מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
מסלול הטיול מותאם למשפחה בת שש נפשות במגוון גילאים – 3 מבוגרים בגילאי 40 + שני בני נוער וילדה קטנה. לאחר העברת שאלון ושיחות שגרמו לי להכיר את המשפחה טוב יותר – נקבע שלד המסלול, אשר עבר מספר שינויים עד שהתקבל כפי שהוא. המסלול שנקבע נגזר ממקומות בהם שאפה המשפחה להיות, ומ”עוגנים” בהם הם חייבים היו להיות במקומות מסוימים . ההמלצות לבתי המלון נלקחו הן מידע אישי (אורלנדו) והן מהמלצות שהופיעו באתרים מובילים והסתברו בסופו של דבר, כולן, כמוצלחות.
כתבה וערכה סיגל ריקלין: יועצת טיולים, מרצה בבית ספר לתיירות
מידע חיוני למשפחה המטיילת בארצות הברית:
אשרות:
ישראלים זקוקים לאשרה מיוחדת על מנת להיכנס לארה”ב. עליכם להיערך מבעוד מועד ולוודא כי לכולכם יש אשרות (ויזה).
דרכון: כל נוסע חייב להצטייד בדרכון בר תוקף לפחות שישה חודשים מיום הכניסה המיועדת למדינה. כדי לבקש דרכון חדש, עליך למלא טופס בקשה רשמי, לצרף שתי תמונות, להציג תעודת זהות ואת דרכונך הישן, לתת דוגמאות חתימה ולשלם אגרה.
המוציא דרכון חדש צריך להתייצב אישית במשרד הפנים, אך אם אתה מבקש רק לחדש את דרכונך, ניתן לעשות זאת באמצעות אתר האינטרנט של משרד הפנים והדרכון ישלח לביתך.
לכל ילד חייב להיות דרכון בתוקף. שימו לב שתמונת הילד בדרכון אכן תואמת לאיך שהוא נראה כיום. אם לא כן, יש לחדש את הדרכון!
במקרה של אובדן/ גנבה של מסמך נסיעה, יש לפנות באופן אישי לשגרירות ישראל במדינת היעד לצורך הנפקת מסמך נסיעה חדש. (פרטי השגרירות מפורטים בחוברת זו).
על פי תקנות משרד הפנים, במקרה של אובדן דרכון תנפיק השגרירות תעודת מעבר לישראלים, אשר תוקפה לשנה, או תעודת מעבר חד פעמית לשיבה ארצה בלבד התקפה לשבעה ימים. יש להדגיש כי תעודת המעבר מצריכה אשרת כניסה לכל המדינות!
המסמכים הדרושים:אישור על הגשת התלונה במשטרה מקומית,2 תמונות פספורט, כסף (במטבע מקומי) להנפקת מסמך הנסיעה החדש, טפסי בקשה להנפקת מסמך נסיעה חדש (להורדה מאתר האינטרנט של משרד החוץ או להשגה בשגרירות).
מסמכים מומלצים נוספים: צילום מסמך הנסיעה האבוד/גנוב. מסמך הנסיעה החדש יהיה מוכן בהתאם ללוח הזמנים של השגרירות ויימסר אישית למבקש.
משקל המזוודות: ניתן לכל נוסע להביא לבטן המטוס מזוודה אחת, במשקל 23 ק”ג, כשגודלה של כל מזוודה לא יעלה על 158 ס”מ (זה ענקי!). מומלץ כמובן לכתוב את השם והכתובת על כל מזוודה באותיות גדולות וברורות, כולל מספר טלפון ומייל אבל לא בעברית!
תיקי הנשיאה למטוס: יש המון דגש על בטיחות בטיסות לארה”ב וצריך להקפיד על כל החוקים והכללים: לכל אדם מותר לקחת למטוס תיק אחד בגודל שלא יעלה על 114 ס”מ + פריט אישי אחד כמו – מחשב נייד, מטריה, מעיל, מצלמה ועוד.
ביטחון: ביקור בארה”ב ובקנדה אינו מוגדר כבעל סיכון מיוחד, אולם יש להתייחס לאזהרות מסע המתפרסמות מידי פעם בעיתונות. ככלל ובמיוחד כישראלים, רצוי לא להתבלט במיוחד ולא ליצור מצב בו תסומנו כמטרות. ארגוני טרור פועלים גם בשטח ארה”ב, וחבל לספק להם עבודה. מבחינת אריזה ויציאה מהארץ, רצוי לסמן את המזוודות רק בשם ולא להוסיף כתובת מלאה (במיוחד להימנע מלכתוב “ישראל”), יש להימנע מלקבל מתנות או חפצים להעברה לחו”ל מכל גורם.
מומלץ להצטייד בצילום של הדרכון ואז, אם ניתן להשאירו בכספת במלון, להסתובב בערים ללא דרכון (רק עם הצילום) וכסף בכמות הנחוצה בלבד. אפשרות נוספת היא לשלוח לכתובת Gmail סריקה של כל המסמכים ואז ניתן להוריד ולהדפיס אותם בכל מקום בעולם.
מחלה או פציעה: ניתן לקבל מנציגות ישראל הקרובה ביותר רשימה של רופאים ובתי חולים במקום. כמו כן יעמוד הנציג הקונסולרי בקשר עם החולה או הפצוע ועם משפחתו בישראל. בפירוט המסלול אציין מרכזים רפואיים לאורכו.
פטירת אזרח ישראלי בחו”ל: ניתן לקבל מנציגות ישראל סיוע לוגיסטי בסידורי העברת הארון ארצה.
מספרי חירום:
אם נתקלים בבעיה כלשהי או שאבדו הדרכונים חס וחלילה או כל דבר אחר:
משטרה – 911
שיחות בינלאומיות: מחייגים 011 ואז את קידומת המדינה
בוסטון: הקונסוליה הישראלית: Tel:(617) 535-0201
כתובת : 20 Park Plaza,
Boston, MA02116
ניו יורק: הקונסוליה הישראלית
טלפון: 1-212-4995400
כתובת: השדרה השנייה מס’ 800
שגרירות ישראל בוושינגטון:
כתובת: 3514 International Dr. WashingtonDC
מספר טלפון: 1-202-364-5500+
מספר פקס: 1-202-364-5607+
דוא”ל: info@washington.mfa.gov.il
ימי ושעות פעילות: שני- שישי 09:30- 13:00
אתר אינטרנט: www.israelemb.org
אין קונסוליה באורלנדו.
–
אוכל:
רשתות מזון פופולאריות במזרח ארה”ב:
–
Uno Chicago grill
רשת מסעדות נחמדות בהן אפשר לאכול אוכל שאיננו רק המבורגר וצ`יפס (שכמובן כלולים גם הם בתפריט…). המסעדה מציעה שלל ארוחות (בעיקר ערב או צהריים) טובות מאד: סלטים, מרקים, פסטות, דגים, עוף, בשר, ופיצות מצויינות שנאפות במקום. מנות הדג / בשר / עוף מגיעות עם בחירה של שתי תוספות (ביניהן: ירקות בתנור, פירה, אורז מלא עם חמוציות ועוד) ולרוב גם עם לחמניה טריה וטעימה הנאפית במקום. גם ההמבורגר של המסעדה עשוי היטב, מבשר טוב ועסיסי בדרגת עשייה המותאמת לבקשת הלקוח, ועם צ`יפס טריים ונימוחים.
–
Five Guys
אם כבר מחליטים ללכת על המבורגר, ועדיין רוצים לאכול בשר טוב עשוי כמו שצריך, גם אם זה ברשת של מזון מהיר, אחת האופציות הטובות היא Five Guys : קציצה עשויה מבשר אמיתי וטוב, חתוך במקום. צ`יפס טריים, עשויים מתפוחי אדמה. הרבה קלוריות, אבל לפחות טעים…
0
Five Napkin
עוד רשת המבורגרים מעולה ומשובחת, שסניפיה פרושים בעיקר בניו יורק ועוד שני סניפים בבוסטון ומיאמי. רשת המסעדות הזו יותר יומרנית (ויקרה) היא יותר “מסעדה” ולכן ניתן למצוא בה המבורגרים מיוחדים ויותר “גורמה” יחד עם מנות אחרות לאו דווקא המבורגר. גם צמחוניות ודיאטטיות.
–
Olive Garden
רשת מסעדות איטלקיות. סלטים, בשר, עוף ודגים עם תוספות, מיני פסטות ועוד.
–
Chipotle
Chipotle מציעים תפריט מקסיקני די מצומצם, אבל טעים!
התפריט כולל: בוריטו / טאקו / קערה, בשר / עוף / ירקות, עם אורז לבן / חום, סלסה (בטווח של חריפות עדינה עד חריף מאד), שמנת, גואקאמולי, גבינה וירקות.
האוכל מוכן מחומרים אורגאניים בלבד, ומוכן טרי במקום.
–
Dunkin Donuts
אין נפילות עם דנקין דונטס – מהיר, טעים, לא רעיל וזול.
–
Cracker Barrel
את השלט הצהוב והגבוה של Cracker Barrel לא תפספסו מהכביש המהיר. המסעדות מלוות לרוב בחנות הנמצאת בכניסה לממכר מתנות, כלי בית וכל מיני פיצ`פקעס. רשת המסעדות מתרפקת על “אמריקה הישנה והטובה” כשכולם עוד היו חוואים פשוטים. על הקירות תלויים תמונות ואביזרים מימים עברו. התפריט מאד אמריקאי. תמיד יגישו לכם עם המנה מיני מאפים טריים שנאפים במקום: מאפינס תירס ולחמניות טריות קטנות.
ארוחות מצוינות – דעתי האישית (יאיר בר זוהר)
–
Jonny Rockets
רשת המבורגריות אמריקאיות למהדרין, המעוצבות בסגנון שנות ה – 50 (עם מכשיר לבחירת שירים על השולחן, דלפק ארוך מנירוסטה עם כיסאות עגולים לאורכו, מלצרים בסינרים וכובעים לבנים ומוסיקה אמריקאית סטייל שנות ה 50-60. התפריט אינו מומלץ לסופרי קלוריות. המבורגרים ומטוגנים מכל הסוגים. המבורגרים וצ`יפס עשויים לעילא ולעילא, ולמהדרין: ניתן ללוות את הארוחה במילקשייק חלומי, בכוסות נירוסטה כמו פעם.
–
Cold Stone Creamery
רשת גלידריות, עם הגלידה הכי מדהימה. בוחרים טעמים, אחר כך בוחרים “דברים” שרוצים שיהיו בפנים (מבחר אינסופי: פצפוצי שוקולד, עשרות סוגי סוכריות, פאדג`, פירורי עוגיות ועוד ועוד ועוד חטאים) …את כל זה המוכר מערבב בשיטה מיוחדת
http://www.coldstonecreamery.com
–
Cinnabon
רשת של עוגיות קינמון וקפה. עוגות קינמון טריות, חמות, מריחות למרחוק, רכות ונימוחות, עם רוטב מתוק בזוק מעליהן. כוס קפה טוב, והחיים נראים פתאום יפים… הרשת פרושה ברחבי הקניונים בארה”ב, וגם ב Rest area`s שעל אם הכבישים המהירים.
–
Sweet Frog – Premium frozen yogurt
מדובר בפרוזן יוגורט טעים ..
—
שלוש רשתות נוספות:
The cheesecake factory
PF Changs
outback
מסלול הטיול מותאם למשפחה בת שש נפשות במגוון גילאים – 3 מבוגרים בגילאי 40 + שני בני נוער וילדה קטנה. לאחר העברת שאלון ושיחות שגרמו לי להכיר את המשפחה טוב יותר – נקבע שלד המסלול, אשר עבר מספר שינויים עד שהתקבל כפי שהוא. המסלול שנקבע נגזר ממקומות שבהם שאפה המשפחה להיות, ומ”עוגנים” בהם הם חייבים היו להיות במקומות מסוימים. ההמלצות לבתי המלון נלקחו הן מידע אישי (אורלנדו) והן מהמלצות שהופיעו באתרים מובילים והסתברו בסופו של דבר, כולן, כמוצלחות.
–
פירוט מסלול לפי ימים
–
יום 1– נחיתה ונסיעה לכיוון ניו הייבן:
הגעה לנמל התעופה ניוארק, בשעות אחר הצהריים. לאחר עמדת ההגירה וביקורת הדרכונים נכנסים לניו יורק.
שדה התעופה ניוארק נמצא בניו ג’רסי. בין הטרמינלים יש Air Train המקשרת ביניהם ללא עלות.
טיפים לכניסה לארה”ב: אנשי ההגירה לא נחמדים בלשון המעטה. צריך להיות מאד קורקטיים איתם. לא להתבדח, לענות על כל השאלות שהם שואלים ברצינות, להעביר אליהם את הטפסים שמולאו על ידיכם במטוס. כשישאלו מה מטרת הביקור – להגיד – טיול (Pleasure). כשישאלו כמה זמן – להגיד – לחודש (צריך להגיד זמן מוגדר).
אסור שיהיו בתיק מאכלים מכל סוג שהוא!
לאחר ההגירה ואיסוף המזוודות (פשוט לעקוב אחרי השלטים ואחרי זרם האנשים) יוצאים לטרמינל.
–
זהו, מתחילים בטיול
–
עקבו אחר השילוט לאזור השכרת הרכב (קרוב לטרמינל A) ולאחר תהליך ההשכרה התחילו בנסיעה לכיוון Niantic. נסיעה שאורכה כ – 130 מייל – כשלוש שעות נסיעה.
לינה: Sleep Inn & Suites, Niantic בכתובת: 5 King Arthur Drive, Niantic, Connecticut, 06357
יום 2: ניופורט – קייפ קוד – פלימות’ – בוסטון
היעד הבא של הנסיעה הוא: ניופורט. המרחק הוא 62 מייל – כשעה ו 25 ד’ נסיעה. נסיעה דרך החוף על מנת לראות נוף.
ניופורט ממוקמת בקצה הדרומי של האי הגדול במפרץ נראגנסט, כ-50 ק”מ מדרום לפרובינדס, העיר הגדולה של רוד-איילנד. היא הוקמה ב-1639, והעובדה שתושביה חרתו על דגלם את ערכי החירות הדתית והסובלנות החברתית משכה אליה מהגרים נרדפים רבים מאירופה, ביניהם קווייקרים, בפטיסטים וכמובן יהודים. אלא שדווקא בעיר הסובלנית הזאת התנהל מסחר ער בעבדים שהובאו מאפריקה.
בניופורט נותרו לא מעט בתים היסטוריים שמעידים על חיי העושר והרווחה של התושבים במאות הקודמות. העיר המשיכה לשגשג גם בתחילת המאה ה-20, ורק המשבר הכלכלי של 1929 קטע את החגיגה זמנית.
היום ניופורט היא עיר תיירות תוססת והמכה של בעלי יאכטות ושחקני טניס. באזור הנמל האווירה של ימים עברו.
בניופורט מומלץ להסתובב ברגל. כדאי להצטייד לפני כן בחומר הדרכה ובמפות, אותם ניתן לקבל במרכז המבקרים הגדול בשדרות אמריקה- קאפ 23. לרשות התיירים עומדים כאן, במרכז גייטוויי, אוטובוסים ללא תשלום הנעים בין אתרי העיר ומרכזי הקניות באזור. ויש כאלה הרבה.
שימו לב – החניה ברחבי העיר בחינם אבל – מותר לחנות עד שעתיים בכל מקום. פקח עובר ומסמן בגיר על גלגלי המכונית. שימו לב לכך ושנו מקום אם יש צורך.
ממליצה לכם לעשות סיור רגלי בטיילת שלאורך החוף, לבקר בפארק בהריסון אבניו ולצפות ממנו על הנמל, אם זה מעניין אתכם אז לבקר במוזיאון היאכטות הנמצא בפארק ולאחר מכן לטייל בנמל עצמו, הפתוח לתיירים וניתן לשוטט ברציפים ולהתפעל מהתותחים והביצורים הימיים הגדולים ביותר של אמריקה במאה ה-19.
קהילת ניופורט היתה במאה ה-18 אחת משתי הקהילות היהודיות המשגשגות בצפון אמריקה, לצידה של קהילת ניו-יורק. רבים מבניה היו יבואנים וסוחרים מצליחים ונמנו עם עשירי העיר. ברחוב טורו 85 נמצא בית-הכנסת העתיק ביותר בארה”ב, שהוא היחיד ששרד את התקופה הקולוניאלית הבריטית. המקום נבנה ב-1763 על-ידי הארכיטקט פטר הריסון והמבנה נחשב לדוגמה מובהקת של סגנון הבנייה ששלט במאה ה-18. בבית-הכנסת מוצג העתק של מכתב ששלח הנשיא הראשון, ג’ורג וושינגטון, לקהילה היהודית. סיורים מתקיימים במקום כל יום, חוץ מאשר בשישי ושבת. בית הקברות היהודי של קהילת ניופורט, העתיק עוד יותר (מ-1677) שוכן באותו רחוב לא הרחק מבית-הכנסת.
סך הזמן שתקדישו לניופורט – בין שעתיים לשלוש שעות.
ארוחת צהריים: מסעדה מומלצת היא: Corner Café בכתובת: 110 Brodway, Newport, RI 02840-2750. מסעדה אמריקנית המגישה ארוחות צהריים., אירית, פורטוגזית.
מסעדת התוכי האדום ברח’ תמז’. מסעדה אמריקאית טיפוסית עם מנות גדולות ולא יקרה.
מסעדה נוספת: Pour Jugement 32 Broadway – פאב, מנות גדולות, ישיבה על כיסאות גדולים ולא יקר.
צאו מניופורט לא יאוחר מהשעה 13:30!
החלטתם לוותר על קייפ קוד ולהמשיך ישר לפלימות’. משאירה את הכתוב למקרה שתשנו את דעתכם!
לאחר הסיור בניופורט אנחנו ממשיכים בנסיעה לקייפ קוד. המרחק הוא 98 מייל – כשעתיים נסיעה אולם הנסיעה בדרך נוף ויתכן שתארך זמן רב יותר – תלוי בכם!
קייפ קוד (Cape Cod) ממוקם במרכז אזור ניו אינגלנד, והוכרז בשנות השישים כ”חוף לאומי”, כך שלא ניתן לבנות על קו החוף שלו. לכן, בתי המלון, בתי התושבים והעסקים השונים, ממוקמים הרחק מהחופים וניתן ליהנות באין מפריע מהנוף הקסום של האוקיינוס. עונת השיא היא בחודשי הקיץ (יוני עד תחילת ספטמבר). אני מקוה שב 11/9 – יהיה פחות עומס באזור.
בקייפ קוד קיימות אטרקציות ואתרים המומלצים לביקור: שמורות טבע, חופים, מגדלורים, מוזיאונים, עיירות ומסלולי גולף. קיים כביש מרכזי אחד שחוצה אותו – כביש 6, אשר בשלב מסוים מתפצל גם ל-6 A. תוכלו להתמצא ולהסתדר בקלות וקיים שילוט לכל מוקדי העניין השונים.
מפעל הצ’יפס המקומי
מפעל הצ’יפס המקומי (Cape Cod Potato Chip Factory) בקייפ קוד מייצר את שקיות הטוגנים הפופולאריות באמריקה. במפעל מתקיימים סיורים עצמאיים ללא תשלום, בימים שני-שישי, בין השעות 09:00-17:00. חנות המפעל נסגרת בשעה 16:00.
הפארק הלאומי קייפ קוד
הפארק הלאומי קייפ קוד (Cape Cod National Seashore) – רוב שטחו הצפוני של קייפ קוד הוא פארק חופי, עם דיונות וצמחיה חופית, ביצות, אגמים וחופים ארוכים ונפלאים, הפונים מערבה ומזרחה וקיימים עשרות שבילי הליכה ביניהם. בחלק מהחופים תוכלו לרחוץ, אם זה במהלך העונה.
אתר אינטרנט: www.nps.gov/caco/index.htm. – תוכלו לטייל מעט ולראות את הנוף.
מגדלורים
במרכז קייפ קוד מומלץ לבקר בחוף Coast Guard ובמגדלור .Nauset אם אתם חובבי מגדלורים, מומלץ לבקר ב”שלוש האחיות” – שלושה מגדלורים שיצאו מכלל שימוש והוצבו בקרחת יער קטנה, הסמוכה לחוף. כמו כן, כדאי לבקר במגדלור,Highland הידוע גם בתור מגדלור קייפ קוד. זהו מגדלור פעיל הממוקם ב ,North Truro שבצפון-מזרח הקייפ. בשנת 1996, במבצע הנדסי מורכב, המגדלור נעקר ממקומו והועתק כ-150 מטרים אחורה. זאת, בשל שחיקה של המצוק, אשר איימה להפיל אותו, בסופו של דבר, לאוקיינוס. אתר אינטרנט: www.capecodlight.org.
לאורך הקייפ, קיימים מספר מרכזי מבקרים, שישמחו להמליץ לכם על מסלולי טיול ואתרים שכדאי לבקר בהם. אתר אינטרנט:www.capecodchamber.org.
לאחר שתמצו את האזור, תתחילו את הדרך לבוסטון דרך פלימות’.
אם לא נסעתם לקייפ קוד סעו ישר מניופורט לפלימות’. המרחק לפלימות’ מניופורט הוא 57 מייל לערך – כשעה ורבע נסיעה.
פלימות’ היא עיר נמל, בה התיישבו המתיישבים הראשונים, שהגיעו עם אוניית המייפלאואר ב 1620. במקום יש כפר אנגלי משוחזר בו מתקבלת התחושה שחוזרים אחורה בזמן. תושבי הכפר, כולם שחקנים שולטים בפרטי החיים במאה ה- 17. הסיור בכפר חופשי והמבקרים מוזמנים להיכנס לבתים ולהפריע לתושבים “בשגרה”.
בצמוד לכפר האנגלי – הכל באותו מתחם הליכה – שוכנת שמורת האינדיאנים משבט ואמפאנואג. (Wampanoag) בשמורה “חיים” אינדיאנים כפי שחיו האינדיאנים שפגשו תושבי פלימות’ אז, בתחילת שנות העשרים של המאה ה-17. אפשר לשאול אותם על שיטות בניית טיפי, גידול תירס, תרופות ואמצעי ריפוי וכדומה.
במרחק 10 ד’ נסיעה ניתן לבקר באוניית המייפלאואר. זהו שחזור מדויק של ספינת המייפלאואר שנשאה את המתיישבים הראשונים. כדאי לסייר בתאים הקטנים, לראות את שקי המזון וחביות העץ ולשאול על הסחורות שהספינה נהגה להעביר. גם כאן עומדים הכן שחקנים לבושים כיורדי ים ובפיהם סיפורי אלף לילה ולילה על הפלגות על פני ימים סוערים.
מיקום: Plymouth Plantation, 137 Warren Avenue, Plymouth, MA: כחמישה קילומטרים צפונה ממרכז פלימות’.
הגעה לספינה: מפלימות’ פלנטיישן יוצאים מהחניה לפי השילוט לכביש A3. בשערי המוזיאון פונים לכביש A3 צפון וממשיכים כחמישה קילומטרים. פונים ימינה לרחוב Water ונוסעים בו עד למול מספר 74. המייפלאואר II עוגנת ב-State Pier.
פתוח: מ-22 במרס ועד 30 בנובמבר, יום-יום 17:00-9:30.
דמי כניסה: כרטיס משולב לשני האתרים: מבוגר – 28 דולר; ותיק (בני 62 ומעלה, יש להציג תעודה מזהה) – 25 דולר; ילד (6-12) – 18 דולר; כרטיס משפחתי לזוג ועד ארבעה ילדים (בגילאי 6-17) – 110 דולר. רק לכפר האנגלי: מבוגר – 24 דולר; ותיק – 22 דולר; ילד – 22 דולר. רק למייפלאואר: מבוגר – 10 דולר; ותיק – 9 דולר; ילד – 7 דולר.
טלפון: 1.508.746.1622+לאתר.
–
מפלימות’ נוסעים למקום הלינה בבוסטון – מרחק של כ- 43 מייל – 53 ד’ עד המלון
לינה: Boston Hotel Buckminster, 645 Beacon Street, Fenway Kenmore, Boston, MA 02215.
ניתן לאכול ארוחת ערב בדרך. כתלות בשעת ההגעה תוכלו אולי לצאת בערב לסיבוב הכרות עם העיר. מקום מומלץ לאכול: ממליצה לנסוע לכיכר הארוורד ולאכול שם באחת המסעדות. מסעדה מומלצת היא: The Border cafe בית קפה שמח וסטודנטיאלי בכיכר הרווארד. כאן מוצע תפריט טקס-מקס ובו מנות זולות, טובות וגדולות. כדאי להזמין את הנאצ`וס המוזרמים לשולחן ללא הפסקה ואת הפאהיטס.
- כתובת: 32 Church St, קיימברידג`
- שעות פעילות: ב`-ה` 11:00-24:45, ו`-ש` 11:00-01:45, א` 12:00-12:45
יום 3: בוסטון
אז אתם בבוסטון! קצת על העיר:
בוסטון היא בירתה של מדינת מסצ’וסטס שבארצות הברית והעיר הגדולה ביותר בה. העיר, ששוכנת לחופה המזרחי של ארצות הברית, היא הגדולה שבערי ניו אינגלנד ומהווה את המרכז הכלכלי והתרבותי של האזור כולו. בשנת 2008 התגוררו בעיר כ-620,000 תושבים, ובמטרופולין בוסטון-קמבריד’ג-קווינסי הסובב את העיר (המטרופולין ה-11 ברשימת המטרופולינים הגדולים בארצות הברית) מתגוררים כ-4.5 מיליון תושבים. תושבי בוסטון מכונים “בוסטוניאנים” (Bostonians). בוסטון היתה בעבר עיר נמל ועד שנת 1755 הגדולה ביותר בארצות הברית. אתרי המאורעות ההיסטוריים הרבים, הקשורים קשר הדוק עם מלחמת המהפכה, נשמרו עד היום ואפשר לראות אותם לאורך “נתיב החירות” שבדאונטאון.
את היום מומלץ להתחיל בסיור באוטובוס אמפיבי הנקרא: “הברווז של בוסטון” BOSTON ,DUCK TOURS הנוסע הן ביבשה והן בנהר. הסיור עובר לאורך אתריה העיקריים של העיר ונמשך כשעה וחצי. http://www.bostonducktours.com. במהלך הסיור תקבלו סקירה הומוריסטית (המלווה בשלל בדיחות) על ההיסטוריה של העיר והאתרים על פניהם תחלפו. הסיור יוצא מחזית בניין “פרודנשיאל” PRUDENTIAL שהוא הבניין השני בגובהו בעיר. ביום בהיר כדאי לערוך תצפית על הנוף מהקומה ה- 52 של הבניין.
עם סיום הסיור הגיעו לבוסטון קומון (Boston common). זהו הגן הציבורי הגדול ביותר במדינת מסצ’וסטס והותיק בארה”ב. הוקם ב 1634 ומאז שימש למטרות שונות ומגוונות: מחנה הצבא הבריטי בזמן המהפיכה באמצע המאה ה-18, מקום מרעה לעדרי בקר במאה ה-19. מאוחר יותר הוסב הפארק לרווחת הציבור ובשטחו התקיימו עצרות חשובות, בהן נאמו דמויות גדולות בהיסטוריה העולמית, כגון ד”ר מרטין לות`ר קינג והאפיפיור יוחנן פאולוס השני. בשטח הפארק ישנם אתרים שונים, כגון: מזרקת ברואר (Brewer Fountain) המרשימה, בית קברות, בו טמונים לוחמים אמריקאיים ובריטים רבים, מקרב באנקר היל בשנת 1775 ועוד. טיילו בשטח הפארק, התהלכו בין השבילים והעצים ודמיינו כיצד השתנה המקום בין המאורעות שבעברו. הבוסטון קומון הוא תחנת היציאה לפרידום טרייל – נתיב החירות. מיקום: מרכז הדאון טאון, בין רחוב Fremont במערב ורחוב Charles במזרח.
זהו מסלול הליכה בן 4 ק”מ, בו תוכלו להכיר 16 מבנים חשובים בהיסטוריה של העיר. המסלול יוצא מהבוסטון קומון והוא נמשך אל תוך הדאון טאון ואז אל הנורת` אנד (North End) ומסתיימת באנדרטה לזכר הנופלים בקרב באנקר היל אשר בצ`ארלסטאון . (Charlestown). ניתן להשיג מפה של המסלול במרכזי המידע לתיירים, שאחד מהם מצוי בבוסטון קומון. ניתן בקלות לעקוב אחר המסלול, שכן הוא מסומן בפס אדום לאורך מדרכות הרחובות. במפה קיים הסבר על כל אחד מהמבנים והאתרים לאורך המסלול. אתם יכולים להתעכב או לדלג כאוות נפשכם ומידת העניין.
משם המשיכו אל ה – Faneuil Hall בניין הלבנים הזה נבנה בשנת 1742 ויועד בתחילה לשמש כשוק ומקום מפגש חברתי לתושבי העיר. בהמשך המאה ה-18 הפך המקום לאתר בו נישאו נאומים חוצבי להבות של מנהיגים חשובים בהיסטוריה האמריקאית, לפני קבלת עצמאות ארה”ב. כיום, משמש המבנה כמרכז קניות ותרבות. תוכלו לעצור בשוק Quincy לאכול משהו קל.
תוכלו להמשיך בטיול ולבקר בספינה ובמוזיאון של מסיבת התה של בוסטון. בספינה ניתן לראות תצוגה המתייחסת לתעשיית התה, לטעום ספל תה ואף להזדהות עם המתיישבים של פעם על ידי הטלת גושי תה למים. כתובת CONGRESS STREET BRIDGE
קישור לאתר: http://www.bostonteapartyship.com/ כניסה בתשלום.
–
את המשך היום תוכלו לבלות באחת מבין 2 האפשרויות הבאות: (או להתפצל על פי תחומי עניין)
–
המרכז לאמנות מודרנית (Institute of Contemporary Art): מאז הקמתו בשנת 1936, הפך מוזיאון זה לחוד החנית של זירת האמנות בבוסטון. במוזיאון הוצגו לאורך השנים תערוכות קבועות ומתחלפות של אמנים ושמות דגולים בעולם האמנות בת זמננו, בהם פיקאסו, אנדי וורהול ועוד. עד שנת 2006 שכן המוזיאון באזור באק ביי, אז עבר למשכנו החדש והמעוצב באזור הנמל. מלבד היותו מבנה ארכיטקטוני מיוחד, זהו גם מבנה התרבות הראשון שנבנה בעיר במאה החולפת. במתחם מצויים גם תיאטראות, אולמות קולנוע, מסעדות ועוד.
- כתובת: 100 Northern Avenue
- שעות פתיחה: ג`-ד` 10:00-17:00, ה`-ו` 10:00-21:00, ש`-א` 10:00-17:00
- מחיר: מבוגר 12$, גמלאים וסטודנטים 10$, חינם לילדים מתחת לגיל 17.
- אתר אינטרנט: www.icaboston.org או באתר www.boston.com
פארק המדע (Science Park)
מוזיאון המדע: (Museum of Science) מוזיאון המדע הזה מציג כ-500 פריטים ומוצגים אינטראקטיביים, שמטרתם לגרום למבקרים ללמוד יותר על עולם המדע, תוך חוויה מהנה. המוזיאון מציג תערוכות מתחלפות מרתקות, שיעשירו את הדימיון ואת הדעת. לצד כל אלו, כולל המוזיאון גם אטרקציות נוספות כגון קולנוע IMAX ענק, פלנטריום, גן חיות ועוד.
כתובת: פארק המדע (Science Park)
שעות פתיחה: כל יום, למעט יום ו`. 09:00-17:00. יש להתעדכן בזמני התצוגות המיוחדות ושאר האטרקציות במוזיאון.
מחיר: מחיר כניסה רגיל למבוגר 19$, גמלאי 17$, ילדים (3-11) 16$. ישנן חבילות הכוללות גם כניסה לתערוכות המיוחדות ועוד. מחירים באתר האינטרנט.
אתר אינטרנט: www.mos.org
איכלו ארוחת ערב וחזרו למלון למנוחה ואגירת כוחות ליום המחר!
יום 4: בוסטון – אקווריום – שייט לוויתנים
את הבוקר נתחיל ב אקוואריום ניו אינגלנד (New England Aquarium): האקוואריום של בוסטון נחשב לאחד המובילים בתחומו בכל העולם. האקוואריום, שנפתח ב-1969, שם לו למטרה להציג את העולם התת ימי, לתרום לשימורו ולחנך את הדורות הבאים למודעות. ניתן לצפות בשלל דגים ויונקים מימיים: אריות וכלבי ים, פינגווינים, כרישים, מיני דגים שונים ועוד. כמו כן, הקומפלקס כולל גם קולנוע IMAX, בו מוקרנים סרטי תלת מימד בנושאים ימיים שונים, מהם ניתן ללמוד וגם ליהנות מחוויה ויזואלית. בנוסף, מציע האקוואריום לצאת לשיט צפיה בלוויתנים. השייט יוצא ב 10:00 בבוקר. הצטרפו לשייט זה ולאחר מכן סיירו באקווריום.
קישור לאתר מהיציאה לשייט: Boston Whale Watching Cruise
תוכלו להגיע לאקוואריום עם הרכב. יש מקום חניה.
השייט נמשך כ- 3 שעות.
לאחר מכן, תוכלו לחזור לרחוב Newbury ולאכול ארוחת צהריים בקפה Stephanies, מוסד מקומי ידוע. אחרי ארוחת הצהריים, תוכלו להמשיך לקניות או לצפות בעוברים ושבים במקום. מאוחר יותר תוכלו להמשיך ל Skywalk – לתצפית של 360 מעלות על בוסטון.
אם מזג האויר לא יאפשר יציאה לשייט, התחילו את היום באקווריום ולאחר מכן:
מהאקווריום לכיכר הארוורד: בילוי בקיימברידג’ וביקור בשתי האוניברסיטאות החשובות – הארוורד ו MIT אפשר לשוטט בין הקמפוסים העתיקים ולהתרשם מיופיים. לסיום (תלוי בשעה ואם יש עוד כוח) אני ממליצה לצאת (אם לא ביקרתם בערב הראשון) לכיכר הארוורד Harvard Square: זוהי כיכר מקסימה ושוקקת חיים, בלב העיר האוניברסיטאית. כאן תמצאו שלל חנויות מותגים ובוטיקים מעניינים, מסעדות טובות, בתי קפה נחמדים, מוזיקת רחוב נעימה והופעות רחוב מדליקות.
צאו לדרך לכיוון Concord, New Hampshire.
לינה: Best Western Concord Inn and Suites, כתובת: 97 Hall Street, Concord, NH 03301
משך הנסיעה 67 מייל שעה ו 11 ד’.
יום 5: ניו המפשייר – ההרים הלבנים
ביום זה נצא בכביש 93 לכיוון צפון אל עבר ההרים הלבנים. אזור ההרים הלבנים הוא יעד פופולארי גם בקיץ וגם בחורף (בעיקר עבור חובבי הסקי והטיולים הרגליים) ומקום עם נוף מרשים מאוד, שאת שמו קיבל בזכות פסגות ההרים המושלגות. ההרים הלבנים חלק מהרי האפלצ’ים הבנויים כשרשרת הרים, העוברת לאורך מזרח ארצות הברית ושביל האפלצ’ים עובר בהם. גולת הכותרת היא Mount Washington המתנשא לגובה 1917 מטרים והוא הפסגה הגבוהה ביותר בצפון מזרח ארה”ב. ניתן לעלות להר בכביש (פרטי) או ברכבת שנעה על גלגלי שיניים (Cog Railway). הבוחרים בכביש יכולים לעלות (בתשלום) במכוניתם הפרטית או להשתמש בשרות ההסעות של הפארק.
סעו בכביש 93 עד Lincoln המצויה בלב האזור. מרחק הנסיעה הוא: 131 מייל – כשעתיים וחצי.
באזור לינקולן פנו ימינה לכביש העובר בתוך הפארק עובר כביש 112, שחלק ממנו נושא את השם המשונה .Kancamagus Highway המעבר בכביש חופשי, אולם מי שרוצה לעצור לאורך הדרך מחויב בתשלום (כחמישה דולר למכונית ליום) ואכן – שווה לעצור. לאורך 34 מייל פזורים אתרים רבים: גשר מקורה, אגם, מפל, מסלולי הליכה והמון עצים (שלכת). כולם מפורטים במפה שתקבלו בעת התשלום. שווה להצטייד במים וצידה לדרך ולנוע בנחת מאתר לאתר. אפשר לבלות שם יום שלם, ואפילו יותר. בכל מקום מוצבים שלטי אזהרה מפני התנגשות באייל הקורא (Moose) – אותה חיה גדולה בעלת קרניים ענקיות.
אני מעריכה את הבילוי במקום בשעתיים בערך, עם עצירות קצרות. תלוי כמובן בכם.
תגיעו ל Conway ופנו לכביש 302. באזור יש גם מרכז קניות ענק! מאות חנויות מפעל ממוקמות ב-North Conway לאורך כביש 302 וביניהן מגרשי חניה, בתי מלון ומסעדות. החנויות מפוזרות לאורך מספר ק”מ כך שאם רוצים לקנות משהו כדאי לבדוק מראש מה ואיפה. כביש זה יוביל אתכם להר וושינגטון ואז תוכלו להחליט האם לטפס עליו (נוסעים למעלה עם הרכב ולא ברגל!!) או לא לפי תנאי מז”א והראות. לפני שעולים להר, חשוב לברר את תנאי מזג האוויר למעלה וכן לוודא שיש ראות סבירה. ההר מושך אליו מבקרים רבים והתורים בכניסה עשויים להיות ארוכים מאד. במיוחד שזה סופשבוע (יום שבת). אם יש זמן, המשיכו ל – Franconia Notch זהו נקיק סלע שנוצר במשך עשרות אלפי שנים ויש בו מסלול הליכה מהנה. במזג אוויר יפה מומלץ לטפס בקרונית להר קאנון (Cannon). אתר אינטרנט: www.newhampshire.com
השלימו את הסיבוב ושובו ללינה באזור לינקולן.
לינה: Mount Coolidge Motel בכתובת: 386 US Route 3, Lincoln
יום 6: טיול בדרך לאלף האיים
נקום מוקדם וניסע מערבה לכיוון אגם שאמפליין, כשהיעד הוא העיר ברלינגטון ממנה ניקח מעבורת לכיוון Ausable Chasm. – הכניסו את היעד ל GPS.
לאורך הדרך ניסע לכיוון בירת ורמונט מונפלייה (Montpelier), ניתן להתאוורר ולטייל טיפה ברחוב הראשי שעובר ליד קפיטול המדינה, בעל כיפת הזהב. משך הנסיעה הוא שעה ו 40 ד’ לערך, מרחק של 67 מייל.
העיירה הבאה במסלול היא ווטרברי (Waterbury), נסיעה של כ 12 ד’ מערבה, בה נמצא מפעל הגלידות של בן אנד ג’ריס. הסיור במפעל כולל צפייה בסרטון על המקום ואורך כחצי שעה. במהלכו ניתן לראות את תהליך ייצור הגלידה ובסופו מקבלים כדור גלידה. לשיקולכם – אם להיכנס. המפעל פתוח 7 ימים בשבוע מ 09:00 עד 19:00 ומתקיימים סיורים גם בשבת.
אתר : http://www.benjerry.com/scoop-shops/factory-tours
יש סיור ביום ראשון אבל בגלל שלא מייצרים גלידות אז אין טעם להיכנס
סעו אל העיר Burlington, על שפת אגם שמפליין. המרחק הוא 28 מייל, כ- 30 ד’ נסיעה.
תוכלו לשוטט מעט במדרחוב ואז קחו מעבורת וחצו את האגם למדינת ניו יורק (אתר המעבורות:www.ferries.com). השיט אורך כ-25 דקות לכיוון port kent ולאחריו ניסע ל- Ausable Chasm, על כביש 303 שם נראה את מפלי הקשת (Rainbow Falls) . הכניסה עולה כ-10 דולר לאדם ועבור כ-10 דולר נוספים ניתן לעשות ראפטינג. מדובר במסלול נופי רגוע, בו רואים את זרימת הנחל. לקראת סוף המסלול, ניתן לרדת לרפטינג, שהוא למעשה שיט רגוע, יחסית. בסוף המסלול מופעלים שאטלים (חינמיים) המחזירים למרכז המבקרים, בקרבת המפלים. ניתן להמתין לאלו שעושים ראפטינג בסוף המסלול או במרכז המבקרים. אתר האינטרנט: http://www.ausablechasm.com/. משך זמן הרפטינג לא מצוין, מניחה שלא יותר מחצי שעה.
נמשיך ל- Mt Whiteface נסיעה של 32 מייל – שעה.
בדרך נעצור ב-High Falls Gorge שנמצאים כעשרה ק”מ מההר. אפשר לטייל במקום ולהתרשם מהנקיק ומהמפלים. העלייה להר עולה כ-10 דולר לרכב ועוד כ-6 דולר לכל נוסע הנמצא בו, ואין ספק שהדבר משתלם, שכן הנופים אשר במעלה ההר עוצרי נשימה. לפסגת ההר אפשר להגיע בעזרת מעלית חינמית, שחצובה בתוך ההר או בטיפוס ברגל על מדרגות. מומלץ להגיע למקום לפני השעה 16:00, שכן ב-16:30 בערך מתחילים להוריד אנשים מהפסגה ועד השעה 16:45, יש לעזוב את המתחם עם כלי הרכב. נסיעה של כשלוש שעות וחצי, ללינה באזור אלף האיים.
לינה: בקלייטון: West Winds בכתובת: 38267 NYS Route 12E, Clayton, NY 13624
לסיכום יום זה – ארוך וגדוש חוויות. אם תצאו בסביבות 08:00 תספיקו הכל. אם לא, ניתן לותר על – Mt Whiteface . מגיעים מאוחר לקלייטון.
יום 7: אלף האיים, איתקה
בבוקר נצא לשייט בין האיים. אלף האיים (Thousend Islands) הם בעצם קבוצה של כ-1700 איים הממוקמים בתעלת סנט לורנס (St. Lawrence) המחברת בין אגם אונטריו לבין האוקיינוס האטלנטי ומהווה גבול טבעי בין מחוז אונטריו בקנדה לבין מדינה ניו יורק בארצות הברית. בין האיים יש כאלו בגודל של סלע ואפילו איים בגודל של כפר שלם, אולם על מרבית האיים ניתן להקים רק בית אחד עם חצר קטנה. ליד כל בית יש סירה או שתיים ומוסך לסירה. מרבית ההפלגות יוצאות מהעיירה Alexandria Bay, מהצד האמריקאי החל מהשעה 10:00. תוכלו לבחור בין שייט שאורך שעתיים וחצי לבין שייט שאורך שעה ומספק בהחלט וקיימת גם אפשרות לשכור סירת מנוע ולשוט לבד.
בחברת Uncle Sam יש שייט ארוך שמתחיל ב 10:00 ושייט קצר המתחיל ב 11:30. שייט קצר הוא מספק ולכן תוכלו להחליט אם לקחת את הבוקר קצת יותר רגוע ולהגיע אליו. הרי אתמול היה יום ארוך..
במהלך השייט אפשר להתרשם מהאחוזות הגדולות שנבנו על האיים ולשמוע את והמדריך מספר סיפורים על המליונרים שבנו כאן את בתיהם. לאחר השייט ניסע כשעתיים וחצי דרומה לעיירה איתקה . (Ithaca)
לפני ההגעה ניתן לבקר במפל ,Taughannock שנמצא כ-15 ק”מ צפונית לאיתקה. לא חובה!
איתקה יושבת בקצה התחתון של אגם קיוגה, הארוך מכל 11 אגמי האצבעות Finger Lakes. אגמים צרים וארוכים אלו נמתחים נמתחים מצפון לדרום ונוצרו בעקבות נסיגת הקרחונים בתקופת הקרח.
מדרום לעיר נמצאים מפלי חלב החמאה, (Buttermilk Falls) אשר ממוקמים בכניסה לשמורת טבע ממנה ניתן לצאת למספר רב של מסלולי הליכה, בעלות של 8 דולר לרכב. נחנה בחניה העליונה ונצא לתצפית על המפל המרהיב, מאות מטרים ממנו. בשלב זה, ניתן ללכת למקום הלינה ולהתמקם. אחר הצהריים נצא לביקור באוניברסיטת קורנל (Cornell University). נטייל בקמפוס היפה ונתרשם מהמפלים המדהימים שבמרכזו. נמשיך לאורך הנהר עד שנגיע לחניה ברחוב .Willard Way מטרים ספורים משם ניתן לראות את מפלי איתקה (Ithaca Falls). מכאן ניסע לטייל קצת בעיר, במדרחוב Common וברחובות Cayuga ו-Seneca ארוחת ערב ונחזור למלון.
לינה: Hampton Inn Ithaca בכתובת: 337 Elmira Road, Ithaca (New York), NY 14850
יום 8: ניאגרה פולס – צד אמריקאי ומעבר ללילה בצד קנדי
היעד הבא הוא מפלי הניאגרה. נסיעה של 165 מייל שתמשך כ- 3 שעות. מכיוון שמגיעים מן הצד האמריקאי, נראה קודם צד זה ולאחר מכן נחצה את הגבול אל הצד הקנדי (היפה יותר).
מפלי הניאגרה הם שני מפלים אדירים הנמצאים בנהר הניאגרה, המהווה את הגבול בין מדינת ניו יורק, ארה”ב לאונטריו בקנדה.
המפלים האמריקנים נמצאים בצידו האמריקאי של הגבול וזורמים בהם רק כעשרה אחוז מכלל המים במפלים. גובהם: 55 מטרים ורוחבם 330 מטרים. מימין למפלים האמריקנים יש מפל קטן יותר שהופרד מהמפלים האמריקנים ע”י כוחות הטבע ושמו: מפל ההינומה, Bridal Veil Falls. בין שני החלקים של המפלים האמריקנים מפריד אי העיזים .Goat Island
המפלים הקנדים נקראים מפלי הפרסה והם ממוקמים בצידו הקנדי של הגבול. גובהם 52 מטרים ורוחבו 750 מטרים. המסה האדירה של מים הזורמת במפלי הפרסה מעניקה להם צבע ירוק.
העומק הממוצע של המים בתחתית המפלים הוא 52 מטרים, כעומק המים בנהר. המים מגיעים למפלי הניאגרה מארבעה מתוך חמשת האגמים הגדולים. מהמפלים המים זורמים במורד נהר ניאגרה, נשפכים לאגם אונטריו, משם לאורך נהר St. Lawrence ולבסוף לאוקיאנוס האטלנטי. הפרש הגבהים בין אגם ארי (שהוא האגם הקרוב ביותר למפלים) לאגם אונטריו אליו נשפכים המפלים הוא 99 מטרים, כאשר כמחצית מהבדלי הגובה נגרם ע”י המפלים עצמם.
–
הצד האמריקאי:
שימו לב – ככל שתירצו להחנות את הרכב קרוב יותר למפלים כך עלות החניה גבוהה יותר. לכן אני ממליצה להחנות טיפה רחוק ולעלות על אוטובוס שנקרא “We Go” ולנסוע ולחזור איתו. שימו לב, יש מספר מסלולים. http://www.wegoniagarafalls.com/
נקודת התצפית הטובה ביותר על המפלים מהצד האמריקאי היא מגדל “פרוספקט פויינט” Prospect Point. מעין בליטת סלע שמעליה מגדל המתנשא לגובה 85 מטרים מעל המפלים. מראש המגדל תצפית מרהיבה על כל המפלים והוא פתוח כל ימות השנה. (בקיץ: 8-23 ובחורף: 10-22). הכניסה בתשלום. מהמגדל יורדות מעליות אל הערוץ לגובה המים, אל מעגן ספינות המעבורת “עלמת הערפל”. אל תיקחו את הספינה בצד זה אלא בצד הקנדי.
אי העיזים נמצא בין שני המפלים. אפשר להגיע אליו ברכבות מיניאטוריות או בהליכה רגלית על גשר. מעליות מוליכות אל מערת הרוחות Cave of the Wind. מקבלים לפני הכניסה למערה כובע ומעיל פלסטיק ומגפיים מיוחדות ונכנסים דרך מנהרות תת קרקעיות אל המפלים (דמי הכניסה כוללים את השימוש בציוד). המנהרות מובילות לאורך כ- 200 מטרים אל מישורי התצפית, שם רואים ומרגישים את המפלים העצומים ורואים את הקשת הססגונית הנוצרת. מנהרות אחרות מובילות אל מאחורי הקלעים של מסך המים.
הזמנת סיורים, כרטיסי הנחות, מדריכי טיולים, מסעדות, תחבורה ועוד בניאגרה פולס , במחירים מוזלים <לחץ כאן
–
בצד הקנדי:
צד זה מרשים יותר ולכן, לאחר שתתרשמו מהצד האמריקאי, חצו את הגבול ועברו לצד הקנדי. כאן ניתן לראות את המפלים מכל זווית ומכל כיוון: ממגדלי תצפית, ממערות בתחתית המפל, מסירות, מרכבל ומראש המפלים.
חוויה מיוחדת במינה היא לראות את המפלים מוארים בלילה, ולכן, אתם תלונו בצד זה של המפלים כדי לחזות במחזה.
ארוחה:
המלצות על מסעדה יוונית בשם: Koutouki ברחוב : 5745 Ferry Street Niagara Falls, ON. טלפון (905) 354-6776:
Keg– מסעדה המצויה ליד המפלים, במלון of Embassy Suites Hotel בקומה 9 וניתן להשקיף ממנה על המפלים.
מסעדת RiverSide – מסעדת אכול כפי יכולתך.
לינה: Blue Moon Motel בצד הקנדי. כתובת: 8445 Lundy’s Lane, Niagara Falls (Ontario), L2H 1H5
–
יום 9: ניאגרה פולס – צד קנדי ונסיעה לכיוון הרשי
הזמנת שירותי תיירות סיורים, כרטיסי הנחות, מדריכי טיולים, מסעדות, תחבורה ועוד בניאגרה פולס קנדי <לחץ כאן
את היום תתחילו בשייט אל המפלים עם: עלמת הערפל Maid of the Mist.
הסירה המקורית של “עלמת הערפל” הושקה כבר בשנת 1846 כסירת מעבורת החוצות את נהר הניאגרה מתחת למפלים. הן העבירו נוסעים, דואר ומטענים. הספינה היתה מגושמת למדי, אך יכלה להעביר מרכבה וארבעה סוסים. לאחר שבשנת 1848 הוקם הגשר התלוי הראשון מעל הנהר, החלו להשתמש בסירות כספינות טיול, המתקרבות ככל האפשר למפלים, מה שממשיך עד היום. מגמה תיירותית זו פרחה ושגשגה ובשנת 1854 נבנתה הספינה השנייה. זו אחת האטרקציות העתיקות ביותר בצפון אמריקה.
מאז נבנו ספינות רבות (11 במספר) ו”עלמת הערפל” נבחרת מדי שנה כאטרקציה מספר אחת של מפלי הניאגרה. הספינה החדשה ביותר נבנתה בשנת 1997, היא בעלת סיפון כפול ויכולה להכיל עד 600 נוסעים בכל הפלגה. העליה לספינה מהצד הקנדי היא ליד CLIFTON HILL ממעלית: Maid of the Mist Plaza . מספר הטלפון בצד הקנדי: 905-358-5781.
הסירות יוצאות מדי 15 דקות משני צדי הנהר. הן פועלות החל מה- 4 במאי ועד ה- 24 באוקטובר. שעות הפעילות משתנות בהתאם לעונה. בקיץ הן פועלות בין השעות 9 בבוקר ועד 19:45 בערב. משך ההפלגה כחצי שעה.
בעלייה לסירה מקבלים מעיל גשם ארוך, מכיוון שההפלגה היא חוויה מרטיבה למדי. הסירה מפליגה לבסיס המפל האמריקאי ומפל הפרסה הקנדי.
שעון הפרחים:
זהו אחד מסמלי העיר, הידועה בגניה הרבים. הוא נבנה בשנת 1950 בהשראת שעון הפרחים שבאדינבורו, סקוטלנד, ונחשב לאחד משעוני הפרחים הגדולים בעולם. קוטרו: 12.2 מטרים. הפרחים בשעון מוחלפים פעמיים בעונה. בכל פעם נשתלים בו כ- 15,000 שתילים. באביב נשתלות בשעון סיגליות. השעון תוכנן, נשתל ומתוחזק ע”י אגודת ניאגרה פארק Niagara Park Commission. השעון ממוקם כ- 2.5 קילומטרים צפונית לגנים הבוטניים של ניאגרה.
דברים נוספים שניתן לעשות בצד הקנדי לפני שמתחילים בדרך הארוכה לכיוון הרשי: (לא חובה)
יש שני מגדלי תצפית: מגדל “סקאילון” Skylon Tower ומגדל מינולטה.
גובהו של מגדל סקאילון 235 מטרים והוא הגבוה מבין שני המגדלים. מגיעים למרפסות התצפית, אחת חיצונית ואחת פנימית במעליות זכוכית. במרומי המגדל מסעדה מסתובבת ממנה נשקף נוף מרהיב. מספר הטלפון הוא: 905-356-2651.
מגדל מינולטה הוא הותיק יותר, נבנה בשנת 1962 אך שופץ לאחרונה. גובהו כ- 160 מטרים ולו רחבת תצפית פנימית ובמרומי המגדל מסעדה בשם: Pinnacle Restaurant.בתחתית המגדל קומפלקס חנויות. העלייה לשני המגדלים בתשלום.
“גשר הקשת” Rainbow Bridge חוצה את נהר הניאגרה ומפריד בין ארה”ב וקנדה. נשקף ממנו נוף פנורמי של המפלים. בימי שמש ניתן לראות קשת גדולה דרך הרסס של מי המפלים.
אטרקציה מומלצת נוספת היא “המסע מאחורי המפלים” Journey Behind the Falls” . יורדים במעליות החצובות בסלע מרחבת “סלע השולחן” Table Rock House, עוברים במנהרות באורך של 46 מטרים אל שתי נקודות תצפית ייחודיות: האחת מאחורי מפלי הפרסה והשנייה לצד המפלים. המחיר כולל מעילי גשם להגנה מפני רסס המים העז. פתוח כל ימות השנה.
Great Gorge Adventure הוא מקום נוסף בו ניתן לרדת במעליות ומנהרות את רחבת תצפית, ממנה ניתן לראות את אזור המערבולות Whirlpool Rapids. ניתן ללכת בסמוך לנהר הסוער בטיילת בשם: Whitewater Boardwalk שאורכה 305 מטרים. המעליות נמצאות במרחק של 3.2 ק”מ במורד הנהר מהמפלים.
מי שעדיין לא נרטב מספיק יכול לנסות לשוט בספינת מנוע מהירה בשם: Whirlpool Jet המפליגה במים הסוערים של נהר הניאגרה עד לאזור המערבולות הסוער במיוחד. גם כאן כמובן מקבלים מעילי גשם אך נרטבים כהוגן.
חוויה יבשה יותר היא לצפות בסרט IMAX תלת מימדי על מסך ענק בגובה 6 קומות המתאר את עלילות הגבורה של אנשים שונים במפלים, אסונות ונפלאות המפלים לאורך ההיסטוריה. בסמוך מוזיאון קטן בשם: The Daredevil Adventure ובו מוצגים הקשורים לאנשים שניסו לעבור את המפלים. פתוח כל ימות השנה. הכניסה למוזיאון כלולה בכרטיס הכניסה לסרט.
חוויה יקרה יותר, אך מרשימה במיוחד היא טיסה במסוק מעל המפלים והנהר – אם בא לכם!
חוצים חזרה את הגבול ומתחילים לנסוע לכיוון דרום נסיעה של 217 מייל – כ 3 שעות ו 50 ד’ נסיעה ארוכה.
לינה: Fairfield Inn and Suites by Marriott, Williamsport בכתובת: 104 Maynard Street, Williamsport, Pennsylvania, PA 17701
יום 10: הרשי – לנקסטר – מפעל הארלי דייוידסון – וושינגטון
המשיכו בנסיעה מויליאמספורט להרשי. מרחק של 98 מייל, כשעתיים נסיעה.
תבקרו בעיר הרשי במפעל השוקולד ובסיור בו.
הרשי, עיר השוקולד, הוקמה בעקבות מפעל השוקולד הידוע. עולם הרשי – הוא מתחם ענק ובו פעילויות, מייצגים וחנות שוקולד ומזכרות המנציחים את המפעל והטעם. הסיור הוא חינם אך בסוף הסיור המתבצע בקרוניות, מגיעים אל חנות ענק של ממתקי הרשי (הסיור חינם). עבור הילדים הקטנים הקימו שלוחת אריזה של נשיקות הרשי שבסופה ניתן לרכוש את הקופסה ולקבל תעודת עובד.
ליד הרשי וורלד נמצא גם פארק שעשועים ענק עם רכבות הרי אולם מכיון שתגיעו לאורלנדו ולרכבות ההרים הרבות בפארקים, אתם יכולים לוותר על פארק זה. – חייבת לציין שלטעמי האישי זה נחמד – לא יותר מזה.
המשיכו בדרככם לכיוון לנקסטר – אזור האיימיש – 28 מייל, 40 ד’ נסיעה.
לנקסטר היא עיר לא מעניינת במיוחד אבל בסביבתה נמצא מוקד ההתיישבות של האיימיש – Pennsylvania Dutch Country. זהו אזור חקלאי פורה מאד. רוב יישובי הכת מצויים לאורך הכבישים 30 ו – 283 (מדרום ללנקסטר). בחלק מהישובים כמו: Bird In Hand ניתן לסייר במרכבה Aaron & Jessicas Buggi Rides – (717)768-8828 במהלך הסיור מקבלים הסברים על ההסטוריה, אורח החיים, החינוך, הנישואים ועוד. ממש ליד טיולי הכרכרות נמצא Experience Theater The Amish בו ניתן לראות מייצג מולטי מדיה (עשוי טוב) המציג את ההתלבטות של נער האיימיש הצריך לבחור בין חיי האיימיש לחיים המודרניים. בקהילת האיימיש יש לנערים אפשרות בחירה בגיל 17-16 בין חיי האיימיש לחיים בחוץ. באותו מתחם נמצא בית חווה איימיש (The Amish Country Homstead) – בית לדוגמה ובו רהיטים וציוד המשקפים את סגנון חייהם של בני האיימיש.
לאחר הביקור במקום תוכלו לנסוע מרחק של 27 מייל לכיוון מערב (כ- 35 ד’) ליורק York לסיור במפעל הארלי דייוידסון.
סיורים מתקיימים בימים ב’- ו’ בשעות: 09:00 עד 14:00
מקוה שתספיקו! לשיקולכם אם לותר על משהו ביום זה על מנת להספיק את הסיור במפעל.
בסופו של יום תגיעו לבית המלון בוושינגטון.
מלנקסטר לוושינגטון: 122 מייל 2.5 נסיעה.
כתובת: Courtyard Washington, DC/U.S. Capitol בכתובת: 1325 2nd Street NE, Washington, DC, 20002
יום 11: וושינגטון – לאורך המול, מוזיאונים (נתון לשינוי – תלוי בכרטיסי הכניסה למוזיאון השואה)
קצת על העיר:
ווֹשִׁינְגְּטוֹן D.C היא עיר הבירה של ארצות הברית. העיר הוקמה ב-16 ביולי 1790. היא נקראת על שמו של נשיאה הראשון של ארצות הברית, ג’ורג’ וושינגטון, וצמד האותיות DC מיצגות את המחוז השיפוטי בו היא נמצאת (District of Columbia).
העיר ממוקמת על גדתו הצפונית של נהר הפוטומאק, היא גובלת במדינת וירג’יניה בדרום-מערב, ובמדינת מרילנד מצדדיה האחרים. בעיר מתגוררים כ-601 אלף תושבים; אך במהלך שבוע העבודה עולה אוכלוסייתה על מיליון תושבים, המגיעים אליה מהפרברים שמסביבה. באזור המטרופוליטני של וושינגטון מתגוררים כ-5.4 מיליון תושבים, מה שהופך אותו לאזור המטרופוליטני השמיני בגודלו בארצות הברית.
מרכזן של כל שלוש רשויות הממשל הפדרלי של ארצות הברית ממוקמים בוושינגטון: הרשות המחוקקת (הקפיטול), הרשות המבצעת (הבית הלבן), והרשות השופטת (בית המשפט העליון של ארצות הברית) כמו גם מוזיאונים ומונומנטים לאומיים רבים. וושינגטון די. סי. מארחת כ-172 שגרירויות זרות, וכמו כן גם את הבנק העולמי, קרן המטבע הבינלאומית, מטה FBI, ומטה נאס”א.
ביום זה אני מציעה טיול לאורך המול, שיתחיל בגבעת הקפיטול וימשיך לאורכו. ה”מול” היא השדרה הגדולה של עיר הבירה, מחברת את גבעת הקפיטול עם אנדרטת הזיכרון של לינקולן לאורך כשלושה וחצי ק”מ, וברוחב 120 מטרים משתרעים משטחי ירק נרחבים ובריכות נוי. ריכשו מפת עיר מפורטת והתחילו בטיול.
–
זה יום שישי ועדיין עובדים אז תיתכנה בעיות חניה ולכן כדאי אולי להשתמש בתחבורה ציבורית על מנת להגיע.
תחבורה ציבורית בעיר:
מטרו: הרכבת התחתית של וושינגטון היא אחת המתקדמות בעולם. שירות המטרו כולל חמישה קווים, החוצים את העיר ומגיעים אל מיטב האטרקציות שלה. אפשר לרכוש כרטיסים מוטענים בכל סכום, וכמו כן כרטיסים יומיים ושבועיים. כרטיס ה- SmarTrip® מאפשר שימוש כולל באוטובוסים ובמטרו.
שעות פעילות המטרו: ב` – ה` – בין 24:00 – 05:00, ו` – 03:00 – 05:00, שבת – 03:00 – 07:00, א` – 24:00-07:00.
מחיר: מחירי הנסיעה במטרו משתנים בהתאם לשעות היום ולמרחק הנסיעה: במהלך השבוע, בין השעות 09:30 – 05:00 ו- 19:00 – 15:00 המחירים נעים בין 1.65 דולר ל- 4.5 דולר, בשאר שעות היום הם נעים בין 1.35 דולר – 2.35 דולר. ילדים עד גיל 4 נוסעים חינם ופנסיונרים מעל גיל 65 משלמים חצי מחיר.
אתר התחבורה הציבורית של וושינגטון: www.wmata.com
הסירקיולייטור (Circulator) הוא שירות אוטובוסים, שמפעיל שלושה קווים, העוברים במוקדי עניין שונים בעיר: הקו הצהוב נוסע ממזרח למערב, מג`ורג`טאון עד ליוניון סטיישן, הקו האדום נוסע מצפון לדרום, לאורך 7 th Street NW והקו הסגול נוסע סביב אזור ה- Mall ועוצר בגלריות ובמוזיאונים השונים. האוטובוסים פועלים מדי יום בין השעות 07:00-21:00 ויוצאים מדי 10 דקות. הקו הסגול פועל בסופי שבוע בלבד בין השעות 10:00 – 18:00.
אתר אינטרנט: www.dccirculator.com
אוטובוסים: רשות התחבורה הציבורית של ווישינגטון מפעילה רשת רחבה של קווי אוטובוס, הנקראת MetroBus. קווי האוטובוס מגיעים בדרך כלל לאותם אזורים, שאינם מכוסים על ידי קווי המטרו. בוושינגטון רבתי פועלים מאות אוטובוסים, המתפעלים 338 קווים. בימות השבוע שעות הפעילות הן בין 24:00 – 05:30 ובסופי שבוע בין 03:00 – 05:30.
הזמנת סיורים, כרטיסי הנחות, מדריכי טיולים, מסעדות, תחבורה ועוד בוושינגטון הבירה, במחירים מוזלים <לחץ כאן
–
מהמלון תוכלו לקחת את המטרו בקו האדום לכיוון SHADY GROVE ולרדת בתחנת union station. משם מרחק הליכה קצר לגבעת הקפיטול.
–
גבעת הקפיטול Capitol Hill
הקפיטול United States Capitol
מקום מושב בית הנבחרים האמריקני, בו מתכנסים הסנאט (Senate) והקונגרס (Congress). את בניין הקפיטול ניתן לראות כמעט מכל נקודה בעיר. כשהחל האדריכל הצרפתי ל’אנפן לשרטט את התוכניות הראשונות הוא התרשם ש”גבעת ג’נקינס” (כיום “גבעת הקפיטול”) היא מעין “כן המחכה שיציבו עליו מצבת זיכרון”. אמנם וושינגטון הניח את אבן הפינה בשנת 1793, אבל הכן נאלץ לחכות עוד כ-150 שנים שבהן עבר תוספות, שינויי-תוכניות ושריפות, עד אשר הוקם עליו המבנה שאנו מכירים היום.
פתוח כל יום בין השעות 9:30-16:30. הכניסה חופשית. הכתובת: רחוב 1 בין שדרת קונסטיטיושן ושדרת אינדפנדס.
–
ספריית הקונגרס The Congress Library
שלושה מבנים נהדרים בסגנון הרנסנס האיטלקי, מאחסנים את הספרייה הגדולה והעשירה ביותר בעולם. בתחילה היא תוכננה לשמש רק את אנשי הקונגרס, אבל היום היא משרתת גם את הציבור הרחב. יש בה 80 מיליון פריטים ב-470 שפות, ובהם 33 מיליון כתבי-יד, 3.6 מיליון מפות, תצלומים, סרטים ומוסיקה; 7000פריטים נוספים מצטרפים מדי יום. בית תומס ג’פרסון נפתח ב-1897 ונמצא מול הקפיטול.
פתוח בימים שני עד שישי בין השעות 9:00-21:00; בימים שבת וראשון בין השעות 9:30-18:00. הכניסה חופשית.
הכתובת: רחוב 1 בין רחוב קפיטול מזרח ורחוב SE, B. טל’: 5458-707 (202).
הגן הבוטני Botanical Gardens
פשוט מקסים.
פתוח כל יום בין השעות 10:00-17:00; ובקיץ עד 21:00. הכניסה חופשית. הכתובת: רחוב 1 ושדרת מרילנד, לרגלי גבעת הקפיטול. גם גן חיות יש בוושינגטון הנקרא רוק קריק פארק (Rock Creek). פתוח כל יום בין השעות 9:00-18:00. הכניסה חופשית.
המשך טיול לאורך המול
המוזיאון הלאומי לתעופה וחלל National Air and Space Museum
הגדול מבין המוזיאונים הסמית’סונים והמרתק שבהם. רחב וגבוה, עם תצוגות של כלי טיס למיניהם.
בקומה השנייה יש פלנטאריום משוכלל.
פתוח כל יום 10:00-17:30. הכניסה חופשית. הסרטים בתשלום. מומלץ, לא להחמיץ הכתובת: שדרת אינדפנדנס בין רחוב 4 לרחוב 7, SW.
https://youtu.be/JP8T5jvtgzY
מבין כל מוזיאוני הסמית’סוניאנס – אם בא לכם להיכנס למוזיאון נוסף, אני ממליצה לכם על:
הגלריה הלאומית לאומנות National Gallery of Art:
במבנה מרשים ועצום זה, העשוי כולו שיש, מצוי אחד האוספים המובחרים ביותר של האומנות המערבית מכל התקופות. המוזיאון מורכב משני בניינים שהם יצירת אומנות בפני עצמן. במוזיאון מוצגות מיטב יצירותיהם של גדולי הציירים: ליאונרדו דה וינצ’י, פיקאסו, רמבראנט, רנואר ורפאל. המבנה המערבי מכיל בעיקר יצירות אירופאיות מהמאה ה- 13 ועד המאה ה- 20 ובבניין המזרחי מוצגות יצירות אומנות מודרנית של אומנים אירופאים ואמריקאים. במוזיאון גם תצוגת פסלים מעניינת. המוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 10:00-17:00 (ביום ראשון עד השעה 18:00) וגם אליו הכניסה חינם. הוא משתרע לאורך שדרת קונסטיטיושן על פני מספר רחובות בין רחוב 3 לרחוב 7 N.W. טלפון: 202-737-4215. http://www.nga.gov/
הבית הלבן The White House
כנראה הבית ההיסטורי ביותר בארצות-הברית. אמנם ג’ורג’ וושינגטון מעולם לא ישן בו, אבל כל הנשיאים שבאו אחריו עשו כן. זהו מקום המושב הרשמי של ראש המדינה מאז שנת 1800. במלחמת האזרחים נשרף הבית חלקית, וכדי להעלים את עובדת השריפה, סיידו אותו, ומאז הוא נקרא “הבית הלבן”.
פתוח בימים שלישי עד שבת משעה 10:00 עד 12:00. (היום פתוח). הכניסה חופשית. בעונת הקיץ נמצאים ביתני הכרטיסים ב”אליפסה” (Ellipse), ועל המבקרים לקחת בעצמם את הכרטיסים. לכן יש להשכים קום על מנת להשיגם. הכתובת: שדרת פנסילבניה 1600.
כיכר לאפאייט Lafayette Square
אם אין לכם סבלנות לעמוד בתור כדי להיכנס אל הבית הלבן, תוכלו לפחות ליהנות מתצפית יפה עליו מכיכר לאפאייט:
שני בניינים מראשית המאה ה-19, שתוכננו על-ידי בנימין לטרוב (Latrobe), האדריכל הציבורי הראשון של וושינגטון. כנסיית סנט ג’ון בנויה בסגנון ניאו-קלאסי בעל קווים פשוטים וידועה כ”כנסיית הנשיאים”, כי כל הנשיאים מאז הנשיא מדיסון התפללו בה. היא פתוחה כל יום, והכניסה חופשית. הכתובת: רחוב 16 ורחוב H.
האליפסה The Ellipse
במשטח דשא זה של כ-150 דונם נמצא תמרור ה”אפס” אשר ממנו נמדדים המרחקים בוושינגטון; כאן מתרחש כמעט כל דבר, מהפגנות ומשחקי-כדור עד להצבת עץ חג המולד הלאומי. הכתובת: שדרת קונסטיטיושן 1600 NW.
ממליצה להמשיך ולטייל לאורך המול עד מצבת הזיכרון ללינקולן Lincoln Memorial:
בניין עמודים משיש לבן הנראה כמו היכל יווני. האולם הפנימי המרווח עם הפסל הענק של לינקולן היושב. פתוח תמיד. הכתובת: ממוריאל סירקל בין שדרת קונסטיטיושן ושדרת אינדפנדנס. האנדרטה נמצאת בקו אחד עם יד וושינגטון ומפרידות ביניהן 2 בריכות השתקפות. תגיעו לשם ותעברו בדרך:
–
יד וושינגטון Washington Monument
אובליסק ענק שגובהו מעל 190 מטר עשוי שיש ושחם. תוכנן על-ידי רוברט מילס לזכרו של ג’ורג’ וושינגטון, והקמתו הושלמה בשנת .1884 הבניין מעוטר ב-50 דגלי ארה”ב.
פתוח כל יום 9:00-17:00. תשלום מועט עבור המעלית. כרטיס כדאי לרכוש מראש בביתן שנמצא ליד האנדרטה. הכתובת: רחוב 15 בין שדרת אינדפנדנס לקונסטיטיושן. טל’: 7222-619 (202).
מצבת זיכרון לחללי מלחמת קוריאה ( korean war memorial ):
קרוב למצבת לינקולן. אפשר לעבור ליד ולראות פסל גבוה המתאר 19 חיילים במהלך סיור.
יום 12: המשך מוזיאון השואה, מוזיאון הריגול ואולי גן חיות
היום תבקרו בשני מוזיאונים מעניינים ואולי תספיקו לסייר בגן החיות. הערב – אתם טסים לאורלנדו! סדר הביקורים וההספק במהלך היום יקבע על פי מועד הכניסה למוזיאון ומידת החשק שלכם.
מוזיאון השואה Holocaust Memorial Museum
מאחורי קירות של לבנים אדומות, נמצא מוזיאון הזיכרון לשואה – אתר הנצחה ל-6 מיליוני היהודים שנרצחו על-ידי הנאצים באירופה. שלוש קומות של תצוגה הכוללת תמונות, אביזרים, סרטים ומופעים אור קוליים.
התצוגה מאורגנת באולמות שהכניסה לחלק מהם ללא תשלום. זמן משוער לביקור הוא כ-3 שעות.
פתוח כל יום בין השעות 10:00-17:30. כרטיסים ניתן להשיג במקום,
ברחוב 14 ורחוב ראול ולנברג 100 S.W.
יש להזמין כרטיסים מראש באתר האינטרנט של המוזיאון. https://www.ushmm.org/
טל’: 7328-432 (202) או 7328-551 (800)- 1.
צריך להגיע מוקדם כי אחרת יש תור עצום. בפתח יש מישהו שמסביר על המבנה וזה ממש מרתק וחשוב.
מוזיאון הריגול והפשע: נקרא: CRIME MUSEUM
מוזיאון החוקר את תולדות הפשע ואיך ה FBI מציל את העולם או את ארה”ב.
מומלץ לרכוש כרטיסים מראש. אפשר ישירות דרך האינטרנט. http://www.crimemuseum.org/
פתוח 7 ימים בשבוע עד 19:00. כתובת: 575 7th St NW between E and F Streets in downtown D.C.
נראה לי לחוץ לבקר בעוד מקום ביום זה. גן החיות בוושינגטון הוא מקום נחמד לביקור והכניסה אליו חינם. יתכן ותספיקו אבל שוב – עדיף לא להילחץ.
אתר האינטרנט של הגן: nationalzoo.si.edu וכתובתו: 3001 Connecticut Avenue, NW
–
בערב אתם טסים לאורלנדו – הקפידו להיות בזמן בשדה התעופה!
שדה התעופה בוושינגטון: Washington Dulles International Airport, Washington DC 20041, USA.
טיסות יוצאות – Departures מטרמינל 1 .
כתובת שדה התעופה באורלנדו (כדי שתעדכנו ב- GPS) היא:Orlando International Airport, 1 Airport Boulevard, Orlando, Florida 32827-4399, USA
כל חברות השכרת הרכב ממוקמות ב- level 1 בצד A ובצד B של בנין הטרמינל ויש שאטלים של כל חברת תעופה.
כתובת הבית: Tropical Lakefront Villa, 2969 Sunset Vista Blvd, Kissimmee, FL
אתם מגיעים לבית בשעת לילה מאוחרת וכל מה נשאר זה ללכת לישון. אולי כדאי שתעצרו בוולמארט או בטרגט לפני שתגיעו למקום ותקנו חלב וקצת מצרכים לארוחת בוקר בטרם תתחילו את יום הבילוי.
אורלנדו
אורלנדו (Orlando) היא בירת מחוז אורנג’ בפלורידה שבארצות הברית. בעיר מתגוררים כ-235,000 תושבים (2009), כאשר בשטח העיר רבתי כ-2,000,000 תושבים.
אורלנדו היא יעד תיירות פופולארי ביותר והיא העיר המתאימה ביותר לבילוי משפחתי בארה”ב. אין עוד מקום בעולם המציע שפע כה רב של אפשרויות בידור ובילוי למשפחה.
נקודת המפנה בהתפתחות התיירות לאורלנדו התרחשה בשנת 1971 בעקבות פתיחתו של “דיסניוורלד”, Disneyworld, ומעיירה שקטה התפתחה אורלנדו בקצב מסחרר למוקד תיירות עולמי.
–
יום 13: Sea world – עולם הים. מקסים, מהנה ביותר!
התחילו את היום באיסוף הכרטיסים שהזמנתם מראש (אם הזמנתם) והמשיכו לעולם הים ליום של בלוי והנאה. יום זה יסתיים בשעות אחר הצהריים ותוכלו להשלים קניות לבית.
–
יום 14: יוניברסל סטודיוס ואי ההרפתקאות – בתוכו פארק הארי פוטר
יום עמוס שנגמר בשעה מאוחרת.
יום 15:
מנוחה, קניות, בריכה, ארוחת ערב ומופע לבחירתכם מתוך המבחר הקיים.
מרכזי קניות חשובים ובולטים בסביבה:
Orlando Premium Outlets – Vineland Ave
8200 Vineland Avenue
Orlando, FL 32821
(407) 238-7787
Premium Outlet International Drive
4951 International Drive
Orlando, Florida
Florida Mall
8001 S. Orange Blossom Trail
Orlando, Florida 32809
Lake Buena Vista Factory Shops
15591 Apoka Vineland Road
Orlando, Florida
יום 16: אפקוט
זהו בדרך כלל יום ארוך הנמשך עד שעות הערב. מרתק!
יום 17: מרכז החלל ע”ש קנדי ושייט ביצות
ביום זה תבקרו ב – 2 מקומות:
מרכז החלל ע”ש קנדי, Kennedy Space Center:
זהו אתר מוכר של שיגור מעבורות וטילי חלל בפלורידה. עלות הכניסה היא 50$ +מס – מאד יקר ולכן, כדאי להגיע די מוקדם בכדי להספיק את כל מה שיש לראות: סיור באוטובוס שנמשך כשעתיים, גן הטילים, הדמייה של המראת מעבורת, סרטי ,Imax אנדרטה להנצחת אסטרונאוטים שלא שבו ועוד. ניתן לבדוק באתר האינטרנט http://www.kennedyspacecenter.com/ האם בתקופת הביקור יש שיגור (מופיע למעלה מצד שמאל בעמוד הראשי של האתר). מדובר באירוע מיוחד ומרגש, שניתן לצפייה מאזורים ספציפיים באתר.
תלוי מתי תחזרו, אם תיסעו ואם יהיה לכם חשק:
שייט ביצות בסירות מהירות וצפייה בתנינים: www.bcairboats.com
הגעה מקנדי ספייס סנטר: 50 מייל כ 50 ד’.
הגעה מפה לוילה בחזרה: 26 מייל, כ- 35 ד’
יום 18: טיסה מאורלנדו לניו יורק בשעה 10:00
אתם נוחתים הפעם בנמל התעופה על שם קנדי JFK. יש בשדה 9 טרמינלים ועוברים ביניהם ברכבת ללא תשלום. הרכבת נקראת Air Train.
מניחה שביום הזה תיסעו עם קרובי המשפחה לביתם ולכן – איני מתכננת דבר לשארית היום. דיברנו על אפשרות שתחזרו ברכבת למנהטן לתצפית לילית מהאמפייר סטייט בילדינג.
ניו יורק, The Big Apple:
ניו יורק (באנגלית: New York) היא העיר המאוכלסת והגדולה ביותר בארצות הברית, ושטחה העירוני הוא אחד מן הגדולים בעולם. בירת העסקים, הבידור והפרסום של ארה”ב. היא העיר הגדולה ביותר בארה”ב ואחת הערים הגדולות ביותר בעולם. כינויה המקובל של העיר הוא “התפוח הגדול”.
העיר ניו יורק ממוקמת בדרום מזרח מדינת ניו יורק ומורכבת מחמישה רבעים: ברונקס, ברוקלין, מנהטן, קווינס וסטטן איילנד. אוכלוסייתה מעל 8.2 מיליון תושבים בשטח של כ-830 קילומטר רבוע, והיא הצפופה מבין ערי ארצות הברית. מספר היהודים בעיר – כ- 3 מליון.
רבות משכונות העיר ומאתריה ידועים ברחבי העולם. פסל החירות קידם את פניהם של מיליוני המהגרים בבואם לאמריקה בשלהי המאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20. וול סטריט, השוכן במנהטן תחתית, הוא מרכז פיננסי עולמי מאז סופה של מלחמת העולם השנייה, ומשכנו של הבורסה לניירות ערך. העיר היא ביתם של כמה מהבניינים הגבוהים בעולם, כמו בניין האמפייר סטייט, ומגדלי התאומים שנהרסו בפיגועי 11 בספטמבר.
הרכבת התחתית של ניו יורק פועלת 24 שעות ביממה, רחובותיה סואנים באנשים ובמכוניות ברוב שעות היממה, והיא מכונה “העיר שאינה ישנה לעולם”.
ניו יורק אינה העיר הקלאסית לביקור משפחות, אך טיול בארה”ב ללא ביקור בניו יורק אינו מושלם. כל אחד מבני המשפחה, בכל גיל יתרשם ויתפעם מגודל העיר ורבגוניותה, מהמולתה, מגובה הבניינים וממגוון אתרי הבילוי שבה. אף אחד אינו נשאר אדיש לעיר תוססת ומלאת חיים זו. יש השונאים את העיר, אך רבים נשבים בקסמה וחוזרים אליה שוב ושוב.
התמצאות בעיר:
ההתמצאות במנהטן, בה מרוכזים מרבית אתרי התיירות הבילוי ומרכזי הקניות, קלה למדי, בזכות השיטה הנוחה בה מסודרים הרחובות אשר פרוסים שתי וערב בכיוון צפון- דרום או מזרח- מערב. השדרות Avenues מסודרות בכיוון צפון- דרום ומסומנות במספרים מ- 1 עד 11. לחלק מהשדרות יש גם שמות, והן מסומנות לעיתים בשמם ולעיתים במספרן. השדרה הרביעית נקראת גם שדרת פארק Park Ave., השדרה השישית היא שדרת האמריקות Avenue of the Americas, הקטע של השדרה השמינית לאורך הסנטרל פארק נקרא סנטרל פארק ווסט Central Park West, השדרה התשיעית נקראת שדרת קולומבוס, השדרה העשירית היא שדרת אמסטרדם והשדרה ה- 11 מכונה גם שדרת ווסט אנד West End Ave..
יוצאת דופן מבין השדרות היא שדרת ברודווי Broadway החוצה באלכסון את השדרה החמישית ועד השדרה העשירית בין הרחובות: 14 מזרח ועד 72 מערב.
הרחובות Streets סלולים בכיוון מזרח- מערב וממוספרים החל מרחוב מס’ 1 בדרום ועד רחוב 212 בצפון.
השדרה החמישית מחלקת את מנהטן לשני חצאים מוארכים: החצי המזרחי והחצי המערבי. לקטעי הרחובות בצידה המזרחי של השדרה החמישית מוסיפים את המילה “איסט” East (מזרח) ולקטעים בצידה המערבי מוסיפים את המילה ווסט West (מערב). מספרי הבתים של הקטעים המזרחיים והמערביים של הרחובות מתחילים בשדרה החמישית וגדלים עם ההתקדמות מזרחה ומערבה. כל גוש בניינים בין רחוב לרחוב ובין שדרה לשדרה נקרא “בלוק” Block.
את מנהטן נוהגים לחלק לשלושה חלקים: העיר התחתית Downtown- מפארק באטרי Battery Park בדרום עד רחוב 34, לב העיר Midtown, מהרחוב ה- 34 עד הרחוב ה- 59 והעיר העליונה Uptown מהרחוב ה- 60 צפונה.
–
–
The New York Pass
ניו יורק פס (New York Pass), הוא כרטיס הטבות והנחות שניתן לקנות מראש ולהפעילו ואז להשתמש בו למשך יום, יומיים או שבעה ימים רצופים, בהתאם למחיר אותו שילמתם. גמישות זו מאפשרת לכם לרכוש את הכרטיס עוד בארץ. אגב, אתר האינטרנט בו ניתן לרכוש את הכרטיס מציע מידי פעם מבצעים שונים על מחיר הכרטיס עצמו, כך שקנייה מראש יכולה להוסיף לחיסכון הכללי מהכרטיס עצמו. הכרטיס מאפשר לכם כניסה חד פעמית, בחינם ובחלק מהמקרים תוך דילוג על התור בלמעלה מ-55 אטרקציות מרכזיות בניו יורק בהן: מוזיאון הטבע, מוזיאון הילדים היהודי, מוזיאון התחבורה, התצפית באמפייר סטייט בילדינג, ועוד. בנוסף, תוכלו להרחיב את הכרטיס ולכלול בו גם את אוטובוס התיירים הניו – יורקי אליו וממנו העלייה / ירידה חופשית. מחירי הכרטיסים ללא אוטובוס התיירים הינם: 80 דולרים למבוגר ו- 55 דולרים לילד (12 – 4) עבור כרטיס יומי. 115 דולרים למבוגר ו -95 דולרים לילד (12 -4) עבור כרטיס ליומיים. 135 דולרים למבוגר ו-115 דולרים לילד (12 -4) עבור כרטיס תלת יומי. 170 דולרים למבוגר ו- 130 דולרים לילד (12 -4) עבור כרטיס לשבעה ימים. עלות משלוח הכרטיסים בדואר רגיל הינה 20 דולרים ובדואר שליחים 50 דולרים.
אתר אינטרנט: www.newyorkpass.com
CityPass
שימו לב, CityPass הוא כרטיס שונה לגמרי מהפס של ניו יורק שצוין קודם. סיטי פס הוא כרטיס המקנה הנחות בסך 46% לשש אטרקציות מוגדרות מראש: האמפייר סטייט, מוזיאון המטרופולין, מוזיאון הטבע, מומה, פסל החירות או שייט בהדסון, מוזיאון הרוק או הגוגנהיים. הכרטיס פעיל למשך תשעה ימים מהיום הראשון בו הפעלתם אותו והוא יאפשר לכם לדלג על התורים במרבית האטרקציות בהן הוא פעיל. מחיר הכרטיס למבוגר הוא 79 דולרים ולילד (17- 6) 59 דולרים.
אתר אינטרנט: www.citypass.com/new-york
עיברו על שני האתרים ובידקו מי נותן לכם את המירב על האטרקציות שאתם רוצים לראות וכך תחליטו מה עדיף.
תחבורה בעיר:
התחבורה הציבורית של ניו יורק כוללת: אוטובוסים, מוניות ורכבת תחתית.
רכבת תחתית Subway
מיליוני ניו יורקים ותיירים משתמשים בשירותי הרכבת התחתית (Subway) מדי יום. למרות הגודל והקושי הראשוני בהסתגלות זהו, ככל הנראה, אמצעי התחבורה המהיר, הנוח והזמין ביותר בניו יורק. קווי התחנות מחולקים למספרים (1-3 אדום, 4-6 ירוק, 7 סגול) ואותיות A, B, C, D, E, F, G, J ,L ,M ,N ,Q ,R ,S ,Z). ) קיימים כ-6,282 קרונות רכבת תחתית בעיר (נכון ל-2012), אשר עוצרים בכל 468 תחנות העצירה השונות (בפתיחת הרכבת בשנת 1904 היו רק 28 תחנות). התחנה הנמוכה ביותר נמצאת ברחוב 191 במנהטן, וכדי להגיע אליה תרדו במעלית 180 רגל מתחת לפני הקרקע.
תדירות הרכבות גבוהה מאוד ולאחר מספר נסיעות, ודאי תדעו להתמצא בעיר התחתית והגדולה של ניו יורק. הקווים מגיעים כמעט לכל מקום ברחבי מנהטן ואף מחוצה לה: לברוקלין, קווינס, ברונקס וסטייטן איילנד. מחיר נסיעה בודדת עולה 2.25 דולר. מומלץ לקנות את כרטיס המטרו-קארד (MetroCard) , המעניק הנחות שונות ומשתלמות מאוד ומקנה נסיעות באוטובוסים וברכבות התחתיות ללא הגבלה. כך, למשל, אם אתם מתכננים לשהות יותר ממספר ימים בעיר, מומלץ לקנות כרטיס שבועי בעלות 29 דולר, הנקרא 7-Day Unlimited, המעניק לכם בין 14-20 נסיעות בשבוע. שימו לב, כבר לא קיימת כרטיסייה יומית לשימוש ברכבת התחתית. כרטיס 30-Day Unlimited מאפשר 50-60 נסיעות בחודש ועולה 104 דולר. כמו כן, את הכרטיס Pay-Per-Ride ניתן להטעין בכל סכום שרוצים, כאשר על כל 10 דולר שמטעינים יש בונוס של 7%. ניתן לקנות כרטיסים לרכבת התחתית מהמכונות בתחנות השונות או מהסדרן בדוכן מכירת הכרטיסים, הנמצא בחלק מהתחנות. השילוט בתחנות הסאבווי ברור מאוד ומצוין על הרציף לאיזה אזור הוא נוסע ומספר/האות של הקו. בחלק מהקרונות קיימת מפה המדווחת ברגעי אמת מהי התחנה הבאה ומסומן כל המסלול של הקו. בכל פעם שתיכנסו לתחנת הסאבווי תצטרכו להעביר את הכרטיס, אך אם אתם מחליפים רכבות ולא יוצאים מתחומי התחתית, אין צורך להעביר מחדש. אתר אינטרנט: mta.info/nyct/subway.
אוטובוס
נסיעה באוטובוס ברחבי ניו יורק מעניקה לכם הזדמנות ליהנות ולהתרשם מהעיר, תוך כדי נסיעה ליעד המבוקש, בשונה מהרכבת התחתית. האוטובוסים מגיעים בתדירות גבוהה, עוצרים בתחנות רבות ואף ניתן להשתמש בכרטיס שלהם לנסיעה נוספת, בפרק זמן בן שעתיים. קווי האוטובוס נוסעים בשדרות וברחובות ניו יורק. כך, למשל, אם ברצונכם להגיע מהאפר איסט סייד (Upper East Side) לאפר ווסט סייד (Upper West Side), יש ללכת לתחנה של הרחוב שלכם (הממוספרים), ולעלות על האוטובוס שייקח אתכם לאורך כל הרחוב, עד לצד השני ולהיפך. מחיר נסיעה הוא 2.25 דולר וכאמור, ניתן לשלם עם כרטיס המטרו-קארד שלכם או לשלם על הנסיעה במכונה שבקדמת האוטובוס. אתר אינטרנט: www.mta.info/nyct.
מתחנת האוטובוס המרכזית בניו יורק (Port Authority), אשר ממוקמת בקרבת טיימס סקוור, יוצאים אוטובוסים למקומות שונים מחוץ לעיר, כמו לניו ג’רסי, לאאוטלטים השונים ועוד. אתר אינטרנט: www.panynj.gov/bus-terminals.
מוניות
המוניות הצהובות מפורסמות ברחבי העולם ובכל פינה בעיר תוכלו לראותן. קחו בחשבון כי בשעות העומס, למשל, כאשר הניו יורקים מסיימים לעבוד, קשה יחסית לתפוס מונית. בנוסף, למרות שמדובר באמצעי התחבורה הנוח ביותר, הוא גם היקר ולעיתים, אף האיטי ביותר, כאשר רחובות מנהטן פקוקים. יחד עם זאת, בשעות הלילה מוניות הן פתרון טוב, אם אינכם מעוניינים להשתמש ברכבת התחתית (קיימת תוספת למחיר הרגיל בנסיעת לילה במונית). אל תשכחו שחלק מהחוויה בניו יורק היא לעצור מונית צהובה.
יום 19: סיור בעיר, אמפייר סטייט בילדינג, כיכר טיימס, מרכז רוקפלר
המלצות לסיורים להכרות ראשונית עם העיר:
On board tours – מתאים לסיור ראשוני וקצר בעיר. הסיורים כוללים את אתרי התיירות המפורסמים בכל מנהטן, כגון: סנטרל פארק, מרכז רוקפלר, הבורסה, גראונד זירו, גשר ברוקלין, אמפייר סטייט בילדינג ועוד. במהלך הנסיעה יספר לכם המדריך עובדות מעניינות ופרטים חשובים על כל היעדים שתחלפו על פניהם וכן תעצרו בחלק מאתרי התיירות לסיור רגלי מודרך (אך ללא כניסה לאטרקציות או עלייה על מגדלים). בניגוד לחברות רבות המדריך ירד איתכם בכל אחת מהתחנות וילווה אתכם במהלך הטיול הרגלי. הוא יראה לכם את נקודות הצילום המוצלחות ביותר של האתרים הפופולאריים ויעשיר את ידיעתכם בעובדות פיקנטיות. ב”נמל הרחוב הדרומי” South Street Seaport תעלו לשייט בן שעה סביב מנהטן, העובר מתחת לגשרים המפורסמים ומגיע עד סמוך לפסל החירות ואליס איילנד (“אי הדמעות”) ומאפשר נקודות תצפית וצילום נפלאות הן על חלקי מנהטן השונים והן על פסל החירות. גם השייט מלווה בהסברים רבים.
הסיור יוצא מספר פעמים ביום ואורכו כחמש שעות. זה עולה 80 דולר לאדם. יש סיור קצר יותר של 3 שעות שעולה 60 דולר לאדם.
לחברה סיורים נוספים, ממוקדים יותר, כגון סיור קניות בניו יורק או סיור לילי בניו יורק.
ועוד המלצה: דרך מוצלחת ומהנה לראות את נופי מנהטן היא בסיור שייט. לחברת Circle Line Cruise http://www.circleline.com, הפלגות בנות כשעתיים וחצי עד שלוש שעות, המקיפות את מנהטן ומאפשרות תצפית נהדרת על נמל ניו יורק הגדול והעמוס ועל קו הרקיע של העיר. הסיורים מתקיימים בחודשים מרץ- דצמבר.
השייט המשתלם ביותר הוא במעבורת בין מנהטן וסטאטן איילנד The Staten Island Ferry. במהלך השייט תחלפו על פני נופים מקסימים הכוללים את פסל החירות, אוניות מסע בנמל ובנייני הענק במנהטן. והמחיר? קשה להאמין! חינם! תוכלו לעשות סיור זה אם תבחרו – מחר כשתהיו בדרום האי.
השדרה החמישית: השדרה המפורסמת ביותר בעיר. ממוקמים בה מבנים חשובים כמו: האמפייר סטייט בילדינג, כנסיית סנט פטריק, הספריה הציבורית של ניו יורק ומגדל טראמפ. יש בה גם מלא חנויות יוקרתיות וחנות הצעצועים Schwarz. זהו החלק העשיר של העיר. חלק מהשדרה נקרא גם “שדרת המוזאונים” כאן מוזיאון גוגנהיים, מוזיאון מטרופולין הנחשב לגדול בעיר, המוזיאון היהודי ובית הכנסת הרפורמי עמנואל – זהו בית הכנסת הגדול בעולם ובו קרוב ל- 5000 מקומות ישיבה.
אמפייר סטייט בילדינג Empire State Building: זהו אחד הבניינים הגבוהים בעולם המעוצב בסגנון “ארק דקו” מיוחד. בנייתו הסתיימה בשנת 1931 והוא משמש כאחד מסמלי העיר וכאתר חובה לתיירים. 30 הקומות העליונות שלו מוארות לאורך כל השנה משעת החשיכה ועד חצות. צבעי התאורה משתנים בהתאם לעונה: בחג המולד הבניין מואר באדום וירוק, בחגים לאומיים באדום, כחול ולבן וכד’. מרפסת תצפית פתוחה ממוקמת בקומה ה- 86 והתצפית המקורה היא מהקומה ה- 102 שגובהה כ- 450 מטרים. הנוף הנשקף עוצר נשימה! בימים בהירים טווח הראיה הוא יותר מ- 80 ק”מ! בקומה השנייה של האמפייר סטייט בילדינג יש סימולטור ענקי בשם “מסע בשמי ניו יורק” New York Sky Ride המדמה נסיעה בשמי ניו יורק תוך מפגש עם אתריה המפורסמים ביותר. לא מומלץ!
האמפייר סטייט בילדינג נמצא בשדרה החמישית, פינת רחוב 34, טלפון: 212-736-3100,
מומלץ לעלות אליו גם בלילה.
מרכז רוקפלר: מתחם גדול הכולל 19בניינים ובו משרדים ועסקים. בין השדרה החמישית לששית. בראש הבנין הגבוה ביותר יש תצפית. בין הבניינים יש כיכר ובה דגלים מכל העולם. בחורף מחליקים פה על הקרח. בקיץ יש תזמורות במקום. בכיכר יש פסל מברונזה וזהב ובמרכז יש יצירות אמנות להנאת הציבור. הסמל המרכזי – סמל של אטלס הנושא את כדור הארץ.
האתר המפורסם ביותר הוא: המרכז למוסיקה של רדיו סיטי Radio City – אולם תיאטרון ענקי בעל אקוסטיקה מדהימה. יש שם סיורים מודרכים.
אולפני הטלוויזיה של NBC מצויים גם שם.
כיכר טיימס: זוהי הכיכר המפורסמת ביותר בניו יורק ומכונה גם “מרכז העולם”. שווה ביותר! שם מצוי גם מוזיאון השעווה של מאדאם טוסו. גם תחנת האוטובוס הראשית. מומלץ לביקור ביום ובלילה.
כל האתרים שציינתי ביום זה הם חובה!
–
רכישת כרטיסים למופעים:
כרטיסים לכל המופעים ניתן לרכוש בהזמנה טלפונית בקופות התיאטרון, בבתי המלון הגדולים ובקופות כרטיסים כגון TicketMaster, טלפון: 212-307-4100, http://www.ticketmaster.com. קחו בחשבון שכרטיסים ללהיטים הגדולים ביותר נמכרים שלושה חודשים עד שנה מראש!
באתר http://www.broadwaybox.com ניתן להשיג כרטיסים במחירים מוזלים להצגות רבות.
כמו כן ניתן לרכוש כרטיסים בחצי מחיר בקופות כרטיסים מוזלות בשם: TKTS בכיכר טיימס וב- South Street Seaport, http://www.tdf.org. טלפון: (212) 221-0013. כמובן שלא תשיגו בקופות אלה כרטיסים ללהיטים האחרונים, אך אולי תזכו לראות מופעים ותיקים ומוצלחים בזול. רשימת ההצגות להן נותרו כרטיסים מוצגת על לוח המודעות מול הקופות. מכירת הכרטיסים להצגות הערב מתחילה בשעה 15:00 (בשעה 11:00 להצגות היום). קחו בחשבון שבדרך כלל יש לעמוד זמן רב בתור לקופות אלה. New Victory Theater הוא תיאטרון המציג רק הצגות לילדים ולמשפחות הכוללות מחזות, מחזות זמר, ריקודים, תיאטרון, בובות, פנטומימה ומופעי קרקס. כתובת: 229 West 42nd Street, טלפון: 646-223-3010, http://www.newvictory.org.
יום 20: סטאטן איילנד, אליס איילנד, פסל החירות, באטרי פארק, גראונד זירו, קאנאל סטריט, צ’יינה טאון
ביום זה נתמקד בדרום העיר:
סטאטן איילנד: רובע מגורים של ניו יורק שאין הרבה מה לראות בו אבל יש מעבורת חינם בין מנהטן לבינו ושווה לעלות עליה הלוך ושוב (אם לא עשיתם זאת ביום הקודם). עולים על המעבורת בבאטרי פארק.
באטרי פארק: זהו פארק בקצה הדרומי של מנהטן – ממנו נשקף נוף נהדר של פסל החירות. וממנו יוצאים לסטאטן איילנד, לפסל החירות ולאליס איילנד. מכאן גם יוצאים לטיול רגלי באזור הגראונד זירו. כך שזו נקודה חשובה בטיולכם.
אליס איילנד: ידוע בכינוי “אי הדמעות”. בו רוכזו ראשוני המהגרים שהגיעו לארה”ב בין השנים 1952 עד 1954. באי יש שרידים של המבנים בהם שוכנו ונבדקו המהגרים. יש מוזיאון הגירה מרשים ומעניין. האי נמצא בקרבת פסל החירות ויש אליו מעבורת המפליגה כל 35 עד 40 דק’ בשעות 09:30 עד 15:30. הכניסה למוזיאון – חינם. אך השייט עולה.
מומלץ לשלב ביקור זה עם ביקור בפסל החירות.
פסל החירות: מתנתם של הצרפתים לאמריקאים. מאז 1886 קיבל את פני המהגרים. גם לכאן ניתן להגיע במעבורת (משולב עם אליס איילנד או לא.) מומלץ להגיע מוקדם כי התורים ארוכים.
הנמל של רחוב סאות’ South Street Seaport: זהו הנמל ההיסטורי של העיר ניו יורק שהיה פעיל בעיקר במאה ה- 19. כל המבנים במקום שוחזרו ושופצו וברציפים עוגנות ספינות היסטוריות הפתוחות לקהל הרחב. במקום חנויות, גלריות, מסעדות ומופעי רחוב. זהו מקום נחמד להסתובב בו. מומלץ במיוחד לבקר באוניות: “פקינג” משנת 1911 ו”גלוצ’סטר”, ספינת דיג משנת 1893. במקום גם מוזיאון: The South Street Seaport Museum ובו גלריות ומודלים של אוניות. מהרציף יוצאות ספינות תיירים לסיור בנמל מספר פעמים ביום. כתובת: East River ברחוב פולטון Fulton Street. טלפון: 212-732-7678, http://www.southstseaport.org.
גראונד זירו: חשוב לבקר במקום שבו היו מגדלי התאומים. מקיפים את הבור בו עמדו המגדלים, מבקרים בקיר הזיכרון ורואים את התכניות למבנים העתידיים. ממש עכשיו סיימו את האנדרטה לזכרם.
https://youtu.be/GC8leNsIlw4
פירוט:
מגדלי התאומים (Twin Towers), היו צמד גורדי שחקים בני 110 קומות במרכז הסחר העולמי בעיר ניו יורק שקרסו כתוצאה ממתקפת הטרור ב-11 בספטמבר 2001. המגדלים התנשאו לגובה של 417 מטר (הצפוני, בעל האנטנה הגדולה בראשו) ו-415 מטר (הדרומי). “מגדל מספר 1”, שבנייתו נסתיימה ב-1972, היה בשעתו המגדל הגבוה בעולם, ועבר בכ-30 מטר את בניין אמפייר סטייט, המגדל שהיה הגבוה ביותר עד אז.
את המגדלים תכנן האדריכל האמריקאי מינורו יאמאסקי (Minoru Yamasaki). התכנון האדריכלי בא להזכיר שני מגדלי פעמונים של קתדרלה כמו גם הקווים האנכיים המודגשים וסיומת המבנה המזכירה את הקשתות של סיומת הקתדרלה.
מגדלי התאומים היו מסמליה הבולטים של העיר ניו יורק וככאלה סימלו גם את עוצמתה הכלכלית של ארצות הברית. במגדלים שכנו חברות רב-לאומיות רבות.
המגדלים שימשו מטרה למתקפת טרור לראשונה ב-26 בפברואר 1993. בפיגוע זה נהרגו שישה אנשים ונפגעו מעל אלף איש נוספים.
פיגועי 11 בספטמבר הם מתקפת הטרור הגדולה בהיסטוריה, שהתבצעה בבוקר 11 בספטמבר 2001 בארצות הברית. תשעה עשר טרוריסטים מארגון אל-קאעידה, חטפו ארבעה מטוסי נוסעים גדולים (של חברות התעופה יונייטד ואמריקן איירליינס). שניים מהם רוסקו אל תוך מגדלי התאומים במרכז הסחר העולמי בניו יורק ומוטטו אותם. מטוס נוסף רוסק לתוך הפנטגון, מרכז מחלקת ההגנה האמריקנית, בסמוך לוושינגטון, והחריב אחד מאגפיו. מטוס רביעי שיועד להתרסק על הבית הלבן או על בניין הקונגרס של ארצות הברית, התרסק באזור חקלאי בפנסילבניה, לאחר שנוסעיו נאבקו בחוטפיהם. בהתקפות הטרור נרצחו 2,998 בני אדם, גופות רבים מהם לא זוהו עד היום.
רחוב קאנאל : רחוב שרובו ככולו יהודים, חסידים. שווה לעבור בו רק כדי לראות שלטים בעברית ומלא דתיים וחנויות כשרות באמצע העולם.
הרובע הסיני Chinatown: הרובע הסיני נמצא בדרום מנהטן, בין הרחובות קאנאל, פל ומוט Canal, Pell, Mott. הוא קטן למדי ומשתרע על פני תשעה גושי בניינים בלבד. ברובע חנויות לממכר מזכרות סיניות, מסעדות סיניות, בתי תה, חנויות עיתונים וספרים סיניים וחנויות תבלינים וצמחי מרפה מעניינות. הרובע מעוטר בציורי קיר סיניים ופגודות. ימי ראשון הם הימים הסואנים ביותר.
ביום זה לא לותר על: פסל החירות, הנמל, גראונד זירו, צ’יינהטאון.
יום 21: ביקור במוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע, סנטרל פארק ובשכונות לידו, מרכז לינקולן. אחר הצהריים – גריניץ’ וילג’
את היום נפתח בביקור במוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע. זהו אחד המוזיאונים המפורסמים בעולם והוא ענק. תערוכות שונות, דינוזאורים, פלנטריום, IMAX ועוד..
כתובת: CENTRAL PARK WEST 79TH ST.
אחרי המוזיאון: רגיעה וטיול ב- CENTRAL PARK. זהו פארק גדול ומשמש כריאה ירוקה. מומלץ לבקר בסופ”ש אם יוצא. יש בפארק גן חיות, אבל מומלץ סתם לשוטט בו. אפשר לקחת סיור בעגלה וסוס.
מרכז לינקולן: מרכז אמנויות. יש בו תיאטרון, קונצרטים, אופרות. כיכר יפה וסיורים מודרכים.
אחר הצהריים – טיול בגריניץ’ וילג’: אזור קסום עם בתים בסגנון פדרלי או בסגנון התחייה היווני, הניצבים מעברי הרחובות הצרים. כיכר וושינגטון היא מרכז הרובע וסביבה מתרכזים רוב בניני אוניברסיטת ניו יורק. ה- West Village הוא חלק מהגריניץ’ ווילג’ והוא משתרע ברחובות המערביים – החל מהשדרה השישית.
מעבר לאוניברסיטת ניו יורק נמצאים כאן גם New School for Social Research ו- New School of Design. צעירים רבים ממלאים את הרובע במיוחד בסופי השבוע אז גוברת ההמולה ובתי הקפה, המסעדות ומועדוני הג’אז מלאים במבקרים.
ביום זה לא לוותר על: ביקור במוזיאון, גריניץ’ וילג’- קיבעו ארוחת צהריים עם המשפחה.
–
יום 22:
יתכן שתבחרו שלא להיכנס למנהטן ביום האחרון אלא לטייל מחוץ לניו יורק העיר.
אם לא הספקתם אתמול את כל מה שתוכנן אז היום זה יום טוב להשלמת ביקורים, קניות,
אתם טסים בשעות הערב. הקפידו להיות בשדה התעופה בזמן.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.