טבע כגון: זהב, כסף, יהלומים, מלח,  אורניום  ועוד… מכות רבים נוסדו במקום, אשר בימי הביניים היו רכושם של מלכי הונגריה, ובמאות ה-14 וה-15 היו תחת שליטתם של משפחות חזקות אשר נלחמו נגד העותומנים. בתקופת השלטון הקומוניסטי, המכרות היו מקור פרנסתם העיקרי של תושבי המקום, אך עם תום העידן הקומוניסטי והכניסה לאיחוד האירופי מ- 2007, רוב המכרות נסגרו בגלל אי עמידה בתקנים.

מלונות מצויינים במרמורש 

יום 5. סיגט SIGHET – ספנצה  SAPANTA בית הקברות העליז

יום גדוש חוויות במרחבי מראמורש. האוטנטית הקסומה. מסלול הטיול מתפרס בין כפרים עתיקים מימי הביניים, רואים כפריים עובדים בשדות בשיטה המסורתית, בתים, שערים וכנסיות עץ, והרבה, הרבה ירוק ונופים עוצרי נשימה.

מתחילים את היום בנסיעה על כביש 18 לכיוון העיר סיגט (Sighet) לאחר כ-40 ד’ נסיעה נמצא מקום קסום בו כדאי לעצור ולטעום מכל מה שמראמורש מציעה. פסטרווריה אלקס (Pastravaria Alex) הוא צימר עם מסעדה אותנטית המציע מאכלים אופייניים לאזור מראמורש. כל תבשילי המסעדה נעשים במקום, כולל הלחם המיוחד שלהם. במקום חוות פורלים ועיצוב המתחם בכללותו יוצא מן הכלל ביופיו המיוחד.

לאחר אתנחתא במקום הקסום, ממשיכים בנסיעה של כחצי שעה לסיגט,  העיר הצפונית ביותר ברומניה, על הגבול עם אוקראינה והיא עיר הולדתו של אלי ויזל ELI VIZEL חתן פרס נובל לשלום. היום בית הולדתו של אלי ויזל משמש כמוזיאון וניתן לבקר בו כל יום מהשעה: 10:00 ועד שעה: 18:00.

הכניסה בתשלום

כתובת: str. Tudor Vladimirescu, nr. 1, Sighetul Marmatiei

טל: 0040-262-311521

E-mail: contact@muzeulmaramuresului.ro

אתר הבית: בית מוזיאון אלי ויזל

לאחר הביקור במוזיאון אלי ויזל, ניתן להמשיך ולסייר רגלית בעיר, הליכה קצרה בהמשך הרחוב, מגיעים לבית הכנסת המרשים והיפה ובסמוך נמצא בניין הקהילה היהודית. בית הכנסת סגור למבקרים, אך אפשר לנסות ולבקש מאנשי הקהילה (אם ישנם במקום) לפתוח.

כתובת: strada Basarabiei, nr10 Sighetu Marmatiei

טל. הקהילה היהודית: 0262311652004

בעיר סיגט הייתה קהילה יהודית מפוארת עד מלחמת העולם השניה והיותה כ- 80% מאוכלוסיית העיר.  בחודש מאי 1944 נלקחו מכאן 38.000 יהודי מראמורש על ידי הנאצים ונשלחו למחנות השמדה. ניצולים הקימו במקום אנדרטת זיכרון. מבית הכנסת ממשיכים בהליכה של כ-7-8 ד’ עד לאנדרטת  הזכרון. מבית הכנסת ממשיכים שמאלה לכיוון הרחוב פיאצה ליברטציי (Piata Libertatii) וברחוב קורנליו קופוסו (Corneliu Coposu) פונים שמאלה, חולפים מעל בית בית הסוהר לאסירים פוליטים, שהיום הינו אף הוא מוזיאון (מומלץ ביקור) ומייד אחריו פונים ימינה. לאחר כ-20 מטר בצד שמאל, נמצאת האנדרטה.

המשך נסיעה לספנצה (Sapanta)-ביקור בבית הקברות העליז.

לאחר הסיור בעיר סיגט, נמשיך בנסיעה של כחצי שעה על כביש 19 לאזור הצפוני ביותר ברומניה / גבול אוקראינה, על גדות הנהר טיזה TIZA שהוא בעצם הגבול הטבעי עם אוקראינה.  הגעה לכפר ספנצה (Sapanta) בו נמצא בית הקברות העליז.
בשנת 1935 התבקש “סטאן פטרש” (Stan Petrus) נגר מקומי של העיירה, לבנות מצבה לאחד התושבים שנפטר.
הוא התחיל בעבודתו ואז קיבל השראה לעשות משהו שונה. הוא בנה מצבה צבעונית מעץ וצייר עליה את דמות הנפטר באופן הומוריסטי, בציון עיסוקו בחיים והוסיף דברי הספד משעשעים. תושבים המקום היו מופתעים מן הרעיון אך קיבלו אותו בברכה, מתוך מחשבה שהמוות הוא חלק ממחזור החיים ואפשר להתייחס אליו ברוח טובה ובהומור, כהמשך מסורתם של ה-דאקים, (אבות הרומנים).
מאז הוקמו במקום כ-800 מצבות דומות, והחל משנות ה-70 של המאה הקודמת התפרסם המקום בכל העולם והפך לאטרקציה תיירותית חשובה ברומניה.
פטרש נפטר ב-1977 ונקבר באותו המקום ואחד מתלמידיו ממשיך את המסורת.

דוגמה להספד מאחת המצבות של חתן לחמותו:

תחת זו המצבה

נמצאת חמותי המסכנה

שלושה ימים לו עוד חייתה

הייתי שוכב כאן במקומה

ואתם שכאן עוברים

היזהרו אותה לא להעיר

כי הביתה היא תשוב

ועליי תתנפל היא שוב

ואז אני ללא ברירה

אחזירה לכאן חזרה

ואתם שכאן קוראים

תזכרו את המילים

מצאו לכם חמה טובה

לבריאות ולשלווה.

להתראות

כתובת: Cimitirul vessel, Sapanta, jud. Maramures

ימים ושעות ביקור: כל יום 10:00-18:00

הכניסה בתשלום, הנחה לילדים

יום מס’ 6 מוזיאון המינרלים בבאיה מארה- ברסנה BARSANA– בורשה BORSA

את היום מתחילים בביקור במוזיאון המינרלים  (Muzeul de minerologie) הנפלא של באיה מארה ובו כ-1000 מוצגים מכל סוגי הקריסטלים והאבנים שהופקו מן המכרות של אזור מראמורש.

המוזיאון נמצא במרכז העיר

כתובת: Str. George Coșbuc, nr.16, Cod: 430245, Baia Mare, Jud. Maramureș,

Tel:004 0262 275206 , 0040362 401921; Fax:004 0362 401921

אתר הבית: מוזיאון המינרלים

ימים ושעות ביקור:

ג’-ה’-שבת, 09:00-17:00

ד’- 09:00-20:00

ימי א’- 09:00-14:00

הכניסה בתשלום

נסיעה מבאיה מארה  לברסנה (Barsana)

בתום הביקור במוזיאון המינרלים, עוזבים את באיה מארה ונוסעים לכיוון צפון/מזרח מראמורש, לביקור מתחם הכנסיום מעץ ברסנה ולאחר מכן לעיירת הנופש המדהימה בורשה. נסיעה מזרחה על כביש מס’ 18 עד דססשטי (Dasesti) משך הנסיעה כ- 40 ד’ ומשם עולים צפונה על כביש 185 נוסעים כחצי שעה לכיוון ברסנה (Barsana).

ברסנה, הינו מתחם כנסיות ייחודי מעץ כאשר הכנסייה ברסנה הינה כנסיית העץ הגבוהה ביותר ברומניה וגובהה 57 מטר. בתחומי המתחם, מבנה מגורי הנזירות, בית מלאכה, בית הארכה, חנות מזכרות ודברי קודש, מוזיאון, קפלות והגינה המדהימה ביופייה מעוצבת ומטופחת להפליא. בזכות יופיו הייחודי של המקום והאווירה המיוחדת זכתה ברסנה לכינוי “גן העדן עלי האדמות”.

הכניסה למתחם חינם

ניתן לבקר חופשי בכל שעות היום ובכל יום.

אתר הכנסייה: ברסנה

המשך נסיעה מברסנה לבורשה (Borsa)

לאחר הביקור בגן העדן ברסנה, ממשיכים בנסיעה מזרחה על הכביש 186, כשעה עד לעיירת הנופש היפה ביותר במראמורש, בורשה (Borsa). תחילה מגיעים לעיר בורשה העיר האורבנית מאוכלסת בתושבי המקום קשיי יום ולכן מראה העיר לא נעים במיוחד, אך זו רק דרך המעבר לבורשה התיירותית. (Borsa Turistica).  ניתן להשכיר חדרים באחד המלונות או צימרים הטובים של העיירה.

מלון מומלץ בבורשה 3* מלון ויקטוריה

יום מס’ 7. וישאו דה סוס (Viseu de Sus) טיול עם מוקניצה (Mocanita) – מפל הסוסים, בורשה (Borsa)

נסיעה של כחצי שעה לוישאו דה סוס (Visheu de Sus) מערבה על כביש 18, מגיעים לתחנת הרכבת של וישאו דה סוס, כל יום בשעה 09:00 יוצאת מוקניצה מתחנת הרכבת.

מומלץ להגיע כ-20 ד’ לפני מועד יציאת הרכבת.

מוקניצה (Mocanita) היא רכבת הקיטור, והיא האחרונה שפועלת עדיין ברומניה. פסי הרכבת הונחו לאחר מלחמת העולם הראשונה לאורך הנהר ואסר (Vaser), במטרה להוביל גזעי עץ ממעמקי היערות ולמרבה הפלא הרכבת עדיין פעילה ומשמשת למטרה זו ובנוסף משמשת כאטרקציה ייחודית לתיירים הנוסעים בה בקרונות המיועדים לכך עד מעמקי היער, שמסיעה גם פועלים חוטבי עצים בדרכם לכריתת העצים ביערות. כשהרכבת שבה מאתר הכריתה, קרונותיה עמוסים בגזמי העצים. הנסיעה ברכבת ארוכה ואיטית ומהירותה מגיעה עד לכ-20 קמ”ש, בדרך היא נעצרת מספר פעמים כדי למלא מים לדוד הקיטור ועצים לבערה. הסיור ברכבת הקיטור הישנה הינה חוויה מרתקת הנמשכת לאורך כמה שעות. במשך הנסיעה נהנים מנוף מדהים, עמקים פראיים, נהרות שוצפים ואוויר צח ונקי בניחוח אשוחים.

סה”כ זמן הנסיעה הלוך/חזור עם הפסקה של שעה באמצע, הוא כחמש שעות.

לאחר שעתיים נסיעה עד למעמקי היער, הרכבת עוצרת על גדות הנהר ואסר בצד אחד ובצד השני אחרי רחבה גדולה מאוד, יערות עבותים. אנשי צוות הרכבת מורידים בזריזות מהרכבת ציוד ברבקיו, שתיה וציוד מוזיקה, ותוך מספר דקות המקום הופך לקיימפינג נפלא עם בשרים על האש, שתיה, מוזיקה זרימת הנהר בצד אחד ורחש היער מצד שני. במקום שולחנות וספסלי עץ ושירותים. נהנים מהפסטורליות, אוכל טוב ומוזיקה במשך שעה, והיש מהר תוך דקותיים הכל חוזר לרכבת, אנשי הברביקיו הופכים שוב לעובדי הרכבת, וחוזרים חזרה לוישאו דה סוס.

לאחר החוויה במוקניצה, חוזרים לבורשה ועולים ברכבל לגובה 1200מטר למפל הסוסים (Cascada Caiilor) עלייה אחרונה עד השעה: 17:00. במעלה ההר, עם הירידה מהרכבל, בהליכה על פי מכוונים של כחצי שעה מגיעים למפל הסוסים. המפל נשפך מגובה של 90 מטר והמראה מרהיב ביותר. מאחורי שמו של המפל ישנה אגדה שמספרת שעדר הסוסים של הנסיך מהמאה ה-15 נדחף על הקצה ע”י דוב. הדהרה בהולה הם נפלו אל מותם מהצוק ואז פרץ שם מעיין שנשפך כמפל. הנסיך קרא למפל וגם לרכס ההרים במקום “הסוסים” מפל הסוסים והר הסוסים.

יום מס’ 8. ביסטריצה BISTRITA (אגם קוליביצה COLIBITA) – ואטרה דורנאי VATRA DORNEI –פיאטרה ניאמץ PIATRA NEAMT

זהו יום ארוך ויפיפה, נסיעה של כ- 350 ק”מ. על כבישי רומניה, זמן נסיעה משוער 5.5-6 שעות. מומלץ לצאת מוקדם, כדי ליהנות מזמן איכות כשעוצרים באתרים הנפלאים שבדרך.

יציאה מבורשה לכיוון סצל (Sacel) מערבה על כביש 18, ומסצל עולים דרומה על כביש 17C לכיוון ביסטריצה נסאוד (Bistrita Nasaud), נסיעה של כשעה, עם הגעה לביסטריצה, עולים מזרחה על הכביש E58 לכיוון ואטרה דורניי (Vatra Dornei). לאחר נסיעה של כחצי שעה, מגיעים לעיירה Muresenii Bargaului. שם פונים ימינה לכיוון קוליביצה (Colibita) הכביש הינו שולי ולא מסומן במפה, אך ישנו שילוט הכוונה וניתן לשאול גם אנשים במקום לכיוון קוליביצה. אחרי נסיעה איטית של כחצי שעה, מגיעים לאגם קוליביצה. זהו אחד האגמים היפים ביותר ברומניה, והסיור סביב האגם מומלץ מאוד. האפשרות השנייה היא להמשיך מביסטריצה לכיוון ואטרה דורניי מבלי לנסוע לקוליביצה. עם תום הסיור סביב האגם, חוזרים על אותו כביש שולי בחזרה לMuresenii Bargaului ופונים ימינה להמשך נסיעה על כביש E58 עד לואטרה דורנאיי. הנסיעה דרך נופים עוצרי נשימה, ניתן לעצור מידיי פעם ולצלם בתים, אנשים, עגלונים, חקלאים ולכל מה שמושך את העין. עם ההגעה לעיר ואטרה דורנאי, חונים את הרכב ויוצאים לסיור רגלי. על גדות הנהר דורנה (Dorna), הפרארק העירוני היפיפה בו פסלים של גדולי האומה וקטדרלה מפוארת, אח”כ מטיילים במדרחוב המרשים, גדוש בתי קפה ומסעדות, ניתן לסעוד ארוחת צהריים באחת המסעדות שעל המדרחוב.

ואטרה דורנאי (Vatra Dornei) היא עיר תיירותית במחוז סוצ`אבה (Suceava) בחבל הצפון מזרחי של רומניה בוקובינה (Bucovina) ממוקמת באזור מפגש הנהרות ביסטריצה אוריה (Bistrita Aurie) ודורנה (Dorna) בין הרי הקרפטים המזרחיים. העיר מוכרת ומבוקשת בזכות מעיינות מים המינרליים שלה ומרכזי המרפא המגוונים ואף מיקומה בין ההרים הנישאים מעל גובה של 1300 מטר, הופך אותר לאתר סקי וספורט חורפי. העיר יפהפייה ופסטורלית, דרכה עוברים מספר נחלים והשילוב של הרים, נהרות, נחלים וודיות ירוקים מוסיפים לעיר מראה מרהיב ביותר.

שמה של העיר ניתן על פי אגדת אהבה טרגית המספרת שבימי הביניים נסיך מקומי בשם דרגוש וודה (Dragos Voda), התאהב בעלמת חן יפהפייה עם שערות זהב בשם דורינה (Dorina). יום אחד הוא יצאה לצוד איילים וראה אותה עוברת ביער, צופה בה מרחוק ועוקב אחר צעדיה. לפתע איל צעיר הסיט את מבטו ואז הנסיך מתח את הקשת וירה בו חץ. ממרחק נשמעה לפתע צעקה אנושית והנסיך רץ לכיוון הניצוד, כאשר הגיעה ראה את אהובתו היפהפייה דורינה מוטלת על הארץ וחץ נעוץ בליבה. הנסיך שהבין שהרג אותה בטעות קבר אותה במקום בו היא נפגעה על גדות הנהר שקרא לו על שמה “דורינה”. בהמשך ה-“י” הוסרה והנהר נקרא דורנה והעיר נקראה בהמשך ואטרה דורנאי בהשפעת שמו של הנהר ופירוש עתיק ל “עמק המים”.

בכל סוף חודש דצמבר, מתקיים בואטרה דורנאיי פסטיבל החורף, המנהגים והמסורת.

נסיעה מוואטרה דורנאיי לפיאטרה ניאמץ (Piatra Neamt)

לאחר הסיור בעיר היפה, ממשיכים בנסיעה דרום/מזרח על כביש 17B לכיוון פיאטרה ניאמץ (Piatra Neamt). מצפה לכם נסיעה מאוד יפה על כביש גבוה סביב האגם ביקאז (Bicaz), האגם הינו אגם מלאכותי שנוצר עם חסימתו של נהר ביסטריצה ע”י בניית סכר ביקאז ואורכו של האגם 42 ק”מ. הנוף הנצפה מעל הכביש מדהים והנסיעה היא חווה בלתי נשכחת. ניתן לעצור מידיי פעם ולצלם את האגם מלמעלה.

בסופו של יום מדהים, מגיעים לפיאטרה ניאמץ.

העיר במחוז ניאמץ שבחבל מולדובה, יושבת על עמק ביסטריצה (Bistrita) על גדות הנהר עם אותו השם ונחל קואזדי (Cuejdi) וסביבה הרים וגבעות. יופייה הטבעי של העיר, סביבתה הייחודית ואיכויותיה הארכיטקטוניות, העניקו לפיאטרה ניאמץ את הכינוי “פנינת מולדובה”.

העיר פיאטרה ניאמץ קיימת מהמאה ה-11 אך ממצאים ארכיאולוגיים העידו על התיישבות במקום עוד מתקופת הברונזה והדאקים מהמאה ה-2, נקראה בעבר על שם פיאטרה שמשמעה “אבן” עד שנת 1859 כשנוסף לה השם ניאמץ “גרמני”, ומאז היא נקראת פיאטרה ניאמץ “האבן הגרמנית”, התפרסמה בזכות המבצר וכנסיית יואן הקדוש שנבנו על ידי השליט המהולל שטפאן הגדול (Stefan cel Mare) ומגדל הפעמונים שכונה “המגדל של שטפאן”.

העיר וסביבתה גדושות באטרקציות ואתרי ביקור, מכנסיותיה המיוחדות ואתריה המפורסמות של שטפאן הגדות וכלה באתרי הספורט החורפי שהיא מציאה. לעיר יש גם בריכת שחיה אולימפית ורכבל הנוסע מעל העיר והאתר המיוחד שהוא עלייה לרגל לישראלים הוא בית הכנסת העתיק על שם “הבעל שם טוב”.

פסטיבלים שנתיים בפיאטרה ניאמץ:

6-9 ינואר פסטיבל הסרטים

23-25 יוני-ימי פיאטרה ניאמץ

1-8 אוגוסט-פסטיבל הפולקלור

1 באוקטובר-פסטיבל הסתיו

1 באוקטובר-פסטיבל התיאטרון

3-5 אוקטובר-פסטיבל פירות היער

13 אוקטובר-פסטיבל היין

 

מלון מומלץ בפיאטרה ניאמץ:  סנטראל פלאזה 

מסעדת המלון מעולה, אך אם רוצים לסעוד בחוץ, קבלו המלצה למסעדה אותנטית עממית טובה בפיאטרה ניאמץ, היא צרקול גוספודינלור (Cercul Gospodinelor)

המסעדה נמצאת בשולי העיר בפארק קוזלה (Cozla)

כתובת: Parc Cozla, Piatra Neamt

טל: 0233 223 845004

עם הגעתכם לפיאטרה ניאמץ או במהלך היום, מומלץ להתקשר לגבאי בית הכנסת “הבעש”ט” כדי לקבוע למחרת מועד ביקור בבית הכנסת. – מכיוון שקצת קשה להעריך שעה חזרה מהטיול היומי, מומלץ לקבוע ליתר בטחון לשעה 17:00 למחרת או לחלופין אם אפשרי לפתוח את היום למחרת בביקור בבית הכנסת. ולקבוע לשעה 09:00 – 09:30

שמו של הגבאי ליבוביץ (דובר רומנית ויידיש)

טל: 0040-752371471

יום מס’ 9. פיאטרה ניאמץ והסביבה

יום הכירות עם העיר היפה, אתריה המיוחדים והסביבה.

מתחילים את היום ביציאה מהעיר פיאטרה ניאמץ, ונסיעה לכיוון טרגו ניאמץ (Targu Neamt) צפונה על כביש 15C. לביקור במצודת ניאמץ (Cetatea Neamt)

המבצר של ניאמץ ממוקם בצפון מזרח מחוז ניאמץ, בסמוך לעיר טרגו ניאמץ (Targu Neamt) ובמרחק של 46 ק”מ מפיאטרה ניאמץ . המבצר מימי הביניים הניצב כמעט בשלמותו יותר משבע מאות שנה, הוא בעל חשיבות עליונה בהיסטוריה המקומית והמוני תיירים מקומיים ומכל העולם פוקדים את האתר החשוב בעל החזות המפוארת.

במחציתה השנייה של המאה ה-14 הישובים הישנים של מחוז ניאמץ חוו התאוששות כלכלית ולאחר הקמת מולדובה, קמו באזור ישובים חדשים והצורך לשליטות כאן היה הכרחי. כתוצאה של ההתפתחות הכלכלית והחברתית במקום קם מבצר ניאמץ, אשר יוזכר לימים בכל האירועים ההיסטוריים שהתרחשו במקום.

מבצר ניאמץ נבנה בשני שלבים ובשתי תקופות על ידי שני שליטי האזור. בנייתו החלה בסוף המאה ה-14 על ידי פטרו מושט (Petru Musat) עם הרמת המצודה המרכזית בצורת ריבוע עם קירות בעובי של 3 מטר וגובה של 12 מטר, מצויד בארבע תותחים בכל פינה וקורות תמיכה חזקים לקירותיו החיצוניים. חומות אלו שרדו היטב עד היום. השלב השני של בניית המבצר היה בתקופתו של השליט המהולל שטפאן הגדול (Stefan cel Mare) בסוף המאה ה-15. סביב המצודה התווספה חצר חיצונית בשטח של 800 מטר מרובע ועליה נבנתה חומה חדשה עם ארבע מצודות חצי מעוגלות בגובה של 20 מטר מסיביות ועמידות בפני התקפות האויב. סביב המבצר נחפרה תעלת הגנה בעומק של 10 מטר ואורך של 25 מטר ומעל נבנה גשר גישה לשער הראשי בצורת קשת הנתמך על ידי 11 עמודי אבן ושער הכניסה נפתח ונסגר כגשר ונתמך בשרשראות ברזל.  בחצר שבתחומי המבצר נבנו בתי מגורים, בית המלוכה, מחסני מזון ותחמושת, בתי מלאכה וכנסייה.

מטרתו של שטפאן הגדול הייתה שהמבצר ישמש כמערכת הגנתית על יישובי מולדובה וחזיונו אכן התגשם במאות הבאות.  אחד מרגעי התהילה של מבצר ניאמץ התרחש בשנת 1691 כאשר הצבא הפולני החל לתקוף את המבצר וקבוצה קטנה של אנשים הצליחו להגן עליו מפני המתקפה.

תקופת חשיבותו של המבצר הסתיימה במאה ה-18 כאשר התורכים כבשו את המבצרים של מולדובה והורו להרוס אותו. במשך השנים מצבו של המבצר היה בכי רע בעוד המקומיים השתמשו באבני המבצר הנטוש לבנייה. מאה שנה אחרי כיבושו והריסתו החלקית המבצר הוכרז כמונומנט היסטורי וכל מי שניסה להתקרב אליו לשם השחתה הוענש קשות. באמצע שנות ה-90 של המאה הקודמת נערכו במקום חפירות ארכיאולוגיות למטרת מחקר  ובסוף שנות ה-90 שוקם ושופץ במסגרת הפרויקט של ארגון אונסק”ו לשימור אתרים היסטוריים.

ימים ושעות ביקור: כל יום

קיץ: 09:00-19:00

חורף: 09:00-17:00

הכניסה בשלום

אתר הבית מצודת ניאמץ

סיום הסיור במצודת ניאמץ ונסיעה למנזר אגפיה (Agapia)

אחרי הביקור המצודה, חוזרים על אותו הכביש בחזרה לכיוון פיאטרה ניאמץ, נוסעים כ-10 ד’, ופונים ימינה לכיוון אגפיה. נסיעה ישרה על כביש שולי מובילה עד למנזר הנזירות הנפלא “אגפיה”. המנזר, נמצא בלב כפר הנזירות אגפיה, הכפר מיושב ע”י נזירות וכמו המנזר מתוחזק ע”י הנזירות. המנזר הוא אחד היפים באיזור מולדובה. במנזר, בית מלאכה, והנזירות אורגות שטיחים ומפות שולחן, סורגות כובעים וצעיפים בשיטה עתיקת יומין, המנזר הלבן ומרפסותיו הפרחוניים יחד עם הגינות הפורחות שבתחומיו, נותן למקום מראה ייחודי ויפיפה.

הביקור במנזר אפשרי בכל שעות היום וכרוך בתשלום

אתר הבית מנזר אגפיה

סיום הסיור במנזר אגפיה ונסיעה לסכר ואגם ביקאז (Bicaz)

בתום הביקור במנזר היפה, חוזרים לכיוון פיאטרה ניאמץ על כביש 15C , ומפיאטרה ניאמץ פונים ימינה על כביש 15 לכיוון העיר ביקאז, ומהעיר ממשיכים לנסוע על אותו הכביש 15 עד האגם וסכר ביקאז, הגדול ביותר באירופה. במקום מסעדה טובה ודוחני מזכרות. ניתן להשכיר סירה לשייט או לעשות שייט בספינת תיירים.

לאחר הבילוי בביקאז, חוזרים לפיאטרה ניאמץ וממשיכים את היום בביקור בבית הכנסת הבעש”ט.

בית הכנסת על שם “הבעל שם טוב” הוא בית הכנסת העתיק ביותר ברומניה ואתר עלייה לרגל לאלפי תיירים מרחבי העולם המגיעים כמדי שנה למקום לראות ולשמוע סיפורי היסטוריה מרתקת שהתרחשו במקום.

על פי הסיפורים היו במקום לפחות שתי התרחשויות בעלות משמעות היסטורית ודתית אשר נתנו ערך נוסף וחשוב למקום: הבעל שם טוב יליד אוקראינה, מייסד התנועה החסידית יצאה מגיליציה ובדרכו לישראל עצר בפיאטרה ניאמץ לכמה חודשים טובים ונהג להתפלל בבית הכנסת ומכן ניתן גם שמו של בית הכנסת. הסיפור השני הוא הצלת חייו של השליט פטרו רארש (Petru Rares) שנרדף על ידי התורכים. היהודים הכניסו אותו לבית הכנסת, עטפו אותו בטלית והתפלל עם כולם, התורכים נכנסו לבית הכנסת אך לא זיהו אותו בין המתפללים וכך ניצלו חייו.

בפיאטרה ניאמץ הייתה עד לפני מלחמת העולם השנייה קהילה יהודית גדולה ומשגשגת ובעיר נבנו 23 בתי כנסת. בתקופת השלטון הקומוניסטי נהרסו רוב בתי הכנסת פרט לבית הכנסת מעץ ובית הכנסת העתיק על שם “הבעל שם טוב” שהוא עדות לקהילה החזקה והמאוחדת של יהדות המקום והוא אף נרשם כמונומנט היסטורי על ידי האקדמיה הרומנית. כיום נותרו בפיאטרה ניאמץ כ-70 יהודים.

בית הכנסת העתיק נבנה בשנת 1766, במקום מבנה בית כנסת מעץ. באותם הזמנים היה אסור לבנות בתי כנסת מאבן כסמל לזמינות הקהילה היהודית וגם כדי שלא יהיו מפוארים וגבוהים בדומה לכנסיות הנוצריות, אך לאחר הצלתו של השליט פטרו רארש, כאות הוקרה הוא אישר את בנייתו של בית הכנסת הראשון מאבן. בית הכנסת נראה אומנם נמוך אך עם הכניסה פנימה ניתן להתרשם מגובה הקומה הראשונה הוא חמישה מטר.  הכניסה לבית הכנסת היא בירידה במדרגות המובילות להיכל שהוא כמעט תת קרקעי, המחולק בצדו הצפוני לשתי קומות וקומה בודדת בצידה המזרחי ששימשה כעזרת נשים ובצד הדרומי גלריה קטנה ממדים שהייתה מיועדת לילדים. בקיר המזרחי נמצא ארון הקודש מעץ מגולף שהוא יצירת אומנות ייחודית ומפוארת פרי עטו של שרגא יצחק בן משה משנת 1835.

אם הביקור בבית הכנסת התבצע בבוקר, ניתן להמשיך בעוד חוויה יפה של נסיעה ברכבל מעל העיר. או לחלופין ניתן לבצע את הנסיעה אחרי הביקור בבית הכנסת.

הרכבל יוצא ממול תחנת הרכבת של העיר ונוסע מעל לכל העיר עד למרומי ההר קוזלה (Cozla) לגובה של 657 מטר, ואורך המסלול 2150 מטר.

בחורף הרכבל משמש לעליה למסלולי הסקי של העיר והטיול בה הוא חוויה פנורמית. מלמעלה צופים על העיר, עמק ביסטריצה, האגם והרי צ’אחלאו (Ceahlau).

ימים ושעות פעילות הרכבל:

ג’-א’ 10:00-20:00

ימי שני סגור

 

יום מס’ 10. האגם האדום LACU ROSU– בראשוב BRASOV

היום עוזבים את פיאטרה ניאמץ ונוסעים דרומה לכיוון העיר בראשוב. הנסיעה מאוד יפה, דרך מעבר הרים המרהיב ביקאז והאגם האדום, כפרים מיושבים ע”י המיעוט ההונגרי ונופים עוצרי נשימה.

נוסעים מפיאטרה ניאמץ מערבה על כביש 15 לכיוון ביקאז, ומהעיר ביקאז יוצאים דרומה על כביש 12C לכיוון גיאורגני (Gheorgheni). אחרי נסיעה של כ- שעה, הכביש מתחיל להיתפרס דרך מעבר הרי ביקאז הצר ואורכו של הכביש בין צוקי ההרים בגובה 200 מטר, הוא כ-8 ק”מ. 

לאורך המעבר דוכני כפריים רבים, וזרימתו של נחל ביקאז. תרצו או לא הרגל תלחץ על הבלם באופן אינסטינקטיבי לאור היופי וייחודיות המקום. ניתן לעשות הליכה קצרה על גדות הנחל, להסתובב בין דוכני הכפריים ולצלם הרבה הרבה תמונות מיוחדות.

לאחר אתנחתא במקום, ממשיכים לנסוע ועם היציאה מהמעברים, נוסעים כ- 5 ד’, ומגיעים לאגם האדום, אחד האגמים המיוחדים ברומניה, נוצר ע”י רעידת אדמה בשנת 1837, השם ניתן לאגם עקב צבע האדום שנשקף מן המים עם זריחת השמש, סחף האדמה שהותירה בתוכו גזעי עצים שנשרפו. ניתן לראות את שרידי העצים שמתו זקופים ומבצבצים להם בהמוניהם מתוך האגם בגובה של עד שלושה מטרים. האגם וההרים המקיפים אותו מרשימים ביותר.

במקום תוכלו למצוא את המאפה ההונגרי “קורטוש” Curtush הנאפה ממש לידך והוא הטעים ביותר ברומניה. בקצה האגם יש שוק מזכרות של עבודות יד מעץ וקרמיקה, בסגנון חנויות המזכרות הנמצאות לאורך המעבר ובשולי הדרכים ברומניה, שהן יפות וססגוניות במיוחד. אם אתם רעבים, לכו על המסעדה לרגלי האגם, שהתמחותה בשרים על האש. אפשר להתענג גם על שיט סירות באגם. אם מוקדם לכם לארוחה בשרית, מומלץ להתענג מקורטוש כמנה ביניים, ולהמתין לארוחת צהריים קרוב לעיר מיארקוראה ציוק (Miercurea Ciuc).

נסיעה מהאגם האדום לעיר בראשוב (Brasov)

אחרי זמן איכות ובילוי באגם האדום, ממשיכים לנסוע דרומה על כביש 12C עד העיר גיאורגני ומשם ממשיכים דרומה על כביש E578 לכיוון העיר מיארקוראה ציוק. אחרי נסיעה של כחצי שעה, מגיעים לאיזור ההונגרי. תושבי מחוז הרגיטה (Harghita) העיר מיארקוראה ציוק והכפרים שמסיב הינם ממוצא הונגרי אשר קיבעו עצמם מאז תקופת שלטון הונגריה ששלט בטרנסילבניה. הם שומרים באדיקות על מסורתם ושפתם וכמעט ולא תשמעו דוברי רומנית במקום.

חצי שעה לערך נסיעה מגיאורגני, על שולי הכביש באיזור שנקרא סן דומיניק (Sandominic) בצידו הימני של הכביש נמצא פנסיון / מסעדה “קרפטיה” PENSIUNEA KARPATIA.

(סימן היכר) מול הפנסיון ישנם פסלים מעץ של איש, אישה וילד. חייבים לעצור ולטעום ממטעמי המקום. המסעדה הונגרית אותנטית , האוכל חוויה קולינרית מדהימה ומחירים זולים מאוד.

כתובת המסעדה: Str. Saros 2016/A, Sandominic

טל: 0740 285 147004      0266 336 200 004

אתר: פנסיון/מסעדה Karpatia

אחרי הארוחה, ממשיכים על אותו הכביש E578 דרומה, ובנסיעה של שעתיים וחצי מגיעים לעיר בראשוב (Brasov).

בראשוב, ממוקמת במרכז רומניה, בדרום חבל טרנסילבניה מוקפת הרים, יפהפייה ומיוחדת.

העיר העתיקה של בראשוב  נוסדה במאה ה-12, ע”י הסקסונים, כמושבת סוחרים, ומיקומה האסטרטגי בנקודת מפגש של שלוש נסיכויות, הפך אותה למרכז מסחרי חשוב בתקופת ימי הביניים. הסקסונים בנו בה כנסיות ובתים מרשימים והקיפו אותה בחומה ומגדלי שמירה, שחלקם עומדים על תילם עד היום. חזיתות הבתים במרכזה בנויים בסגנון הבארוק.

שם העיר נלקח מהמילה הפצנגית  “Barasu”, שמשמעותה מבצר. על גבעת טמפה בצד המזרחי של העיר שכן מבצר שנקרא בראשובה והעיר נקראה על שמו.

במרכז העיר העתיקה, הכיכר המרכזית (Piata Sfatului) מתקיימים כל סופי שבוע ירידים בעלי אופי אוטנטי בעיקר. ובחודשי הקיץ מתקיימים מצעדים כגון: מצעד הסקסונים, מצעד הכפריים ועוד… בסוף כל חודש אוגוסט מתקיים תחרות זמר נוסח האירוויזיון, בהשתתפות להקות וזמרים מרומניה ומכל אירופה.

מלון מומלץ בבראשוב,*4  ארו פלס

מלון מומלץ נוסף:     *4 אמביאנט

מסעדה אותנטית מומלצת בבראשוב: Cerbul Carpatin

המסעדה נמצאת במרכז העיר העתיקה בכיכר המרכזית

כתובת: Piata Sfatului 6-12

Tel: 0040268476184

אתר הבית: מסעדת צ’רבול קרפטין

 

יום מס’ 11. בראן BRAN – מעברי דמבוויציוארה DAMBOVICIOARA-מבצר רשנוב RASNOV

יציאה מבראשוב צפונה, על כביש E60 שנקרא גם בולורדול גריויצאיי BULEVARDUL GRIVITEI. נסיעה שמאלה עד המחלף ועולים על כביש E68 הפונה שמאלה וממשיכים על אותו הכביש עד המחלף הבא, עולים על המחלף וממשיכים על אותו הכביש שבהמשך מספרו משתנה ל 73 ובהמשך E574. ממשיכים בנסיעה של כחצי שעה, חולפים ליד העיירה  הסקסונית רשנוב, וממשיכים על אותו הכביש ישר כעוד עשרים ד’ מגיעים לבראן. עם הגעתכם לבראן, מולכם ניצבת המצודה, מצודת בראן, הידוע כארמונו של “דרקולה”. חונים את הרכב בחניה מצידו הימני של הכביש.

מצודת בראן (Bran)-המוכרת כ-“טירתו של דרקולה”, שמכאן נולדו אגדות וסיפורי ערפדים.

המצודה הינה יעד תיירותי מן המבוקשים ברומניה, בגלל הקשר בינה לבין הנסיך ולאד צפש “המשפד” האכזר ושיטות הענישה שלו, שהיווה את ההשראה לרומנו של הסופר בראם סטוקר (Braham Stocker) משנת 1897 “דרקולה”.

המצודה ניצבת על צוק תלול בגובה 60 מטר ובנויה על הצוק באופן הנותן תחושה ויזואלית כאילה צמחה מתוך הסלע.

בהתחלה המצודה נבנתה מעץ, במטרה להגן על האזור מפלישה עותומנית וכדרך מסחר בין וולאכיה לטרנסילבניה. בזמן פלישת המונגולים המבצר ומגדל השמירה נשרפו, ואז המצודה נבנתה שוב מאבן והמשאבים נלקחו ממיסי הסוחרים שעברו במקום.

ב-1920 ראש העיר בראשוב ותושביה העניקו את המצודה כמתנה למלכה מריה (Maria) אהובת העם, כאות הוכרה על תרומתה לאיחוד רומניה ב-1918, ומאז המצודה הפכה להיות מקום מגוריה המועדף עד-1938. מריה העניקה את המקום כירושה לביתה אלנה (Elena). ב-1947 עם נפילתו של משטר המלוכה, המבצר נמסר לחסות העם. במצודה 57 חדרים, אשר מוצגים רהיטים וחפצי אומנות, כלי נשק, תמונות, מעברי מסתור צרים ועוד. בחצר הפנימית ישנה באר, שנוספה במיוחד לצילומי הסרט “דרקולה”.

המצודה לא נכבשה לעולם, אלא עברה מבעלות לבעלות בדרכים דיפלומטיות.

העלייה למצודה הינה תלולה מעט והגן סביב המבצר ציורי וירוק.

סביב המצודה ישנם דוכני מזכרות אוטנטיות ובעיקר בציון דמותו של “דרקולה”.

ימים ושעות ביקור:

אוקטובר-אפריל

יום ב’- 12:00-16:00

ימי ג’-א’ 09:00-16:00

מאי-ספטמבר

יום ב’- 12:00-18:00

ימי ג’-א’ 09:00-18:00

הכניסה בשלום

כתובת: Str. General Traian Mosoiu, nr. 24

טל: 0268 237 700004

אתר הבית: מצודת בראן

נסיעה מבראן למעברי דמבוויציוארה Dambovocioara

עם תום הביקור בבראן, עולים לרכב וממשיכים בנסיעה על אותו הכביש E574 הממשיך דרומה, מקיף את הארמון וממשיך דרך כפרים אותנטיים ונופים עוצרי נשימה. נסיעה דרך הכפר מואצ’יו (Moeciu), היפה ועל הכביש המטפס מעלה עד לגובה של מעל 1000 מטר, ממנו ניתן לראות את הכפרים האותנטיים מלמעלה. המראה יפה ומיוחד. בנסיעה של כ- 30 ד’ מגיעים על לגשר דמבוויצה (Podul Dambovita) ומשם פונים ימינה על כביש 730 ובנסיעה של כ-10 ד’ מתחילים להיכנס דרך מערוץ דמבוויצ’יוארה. המעבר בין צוקי הרי פיאטרה קראיולוי (Piatra Craiului) בגובה של 70 -90 מטר ובצידי הכביש זורם הנהר פיאטרה קראיולוי. האזור פסטוראלי, האוויר נקי ומרענן ויעלים ונשרים חיים בו. כדאי לעצור את הרכב ולעשות הליכה לאורך הערוץ הנפלא. הכביש מוביל למערה דמבוויצ’יוארה . המערה הינה מערת נטיפים מעניינת וקוריוז המקום הוא המדריכים המקומיים, ילדים מגיל ארבע ועד 12. מדריכים במקום באופן מקצועי ביותר.

במערה נטיפים שנוצרו מהצטברות איטית של טיפות מים אשר חלחלו דרך האדמה מזה מיליוני שנים. אורכה של המערה הוא 555 מטר ומתוכם רק -244 מטר נגישים למבקרים, רוחבה הוא 3-4 מטר וגובהה מעל שני מטרים כך שניתך לצעוד בתוכה בנוחות. האולמות מלאים בנטיפים בצורות שונות, ביניהם ניתן לראות צורות של ראש נחש, כנף של נשר, כף של דב ועוד… בשנת 1579 המערה נחשפה כאשר מקומיים חיפשו מקום מסתור בפני שודדים, במלחמת העולם הראשונה אף שימשה מקום מסתור לשני פושעים שנהגו לשדוד אנשים עשירים וכמקום מחסה לנזירים וניתן לראות שלושה עמודים ששימשו למזבח ובסמוך לו שולחן וכסאות.

פתוח למבקרים בכל ימי השבוע בין השעות 09:00-17:00.

הכניסה בתשלום, הנחה לילדים

נסיעה מדמבוויצ’יוארה חזרה לרשנוב, מבצר רשנוב (Rasnov)

אחרי הטיול בערוץ חוזרים באותה הדרך היפה עד לעיירת רשנוב. ככל שמתקרבים לעיירה, רואים ממול את המצודה הגאה היפה שעל הגבעה. הפניה ימינה על הכביש 1E תוביל לדרך העולה שמאלה עד לשערי המצודה.

מבצר רשנוב נמצא באמצע הדרך המסחרית בין רומניה לטרנסילבניה של ימי הביניים.

נבנה במאה ה-14 על ידי תושבים כפריים ממוצא סקסוני, שהתגוררו באזור, כהגנה מפני פלישת זרים.
המבצר בנוי על סלע עצום בגובה של 150 מטר מוגן היטב וחומותיו בגובה של חמישה מטרים.

בתחומי המבצר ניתן לראות מבנים שנשתמרו להפליא, בית מלאכה, כנסייה, חדרי מגורים, חדרי לימוד, מגדלים, גשר מתרומם ושני שערים מסתובבים שנועדו להבטיח את מערך ההגנה של המבצר. שער הכניסה נמצא במגדל השמירה.

בלב המבצר ישנה באר מים בעומק של 146 מטר.
מאחר שבמבצר לא היו מים, המבוצרים הסתכנו לא פעם כאשר פתחו את השערים כדי להביא מים מנחל בקרבת מקום. באחד מניסיונם של העותומנים לפרוץ את חומות המבצר, הצליחו התושבים לשבות שני טורקים ולפי האגדה, ניתנה להם האפשרות להשתחרר מן השבי רק כאשר יסיימו לחפור את הבאר, ואכן שני השבויים עמלו קשות במשך 17 שנה.
ניתן לראות על הקירות הפנימיים של הבאר פסוקים מן הקוראן שנכתבו בידי השבויים.

מבצר רשנוב הוא אחד האטרקציות המעניינות ברומניה, מומלץ מאוד לבקר אותו ולהתרשם מייחודיותו ומאורח חייהם הקשה של התושבים המבוצרים במשך 500 שנה.
הנוף הנשקף מן המבצר מרהיב וניתן לראות את העיירה רשנוב.

ימים ושעות פתיחה:

חורף כל יום 09:00-17:00

קיץ כל יום 09:00-19:00

הכניסה בתשלום, הנחה לילדים וסטודנטים

tel: 0040-744 10 10 36

40-740 51 06 6500

אתר: מבצר רשנוב

 

יום מס’ 12. בראשוב ואתריה-פויאנה בראשוב (Poiana Brasov)

זהו יום מוקדש ברובו להיכרות עם העיר הסקסונית הנפלא ואתריה המעניינים.

את הסיור בעיר העתיקה של בראשוב מתחילים רגלית מלב ליבה של העיר העתיקה,  הכיכר המרכזית בשם פיאצה ספטולוי (Piata Sfatului).

Piata Sfatului נחשבת לכיכר היפה ברומניה והמקום המוכר והמתוייר ביותר בבראשוב והיא מקום נהדר להתחיל בה את הסיור ולהמשיך ממנה לשאר האתרים האטרקטיביים המקיפים אותה.

הכיכר היא מקום של מפגשים חברתיים, מתקיימים בה ירידים בעלי אופי אותנטי, נערכים בה פסטיבלים ותחרויות זמר בינלאומית. במרכז הכיכר משטח של אבן ריצוף עגלגל והמבנים סביבה ולאורך המדרחוב מרשימים עם חזיתות בסגנון הבארוק, מזכירים את המורשת הגרמנית העתיקה, שאחד מהם הוא המוזאון להיסטוריה, מבנה מהמאה ה-15 והיה עד 1876 בית העירייה. בכיכר ישנם בתי קפה ומסעדות מעולות שנעים לשבת בם ולצפות בסביבה הציורית.

הכיכר המרכזית מפורסמת מהמאה ה-14 כמרכז מסחרי והרומנים והגרמנים קיימו בה אחת לשנה יריד בינלאומי שסוחרים מעבר לגבול הגיעו אליו, גם במרכז הכיכר ניצב בזמנו “עמוד המכשפות” שבו “מכשפות” נשפטו ונענשו. היום ניצבת במקום מזרקת מים יפיפייה.

בחפירות שנערכו בכיכר בזמן שיפוצה, נמצאו שרידים מהתקופה הרומית, מלפני יותר מאלפיים שנה.

אתר לפרטים נוספים: פיאצה ספטולוי

ממרכזה של הכיכר, בצידה המזרחי בין חומות העיר העתיקה, נראה מגדל שמירה לבן, היום משמש כמוזיאון הציידים. הדרך הנוחה להגעה למגדל, היא דרך הכביש העולה לפויאנה בראשוב. לאחר הסיור בעיר והנסיעה לפויאנה, ניתן לעצור ולבקר במגדל “מוזיאון הציידים”.

לאחר התרשמות מהכיכר היפה, מבניה הייחודיים, המדרחוב עם חנויות אופנתיות, בתי קפה ומסעדות, הולכים לכיוון הכנסייה השחורה, אליה לא צריך מכוון, בזכות גובהה היא נראית  מכל העיר העתיקה.

הכנסייה השחורה, היא הכנסייה הגותית הגדולה ברומניה, מוקמת בסמוך לכיכר המרכזית “כיכר המועצה” והיא אתר מפורסם ומבוקש ביותר ע”י התיירים.

הכנסייה נבנתה במאה ה-15 ע”י קהילה גרמנית לותרנית ושמה המקורי היה “סנטה מריה”. במאה ה-17, באחת ממלחמות הדת, בין האוסטרים לתורכים, היא נשרפה, מאז קירותיה נותרו מפויחים ושמה של הכנסייה שונה ל “ביסריקה נאגרה”-הכנסייה השחורה והדבר היחיד שנותר מ”סנטה מריה”, הוא אגן התפילה.

גובהה של הכנסייה השחורה הוא 22 מטר, ובראש המגדל מובייל פעמונים במשקל שישה טונות, (הכבד ביותר ברומניה) והוא עדיין משמש את הקהילה הלותרנית ממוצא גרמני שמתגוררים בבראשוב. בחלקה האחורי של הכנסייה נמצאים פסלים עתיקים, שעמדו בחזיתה, ובחזיתה ניצב פסלו של ג’והנוס הונטריוס (Johanes Honterius), תיאולוג גרמני שחי בתחילת המאה ה-16 אשר תרם הרבה לתרבותה של רומניה. בכנסייה ישנו גם אוסף שטיחים נדירים ובעלי ערך רב, מהמאה ה-17 ומאה ה-18, שנתרמו ע”י סוחרים מהמזרח שהגיעו לעיר, כהודיה לאלוהים על שמסעם עבר בשלום ובנוסף יש בה חלונות ויטראז` וקירותיה מעוטרים בציורים איטלקיים מתקופת הרנסנס המתארים את משה ולוחות הברית. בשנת 1839 נבנה בה האורגן הגדול ביותר במזרח אירופה, בעל 4.000 קנים ו- 7 סולמות ובחודשי הקיץ מתקיימים בימי-ה` ושבת רסיטלים, להנאת הרבים.

ימים ושעות ביקור:

קיץ-כל יום 10:00-15:30

חורף-כל יום 10:00-17:00

tel. 0040-268-511-824

fax.0040-268-511-825

E-mail: Schwarze.Kirche@Brasovia.ro

אתר לפרטים נוספים: הכנסייה השחורה

ממשיכים בסיור לביקור בבית הכנסת הגדול של בראשוב

מול פסלו של ג’והנס הונטריוס, סמטה שעוברים דרכה ומובילה לרחוב פוארטה סראיי (Poarta Schei). בפוארטה סקיאיי, פונים ימינה, ואחרי כ- 10 מטר, נמצא בצידו השני של הכביש שלט המורה על הרחוב הצר ביותר באירופה, רוחבו 130 ס”מ. הרחוב נקרא רחוב החבל (Strada Sforii). כדאי ללכת דרכו הלוך ושוב ולו בכדי החוויה. בחזרה לפוארטה סקאיי, ממשיכים באותו הצד של המדרכה כעוד 20-30 מטר, ומגיעים לבית הכנסת הגדול.

בית הכנסת הגדול, נבנה בין השנים 1899-1901 בסגנון גותי ומורי על-ידי האדריכל היהודי ממוצא הונגרי לאופולד באומהורן, הוא השני בגודלו ברומניה ובו 650 מושבים ומיקומו בדרום-מערב לכיכר המרכזית של העיר העתיקה. בשנת 2001, שופץ לתפארת לכבוד מלוא 100 שנה מאז היוסדו.

בעבר בית הכנסת שימש את הקהילה הרפורמית והתפללו בו נשים וגברים יחדיו, אך לאחר רעידת האדמה שהתרחשה בשנת 1977 נהרס בית הכנסת האורתודוכסי וזרם  מתפלליו הצטרפו לבית הכנסת הזה. 

ההתיישבות הראשונה של יהודים בבראשוב הייתה בשנת 1807 ומאז הקהילה גדלה ופרחה עד למלחמת העולם השנייה והיא מנתה 6000 איש, אך אחריה רובם עלו ארצה. יהודי בראשוב נשלחו למחנות עבודה ולא למחנות השמדה וכך חייהם ניצלו. בתקופת המלחמה בית הכנסת  שימש כמחסן תחמושת ומתקן לכליאת סוסים. בשנת 2001 לכבוד מאה שנה להיווסדו, בית הכנסת שופץ. נכון להיום נותרו בבראשוב כ-200 יהודים, ובשבתות וחגים רובם מתכנסים לתפילות בבית הכנסת הגדול. משרדי הקהילה צמודים לבית הכנסת וניתן לבקש סיור מודרך במקום ובנוסף ישנה במקום מסעדה כשרה  פעילה, ניתן לסעוד כאן ארוחות צהריים וערב.

ימים ושעות לביקור:

שבת-ראשון סגור. בשבת ייתכן ופתוח לתפילות במידה ויש מניין

ביקור : ג’-ו’ 09:00-16:00

בדרך כלל שערי בית הכנסת סגורים. כאשר מגיעים לשערי בית הכנסת צריך להזיז אותם בכדי שירעישו, ומישהו מהקהילה יוצא ופותח.

ניתן לנסות ולתאם ביקור בטל: 0268511867004

הכניסה בתשלום

כתובת: strada Poarta Schei nr. 29

פרטים נוספים באתר: בית הכנסת הגדול בראשוב

ממשיכים לביקור באתר מחוץ לתחומי העיר העתיקה

לאחר הביקור בעיר העתיקה והתרשמות מהאתרים המעניינים, עולים לרכב נוסעים לצד אחר של העיר, לפארק הורדים (Parcul Trandafirilor), כאן ניצבת אנדרטת הזכרון ליצחק רבין. האנדרטה ממוקמת במרכז הגן ודגלי ישראל ורומניה מתנוססים בגאווה זה לצד זה. האנדרטה הוקמה על ידי מועמד לנשיאות רומניה לשעבר ואדים טודור (Vadim Tudor), אשר עמד בראש מפלגה פוליטית בשם רומניה הגדולה (Romania Mare)בעלת אידאולוגיה אנטישמית. לאחר שמפלגתו לא צברה העדה והביקורות גברו בגלל דעותיו האנטישמיות, הוא החליט להקים את האנדרטה באמצעות כספי התרומה למפלגתו. על פי הסיפורים ואדים טודור (Vadim Tudor), מראה את “חזרתו בתשובה” על ידי דיבור על חשיבת בטחון ישראל, התנצל בפני העם היהודי על דבריו ואף ביקר במחנה ההשמדה אושוויץ.

הפארק נמצא ברחוב STRADA SOMESULUI . חנייה מסודרת בסמוך לפארק.

נסיעה מבראשוב לפויאנה בראשוב (Poiana Brasov)

לאחר הביקור והיכרות עם העיר בראשוב, נוסעים לעיירת הנופש פויאנה בראשוב.

פויאנה בראשוב -היא עיירת סקי ציורית, כ-13 ק”מ מהעיר בראשוב בגובה 1,030 מטר, מוקפת הרים. במקום יש מסלולי סקי ברמות גלישה וקושי שונות. העלייה למסלולים נמצאת בקצה העיירה וניתן לעלות בשני רכבלים וגונדולה ששלושתם מגיעים לאותה תחנה על כתף ההר, כ-750 מטר מעל אתר הנופש.

העיירה ציורית וירוקה, יש בה מסלולי טיול מגוונים, בתי מלון ומסעדות מעולות, דיסקוטקים, רכיבה על סוסים, אתרי מצנחי רחיפה, בריכה, אולם באולינג, ודוכני מכירות של מוצרים אוטנטיים.

בעיירה ניתן להעביר זמן איכות, לטייל על דרכיה היפות בין שפע שדות ירוקים וטבע מדהים, להנות מהשווקים המקומיים,  ולצלם הרבה  תמונות יפות.

בדרך היפה העולה לפויאנה בראשוב ישנם מפרצי חניה, אפשר לעצור את הרכב, לצפות על כל העיר בראשוב, העתיקה והחדשה כאחת.

מפארק הורדים נוסעים שמלא בכביש Bulevardul Muncii וברחוב Strada Tampei פונים ימינה, ונוסעים ישר עד לרחוב Bulevardul Eroilor. ממשיכים לנסוע ישר עד ל Calea Poienii, זהו הכביש המוביל לפויאנה בראשוב. נסיעה קצרה על הכביש, רואים בצידו הימני את המגדל הלבן (מוזיאון הציידים). ניתן לעצור ולבקר במקום.

המגדל הלבן (Turnu Alb) -מוזאון הציידים ניצב בחומות העיר העתיקה. המגדל נבנה בין השנים: 1460-1494 וצורתו עגול עם חזית שטוחה, יש בו פתחים אשר שימשו בזמנו לשפיחת זפת על הפולשים וחלונות קטנות לשימוש השומרים שעמדו על חמש קומות פנימיות. המגדל בולט מהחומה בהיקפו בסך 19 מטר לעומת רוחב החומה שהוא 4 מטר, והוא הנקודה הגבוהה ביותר בחומות העיר העתיקה.

בשנת 1689 פרצה שריפה גדולה בעיר העתיקה שכילתה מבנים רבים ופגעה גם במגדל והוא שופץ רק בשנת 1723, ועבר שיפוצים נוספים ב-1902, 1974, 2005.

בשיפוץ המגדל נצבע בלבן ומכאן שמו של המגדל הלבן.

היום המגדל משמש כמוזאון הציידים של בראשוב וניתן לראות בו עורות של בעלי חיים, פוחלצים, צילומים, רובי צייד ומלכודות לתפיסת בעלי חיים.

ימים ושעות ביקור:

ג’-א’- 10:00-18:00

יום ב’ סגור

הכניסה בתשלום

פרטים נוספים באתר: המגדל הלבן-מוזיאון הציידים

 

יום מס’ 13. בושטני BUSTENI, ארמון קנטקוזינו CANTACUZINO, עלייה ברכבל – סינאיה SINAIA, ארמון פלש PELES– בוקרשט BUCURESTI

היום עוזבים את איזור הרי הקרפטים הנפלאים, ומתקדמים דרומה לעבר בוקרשט, בירת רומניה.

מבראשוב, נוסעים דרומה על כביש E60 זהו הציר המקזי המקשר בין בוקרשט ובראשוב.

הנסיעה יפה מאוד על כביש מתפתל שעובר דרך עיירת הנופש הפסטורלית פרדיאל (Predeal). ובנסיעה של כ-40 ד’ מגיעים לעיירה בושטני (Busteni) שבשנים האחרונות הפכה להיות מבוקשת מאוד, בזכות הרכבל והאתרים הגאולוגים המעניינים שעל פסגות הרי הבוצ’גי (Bucegi) והארמון קנטקוזינו.

עם ההגעה לבושטני, ניתן לראות בצידו השמאלי של הכביש, שילוט הכוונה לנסיעה לארמון קנטקוזינו CASTELUL CANTACUZINO

ארמון קנטקוזינו, נבנה בשנת 1911 על ידי גאורגה גריגורה קנטקוזינו (Gheorghe Grigore Cantacuzino), נסיך ובן למשפחה אצילית ידועה מבוקרשט ומאוחר יותר סנטור, ידוע בכינויו “נבבול” (Nababul) שהוא כינוי לאיש עשיר מאוד. אומרים שהוא היה כל כך עשיר שיכל למלא את כל שטח חצר ארמונו (35 דונם) במטבעות זהב.

הארמון בעל ארכיטקטורה מפוארת בסגנון “נאוברנקווסק” (סגנון רומני), מתפרש על פני שטח של 3.148 מטר מרובע ניצב בתוך גן מפואר עם מזרקות ומפלים בשטח כולל של 35 דונם וסביבו יער עצי אשוח. פנים הארמון מפואר ויש בו עמודי שיש מפוסלים, ציורי פרסקו, ויטראז`, תקרת עץ ופרקט שנשתמרו מאז כמעט 100 שנה.

לאחר השקעת משאבים רבים ושיפוצו, הארמון נפתח לביקור לקהל הרחב בקיץ-2011.

ימים ושעות ביקור:

ב’-ה’ 10:00-18:00

ו’-א’ 10:00-19:00

הסיורים מודרכים בשפה הרומנית ומתבצעים באופן הבא:

הקבוצה הראשונה נכנסת בשעה 10:15, הקבוצה השניה בשעה 11:15, ואח”כ 12:15 וכך הלאה כל שעה כאשר הקבוצה האחרונה נכנסת לסיור בשעה 17:15.

הביקור בתשלום

כתובת הארמון: Str, Zamora nr. 1

טל: 40 0244 320 520004

40 0244 320 510

40 722 960 606

אתר הבית: ארמון קנטקוזינו

לאחר הסיור בארמון, עלייה ברכבל לאתר הזקנות (Babele)

חזרה לכביש הראשי E60 שחוצה את העיירה בושטני, והמשך נסיעה של כחצי ק”מ דרומה לכיוון סינאיה, תראו בצידו הימני של הכביש שלט מכוון לרכבל TELECABINA. פונים ימינה ומגיעים לרכבל.

העלייה ברכבל של בושטני הינה חוויה בלתי נשכחת ומיוחדת משאר האתרים שיש בהם רכבל. הרכבל מגיע עד לגובה של 2300 מטר, בין צוקי הרים מדהימים והנוף הנשקף מעל, פשוט מדהים. הרכבל בבושטני מבוקש מאוד ובחודשי הקיץ נוסעים בו כ-2000 איש מידי יום. באזור זה בין הצוקים הנשקפים מן הרכבל אירע אסון המסוק “יסעור” ביוני 2010.

כאשר מגיעים למעלה, מעל גג העולם, ניתן לראות את האתר בבלה (הזקנות). אלו סלעים שבמשך השנים בגלל תנאי מזג אוויר והרוחות קיבלו צורה כשל נשים כפופות. בהליכה של כעוד 10 ד’, לפי שלטים מכוונים, מגיעים לעוד אתר נלפא שנקרא  אומול (Omul) פירוש המילה “האדם” או Sfinxul  (הספינקס). זהו סלע ענק בצורת ראש אדם. סביב שני האתרים הללו נוצרו הגדות ואמונת שונות, כגון האמונה שהאלים יצרו אותם.

הרכבל פעיל מידי יום פרט לימי שני מהשעה: 07:30 ועד השעה: 18:00

כאשר הביקוש רב יותר, הרכבל פעיל אפילו עד השעה 20:00.

אחרי הטיול עם הרכבל של בושטני, ממשיכים עם הכביש הראשי דרומה, בנסיעה של 10 ד’ מגיעים לסינאיה.

סינאיה היא עיירת נופש הררית מן היפים והפופולריים ביותר ברומניה. נמצאת במרחק של 148 ק”מ מ-בוקרשט, עיר הבירה של רומניה, על רכס הקרפטים, היא בנויה על הרים בעלי ממדים עצומים. גובה העיירה נעה בין 767 – 860 מטר, והיא שוכנת על גדות הנהר פרחובה לרגלי הר בוצגי.

מקור השם: על שמו של הר סיני. מייסד העיר הוא נסיך שערך מסע צלב לארץ הקודש, וביקר בהר סיני, במנזר סנטה קטרינה. סיניה ידועה ביופייה הטבעי, ויופיים של המבנים והארמונות שלה, שמן המפורסמים ביותר הוא הארמון פלש, שנבנה ע”י המלך קרול הראשון, כמעון קיץ לבית המלוכה. מזג האוויר נפלא בקיץ, ובחורף העיר הופכת לאתר סקי מבוקש.

עד מלחמת העולם השנייה שימשה סינאיה מפלט הקיץ של בית המלוכה והאריסטוקרטיה הרומנית. בלב עמק פרחובה הירוק. בתי הקיץ של האצולה שוכנים בשכונות הגבוהות של סינאיה. רבים מהם נבנו במאה ה-19, וכיום הם משמשים בעיקר כצימרים ופנסיונים.

בסינאיה פסטיבל “סינאיה לנצח” Sinaia Forever מתקיים בסוף חודש ספטמבר. מיקום: הפארק העירוני.

בסוף חודש יוני מתקיים בסינאיה, יריד האיכרים.

עם הגעתכם לסינאיה, פונים ימינה לרחוב ארוילור (Strada Eroilor) וממשיכים על אותו הכביש המתפתל ועולה, עד המנזר סינאיה, שם הרחוב מקבל את השם מנסטירי (Strada Manastirii) ממשיכים בנסיעה עד אזור פורניקה (Furnica). כאן ישנם שלטים מכוונים להליכה לארמון פלש.

הארמון נבנה בין השנים-1914 – 1875 על ידי המלך קרול הראשון בתוך יער עבות לרגלי הרי הקרפטים. לשם כך המלך גייס את טובי האדריכלים, “ווילהם דודרר הגרמני”. הארמון שימש כבית הקיץ של משפחת המלוכה עד שנת 1947 ומאז הוא משמש כמוזאון עם אוסף עשיר של ציורים מקוריים, פסלים, כלי חרסינה, כלי זהב, כלי נשק קדומים, שטיחים ורהיטים.

המבנה החיצוני של הארמון הוא אדיר, ובארמון 109 חדרים. קירות האולמות בארמון מכוסים בשטיחים ענקיים שמתוארות בהם סצנות מתוך אופרות של וגנר, וכמה אולמות הם חיקויים של חדרי ארמונות תורכיים ומורים. ארמון פלש הינו הארמון הראשון באירופה שחובר לרשת החשמל אשר הופק ממימי נחל פלש. חדר המגורים נבנה בשנת 1883 בסגנון גרמני, הכיסאות הוכנו בקורדובה.

הפרוזדור המערבי נבנה בשנת 1883 ועוצב בסגנון הבארוק האיטלקי.

אולם התיאטרון נבנה בשנת 1883 ויש בו אלמנטים מתקופת לואי ה-16, וציורים של ציירים מפורסמים כמו קלימט.

חדר הלימוד והספרייה נבנו בשנת 1883 בסגנון גרמני. בספרייה ישנם ספרים נדירים עם כריכה מעור והדפסי אותיות מזהב. וישנה גם אטרקציה קטנה – מאחורי סטנד של מדפי ספרים אחד ישנו מעבר סודי שהמלך יכול להסתנן לו בשקט ולעבור למקום אחר.

אולם המוסיקה נבנה בשנת 1883, עוצב בחלונות ויטראז` וברהיטים שהובאו מהודו.

האולם המורי נבנה בשנת 1890 ועוצב בסגנון ספרדי מורי, ויש בו רהיטים בסגנון ערבי.

אולם הנשק הגדול נבנה בשנת 1903, ויש בו אוסף נשק אירופאי מהמאות 15 – 19, רובם תוצרת גרמנית. החלונות הויטראז` מהמאות 19 – 20, והוזמנו מגרמניה ומשוויץ.

אולם הנשק הקטן נבנה בשנת 1908, והוא מכיל כלי נשק מהודו, פרס, טורקיה וארצות ערב.

האולם הפלורנטיני נבנה בשנת 1910 ועוצב בסגנון האיטלקי עם מראות מוראנו ויש בו שולחן אורגינלי וציורים מהמאה ה-16.

אולם ההמתנה(קבלת פנים) נבנה ב-1911 הינו אולם גרנדיוזי עם עמודי שיש וקשתות עץ אגוז מפוסל, ויש בו המון פסלים, תמונות ושטיחים מקיר לקיר. זהו האולם הראשון שרואים בסיור, ודרכו עוברים לשאר אולמות הארמון.

אולם הדיונים נבנה בשנת 1914, ועוצב בעץ ובזכוכית צבעונית מיוחדת שהובאה משוויץ.

הגן המקיף את הארמון פעיל ומטופח: בחזית הטירה ובגן, פסלי שיש מפוארים, שפוסלו בידי הפסל האיטלקי “רומנלי פלורנצה”.
במרכז הגן מזרקת מים, ובית הקפה המצוין הצופה אל הארמון, הוא אחד המקומות הנעימים ביותר בסינאיה. מוטב להקדיש זמן לביקור בגינה ולהתבונן מבחוץ לארמון שנראה כמודל לארמון מהאגדות. סך עלות הארמון : 16 מיליון מטבעות זהב. ניתן להצטרף לסיור מודרך בן שעה (אסור לסייר בטירה לבד) ניתן להצטרף לסיור בשפה האנגלית, רומנית, צרפתית וספרדית.

מעל ארמון פלש נבנה בסוף המאה ה-19 ארמון קטן ומשפחתי יותר שנועד לשמש את משפחת פרדיננד, אחיינו ויורשו של קרול הראשון. הארמון הקטן “פלישור” מרשים פחות מן הארמון הגדול “פלש”. מאריה, אשתו של פרדיננד עיצבה את כל הארמון בסגנון אר-דקו. מרשים במיוחד החדר המוזהב שבו עלי זהב מכסים את הקירות ודוגמה מרהיבה מעטרת את התקרה. בהמשך הדרך, מעבר לפלישור, ניצב ארמון “פלוישור” שבו התגוררו במשך תקופה קצרה המלך קרול השני ורעייתו.

כמה עשרות שנים אחר כך היה הבניין מעונו האישי של שליט רומניה ניקולאה ציאושסקו לחופשות הצייד שלו, וכל האזור נסגר, עד אחרי המהפכה ב-1989 כאשר ציאושסקו הוצא להורג, המקום נפתח שוב למבקרים.

על השבילים המובילים לארמון , דוכני מזכרות ועבודות יד.

פתוח כל יום פרט לימי שני בין השעות: 09:00-16:00

הכניסה בתשלום

הנחה לילדים, סטודנטים ופנסיונרים.

כתובת: str. Pelesului, nr. 2

טל: 0244 310 918004

אתר הבית: ארמון פלש

אחרי הביקור בארמון, חוזרים לכיוון לכיוון המנזר. ברחוב Manastirei, אפשר לבקר במנזר סינאיה בכל יום, בין השעות 10:30-16:30. הכניסה בתשלום.

מנזר סינאיה המכונה גם קתדרלת הקרפטים, הוא מנזר נוצרי אורתודוקסי, שנבנה במאה ה-17 על ידי הנסיך מיכאל קאנטקוזינו, בנו של משפחת אצילים חשובה ואחיינו של שליט ולאכיה.

הנסיך מיכאל קאנטקוזינו ערך מסעות צלב בארץ הקודש והגיע עד למנזר סנטה קטרינה, שבחצי האי סיני והתרשם מהמקום. עם שובו לנסיכות ולאכיה, בנה הנסיך מנזר לפי דוגמת המנזר סנטה קטרינה, וקרא לו מנזר סינאיה, על שם הר סיני. הנסיך בחר לבנות את המנזר לרגלי הקרפטים, אזור יפיפה ושליו, ובנייתו ערכה חמש שנים.

במנזר ניתן לראות ציורי קיר בני יותר מ-שלוש מאות שנה ופסלים-פסל משה עם לוחות הברית, פסל אחיו אהרון, ועוד. המאמינים מספרים שאחת מאבני היסוד של המנזר הובאה מהר סיני על ידי הנסיך.

במהלך הזמן מספר הנזירים גדל ונוצר צורך לבניה נוספת, לכן במאה ה-19 החלה בנייתו של מבנה חדש בתחומי המנזר והמבנה נקרא הכנסייה הגדולה והיא דוגמה מצוינת לאדריכלות רומנית שמשלבת מרכיבים מולדביים וואלכיים, ויוצרת מבנה מפואר ומקושט מאוד.

סביב המנזר החלה התיישבות של בני אצולה, שהתרחבה עד שהפכה לעיר שנקראה “סינאיה” על שמו של המנזר.

לפרטים נוספים באתר: מנזר סינאיה

לאחר הביקור במנזר, מומלץ לעשות סיור היכרות עם העיירה היפה ברכב. ולאחר מכן לצאת דרומה לכביש E60 לכיוון בוקרשט.

אחרי נסיעה של כשעה וחצי מגיעים לעיר בירתה של רומניה.

בוקרשט (Bucuresti).

1.950.000 תושבים (סטטיסטיקה 2009) כל יום העיר מכילה כ- 4.000.000 בני אדם.

היא עיר הבירה של רומניה, מרכזה התרבותי והכלכלי הגדול ביותר במדינה נודעת גם בכינויה “הפריז הקטנה” או “הפריז של המזרח” בזכות האדריכלות הראוותנית ושדרותיה המרהיבות  כשדרת “שאנז אליזה” ושער הניצחון (Arcul de Triumf) המרשים.

בוקרשט ממוקמת בדרום מזרח רומניה במחוז אילפוב (Ilfov) שבחבל מונטניה (Muntenia), על שתי גדות הנהר דמבוביצה (Dambovita), הנשפך לנהר ארג`ש (Arges) משתרעת על פני שטח של 228 קמ”ר, על שבע גבעות כמו ברומא ובשוליה זורם נחל קולנטינה (Colentina) היוצר שרשרת של תשע אגמים בחלקה הצפוני של העיר ובנוסף ישנם עוד מספר רב של אגמים טבעיים ומלאכותיים הפזורים על פני שיטחה של העיר וסביבה. סביב האגמים הוקמו פארקים, חלקם מרשימים ביותר, כדוגמת הפארקים המוכרים והמפורסמים הראסטראו (Herastrau), צישמיג`יו (Cismigiu) ופארק קרול (Carol).

בוקרשט מחולקת לשישה סקטורים – חלקים אדמיניסטרטיביים ולהם תתי אזורים. לכל סקטור ישנה מועצה, בית מועצה וראש מועצה משלו, ולכל סקטור מאפיינים שלו.

מקור השם בוקורשטי הוא מהמילה שמחה “בוקוריה (Bucurie) ועל פי האגדה המספרת כי העיר נקראה על שם רועה צאן בשם בוקור (Bucur) שחי במקום, הפליא את התושבים בנגינתו בחליל. בוקור נהג להשקות את התושבים והסוחרים העוברים במקום ביין חזק שהכין מהכרם ולנגן להנאתו בחליל. כך בוקור התחבב מאוד על כולם והם קראו למקום על שמו של רועה הצאן החביב בוקור.

ההיסטוריה של בוקרשט גדושה מאורעות. במאה ה- 14, לאחר הקמת נסיכות וולאכיה, התפחתה עיר קטנה על גדות הנהר דמבוביצה. מירצ`אה הזקן (סבו של וולאד צפש “דרקולה”), שהיה אז שליט וולאכיה, בנה בעיר מבצר הגנה “דמבוביצה” מפני פולשים זרים בעיקר התורכים והטטארים ובהיותה עיר מוגנת היא התפתחה כלכלית והייתה למקום מפגש מרכזי של סוחרים מרחבי רומניה. מאוחר יותר נכדו של מירצ`אה הזקן, שהוא וולאד צפש “דרקולה”, חיזק והוסיף מבנים למבצר וייסד את העיר ולאחר מכן הנסיך רדו היפה (Radu cel Frumos) הכריז על העיר כבירת הנסיכות. בוקרשט מקבלת מעמד של עיר בירה בשנת 1659 תחת שילטונו של גאורגה גיקה (Gheorghe Ghica). במהלך המאה ה- 18 השלטון בבוקרשט מתחלף בין האוסטרים, התורכים והרוסים. במחצית המאה ה- 19 מתבצע איחוד חבלי מולדובה ומונטניה ובשנת 1859 בוקרשט מקבלת מעמד של עיר בירת רומניה. במלחמת העולם הראשונה עם הכיבוש הגרמני, נלקח תוארה של בוקרשט כעיר בירה לטובת העיר יאשי (Iasi), אך בסיום המלחמה, עם תבוסת הגרמנים ו”הייחוד הגדול” בין כל חבלי רומניה בשנת 1918, בוקרשט מקבלת שוב את מעמדה כעיר בירת רומניה המאוחדת. במלחמת העולם השנייה הצבא הבריטי והאמריקאי מפציצים את בוקרשט ומבנים רבים נהרסים. בתקופת המשטר הקומוניסטי תחת שלטונו של ניקולאה צ`יאושסקו (Nicolae Ceausescu) הריסת מבנים בעלי חשיבות היסטורית ותרבותית נמשכה לטובת פינוי שטחים לבניית מבנים סוציאליסטיים וכך נבנה גם ארמון הפרלמנט שהוא השני בגודלו בעולם (אחרי הפנטגון), על חשבון הריסת 7,000 בתים ו27 כנסיות, באזור העתיק של בוקרשט. לאחר נפילתו של צ`יאושסקו והשלטון הקומוניסטי, אזורים היסטוריים רבים שוקמו ומבנים רבים שופצו לתפארת.

בוקרשט סוערת וגדושה אירועים, ירידים, ופסטיבלים

להל”ן רשימת פסטיבלים בבוקרשט

פסטיבל האומנות ומוזיקה אלקטרונית Rokolectiv 17-20 באפריל. מיקום: מספר אולמות בבוקרשט

פסטיבל מוזיקה ברחוב Street Music Festival 14-23 ביוני. מיקום: המרכז הישן Lipscani

פסטיבל המוזיקה Best Fest. מופעי רוק במשל שלושה ימים בחודש יולי. מיקום: Romexpo

פסטיבל ג’ורג’ה אנסקו George Enescu –פסטיבל מוזיקה קלסית לכבודו של המלחין הלאומי. מתקיים בחודש ספטמבר במספר אולמות ותחת כיפת השמיים.

פסטיבל הקולנוע Next מתקים במשך שישה ימים באולם Cinema Scala

 

המלצה לבתי מלון טובים ומרכזיים בבוקרשט

חלק מהם:

מלון Crowne Plaza

מלון Radisson Blu

מלון Intercontinental

מלון JW Marriott

מלון Howard Johnson

מסעדה אותנטית מיוחדת בבוקרשט קרו קו ברה Caru cu Bere

מסעדת “קארו קו ברה” (Caru cu Bere) –בתרגום חופשי: העגלה עם הבירה- מכך שחביות הבירה הובאו לכאן על עגלות רתומות לשוורים, היא אחת המסעדות הישנות ביותר בבוקרשט, באזור העתיק בעיר. אגדה חיה בת 135 שנה שהתחילה את דרכה כבית מרזח בו הבירה נשפכה כנהר שופע זורם, הפכה מאוחר יותר למקום בילוי הפופולרי האהוב ביותר בבוקרשט ואישים ידועים ומפורסמים נהגו לפקוד את המקום ולבלות במשותף.

המסעדה מאפיינת את התרבות והמסורת המקומית וכל פריט אוסף בה מספר סיפור אחר, נראית כמו אז לפני מעל למאה שנה והארכיטקטורה שלה מזכירה לנו את הבוקרשט הישנה ועל מה נקראה “הפריז הקטנה”. דלת הכניסה המעוגלת מעוטרת בעץ  מפוסל כך גם מעקה הקומה העליונה והמדרגות הספירליות המובילות אל הקומה ואפילו הכיסאות. הקירות מצופות בעץ עם ציורים ולבנים עתיקות וחלונות ויטראז’ מרהיבות, התקרה קשתית עם אהילים מרשימים. למסעדה מרתף יינות ובירה ייחודית שממשיכים על פי המסורת בבישולה על פי מתכון סודי מאז לפני  135 שנה וכך גם המנות האותנטיות שלה שהם תענוג קולינרי בפני עצמו. מידי ערב המקום מספק מוזיקה והופעות פולקלור ריקודי סלסה וטנגו.

ימים ושעות פתיחה:

שני-חמישי, 08:00-24:00

שישי-ראשון, 08:00-02:00

כתובת: Str. Stavropoleos nr. 5

טל: 40 726 282 37300

אתר הבית: מסעדה Caru cu Bere

 

יום מס’ 14. בוקרשט – אתרים המרכזיים

היום האחרון של הטיול, מוקדש להיכרות עם עיר הבירה.

מתחילים את הסיור באחד האזורים העתיקים של בוקרשט, סביב לשדרה העתיקה ביותר של העיר, שדרת הניצחון (Calea Victoriei).

כתובת: Str. Benjamin Franklin nr.1

כאן נמצא (Ateneul Roman) הוא משכן הפילהרמוני של בוקרשט, המרשים והיוקרתי ביותר ברומניה והוא סמל תרבות עממי בו התארחו והופיעו גדולי אומני רומניה ואומנים אורחים בין לאומיים ובין השמות הבולטים: ארתור רובינשטיין (Arthur Rubinshtein), ריצ’ארד שטראוס (Richard Shtrauss), ועוד רבים וטובים.

המבנה נבנה בלב בוקרשט בין השנים 1886-1888, בשיתוף עם הארכיטקט צרפתי אלברט גלרון (Albert Galleron), לחזית המבנה שישה עמודי שיש בסגנון יוני-יווני, גובהו עם הכיפה הוא 40 מטר וצורתו עגולה, ובשל עיצובו, מזכיר מקדש יווני עתיק. בחזית הבניין חמישה תמונות בפסיפס מעוגלות המציגות חמש משליטי רומניה.

בפנים התקרה מקושטת בעלי זהב, גרמי מדרגות ספירליים סביב עמודי השיש מחוברים על ידי קשתות. הציורים מכסים את הקירות והמרשים ביותר הוא ציור פרסקו באורך של 70 מטר וגובה 3 מטר הנפרס לאורך קיר האודיטוריום המעוגל ומציג 25 סצנות מההיסטוריה הרומנית. קומת הקרקע מקושטת וגדולה כמו האודיטוריום למעלה ובו 652 כיסאות.

בחזית הבניין ניצב פסלו של  מיכאי אמינסקו (Mihai Eminescu) המשורר הלאומי של רומניה.

לאחר ההתרשמות מהאטנאום, ממשיכים בהליכה לכיוון דרום לעבר ככר המהפכה, כאן החלה המהפכה הגדולה ב-1989, אשר שמה קץ לשלטון הקומוניסטי. כאן ניתן לראות את מבנה המפלגה הקומוניסטית לשעבר (היון משרד הפנים), ממרפסת הבניין צ’יאושסקו נעם את נעומו האחרון. פסל האדם השבור, הוא פסלו של פוליטיקאי יוליו מניו (Iuliu Maniu) מתנגד המשטר הקומוניסטי אשר סיים את חייו בבית סוהר לאסירים פוליטים. אנדרטת הקורבן הראשון של המהפכה וקירות בם שמות 400 הרוגי המהפכה. בסמוך ניתן לראות את פסלו המפואר של המלך קרול הראשון רכוב על סוס. מול הכיכר נמצא המוזיאון הלאומי לאמנות, עד שנת 1947, היה משכן המלך.

מכאן ממשיכים כקילומטר דרומה על שדרות הניצחון לביקור במוזיאון הלאומי להיסטוריה.

מוזיאון ההיסטוריה הלאומי של רומניה ( Muzeul National de Istorie) הוא המוזיאון להיסטוריה וארכיאולוגיה החשוב ביותר ברומניה, מוזיאון מרשים ומרתק ובו מוצגים כ- 50.000 פריטים של ההיסטוריה הרומנית מתקופת האבן הפרהיסטורית, דרך תקופת הרומאים ועד המאה העשרים.

המוזיאון הועשר בשנת 1864 על ידי אוסף יקר ערך של פריטים היסטוריים שנתרמו על ידי הגנרל ניקולאי מברוס (Nicolae Mavros) אחרי שקיבל את אישורו וברכתו האישית של השליט דה אז אלקסנדר יון קוזה (Alexandru Ion Cuza) ואז המוזיאון שימש כמוזיאון לעתיקות ומדעי הטבע ולשימור. להמשך העשרתו של המוזיאון נתרמו אנשי תרבות בולטים רבים. בשנת 1970, לאחר החלטת מועצת השרים חונך המוזיאון כמוזיאון להיסטוריה לאומי של רומניה ובשנת 1972 נפתח למבקרים.

במוזיאון ניתן לראות כמויות גדולות של זהב ומטבעות זהב עתיקות, אבנים יקרות ופסלי אבן קדומים, ממצאים ארכיאולוגיים רבים, פריטים ומסמכים היסטוריים, ספרים ישנים, אוספי בולים ועוד… במוזיאון גם חלקה קטנה המוקדשת לשואת יהודי רומניה.

ימים ושעות פתיחה:

ד’-א’ 09:00-17:00

ב’ ו- ג’. סגור

הכניסה בתשלום

כתובת: Calea Victoriei, nr.12

טל: 40 21 315 82 0700

אתר הבית: מוזיאון ההיסטוריה הלאומי

אחרי הביקור במוזיאון ההיסטוריה, ממשיכים בהליכה או ברכב, עוד ק”מ עד לארמון הפרלמנט. המשך נסיעה דרומה על שדרת הניצחון, עוברים מעל הנחל דמבוביצה  (Dambovita) ובפניה ראשונה  ימינה נוסעים על שדרה האומות המאוחדות (Bulevardu Statiunile Unite).

ארמון הפרלמנט נקרא במקור “ארמון העם” (Palatul Poporului), נבנה על גבעה שידועה בשם “גבעת ארסנל” (Dealul Arsenalului), נמצא באזור המרכזי של בוקרשט והוא רשום בספר השיאים של גינס כמבנה השני בגודלו בעולם אחרי “הפנטגון”.

בניית הארמון החלה בשנת 1984 בתקופת השלטון הקומוניסטי על ידי הדיקטטור ניקולאה צ’אושסקו (Nicolae Ceausescu) והסתיימה בשנת 1989 עם מפלת השלטון והוצאתם להורג של הרודן ואישתו.

בשנת 1980 החל פרויקט הכנת שטח הבנייה על ידי הריסת 6,800 בתים (ופינויים של מעל 40,000 איש מביתם) ו-28 כנסיות על פני שטח של 7 ק”מ מרובע באזור העתיק של העיר. תכנון הארמון נעשה על ידי האדריכלית אנקה פטרסקו (Anca Petrescu), צעירה מוכשרת בת 28 ולשם בנייתו הועסקו כ-200 אדריכלים ו- 20,000 פועלים בשלושה משמרות, 24 שעות ביממה ונדרש להשתמש בכמויות אסטרונומיות של חומרי גלם.

משאבים משומשים:

1,000.000 מטר שיש

5,500 טון מלט

7,000 טון פלדה

20,000 טון פלדה

1000 טון בזלת

900,000 מטר אווץ

3,500 טון קריסטל

200,000 מטר זכוכית

2,600 נברשות

15 ק”ג. זהב 14 קרט

220,000 מטר שטיחים

3,500 מטר עור

3,900,000 מטר עצי אלון ודובדבן

 עלות הבנייה המוערך בשנת 1989 היה 1,75 מיליארד דולר, ובשנת 2006 מוערך ב- 3 מיליארד יורו.

ממדי הארמון:

אורך: 270 מטר

רוחב:245 מטר

גובה מעל פני הקרקע: 86 מטר עם 12 קומות ו92 מטר תת קרקעיים עם 8 קומות.

שטח קומת הקרקע: 66,000 מטר מרובע, סה”כ גודל המבנה הוא 330,000 מטר.

הארמון מכיל מעל 3000 חדרים עם מאות משרדים, אולמות כנסים, ארבע מסעדות, שלושה ספריות, אולם קונצרטים 328 אולמות לובי ושתי חניות תת קרקעיות. שמות האולמות וסלוני הארמון- נבחרו לאחר המהפכה, לפי ארועים חשובים בהיסטוריה הרומנית ושמות אנשים חשובים ברומניה ובעולם. רוב האולמות הינם ריקים ובסיור ניתן להתרשם בכ-4% סה”כ מכלל הארמון.

הביקור בארמון הינו מודרך, אפשר להצטרף לקבוצה לסיור ברומנית או באנגלית. בארמון ישנו בידוק בטחוני כמו בשדה התעופה, אין להכניס כלים חדים או כל דבר היכול לשמש כנשק. לביקור צריך למסור דרכונים אשר יוחזרו עם תום הביקור.

פתוח למבקרים בכל יום בין השעות: 10:00-16

הביקור בתשלום

לביקור מומלץ לתאם טלפונית : 40-21-311 36 11;00   – 40-21-414 14 2600

ייתכן ולא יתירו כניסה ללא תיאום טלפוני.

כתובת: Str. Izvor 2-4

לאחר הביקור בארמון הפרלמנט, נוסעים דרך שדרת האומות המאוחדות עד הפניה הראשונה ימינה ואחר כך פנייה ראשונה שמאלה, לשדרות האיחוד (Bulevardul Unirii).  זוהי השדרה הידועה גם בשם שנז אליזה של בוקרשט. אכן השדרה היא העתק של השדרה בפריז, אך רחבה יותר ב-7 מטר. נוסעים דרך השדרה עד כיכר האיחוד (Piata Unirii), עוקפים אותה שמאלה, וממשיכים לנסוע במרכז בוקרשט על שדרת ION C. BRATIANU.

ממשיכי ישר, חולפים ליד מלון אינטרקונטיננטל, האוניברסיטה של בוקרשט, אחרי הכיכר של האוניברסיטה, השדרה הראשית מקבלת את השם NICOLAE BALCESCU, ממשיכים ישר עד שמגיעים לכיכר PIATA ROMANA, ממשיכים ישר על שדרות LASAR CATARGIU וממשיכים ישר עד לכיכר PIATA VICTORIEI, ממשיכים על שדרת KISELEFF. ממשיכים ישר וחולפים ליד “שער הניצחון” (Arcul de Triumf) ממוקם באזור הצפוני של בוקרשט והוא נקודת המפגש של שלושת השדרות המרכזיות ובסמוך לפארק הראסטראו (Herastrau) על כביש קיסלף (Soseaua Kiseleff), נבנה במקור מעץ בשנת 1922 לכבוד איחוד רומניה וכדי להנציח את נצחונו של הצבא הרומני במלחמת העולם הראשונה. ובשנים 1935-1936 נבנה במקומו שער מאבן ושיש על פי תכניתו של הארכיטקט פטרה אנטונסקו (Petre Antonescu) וכהעתק לשער הניצחון בפריז, כאות הוכרה לקשרי הידידות בין שתי המדינות. ובזכותו ושלושת השדרות קיבלה בוקרשט את הכינוי “פריז הקטנה”.

חזיתות שער הניצחון מעוטרות בתגליפים מפוסלים של סמלי אמונה וניצחון בסגנון רומני ובמדליוני ברונזה עם דמויות של המלך פרדיננד (Ferdinand) ומלכת מריה (Maria). על אבני הקמרון חרותות מאורעות היסטוריים ובצדי הקשת רשומות הכרזות מלך פרדיננד. גובהו של השער הוא 37 מטר ובצדדיו ישנם מדרגות פנימיות המאפשרות למבקרים לעלות מעל המבנה לתצפית פנורמית על בוקרשט הנפלאה.

ממשיכים מעט על כביש KISELEFF, ומגיעים לאחת הכניסות של הפארק הגדול והמפואר ביותר בבוקרשט וברומניה בכלל. פארק הרסטראו (Parcul Herastrau)

בפארק יש אגם יפיפה וגדול, שבילים רבים והמון עצים. הפריחה באביב בעיצומה, האוויר ספוג בריחות וניתן לראות צבעונים, ורדים ופרחים כחולים ומקסימים הנקראים “על תשכח אותי”. בסתיו, לקראת השלכת העצים מקושטים בשלל צבעים.מה-1 ביוני ועד לעונת הסתיו מתקיימת בגן תערוכה ל-15 סוגי פרחים. בפארק יש אגם טבעי, תערוכת פרחים, פסלים, מסעדות ובתי קפה. ניתן לעשות טיולים בפארק במרכבה, ושייט בספינת תיירים ובסירות.

בתחומי הפרק נמצא מוזיאון הכפר המוזאון משקף את אופי החיים המסורתי ברומניה. התחום המרכזי המוצג במוזאון מתמקד בעיצוב הפנימי של הבתים,  בתי עץ, כנסיות עץ, פריטים מחרס, ובגדים לאומיים, תחנות רוח ועוד.

שעות פתיחה: כל יום 9:00-17:00

            שלישי-שבת  9:00-20:00

שהות הסיור בפארק והביקור במוזיאון הכפר יעשה בהתאם לזמן פנוי לפני מועד ההגעה לשדה התעופה.

שדה התעופה הבין לאומי על שם “הנרי קואנדה” Henri Cuanda. נמצא במרחק של 13 ק”מ מפארק הראסטראו.

הגעה לשדה התעופה לפני טיסה:

טיסות אל על: 3 שעות

טיסות טארום: שעתיים


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם