מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 7 דקותיוון היא מהארצות היפות באזור, ונמצאת במרחק כשעתיים טיסה בלבד מישראל. עיר הבירה שלה, אתונה, היא מהערים המקסימות ביותר, בעלת היסטוריה עתיקה ומרשימה. גם יום אחד מספיק לטיול באתונה, כך שאתם יכולים לבקר בה בתחילת הטיול או בסופו. הכנו לכם מסלול טיול מומלץ שייקח אתכם דרך מיטב האתרים של העיר – המוזיאונים, המקדשים, שער הניצחון, תיאטראות, מבנים היסטוריים, שכונות יפהפיות ועוד. יש למה לצפות.
רוצים עזרה מקצועית בבניית מסלול טיול מותאם אישית? שלחו לנו מייל לכתובת support@tiulim.net עם פרטים על הטיול שאתם מתכננים ואנחנו נדאג לקשר אתכם למומחים שמתמחים בבניית מסלולים ביוון ובפרט באתונה.
מומלץ לקרוא >> המדריך השלם למטייל באתונה.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
מסלול טיול של יום אחד באתונה
בבוקר
סיור באקרופוליס (The Acropolis)
זוהי האטרקציה הגדולה ביותר של אתונה ואתר מורשת עולמית של אונסק”ו. האקרופוליס, או בשמותיה הנוספים “העיר הגבוהה” (High City) ו-”האבן הקדושה” (Sacred Rock), היא גבעה המשקיפה על העיר וביתו של הסמל המוכר ביותר בעיר, הפרתנון.
אקרופוליס, שהייתה מיושבת מהתקופה הנאוליתית, שימשה כאתר פולחן דתי וכאזור מגורים. רוב הערים היווניות נבנו סביב גבעה או תל מרכזי, מכיוון שמיקום כזה נותן תצפית טובה יותר על הסביבה ומבחינה אסטרטגית, זהו מקום טוב לסגת אליו במקרה של התקפה. מאקרופוליס תוכלו להסתכל אל הים ומטה אל העיר, על השרידים של אגורה העתיקה ועל פלאקה, השוכנת למרגלות הגבעה.
בימי קדם, האקרופוליס הייתה המקום בו התקיים הפסטיבל האתונאי השנתי של פנת’נאייה (Athenian Festival of Panathenaia). לאחר שפלשו הפרסים לאתונה בשנת 480 לפנה”ס, האקרופוליס ומצבות הזיכרון שלה נהרסו. בנייתה מחדש של אקרופוליס התחילה ב-448 לפנה”ס. המבנים שאנו רואים כיום היו עשויים משיש פנטלי. אקרופוליס והמבנים העתיקים שלה מייצגים את שיאה של התרבות, הפילוסופיה והאמנות היוונית.
מה יש לראות באקרופוליס?
- הפרופילאה (Propylaea) – אלה הם השערים המונומנטליים המרשימים העומדים בכניסה לאתר, על ראש הגבעה.
- הפרתנון (Parthenon) – המקדש המרכזי והגדול ביותר מבין מקדשי האקרופוליס, שהוקדש לאלה אתנה, הפטרון של העיר. המקדש נבנה לאחר הניצחון של היוונים על הפרסים. היו לו קישוטים עשירים, פסלים, תבליטים ועבודות אמנות שנעשו על ידי האמנים הגדולים ביותר של אותם הזמנים. הוא בנוי מ-50 עמודים. בעבר, היה לו גג, שנהרס במאה ה-15.
- בית המקדש של אתנה ניקה (Temple of Athena Nike) – בית המקדש של “אתנה של הניצחון” עמד על הביצורים שהגנו על הכניסה למקדש הפנימי. זהו מקדש יווני משנת 424 לפנה”ס והוא בית המקדש העתיק ביותר באקרופוליס. הוא מוכר בעיקר בזכות התבליטים שעל מעקה ניקה. למקדש יש אכסדרה בעלת ארבעה עמודים בחלקה האחורי ובחלקה הקדמי, עם קירות סגורים בצדדים.
- הארכתאון (Erechtheion) – זהו קברו של ארכתאוס, מהמלכים הראשונים של אתונה. דמויות מפוסלות של נשים משמשות כעמודי תמיכה לתקרת המרפסת של המבנה. הדמויות המפוסלות המקוריות נמצאות למטה, בתצוגה במוזיאון אקרופוליס. שימו לב היכן פוסידון הכה בתקרה וברצפה וגרם למעיין לנבוע מהם במסגרת התחרות שלו עם אתנה להחליט על שם מי מהם העיר תיקרא. ליד הקבר עומד עץ זית שנטעה אתנה בתגובה.
בדיוק כמו ביוון העתיקה, אתם אומנם יכולים להתרשם מהמבנים מבחוץ ולהסתובב סביבם, אך אינכם יכולים להיכנס לתוכם. בעבר, המבנים היו צבועים בצבע בהיר מאוד אך במהלך הזמן, איבדו את צבעם ועכשיו מופיעים בצבע השיש הטבעי שלהם.
פרטים טכניים
הכניסה בתשלום. מומלץ לקנות >> כרטיס כניסה משולב לאקרופוליס ולמוזיאון כולל סיור אודיו.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-18:00. בחורף, האתר נסגר בשעה 17:00. יש להגיע לפחות חצי שעה לפני הסגירה.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
איך מגיעים? אם אינכם נמצאים במרחק הליכה, הדרך הנוחה ביותר היא להגיע באמצעות המטרו לתחנת “Acropoli” ומשם ללכת כ-10 דקות ברגל אל האתר.
ביקור במוזיאון אקרופוליס (Acropolis Museum)
לאחר הביקור באקרופוליס, מומלץ לרדת אל מוזיאון אקרופוליס החדש ולראות את הממצאים הארכיאולוגיים שהתגלו באזור. עד המאה ה-17, מבקרים באקרופוליס עוד יכלו לראות את המקדשים, השערים היפים והקברים באקרופוליס בשלמות יחסית. אך, אלה נהרסו על ידי האדם ואסונות טבע. היום, אפשר לראות את השרידים במוזיאון המודרני והחדשני.
מה יש לראות במוזיאון?
- הצצה אל החפירות הארכיאולוגיות שמתחת למוזיאון – בכניסה למוזיאון יש רצפת זכוכית המאפשרת למבקרים להסתכל למטה אל החפירות הארכיאולוגיות של אתונה העתיקה.
- גלריית האקרופוליס הארכאי (Archaic Acropolis Gallery) – כאן תוכלו ללמוד על ההיסטוריה של האקרופוליס בתקופה שלפני 479 לפנה”ס. יש כאן פסלים מרשימים רבים, ביניהם פסלים של נשים, גיבורים ורוכבי סוסים.
- גלריית הפרתנון (Parthenon Gallery) – כאן תוכלו לראות את הפסלים שנלקחו מתוך מבנה הפרתנון. הגלריה מעוצבת בצורה כזו, שבה תרגישו כאילו אתם ממש צועדים בתוך הפרתנון.
פרטיים טכניים
הכניסה בתשלום. הכניסה ללא תשלום לבני 18 ומטה. מומלץ לקנות >> כרטיס כניסה משולב לאקרופוליס ולמוזיאון כולל סיור אודיו.
שעות הפתיחה: מ-1 בנובמבר עד ה-31 במרץ בימים ראשון ושבת בין השעות 9:00-20:00, בימים שני עד חמישי בין השעות 9:00-17:00 ושישי בין השעות 9:00-22:00. מה-1 באפריל עד ה-31 באוקטובר בימים שלישי עד ראשון בין השעות 8:00-20:00, בשני בין השעות 8:00-16:00 ובשישי בין השעות 8:00-22:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
איך מגיעים? צאו מהאקרופוליס דרך השער הדרום-מזרחי ולכו מרחק קצרצר אל המוזיאון, שנמצא ממש על יד.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון האקרופוליס.
צהריים
ארוחת צהריים בפלאקה (Plaka)
לאחר הביקור במוזיאון, הגיע הזמן לחפש מקום לאכול בו צהריים. שכונת הפלאקה היא מהקסומות והיפות ביותר באתונה. למרות שהיא מיועדת לתיירים היום, היא הצליחה לשמר את הקסם והציוריות שלה.
אזור הפלאקה נמצא ממש מצפון למוזיאון אקרופוליס, כך שאתם יכולים להתקדם לכיוון הזה.
אז איפה כדאי לאכול בפלאקה?
- Avocado – אם אתם מחפשים מסעדה מומלצת לצמחונית, עשו את דרככם למסעדת “אבוקדו”. מגישים בה מגוון סלטים, פיצות והמבורגרים עשויים מירקות ופירות. הכתובת: 30 Nikis Street.
- To Kafeneio – מסעדה מסורתית נפלאה שנמצאת ברחוב ציורי של הפלאקה. התפריט כולל מגוון מנות מהמטבח היווני, כולל מנות פתיחה נהדרות. יש גם דגים טעימים מאד. הכתובת: Epicharmou 1.
- 2 Mazi Restaurant – מסעדה יוונית מודרנית, שמנסה להמציא מחדש את הטעמים המסורתיים של יוון. המנות עשויות מחומרי גלם טריים ואיכותיים ומהוות חגיגה לחך. יש בשרים ודגים וגם מנות שמתאימות לצמחוניים. הכתובת: Nikis 48.
סיבוב בפלאקה
אחרי ששבעתם ונהניתם, אתם יכולים להמשיך ליהנות מסיבוב בפלאקה.
הפלאקה היא שכונה למרגלות האקרופוליס שנבנתה על גבי אזורי מגורים עתיקים. כיום, השכונה היא מבוך של סמטאות צרות המעוטרות במבנים יפיפיים המעוצבים בסגנון ניאו-קלאסי. רחוב אדריאנו (Adrianou) חוצה את השכונה ומחלק אותה לפלאקה העליונה ופלאקה התחתונה. תוכלו להסתובב ולעשות שופינג בחנויות השונות או לבקר באתרים השונים ברחבי השכונה.
באזור הפלאקה יש כל מיני אטרקציות ואתרים, שאולי יעניינו אתכם:
- מוזיאון בנאקי לאמנות אסלאמית (Benaki Museum of Islamic Art) – פתוח בימים ראשון, חמישי, שישי ושבת בלבד.
- המוזיאון היהודי של יוון (The Jewish Museum of Greece).
- אגורה הרומית (Roman Agora).
- מגדל הרוחות (Tower of the Winds).
קצת על ההיסטוריה של הפלאקה
פלאקה נבנתה על חלק מחורבות אגורה העתיקה והיא הפכה לרובע הטורקי תחת השלטון העות’מאני, כשהמושל הטורקי התגורר שם. תושבים נטשו את פלאקה במהלך מלחמת העצמאות היוונית (1821-1832) וחזרו ברגע שהוכרזה המדינה היוונית החדשה תחת המלך אוטו (Otto). בסוף המאה ה-19, קהילה ארוונית (אלבנית) גדולה התיישבה במקום ועל שמם כונה הרובע הארבני (Arvanite Quarter). בעקבות שריפה בשנת 1884, חפירות הובילו לגילוי של מספר מבנים רומיים עתיקים. ב1960, הייתה זו מקום הולדתה של מוסיקת ווייב יוונית חדשה ובמהלך שנות ה-70, היא הייתה ידועה בברים ומועדוני הלילה הפרועים שלה, שמאז הוגבלו.
פרטים טכניים
הכניסה ללא תשלום. ישנן אטרקציות בתוך השכונה שהן תשלום.
הפלאקה פתוחה 24 שעות ביממה.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה ו-45 דקות.
אחר הצהריים
עצרו להצטלם עם קשת אדריאנוס (Hadrian’s Arch)
שער הניצחון הזה הוקם במאה ה-2 לכבודו של הקיסר הרומי אדריאנוס. השער נבנה, כנראה, לפני ביקורו של אדריאנוס באתונה בשנת 131-32 לספירה. היא עשויה משיש, נישאת לגובה 18 מטרים ומתפרשת לרוחב של 12.5 מטרים. בחלקה העליון של הכניסה המקושתת, יש עמודים קורינתיים הצמודים לקיר כתבליט. הקשת, או השער, לא הייתה במקור חלק מקיר, אבל בתקופת הכיבוש הטורקי במאה ה-18, היא שימשה כאחד משבעת השערים בחומות ההגנה בפני הפולשים האלבניים.
הקשת נבנתה על דרך עתיקה, שתחילתה במרכז העיר העתיקה, שבה אגורה (Agora) ואקרופוליס, וסיומה באולימפיאון (Olympieion) ודרום מזרח אתונה. הצד המערבי של הקשת נושא את הכתובת: “זוהי אתונה, העיר העתיקה/ הישנה של תזאוס”. בצדה המזרחי, כתובת נוספת אומרת: “זו העיר של אדריאנוס ולא של תזאוס”. בהתבסס על הכתובות, יש המשערים שהקשת נבנתה על הקו שחילק בין אתונה העתיקה ואתונה החדשה של אדריאנוס (Hadrianoupolis). אחרים אומרים שהכתובות מכריזות על אדריאנוס כגיבור החדש של כל אתונה, המחליף של תזאוס.
פרטים טכניים
הכניסה ללא תשלום.
ניתן לגשת לקשת 24 שעות ביממה.
כמה זמן מומלץ לבקר? כרבע שעה.
איך מגיעים? קשת אדריאנוס נמצאת ממזרח לשכונת הפלאקה, בצמוד לכביש EO91. אתם יכולים ללכת ברגל או לקחת מונית. משך ההליכה הוא כ-15 דקות, תלוי במיקום שלכם בפלאקה.
סיימו את הטיול במקדש זאוס האולימפי (Temple of Olympian Zeus)
חלפו על פני שער אדריאנוס ועשו את דרככם ליעד האחרון ליום הטיול שלכם באתונה – מקדש זאוס האולימפי. היה זה המקדש הגדול ביותר שאי פעם נבנה בעולם העתיק, גדול אף יותר מהפרתנון! היום, תוכלו לראות את שרידיו של המבנה המסיבי, שממנו נותרו רק 15 מתוך 104 עמודים נשארו במקומם.
בנייתו החלה ב-515 לפנה”ס והיא הושלמה במאה ה-2, בתקופה הרומית. אך, הבנייה לא הייתה רציפה אלא הופסקה והתחדשה מספר פעמים בעקבות הדחות של השליטים. רק בימיו של הדריאנוס, המבנה הושלם והוקדש לזאוס אולימפיאוס. ממדיו היו 96 מטרים על 40 מטרים!
פרטים טכניים
הכניסה בתשלום.
שעות הפתיחה: מרץ עד אוקטובר בין השעות 8:00-19:00, נובמבר עד פברואר בין השעות 8:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
איך מגיעים? שרידי המקדש נמצאים במרחק כ-50 מטרים בלבד מקשת אדריאנוס, בתוך אזור הגנים.
מלונות מומלצים ליד הפלאקה
יש הרבה מלונות באתונה, אבל אם אתם רוצים להיות קרובים לאתרים המרכזיים בעיר, כדאי לחפש מלונות בקרבת הפלאקה. הנה כמה מלונות מומלצים על פי חוות דעת גולשים:
- Plaka Hotel – מלון חביב שנמצא בלב לבה של אתונה, במרחק הליכה מכל האטרקציות המרכזיות. אומנם החדרים קטנים, אך אם אתם רוצים ליהנות ממיקום מצוין, שירות נעים וארוחת בוקר ללא תשלום – זה מקום מומלץ מאד. קחו בחשבון שאין בריכת שחייה או חדר כושר.
- A77 Suites by Andronis – מלון הממוקם במבנה היסטורי מהמאה ה-19, במרחק הליכה מכל האטרקציות המרכזיות. הסוויטות מפנקות מאד, אךמעבר לכך, אל תצפו ליותר מדי מתקנים במלון.
בניית מסלול בהתאמה אישית
רוצים לקבל עזרה בבניית מסלול הטיול שלכם? לא בטוחים באיזה אטרקציות לבקר, איפה לאכול ואיזה מלון להזמין? בשביל זה יש יועצי טיולים מקצועיים, שמכירים את אתונה כמו את כף ידם ויכולים לעזור לכם בתכנון הטיול. מלאו את הטופס עם כל הפרטים על הטיול שאתם מתכננים ונעשה מאמץ לקשר אתכם ליועץ טיולים מתאים! אפשר גם להשיג אותנו במייל support@tiulim.net.
לסיכום
אתונה היא עיר מקסימה בעלת היסטוריה ארוכת שנים. אם יש לכם רק יום אחד לביקור באתונה, אתם עדיין יכולים להוציא ממנו את המיטב. בקרו באקרופוליס, עשו סיבוב בפלאקה ועצרו להתרשם מהאתרים העתיקים הפזורים ברחבי העיר. שיהיה לכם טיול מהנה!
מקורות שימושיים לתכנון הטיול שלכם
הזמנת טיסה:
השתמשו באתר קיווי כדי למצוא טיסות במחירים משתלמים. המחירים המוצגים באתר הם מחירים סופיים ואין הפנייה לגורם שלישי. בקיווי תוכלו ליהנות מאחריות לאיחורים וביטולים של הטיסות מטעם החברה.
הזמנת לינה:
מומלץ להשתמש באתר בוקינג כדי להזמין מלונות בחו”ל. ככל שמזמינים יותר פעמים דרך בוקינג, כך אתם זוכים להנחות גדולות יותר על הלינה שלכם. מומלץ לבדוק את מחירי הלינה גם באתר Hotelscombined, שמשווה בין מחירי הלינות באתרים השונים.
קבלו >> טריק מיוחד שיכול לחסוך לכם מאות ואפילו אלפי שקלים בהזמנת לינה!
השכרת רכב ותחבורה:
באתונה עצמה אין סיבה לשכור רכב. אם אתם רוצים הסעה פרטית משדה התעופה למלון וחזרה, מומלץ להזמין מונית פרטית דרך קיווי-טקסי.
למי שמתכוון לטייל במקומות נוספים ביוון, יכול להיות שכדאי לשכור רכב. אם כן, מומלץ להשוות מחירים וחברות דרך אתר ההשוואות Qeeq.
הזמנת פעילויות ואטרקציות:
אם אתם רוצים לשלב אטרקציות ופעילויות נוספות בטיול שלכם, מומלץ להזמין דרך האתר המוביל בעולם בתחום הפעילויות – Viator. הפעילויות אומנם באנגלית, אך יש מבחר עצום ורובן באיכות גבוהה מאד.
ספרים ומפות:
Bookdeposity הוא אתר מומלץ לרכישת ספרים ומפות טיולים ביוון בשפה האנגלית במחירים זולים עם משלוח חינם.
ואל תשכחו ביטוח נסיעות! אנו ממליצים לקרוא אודות ביטוח נסיעות לחו”ל לפני שאתם מזמינים.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.