מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 15 דקות–
מוסקבה (Moscow), העיר הגדולה ביותר ביבשת אירופה, היא הבירה הפוליטית, ההיסטורית והפיננסית של רוסיה ומושכת אליה מאות אלפי תיירים מרחבי העולם. מוסקבה היא גם אחת מהערים הירוקות ביותר באירופה, כשלמעלה מ-40% משטחה מכוסה ביערות עירוניים. אבל, אחד מהמאפיינים הבולטים ביותר של העיר היא הארכיטקטורה הנפלאה הקיימת כמעט בכל פינה שלה – קתדראלות יפות, הכיכר האדומה הידועה והבניינים השונים. במסלול הטיול המוצע במאמר זה תצאו לטיול של ארבעה ימים במוסקבה היפה, תטיילו בין המבנים החשובים והתרבותיים השונים, תבקרו במוזיאונים מרתקים ותשוטטו גם בכמה מהמרחבים הירוקים של העיר.
–
מסלול הטיול הוא בגדר הצעה בלבד. אתם יכולים לשנות אותו כראות עיניכם, בהתאם להעדפות וללוח הזמנים שלכם.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
–
ההיסטוריה של מוסקבה על קצה המזלג:
תאמינו או לא, אבל מוסקבה לא תמיד הייתה הבירה של רוסיה. מוסקבה הוזכרה לראשונה בשנת 1147 ובאותה תקופה, היא הייתה עיירה קטנה וחסרת משמעות. מצודה קטנה נבנתה על ראש גבעה בעיירה, מצודה שלימים תיהפך לאחד מהמבנים הרבים שירכיבו את הקרמלין של מוסקבה. חשיבותה של מוסקבה עלתה בזכות מיקומה האסטרטגי על גדות נהר מוסקבה, נהר שמחבר בין נהרות האוקה והוולגה. החל מראשית המאה ה-14, מוסקבה החלה להתחרות בעיר השכנה, טבר (Tver) על הכוח וההשפעה האזוריים. ב-1327 הצליחה לגבור עליה ולהפוך למרכז דתי חשוב באזור. עד סוף המאה ה-15, מרבית מהאדמות של רוסיה אוחדו מסביב למוסקבה, שהפכה לבירה. אך, ב-1712-14 פיוטר הגדול העביר את הבירה לעיר החדשה שנוסדה באותה תקופה, סנט פטרסבורג (St. Petersburg). עם זאת, הקיסרים הרוסיים המשיכו להיות מוכתרים במוסקבה, כך שמעמדה של העיר לא נפגע לגמרי. כשנפוליאון הגיע לרוסיה ב-1812 הוא ניסה לכבוש, ללא הצלחה, את מוסקבה. אחרי מהפכת אוקטובר של 1917, הבולשביקים החליטו להעביר את הבירה חזרה למוסקבה וב-1918 מוסקבה הפכה לבירה של האיחוד הסובייטי. היום מוסקבה היא אחת מהערים הגדולות והמשגשגות באירופה, עם אחת ממערכת הרכבות התחתיות היעילות בעולם.
–
דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים:
איך מגיעים? למוסקבה יש ארבעה נמלי תעופה מרכזיים: Sheremetyevo, Domodedovo, Vnukovo ו-Ostafyevo.
בחירת הטיסות הזולות ביותר בשיטה הבטוחה
“ברור שאנחנו רוצים למצוא את הטיסות הזולות ביותר,” אתם וודאי אומרים, “אבל איך עושים את זה?”
כיום קיימות אפליקציות רבות שנועדו לעזור לכם למצוא את הטיסות המשתלמות ביותר מבחינת מחירים. האפליקציות משוות עבורכם את מחירי הטיסות השונות ומציגות בפניכם את הטיסות הזולות ביותר בשוק בכל רגע נתון. הנה לכם שלבים פשוטים שיעזרו לכם למצוא את הטיסות הזולות ביותר ליעד הבא שלכם:
1 – סרקו את האפשרויות באפליקציית FLIGHTS-SEEKER.COM – האפליקציה מאפשרת לכם לחפש טיסות בטווח נרחב של תאריכים (Anytime) ובטווח נרחב של יעדים (Anywhere), ומוצאת עבורכם את הטיסות הזולות ביותר. ניתן לבחור את היעדים מתוך רשימה או על גבי מפה אינטראקטיבית. תוכלו לרכוש את הכרטיסים, לעשות את הצ’ק אין ולרכוש את הביטוח למקרי ביטול דרך האפליקציה, אך לפני שאתם רוכשים, בצעו עוד שני צעדים פשוטים. מידע נוסף אודות האפליקציה תוכלו למצוא בכתבה שלנו – שילוב טיסות והזמנת כרטיסי טיסה, בעברית!
זאת סוכנות אנושית עם אתר מעולה ב-66 שפות עם מחירים מצוינים. כרטוס, צ’ק אין (בלאו קוסט) עם תמיכה ואחריות סביב השעון במקרה של עיכובים, איחורים וביטולים של חברות תעופה.
בשלב ראשון גשו לקישור של http://www.flights-seeker.com והכניסו את היעדים הלוך ליעד ושוב עם התאריכים שאתם מעוניינים.
ממליץ להגדיר טווח ימים מתחילת החודש עד סופו. כדי למצוא את המחיר הכי זול
ממליץ להגדיר מספר ימי חופשה. לדעתי לא שווה פחות מ 5 ימים ליעדים הקרובים (בגלל יום טיסה).
ממליץ להגדיר שם מדינה בתור יעד ולא עיר. מהסיבה הפשוטה שיש אלטרנטיבות זולות יותר שיופיעו לפניכם בכל מיני ערים בסביבה שאתם מטיילים שיוזילו את הטיסה. למשל: טיסה לאינדהובן בהולנד זולה מטיסה לאמסטרדם באופן משמעותי. אפשר גם לרשום ביעד הנחיתה את שם האטרקציה ותקבל את שדה התעופה הכי קרוב אליו.
היו גמישים בתאריכים, יש סיכוי שהמחירים יהיו זולים יותר.
מסלול טיסה קצרה להעדיף טיסה ישירה. טיסה ארוכה, להעדיף עצירה אחת.
ברשימה הממוינת תקבל רשימת טיסות לפי : המסלול הקצר ביותר, המסלול הזול ביותר והמסלול המומלץ (בעלות תועלת- מינימום עצירות, זמני שהייה מינימליים ובמחיר לא יקר) . אפשר לשנות את טווח תאריכי טיסה וזמני שהייה במדינה.
בטיסות לאו קוסט, יש לבדוק אם יש צ’ק אין, הזמנת מקום ישיבה, ארוחה ונוהלי כבודה. ומה ההבדל מול טיסה סדירה.
2 – עקבו אחר הטיסה שלכם והמתינו למחיר הטוב ביותר – הרשמו בהתראות מייל למחיר הנמוך או הגבוה ב 5% מהמחיר שראית לאחרונהב 55
3 – עשו “דאבל-צ’ק” – לפני שאתם מבצעים את רכישת הכרטיסים, עשו שוב בדיקה עצמאית משלכם ברשת האינטרנט. חפשו את הטיסה הזולה ביותר ללא עזרתן של האפליקציות. אם מצאתם טיסה זולה יותר מזו שהצלחתם למצוא באמצעות “Flight-seeker” ו”Hopper”, זכיתם! זכרו שהאפליקציות אינן מושלמות.
רוצים לדעת כמה מקומות פנויים נשארו בטיסה?
עיכוב של מעל 3 שעות או ביטול טיסה הוא דבר מאד מתסכל, אבל גם יכול להיות מאוד משתלם! ולהרוויח יותר מעלות הכרטיס או הפסד יום שלם. למי שהזמן חשוב לו, אני ממליץ להעזר בשירות מעולה של חברת אמריקאית מהמובילות בעולם שגם מתווכים ישראלים משתמשים בה> אייר הלפ. לאחר שתמלאו את הטופס, תצרפו צילומי דרכונים, כרטיס הבורדינג. ולבסוף גם תחתמו (חתימה דיגיטלית -תקפה), תקבלו הערכה מסויימת, כמה מגיע לכם כפיצוי. לאחר כמה שבועות, תקבלו ישר לחשבון הבנק שלכם פיצוי (בניכוי העמלה). מרגע שתסיימו יעדכנו במייל על ההתקדמות. אפשר לתבוע פיצוי של עד 5 שנים האחרונות על הזמנת יתר, עיכובי טיסה וביטולים. לצורך זה אתם מתבקשים לתת מספרי טיסות או לתת גישה למייל על מנת הם יסרקו ולאתר את הטיסות. לאחר מכן תקבלו חוות דעת האם אתם זכאים לפיצוי וסורק את כל התיבות כדי לאתר מספרי טיסות מהעבר, ולעדכן אתכם האם יש מקום לדרוש פיצוי.
–
השכרת רכב
אני ממליץ להזמין השכרת רכב בישראל מאוויס, תבקשו את אליהו
אך לפני זה עשו מנוי אוויס פריפרד, מינוי חינם המקנה שדרוג אוטומטי בדרגה אחת למעלה ובחינם (אם יש רכבים במקום) וזמן קצר בהמתנה לרכב. כמו כן ממליץ לבצע ביטוח ביטול השתתפות עצמית שאצלם הכי טובה ונוחה. לי זה עזר !!!
אם לא מעוניינים יש אתר מעולה שהרבה ישראלים משתמשים בו. רק שהביטוח ביטול השתתפות עצמית איננו זול. אתר השוואות מומלץ ביותר להשכרת רכב בחו”ל
הדרך הנוחה ביותר להגיע מנמל התעופה למרכז העיר היא להשתמש ברכבת ה-Aeroexpress, שתגיע תוך כ-45 דקות למרכז העיר. הנסיעה ברכבת תעלה לכם סביב 420 רובל. בשעות שבהן הרכבת אינה פועלת (סביב חצות ל-5 בבוקר), אפשר להשתמש במונית שהזמנתם מראש. המחיר הסטנדרטי לנסיעה מנמל התעופה למרכז העיר הוא בין 1,800 ל-2,000 רובל. העברות משדות התעופה מוסקבה אל המלונות וחזרה < לחץ כאן
איך מתניידים בעיר? במוסקבה יש מערכת נהדרת של תחבורה ציבורית, שכוללת אוטובוסים, רכבת קלה, רכבת תחתית, מוניות שירות ורכבת. הנסיעה בתחבורה הציבורית היא זולה ונוחה. במטרו, למשל, נסיעה אחת תעלה לכם סביב 50 רובל, שזה כ-2.5 שקלים. אפשרות נוספת היא להשתמש במוניות, שנמצאים בכל פינה של מוסקבה.
מתי כדאי לבקר במוסקבה? מוסקבה ידועה בחורפים הארוכים והקפואים שלה. במוסקבה, הטמפרטורות עלולות לצנוח עד למינוס 30 מעלות במהלך החורף. לכן, אם אתם סובלים מקור (וגם אם לא), כדאי לכם שלא לתכנן את הביקור שלכם לחורף הרוסי. הזמן המומלץ ביותר לבקר במוסקבה מבחינת מזג אוויר הוא הקיץ (יוני-אוגוסט), כשהטמפרטורות עולות לכ-20 מעלות במהלך היום. אך, יש לזכור שהתקופה הזו היא גם העמוסה ביותר לאורך השנה ולכן כדאי שתיערכו לעומס בכבישים ולעלייה משמעותית במחירי הלינה. מהסיבות הללו, הזמנים הטובים ביותר לביקור הם דווקא עונות הסתיו והאביב, מספטמבר עד אוקטובר ומאפריל עד מאי, כשהטמפרטורות סבירות והעומסים יורדים.
כסף: המטבע המקומי של רוסיה הוא הרובל הרוסי (Rbl). שקל אחד שווה כ-18 רובל.
איך ליהנות ממוסקבה בתקציב מוגבל? מוסקבה נחשבת לאחת הערים היקרות בעולם, אבל זה לא אומר שאין דרכים להוזיל את העלות. אם אתם מתכוונים להשתמש במערכת המטרו של העיר, מומלץ לרכוש בדוכן הכרטיסים באחת התחנות את ה-Troika Card, שמאפשר לכם ליהנות מהמטרו ומקווי אוטובוס במחיר מופחת. וכמובן, מומלץ לעשות השוואת מחירים לפני שאתם מזמינים מלון במוסקבה:
שירותי תיירות מומלצים במוסקבה
למה זה כדאי?
- חסוך זמן וכסף
אתם לא תמצאו את זה זול יותר באינטרנט או בכל מקום אחר! - אל תהיו מאוכזבים
בעת ההזמנה מראש, מובטח לכם לא להחמיץ סיורים ופעילויות פופולריים. - מסעות עם ביטחון
הספקים בנבחרים, בטוחים ואמיניםף כך שאתם תמיד מקבלים מה שאתם משלמים
- כל הדברים שיש לעשות במוסקבה…
- טיסות מסוק ובלון
- שיט וטיולים במים
- סיורים תרבותיים & נושאים
- טיולי יום
- סיורי אוכל, יין וחיי לילה
- סיורים עונתיים
- ידידותי לילדים
- אירועים מיוחדים
- סיורים מרוכזים
- פעילויות חוץ
- סיור פרטי & מותאם אישית
- קניות ואופנה
- סיורי החוף
- מופעים, קונצרטים וספורט
- טיולי ספא
- פארק שעשועים
- העברות
- VIP & סיורים בלעדיים
- טיולי הליכה ואופניים
אטרקציות מבוקשות ופופולאריות במוסקבה
- מטרו מוסקווה
- פארק גורקי
- גלריה טרטיאקוב
- קרן היהלומים (אלמזני פונד)
- קתדרלת ישו המושיע
- מוזיאון ההיסטוריה של גולאג
- גן הרמיטאז ‘
–
המסעדות המומלצות במוסקבה:
מסעדות מומלצות בתקציב מוגבל:
Khinkali Point – מסעדה מעולה המציעה תפריט גיאורגי עשיר במחירים סבירים ביותר. נמצא במרחק של כ-15 דקות הליכה בלבד מהכיכר האדומה.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-23:00.
הכתובת: Zabelin 1.
עמוד הפייסבוק: Khinkali Point.
Lyudi Kak Lyudi – מסעדה מקומית נהדרת, המציעה מגוון פשטידות וסלטים טעימים לצד מאכלים נוספים. גם היא נמצאת במרחק כ-15 דקות הליכה מהכיכר האדומה המפורסמת.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 11:00-23:00, ימי שני עד חמישי בין השעות 8:00-23:00, ימי שישי בין השעות 6:00-8:00 וימי שבת בין השעות 6:00-11:00.
הכתובת: Solyanskiy Tupik, 1/4.
Bar Italiya – אומנם קצת יותר מרוחקת מהמרכז, אך ללא ספק שווה ביקור אם אתם בעניין של ארוחה בניחוח איטלקי.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת מ-10:00 בבוקר לחצות, ימי שני עד חמישי מ-8:00 בבוקר לחצות, ימי שישי 24 שעות ביממה.
הכתובת: Trubnaya Ulitsa, 26/1.
מסעדות יוקרה מומלצות:
Butcher Steak House – המסעדה הגדולה הזאת מתמחה בבשרים ומאפשרת ליהנות ממנות נהדרות באווירה שקטה ואינטימית. המיקום של המסעדה הוא גם מאד נוח, כ-10 דקות הליכה מהכיכר האדומה.
שעות הפתיחה: מדי יום מ-12:00 בצהריים עד חצות.
הכתובת: Lubyanskiy Proyezd, 15.
–
Turandot Restaurant – אם אתם מחפשים אחר חוויה יוקרתית במיוחד, זוהי אחת מהמסעדות המומלצות ביותר באזור. המסעדה מעוטרת מהרצפה ועד התקרה בציורי קיר יפהפיים ובפסלים ועיטורי זהב. התפריט כולל אוכל משובח כיאה למסעדת יוקרה והאווירה נהדרת.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי מ-12:00 בצהריים עד חצות, ימי שישי ושבת מ-12:00 בצהריים עד 1:00 לפנות בוקר.
הכתובת: Tverskoy Boulevard, 26.
–
מסלול הטיול:
היום הראשון – עושים סיבוב סביב הכיכר האדומה
ביום הטיול הראשון שלכם במוסקבה, תעשו את דרככם לכיכר האדומה, הכיכר הידועה ביותר במוסקבה. מסביב לכיכר האדומה תוכלו למצוא מספר מבנים ומוסדות חשובים, ביניהם המאוזוליאום של לנין, כנסיית וסילי הקדוש ומתחם הקרמלין, שבכולם תבקרו ביום הטיול הראשון שלכם בעיר. היום הזה אינו מתאים לביצוע ביום חמישי.
מתחילים את היום הראשון בכיכר האדומה (Red Square). את היום הראשון שלכם במוסקבה אנו ממליצים להתחיל בכיכר המפורסמת ביותר בעיר – הלאו היא הכיכר האדומה. רבים מתייחסים לכיכר האדומה כמרכזה של העיר מוסקבה ולעיתים אף למרכזה של רוסיה כולה. כאשר הכיכר הוקמה במאה ה-15, היא נקראה “כיכר המסחר”, אך שמה שונה במאה ה-16 ל-“כיכר השילוש” על שם הכנסייה, שניצבה במקום שבו היום ניצבת כנסיית וסילי הקדוש. הכיכר החלה להיקרא “הכיכר האדומה” רק במאה ה-17, כשהמקומיים קראו לאזור הזה “יפה”, מילה שברוסית מיתרגמת גם למילה “אדומה”. מסביב לכיכר תמצאו כמה מבנים חשובים, שיהיו חלק מהסיור שלכם היום.
ממשיכים לביקור במאוזוליאום של לנין (Lenin’s Mausoleum). אחד מהמבנים החשובים שנמצאים מסביב לכיכר האדומה הוא המאוזוליאום של לנין. במבנה, השנוי במחלוקת הזה, מוצגת גופתו החנוטה של ולדימיר איליץ’ לנין, שהיה מהפכן רוסי ואידיאולוג מרקסיסטי, שהנהיג את מהפכת אוקטובר ב-1917 וייסד את ברית המועצות. כאשר לנין נפטר בשנת 1924, הממשלה הסובייטית קיבלה מאות מברקים מכל רחבי רוסיה, שבהם ביקשו לא לקבור את גופתו אלא לשמר אותה בצורה כלשהי כדי שיוכלו להראות את גופתו לדורות הבאים. מדי שנה, כ-2 וחצי מיליון מבקרים מגיעים למאוזוליאום על מנת לפקוד את גופתו החנוטה של לנין.
הכניסה בחינם.
הכניסה היא בכפוף למעבר בשיקוף. אין להכניס למאוזוליאום טלפונים ניידים, מצלמות, נוזלים או תיקים גדולים. יהיה עליכם להפקיד את הדברים הללו בכניסה (בתשלום מסוים).
שעות הפתיחה: ימי שלישי, רביעי, חמישי ושבת בין השעות 10:00-13:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
עוצרים להתרשמות מכנסיית וסילי הקדוש (Saint Basil’s Cathedral) – לאחר שסיימתם לעשות סיבוב סביב גופתו של לנין, אתם יכולים לצאת חזרה אל הכיכר האדומה ולעמוד אל מול כנסיית וסילי הקדוש, אחד מהמבנים המוכרים ביותר ברוסיה וללא ספק אחד מהמרשימים שבהם. הכנסייה נבנתה בשנת 1561 על מנת לחגוג את ניצחונו האדיר של איוואן האיום על שליט קאזאן. המראה החיצוני הצבעוני של הכנסייה ללא ספק מרשים, אך שווה לכם גם להיכנס אל החלל הפנימי, שמחולק למספר רב של קפלות קטנות ואינטימיות, לא כל כך אופייניות לכנסיות המרווחות של אירופה.
דמי כניסה זולים.
שעות הפתיחה: במאי בין השעות 10:00-17:00, מיוני עד אוגוסט בין השעות 10:00-18:00, מספטמבר עד נובמבר בין השעות 11:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
עוצרים לארוחת צהריים. לפני שאתם ממשיכים פנימה אל תוך הקרמלין, שהוא היעד הבא במסלול הטיול המוצע, אנו ממליצים לכם לעצור באחת מהמסעדות הרבות הקיימות באזור של הכיכר האדומה וליהנות מארוחת צהריים משביעה.
מבלים את שארית היום בקרמלין (Moscow Kremlin). עוד מתחם חשוב שנמצא בסמוך לכיכר האדומה הוא הקרמלין של מוסקבה. “קרמלין” פירושו “מבצר”, והמקום שימש כמקום מושבם של מלכים וכמבצרם של המנהיגים הקומוניסטים. כיום תוכלו למצוא במתחם את ביתו של נשיא רוסיה ומספר מוזיאונים מרתקים, שבהם תעבירו את שארית היום שלכם. המתחם הגדול, שהינו לבה הפוליטי של מוסקבה מזה שנים רבות, יושב על גבעת בורוביצקי (Borovitsky) ומשקיף על נהר מוסקבה ועל הכיכר האדומה. החומות והמגדלים שמקיפים את המתחם הם מהמאה ה-15.
בין האתרים שקיימים במתחם של הקרמלין:
- אולם הנשקייה (Armoury Chamber): אולם הנשקייה מכיל בתוכו לא רק נשקים שונים, מגינים וכרכרות של סוסים, אלא גם אוסף מרשים של כלי זהב וכסף, שנוצרו על ידי עובדי מלאכה רוסיים.
- מוזיאון היהלומים (Diamond Fund): במוזיאון הזה תוכלו להתפעל מאוסף היהלומים של רוסיה. מלבד יהלומים מרהיבים, תמצאו במוזיאון גם בלוקים של זהב ואת אבן הספיר הגדולה ביותר בעולם.
- קתדראלת העלייה לשמיים (Assumption Cathedral): הכנסייה היפה הזו, עם הכיפות המוזהבות, היא הכנסייה החשובה ביותר ברוסיה. בקתדראלה הזו הוכתרו הקיסרים והצארים של רוסיה. זה גם המקום שבו קבורים הפטריארכים. עד היום, זוהי הקתדראלה המרכזית של רוסיה.
- מגדל הפעמונים של איוואן הגדול (Ivan the Great Bell Tower Complex): המגדל המרשים הזה, הנושא בתוכו 21 פעמונים ומעוטר בכיפות מוזהבות, היה במשך שנים רבות המגדל הגבוה ביותר ברוסיה ונשאר הגבוה ביותר במתחם הקרמלין. ליד המגדל תוכלו לראות את פעמון הצאר העצום, הפעמון הגדול ביותר בעולם, שמשקלו 202 טון. הוא אולי נראה מרשים, אבל בפועל הוא מעולם לא השמיע צלצול. תוכלו לראות ליד המגדל גם את תותח הצאר, שגם הוא מעולם לא שימש לירי.
הכניסה למתחם הקרמלין איינה אפשרית מהכיכר האדומה. ישנן שתי כניסות למתחם, כשהפופולארית יותר היא ממגדל Kutafya, שנמצא במרחק כ-10 דקות הליכה מהכיכר האדומה.
דמי כניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי שישי עד רביעי בין השעות 10:00-18:00. מתחילים למכור כרטיסים כבר מהשעה 21:00 ומפסיקים למכור כרטיסים בשעה 16:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שלוש שעות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הקרמלין.
בערב – אם אתם רוצים לבלות מחוץ למלון בערב, אתם יכולים לנסות להזמין מופע בתיאטרון בולשוי (Bolshoi Theatre). תוכלו למצוא מידע נוסף על מופעים בתיאטרון בקישור הזה.
–
היום השני – יום סיור בין המוזיאונים של מוסקבה
ביום הטיול השני שלכם במוסקבה תצאו אל מחוץ לגבולותיה של הכיכר האדומה ותכירו את כמה מהמוזיאונים הטובים של העיר.
מתחילים את הבוקר בקתדראלת ישו המושיע (Cathedral of Christ the Saviour). במרחק של כקילומטר בלבד ממתחם הקרמלין נמצאת הקתדראלה המרשימה הזאת, ששייכת לזרם האורתודוקסי של הנצרות. הקתדראלה הזאת, שמתנשאת לגובה 103 מטרים, ידועה בזכות היותה הכנסייה האורתודוקסית הגבוהה ביותר בעולם כולו. בנייתה של הכנסייה הזאת הושלמה בשנת 1997. לפניה, עמדה במקום הזה כנסייה אחרת, שנבנתה במאה ה-19 לכבוד ניצחונה של רוסיה על נפוליאון. הכנסייה ההיא נהרסה ב-1931 כדי לפנות מקום לבנייתו של ארמון הסובייטים לתפארת הסוציאליזם. הארמון הזה תוכנן להגיע לגובה של כ-315 מטרים, אך בסופו של דבר לא נבנה עקב פרוץ מלחמת העולם השנייה.
אתם מוזמנים להציץ פנימה – בלבוש צנוע – כדי להתרשם גם מפנים המבנה.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00, ימי שני בין השעות 13:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
ממשיכים לביקור במוזיאון פושקין (The Pushkin State Museum of Fine Arts). הגיע הזמן לבקר במוזיאון הראשון שלכם להיום. זהו אחד מהמוזיאונים הגדולים ביותר למוזיאון אירופאית ברוסיה. למוזיאון אומנם קוראים פושקין, אך זה מקרי לחלוטין. המוזיאון, שנפתח לקהל הרחב בשנת 1912, כולל בתוכו מגוון רחב של יצירות אמנות, ביניהן גם יצירות של ואן גוך ופיקאסו, וכן ממצאים ארכיאולוגיים מרתקים.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון, שלישי, רביעי ושבת בין השעות 11:00-20:00, ימי חמישי ושישי בין השעות 11:00-21:00. סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעתיים לשלוש שעות.
המרחק מהנקודה הקודמת: מוזיאון פושקין נמצא במרחק כ-450 מטרים מקתדראלה ישו המושיע. כדי להגיע, צאו אל רחוב Ulitsa Volkhonka והמשיכו בו צפון-מזרחה עד שתראו את הכניסה למוזיאון מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של מוזיאון פושקין.
עוברים לביקור במוזיאון ההיסטורי הממשלתי (State Historical Museum). במוזיאון המרתק הזה תוכלו למצוא מגוון רחב של אוספים, ביניהם גם חפצים פרהיסטוריים שהתגלו באזור. המוזיאון פועל משנת 1872 לקידום ההיסטוריה והמורשת הרוסיים. בין היתר, תוכלו למצוא במוזיאון את אחד מאוספי המטבעות הגדולים ביותר ברוסיה, המכיל למעלה מ-1.7 מיליון מטבעות.
לפני שתתחילו בביקור במוזיאון, מומלץ לעצור באחת מהמסעדות שבאזור לארוחת צהריים.
דמי הכניסה למוזיאון הם סבירים.
שעות הפתיחה: יוני עד ספטמבר בימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-18:00, בימי שישי ושבת בין השעות 10:00-21:00. אוקטובר עד מאי בימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-18:00, בימי שישי ושבת בין השעות 10:00-21:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המוזיאון ההיסטורי הממשלתי נמצא במרחק כ-1.5 קילומטרים ממוזיאון פושקין. הדרך המומלצת ביותר להגיע היא באמצעות המטרו. צאו מהמוזיאון וחזרו על עקבותיכם ברחוב Ulitsa Volkhonka עד שתגיעו לתחנת המטרו Kropotkinskaya. משם, עלו על קו 1 האדום, שייקח אתכם אל תחנת Okhotny Ryad. שם תרדו ותמשיכו ברגל אל המוזיאון ההיסטורי הממשלתי, הנמצא בסמוך לכיכר האדומה. משך ההגעה הכולל הוא כ-20 דקות.
מסיימים את היום במוזיאון בולגקוב (Mikhail Bulgakov Museum). המבנה של המוזיאון הזה הוא המבנה שבו התגורר הסופר והמחזאי הרוסי הנודע, מיכאיל בולגקוב. חלקים רבים מהרומן שלו, “האמן ומרגריטה”, מבוססים על הדירה הזאת. רבים מכתביו של בולגקוב, ביניהם גם “האמן ומרגריטה”, פורסמו רק לאחר מותו. בין היתר, תוכלו למצוא במוזיאון חפצים אישיים של בולגקוב ולקרוא על אודות חייו. בשנות ה-90, הקירות של הדירה הריקה משכו וונדליסטים, שקשקשו על הקירות בגרפיטי. היום, גם אתם מוזמנים לגשת ולהשאיר את חותמכם על הקיר.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד רביעי וימי שישי-שבת בין השעות 12:00-19:00, ימי חמישי בין השעות 14:00-21:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: מוזיאון בולגקוב נמצא במרחק של כ-3 קילומטרים מהמוזיאון ההיסטורי הממשלתי. הדרך המומלצת ביותר להגיע היא באמצעות המטרו. צאו מהמוזיאון ועשו את דרככם לכיוון הכיכר שמול תיאטרון בולשוי. שם נמצאת תחנת המטרו Teatralnaya, שבה תעלו על קו 2 הירוק ותיסעו בו עד לתחנת Mayakovskaya. צאו מהתחנה אל רחוב Bol’shaya Sadovaya Ulitsa והתקדמו בו מערבה עד שתראו את המוזיאון מצד שמאל. משך ההגעה הכולל הוא כ-20 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון בולגקוב.
–
היום השלישי – מעמיקים את ההיכרות עם מוסקבה
את יום הטיול השלישי שלכם במוסקבה תתחילו בתצפית על העיר המרהיבה. משם, תמשיכו ותבקרו באחד מהמנזרים המוכרים ביותר בעיר ובכמה מוזיאונים לאמנות, עכשווית ופחות. מומלץ לא לשבץ את היום הזה ביום שני או שלישי, שכן אז לא תוכלו לראות את כל האתרים במסלול.
פותחים את הבוקר על גבעת פוקלונאיה (Poklonnaya Hill). אין דרך טובה יותר להתחיל את היום השלישי שלכם מאשר בתצפית על העיר מוסקבה. גבעת פוקלונאיה הייתה בעבר אחת מהנקודות הגבוהות ביותר בעיר, כך שהתצפית הפנורמית הנשקפת מכאן היא נפלאה. על הגבעה נמצא פארק הניצחון (Victory Park), שהוקם כאן על מנת להנציח את ניצחונה של רוסיה על נפוליאון בראשית המאה ה-19. בין היתר, תוכלו למצוא בפארק את שער הניצחון החדש, שהועבר לכאן בשנת 1968. במקור, ב-1814, השער הזה נבנה מעץ ומאוחר יותר נבנה מחדש משיש ב-1827. הפארק גם מנציח את הנופלים במלחמת העולם השנייה ואת הנופלים בקרבות נוספים, והינו מן מוזיאון פתוח העוסק בנושאים הקשורים למלחמה. ישנו גם מוזיאון סגור, מוזיאון הניצחון, שבו ניתן לבקר בתשלום.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
ממשיכים לביקור במנזר נובודוויצ’י (Novodevichy Convent). מנזר הנשים הזה, שהינו אחד מהידועים ביותר במוסקבה, שמר על אופיו ועל מבנהו הברוקי מאז המאה ה-17 ועל כן זכה להיכלל ברשימת אתרי המורשת העולמית של רוסיה. בתוך מתחם המנזר תוכלו למצוא מספר מבנים בעלי חשיבות היסטורית, ביניהם קתדראלת סמולנסקי (Smolensky Cathedral), שמאמינים שנבנתה בראשית המאה ה-16. הקתדראלה מוקדשת לגברתנו של הסמולנסקי, מורכבת מחמש כיפות ומעוטרת בציורי פרסקו מרהיבים ואיכותיים ביותר. רוב הכנסיות האחרות שנמצאות במתחם המנזר מתוארכות למאה ה-17.
דמי כניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי רביעי עד שני בין השעות 9:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: מנזר נובודוויצ’י נמצא במרחק כ-5.5 קילומטרים מגבעת פוקלונאיה. הדרך המומלצת ביותר להגיע היא באמצעות מונית. אולם, קיימים כמה קווי אוטובוס שיכולים לקחת אתכם אל קרבת מקום, ביניהם קו 205. מומלץ להיעזר באפליקציית ניווט. משך ההגעה הכולל הוא בין 15 ל-45 דקות.
עושים סיבוב בפארק גורקי (Gorky Park). לאחר הביקור במנזר, עשו את דרככם לפארק גורקי, אחד מהגנים המפורסמים ביותר במוסקבה בפרט וברוסיה בכלל. הפארק הוקם בראשית שנות ה-20, בתקופתו של סטלין, בתור פרויקט קומוניסטי שמטרתו לבטא את אידיאל היופי של השלטון הסובייטי. הפארק נקרא על שם אחד מהסופרים הגדולים של רוסיה, מקסים גורקי, שהיה גם פעיל פוליטי. תוכלו לשוטט להנאתכם על פני השבילים הרבים בפארק ולהירגע מעט לפני שתמשיכו הלאה אל היעדים הבאים במסלול הטיול. בפארק נמצאים גם כמה מבנים היסטוריים, בהם מבנה בית החולים הראשון שנבנה במוסקבה, וכמובן פסלים שונים ומזרקות יפות שמעטרות את הסביבה. אם תגיעו הנה בחורף, אולי תזכו להתרשם מהאגמים הקפואים ואם תרצו, לשכור נעלי החלקה על הקרח ולהתנסות קצת בהחלקה.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-22:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: פארק גורקי נמצא במרחק כ-4.5 קילומטרים ממנזר נובודוויצ’י. כדי להגיע, אתם יכולים להתקדם דרום-מזרחה מהמנזר אל תחנת המטרו Sportivnaya ושם לעלות על קו 1 האדום עד לתחנת Park Kultury. משם, תוכלו להמשיך ברגל מעבר לגשר אל פארק גורקי. אפשרות אחרת היא לקחת מונית. משך ההגעה הכולל הוא בין רבע שעה ל-50 דקות, תלוי באמצעי התחבורה שלכם.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פארק גורקי.
מבקרים במוזיאון לאמנות עכשווית (Garage Museum of Contemporary Art). אחד מהמוסדות המעניינים ביותר שקיימים בפארק גורקי הוא מוזיאון גרג’ לאמנות עכשווית. המוזיאון הזה מכיל אוסף אדיר של יצירות אמנות עכשוויות, מודרניות ואבסטרקטיות, ונחשב לאחד מהמוזיאונים המובילים בתחום הזה במוסקבה.
לפני שאתם מתחילים את הסיור במוזיאון, מומלץ לעצור בבית הקפה של המוזיאון וליהנות מארוחת צהריים משביעה. המחירים בבית הקפה הם סבירים עד יקרים.
דמי הכניסה סבירים. הכניסה בחינם לילדים בני 10 ומטה.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:00-22:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעתיים לשלוש שעות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון גרג’ לאמנות עכשווית.
מקנחים בגלריית טרטיאקוב (Tretyakov Gallery). לקראת סיום יום הטיול השלישי שלכם, עשו את דרככם אל גלריית טרטיאקוב, שנחשבת לאחד מגלריות האמנות המובילות לאמנות הרוסית. חלק גדול מהאוסף של הגלריה, שכולל למעלה מ-180 פריטים, הגיע מסוחר עשיר ממוסקבה. מלבד ציורים מפורסמים, תוכלו למצוא בשטח המקיף את הגלריה מספר פסלים מעניינים. פסלו של פיוטר הגדול, שמתנשא לגובה של 86 מטרים, הוא אחד מהפסלים הגדולים ביותר בעולם שמוצבים בשטח פתוח. חזית בניין הגלריה עוצבה כך שהיא נראית כאילו נלקחה מסיפורי האגדות.
דמי הכניסה סבירים. הכניסה בחינם לבני 18 ומטה.
שעות הפתיחה: ימי ראשון, שלישי ורביעי בין השעות 10:00-18:00, ימי חמישי עד שבת בין השעות 10:00-21:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: גלריית טרטיאקוב נמצאת במרחק כ-3 קילומטרים ממוזיאון גרג’ לאמנות עכשווית. כדי להגיע, אתם יכולים להתקדם ברגל אל תחנת המטרו Oktyabr’skaya ולעלות משם על קו 6 הכתום, שייקח אתכם אל תחנת Tretyakovskaya. משם, המשיכו ברגל מערבה עד שתגיעו אל גלריית טרטיאקוב. אפשרות אחרת היא לקחת מונית. משך ההגעה הכולל הוא בין 20 ל-40 דקות, בהתאם לאמצעי התחבורה שתבחרו.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של גלריית טרטיאקוב.
–
היום הרביעי – נפרדים ממוסקבה
ביום הטיול הרביעי והאחרון שלכם במוסקבה תבקרו בעוד כמה אתרים מעניינים בעיר, ביניהם מוזיאון החלל הרוסי, אחד מהגנים הבוטניים הראשונים בעיר, מוזיאון מכונות המשחק הייחודי וכמובן – מרכז הקניות הגדול בעיר!
מתחילים את הבוקר במוזיאון החלל הרוסי (Memorial Museum of Cosmonautics). במוזיאון הזה תלמדו כל מה שתרצו לדעת על החלל החיצון. המוזיאון נפתח ב-10 באפריל 1981, תאריך שנבחר בקפידה, שכן בדיוק שני עשורים לפני כן הקוסמונאוט הסובייטי, יורי גגארין, הגיע לחלל והיה האדם הראשון שהשלים סיבוב סביב כדור הארץ. במוזיאון תוכלו למצוא למעלה מ-85 אלף פריטים, הקשורים לאסטרונומיה, למסע בחלל, לאסטרופיזיקה, לטכנולוגיה ולעוד דברים נוספים. בין היתר, תוכלו ללמוד כאן על ההישגים הרוסיים בכל הקשור למסע ולחקר החלל במאה ה-20. אם אתם מטיילים עם ילדים, המוזיאון הזה הוא אינטראקטיבי מאד וללא ספק מעודד לחקור.
דמי הכניסה סבירים. בין יוני לאוגוסט ילדים בני 18 ומטה נכנסים בחינם.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד רביעי ושישי בין השעות 10:00-19:00, ימי חמישי ושבת בין השעות 10:00-21:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה וחצי לשלוש שעות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון החלל הרוסי.
ממשיכים לשיטוט באחד מהגנים הבוטניים העתיקים ביותר במוסקבה (Aptekarskiy Ogorod Botanical Garden). הגן הבוטני הזה, שהוקם בשנת 1706 על ידי פיוטר הגדול, נקרא בשם אפטרקסקי אוגורוד, שפירושו “גן המרקחה”. ואכן, במקור, גידלו כאן בעיקר צמחי מרפא. בשנת 1805 הגן עבר לבעלותה של אוניברסיטת מוסקבה. היום, תוכלו למצוא כאן לא רק צמחי מרפא, אלא גם מגוון עצים ופרחים ממינים שונים. בין היתר, תמצאו כאן כמה עצים שהם העתיקים ביותר מסוגם בעולם.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-21:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה וחצי.
המרחק מהנקודה הקודמת: הגן הבוטני נמצא במרחק כ-5.5 קילומטרים ממוזיאון החלל הרוסי. כדי להגיע, אתם יכולים לעלות על תחנת המטרו Novoyasenevskaya ולקחת משם את קו 6 הכתום לתחנת Prospekt Mira. משם אתם יכולים להמשיך ברגל דרומה אל הפתח של הגן הבוטני. משך ההגעה הכולל הוא כ-25 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הגן הבוטני.
לאחר שתסיימו לשוטט בגן הבוטני, אנו ממליצים לכם לעצור באחת מהמסעדות הרבות הסובבות את הגן וליהנות מארוחת צהריים, שתתדלק אתכם להמשך היום.
ממשיכים לביקור במוזיאון למכונות משחק סובייטיות (Museum of Soviet Arcade Machines). המוזיאון הזה הוא מוזיאון אינטראקטיבי פרטי המספר אודות ההיסטוריה של מכונות המשחק וכולל אוסף מרשים של מכונות משחק, שיוצרו בברית המועצות. מכונת המשחק העתיקה ביותר במוזיאון היא “The Battle of the Sea”, שמתוארכת לשנת 1979.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:00-21:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המוזיאון למכונות משחק סובייטיות נמצא במרחק כ-2.5 קילומטרים מהגן הבוטני. כדי להגיע, אנו ממליצים לקחת מונית, שתיקח אתכם אל המוזיאון תוך כ-15 דקות. אפשרויות אחרות כוללות נסיעה באוטובוס או הליכה ברגל, שעשויה לקחת בין 20 ל-30 דקות. מוזיאון נמצא בכתובת ul. Kuznetskiy Most, 12.
מסיימים את הטיול ב… שופינג! אין כמו לסיים את הטיול עם קצת שופינג. אחד ממרכזי הקניות המובילים והגדולים במוסקבה הוא הגום (GUM). הקניון הוקם לראשונה בשנות ה-90 של המאה ה-19, ובאותו הזמן העיצוב הפנימי שלו היה מהמרשימים ביותר באזור. בקניון תוכלו למצוא כ-200 חנויות החל מחנויות בוטיק ועד חנויות רשת בינלאומיות מוכרות, כך שאין ספק שתוכלו להעביר כאן את זמנכם בנעימים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-22:00.
המרחק מהנקודה הקודמת: מרכז הקניות גום נמצא במרחק כקילומטר אחד מהמוזיאון למכונות משחק סובייטיות. כדי להגיע, צאו מהמוזיאון והמשיכו מערבה עד לפנייה השנייה, שם תפנו שמאלה. המשיכו ללכת עד שתחצו את הרחוב הראשי Teatral’nyy Proyezd והמשיכו להתקדם קדומה עד שתראו את הגום (GUM). משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של הגום.
ועכשיו, עמוסי שקיות שופינג, אנו מקווים שתחזרו הביתה שמחים ומרוצים מהטיול שלכם במוסקבה. טיסה נעימה ובטוחה הביתה!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.