• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול של ארבעה ימים מרתקים בגלאזגו

דף הבית » מסלול טיול של ארבעה ימים מרתקים בגלאזגו

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 19 דקות

אם אתם מחפשים אחר יעד קצת פחות שגרתי, אך שעדיין נמצא באירופה, אנו ממליצים לעשות את דרככם אל העיר גלאזגו (Glasgow), שהינה העיר הגדולה ביותר בסקוטלנד (Scotland). גלאזגו היא גם עיר הנמל הגדולה ביותר בבריטניה ונחשבת לאחד מהמרכזים החשובים ביותר בסחר הטרנסאטלנטי. רחובותיה של העיר עמוסים במסעדות, בבתי קפה ובברים מעולים, וכמובן שתוכלו למצוא בה שפע של אטרקציות מהנות ומרתקות כאחד. במאמר הבא נציג לכם מסלול טיול של ארבעה ימים מרתקים בעיר גלאזגו, וכן נספר לכם על מסעדות מומלצות ועל מקומות לינה מומלצים בעיר.

חשוב להדגיש – מסלול הטיול שנציג במאמר הוא בגדר הצעה בלבד. אתם מוזמנים לשנות אותו בהתאם לצרכים שלכם, להעדפותיכם וללוח הזמנים שלכם.

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

גלאזגו – היסטוריה על קצה המזלג:

ההיסטוריה של גלאזגו מתחילה כשהרומאים הגיעו לאזור בשנת 80 לספירה והקימו במקום נקודת מסחר. הראשון שממש הפך את המקום ליישוב היה מיסיונר שכונה בשם מונגו הקדוש, שהגיע למקום במאה ה-6 לספירה והקים במקום כנסייה. לימים, הקתדראלה של גלאזגו תקום על המקום של הכנסייה העתיקה הזאת. במאה ה-12 גלאזגו כבר זכתה בסטטוס של עיר, ובתחילת המאה ה-16 היא כבר נחשבה למוקד דתי ואקדמי חשוב באירופה, שבו פרחו המסחר והתרבות. שפע הפחם שהיה קיים באזור הביא לפתיחתן של טחנות טקסטיל ושל מפעלי כותנה רבים. במהרה, גלאזגו הפכה לאחת מהערים העשירות בעולם, כשהיא מגיעה לשיא בייצור התעשייתי בתחילת המאה ה-20. אך, בעקבות מלחמת העולם השנייה גלאזגו נחלשה מבחינה כלכלית ותושבים רבים סבלו מאבטלה. נבחרי העיר חשבו כיצד ניתן לשקם את מצבה של העיר, ובשנת 1983 פתחו את אוסף בורל, אוסף אמנות אדיר, בעיר. בשנת 1990 גם ערכו בעיר את פסטיבל הגנים הפופולארי, וגלאזגו זכתה בתואר “עיר התרבות של אירופה”.

דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים לגלאזלו:

איך מגיעים? נכון לעתה אין טיסה ישירה לגלאזגו, אלא תצטרכו להמריא ליעד ראשון ומשם לעלות על טיסה לנמל התעופה של גלאזגו (GLA). קיימות מספר  דרכים להגיע מנמל התעופה למרכז העיר, מרחק של כ-15 קילומטרים האחד מהשני. הדרך הפשוטה והמהירה ביותר להגיע היא באמצעות נסיעה באוטובוס (או במונית, כמובן). השאטלים מנמל התעופה למרכז העיר נקראים ה-Glasgow Airport Express ויוצאים מנמל התעופה בכל 10 דקות, 24 שעות ביממה. המחיר אומנם יקר יחסית, אך שווה את הנסיעה החלקה והמהירה, שאורכת כ-15 דקות בלבד. אם אתם מעדיפים, אתם יכולים לקחת את הרכבת, שיוצאת מתחנת Paisley Gilmour Street, הנמצאת במרחק כ-3 קילומטרים מנמל התעופה. אפשר להגיע אל התחנה באמצעות אוטובוס 757 של McGill או באמצעות מונית. משך הנסיעה ברכבת הוא כ-45 דקות ומחיר הנסיעה לכיוון אחד הוא קצת מעל עשרה שקלים. הרכבת פועלת בין השעות 6:00 בבוקר ל-22:30 בלילה.

איך מתניידים? הדרך הפשוטה ביותר להתנייד בגלאזגו היא באמצעות הרכבת התחתית (ה-Subway). הרכבת התחתית יוצאת בכל 5 דקות בשעות השיא ועוברת בין 15 תחנות בעיר. אתם יכולים לרכוש כרטיס בודד, או, אם אתם נמצאים בעיר מספר ימים, לרכוש את ה-Subway Smartcard, שמאפשר לכם ליהנות מהמחירים הכי משתלמים. אפשר לומר שזה כמו הרב קו הישראלי. אתם יכולים כמובן גם להיעזר במוניות, שנחשבות לידידותיות במיוחד בעיר. ואם אתם ממש לא אוהבים לתכנן את הטיול בעצמכם, אתם תמיד יכולים לעלות על אוטובוס התיירים של גלאזגו ולראות באמצעותו את האתרים המרכזיים בעיר.

המטבע המקומי: לירה שטרלינג (פאונד).

החשמל: השקע שקיים בגלאזגו הוא שקע מסוג G, כלומר שלושה שקעים מוארכים בצורת משולש. המתח החשמלי הוא 230 וולט. מומלץ להצטייד במתאם חשמל מתאים, או להסתמך על זה שברוב המלונות ניתן להטעין דרך כבל USB או לבקש מהמלון תקע מתאים.

השפה: אנגלית.

אזור החיוג: +44.

אין צורך בוויזה לסקוטלנד, בריטניה.  

פסטיבלים מובילים בגלאזגו לאורך השנה:

  • ינואר – קשרים קלטיים (Celtic Connections) – אחד מאירועי התרבות הגדולים בבריטניה. הפסטיבל הה מתמקד בשורשים של המוזיקה הסקוטית המסורתית, אך מציג גם מוזיקאים מרחבי העולם. הפסטיבל, שנמשך על פני שלושה שבועות, כולל עשרות קונצרטים, הרצאות, סדנאות ואירועים חינמיים ברחבי העיר. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל קשרים קלטיים.
  • מרץ – פסטיבל הקומדיה של גלאזגו (Glasgow International Comedy Festival) – זהו פסטיבל הקומדיה הגדול ביותר באירופה והוא מושך אליו מבקרים מכל רחבי העולם. קומיקאים מרחבי בריטניה ומחוצה לה מגיעים על מנת לבדר את הקהל. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל הקומדיה של גלאזגו.
  • מאי – פסטיבל הפרינג’ הדרומי (Southside Fringe Festival) – פסטיבל התרבות הענק הזה אורך 16 ימים ומתקיים בצדה הדרומי של העיר גלאזגו. במסגרת הפסטיבל, בין 30 ל-50 עסקים מקומיים מארחים בתוכם מגוון אירועי תרבות, הכוללים תערוכות, סטנדאפים, אירועי מוזיקה ועוד. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל הפרינג’ הדרומי.
  • יוני – פסטיבל היין של גלאזגו (Glasgow Wine Festival) – אם גם אתם אוהבים יין, כדאי לכם להכיר את פסטיבל היין של גלאזגו, שבמהלכו ניתן לטעום ממעל ל-200 סוגים שונים של יינות. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל היין של גלאזגו.
  • יוני – פסטיבל הצד המערבי (Westside Festival) – כמו שיש פסטיבל המוקדש לצדה הדרומי של העיר, יש גם פסטיבל המוקדש לצדה המערבי של גלאזגו. גם בפסטיבל הזה מעורבת הקהילה, ובעלי עסקים רבים פותחים את דלתם כדי לארח אירועי תרבות מגוונים.
  • יוני – פסטיבל הג’אז הבינלאומי בגלאזגו (Glasgow International Jazz Festival) – זהו אחד מפסטיבלי הג’אז הוותיקים בבריטניה ואם אתם אוהבים ג’אז – אתם ללא ספק תיהנו ממנו. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל הג’אז הבינלאומי בגלאזגו.
  • יולי – פסטיבל עיר מסחר (Merchant City Festival) – הפסטיבל הייחודי הזה אורך ארבעה ימים ומביא אל רחובותיה של גלאזגו אמנים, מוזיקאים ורקדנים שמפעימים את העיר. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל עיר מסחר.
  • אוגוסט – אליפות החלילנים העולמית (World Pipe Band Championships) – זהו אירוע בינלאומי המתקיים בגלאזגו. אלפי חלילנים מגיעים כדי להציג את כישוריהם. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של אליפות החלילנים העולמית.

מסעדות מומלצות בגלאזגו:

Ardnamurchan Scottish Restaurant & Barאם אתם מחפשים אחר אוכל סקוטי אותנטי, זהו המקום בשבילכם. מסעדת הבר הזאת מגישה מגוון בשרים ודגים משובחים לצד מגוון מנות טריות וטעימות נוספות. המחירים סבירים עד יקרים.

שעות הפתיחה: ארוחת בוקר מוגשת מדי יום בין השעות 10:00-12:00, ארוחת צהריים מוגשת מדי יום בין השעות 12:00-16:00 וארוחת ערב מוגשת מדי יום בין השעות 12:00-22:00.

הכתובת: 325 Hope Street.

האתר הרשמי: Ardnamurchan Scottish Restaurant & Bar.

Opiumמסעדה מעולה המתמחה בדים סאם ובמאכלים מותכים מהמזרח. הטעמים של התפריט קיבלו את השראתם מיפן, מסין, מתאילנד ומסינגפור. תוכלו למצוא פירות ים לצד מגוון מנות צמחוניות. המחירים סבירים עד יקרים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 13:00-21:30, ימי שני עד חמישי בין השעות 12:00-14:15 ו-17:00-21:30, ימי שישי בין השעות 12:00-14:15 ו-17:00-22:00 ושבת בין השעות 12:00-22:00.

הכתובת: 191 Hope St.

האתר הרשמי: Opium.

Baffo Pizza And Birraבית הקפה הנהדר הזה מציע מאכלים טעימים במיוחד מהמטבח האיטלקי, כולל פיצות ופסטות נפלאות. המסעדה נמצאת ממש מול מוזיאון קלווינגרוב לאמנות, כך שתוכלו לשלב אותה בזמן יום הטיול שלכם. המחירים סבירים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד רביעי בין השעות 11:00-22:00, ימי חמישי בין השעות 11:00-22:30, ימי שישי ושבת בין השעות 10:00-00:00.

הכתובת: 1377 Argyle Street.

האתר הרשמי: Baffo Pizza And Birra.

WEST On The Greenאם אתם אוהבים בירות ואוכל מהמטבח הגרמני, זוהי ללא ספק המסעדה עבורכם. התפריט כולל מגוון בשרים וכמובן – שניצלים. יש גם תפריט שלם המוקדש כולו למאכלים טבעוניים. אם אתם מגיעים לאזור בבוקר, יש גם תפריט די מגוון של ארוחת בוקר. המחירים סבירים. גם אם אינכם מתכוונים לאכול, תוכלו לבקר במבשלה, שמייצרת את בירת WEST המפורסמת.

שעות הפתיחה: יש להזמין מקום דרך אתר האינטרנט של המסעדה.

הכתובת: Templeton Street.

האתר הרשמי: WEST On The Green

Drygate Brewing Co.עוד מבשלה מומלצת לאכול בה גם ארוחת צהריים או ערב היא המבשלה הזו. התפריט אומנם מצומצם יחסית וכולל בעיקר סוגים שונים של בורגרים, אך האווירה תוססת ומהנה במיוחד, וכמובן – יש גם בירות יוצאות מן הכלל! המחירים סבירים.

שעות הפתיחה: יש להזמין שולחן מראש דרך אתר האינטרנט של המסעדה.

הכתובת: 85 Drygate.

האתר הרשמי: Drygate Brewing Co.

מקומות בילוי מומלצים בגלאזגו:

Gin71 Glasgowאם אתם אוהבים לשתות ג’ין, זה המקום בשבילכם. בבר תמצאו למעלה מ-71 סוגים שונים של ג’ין מכל רחבי העולם. אבל מלבד ג’ין, תוכלו ליהנות כאן גם ממגוון נהדר של קוקטיילים ומטוניק תוצרת בית. צוות המקום ידידותי ביותר, והאווירה מושלמת לבילוי ערב מהנה.

