• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול מעגלי בעכו העתיקה

דף הבית » מסלול טיול מעגלי בעכו העתיקה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

מתכננים לבקר בעכו? הכנו לכם מסלול טיול בעכו העתיקה, שייקח אתכם בין אתריה המרכזיים של העיר, כולל חומות העיר העתיקה, אולמות האבירים, בית כנסת הרמח”ל, חאן אל עומדן ועוד מקומות רבים ומעניינים. במהלך מסלול הטיול, תבקרו באתרים שייקחו אתכם כ-2500 שנים אחורה בזמן, תיהנו מריחות וטעמים נהדרים ותתחברו לאווירה המיוחדת של העיר.

קרדיט צילום ראשי: Pixabay.

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

מסלול הטיול בעכו – באופן כללי

משך הטיול: כחצי יום.

נקודת ההתחלה והסיום: שער היבשה.

אורך המסלול הכולל: כ-2.2 קילומטרים.

שירותים לאורך המסלול: במתחם הכניסה לאולמות האבירים, סמוך לחאן אל עומדאן, בשוק העיר העתיקה.

אתרים בתשלום במסלול: אולמות האבירים, חמאם אל באשה, בית כנסת ומרכז מבקרים הרמח”ל.

מחפשים איפה לאכול בעכו? קראו את ההמלצות שלנו למסעדות בעכו, כולל חומוסיות, מסעדות דגים ועוד מסעדות מיוחדות.

מחפשי איפה לישון בעכו? יש הרבה צימרים מיוחדים ומומלצים בעכו. יש גם הרבה מלונות טובים. קראו את חוות הדעת המלאה שלנו על ערבסק, אחד המלונות האהובים עלינו בעכו!

רוצים לצאת לסיור עצמאי בעכו העתיקה?

עכשיו אתם יכולים לעשות זאת עם הנייד! למדו אודות הסיפורים שמאחורי האתרים המרכזיים בעכו – אולמות האבירים, השוק וחומות העיר, וגלו גם מקומות נסתרים יותר, שחבויים בסמטאות העיר העתיקה.  

בהזמנת הסיור, הכניסו קוד קופון tiulim וקבלו 10% הנחה!

מסלול טיול בעכו

נקודה 1: חומת העיר שליד שער היבשה

את הסיור בעכו אנו ממליצים להתחיל משער היבשה. היכנסו דרך שער זה ופנו לכיוון העלייה אל חומות העיר המזרחיות. חומות אלה הן מתקופתו של דאהר אל-עומר, מאמצע המאה ה-18. החומות האלה ניקוזו קשות במהלך המצור של נפוליאון בשנת 1799 וגם לאחר מכן, כאשר שליט מצרים, מוחמד עלי, השתלט על העיר בתחילת המאה ה-19. לכן, מה שתראו היום הן חומות ששוקמו לאחר כיבושו של מוחמד עלי.

מראש החומות תוכלו ליהנות מתצפית מרהיבה לכיוון הים וגם מתצפית לכיוון העיר העתיקה. מסגד אל ג’זאר, עם כיפתו הירוקה, נראה מכאן בבירור.

ישנו חניון גדול בצמוד לשער היבשה, שם מומלץ להחנות את הרכב.

כמה זמן מומלץ לבקר? כרבע שעה.

נקודה 2: אולמות האבירים

היעד הבא שלכם הוא אולמות האבירים – אחת האטרקציות המרכזיות והמרשימות בעכו העתיקה. חצו את מגרש החנייה של העיר העתיקה, חלפו על פני אכסניית אנ”א והגיעו אל הכניסה לאולמות האבירים.

בתקופה הצלבנית, במאה ה-12, מסעות הצלב הגיעו לארץ ישראל. אחד ממסדרי האבירים שהגיעו היו ההוספיטלרים, מסדר צבאי נזירי שלקח על עצמו לטפל בצליינים חולים ולשמור על ביטחונם האישי בזמן שביקרו במקומות הקדושים. ההוספיטלרים התיישבו בעכו כבר בתחילת המאה ה-12 והחזיקו במספר רב של מבנים, ביניהם המתחם ההוספיטלרי שנקרא היום “אולמות האבירים”.

בביקור באולמות האבירים, תוכלו לחזור אחורה בזמן אל התקופה הצלבנית ולדמיין כיצד נראו החיים בעכו לפני יותר מ-800 שנה. תוכלו לעבור בין האולמות השונים, שנמצאים מתחת לפני האדמה ושוחזרו בצורה נפלאה, לראות פריטים מעניינים שנחשפו במהלך החפירות במקום וללמוד רבות על האבירים שחיו בעכו. מומלץ לקחת את מדריך האודיו כדי לשמוע פרטים מעניינים אודות המקום ולהבין בדיוק מה אתם רואים.

האתר מונגש.

הכניסה בתשלום. מומלץ לרכוש את הכרטיס המשולב שמשלב מספר אטרקציות בעכו.

שעות הפתיחה: בקיץ – ימים ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-18:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00. בחורף – ימים ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00. כניסה אחרונה שעה לפני הסגירה.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: כ-300 מטרים.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של אולמות האבירים.

נקודה 3: חמאם אל באשה

צאו מאולמות האבירים והמשיכו מרחק הליכה קצר אל חמאם אל באשה או בשמו האחר, החמאם התורכי. החמאם נבנה בסוף המאה ה-18 על ידי מושל העיר עכו, ג’זאר פחה, והיום משמש כמרכז מבקרים חוויתי. במהלך הביקור במקום, תוכלו ללמוד את סיפורו של החמאם ושל עכו כולה דרך סרטונים אורקוליים ומעבר בין חדרי החמאם.

הכניסה בתשלום. מומלץ לרכוש את הכרטיס המשולב שמשלב מספר אטרקציות בעכו.

שעות הפתיחה: בקיץ – ימים ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-18:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00. בחורף – ימים ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00. כניסה אחרונה שעה לפני הסגירה.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: כ-200 מטרים.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של חמאם אל באשה.

נקודה 4: בית כנסת ומרכז מבקרים הרמח”ל

לאחר הביקור בחמאם, עשו את דרככם דרומה על רחוב ריצ’רד בן ארי ופנו ימינה אל רחוב באלדווין. המלך באלדווין הראשון עמד בראש מסע הצלב הראשון. הוא וצבאו הגיעו לעכו בשנת 1104 במטרה לכבוש אותה בשל מיקומה וחשיבותה לפיתוח נמל. לאחר מכן, פנו שמאלה אל רחוב אלחריזי. בית הכנסת ומרכז המבקרים נמצא בסמטת שביל רמח”ל, שהולכת שמאלה מרחוב אלחריזי.

בית כנסת הרמח”ל עבר שינוי פנים לאחרונה והפך למרכז מבקרים מרתק אודות מורשת היהודים בעכו וכמובן, אודות הרמח”ל. הרמח”ל, או רבי משה חיים לוצאטו, שגר רוב חייו באיטליה והיה מהדמויות המרתקות והמשפיעות בעולם היהודי בעת החדשה. הוא חיבר את הספר המפורסם “מסילת ישרים” והצליח להשפיע על רבנים גדולים רבים, ביניהם הרב קו והגאון מוילנא.

במרכז המבקרים החדש, תוכלו ללמוד אודות חייו של הרמח”ל דרך סרטון מרתק ומוצגים שונים. תוכלו גם ללמוד על הקהילה היהודית בעכו, שהייתה בשיאה בתקופת הממלכה הצלבנית במאות ה-12 וה-13.

הכניסה בתשלום. מומלץ לרכוש את הכרטיס המשולב שמשלב מספר אטרקציות בעכו.

שעות הפתיחה: בקיץ – ימים ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-18:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00. בחורף – ימים ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00. כניסה אחרונה שעה לפני הסגירה.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה ל-45 דקות.

המרחק מהנקודה הקודמת: כ-350 מטרים.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של בית כנסת ומרכז מבקרים הרמח”ל.

נקודה 5: כנסיית סנט ג’ורג’ ובית הכומר

חזרו אל רחוב אלחריזי והמשיכו בו מערבה ופנו ימינה ברחוב השלישי. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו למתחם של כנסיית סנט ג’ורג’ ובית הכומר הצמוד אליה. על קיר בית הכומר נמצאת טבלת זיכרון לשני קצינים בריטיים, שנפלו על הגנת עכו בשתי נקודות זמן: בשנת 1799 – במהלך מצור נפוליאון ובשנת 1840 – במהלך כיבוש עכו מחדש מידי המצרים.

בזמן שאתם עוברים בסמטאות הקסומות של העיר העתיקה, שימו לב למבנים שסביבכם. יש בעכו העתיקה ערב רב של מבנים. חלק מקירות הבתים עשויים מאבני כורכר וחלק מאבני גיר. לחלק יש חלונות מקושתים ולחלק חלונות מרובעים מודרניים יותר. יש בתים גבוהים או נמוכים, בעלי גרמי מדרגות ובעלי כניסות נמוכות, מהם זנוחים ומטים לנפול ומהם בעלי חזיתות משוקמות נאות.

כמה זמן מומלץ לבקר? מספיק זמן כדי להתרשם מהמקום.

המרחק מהנקודה הקודמת: כ-150 מטרים.

נקודה 6: מאפיית אבו עדנאן

כעת, הגיע זמן לטעום קצת מהקולינריה של עכו. עשו את דרככם דרומה לכיוון מאפיית אבו עדנאן. בדרך, אתם תעברו דרך כיכר גנואה, שבמערבה נמצא בית עבוד של הבהאים. מהכיכר, המשיכו דרומה בסמטת סולימאן פאשא ולאחר מכן פנו ימינה בסמטה לכיוון המאפייה.

זוהי מאפייה של עבודת יד, ידיו של פח’רי בּשתָאוִוי (אבו-עדנאן), מוותיקי העיר העתיקה שכבר חצה את גיל 80. בתנור אבן מפוחם ובסיוע כפות עץ ארוכות הוא מכין פיתות בטעמים שונים ועוגיות “קוֹרשָאלי”, מאפה יבש להגשה עם תה. אין חומוס, אין כסאות ושולחנות – רק להמתין מעט, לקחת חם וטרי וללכת. חשוב להגיע עד השעה 15:00, כדי להגיע לפני הסגירה. 

כמה זמן מומלץ לבקר? מספיק זמן כדי לעמוד בתור, לקנות מאפה ולטעום.

המרחק מהנקודה הקודמת: כ-170 מטרים.

נקודה 7: חאן אל עומדאן ומגדל השעון

מהמאפייה, לכו מזרחה אל סמטת בית לוזינאן והמשיכו דרומה עד מפגש הסמטאות פיליפ אוגוסטוס, אשר ובית לוזינאן. זוהי נקודת החיבור בין שלושה מן הרובעים הראשיים מימי התקופה הצלבנית: הרובע הפיזני בדרום, הרובע הג’נובזי (של בני גנואה) מצפון והרובע הטמפלרי במערב. מכאן, פנו מזרחה בסמטת אשר ולאחר מכן שמאלה בסמטת אמלפי, שהופכת בהמשך לסמטת פח’ר א-דין. משם, פנו ימינה לכיוון כיכר ונציה, שניצבת בחזיתו הצפונית של חאן אל עומדאן. יש תימוכין לכך שבתקופה הצלבנית, במאות ה-12 וה-13, היה כאן מעגן עבור בני ונציה.

מהכיכר אתם יכולים לראות בצורה יפה מאד את מגדל השעון, שבנו כאן התורכים לפני כ-100 שנה במלאת 30 לשלטונו של הסולטן עבדול חמיד השני. השעון ניצב מעל חאן אל עומדאן, אחד מארבעת החאנים התורכיים ששרדו עד היום בעכו. כיום, החאן נמצא בתהליכים להפוך לבית מלון יוקרתי של האחים נקש.

כמה זמן מומלץ לבקר? מספיק זמן כדי להתרשם מהמבנה ולצלם.

המרחק מהנקודה הקודמת: כ-300 מטרים.

חזרה לנקודת ההתחלה

מכיכר ונציה, המשיכו אל תוך סמטאות השוק של העיר העתיקה ועשו את דרככם לכיוון נקודת הסיום בשער היבשה.  תוכלו לעצור שם לאכול משהו לפני שאתם חוזרים הביתה או נכנסים למלון.

סיכום

עכו העתיקה היא מהמקומות היפים והמיוחדים בישראל. אפשר לבלות שעות בין סמטאות העיר העתיקה ומתחת לפני האדמה, בעיר הצלבנית ששומרה במשך מאות שנים. אנו מקווים שמסלול הטיול שלנו בעכו יעזור לכם להוציא את המיטב מהביקור שלכם בעיר.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם