מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 31 דקות–
התמונה הראשית מאתר Pixabay
שוויץ (Switzerland) היא ארץ מופלאה, מלאה בהרים נישאים, אגמים כחולים ועיירות נופש קסומות. במסלול הטיול הבא ניקח אתכם לשבועיים מהממים ברחבי שוויץ, כשאנו עוברים בדרך דרך הערים והעיירות המרכזיות של המדינה. בנוסף, נעשה כמה גיחות גם אל מחוץ לגבולותיה כדי ליהנות מהנופים המרהיבים של שכנותיה.
חשוב להדגיש – הסיור הוא בגדר הצעה בלבד ואתם מוזמנים לשנות אותו בהתאם לצרכים, לרצונות ולתחומי העניין שלכם. אנחנו נותנים לכם את הבסיס ואתם מוזמנים לשנות.
כמה דברים שכדאי לדעת לפני שיוצאים לדרך:
באיזו עונה מומלץ לטייל בשוויץ? אם אתם לא מעוניינים לעשות סקי, העונה המומלצת ביותר לביקור היא עונת הקיץ, אז רוב האטרקציות פתוחות וגם לא קר מדי.
השפה בשוויץ: בשוויץ מדברים שפות רבות, ביניהן אנגלית, צרפתית, איטלקית וגרמנית.
המטבע בשוויץ: המטבע הוא פרנק שוויצרי, שהוא שווה ערך לשלושה וחצי שקלים.
החשמל בשוויץ: אם יש ברשותכם תקע עם שני תקעים, זה מתאים לשקעים בשוויץ.
שירותי תיירות בשוויץ

מסלול הטיול:
היום הראשון – נוחתים בציריך (Zurich)
ציריך, העיר הגדולה ביותר בשוויץ, היא הנקודה המושלמת לפתוח בה את הטיול שלכם בשוויץ. אחת הסיבות לכך, כמובן, היא העובדה שישנן טיסות ישירות מתל אביב לציריך, כך שקל להגיע לשם. נמל התעופה של ציריך נמצא במרחק כ-10 קילומטרים ממרכז העיר, והדרך הזולה והפשוטה ביותר להגיע מנמל התעופה לעיר היא באמצעות הרכבת. הרכבות יוצאות מנמל התעופה של ציריך לתחנה המרכזית של ציריך בכל 5-10 דקות בין השעה 5:00 בבוקר ל-12:30 בלילה. הנסיעה אורכת רק כ-10-15 דקות, כך שתוכלו להגיע לציריך במהירות הבזק.
מידע על טיסות זולות לציריך והסעות משדה התעופה למלון. בסוף המאמר!!
אם אתם מגיעים מוקדם, אולי כדאי לנצל את היום הראשון שלכם לטיול קצר בציריך. בין הדברים המובילים שכדאי לכם לעשות בציריך הם:
- תאכלו פונדו – כן, כן, אין כמו להתחיל את הטיול שלכם בטעימה קטנה מהתרבות המקומית. הפונדו הומצא בחודשי החורף הקרים של שוויץ, כאשר לא היה מה לאכול מלבד לחם מעופש וגבינה מיושנת. היום, הפונדו הינו אחד מהמאכלים המסורתיים הידועים ביותר של שוויץ, ויש הטוענים שהוא גם הטעים ביותר. אז תעצרו באחת מהמסעדות הרבות של ציריך ותבקשו לטעום את פונדו הגבינה הטעים.אם תרצו, תוכלו להשתתף בסיור פונדו ויין מרתק וטעים בציריך.
- תבקרו בעיר העתיקה (Altstadt) – המרכז ההיסטורי של ציריך מתפרש על רובע מספר 1 של העיר ונמצא משני עברי נהר הלימאט. ברחובות העיר העתיקה של ציריך, שמתוארכת לימי הביניים, תוכלו למצוא שפע של בתי קפה, חנויות ייחודיות, אתרים היסטוריים וכנסיות עתיקות. תאבדו את דרככם בסמטאות היפות ופשוט תהנו מהאווירה.
- תנוחו לצד אגם ציריך (Zurichsee) – האגם, שנמצא מדרום-מזרח לציריך, הוא צלול ומרשים ביופיו. מעבר לאגם ניתן לראות את הרי האלפים המושלגים.
אם אתם מעוניינים לבלות זמן רב יותר בציריך לפני שאתם ממשיכים במסלול שלכם, אתם מוזמנים להציץ במדריך השלם שלנו למטייל בציריך.
מומלץ לברר גם בנוגע לפעילויות נוספות בציריך – סיורים מודרכים, סיורים פרטיים, סיורי הליכה וכניסות לאתרים.
העבירו את הלילה בציריך.
השוואת מקומות לינה מומלצים בציריך
היום השני – ממשיכים לביקור בואדוז (Vaduz)
ביום הטיול השני שלכם בשוויץ תקומו בבוקר, ארזו את חפציכם ועשו את דרככם אל תחנת הרכבת של העיר. משם, עלו על רכבת ל-Sargans. כשתרדו ב-Sargans, חפשו אחר קו אוטובוס מספר 12E, שייקח אתכם ישירות אל ואדוז. זמן ההגעה הכולל הוא כשעתיים וחצי. בנסיעה הקצרה הזו למעשה עברנו את הגבול בין שוויץ לבין ליכטנשטיין (Liechtenstein), נסיכות קטנטנה באירופה. המסלול שלנו אומנם מתרכז בשוויץ, אבל אם אתם כבר כאן, שווה לעשות את הקפיצה הקצרה הזו לאחת מהערים היפות בליכטנשטיין.
מסעדות מומלצות בואדוז:
Brasserie Burg – מסעדה טעימה ומשביעה, שמתמחה במטבח האיטלקי ומציעה מגוון פיצות ופסטות.
המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:30-23:00.
הכתובת: Staedtle 15.
American Bagel & Coffee Co. – בית קפה נחמד לאכול בו ארוחת בוקר מאוחרת אם לא הספקתם לאכול לפני שיצאתם מציריך.
המחירים זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-18:00.
הכתובת: Staedtle 28.
תפתחו את הביקור שלכם בטירת ואדוז (Vaduz Castle). כשתגיעו אל ואדוז, עשו את דרככם בהליכה קצרה אל ראש הגבעה, שעליה עומדת טירת ואדוז. לאורך הדרך, תוכלו לראות שלטים המספרים אודות ההיסטוריה של ליכטנשטיין. לא ניתן להיכנס אל תוך הטירה עצמה, אבל מספיק לעשות סיבוב באדמות המקיפות אותה כדי ליהנות מהנוף המרהיב של הסביבה. אם אינכם מעוניינים לטפס מעלה, אתם יכולים להסתפק ממבט מלמטה אל עבר הטירה המרשימה.
משם תמשיכו לגלריית האמנות של ליכטנשטיין (Kunstmuseum Liechtenstein). במוזיאון היפה הזה תוכלו לראות יצירות אמנות מודרניות לצד אוסף של יצירות אמנות מהמאה ה-19. בין היצירות שכדאי לראות נמנים אלו ששייכות לאוסף המלכותי של נסיך ליכטנשטיין.
דמי כניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00. בימי חמישי המוזיאון פתוח עד 20:00. המוזיאון סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה וחצי לשעתיים.
איך תגיעו? המרחק מטירת ואדוז לגלריית האמנות של ליכטנשטיין הוא כקילומטר. כדי להגיע, רדו בדרך הגישה למטה אל העיר והתקדמו על רחוב Stadtle דרומה עד שתראו את הגלריה מצד ימין. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של גלריית האמנות של ליכטנשטיין.
תבקרו במוזיאון הדואר (Postal Museum). בהמשך הרחוב נמצא מוזיאון קטנטן, שהוקם בשנת 1930 ועוסק בהיסטוריה של הדואר בליכטנשטיין. במוזיאון תוכלו לראות אוסף מרשים של בולים של ליכטנשטיין ושל מדינות אחרות, וכן מסמכים שונים המספרים אודות ההיסטוריה של הדואר בנסיכות.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00, ימי רביעי בין השעות 10:00-20:00. המוזיאון סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
איך תגיעו? מוזיאון הדואר נמצא מעבר לרחוב מגלריית האמנות של ליכטנשטיין, כך שתידרש לכם רק דקה כדי להגיע.
אם בא לכם להצטלם עם טירה נוספת, עשו את דרככם אל טירת גוטנברג (Burg Gutenberg). הטירה היפה הזו הוקמה כנראה כבר בתקופת הברונזה, אך האזכור הראשון שלה הוא משנת 1263. באותו זמן, היא הייתה שייכת לגוטנברגים, ומכאן שמה – טירת גוטנברג. בשנת 1979, הטירה הועברה לרשות ממשלת ליכטנשטיין, שפתחה אותה לקהל הרחב. אולם, הטירה בדרך כלל סגורה לביקורים, אלא אם מתקיים אירוע מיוחד במקום, ולכן סביר להניח שכל שתוכלו לעשות הוא לעמוד לצדה ולעשות סלפי כדי לשלוח לחברים ולמשפחה. אם אתם לא מחובבי הטירות, אתם יכולים להמשיך היישר אל היעד הבא במסלול.
איך תגיעו? המרחק ממוזיאון הדואר לטירת גוטנברג הוא כ-10 קילומטרים. כדי להגיע, אתם יכולים לחזור אל התחנה המרכזית של ואדוז ולעלות על אוטובוס מספר 11, 13 או 13E, שייקח אתכם אל תחנת Balzers, Mälsnerdorf. משם, אתם יכולים להמשיך ברגל אל ראש הגבעה, שעליה עומדת הטירה. משך ההגעה הכולל הוא כ-30 דקות והעלייה די תלולה.
לאחר הביקור שלכם בטירה, תמשיכו לעבר היעד הבא במסלול שלכם – העיר האלפינית, צ’ור (Chur). כדי להגיע, חזרו אל תחנת האוטובוס של Balzers ועלו על אוטובוס מספר 11 או 12E, שמוביל לתחנת הרכבת Sargans. משם, תעלו על רכבת שתיקח אתכם אל צ’ור (Bahnhof Chur). משך ההגעה הכולל הוא כשעה.
התמקמו בבית המלון שלכם והתכוננו לקראת יום הטיול הבא.
השוואת מקומות לינה מומלצים בצ’ור
היום השלישי – עושים סיבוב קצר בצ’ור (Chur)
את בוקר היום השלישי שלכם בשוויץ תפתחו בעיר האלפינית המהממת, חור. העיר היפהפייה מוקפת בפסגות של שלג משגע ובטבע עוצר נשימה. חור היא גם העיר העתיקה ביותר בשוויץ, כשההתיישבות הראשונה בה הייתה לפני כ-5,000 שנה, כך שחוץ מלהתפעל מהיופי הטבעי שמסביבה, שווה לעשות סיבוב גם בעיר עצמה ולהתרשם מההיסטוריה האדירה שבה. היום שלכם בחור יכלול קצת נופים וקצת היסטוריה, ושווה לעצור גם לארוחת צהרים באחת ממסעדות העיר כדי לטעום מהאוכל.
מסעדות מומלצות בצ’ור:
Die Veltliner Weinstube Z Stern – מסעדה מומלצת ביותר, שמגישה אוכל מהמטבח השוויצרי האותנטי. השירות ידידותי וקשוב, והאוכל טעים מאד. המחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:00-23:00.
הכתובת: Reichsgasse 11 | Romantik Hotel Stern.
Da Mamma– למרות שממבט מבחוץ המסעדה נראית פשוטה למדי, כשתיכנסו פנימה תוכלו ליהנות מאוכל איטלקי משובח ביותר – פיצות, פסטות ועוד. גם השירות נהדר. המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 13:30-17:00, ימי שני עד שבת בין השעות 8:00-18:30.
הכתובת: Obere Gasse 35.
תתחילו את הבוקר שלכם בעלייה ברכבל לתצפית נפלאה על הסביבה. אם מזג האוויר טוב והראות טובה, אנו ממליצים לכם לעלות על הרכבל, שיוביל אתכם אל ראש הר Brambruesch.מלבד הנופים המשגעים שנשקפים מראש ההר, תוכלו ליהנות גם ממגוון פעילויות על הפסגה בקיץ ובחורף.
שעות פעילות הרכבל: הרכבל פעיל בכל יום בין ה-15 ביוני ל-20 באוקטובר ובין ה-21 בדצמבר ל-15 במרץ. ביתר ימות השנה, הימים מוגבלים לסופי שבוע ולחגים. במקרים של סופות שלגים, העלייה לרכבל לא תהיה אפשרית. בקיץ, הרכבל הראשון עולה בשעה 8:30 בבוקר והאחרון יורד בשעה 17:00. בחורף, הרכבל הראשון עולה בשעה 8:30 והאחרון יורד בשעה 16:00. הרכבל יוצא כל 20 דקות.
כמה זמן מומלץ לבלות על ההר? בין שעה לשלוש, בהתאם לפעילויות שבהם תיקחו חלק.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הרכבל של צ’ור.
אם אתם מעדיפים, אתם יכולים לעלות על הרכבת הנופית, ברנינה אקספרס (Bernina Express), שתיקח אתכם לנסיעה בלתי נשכחת דרך ההרים המרהיבים של שוויץ. למידע נוסף והזמנת כרטיס לנסיעה ברכבת – מוזמנים ללחוץ כאן.
תמשיכו לביקור בעיר העתיקה שלחור. כפי שכבר ציינו בפתיח, צ’ור היא העיר העתיקה ביותר בשוויץ ויש לה היסטוריית התיישבות של מעל ל-500 שנה. היא גם עברה עבודות שימור נרחבות, שהפכו אותה לאחת מהערים עם השימור היפה ביותר בשוויץ, כך שללא ספק שווה לעשות בה סיבוב. מומלץ להתחיל את הסיור בחצר האפיסקופלית (Episcopal Court) ובקתדראלה בת ה-800 שנה, שעומדת לצדה. שניהם נישאים מעל לעיר העתיקה של חור והינם מהמבנים התרבותיים החשובים ביותר בשוויץ. משם תמשיכו ברגל מרחק של כ-300 מטרים עד למבנה הבולט ביותר בחור – כנסיית סנט מרטין (Martinskirche). הכנסייה הזו הוקמה בשנת 1492, ואם תסתכלו על הקיר הדרומי שלה תוכלו לראות שלושה חלונות ויטראז’ מרשימים משנת 1919. משם אתם יכולים להמשיך לשוטט ברחובותיה הצרים של העיר העתיקה, לשבת באחד מבתי הקפה או להעיף מבט בחנויות.
אם תרצו, אתם יכולים לרכוש מדריך אודיו לעיר העתיקה של צ’ור וליהנות מהסברים מרתקים על המבנים שתראו לאורך הדרך.
אם אתם נמצאים בעיר ביום שבת בין מאי לאוקטובר, אתם גם יכולים ללכת לשוק החקלאי שלחור, שמתקיים מדי יום שבת בין השעות 8:00-12:00 ובו נמכרת סחורה חקלאית טרייה על ידי החקלאים המקומיים. השוק מתקיים באזור Obere Gasse.
לאחר הביקור בעיר העתיקה, המשיכו אל היעד הבא במסלול הטיול שלכם – היא עיירת הנופש סנט מוריץ (St. Moritz). כדי להגיע, אתם יכולים לעשות את דרככם חזרה אל תחנת הרכבת של חור ומשם לקחת רכבת ל-St. Moritz. משך הנסיעה הוא כשעתיים.
התמקמו במלון שלכם והיכונו ליום שלמחרת.
השוואת מלונות מומלצים בסנט מוריץ
היום הרביעי – תמשיכו לבילוי בסנט מוריץ (St. Moritz)
סנט מוריץ, שיושבת בגובה של 1,856 מטרים מעל לפני הים, היא אחת מעיירות הנופש המובילות בשוויץ. אבל, סנט מוריץ היא הרבה יותר מעיירת נופש. היא גם הייתה המקום שבו הומצאה תיירות החורף האלפינית בשנת 1864 והמקום שבו נערכה פעמיים אולימפיאדת החורף. העיירה המקסימה התפרסמה לראשונה לפני כ-3,000 שנה, כשגילו בה את המעיינות המינרליים, שמשכו אליה תיירים מכל רחבי העולם. ביום הטיול הרביעי שלכם בשוויץ תבלו בעיירת הנופש הנפלאה הזו, תיהנו מהנופים היפים הסובבים אותה ותיקחו גם חלק בכמה מהפעילויות שהעיירה הזו מציעה.
מסעדות מומלצות בסנט מוריץ:
Restaurant Engiadina – מסעדה נהדרת, המשלבת בתפריט שלה מאכלים מהמטבח האיטלקי, השוויצרי והצרפתי. השירות גם הוא נהדר.המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:30-22:00.
הכתובת: Via Dimlej 1.
Hauser Restaurant – מסעדה מעולה, ששייכת למלון האוזר. מגישה אוכל טרי וטעים לאורך כל היממה. המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 7:00-22:00.
הכתובת: Via Traunter Plazzas 7.
האתר הרשמי: Hauser Restaurant.
תתחילו את הבוקר שלכם לצד האגם של סנט מוריץ. אם כבר שמתם לב, יש הרבה מאד אגמים בשוויץ וגם סנט מוריץ משתתפת בחגיגה. בחורף, האגם של סנט מוריץ קפוא ומתקיימות עליו פעילויות שונות, כגון מרוצי סוסים (בחודש פברואר) ותחרויות פולו. בקיץ ניתן לשוט בו בסירות מפרש או בסירות פדלים. מומלץ להגיע אל האגם בשעות הבוקר המוקדמות כדי ליהנות מהמראה היפה של קרני השמש הראשונות, שמרקדות על פני המים. אם אינכם מעוניינים לשוט באגם, אתם יכולים לעשות הליכה משחררת מסביבו ולהטעין את המצברים שלכם לקראת היום. השביל שסובב את האגם הוא באורך כחמישה קילומטרים ולוקח כשעה-שעתיים להשלים אותו.
תמשיכו לביקור במוזיאון סגנטיני (Segantini Museum). אמן הנופים, גיובאני סגנטיני, הגיע והתיישב בסנט מוריץ בסוף המאה ה-19. ב-20 השנים לפני פטירתו, הוא יצר כמות מרשימה של יצירות אמנות, המגילות נופים מרהיבים מהסביבה. המוזיאון הקטן הזה מכיל כ-50 מעבודותיו של האמן, שנוצרו בשלבים שונים של הקריירה שלו. הבניין של המוזיאון נבנה בהתאם לתכניות שסגנטיני בעצמו צייר, ויש שחושבים שהוא דומה לכנסייה מהתקופה הביזנטית. מתחת לכיפה המרשימה, בתוך המוזיאון, תוכלו לראות את יצירת האמנות המוערכת ביותר של האמן – יצירה משולשת המציגה את הדרך שבה סגנטיני תפש את החיים, את הטבע ואת המוות.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 11:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
איך תגיעו? המוזיאון נמצא במרחק של כקילומטר מצדו המערבי של האגם. כדי להגיע, התקדמו מערבה לאורך רחוב Via Aruons הפתלתל עד שתגיעו לרחוב Via Somplaz, שבו תפנו שמאלה. משך ההליכה הוא כ-10 דקות. הערה – עד תחילת שנת 2020, המוזיאון עבר לכתובת אחרת במסגרת שיפוצים. הכתובת הזמנית היא Forum Paracelsus. מומלץ להיכנס לאתר הרשמי של המוזיאון על מנת לבדוק האם המוזיאון חזר למשכנו הרגיל.
תלכו לעשות סלפי עם המגדל הנטוי של סנט מוריץ (Leaning Tower of St. Moritz). אינכם חייבים להרחיק לכת עד לפיזה כדי להצטלם עם מגדל נטוי – יש לכם אחד כזה בסנט מוריץ! המגדל, שמתנשא לגובה של 33 מטרים, היה אחד מהאייקונים הידועים ביותר של סנט מוריץ במשך מאות שנים ונבנה במקור כחלק מכנסייה, שמתוארכת לסוף המאה ה-16. יש לו נטייה של 5.5 אחוזים, שזה אפילו יותר מהנטייה של המגדל הנטוי של פיזה. בסוף המאה ה-19 הוציאו מראש המגדל את הפעמונים שהיו בו, בתקווה שזה יעזור לעצור את הנטייה. בינתיים, המגדל עוד עומד נטוי במרכזה של העיירה וללא ספק שווה צילום.
איך תגיעו? המרחק מהמוזיאון למגדל הנטוי של סנט מוריץ הוא כקילומטר. כדי להגיע, פשוט לכו מזרחה לאורך רחוב via Somplaz עד שתגיעו לכיכר, שבה תפנו אל רחוב Via Maistra (ישר) ותמשיכו ברחוב זה עד למגדל. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
לאחר ארוחת הצהריים, תוכלו להמשיך אל אחת מהתצפיות היפות ביותר בסביבה, שנמצאת על ראש הר Muottas Muragl. ההר מתנשא לגובה של 2,454 מטרים מעל לפני הים ומספק נטפים פנורמה מרהיבים על האגמים שבסביבה.
איך תגיעו? קיים רכבל, שמגיע אל ראש הפסגה תוך כ-20 דקות. כדי להגיע אל הרכבל, אתם יכולים לעלות על אוטובוס מספר 2 או 10, שיוצא מהתחנה שממש מול המגדל הנטוי, Kulm ולנסוע בו עד לתחנה Punt Muragl. משך הנסיעה לתחנת הרכבל הוא כ-10 דקות.
אם אתם אוהבים לעשות סקי, ההרים שמקיפים את סנט מוריץ הם נפלאים לסקי. האזורים שנמצאים במרחק קצר מסנט מוריץ הם Corviglia, Corvatsch, Diavolezza ו-Zuoz. תוכלו להגיע אל האזורים השונים על ידי גונדולות ורכבלים. בלילות שישי, מסלול הסקי המואר הארוך ביותר בשוויץ פתוח ב-Corvatsch עד 2:00 לפנות בוקר.
לאחר שתסיימו את הביקור באזור סנט מוריץ, אתם יכולים להמשיך אל היעד הבא במסלול הטיול שלכם – היא העיר היפהפייה לוגאנו (Lugano). מהשלב הזה של המסלול כבר לא נוח להתנייד ברכבות, כיוון שאין רכבת ישירה בין סנט מוריץ ללוגאנו ולכן, מומלץ לשכור בשלב הזה רכב ולהמשיך איתו אל לוגאנו. המרחק מסנט מוריץ ללוגאנו הוא כ-125 קילומטרים. כדי להגיע, צאו מסנט מוריץ מערבה על כביש מספר 3 עד שתגיעו אל ההתחברות שמאלה לעבר כביש מספר 13. תמשיכו בכביש זה מערבה עד הירידה לכביש מספר 2, שיוביל אתכם כל הדרך אל לוגאנו. משך הנסיעה הוא כשעתיים וחצי.
כשתגיעו אל לוגאנו, אתם יכולים להתמקם במלון שלכם ולנוח מהנסיעה כדי להתכונן ליום הטיול הבא.
השוואת מלונות מומלצים בלוגאנו:
היום החמישי – ביקור בלוגאנו (Lugano) ובסביבותיה
ביום הטיול החמישי שלכם בשוויץ תבקרו בלוגאנו ובסביבותיה. לוגאנו היא עיר מרכזית במחוז טיצ’ינו בדרום שוויץ ושוכנת על חופיו הצפוניים של אגם לוגאנו היפהפה, שהינו מגולות הכותרת הגדולות של האזור. לוגאנו היא גם מרכז הבנקאות השלישי בגודלו בשוויץ ומושכת אליה מדי שנה תיירים רבים משוויץ ומחוץ לארץ. באזור הזה, האיטלקית היא השפה השלטת ותוכלו לראות השפעות איטלקיות גם באדריכלות ובאוכל המקומי.
מסעדות מומלצות בלוגאנו:
Grotto del Pep – מסעדת בשרים טעימה במיוחד. המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:00-23:00.
המחירים: Via Arbostora 18.
תתחילו את הבוקר שלכם לצד אגם לוגאנו (Lugano Lake). האגם היפהפה הזה שוכן ממש בצמוד ללוגאנו, ותוכלו להעביר בו את שעות הבוקר בנעימים. מכל עבר תוכלו לראות הרים, המתנשאים מעל לאגם. תוכלו פשוט לעמוד ולהתרשם מהנוף כשאתם נמצאים על החוף או שתוכלו לשכור סירה ולשוט באגם. אם יש לכם זמן וחשק, אתם מוזמנים להתעניין בסיורי שייט באגם לוגאנו.
תמשיכו מקו המים לסיבוב בעיר העתיקה. העיר העתיקה המקסימה של לוגאנו מקיפה את כיכר העירייה וכוללת מספר רב של מדרגות ומרפסות תצפית יפות. מרפסת יפה במיוחד נמצאת מול כנסיית סן לורנזו, הקתדראלה המרכזית של לוגאנו. אתם יכולים לשוטט בין הסמטאות השונות של העיר, לעצור לעשות קצת שופינג בחנויות המקומיות ואם לא אכלתם ארוחת בוקר, לשבת גם באחת מהמסעדות שבעיר העתיקה.
תעלו אל ראש הר מונטה סן סלבטורה (Monte San Salvatore). אחד מההרים היפים ביותר שמקיפים את אגם לוגאנו הוא מונטה סן סלבטורה, שמתנשא לגובה של 912 מטרים ונראה קצת כמו דבשת של גמל. מראש ההר תוכלו ליהנות מכמה מהתצפיות היפות ביותר באזור האלפים. מתחתיכם תוכלו לראות את אגם לוגאנו המרהיב וכן את הגגות האדומים של לוגאנו פזורים לאורך חופיו של האגם. אם תסיטו את מבטכם אחורה, תוכלו לראות שורה ארוכה של פסגות אלפיניות יפהפיות לאורך קו האופק. אם אתם בקטע של הליכות, אתם יכולים לאפס אל ראש ההר ברגל, אך רוב התיירים מעדיפים לקחת את הרכבל האדום, שעולה אל הפסגה תוך כ-10 דקות בלבד.
דמי הנסיעה ברכבל סבירים.
שעות הפעילות של הרכבל: ממרץ עד נובמבר בכל חצי שעה מ-9:00 עד 16:30, בקיץ הרכבל האחרון יוצא בשעה 23:00 בערב מראש ההר.
איך תגיעו לתחנת הרכבל התחתונה? תחנת הרכבת התחתונה נמצאת במרחק כ-1.5 קילומטרים מהעיר העתיקה של לוגאנו. כדי להגיע, אתם יכולים ללכת כ-20 דקות לאורך החוף של האגם דרומה, או שאתם יכולים לנסוע ברכב שלכם כ-10 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של רכבל מונטה סן סלבטורה.
לאחר שתסיימו ליהנות מהתצפית, רדו חזרה אל העיר, אכלו ארוחת צהריים והמשיכו לעבר היעד הבא במסלול שלכם – בריג (Brig). בריג נמצאת במרחק כ-180 קילומטרים מלוגאנו. בדרך, תעצרו בשתי נקודות מעניינות.
סעו מלוגאנו לעבר שלוש הטירות של בלינצונה (Three Castles of Bellinzona). הטירות המרשימות הללו רשומות כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק”ו, כך ששווה להגיע ולבקר בהן. בימי קדם, בלינצונה הייתה נקודת מפגש חשובה בין שלושה נתיבים, שעברו דרך האלפים מצפון לדרום. אם היו רוצים, היו יכולים לחסום את המעבר בשלוש הדרכים הללו בבלינצונה, ומכאן החשיבות הרבה של המקום. שלוש הטירות, שנבנו כאן, הן דוגמאות נפלאות למבנים הגנתיים מימי הביניים באזור האלפים. שליטים שהגיעו ממילאנו במחצית השנייה של המאה ה-15 הרחיבו את הטירות וחיזקו את קירותיהן. הטירה הוותיקה ביותר מבין השלוש, טירת קסטלגרנדה (Castelgrande), נבנתה מעל שרידים של טירה רומית ונישאת מעל למרכז העיירה בלינצונה. שתי הטירות הנוספות הן טירת די מונטבלו (Castello di Montebello) וטירת די סאסו קורבארו (Castello di Sasso Corbaro). כשתבקרו בתוך הטירות תוכלו למצוא בהן היום מוזיאונים שונים, העוסקים בנושאים כגון היסטוריה, ארכיאולוגיה, אמנות ותרבות מקומית. הטירות שמורות היטב וניתן לטפס על החומות שלהן ולדמיין שאתם ממגיני הטירות בתקופת ימי הביניים.
יש אפשר לחנות בבלינצונה, לבקר בטירת קסטלגרנדה, שנמצאת בתוך העיירה, ולאחר מכן להשתמש בשירות ההסעות, שעושה את דרכו אל שתי הטירות הנוספות וחזרה. ההסעה יוצאת בימים ראשון עד שישי מ-Piazza Collegiata בשעות 10:00, 11:20, 13:30, 15:00 ו-16:30, ובשבת בשעות 11:20 ו-13:30 מ-Piazza Teatro. הנסיעה בהסעה היא בתשלום סביר. אפשרות אחרת היא כמובן להשתמש ברכב השכור שלכם, או לחילופין ללכת ברגל בין כל הטירות. מסלול ההליכה המעגלי הוא כ-5.5 קילומטרים, כך שאם אתם מעוניינים ללכת בין הטירות, כדאי לכם לוודא שיש לכם את הזמן הדרוש. משך ההליכה מקסטלגרנדה לטירת מונטבלו הוא כ-15 דקות וממונטבלו לסאסו קורבארו זה כמעט שעה של הליכה.
דמי הכניסה לטירות סבירים. מומלץ לרכוש את כרטיס הטירות המשולב, שמאפשר לכם לבקר בכל שלוש הטירות במחיר מופחת.
שעות הפתיחה: הקסטלגרנדה פתוחה מדי יום בין השעות 10:00-18:00 (ועד השעה 16:00 בחורף). טירות מונטבלו וסאסו קורבארו פתוחות מדי יום בין השעות 10:00-18:00 מאמצע מרץ לתחילת נובמבר. שתי הטירות הללו סגורות בחורף.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה וחצי לשלוש שעות.
איך תגיעו? שלוש הטירות נמצאות בבלינצונה, שנמצאת במרחק כ-30 קילומטרים מלוגאנו. כדי להגיע, אתם יכולים להשתמש ברכב השכור שלכם ולנסוע צפונה על כביש מספר 2 עד שתגיעו לבלינצונה. הטירה המרכזית עומדת במרכז העיירה. משך הנסיעה הוא כ-40 דקות.
תמשיכו בנסיעה אל סכר ורזסקה (Verzasca Dam). לא הרחק מבלינצונה נמצא אחד מהסכרים המפורסמים ביותר באירופה. סכר ורזסקה מתנשא לגובה של 220 מטרים והינו אחד מהסכרים הגבוהים ביותר באירופה. אך, ייתכן שאתם מכירים את הסכר הזה יותר בזכות הסרט של ג’יימס בונד, “גולדן איי”, שבו בסצנת הפתיחה בונד קופץ מהסכר. שווה להגיע לסכר, לעמוד מולו ולהתרשם משטף המים האדיר שכאן. אם אתם בעניין של אדרנלין, תוכלו לעשות כמו ג’יימס בונד ולקפוץ בנג’י מהסכר – יש במקום מתקן בנג’י מסודר, בתשלום כמובן.
איך תגיעו? הסכר נמצא במרחק כ-18 קילומטרים מטירת קסטלוגרנדה. כדי להגיע, סעו לכיוון מערב על כביש מספר 13 עד שתגיעו לפנייה ימינה לכביש Via Valle Verzasca. המשיכו בכביש פתלתל זה עד שתגיעו אל הסכר. משך הנסיעה הוא כ-30 דקות.
תעשו את דרככם אל דומודוסולה. לאחר שתסיימו להתרשם מהסכר, אתם יכולים להמשיך היישר אל היעד הבא, דומודוסולה (Domodossola). כדי להגיע, סעו מהסכר דרומה חזרה לכביש מספר 13 וסעו בו מערבה (ימינה) עד שתגיעו לכיכר, שבה תפנו שמאלה. בהמשך פנו שוב שמאלה והמשיכו עם העיקול של הכביש עד שתגיעו לכיכר נוספת, שבה תפנו שמאלה. תעלו על כביש מספר 13 והמשיכו בו מערבה עד שתגיעו ליציאה לעבר Via Locarno. תמשיכו על כביש זה ובכיכר תפנו שמאלה. תמשיכו בנסיעה עד לפנייה ימינה לכביש Via Mezzana. המשיכו ישר עד להתחברות לכביש Via Arbigo והמשיכו ישר על כביש זה עד שהכביש יהפוך לכביש Via Cantonale. המשיכו בכביש המתפתל הזה עד שתגיעו לגבול בין שוויץ לאיטליה ותחצו דרך איטליה על כביש SS337. תמשיכו בכביש זה עד שתגיעו לדומודוסולה (Domodossola). משך הנסיעה הכולל מהסכר עד לדומודוסולה הוא כשעה וחצי.
כשתגיעו אל דומודוסולה, התמקמו במלון שלכם ונוחו אחרי היום הארוך שהיה לכם.
השוואת מלונות מומלצים בדומודוסולה:
היום השישי – מעבר סימפלון ונסיעה לצרמט (Zermatt)
בבוקר היום השישי של הטיול שלכם, אכלו ארוחת בוקר משביעה בדומודוסולה ועלו על הרכב שלכם כדי להתקדם חזרה לכיוון שוויץ. אם שכחתם – אתם נמצאים באיטליה. מדומודוסולה, הדרך ממשיכה על מה שמכונה “מעבר סימפלון” (Simplon Pass), שהינו אחד ממעברי האלפים בין איטליה לשוויץ וידוע כאחד מהכבישים היפים ביותר בשוויץ. למעבר הזה הייתה חשיבות אסטרטגית במשך מאות שנים, כשהחשיבות הזו הגיעה לשיאה כשנפוליאון הורה לסלול דרך במעבר הזה כדי שיוכל להעביר ציוד וארטילריה מעמק הרון לצפון איטליה. המעבר הזה נמשך על פני כ-66 קילומטרים, באיטליה לאורך כביש מספר SS33 ובשוויץ לאורך כביש מהיר מספר 9. אם אתם מגיעים בחורף והכביש סגור, אתם יכולים להשתמש ברכבת מ- Iselle di Trasquera לבריג (Brig). אפשר להכניס את הרכב שלכם לרכבת ולנסוע בראש שקט עד לבריג. אם יש לכם אפשרות לנסוע על הכביש, משך הנסיעה מדומודוסולה לבריג הוא כשעה.
העיירה המקסימה, בריג, היא עוד אחת מעיירות הנופש של שוויץ. אנו ממליצים לעצור בבריג גם כדי לנוח מעט מהנסיעה המטורפת שזה עתה עשיתם וגם כדי לבקר באחד מהארמונות הברוקיים המרשימים והחשובים בשוויץ. הוא גם המבנה הפרטי הגדול ביותר בשוויץ מהמאה ה-17.
בקרו בארמון סטוקלפר (Stockalper Castle). מי שהקים את הארמון המפואר הזה היה סטוקלפר, מי שכונה “המלך של סימפלון”. הוא היה סוחר, בנקאי, קצין צבאי ופוליטיקאי, והוא החליט לבנות את הארמון הזה במחצית המאה ה-17. כשתבקרו בתוך הארמון תוכלו ללמוד על אורח חייו של סטוקלפר ולסייר בין חדריו השונים של הארמון והגנים המקיפים אותו. יש אפשרות להצטרף לסיור מודרך, אך הסיורים המודרכים מועברים בגרמנית.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:30-16:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
עצרו לארוחת צהריים בבריג.
לאחר ארוחת הצהריים, המשיכו בנסיעה לכיוון היעד הבא במסלול שלכם – צרמט (Zermatt). מה שמיוחד בעיירת הנופש הנפלאה הזו היא העובדה שאין בה רכבים, לכן תצטרכו לנסוע עם הרכב שלכם עד לעיירה טש (Täsch) ומשם לקחת את הרכבת לצרמט. כדי להגיע לטש, צאו מבריג מערבה על כביש מספר 9 והמשיכו דרך Eyhoztunnel עד ליציאה מהמנהרה. פנו שמאלה לכביש Talstrasse והמשיכו דרומה כשאתם עוברים דרך Stalden וממשיכים עד לטש. מטש, תעלו על הרכבת, שתסיע אתכם עד לצרמט תוך 12 דקות. הרכבת יוצאת מהתחנה בכל 20 דקות.
כשתגיעו אל צרמט, תוכלו להתמקם במלון שלכם ופשוט לנפוש עד ליום הבא.
היום השביעי – נופשים בצרמט
ביום השביעי שלכם בשוויץ תנפשו בעיירת הנופש המקסימה, צרמט. מוקפת ערים, העיירה יושבת למרגלותיו של הר מטרהורן, שמתנשא לגובה של יותר מ-4,000 מטרים. ביום השביעי של הטיול שלכם אנו ממליצים פשוט ליהנות מהזמן שלכם – ובמיוחד מהנופים המשגעים שקיימים מכל עבר.
תתחילו את הבוקר שלכם בעלייה לתחנת הרכבל הגבוהה ביותר באירופה. ההר הבולט והמוכר ביותר סביב צרמט הוא ללא ספק המטרהורן (Matterhorn), שידוע גם בתור “הר הטובלרון”. בבוקר היום השביעי שלכם אנו ממליצים לכם לקחת את הרכבל לראש המטרהורן ולרדת בתחנת הרכבל הגבוהה ביותר באירופה, שמתנשאת לגובה של 3,883 מטרים מעל פני הים. כדי להגיע, תצטרכו להחליף בין מספר רכבלים. אך, זה שווה את זה, כיוון שהנוף שנשקף מלמעלה הוא פשוט עוצר נשימה! בימים עם ראות טובה, אתם יכולים אפילו לראות את הים התיכון. אך, גם אם לא תראו עד לים התיכון, מספיק להתענג אל מול נופי ההרים שמקיפים את האזור.
סמוך לתחנת הרכבל הגבוהה באירופה תוכלו למצוא גם אטרקציות נוספות מלבד נקודות תצפית מהממות. אחת מהאטרקציות הפופולאריות ביותר היא ביקור בארמון הקרחון (Glacier Palace). “הארמון” המרשים הזה, שכולו קרח, נמצא מתחת לפני השטח, ותוכלו למצוא בתוכו שפע של נקודות מעולות לצילום. משך הביקור הוא בין חצי שעה ל-45 דקות וחשוב מאד להגיע בלבוש חם.
אם תרצו, אתם יכולים להזמין מראש את כרטיס הנסיעה לפסגת המטרהורן.
אם תהיו רעבים, תוכלו לעצור לארוחת צהריים במסעדה שנמצאת בקרבת תחנת הרכבל העליונה.
משך הנסיעה הכולל לראש הפסגה הוא כ-45 דקות. הרכבל מתחיל לפעול סביב 8:00 בבוקר ומסיים את פעילותו סביב 16:30, בהתאם לעונה.
כמה זמן מומלץ לשמור לביקור על ההר? לפחות שלוש שעות, כולל הגעה וירידה מההר.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של גן העדן על המטרהורן.
לאחר שתרדו מההר, תוכלו להמשיך לסיבוב בעיירת צרמט. מאז 1961, העיירה אינה מאפשרת נסיעה ברכבים פרטיים, כך שאתם יכולים ללכת לאורך רחובותיה ללא כל חשש. העיירה היפה עוצבה על ידי מסורות עתיקות ועל ידי התיירות המודרנית, כך שהיא מאד מיוחדת. אם תלכו אל מלון Grand Hotel Zermatterhof, תוכלו לראות לצדו כ-30 מבנים עתיקות, שמדגימים את אופי הבנייה המסורתית של תושביה המקוריים של העיירה. ברחבי העיירה קיימים גם למעלה מ-100 בתי מלון, חלקם עתיקים וחלקם מאד מודרניים. המלון הראשון שהוקם צרמט, ששווה להעיף בו מבט, הוא ה-Monte Rosa. לאחר שתסיימו להתרשם מהמלונות השונים, אתם יכולים לעשות את דרככם לרחוב הראשי של צרמט, Bahnhofstrasse, ולהמשיך לשוטט בין המסעדות, הברים, חנויות המזכרות והמאפיות הנהדרות של העיירה.
לקראת סוף היום, עשו את דרככם למוזיאון מטרהורן – זרמאטלנטיס (Matterhorn Museum – Zermatlantis). במוזיאון המיוחד הזה, שנמצא מתחת לפני הקרקע, תוכלו ללמוד אודות ההיסטוריה של צרמט. כלומר, כיצד צרמט הפכה מכפר קטן של חקלאי הרים לאחת מעיירות הנופש המפורסמות בעולם. בין היתר, תראו במוזיאון בתים מקוריים מימיה הראשונים של העיירה וכן תשמעו אודות ההעפלה הראשונה לראש המטרהורן ב-14 ביולי 1865 וסיומה הטרגי.
דמי הכניסה סבירים. ילדים מגיל 9 ומטה נכנסים בחינם בליווי מבוגר.
שעות הפתיחה: בין יולי לספטמבר מדי יום בין השעות 11:00-18:00, באוקטובר מדי יום בין השעות 15:00-18:00, מסוף נובמבר עד סוף דצמבר בימי שישי עד ראשון בין השעות 15:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין ששעה לשעתיים.
המוזיאון נמצא ב- Kirchplatz במרכז העיירה.
בסיום יום הטיול שלכם, חזרו אל המלון שלכם ונוחו לקראת היום הבא.
היום השמיני – עושים עצירה קצרה במרטיני לפני שממשיכים ללוזאן
בבוקר היום השמיני שלכם, עשו את דרככם חזרה לעיירה טש ברכבת מצרמט והמשיכו ברכב השכור שלכם לכיוון היעד הבא של הטיול – העיירה מרטיני (Martigny), שמוקפת בכרמים ובמטעים רבים. העיירה מפורסמת במיוחד בזכות הקולינריה המדהימה שהיא מציעה במסעדותיה השונות. אך, מלבד האוכל, תוכלו למצוא במרטיני גם היסטוריה עתיקת יומין. ההתיישבות האנושית במרטיני קיימת כבר כאלפיים שנה.
כדי להגיע למרטיני, המשיכו מטש בנסיעה צפונה עד שתגיעו לכיכר, שתיקח אתכם ימינה לכביש מספר 9. המשיכו מערבה על כביש זה עד שתגיעו ליציאה לכיוון Sion/Lausanne. לאחר מכן, ביכר, פנו ימינה והמשיכו על כביש מספר 9. המשיכו והיצמדו לכביש מספר 9 עד שתגיעו למרטיני. משך הנסיעה הוא כשעה וחצי.
תתחילו את הביקור שלכם במרטיני במוזיאון של קרן פייר ג’יאנאדה (Pierre Gianadda Foundation). זהו האתר התרבותי החשוב ביותר בעיירה, ומוצגים בו הן יצירות אמנות והן אוסף מכוניות מרשים.
שעות הפתיחה: יוני עד נובמבר בין השעות 9:00-19:00, דצמבר עד יוני בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשלוש שעות.
הכתובת: Rue du Forum 59.
במרחק צעדים ספורים מהמוזיאון, נמצא האמפיתיאטרון הרומי של מרטיני. כמו בכל עיר שהרומאים הגיעו אליה, גם במרטיני הם החליטו להקים אמפיתיאטרון. האמפיתיאטרון הזה הוקם במאה ה-2 והתגלה לפני כ-30 שנה בלבד. אם תרצו, תוכלו להציץ פנימה לפני שאתם ממשיכים אל הנקודה הבאה.
תמשיכו לביקור במוזיאון סן ברנרד (Musée et Chiens du Saint-Bernard). במרחק צעדים ספורים מהאמפיתיאטרון העתיק נמצא מוזיאון מרתק וייחודי – הוא מוזיאון סן ברנרד. אם אתם אוהבים כלבים ובמיוחד אם אתם אוהבים כלבי סן ברנרד, שהם הכלב הלאומי של שוויץ, שווה לכם להגיע לביקור ולראות אותם מקרוב. המוזיאון המיוחד הזה מקדם את רווחתם של כלבי הסן ברנרד באזור.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון סן ברנרד.
מסעדות מומלצות במרטיני:
Beefore – Burgers’n More – מסעדת בורגרים מעולה במחירים סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:30-14:00, ימי שני עד חמישי בין השעות 18:30-21:30, ימי שישי ושבת בין השעות 18:30-22:00.
הכתובת: Place Centrale 1.
האתר הרשמי: Beefore.
La Botte – פיצה ופסטות טעימות במחירים טובים.
הכתובת: Place Saint-Michel 6.
לאחר ארוחת הצהריים, עלו על הרכב שלכם ועשו את דרככם אל היעד הבא במסלול הטיול – העיר היפה לוזאן (Lausanne). העיר נמצאת במרחק כ-75 קילומטרים ממרטיני. כדי להגיע, צאו ממרטיני צפונה על כביש מספר 9 והמשיכו בו כל הדרך עד ללוזאן. משך הנסיעה הוא כשעה.
כשתגיעו אל לוזאן, תתמקמו במלון שלכם ואם יש לכם זמן, עשו סיבוב קצר במרכז העיר לוזאן.
היום התשיעי – מגלים את לוזאן
את היום התשיעי שלכם בשוויץ תבלו בעיר לוזאן, עיר אוניברסיטה וותיקה, שהיום הינה עיר מסחר תוססת. העיר פופולארית במיוחד בתור מקום לקונגרסים, לתערוכות ולמפגשים שונים. לוזאן היא גם המרכז העולמי של המשחקים האולימפיים, כך שאחת מהאטרקציות התיירותיות הגדולות בלוזאן הוא המוזיאון האולימפי. אך, מלבד המוזיאון האולימפי יש עוד הרבה מה לגלות בלוזאן, וזה מה שתעשו ביום הנפלא הזה.
מסעדות מומלצות בלוזאן:
il Ghiotto – המסעדה ממציעה אוכל איטלקי טעים במחירים סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 9:00-14:00, 18:00-23:45.
הכתובת: Rue Cite-Devant 6.
Slice Pizza – פיצרייה מעולה במחירים סבירים, שמציעה פיצות, אבל לא רק.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד רביעי בין השעות 18:00-23:00, ימי שלישי עד שישי בין השעות 11:30-14:00, ימי חמישי עד שבת בין השעות 18:00-23:30.
הכתובת: Rue du Valentin 23.
תתחילו את הבוקר שלכם בטירת אוצ’י (Château d’Ouchy). לצד הנמל הישן של לוזאן ניצבת הטירה המרשימה הזאת, שנבנתה במאה ה-12 והייתה המקום שבו נחתם הסכם השלום בין תורכיה, יוון ובעלות הברית ב-1923. היום, הטירה היא מלון יוקרה, כך שאם תרצו, תוכלו להציץ פנימה לפני שאתם ממשיכים הלאה. מלבד המלון הזה, קיימים עוד מלונות רבים לאורך חופו של אגם ז’נבה.
תמשיכו אל המוזיאון האולימפי (Olympic Museum). במוזיאון המרתק הזה תוכלו ללמוד על ההיסטוריה של המשחקים האולימפיים מראשיתם בתקופה היוונית ועד ימינו. בין היתר, תוכלו למצוא במוזיאונים את לפידי האולימפיאדה, תצלומים נדירים, פוסטרים היסטוריים, בגדים שלבשו מתמודדים ועוד שלל חפצים חשובים. קיימים במוזיאון גם מספר רב של קטעי וידאו, שיעבירו לכם את החוויה של המשחקים.
דמי הכניסה סבירים. ילדים בני 6 ומטה נכנסים בחינם.
שעות הפתיחה: ממאי עד אמצע אוקטובר בין השעות 9:00-18:00, מאמצע אוקטובר עד אפריל בימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך תגיעו? טירת אוצ’י נמצאת במרחק כ-600 מטרים מהמוזיאון האולימפי. כדי להגיע, לכו מזרחה לאורך הטיילת עד שתראו את הפארק האולימפי משמאלכם. המשיכו שמאלה אל תוך הפארק עד שתגיעו לפתחו של המוזיאון. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
למידע נוסף, בקרו האתר האינטרנט הרשמי של המוזיאון האולימפי.
תעצרו לצהריים ברובע פלון (Quartier du Flon). הרובע הזה בלב לבה של לוזאן היה במאה ה-19 אזור מחסנים, והיום הוא מהרובעים התוססים ביותר בעיר, שידועה בכינויו “הרובע המודרני”. מכל עבר תוכלו לראות מסעדות, חנויות, משרדים וגלריות לאמנות. בחורף, אחת מהרחבות של הרובע הופכת למגרש החלקה על הקרח, ובלילה הבניינים של הרובע מוארים באורות מרהיבים. תוכלו לעצור כאן לארוחת צהריים משביעה לפני שתמשיכו את היום שלכם, ואם תרצו, תוכלו לחזור לכאן בערב כדי לבלות בכמה מהמועדונים והברים השווים שיש כאן.
איך תגיעו? המרחק מהמוזיאון האולימפי לרובע פלון הוא כ-2 קילומטרים. יש לכם אפשרות ללכת לרובע פלון ברגל, או לחילופין, להשתמש בתחבורה הציבורית. אם תרצו להשתמש בתחבורה הציבורית, אתם יכולים לחצות מערבה לכיוון תחנת המטרו Jordils ולעלות על הקו הסגול, שייקח אתכם כל הדרך עד לתחנת Lausanne-Flon. שם אתם כבר נמצאים ברובע פלון. משך ההגעה הכולל הוא כ-20 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של רובע פלון.
תטפסו במדרגות השוק (Escaliers du Marché). במרחק לא רב מרובע פלון נמצא גרם המדרגות המפורסם, שמוביל אל עבר הקתדראלה של לוזאן. גרם המדרגות הזה נבנה במאה ה-13 על מנת לחבר בין השוק ברחבה התחתונה לשוק שהיה ברחבה העליונה. לצד המדרגות ניצבים מבנים, שנבנו כאן במאה ה-16. זהו אחד מהאתרים המצולמים ביותר בלוזאן.
איך תגיעו? המרחק מרובע פלון למדרגות השוק הוא כ-500 מטרים. מתחנת המטרו של רובע פלון, התקדמו מזרחה אל rue Centrale והמשיכו ברחוב זה מזרחה עד לפנייה שמאלה לרחוב Rue du Pont. המשיכו ברחוב זה עד לפנייה ימינה לרחוב Rue Mercerie ובמהרה תגיעו למדרגות. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
לאחר שתעלו במדרגות, תבקרו בקתדראלת לוזאן (Cathedral of Notre-Dame). הקתדראלה, ששמה הרשמי הוא קתדראלת נוטרדאם, ניצבת על ראש גבעה במרכזה של העיר. יש אומרים שהיא מהמונומנטים הגותיים היפים ביותר באירופה, והדבר הזה מושך אליה מאות אלפי מבקרים מדי שנה. בנייתה הושלמה במאה ה-13, אך עברה מספר רב של שיפוצים והרחבות לאורך השנים. במאה ה-16 הפכה הקתדראלה לפרוטסטנטית. בימי הביניים, עולי רגל, שהיו יוצאים למסעות בעקבות דרכו של יעקב הקדוש לסנטיאגו דה קומפוסטלה שבספרד, היו עוצרים בקתדראלה הזו ומבקרים בה. בתוך הקתדראלה, מימין לכניסה, נמצאת הקפלה של יעקב הקדוש, שם הם היו מתפללים.
כשאתם נכנסים לקתדראלה, מומלץ לשים לב לפרטים הקטנים. חמישה מגדלים מתנשאים מתוך הקתדראלה ומשקיפים אל עבר העיר. מהמגדל המרכזי, שמתנשא לגובה של 72 מטרים, שומר הלילה של הקתדראלה קורא את השעות מ-10 בלילה ועד 2 לפנות בוקר, כפי שהיו עושים בכל לילה כבר למעלה משש מאות שנה. על הדלתות של הקתדראלה, שמתוארכות למאה ה-13, תוכלו לראות שמצוירים פסלי אבן יפהפיים. באגף הרוחבי הדרומי ישנו חלון רוזטה מרהיב, שבו 105 חלקים של זכוכית צבעונית מהמאה הה-13. אם תרדו אל הקריפטה, האולם הנסתר של הקתדראלה, תמצאו שם שרידים של בסיליקה מהמאה ה-8, שבה קברים.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מאפריל עד ספטמבר בין השעות 9:00-19:00, מאוקטובר עד מרץ בין השעות 9:00-17:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
תמשיכו לביקור במוזיאון קרן הרמיטאג’ (Hermitage Foundation). אם אתם אוהבים אמנות, המוזיאון הנפלא הזה, שנפתח רק ב-1984, הוא מהמומלצים ביותר באזור. מאז פתיחתו, המוזיאון אסף אליו יצירות אמנות רבות. היום, קיימות בו למעלה מ-650 יצירות אמנות, ביניהן של מונה, של ואן גוך, של מאנה ושל בראק.
דמי הכניסה סבירים עד יקרים. הכניסה לילדים בני 6 ומטה היא בחינם. ישנו כרטיס מוזל למשפחות.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00. ביום חמישי המוזיאון פתוח עד 21:00. המוזיאון סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך תגיעו? הקתדראלה נמצאת במרחק כ-850 מטרים ממוזיאון קרן הרמיטאג’. כדי להגיע, לכו מהקתדראלה צפונה על רחוב Sentier des Colombes והמשיכו ברחוב זה עד שתגיעו לפנייה ימינה לרחוב Avenue de l’Universite. המשיכו ברחוב זה עד שהוא הופך ל-Rue de la Barre. המשיכו ללכת עד שתגיעו לפנייה ימינה לתוך הפארק. המשיכו לאורך השביל, שיוביל אתכם בסופו של דבר למוזיאון. משך ההליכה הכולל הוא כ-15 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון קרן הרמיטאג’.
תסיימו את הסיור שלכם במגדל סובבלין (Sauvabelin Tower). המגדל הזה, שמתנשא לגובה של 35 מטרים וניצב על גבעה המשקיפה לעבר לוזאן, נבנה על מנת לציין את סיומו של המילניום. המגדל המיוחד הזה בנוי מעצים מקומיים, במיוחד מאשוח דאגלס. כדי להגיע אל ראש המגדל, תצטרכו לטפס במעלה 302 מדרגות ספירליות, אך הטיפוס משתלם – מראש המגדל תוכלו לראות תצפית מרהיבה של 360 מעלות, הכוללת את העיר לוזאן, את אגם ז’נבה ואת האלפים השווייצריים. מומלץ להגיע לכאן לקראת השקיעה כדי ליהנות מהשקיעה המעלפת שנשקפת מכאן.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: מאוקטובר עד אפריל בין השעות 8:00-17:00, ממאי עד ספטמבר בין השעות 8:00-20:00. כאשר תנאי מזג האוויר אינם טובים, למשל אם יש רוחות חזקות, שלג או קרח, המגדל סגור מסיבות בטיחותיות.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
איך תגיעו? המוזיאון נמצא במרחק כ-2.7 קילומטרים מהמגדל. כדי להגיע, אנו ממליצים להיעזר בתחבורה הציבורית. ניתן לצאת מהפארק אל תחנת Hermitage ולקחת את אוטובוס מספר 16 עד לתחנת Signal. משם, תתקדמו ברגל במעלה הגבעה עד למגדל. משך ההגעה הכולל הוא כ-15 דקות.
כשתסיימו להתרשם מהנוף שמשתקף מראש המגדל, תוכלו לחזור אל רובע פלון לארוחת ערב ולבילויים או לשוב אל המלון שלכם.
היום העשירי – ממשיכים לז’נבה
ביום הטיול העשירי שלכם בשוויץ תקומו מוקדם בבוקר, תעלו על הרכב ותעשו את דרככם אל עבר ז’נבה (Geneva). כיוון שהעיר כהה גדולה ומלאה באטרקציות, תבלו בה יומיים שלמים. ז’נבה נמצאת במרחק של כ-70 קילומטרים מלוזאן. כדי להגיע, צאו מלוזאן על כביש מספר E25 מערבה עד שתגיעו ליציאה לכיוון ז’נבה. משך הנסיעה הוא כשעה.
מסעדות מומלצות בז’נבה:
Bistro de la Tour – מסעדה מעולה המגישה אוכל מהמטבח הצרפתי. השירות גם הוא נהדר. המחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 12:00-14:00, 19:00-22:00.
הכתובת: Boulevard de la Tour 2.
Bistrot du Boeuf Rouge – מסעדה נהדרת, המגישה בעיקר בשרים ומאכלים נוספים מהמטבח הצרפתי. ישנן גם מנות צמחוניות לאלה מכם שאינם אוכלים בשר. המחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 12:00-14:00, 19:00-22:00.
הכתובת: Rue DR-Alfred Vincent 17.
Restaurant Les Armures – מסעדה משובחת, המציעה מאכלים מהמטבח השוויצרי המקומי בצורה יוצאת מן הכלל. המחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-23:00.
הכתובת: Rue du Puits Saint Pierre 1.
תתחילו את הביקור שלכם בפארק לה גרנדה (Parc de la Grande). במקום להתחיל בלב לבה של העיר, אנו ממליצים לכם להתחיל ברגוע, בפארק הציבורי הגדול ביותר של ז’נבה, שיושב לצד חופו של אגם ז’נבה. הווילה, שעומדת במרכזו של הפארק, נבנתה במאה ה-18 על גבי הריסותיה של ווילה מהתקופה הרומית, כך שאפשר לשער שהאזור הזה היה מבוקש על ידי עשירי העיר כבר לפני כאלפיים שנה. בנוסף לווילה המפוארת, קיימים בפארק גם שני תיאטראות, שפעילים במיוחד בין החודשים מאי לספטמבר. אך, נקודת העניין היפה ביותר בפארק היא ללא ספק גן הוורדים, שם גדלים כ-200 מינים של וורדים בעונת הקיץ.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 7:00-21:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעה וחצי.
תמשיכו לעבר מזרקת סילון המים (Jet d’Eau). לאחר שתסיימו לשוטט בפארק לה גרנדה, אתם מוזמנים לעשות את דרככם לעבר אגם ז’נבה ולעצור להתרשם ממזרקת סילון המים. המזרקה המרשימה הזאת, שהינה אחת מהמזרקות הגדולות ביותר בעולם, היא מאתרי התיירות המפורסמים ביותר בעיר. המזרקה ממוקמת במקום שבו אגם ז’נבה מתנקז לנהר הרון, וסילון המים שיוצא ממנה מגיע לגובה של כ-140 מטרים. אם תעמדו במקום הנכון והרוח תהיה חזקה במיוחד, אתם עשויים להירטב.
ההיסטוריה של המזרקה ממתחילה בשנת 1886, כשהקימו את הגרסה הראשונה שלה לא הרחק ממיקומה הנוכחי. באותו זמן נבנו טורבינות הידראוליות חדשות בנהר הרון, שהביאו להצטברות לחץ גדול של מים. כדי לשחרר את הלחץ, הקימו מפלט למים המצטברים – מזרקה, שהתנשאה לגובה של 30 מטרים ושחררה את הלחץ. זמן מה לאחר הקמתה של המזרקה הזו, זיהו את הפוטנציאל התיירותי האדיר שלה והחליטו להעביר אותה למיקומה הנוכחי ב-1891, לכבוד חגיגות פסטיבל ההתעמלות הלאומי. באותו זמן, הגובה המרבי של המזרקה היה רק 90 מטרים.
הכניסה בחינם.
שעות הפעילות: המזרקה לרוב פועלת מ-10:00 בבוקר עד 16:00 בצהריים, ובקיץ עד חצות.
איך תגיעו? המרחק מהפארק למזרקה הוא כקילומטר. כדי להגיע, התקדמו אל עבר החוף של אגם ז’נבה ולכו לאורכו מערבה עד שתראו את המעבר לכיוון המזרקה מצד ימין. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
תבקרו במוזיאון הרפורמציה הבינלאומי (International Museum of the Reformation). כעת, יש תיכנסו עמוק יותר אל תוך העיר ז’נבה ותעצרו לביקור במוזיאון המרשים הזה, המספר אודות תנועת הרפורמציה בנצרות, שצמחה בין היתר מז’נבה. ז’אן קלווין, אחד ממובילי הרפורמטורים, חי בז’נבה. בתערוכות שבמוזיאון תוכלו לראות מסמכים היסטוריים, ציורים וחומרים נוספים המספרים אודות ההיסטוריה של הרפורמציה. המוזיאון גם ממוקם במקום שבו חתמו ב-1536 על הסכם להעביר את ז’נבה רפורמציה.
דמי הכניסה סבירים. ילדים בני 6 ומטה נכנסים בחינם.
שעות הפתיחה: שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך תגיעו? המרחק ממזרקת סילון המים למוזיאון הרפורמציה הבינלאומי הוא כ-1.5 קילומטרים. כדי להגיע, המשיכו מערבה לאורך קו החוף עד שתגיעו לרחוב Quai du General-Guisan. חצו אותו ופנו מיד שמאלה ל-Place des Florentins. לאחר מכן, פנו ימינה לרחוב Rue du Rhone ואז שמאלה ל-Rue de la Tour-Maitresse. המשיכו ישר עד לפנייה ימינה ל-Rue du Vieux-College. המשיכו ברחוב זה ואז פנו בפנייה הבאה שמאלה ואז ימינה והמשיכו עם הרחוב עד שתגיעו אל המוזיאון. משך ההליכה הוא כ-20 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הרפורמציה הבינלאומי.
תמשיכו לשוטט בעיר העתיקה של ז’נבה (Vieille Ville). העיר העתיקה היא מבוך שלם של סמטאות קסומות, ומכל עבר תוכלו לראות מסעדות, בתי קפה, חנויות וכמובן, מבנים היסטוריים. אחד מהמבנים ההיסטוריים החשובים ביותר בז’נבה נמצא במרחק צעדים ספורים מהמוזיאון והוא – בית טבל (Tavel House). הבית הזה, שנבנה במאה ה-12, הוא הבית העתיק ביותר בז’נבה. היום, זהו מוזיאון המספר אודות ההיסטוריה של העיר ז’נבה, כך שאם אתם מתעניינים, אתם מוזמנים להיכנס פנימה ולהתרשם. עוד מקום שמומלץ להגיע אליו הוא כיכר בור-דה-פור (Bourg-de-Four Square), הכיכר העתיקה ביותר בז’נבה, שבה הרומאים ערכו את השוק שלהם. היום, הכיכר עמוסה במסעדות.
אם תרצו, תוכלו גם לעצור באחת מהמסעדות שבעיר העתיקה לארוחת צהריים.
כמה זמן מומלץ להסתובב בעיר העתיקה? לפחות שעה וחצי.
תתרשמו ממוזיאון פטק פיליפ (Patek Philippe Museum). המוזיאון המרשים הזה מכונה “בית מקדש לשענים”. תוכלו למצוא כאן אוסף אדיר של שעונים, ביניהם את השעון הראשון בעולם, וללמוד תוך כדי ביקור על ההתפתחות של השעונים לאורך ההיסטוריה. אם תרצו, תוכלו להגיע למוזיאון בשעה 14:30 על מנת להשתתף בסיור המודרך הפתוח לקהל הרחב.
דמי הכניסה סבירים. ילדים בני 18 ומטה נכנסים בחינם.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שישי בין השעות 14:00-18:00, שבת בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך תגיעו? אם אתם מגיעים מכיכר בור דה פור, המרחק מהכיכר למוזיאון פטק פיליפ הוא כקילומטר. כדי להגיע, צאו מהכיכר דרומה על רחוב Rue Saint Leger והמשיכו לאורכו עד לפנייה ימינה לרחוב Boulevard des Philosophes. המשיכו ברחוב זה עד הפנייה ל-Rond Point de Plainpalais וחצו את הפארק מערבה עד שתגיעו ל-Avenue du Mail. פנו ימינה ואז מיד שמאלה לרחוב Rue des Vieux Grenadiers ותוך זמן קצר תראו את המוזיאון מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון פטק פיליפ.
תמשיכו לקרוז’ (Carouge). היום חלק מז’נבה, בעבר קרוז’ הייתה עיירה מקסימה בפני עצמה. מומלץ לעשות סיבוב קצר בעיר העתיקה של קרוז’ וליהנות מהאדריכלות האיטלקית-צרפתית הנפלאה של מבניה, שבזכותה רבים מכנים את האזור “איטליה הקטנה”. אם תגיעו לכאן בלילה, תוכלו ליהנות מחיי לילה נפלאים בברים והמועדוני הלילה הרבים של קרוז’.
איך תגיעו? המרחק ממוזיאון פטק פיליפ לקרוז’ הוא כ-2 קילומטרים. תוכלו ללכת לשם ברגל כ-20 דקות או להשתמש בתחבורה ציבורית. אם אתם מעדיפים תחבורה ציבורית, חזרו לכיכר של Rond Point de Plainpalais ועלו שם על תחנת הרכבת הקלה של Plainpalais. תמשיכו ברכבת הקלה עד לתחנת Carouge-Rondeau. משך ההגעה הכולל הוא כ-15 דקות.
בסיום יום הסיור הראשון שלכם בג’נבה עשו את דרככם חזרה למלון כדי להתכונן ליום הטיול הבא.
היום ה-11 – יום טיול שני בז’נבה
ביום הטיול השני שלכם בז’נבה תעברו לגדה הצפונית של נהר הרון ותבקרו בכמה מבנים חשובים במיוחד.
תתחילו את הבוקר באמבטיות של פיקיס (Bains des Pâquis). אין כמו לקום בבוקר ולהתרענן בבריכות החיצוניות, שנמצאות לצד חופו המערבי של אגם ז’נבה. רבים מהמקומיים מגיעים לכאן כדי להיפגש עם החבר’ה לפני שהם ממשיכים לעיסוקיהם השונים. אם אתם מגיעים לכאן בחורף, אתם יכולים להתחיל בטבילה בבריכה החיצונית ומשם להמשיך לסאונה ולחמאם של האתר כדי להתחמם.
דמי הכניסה זולים. הכניסה לבני 6 ומטה בחינם.
האתר פתוח בכל יום בהתאם לתנאי מזג האוויר.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשלוש שעות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של האמבטיות של פיקיס.
תמשיכו לסיור מודרך במרכז לחקר מדעי (CERN). בפרבריה של ז’נבה תמצאו את המרכז של הארגון האירופאי לחקר גרעיני. במקום הזה נערכים ניסויים מדעיים פורצי דרך. הסיורים המודרכים שנערכים במקום מציעים הצצה לחלק מהמתקן ומסבירים על המדעים בצורה קצת יותר מובנת לאדם, שאיננו מתעסק בעניינים מדעיים בחיי היום-יום. ישנם גם שתי תערוכות, העוסקות במתקן ובמחקר שנערך בו.
אם ברצונכם לסייר במתקן, חובה להזמין סיור מראש! אם אתם מתכוונים להגיע בקבוצה קטנה של עד 11 אנשים, חובה להזמין מקום לפחות 15 ימים מראש. הסיור מתאים לבני 12 ומעלה ואורך כשעתיים. סיורים באנגלית לרוב מתקיימים בימים שני, שלישי, חמישי, שישי ושבת בשעות 11:00 ו-13:00. ברביעי ובשבת הסיורים מתקיימים רק ב-13:00. כדי להזמין סיור, יש לברר באתר.
איך תגיעו? המרחק מהאמבטיות של פיקיס למרכז לחקר מדעי הוא כ-8 קילומטרים. כדי להגיע, לכו דרומה לאורך קו החוף של האגם עד שתגיעו לפנייה ימינה לרחוב Rue de Monthoux. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו לפנייה שמאלה לרחוב Rue de Lausanne. המשיכו שמאלה עד שתגיעו לתחנת הרכבת הקלה Cornavin. עלו על הרכבת הקלה ורדו בתחנת Cern. משם, התקדמו ברגל אל המרכז לחקר מדעי. משך ההגעה הוא כ-35 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של CERN.
תבקרו בארמון האומות (Palais des Nations). ארמון האומות הוא המשרד השני בחשיבותו של האומות המאוחדות מחוץ לניו יורק. המבנה הוקם בשנות ה-30 של המאה ה-20 ושימש כמקום משכנם הראשי של חבר הלאומים. במסגרת הסיור המודרך שמתקיים בארמון האומות תוכלו לבקר, בהתאם ללוח הזמנים של הפגישות, המתקיימות תדיר במקום, באולם הכנסים, בחדר זכויות האדם וברית התרבויות, ובחדרים נוספים.
אורך הסיור הוא כשעה.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ארמון האומות פתוח מינואר עד מרץ בימי שני עד שישי ומאפריל עד ספטמבר בימי שני עד שבת. הכרטיסים נמכרים בקופות שבמקום. קחו בחשבון לפחות 40 דקות כדי לעבור דרך הביטחון. הקופות פתוחות בין השעות 9:45-11:45 ל-13:45-15:45. סיורים באנגלית מתקיימים בשעות 10:30, 12:00, 14:30 ו-16:00.
איך תגיעו? המרחק מ-CERמ לארמון האומות הוא כ-8 קילומטרים. כדי להגיע, קחו את הרכבת הקלה חזרה לתחנת Cornavin ומשם החליפו לקו 15 של הרכבת הקלה, שייקח אתכם לתחנת Nations. רדו בתחנה זו, היכנסו אל תוך הפארק והתקדמו ברגל אל עבר ארמון האומות. משך ההגעה הכולל הוא כ-40 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של ארמון האומות.
תמשיכו לביקור במוזיאון אריאנה (Ariana Museum). המוזיאון הייחודי הזה הוא המוזיאון היחיד בשוויץ, שמוקדש כולו לעבודות הקשורות לכבשן – עבודות זכוכית וקרמיקה. זהו גם אחד מהמוזיאונים החשובים ביותר באירופה בתחום זה. במוזיאון תוכלו למצוא למעלה מ-27 אלף פריטים, שמדגימים כיצד הקרמיקה השתנתה על פני שבע מאות שנים בשוויץ ובכל אירופה ואסיה. אם אתם מחובבי התחום, ללא ספק כדאי לכם לעצור לביקור.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-18:00. סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך תגיעו? המוזיאון נמצא במרחק קצר מאד מארמון האומות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון אריאנה.
תסיימו את היום במוזיאון הצלב האדום והסהר האדום (International Red Cross and Red Crescent Museum). במוזיאון המרתק הזה תוכלו ללמוד אודות עבודתם של הצלב האדום והסהר האדום, תוך התמקדות בשלושה תחומים עיקריים: הגנה על כבוד האדם, בנייה מחודשת של קשרי משפחה וצמצום נזקים טבעיים.
דמי הכניסה סבירים. ילדים בני 12 ומטה נכנסים בחינם.
שעות הפתיחה: מאפריל עד אוקטובר בימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00, מנובמבר עד מרץ בימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00. המוזיאון סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
איך תגיעו? המרחק ממוזיאון אריאנה למוזיאון הצלב האדום והסהר האדום הוא כ-300 מטרים. כדי להגיע, צאו מהפארק לכיוון מערב, פנו ימינה לרחוב Avenue de la Paix והמשיכו צפונה אל המוזיאון.משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הצלב האדום והסהר האדום
יש לכם אפשרות לעצור את הטיול שלכם כאן ולטוס חזרה הביתה מז’נבה, או להמשיך עוד כמה ימים ולחזור חזרה לכיוון ציריך. אנו כמובן ממליצים לכם להמשיך לגלות את שוויץ, אך אם אין לכם מספיק זמן, לגמרי נבין אתכם.
בכל מקרה, אנו ממליצים להעביר לילה נוסף בז’נבה לפני שאתם ממשיכים בתוכניות שלכם.
היום ה-12 – מכירים את ברן
בבוקר היום ה-12 בשוויץ תקומו מוקדם בבוקר, עלו על הרכב שלכם ועשו את דרככם מז’נבה לברן (Bern). ברן היא העיר הפדרלית של שוויץ ובפועל משמשת כעיר הבירה שלה. אם תרצו, אתם יכולים להגיע לברן באמצעות הרכבת, אך אם אתם מעדיפים להמשיך להיצמד אל הרכב הצמוד שלכם, תצטרכו לצאת מז’נבה על כביש E25/ 1 לכיוון מזרח ובהמשך לצאת ביציאה לכיוון כביש A1 צפונה. המשיכו צפון-מזרחה כל הדרך עד שתגיעו לברן. משך הנסיעה הוא כשעה ו-45 דקות.
אם תרצו לחפש פעילויות נוספות לעשות בברן ובסביבה – אתם מוזמנים להציץ בפעילויות המומלצות בברן.
מסעדות מומלצות בברן:
Restaurant Suder – למסעדה תפריט קטן, אך מלא בכל טוב – מנות צמחוניות נהדרות, דגם טריים ובשרים משובחים. המחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שישי בין השעות 11:00-14:30 ו-18:00-23:30, ימי שבת בין השעות 18:00-23:30.
הכתובת: Weissennsteinstrasse 61.
Azzurro Terra e Mare – מסעדה עם אווירה נהדרת, שמגישה מאכלי ים ופיצות מהמטבח האיטלקי. המחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-00:00.
הכתובת: Murtenstrasse 2.
תתחילו את הסיור שלכם בבור הדובים (Bear Pit). אחד מהאתרים הייחודיים של ברן הוא בור הדובים של העיר. בפארק היפהפה הזה לצד הנהר משוטטים להם דובים חומים, שהיו נפוצים באזור של ברן כבר מהמאה ה-16. אם אתם אוהבים בעלי חיים ובמיוחד דובים – שווה לכם לעצור לביקור. אבל, אם הדובים יחליטו להסתתר בדיוק כשאתם מגיעים, אל תתאכזבו!
הכניסה בחינם.
הפארק נמצא בקצה המזרחי של Nydeggbrücke Bridge.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
תמשיכו אל עבר העיר העתיקה של ברן ותעצרו להתרשם מקתדראלת ברן (Berner Münster). הקתדראלה היפהפייה הזו, שהינה הקתדראלה הגדולה ביותר בשוויץ מימי הביניים המאוחרים, היא אולי המבנה המפורסם ביותר בברן. בנייתה של הקתדראלה החל בראשית המאה ה-15, אך בנייתו של הצריח הושלמה רק בסוף המאה ה-19. הצריח מתנשא לגובה של כ-100 מטרים והוא הגבוה ביותר בשוויץ. שווה להיכנס אל תוך הקתדראלה כדי להתרשם מהפסלים השונים, מיצירות האמנות, מחלונות הוויטראז’ ומהאורגן הברוקי המופלא. אם תרצו, תוכלו גם לעלות ב-254 המדרגות אל ראש המגדל של הקתדראלה וליהנות מנופים יוצאים מן הכלל של העיר.
יש אפשרות לרכוש מדריך אודיו בכניסה לקתדראלה ולסייר בעזרתו ברחביה.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 11:30-17:00 (בחורף פתוח עד 16:00), ימי שני עד שישי בין השעות 10:00-17:00 (בחורף בין השעות 12:00-16:00), שבת בין השעות 10:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
איך תגיעו? המרחק מבור הדובים לקתדראלה של ברן הוא כ-850 מטרים. כדי להגיע, חצו את הגשר אל העבר השני של הנהר ופנו שמאלה לרחוב Junkerngasse. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו לקתדראלה. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של קתדראלת ברן.
תלכו להתרשם ממגדל השעון המיוחד של ברן (Zytglogge). עוד נקודה מעניינת בעיר העתיקה היא מגדל השעון של ברן, שהינו אחד מהסמלים הבולטים של העיר. בזכות השעון האסטרונומי היפהפה שלו מהמאה ה-15, הוא הפך לאחת מהאטרקציות התיירותיות הגדולות של העיר.
יש אפשרות להצטרף לסיור מודרך, שיוצא מדי יום בשעה 14:30 מהכניסה למגדל השעון, ולהיכנס אל תוך המגדל ובשעה עגולה לצפות כיצד המכניזם של השעון, בן המאה ה-16, יוצר את צליליו הנפלאים. משך הסיור הוא כשעה והוא בתשלום.
תמשיכו לביקור במוזיאון איינשטיין ומוזיאון ההיסטוריה של ברן (Einstein Museum). המבנה המרשים הזה, שגילו כ-130 שנה, מכיל בתוכו שני מוזיאונים מרתקים – מוזיאון איינשטיין ומוזיאון ההיסטוריה של ברן. המוצגים שבמוזיאון ההיסטוריה כוללים מאות אלפי פריטים, שמתוארכים לתקופת האבן ולתקופות רבות אחרות עד למאות ה-19-20. מוזיאון איינשטיין, לעומת זאת, מתמקד בחייו של המדען המהולל ומציג מגוון סרטים ישנים, חפצים אישיים ומכתבים הקשורים לחייו ולפועלו. המוזיאון עוסק דווקא באיינשטיין כיוון שהמדען חי תקופה מסוימת בברן, בראשית המאה ה-20, ועבד כאן על כמה תגליות מרעישות.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעתיים לשלוש שעות.
איך תגיעו? המרחק ממגדל השעון של ברן למוזיאון איינשטיין הוא כ-600 מטרים. כדי להגיע, עשו את דרככם דרומה וחצו את הנהר על גבי ה-Kirchenfeldbrucke. המשיכו ישר על Thunstrasse עד שתגיעו לפנייה ימינה לכיוון Helvetiastrasse ובמהרה תגיעו אל המוזיאון. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון איינשטיין ומוזיאון ההיסטוריה של ברן.
לאחר הביקור במוזיאון, אתם יכולים להמשיך ברגל חזרה אל מרכז העיר ולהתרשם מבניין הפרלמנט, שנמצא על גדות הנהר. תוכלו להמשיך גם לשוטט בעיר העתיקה או ללכת לנוח במלון שלכם לקראת היום הבא.
היום ה-13 – לקראת סיום בלוצרן
ביום הטיול ה-13 שלכם, תקומו בברן ותעשו את דרככם אל היעד האחרון במסלול – העיר לוצרן (Lucerne), עיר יפהפייה השוכנת על גדות אגם לוצרן.
אם אתם מעוניינים באמנות, אתם יכולים לעצור במוזיאון האמנות של ברן (Kunstmuseum) לפני שאתם יוצאים לכיוון לוצרן. המוזיאון המרשים הזה, שהינו הוותיק ביותר בשוויץ, הוא ביתם של למעלה מ-50 אלף יצירות אמנות, פסלים, איורים, תצלומים, סרטים והדפסים.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי בין השעות 10:00-21:00, ימי רביעי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00. סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה וחצי לשלוש שעות.
המוזיאון נמצא בכתובת Hodlerstrasse 8-12.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון האמנות של ברן.
כדי להגיע ללוצרן, צאו מברן צפונה על גבי כביש E25 והמשיכו בנסיעה על כביש זה עד ההיצמדות שמאלה לכיוון כביש E35. המשיכו בכביש זה דרום-מזרחה עד שתגיעו ללוצרן. משך הנסיעה הוא כשעתיים.
אם אתם מגיעים בזמן ללוצרן, אתם יכולים להצטרף לסיור אל ראש הר פילאטוס (Mount Pilatus). ההר מתנשא לגובה של מעל 2,000 קילומטרים מעל לפני הים ומספק נופים משגעים על הסביבה. ניתן להצטרף לסיור מאורגן להר פילאטוס (בקיץ בלבד), שאורכו כ-5.5 שעות, ובמהלכו תשוטו בגונדולה אל עבר ההר ותעלו למעלה ברכבל.
מסעדות מומלצות בלוצרן:
Restaurant Geissmatt – את המנות הטעימות של המסעדה הזו תוכלו למצוא על לוח הגיר שבתוך המסעדה. המנות טריות והשירות נהדר. המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שישי בין השעות 12:00-14:30, 18:00-23:00, שבת בין השעות 18:00-23:00.
הכתובת: St Karli Strasse 13A.
Restaurant La Cucina – מסעדה איטלקית משובחת, עיצוב פנים יפהפה ושירות מעולה. המחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 18:00-23:00, ימי שני עד חמישי בין השעות 11:30-14:00, 18:00-22:30, ימי שישי בין השעות 11:30-14:00, 18:00-00:00, שבת בין השעות 18:00-00:00.
הכתובת: Pilatusstrasse 29.
אם אתם מעדיפים לעשות סיור עירוני בלוצרן במקום לעלות אל הר פילאטוס, אתם יכולים לעקוב אחר המסלול היומי הבא:
תתחילו את הביקור שלכם בלוצרן במוזיאון התחבורה של שוויץ (Swiss Transport Museum).המוזיאון המרתק הזה כולל את כל המידע שהייתם רוצים לדעת על התחבורה של שוויץ וכן על התיירות שבה. במוזיאון תוכלו למצוא שלל מודלים ודוגמאות של רכבים שונים, כלי טיס, ספינות ואפילו טילים, ודרך כל אלו תוכלו ללמוד אודות ההיסטוריה של התפתחות התחבורה במדינה.
דמי הכניסה סבירים. ילדים בני 6 ומטה נכנסים בחינם.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-18:00 בקיץ ו-10:00-17:00 בחורף.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המוזיאון נמצא בכתובת Lidostrasse 5.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון התחבורה שוויץ.
תמשיכו לגן הקרחונים (Glacier Garden). הגן המרהיב הזה נושא בחובו שרידים עתיקים מעידן הקרח. בין היתר, תוכלו למצוא כאן אבנים שלוטשו על ידי קרחונים ו-32 מכתשות, שנוצרו בבסיסם של מפלים נוטפים קרח. בתערוכות שמוצגות ברחבי הגן תוכלו ללמוד כיצד שינויי האקלים של כדור הארץ משפיעות על הסביבה שלנו.
בין היתר, תוכלו למצוא כאן בסביבה גם את אנדרטת האריה, פסל ענקי שמציג אריה גוסס. האנדרטה הזו, שנבנתה בשנת 1820, היא לזכר 26 מפקדים ולמעלה מ-700 חיילים של המשמר השוויצרי, שנהרגו בזמן שהגנו על המלך לואי השישה עשר, במהלך ההתקפה על הטווילרי בשנת 1792. האנדרטה הזאת היא מהידועות ביותר ברחבי לוצרן.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: מאפריל עד אוקטובר מדי יום בין השעות 9:00-18:00, מנובמבר עד מרץ מדי יום בין השעות 10:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר?
איך תגיעו? המרחק ממוזיאון התחבורה של שוויץ לגן הקרחונים הוא כ-2 קילומטרים. כדי להגיע, אתם יכולים ללכת ברגל או להשתמש בתחבורה הציבורית. אם תבחרו להשתמש בתחבורה הציבורית, התקדמו אל תחנת האוטובוס Verkehrshaus/Lido, שנמצאת מצפון למוזיאון ועלו על קו 6, 8 או 24, שייקח אתכם אל תחנת Luzernerhof. מהתחנה התקדמו ברגל צפון-מערבה על רחוב Lowenstrasse עד הפנייה ימינה לכיוון Lowen Platz. המשיכו להתקדם צפונה עד שתגיעו אל הגן. משך ההגעה הכולל הוא כ-15 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של גן הקרחונים.
תתרשמו מהפנורמה הנפלאה של בורבאקי (Bourbaki Panorama). האטרקציה הייחודית הזו היא למעשה פנורמה ענקית, שמספרת את סיפורם של 87 אלף החברים בצבא הצרפתי, שנמלטו לשוויץ במהלך מלחמת צרפת-פרוסיה ב-1871. היצירה, שהושלמה בשנת 1881, נעשתה על ידי מי שליווה את הצבא בתור עובד של הצלב האדום. אורך הפנורמה הוא 112 מטרים וגובהה הוא 10 מטרים, והיא נחשבת לאחת מעבודות הפנורמה הטובות ביותר בעולם.
דמי הכניסה סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: אפריל עד אוקטובר בין השעות 9:00-18:00, נובמבר עד מרץ בין השעות 10:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
איך תגיעו? התקדמו דרומה מגן הקרחונים ותגיעו במהרה אל הפנורמה. משך ההליכה זעום.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פנורמת בורבאקי.
בסיום הביקור בפנורמה הענקית של לוצרן, אתם יכולים לעשות את דרככם אל העיר העתיקה כדי לספוג קצת אווירה ולאכול ארוחת ערב מוקדמת. לכו אל בית המלון שהזמנתם מראש ותנוחו לקראת יום הטיול הבא בלוצרן.
מחירים מומלצים למלונות בלוצרןם
היום ה-14 – מטיילים יום נוסף בלוצרן
ביום השני שלכם בלוצרן אנו ממליצים להתעמק בחלק העתיק יותר של העיר, ששופע במבנים היסטוריים ובסיפורים מרתקים.
תתחילו את הבוקר שלכם בחומה העתיקה של העיר. בצדה הצפוני של לוצרן עומדת חומה עתיקה, שנבנתה שם בין השנים 1350 ל-1408 וכוללת לאורכה תשעה מגדלים. אם תרצו, אתם יכולים לעלות וללכת על חלק מהחומה וכן להיכנס לארבעה מהמגדלים על מנת ליהנות מהנוף הנפלא של העיר.
הקטע הזה של החומה נקרא Museggmauer.
תמשיכו דרך העיר העתיקה לגשר ספרויאר (Spreuer Bridge). ללוצרן יש שני גשרים מקורים, ששרדו מאות רבות של שנים. אחד מהם זה גשר ספרויאר, ובהמשך הסיור תראו גם את השני. גשר ספרויאר נבנה בשנת 1406 ואם תעלו עליו, תוכלו לראות בתוכו 45 ציורים של “ריקוד המוות”, שצוירו בין השנים 1616 ל-1637.
איך תגיעו? המרחק מחומת העיר העתיקה לגשר ספרויאר הוא כ-900 מטרים. כדי להגיע, לכו על Auf Musegg לכיוון דרום ופנו ימינה לרחוב Museggstrasse. המשיכו ללכת ישר עד שתגיעו לעיקול, שיוביל אתכם בסופו של דבר אל הגשר. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
תבקרו גם בגשר הקפלה (Kapellbrücke). הגשר המקורה השני, שמעט יותר ידוע מהגשר הראשון שבו ביקרתם. הגשר הזה נבנה בשנת 1333, וכשתעברו לאורכו תוכלו לראות למעלה ממאה ציורים מהמאה ה-17, התלויים בתוכו ומציגים את הקדושים של העיר ואת ההיסטוריה של לוצרן. הגשר נפגע קשות במהלך שריפה שפרצה במקום בשנת 1993, אך נבנה מחדש ושוקם.
איך תגיעו? המרחק מגשר ספרויאר לגשר הקפלה הוא כ-500 מטרים. כדי להגיע, לכו מזרחה על Muhlenplatz ופנו שמאלה אל עבר גשר נוסף, שחוצה את הנהר. לאחר שתחצו את הגשר, פנו שמאלה ולכו לאורך הנהר עד שתראו את הגשר מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
תמשיכו לביקור במוזיאון האמנות הפוסט-אימפרסיוניזם של רוזנגארט (Museum Sammlung Rosengart). אם אתם מתעניינים בסגנון הפוסט-אימפרסיוניסטי, ללא ספק כדאי לכם לבקר במוזיאון המעניין הזה. תראו כאן בעיקר יצירות אמנות של ואן גוך ושל פאול קלה, אך גם של אמנים אחרים.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: מאפריל עד אוקטובר בין השעות 10:00-18:00, מנובמבר עד מרץ בין השעות 11:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה וחצי לשעתיים וחצי.
איך תגיעו? המרחק מהגשר למוזיאון האמנות הוא כ-200 מטרים. כדי להגיע, לכו לאורך רחוב Theaterstrasse כל הדרך עד למוזיאון. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המוזיאון של רונזגארט.
לאחר הביקור במוזיאון, אתם יכולים להמשיך לשוטט להנאתכם בעיר העתיקה או להתחיל לתכנן את הדרך לשדה התעופה בציריך, תלוי מתי הטיסה שלכם יוצאת חזרה לארץ.
כדי להגיע לציריך, אתם יכולים להשתמש ברכבת או לנסוע עם הרכב השכור שלכם מזרחה על כביש מספר 14. בהמשך, התמזגו עם כביש מספר 4 והמשיכו בו לכיוון ציריך. משך הנסיעה הוא כ-50 דקות.
אנו מאחלים לכם טיסה בטוחה ונעימה ארצה ומקווים שנהניתם בשוויץ המופלאה!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.