שעות הפתיחה: מדי יום החל מהשעה 17:00 בערב ועד אמצע הלילה.

הכתובת: 71 Renfield Street.

האתר הרשמי: Gin71 Glasgow.

The Scotiaהבר הזה, שנחשב לבר הוותיק ביותר בגלאזגו, אהוב במיוחד על המקומיים, שמגיעים לכאן כדי ליהנות מהמוזיקה החיה הנהדרת. האווירה מהנה ונעימה מאד, והמשקאות איכותיים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון החל מהשעה 12:30 בצהריים ועד אמצע הלילה, ימי שני עד שבת החל מהשעה 11:00 בבוקר ועד אמצע הלילה.

הכתובת: 112 Stockwell Street.

עמוד הפייסבוק: The Scotia.

The Horseshoe Barגם הפאב הזה הוא מהוותיקים בעיר, שכן הוא החל את דרכו בסוף המאה ה-19. הבר הויקטוריאני בפאב הוא מהארוכים ביותר בבריטניה, אבל אם באתם בשביל המשקאות – אז תוכלו למצוא כאן בירת אייל נהדרת וגם כמה משקאות נוספים ששווה לטעום.

שעות הפתיחה: מדי יום החל מהשעה 10:00 ועד אמצע הלילה.

הכתובת: 17-19 Drury Street.

האתר הרשמי: The Horseshoe Bar

מקומות לינה מומלצים בגלאזגו:

האתרים השונים בגלאזגו נמצאים בקצוות שונות של העיר, כך שאין אפשרות לשהות במלון שנמצא ליד כולם. אך בכל זאת, אם עלינו לבחור אזור אחד שמומלץ במיוחד לשהות לצדו בזמן ביקורכם בגלאזגו, היינו ממליצים על רחוב סצ’יהול (Sauchiehall Street), שנחשב לאחד מרחובות הקניות הגדולים בגלאזגו. אספנו עבורכם כמה מלונות מומלצים במיוחד בעיר, מחולקים לפי תקציב:

מלונות לתקציב מוגבל:

  • Glasgow Youth Hostel – האכסניה פשוטה יחסית, אך מציעה מגוון חדרים משותפים ואפילו יש בה בריכת שחייה. מה שטוב במיוחד זה שהיא נמצאת במרחק הליכה קצר מרחוב סצ’יהול, כך שאתם יכולים להיות בטוחים שתהיו במרכז העניינים. עשו השוואת מחירים עבור Glasgow Youth Hostel.
  • Tartan Lodge – גם זו אכסניה, אך בניגוד לקודמת, היא נמצאת די רחוק מרחוב סצ’יהול. עם זאת, היא לא רחוקה מאטרקציות אחרות בעיר, כמו הקתדראלה והנקרופוליס של גלאזגו. החדרים נקיים וצוות המקום מאד ידידותי. עשו השוואת מחירים עבור Tartan Lodge.

מלונות במחירים סבירים:

  • Fraser Suites Glasgow – המלון אומנם נמצא במרחק מה מרחוב סצ’יהול, אך בכל זאת נמצא במרכז העניינים. תוכלו ליהנות בו מדירות יוקרתיות מאובזרות היטב, ולהגיע מהמלון בקלות לכל האטרקציות השוות באזור.עשו השוואת מחירים עבור Fraser Suites Glasgow.
  • The Z Hotel Glasgow – המלון ממוקם ממש על יד כיכר ג’ורג’ וסמוך לקצה המזרחי של רחוב סצ’יהול. החדרים נוחים, נקיים ונעימים והמלון מומלץ במיוחד לזוגות ללא ילדים. עשו השוואת מחירים עבור The Z Hotel Glasgow.
  • Apex City of Glasgow Hotel – במרחק הליכה קצרצר מרחוב הקניות של סצ’יהול, המלון הזה מציע שירות לבבי וחדרים מודרניים הכוללים את כל מה שאתם צריכים בשביל החופשה המושלמת. עשו השוואת מחירים עבור Apex City of Glasgow Hotel.

מלונות יוקרתיים:

  • Kimpton Blythswood Square Hotel – המלון, שמציע אירוח ברמה של חמישה כוכבים ומוקף בגנים יפהפיים, מכיל בתוכו ספא עטור פרסים ונמצא במרחק הליכה קצר מכל ה”אקשן” בעיר. זה המקום האידיאלי לחופשה מפנקת בגלאזגו. עשו השוואת מחירים עבור Kimpton Blythswood Square Hotel.
  • Carlton George Hotel – המלון הזה אומנם מציע אירוח ברמה של ארבעה כוכבים, אך גם הוא נמצא במרכז העיר, סמוך לרחוב הקניות הראשי ולאטרקציות המרכזיות, ומציע גם טרסת גג נעימה ויפהפייה, שם תוכלו ליהנות מכוס קפה בבוקר וממשקה אלכוהולי טעים בערב. עשו השוואת מחירים עבור Carlton George Hotel.

לרעיונות נוספים – עשו השוואת מחירים עבור מלונות נוספים בגלאזגו.

מסלול הטיול:

היום הראשון:

ביום הראשון שלכם בגלאזגו תתחילו להכיר את התרבות האדירה שקיימת בעיר מקרוב. תתחילו את הסיור שלכם בעיר מכיכר ג’ורג’ המרשימה, שהיא לב לבה של העיר, ומשם תמשיכו אל מספר גלריות ומוזיאונים יפים ומרתקים.

תתחילו את הבוקר בכיכר ג’ורג’ (George Square)   – אין מקום טוב יותר לפתוח בו את היום הראשון שלכם בגלאזגו מאשר בכיכר המרכזית של העיר, שהוקמה כבר בשנת 1781. הכיכר קרויה על שם המלך ג’ורג’ השני, שהיה שליט בריטניה הגדולה ואירלנד מהמחצית השנייה של המאה ה-18. הכיכר ידועה בזכות הפסלים הרבים הפזורים בה, שמציגים את דמויותיהם של אנשים מפורסמים מהתרבות הבריטית, כולל הנסיך אלברט, המלכה ויקטוריה וסר וולטר סקוט. לצד הכיכר תוכלו למצוא מרכז מידע לתייר, כך שאם אתם צריכים להצטייד בעלוני מידע או מפות לפני שאתם יוצאים לדרך, זה המקום לעשות זאת.

אחד מהמבנים המרשימים ביותר המעטרים את הכיכר הוא בית העירייה של גלאזגו (Glasgoq City Chambers). המבנה נבנה בסוף המאה ה-19 והוא דוגמה קלאסית לארכיטקטורה ויקטוריאנית. מומלץ גם להיכנס פנימה ולהתרשם מפנים המבנה. בחלל הכניסה למבנה קיים פסיפס מרשים המציג את סמל העיר. התקרה מצופה בזהב והמדרגות מצופות באלבסטר. זהו ללא ספק אחד מהמבנים המעוטרים ביותר בגלאזגו. סיורים מתקיימים פעמיים ביום ומאפשרים להגיע עד לקומה השלישית של המבנה.

הסיורים בבית העירייה של גלאזגו מתקיימים בימי שני עד שישי בשעות 10:30 ו-14:30. הכרטיסים נמכרים על בסיס מי שמגיע ראשון.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה לכל היותר.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של עיריית גלאזגו.

תמשיכו לביקור בגלריה לאמנות מודרנית (Gallery of Modern Art) – כבר הזכרנו שגלאזגו נחשבת לעיר התרבות של אירופה, אז הגיע הזמן להכיר קצת תרבות בעיר. הגלריה המרשימה הזאת ממוקמת בתוך מבנה נאו-קלאסי, שנבנה במקור בשנת 1778 על ידי איש עסקים עשיר. במקור היה אמור לשמש כבית מגורים רגיל, אך הפך לבנק ולאחר מכן לספרייה ולבסוף הפך למוזיאון לאמנות מודרנית בשנת 1996. הגלריה מציגה עבודות אמנות של אמנים גדולים מרחבי העולם, ביניהם אנדי וורהול ודיוויד הוקני.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: ימי ראשון ושישי בין השעות 11:00-17:00, ימי שני עד רביעי ושבת בין השעות 10:00-17:00, ימי חמישי בין השעות 10:00-20:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: הגלריה לאמנות מודרנית נמצאת במרחק של כ-200 מטרים מכיכר ג’ורג’. כדי להגיע, רדו צפונה ברחוב Queen Street ותוך זמן קצר תראו את הגלריה מימינכם. משך ההליכה הוא דקות ספורות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הגלריה לאמנות מודרנית.

תבקרו במגדלור (The Lighthouse) – “המגדלור” הוא המקום שבו תמצאו את המרכז לעיצוב וארכיטקטורה של סקוטלנד. היה זה המבנה הציבורי הראשון שעוצב על ידי הארכיטקט הנודע, צ’ארלס רני מקינטוש, בשנת 1895. התערוכה הקבועה המוצגת ב”מגדלור” היא זו המספרת אודות חייו ועבודותיו של הארכיטקט הנודע. אם תבחרו לעלות ב-134 המדרגות המובילות אל ראש המגדל של “המגדלור”, תוכלו גם ליהנות מנוף מהמם של העיר. יש גם מעלית העושה את דרכה מעלה.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 12:00-17:00 וימי שני עד שבת בין השעות 10:30-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: המגדלור נמצא במרחק של כ-300 מטרים מכיכר ג’ורג’. כדי להגיע, צאו אל Royal Exchange Street והמשיכו מערבה עד הפנייה שמאלה לרחוב Buchanan. לאחר מכן פנו ימינה לרחוב Mitchell Lane. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המגדלור

תמשיכו לביקור בבית הספר לאמנות של גלאזגו (Glasgow School of Art) – בית הספר הזה, שנוסד בשנת 1845, נחשב לאחד מהמוסדות האקדמיים המובילים באירופה ללימודי אמנות ויזואלית. בתחילה, הלימודים שהועברו בבית הספר עסקו באמנות קלאסית וארכיטקטורה, אך הלימודים התפתחו והיום הם מתמקדים באמנות מודרנית ובטכנולוגיה דיגיטלית. גם מבנה בית הספר, כמו מבנה “המגדלור”, תוכנן על ידי הארכיטקט הנודע, צ’ארלס רני מקינטוש. ישנו חלק אחד בבית הספר, הפתוח לקהל הרחב, שבו מוצגות יצירות אמנות. אם תרצו לסייר בשאר חלקי בית הספר, תצטרכו לתאם סיור מודרך עם צוות בית הספר. הסיורים הללו מאפשרים לכם לשמוע על הרעיונות מאחורי המבנה שתכנן מקינטוש ולראות כמה עבודות נדירות בגלריית הריהוט על שם מקינטוש.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-16:30.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: בית הספר לאמנות של גלאזגו נמצא במרחק של כ-1.2 קילומטרים מהמגדלור. כדי להגיע, לכו צפונה על רחוב Mitchell והמשיכו צפונה עד לפנייה שמאלה לרחוב Sauchiehall. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו לפנייה ימינה לרחוב Dalhousie, שיוביל אתכם אל בית הספר לאמנות. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית הספר לאמנות של גלאזגו.

סיימו את היום בביקור במרכז הלאומי לנגינה על חמת חלילים (The National Piping Center) – לדעתנו אין דרך טובה יותר לסיים את היום הראשון בגלאזגו מאשר בביקור במרכז הלאומי המוקדש לכלי הנגינה האופייני לסקוטלנד – חמת החלילים. המוזיאון שנמצא במרכז מספר את ההיסטוריה בת שלוש מאות השנים של הכלי המיוחד הזה. עשרות חמתות חלילים מוצגות במוזיאון, ומניחים שחלק מחמתות החלילים המוצגות בתערוכה הן אפילו מהמאה ה-18. תוכלו גם ללמוד כיצד מייצרים את חמת החלילים ולנסות לקרוא את התווים הנכתבים עבור המנגנים בה. אם תרצו, תוכלו גם לנסות לנגן על חמת חלילים ולגלות בעצמכם איזה כישרון דרוש כדי להפיק ממנה צלילים נהדרים.

דמי הכניסה סבירים.

שעות הפתיחה: ימי שני עד חמישי בין השעות 9:00-19:00, ימי שישי בין השעות 9:00-17:00, ושבת בין השעות 9:00-12:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרכז הלאומי לנגינה על חמת חלילים נמצא במרחק של כ-600 מטרים מבית הספר לאמנות של גלאזגו. כדי להגיע, עלו צפונה ברחוב Dalhousie ואז פנו ימינה לרחוב Hill. המשיכו עד לפנייה שמאלה לרחוב Cambridge והמשיכו ימינה לרחוב Cowcaddens. המשיכו עד ליציאה שמאלה לכיוון המוזיאון. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.  

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המרכז הלאומי לנגינה על חמת חלילים.

היום השני:

ביום הטיול השני שלכם בגלאזגו תגוונו קצת ותתחילו את היום בגנים הבוטניים היפים של העיר. אחרי שתנשמו קצת אוויר ותספגו קצת מראות יפים, תמשיכו לספוג עוד כמה מראות יפים בכמה ממוזיאוני האמנות המובילים בעיר. לבסוף, תסיימו את היום בביקור מרתק במוזיאון העוסק דווקא בתחבורה.

תתחילו את הבוקר שלכם בשיטוט בגנים הבוטניים של העיר (Botanic Gardens) – אם אתם אוהבים להתהלך בשבילים של גנים בוטניים, אתם וודאי תאהבו את הגנים הבוטניים של גלאזגו, שידועים ברחבי העולם בזכות יופיים. הגנים הבוטניים החלו את דרכם בשנת 1817 והיו המקום שבו אירחו אירועים עירוניים רבים, ביניהם גם קונצרטים. המבנה המרשים ביותר בגנים הבוטניים הוא ארמון קיבל ( Kibble Palace), חממה היסטורית מהמאה ה-19, שהיום מכילה בתוכה אוסף של צמחים, בעיקר שיחים אוסטרליים וניו זילנדים. אתם יכולים לבחור להסתובב בגנים לבדכם או לברר האם מתקיימים סיורים מודרכים ביום שבו תגיעו לגנים. לא תמיד מוצעים סיורים מודרכים, לכן אנו ממליצים לבדוק מראש דרך אתר האינטרנט של הגנים.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: מדי יום החל מהשעה 7:00 בבוקר ועד רדת החשיכה. החממות פתוחות בין השעות 10:00-18:00 (ועד 16:15 בעונת החורף).

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הגן הבוטני של גלאזגו.

תמשיכו לביקור בגלריית הנטריאן (Hunterian Gallery) – לאחר שתנשמו אוויר צח בגנים הבוטניים, אתם יכולים להמשיך ולהתקדם אל גלריית הנטריאן, שהוקמה בשנת 1807 ונחשבת למוזיאון הציבורי הוותיק ביותר בסקוטלנד. קיים בו אחד מהאוספים הגדולים ביותר מחוץ למוזיאונים הלאומיים של סקוטלנד, והוא נחשב לאחד מהמוזיאונים האוניברסיטאיים המובילים בעולם. מלבד יצירות אמנות מובילות, תוכלו למצוא במוזיאון גם מגוון מוצגים מדעיים, מוצגים היסטוריים ומוצגים תרבותיים. בין המוצגים המובילים במוזיאון נמנים מומיה של אישה מצרית מפורסמת, מטבע נדיר מתקופת שלטונה של קליאופטרה ושלד שלם של כריש שחי בכדור הארץ לפני כ-330 מיליון שנה. ואם אתם זוכרים את צ’ארלס רני מקינטוש, הארכיטקט הנודע מהיום הראשון של הטיול שלכם, תוכלו להציץ כאן אל תוך שחזור של פנים הבית שלו.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 11:00-16:00, ימי שלישי עד שבת בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: גלריית הנטריאן נמצא במרחק של כ-900 מטרים מהגנים הבוטניים של גלאזגו. כדי להגיע, צאו מהגנים אל רחוב Great Western Road והמשיכו בו לכיוון דרום-מזרח עד שתגיעו לפנייה ימינה לרחוב Hillhead. הרחוב הזה יוביל בסופו של דבר לגלרייה. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של גלריית הנטריאן.

תמשיכו לביקור במוזיאון קלווינגרוב לאמנות (Kelvingrove Art Gallery & Museum) – מאז שהמוזיאון הזה נפתח בשנת 1901, הוא הפך לאחת מהאטרקציות המובילות בסקוטלנד והיום הינו המוזיאון שזכה למספר הביקורים הגדול ביותר מחוץ ללונדון בבריטניה. המוזיאון מכיל למעלה מ-9,000 פריטים, ביניהם יצירות אמנות של רמברנדט, מונה ודאלי. באחד מאולמות המוזיאון תוכלו למצוא גם עוגב ענק ומרשים במיוחד.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: ימי ראשון ושישי בין השעות 11:00-17:00, ימי שני עד חמישי ושבת בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: מוזיאון קלווינגרוב לאמנות נמצא במרחק של כ-900 מטרים מגלריית הנטריאן. כדי להגיע, רדו דרומה ברחוב Hillhead ופנו ימינה לרחוב Professors’ Square. מיד לאחר מכן פנו שמאלה ובסוף הרחוב ימינה. המשיכו ברחוב זה עד הפנייה שמאלה לרחוב Argyle. חצו את הגשר והמשיכו עד שתראו את המוזיאון משמאל. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון קלווינגרוב לאמנות.

סיימו את היום בסיור במוזיאון על שפת הנהר (Riverside Museum) – אם כבר נמאס לכם מכל האמנות שנמצאת ברחבי העיר, אנו מזמינים אתכם לסיים את היום בביקור במוזיאון האינטראקטיבי המרתק הזה, שעוסק דווקא בנושא התחבורה. במוזיאון מוצגים למעלה מ-3,000 פריטים, הכוללים בין היתר גלגליות, רכבות ומכוניות שונות. זה המקום ללמוד על ההיסטוריה של התפתחות התחבורה בעולם בכלל ובגלאזגו בפרט.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: ימי ראשון ושישי בין השעות 11:00-17:00, ימי שני עד חמישי ושבת בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: המוזיאון על שפת הנהר נמצא במרחק של כ-1.4 קילומטרים ממוזיאון קלווינגרוב לאמנות. כדי להגיע, התקדמו דרום-מערבה אל עבר נהר קלייד העובר דרך העיר. משך ההליכה הוא כ-20 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המוזיאון על שפת הנהר.

היום השלישי:

ביום הטיול השלישי שלכם בגלאזגו אנו מזמינים אתכם לצלול אל מעמקי ההיסטוריה של העיר, תוך מעבר בכמה מהמוזיאונים המרתקים הקיימים בגלאזגו, בבית העלמין הגדול של העיר ובקתדראלה המרכזית, שלה היסטוריה הלוקחת אותנו אחורה אל המאה ה-12.

תתחילו את הבוקר בארמון האנשים (People’s Palace) תתחילו את היום בביקור מרתק במוזיאון הזה, שמספר על ההיסטוריה של העיר גלאזגו משנת 1750 ועד סוף המאה ה-20.  המוזיאון נמצא בתחומי הפארק גלאזגו גרין (Glasgow Green), כך שתוכלו גם ליהנות מהפארק היפהפה הזה לפני או אחרי ביקורכם במוזיאון. בתוך המוזיאון תראו שפע של תצלומים, ציורים, חפצים אישיים והדפסים, שיחשפו בפניכם כיצד חיו ועבדו תושבי העיר במשך מאות השנים האחרונות. כך לדוגמה, אחד מאולמות התצוגה במוזיאון מתמקד בתחום הריקודים. מאז ומתמיד אנשים אהבו לרקוד בגלאזגו, ואולם הנשפים של Barrowlands היה מאולמות הריקוד המובילים בסקוטלנד. היום הוא כבר הפך להיות לאולם מוביל למופעי רוק. באולם התצוגה תוכלו לראות כמה חפצים הקשורים לאולם הנשפים המקורי ולראות כמה מלבושים אופייניים לאותה תקופה של שנות ה-50 של המאה ה-20. באולם אחר, תוכלו למצוא בתצוגה גם את “מגפי הבננה” המפורסמים של בילי קונולי, קומיקאי סקוטי מוביל, שנוצרו עבורו בשנת 1975.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: ימי ראשון ושישי בין השעות 11:00-17:00, ימי שני עד רביעי ושבת בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של ארמון האנשים.

תמשיכו לביקור בנקרופוליס של גלאזגו (Glasgow Necropolis) – לאחר שלמדתם על חייהם של אלו שחיו בגלאזגו, הגיע הזמן להכיר את המתים של העיר. הנקרופוליס של גלאזגו הוא בית עלמין ויקטוריאני מרשים, שבו קבורים כ-50,000 איש. כ-3,500 מונומנטים מרשימים הוצבו על גבי כמה מהקברים, מה שמהווה מוקד משיכה אל המקום. כשהוקם לראשונה בתחילת המאה ה-19, בית העלמין הזה ייועד מראש לקבורה בין-דתית, ואכן, הנקבר הראשון כאן היה יוסף לוי, צורף יהודי. שנה מאוחר יותר, נקבר במקום נוצרי. היה זה אחד מבתי העלמין היחידים שבהם תיעדו את שמות הנקברים בו, את מינם, את גילם, את עיסוקם ואת סיבת המוות שלהם.

אתם יכולים להסתובב בעצמכם לאורך שביליה נקרופוליס או שאתם יכולים להצטרף לאחד מהסיורים המודרכים היוצאים אל הנקרופוליס. ייתכן שסיור מודרך יאפשר לכם לשמוע סיפורים רבים יותר ולהעריך בצורה טובה יותר את הפסלים והארכיטקטורה הנהדרת הפזורה בבית העלמין. בית העלמין הוא חלק מסיור הליכה הנקרא סיור מורשת טננט. הוא כולל בין היתר גם את הקתדראלה ומבשלת בירה הקיימת בעיר, כך שאם זה מעניין אתכם, מומלץ להזמין מראש.

שעות הפתיחה: מרכז המבקרים פתוח בימי ראשון ושבת בין השעות 11:00-18:00 ובימי שני עד שישי בין השעות 9:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: הנקרופוליס של גלאזגו נמצא במרחק של כ-1.7 קילומטרים מארמון האנשים. כדי להגיע, אתם יכולים ללכת כ-25 דקות ברגל או לקחת מונית ולהגיע תוך כ-10 דקות בלבד. אם תבחרו ללכת ברגל, צאו מהפארק גלאזגו גרין אל רחוב Claythorn Park והמשיכו בו צפונה עד שהוא הופך לרחוב Barrack. המשיכו להתקדם על רחוב זה צפונה עד שתגיעו למזלג דרכים, שם תמשיכו על רחוב Hunter. המשיכו על רחוב זה עד שתגיעו לפנייה שמאלה לרחוב Duke ומיד לאחר מכן פנו ימינה לרחוב John Knox. תמשיכו ברחוב זה עד שתראו את הכניסה לנקרופוליס מצד ימין. משך ההליכה, כאמור, הוא כ-25 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של ידידי הנקרופוליס של גלאזגו.

תעצרו להתרשם מקתדראלת גלאזגו (Glasgow Cathedral) – הקתדראלה המרשימה הזאת קשורה קשר הדוק לעיר ועומדת כאן כבר מסוף המאה ה-12. במשך השנים, הקתדראלה שימשה כמקום מושבם של הבישוף והארכיבישוף של גלאזגו. היא גם הייתה המקום שבו ג’יימס הרביעי, מלף סקוטלנד, אישר את הסכם השלום התמידי עם בריטניה בשנת 1502. מלבד ההיסטוריה המרשימה שלה, גם העיצוב שלה הוא מרשים מאד. שווה להשקיע מספר רגעים כדי להתרשם מחלונות הויטראז’ היפות של הכנסייה, שנחשבות בין היפות בבריטניה כולה. אם תרצו להתעמק במוטיבים השונים בקתדראלה, תוכלו להצטרף לאחד מהסיורים המוצעים בקתדראלה בדרך כלל בימים שני עד שישי בין השעות 11:00 ל-14:00.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: מאפריל עד ספטמבר בימי ראשון בין השעות 13:00-16:30, בימי שני עד שבת בין השעות 9:30-17:00. מאוקטובר עד מרץ בימי ראשון בין השעות 13:00-15:30, בימי שני עד שבת בין השעות 10:00-15:30.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: קתדראלת גלאזגו נמצאת במרחק של כ-400 מטרים מהנקרופוליס של גלאזגו. כדי להגיע, פשוט צאו מבית העלמין אל רחוב Church Lane והמשיכו בו עד לחזית הקתדראלה. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של קתדראלת גלאזגו.

תמשיכו לביקור בבית לורד הפרובנד (Provand’s Lordship)   – אם כבר דיברנו על היסטוריה, אז במוזיאון הזה תגיעו לשיא ההיסטוריה של העיר. המוזיאון נמצא בתוך המבנה העתיק ביותר בעיר, שמתוארך לשנת 1471. זהו אחד מארבעת הבתים היחידים ששרדו בגלאזגו מימי הביניים. במקור, הוא היה חלק מבית החולים על שם ניקולס הקדוש. כשתבקרו בתוך המבנה היום תוכלו למצוא בו ריהוט סקוטי מהמאה ה-17, שנתרמו למוזיאון על ידי הפילנתרופ, סר וויליאם בורל. אחרי הביקור בתוך המבנה, תוכלו גם לצאת החוצה אל הגנים היפים הסובבים אותו, שפותחו בצורה כזו שיהיו דומים לגנים האופייניים למאה ה-15.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: ימי ראשון ושישי בין השעות 11:00-17:00, ימי שלישי עד חמישי ושבת בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: בית לורד הפרובנד נמצא במרחק של כ-170 מטרים מקתדראלת גלאזגו. כדי להגיע, המשיכו ללכת מערבה מהחזית של הקתדראלה עד שתגיעו לרחוב Castle. שם, המשיכו דרומה ברחוב ותוך זמן קצר תראו את האתר מצד ימין שלכם. משך ההליכה הוא דקות בודדות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית לורד הפרובנד.

תסיימו את היום בביקור במוזיאון הקדוש מונגו לאמנות וחיים דתיים (St. Mungo Museum of Religious Life & Art) – המוזיאון הקטן אך מרתק הזה קרוי על שם הקדוש הפטרון של גלאזגו, שהיה זה שהביא את הנצרות לסקוטלנד במאה ה-6. המוזיאון מוקדש כולו לנושא הדתות בעולם ומבקש לקרב לבבות בין בני הדתות השונות בעולם. תוכלו למצוא כאן תצוגות העוסקות בדתות גדולות כמו הנצרות והבודהיזם, אבל תוכלו גם למצוא תצוגות העוסקות בדתות ואמונות פחות מרכזיות. אחת מהתערוכות עוסקת בהיסטוריה של הדת במערב סקוטלנד. זהו ללא ספק מקום מעורר מחשבה לסיים בו את היום.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפתיחה: ימי ראשון ושישי בין השעות 11:00-17:00, ימי שלישי עד חמישי ושבת בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: המוזיאון נמצא ממש ממול לבית לורד הפרובנד, כך שמשך זמן ההליכה הוא זעום.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הקדוש מונגו לאמנות וחיים דתיים.

היום הרביעי:

ביום הטיול הרביעי שלכם בגלאזגו תבקרו בכמה ממוסדות האמנות החשובים של העיר. אם עוד לא הבנתם מדוע גלאזגו זכתה בכינוי “עיר התרבות של אירופה” – היום הזה וודאי יבהיר לכם מדוע היא ראויה לתואר.

תתחילו את הבוקר שלכם במוזיאון האוצר בתוכו את אוסף בורל (Burrell Collection) – אוסף האמנות המגוון הזה נתרם לגלאזגו על ידי סר וויליאם בורל ומכיל כ-9,000 פריטים. באוסף נמצאים גם פריטים המייצגים תרבויות שונות מרחבי העולם, כולל יצירות אמנות אסלאמיות ויצירות מהמזרח. במוזיאון תוכלו למצוא גם את אחד מאוספי זכוכיות הויטראז’ הגדולים ביותר בעולם מתקופת ימי הביניים, שמורכב ממעל ל-700 פריטים. קחו בחשבון שהמוזיאון סגור לרגל שיפוצים וצפוי להיפתח מחדש באביב 2021, כך שאם אתם מגיעים לפני כן, מומלץ לשלב אתר אחר במקום.

הכניסה ללא תשלום.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעתיים לשלוש שעות.

המוזיאון המוביל הזה ממוקם בתחומי פארק פולוק (Pollock Country Park), הנמצא בפרברי העיר גלאזגו.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של אוסף בורל.

תמשיכו לביקור בבית פולוק (Pollok House) – הבית המרשים הזה, שעל שמו נקרא הפארק, היה בית משפחת מקסוול. הוא הוקם בתקופה האדוארית בשנת 1752. תוכלו לסייר במרבית המבנה ולהתרשם מהחדרים השונים, מיצירות האמנות המרשימות התלויות על הקירות, בדגש על יצירות אמנות ספרדיות, וכמובן מהריהוט המפואר. תוכלו להצטרף לסיור מודרך היוצא מדי שעה בשעות 11:00 ו-15:00 ומגיע למקומות נסתרים בבית, כמו חדרי המשרתים.

דמי הכניסה סבירים.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: בית פולוק נמצא במרחק של כ-750 מטרים מאוסף בורל. כדי להגיע, לכו לאורך שבילי הפארק לכיוון מערב על שביל Pollok Avenue. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של בית פולוק.

תסיימו את היום בביקור בבית של אוהב האמנות (House for an Art Lover) – המבנה של בית אוהב האמנות הוא מיוחד במינו, שכן הוא נבנה בשנות ה-90 של המאה ה-20 על בסיס תכניות ששורטטו בשנת 1901. התכניות גם שורטטו על ידי אחד מהארכיטקטים המפורסמים ביותר בגלאזגו, שאם קראתם את יתר ימי הטיול שהצענו, וודאי כבר נתקלתם בו – צ’ארלס רני מקינטוש. בזמנו, מקינטוש רצה להגיש את תכניות הבנייה לתחרות במגזין גרמני, אך הוא איחר את מועד ההגשה ולכן לא זכה להיכלל בתחרות. על אף זאת, הוא זכה לשבחים רבים על עבודתו. כשמונה עשורים מאוחר יותר הגיע מהנדס שהחליט להוציא את תכניות הבנייה של מקינטוש אל הפועל, וכך נוצר הבית של אוהב האמנות. במקור הוא תוכנן להיות בית מגורים, אולם היום הוא משמש כמוסד תרבותי לקידום העניין בארכיטקטורה, באמנות ובעיצוב. התערוכות הנערכות במבנה מציגות לראווה את עבודות האמנות של כמה מהאמנים המובילים בסקוטלנד. מומלץ גם להסתובב מחוץ למבנה כדי להתרשם ממגוון הפסלים הקיימים בגנים היפים המקיפים אותו.

דמי הכניסה סבירים. ילדים בני 10 ומטה נכנסים ללא תשלום.

שעות הפתיחה: שעות הפתיחה של הבית עשויות להשתנות כיוון שלעיתים הם עורכים בו אירועים פרטיים. לכן, מומלץ להתעדכן באתר האינטרנט הרשמי של הבית על מנת לוודא את שעות הפתיחה המדויקות. בדרך כלל הבית פתוח מהשעה 10:00 בבוקר ועד 16:00 בצהריים.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה וחצי.

המרחק מהנקודה הקודמת: הבית של אוהב האמנות נמצא במרחק של כ-2.7 קילומטרים מבית פולוק. אתם יכולים לקחת מונית ולהגיע תוך כ-10 דקות, או לחילופין ללכת ברגל כ-35 דקות עד למקום. אם אתם בוחרים ללכת ברגל, אתם צריכים צפונה לאורך שבילי הפארק עד שתגיעו אל Dumbreck Road. המשיכו במעלה רחוב זה עד שתראו מצד שמאל את הכניסה לפארק המקיף את הבית של אוהב האמנות. משך ההליכה, כאמור, הוא כ-35 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של בית של אוהב אמנות.

אתם יכולים לסיים את היום מוקדם או להמשיך ולשוטט בין האתרים השונים הקיימים בעיר. אם לא הספקתם לעשות קצת שופינג, אולי זה הזמן לצאת לרחובות המלאים בחנויות ולהעמיס את השקיות. אנו מאחלים לכם טיסה נעימה חזרה הביתה!

המלצות למטייל בגלאזגו לזמן מוגבל:

אם אין לכם ארבעה ימים להשקיע בטיול בעיר המדהימה גלאזגו, הנה לכם כמה המלצות לתקופות מקוצרות יותר של שהות בעיר:

גלאזגו ביום אחד:

אם יש לכם רק יום אחד לבלות בגלאזגו, אנו ממליצים לנסות להוציא מהעיר את המיטב וכמובן, לחשוב טוב-טוב מה מעניין אתכם לפני שאתם מתחילים את היום. האם אתם יותר בעניין של אמנות או שהיסטוריה מעניינת אתכם יותר? בכל מקרה, אם אין לכם העדפה מסוימת, אנו ממליצים להתחיל את היום בגנים הבוטניים של גלאזגו, ומשם להמשיך לביקור במוזיאון האמנות של קלבינגרוב. לאחר מכן, עשו את דרככם לכיכר ג’ורג’, הכיכר המרכזית של העיר, שם אולי תעצרו גם לארוחת צהריים לפני שתמשיכו אל קתדראלת גלאזגו ובית לורד הפרובנד. תסיימו את היום בביקור בארמון האנשים המרתק, שיספר לכם אודות ההיסטוריה של העיר ואנשיה. תוכלו גם להתהלך בשבילי הפארק שבו נמצא הארמון.

גלאזגו ביומיים:

אם יש לכם יומיים שאתם יכולים להקדיש לגלאזגו, אנו ממליצים לערוך את המסלול שהצענו ב”גלאזגו ביום אחד” ביום הראשון של הטיול שלכם. ביום הטיול השני, אנו ממליצים לבקר באוסף בורל ובבית פולוק ומשם להמשיך לביקור בבית של אוהב האמנות.

גלאזגו בשלושה ימים:

אם יש לכם שלושה ימים בגלאזגו, שזה זמן מכובד בהחלט, אנו ממליצים לכם להתחיל את היום הראשון בארמון האנשים, שם תלמדו על ההיסטוריה של העיר. משם, תמשיכו לביקור בנקרופוליס של גלאזגו ולאחר מכן תבקרו בקתדראלת גלאזגו, במוזיאון הקדוש מונגו לאמנות וחיים דתיים ובבית לורד הפרובנד.

ביום הטיול השני, אנו ממליצים להתחיל בגנים הבוטניים של גלאזגו ולאחר מכן להמשיך למוזיאון האמנות של קלבינגרוב. תעצרו לביקור גם בבית הספר לאמנות של גלאזגו ולאחר מכן תעצרו לארוחת צהריים באזור כיכר ג’ורג’. בחלק השני של היום אתם יכולים להמשיך לגלריה לאמנות מודרנית ול“מגדלור”, שגם הוא קשור קשר הדוק לאמנות ולארכיקטורה.

ביום הטיול השלישי אנו ממליצים לבצע את המסלול שהצענו תחת “גלאזגו ביומיים”.

אטרקציות מומלצות נוספות בגלאזגו:

הנה לכם כמה אטרקציות שלא שילבנו במסלול הטיול, אך בהחלט כדאי לשלב אם אתם חושבים שהם מתאימים לצרכים ולתחומי העניין שלכם:

מרכז המדע של גלאזגו (Glasgow Science Centre) – אם אתם מגיעים עם ילדים ומחפשים מקום להעסיק אותם, זהו ללא ספק המקום בשבילכם. במוזיאון המרתק הזה ילדיכם יוכלו ללמוד על עולם הטכנולוגיה והמדע דרך מגוון תערוכות אינטראקטיביות נהדרות.

דמי הכניסה סבירים.

שעות הפתיחה: בקיץ – מדי יום בין השעות 10:00-17:00, בחורף – ימי רביעי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שעתיים.

הכתובת: 50 Pacific Quay.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מרכז המדע של גלאזגו.

מבשלת טננטס וולפארק (Tennents Wellpark Brewery) אם אתם אוהבים בירה, אנו ממליצים בחום לעצור לביקור במבשלה הזו, שהוקמה על ידי הוג ורוברט טננטס בשנת 1740. היום המבשלה ידועה בעיקר בזכות העובדה שהיא היצרנית של לאגר טננטס (Tennent’s Lager), שהוא מותג הלאגר החיוור המוביל בסקוטלנד. טננטס וולפארק היא גם מייצאת הבירות המבוקבקות הגדולה בעולם. כשתסיירו במבשלה תוכלו ללמוד על הייחודיות של המותג, על תהליכי הייצור ועל ההיסטוריה של המקום. בסיומו של הסיור תוכלו ליהנות מטעימה של בירה משובחת.

הכתובת: 161 Duke Street.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם