• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלול טיול של שלושה ימים בבוסטון, מהיפות והמעניינות בארה”ב

דף הבית » מסלול טיול של שלושה ימים בבוסטון, מהיפות והמעניינות בארה”ב

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 19 דקות

מתכננים לצאת לטיול לארצות הברית? אחת מהערים היפות והמעניינות ביותר בארצות הברית היא בוסטון (Boston), עיר הבירה של מדינת מסצ’וסטס, ששוכנת על גדות נהר צ’רלס (Charles River). העיר מלאה באטרקציות, במוזיאונים, בפארקים ירוקים ובתרבות, כך שלא יחסר לכם מה לעשות בה בזמן הטיול שלכם. במאמר הבא נציג בפניכם מסלול טיול של שלושה ימים בבוסטון. כמובן, שאם תרצו לשנות פה ושם בהתאם ללוח הזמנים ולהעדפות שלכם, אתם מוזמנים.

ההיסטוריה של בוסטון על קצה המזלג:

בוסטון יושבה על ידי פוריטנים אנגלים ב-1630, שנהנו מהמים הטובים לשתייה, השופעים באזור, ומהמפרץ הטבעי שבמקום. במשך 130 השנים הבאות, האנגלים עסקו בהרחקת הצרפתים מהסביבה ואבטחת הקולוניה שקמה בבוסטון, שהפכה לימים לעיר הגדולה והמשפיעה ביותר בצפון אמריקה האנגלית עד שפילדלפיה הצליחה לגבור עליה. אבל, האנגלים לא נשארו בבוסטון לנצח. במאה ה-18, החל המאבק של האמריקאים לעצמאות. בוסטון הייתה מערי הדגל של המאבק. התושבים של המקום, שהתנגדו למס שהטילו האנגלים על התה, השליכו לים, בתור מחאה, את ארגזי התה שהביאו שלוש אוניות לבוסטון, מה שנקרא “מסיבת התה של בוסטון”. מכאן גם פול רוויר, אחד מהפעילים במהפכה האמריקאית, יצא כדי להזהיר את תושבי הסביבה מפני התקדמות הפלוגות האנגליות.

גם אחרי שהאנגלים עזבו את האזור, העיר בוסטון נותרה באיתנה בזכות הנמל והמסחר הימי המשגשג שלה. מהגרים אירופאים הגיעו לחופי בוסטון בשנות ה-20 של המאה ה-19 ובכך הוסיפו צבע אחר לשכונות השונות של העיר. עד היום, תוכלו למצוא בבוסטון קהילות של אירים, רוסים, איטלקים ואסיאתיים. בעקבות השריפה הגדולה של בוסטון, שפרצה ב-1872, חלקים רבים מאזור הדאון-טאון נהרסו לגמרי, אך במהלך המאה ה-20 עסקו רבות בשימור המבנים ההיסטוריים, שאפשר לראות עד היום.

כמה דברים שכדאי לדעת לפני שנוחתים בבוסטון:

מתי כדאי לבקר? בוסטון היא עיר שאפשר לבקר בה לאורך כל ימות השנה. בוסטון עמוסה במשפחות עם ילדים בחודשי יולי-אוגוסט ובחודשי הסתיו של ספטמבר-נובמבר, כשעלי העצים נצבעים בכתום, בצהוב ובאדום ונושרים על המדרכות. העונה הפחות עמוסה היא בין ינואר למרץ. בקיץ, בין יוני לאוגוסט, העיר אומנם עמוסה בתיירים, אך מספקת טמפרטורות נוחות שנעות בין 15 ל-28 מעלות ומגוון פעילויות תחת השמיים הפתוחים, ביניהם קונצרטים, מופעי זיקוקים ופסטיבלים שונים. הסתיו, בין ספטמבר ונובמבר, עלול להיות קצת גשום, אך נחשב לעונה הטובה ביותר לטייל לאורך שבילי ההליכה של בוסטון, כשהטמפרטורות נעות בדרך כלל בין 3 ל-23 מעלות. אם אתם מחליטים להגיע לבוסטון דווקא בחורף, בין דצמבר לפברואר, אתם וודאי תיהנו מפחות עומס ברחובות, אבל כדאי שתתכוננו למזג אוויר קר, שנע בדרך כלל בין מינוס 5 למינוס 4 מעלות. כדאי לשים לב גם, שישנן אטרקציות שונות שסגורות במהלך עונת החורף או שנפתחות לזמן מוגבל בלבד (כמו שייט).

איך מגיעים לבוסטון? אתם יכולים להגיע באמצעות טיסה, שתנחת בנמל התעופה Logan ומשם לקחת רכבת תחתית אל מרכז העיר. משך הטיסה מהארץ הוא כ-12 וחצי שעות.

אני מעדיף לחפש טיסות לבוסטון בגלל אמינות גבוהה בשני אתרים
http://www.flights-seeker.com 
סוכנות אנושית עם אתר אחד מעולה ב-66 שפות עם מחירים מצוינים. כרטוס, צ’ק אין ( בלאו קוסט ) עם תמיכה ואחריות סביב השעון במקרה של עיכובים, איחורים וביטולים של חברות תעופה.
אתר זה נמצא גם אצל סוכני הנסיעות

איך מתניידים בתוך העיר? תחבורה ציבורית! התחבורה הציבורית של בוסטון היא מצוינת וכוללת רכבת תחתית, אוטובוסים ורכבות עיליות. מחירי הנסיעה הם סבירים. יש אפשרות לרכוש כרטיס מעבר יומי או שבועי.

מה המטבע? דולרים.

מה השפה? אנגלית.

מה החשמל? 120V, שני פלגים או שלושה פלגים.

יש צורך להוציא וויזה לארצות הברית.

לפני שאתם מגיעים – מומלץ להזמין מראש מלון מתאים עבורכם. תוכלו לבחור מבין שלל מלונות מומלצים מומלצים בבוסטון ולהשוות ביניהם מחירים.

איך להזמין מלון בזול בבוסטון? הטריק הסודי של אתר טיולים.נט דרך אתר יעודי

מטיילים לבוסטון בתקציב מוגבל?

לפני שאתם מגיעים לבוסטון, כדאי לכם להתעניין בכרטיסי ההנחה שקיימים עבור האטרקציות השונות בעיר. קיימים מגוון כרטיסי הנחה, ביניהם Go Boston Card (כרטיס של יום אחד, שכולל כניסה ל-48 אטרקציות, כמה שתספיקו באותו היום), Boston City Pass (כניסה חופשית לארבעה אתרים מרכזיים בעלות סבירה יחסית) ו-Go Select Boston (תבחרו שני אתרים ותקבלו בהם 20% הנחה).

אבל, בסך הכול, בוסטון מלאה באטרקציות שאפשר לבקר לגמרי בחינם. כך למשל, שביל החירות (Freedom Trail) עושה את דרכו בין 16 אתרים בתוך העיר, שמילאו איזה שהוא תפקיד במאבק של האמריקאים לעצמאות מהבריטים במאה ה-18. מתוך 16 האתרים הללו, 13 הם אתרים ללא דמי כניסה. אם בכל זאת תרצו לבקר בשלושת האתרים שדורשים דמי כניסה, תוכלו לחסוך כמה דולרים על ידי רכישת כרטיס שביל החירות בנקודת ההתחלה של השביל ב-Boston Common Visitor Center. עוד אתרים חינמיים בבוסטון הם, בין היתר: אנדרטת השואה של בוסטון, הספרייה הציבורית של בוסטון, השווקים, המוזיאון להיסטוריה אפרו-אמריקאית, ושכונת נורת’ אנד (North End).

לגבי תחבורה בתוך העיר – כמובן שמומלץ להשתמש בתחבורה הציבורית. לפני שאתם עולים על התחבורה הציבורית, תשיגו את ה-Charlie Card, שיוזיל לכם את העלויות של הנסיעה. ילדים מתחת לגיל 11 נוסעים בחינם אם הם מלווים במבוגר. אם בכל זאת בחרתם לשכור רכב, וודאו שלמלון שהזמנתם יש מקום חנייה מסודר וחינמי של המלון. אם לא, אתם עלולים להיקלע למצב לא נעים, שתצטרכו לשלם לא מעט כסף כדי ליהנות מחנייה.

מסעדות מומלצות בבוסטון:

מסעדות טעימות במחירים נמוכים יחסית:

Regina Pizzeriaהפיצרייה הזו נחשבת לטובה ביותר בבוסטון אם לא באמריקה כולה, וזו הסיבה שהיא פופולארית כל כך בקרב מקומיים ותיירים כאחד. אנו ממליצים לבקר בסניף הראשון של הפיצרייה בשכונת נורת’ אנד.

המחירים: זולים.

שעות הפתיחה: ראשון עד חמישי בין השעות 11:00-23:30, שישי ושבת בין השעות 11:00-00:30.

הכתובת: 11 1/2 Thacher Street.

האתר הרשמי: Regina Pizzeria.

Theo’s Cozy Corner Restaurantמדובר במסעדה קטנה וחמימה, שמציעה מנות נהדרות ומשביעות במחירים הוגנים במיוחד. בין היתר, תוכלו למצוא בתפריט מגוון סלטים, פסטות, כריכים, פנקייקים ואפילו ארוחת בוקר שלא כוללת בשר, כמו שבדרך כלל מגישים במקומות אחרים (ואם אתם כן רוצים להוסיף לארוחת הבוקר נקניק או בייקון, זה גם אפשרי).  

המחירים: זולים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 6:00-14:30, ימי שני עד שבת בין השעות 6:00-15:00.

הכתובת: ‪162 Salem Street

עמוד הפייסבוק הרשמי: Theo’s Cozy Corner Restaurant.

Mike’s City Dinerהמקום המושלם לאכול בו ארוחת בוקר אמריקאית. תוכלו למצוא בתפריט, בין היתר, מגוון סלטים, כריכים, פרנץ’ טוסט ווופלים בלגיים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד שבת בין השעות 6:00-15:00.

הכתובת: 1714 Washington Street.

עמוד האינטרנט הרשמי: Mike’s City Diner.

מסעדות יוקרה ומסעדות מומלצות במחירים סבירים:

Ostraמסעדה יוקרתית ורומנטית, שמתמחה במאכלי ים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 17:30-21:00, ימי שני עד חמישי 17:30-22:00, ימי שישי ושבת בין השעות 17:30-23:00.

הכתובת: 1 Charles Street.

עמוד האינטרנט הרשמי: Ostra.

Mistralמסעדה יוקרתית וקלאסית, המתמחה במנות מהמטבח הצרפתי. בין היתר, תוכלו להזמין כאן מנות הכוללות סלמון, פטריות טריות, בקר ועוד.  

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 10:30-14:00 ו-17:30-21:30, ימי שני עד חמישי בין השעות 17:30-22:00, ימי שישי ושבת בין השעות 17:30-23:00.

הכתובת: 223 Columbus Avenue.

עמוד האינטרנט הרשמי: Mistral.

North Street Grilleמסעדה נהדרת לארוחת בוקר משביעה. התפריט כולל בין היתר מגוון אומלטים, פרנץ’ טוסט וביצים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד שבת בין השעות 8:00-16:00.

הכתובת: 229 North Street.

עמוד האינטרנט הרשמי: North Street Grille.

מסלול טיול בבוסטון בשלושה ימי טיול:

היום הראשון: לאורך שביל החירות

האטרקציה הגדולה ביותר בבוסטון היא שביל החירות (Freedom Trail), שעושה את דרכו לאורך כ-2.5 קילומטרים בין 16 האתרים, שמספרים את סיפורה של העיר במהלך ההפיכה האמריקאית במאה ה-18. תוכלו למצוא פרטים נוספים על השביל באתר האינטרנט הרשמי: Freedom Trail Boston.

תתחילו את השביל בבוסטון קומון (Boston Common) – זהו הפארק הציבורי המרכזי בבוסטון ובשל העובדה שהוקם בשנת 1634, הוא גם הפארק הוותיק ביותר בארצות הברית. הבעלים הראשונים של המגרש, שעליו יושב הפארק היפה הזה היום, היה וויליאם בלקסטון, המתיישב האירופאי הראשון בבוסטון. בתחילה שימש האזור כשטח מרעה עבור פרות, אך כעבור מספר שנים שטח המרעה התדלדל עקב רעיית יתר. לאחר מכן, השטח הפך לאזור שבו האנגלים היו מצליפים בפושעים ותולים פיראטים, מכשפות ורוצחים. מהאזור הזה, שהפך להיות גם מחנה צבאי בתקופה שקדמה למלחמת העצמאות של ארצות הברית, יצאו גם הכוחות האנגלים בדרכם לקרבות הראשונים במלחמה.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה לכל היותר. עשו סיבוב קצר בפארק כדי להתרשם ממנו.

משם תמשיכו לבית מדינת מסצ’וסטס (Massachusetts State House) – הבניין המרשים הזה הוא המקום שבו יושב ממשל מדינת מסצ’וסטס מאז פתיחת המבנה ב-1798. המבנה נחשב לאחד מהמבנים הפדרליים המרשימים ביותר בארצות הברית, כך ששווה להתבונן בו קצת לפני שממשיכים במסלול.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין בוסטון קומון לבית מדינת מסצ’וסטס הוא כ-320 מטרים. צאו מהפארק לכיוון צפון, לכו צפונה ברחוב Joy, פנו ימינה לרחוב Mt Vernon ותראו את בית מדינת מסצ’וסטס לפניכם. מדובר על כ-5 דקות הליכה.

תעיפו מבט בכנסיית רחוב פארק (Park Street Church) – הכנסייה המקסימה הזאת, שעומדת בפינת הרחובות פארק וטרמונט (Tremont), נוסדה בשנת 1809 ומתנשאת לגובה של כ-65 מטרים. בזמנו, כל מי שהגיע לבקר בבוסטון ראה קודם כל את המגדל של הכנסייה הזאת.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין בית מדינת מסצ’וסטס לכנסיית רחוב פארק הוא כ-350 מטרים. פנו ימינה לרחוב Derne, המשיכו ימינה ברחוב Bowdoin ואז שוב ימינה ברחוב Beacon. מיד לאחר מכן, פנו שמאלה לרחוב Park ותראו את הכנסייה מצד בהמשך הרחוב מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

תעצרו לביקור קצר בבית הקברות גראנרי (Granary Burial Ground)בית הקברות הזה, שנחנך בשנת 1660, נקרא על שם מבנה לאחסון תבואה גדול, שעמד בעבר ממש בצמוד לבית הקברות. בבית הקברות רואים כ-2,300 מצבות, אולם מניחים כי יותר מ-5,000 מתושבי בוסטון הפכו את בית הקברות הזה למקום מנוחתם האחרון. בין המצבות הידועות ביותר בבית הקברות הן המצבות של פול רוויר, שקבור בצד האחורי של בית הקברות ושל סמואל אדמס, שנמצאת בפינה הקדמית של בית הקברות. שניהם היו מהמנהיגים של המהפכה האמריקאית.

כמה זמן מומלץ לבקר? חצי שעה לכל היותר.

המרחק מהנקודה הקודמת: בית הקברות גראנרי נמצא בצמוד לכנסיית רחוב פארק. מדובר על מרחק הליכה זעום.

תתקדמו לבית התפילה של המלך (King’s Chapel)הקפלה הזו, שהוקמה ב-1686, היא הכנסייה האנגליקנית הראשונה שנוסדה בבוסטון. לצד הקפלה העתיקה הזאת עומד בית הקברות האנגלי העתיק ביותר בבוסטון.בין האישים המפורסמים שביקרו בבית התפילה של המלך היה ג’ורג’ וושינגטון, הנשיא הראשון של ארצות הברית.

כמה זמן מומלץ לבקר? חצי שעה לכל היותר.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין בית הקברות גראנרי לבית התפילה של המלך הוא כ-160 מטרים. לכו ישר ברחוב Tremont עד שתראו את בית התפילה ואת בית הקברות מצד ימין. מדובר על דקות בודדות של הליכה.

תמשיכו לעבר פסל בנג’מין פרנקלין ואתר בית הספר הלטיני של בוסטון (Boston Latin School) – בית הספר הזה, שנוסד ב-1635, הוא בית הספר הציבורי הוותיק ביותר באמריקה. בזמנו, בית הספר הזה סיפק חינוך חינם לבנים – לא משנה אם היו עשירים או עניים. הבנות למדו באופן פרטי בביתן. עד שבנייתו של מבנה בית הספר הושלמה בשנת 1645, הכיתות נערכו בביתו של המנהל הראשון של בית הספר. עומד כאן פסלו של בנג’מין פרנקלין, במיקום המקורי של מבנה בית הספר. בנג’מין פרנקלין, שידוע לנו בעיקר בזכות תרומתו העצומה לתחום החשמל,היה פעם תלמיד בבית הספר הלטיני של בוסטון. הוא גם היה אחד מחמשת החותמים על מגילת העצמאות של ארצות הברית יחד עם סמואל אדמס, ג’ון הנקוק, רוברט טריט פיין ו-וויליאם הופר. היום, מבנה בית הספר אינו נמצא בנקודה הזאת, אלא בשכונה אחרת, וכל מה שנותר זה פסלו של בנג’מין פרנקלין כדי לספר לנו את סיפורו של המקום.

המרחק מהנקודה הקודמת: אתר בית הספר הלטיני של בוסטון נמצא ממש בצמוד לבית התפילה של המלך, על רחוב School. משך ההליכה הוא זעום.

תעברו בחנות הספרים אולד קורנר (Old Corner Bookstore)אם אתם בעניין של ספרים, כדאי לכם להציץ בחנות הספרים הזאת, שיושבת במבנה שהוקם בשנת 1718, בבית המסחר העתיק ביותר בדאון-טאון של בוסטון. במאה ה-19 ישבה בתוך המבנה אחת מהוצאות האור הגדולות באמריקה, Ticknor and Fields, שהוציאה לאור מספר רב של כרכים אמריקאים אהובים.

המרחק מהנקודה הקודמת: אם תמשיכו ברחוב School תגיעו בפינת הרחובות לחנות הספרים אולד קורנר. משך ההליכה הוא זעום.

תמשיכו לבית הישיבות אולד סאות’ (Old South Meeting House)הבית המרשים הזה, שנוסד בשנת 1729, היה הבניין הגדול ביותר בבוסטון האנגלית והתקיימו בו בין האירועים הדרמטיים ביותר שהובילו למהפכה האמריקאית. בית הישיבות אולד סאות’ הפך למקום מפגש מרכזי בין השנים 1768-75, כשפרצו מחאות גדולות כנגד הפעולות האנגליות בבוסטון. תושבים קיימו כאן ישיבות, שבהם ניהלו וויכוחים על נושאים שונים, וכן קיימו כאן ימי זיכרון לזכר הנרצחים בטבח בוסטון, שאירע בשנת ב-5 במרץ 1770, שבו ירו חיילים אנגלים לעבר מפגינים. אך, המבנה הזה הפך לאחד מהמבנים החשובים ביותר במדינה בעיקר בזכות הישיבה שהתקיימה בו ב-16 בדצמבר 1773. באותו יום, למעלה מ-5,000 גברים הגיעו לבית הישיבות כדי לדון בנושא מס התה השנוי במחלוקת. בתום הישיבה, סמואל אדמס נתן את האות להתחיל במה שכונה “מסיבת התה של בוסטון”, פעולת מחאה שבמהלכה מספר תושבים השליכו לים 342 ארגזים של תה, שנכנס לנמל בוסטון. היום, בית הישיבות הפך למוזיאון, שבו תוכלו לבקר כדי ללמוד עוד על ההיסטוריה של תחילתה של המהפכה האמריקאית בבוסטון.

דמי כניסה זולים.

שעות הפתיחה: מאפריל עד אוקטובר בין השעות 9:30-17:00, מנובמבר עד מרץ בין השעות 10:00-16:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: כדי להגיע לבית הישיבות אולד סאות’, פשוט פנו ימינה לרחוב Washington ותראו תוך זמן קצר את המבנה מצד שמאל שלכם. משך ההליכה הוא זעום.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית הישיבות אולד סאות’.

תעברו ליד בית המדינה הישן (Old State House) – זהו מקום המושב הראשון של הממשל הקולוניאלי במסצ’וסטס. המבנה הציבורי הזה, שנבנה בשנת 1713, עבר את הטבח, את המהפכה ואת השריפה הגדולה של בוסטון, לכן אפשר לכנות אותו המבנה הציבורי הוותיק ביותר ששרד בבוסטון. במשך שנים, המבנה הזה שימש כמרכז האזרחי, הפוליטי והעסקי של בוסטון.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין בית הישיבות אולד סאות’ לבית המדינה הישן הוא כ-160 מטרים. חזרו על עקבותיכם ברחוב Washington  לכיוון צפון והמשיכו בו ישר עד שתראו את בית המדינה הישן מצד ימין שלכם. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

תמשיכו לאתר טבח בוסטוןאחד מהאירועים הדרמטיים והטראומטיים ביותר בתולדות בוסטון הוא טבח בוסטון, שהתקיים ב-5 במרץ 1770 לאחר חודשים של מתיחות, שמקורה בעריצות ובמיסוי אנגליים. החיילים האנגליים והמפגינים המקומיים התחככו אלה באלה ובעקבות ירי של החיילים האנגליים, חמישה אזרחים מצאו את מותם. הטבח הזה הוביל להתרעמות גדולה מצד המקומיים, שהמשיכו בהפגנותיהם כנגד השלטון האנגלי המקומי, מה שהביא בסופו של דבר לנסיגתם של האנגלים מבוסטון.

מקום הטבח מצוין על ידי סימון על המדרכה בנקודת המפגש שבין רחובות סטייט וקונגרס בדאון-טאון של בוסטון, כמה מטרים מבית המדינה הישן של בוסטון.

המרחק מהנקודה הקודמת: האתר נמצא ממש בסמוך לבית המדינה הישן, מצד מזרח.

תמשיכו לבניין פאניי (Faneuil Hall)זהו עוד בניין חשוב בתולדות העיר בוסטון, שנוסד בשנת 1741. הבניין, שמכונה פעמים רבות “בית חופש הדיבור” או “העריסה של החירות”, היה המקום שבו נערכה ישיבת העיר הראשונה באמריקה. בבניין הזה נערכו מספר ישיבות דרמטיות, שעיצבו את ההיסטוריה של האומה האמריקאית. אם תסתכלו אל ראש הבניין תוכלו לראות שבשבת בצורה של חגב מוזהב. זוהי השבשבת המפורסמת ביותר בבוסטון. האגדה מספרת, שהשתמשו בשבשבת הזאת כדי לחשוף מרגלים בזמן המלחמה של 1812. כל מי שלא ידע את התשובה לשאלה “מה נמצא בראש בניין פאניי?” עורר חשד בימים ההם.

ליד בניין פאניי נמצא שוק גדול, שבו גם תוכלו למצוא איפה לשבת לארוחת צהריים. השוק כולל עשרות חנויות, מסעדות ובתי קפה.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין אתר טבח בוסטון לבניין פאניי והשוק הוא כ-320 מטרים. כדי להגיע, לכו מזרחה לאורך רחוב State ופנו שמאלה לכיוון השוק. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

תעצרו ליד בית פול רוויר (Paul Revere House) – הבית הזה, שנבנה בשנת 1680, שימש את הפטריוט האגדי פול רוויר בין השנים 1770-1800, והינו הבניין העתיק ביותר שקיים היום בדאון-טאון בוסטון. אתם מוזמנים להיכנס ולסייר בביתו, שהפך למרכז מבקרים קטן, וללמוד אודות אורח החיים של התושבים במאה ה-18. תוכלו למצוא בתוך הבית מגוון פריטים, הקשורים למסעותיו העסקיים של רוויר, וכן לשמוע את סיפורו מהתקופה של המהפכה האמריקאית.

דמי הכניסה זולים.

שעות הפתיחה: בקיץ – מאמצע אפריל עד אוקטובר – בין השעות 9:30-17:15, בחורף – מנובמבר עד אמצע אפריל בין השעות 9:30-16:15.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין בניין פאניי לבית פול רוויר הוא כ-500 מטרים. כדי להגיע, המשיכו ברחוב North צפון-מזרחה, המשיכו דרך המעבר התת קרקעי, והמשיכו ישר אחר כך כל הדרך עד בית פול רוויר, שתוכלו לראות מצד שמאל שלכם. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית פול רוויר.

תמשיכו משם אל כנסיית אולד נורת’ (Old North Church) – זוהי הכנסייה הפעילה הוותיקה ביותר בבוסטון, שהוקמה ב-1723. המתחם של הכנסייה כולל את הכנסייה, חמישה גנים יפהפיים, את חנות השוקולד ההיסטורית של קפטן ג’קסון, את פינת הפטריוטים, שבה מוצגים תערוכות מתחלפות, וכמובן, חנות מזכרות. כנסיית אולד נות’ מוכרת כאן בעיקר בזעות הערב של ה-18 באפריל 1775. באותו ערב, טיפסו שניים מאנשי הכנסייה למגדל של הכנסייה והחזיקו שתי עששיות דלוקות גבוה ככל הניתן, כדי לסמן ליישובים הסמוכים, שהאנגלים יוצאים לכיוונם מבוסטון דרך הנהר ולא דרך היבשה. מי שהעביר את הידיעה הזאת לאנשי הכנסייה היה פול רוויר במסגרת “רכיבת החצות” שלו.

דמי כניסה סבירים.

שעות הפתיחה: מנובמבר עד מרץ בין השעות 10:00-16:00, מאפריל עד אוקטובר בין השעות 9:00-18:00.

כמה זמן לבקר? כשעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין בית פול רוויר לכנסיית אולד נורת’ הוא כ-500 מטרים. כדי להגיע, המשיכו צפונה ופנו שמאלה לרחוב Prince. לאחר מכן, פנו ימינה לרחוב Hanover והמשיכו בו עד שתגיעו לפנייה שמאלה לתוך פארק פול רוויר. המשיכו בתוך הפארק עד שתגיעו אל כנסיית אולד נורת’. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של כנסיית אולד נורת’.

תעצרו לביקור קצר בבית הקברות גבעת קופ (Copp’s Hill Burying Ground) – הנה לנו בית קברות נוסף, אך הפעם מי שקבורים כאן הם סוחרים ובעלי מלאכה, שחיו במהלך חייהם בשכונת נורת’ אנד.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מכנסיית אולד נורת’ לבית הקברות הוא כ-160 מטרים. המשיכו מערבה ברחוב Hull עד שתגיעו לבית הקברות. מדובר בדקות ספורות של הליכה.

תמשיכו לאנדרטת גבעת בנקר (Bunker Hill Monument) –  האנדרטה הזאת, שנבנתה בשנת 1843,היא אחת מהאנדרטאות הראשונות שנבנו בארות הברית. היא הוקמה לזכר קרב גבעת בנקר, שהתרחש ב-1775 במסגרת קרבות מלחמת העצמאות של ארצות הברית. בניגוד למשתמע, עיקר הקרב של גבעת בנקר התרחש בכלל על גבעת בריד, ושם הוקמה האנדרטה, שהינה בצורת אובליסק המתנשא לגובה של 67 מטרים. אם תרצו, תוכלו לעלות ב-294 המדרגות המובילות אל ראש האנדרטה ומשם לזכות בנוף יפה של העיר כולה.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מבית הקברות לאנדרטת גבעת בנקר הוא כ-1.5 קילומטרים. כדי להגיע, המשיכו מערבה ברחוב Hull ופנו  שמאלה ומיד ימינה אל הגשר. חצו מעל למים וחצו את פארק הכיכר העירונית כדי להמשיך ימינה ברחוב Main. לאחר מכן, פנו ימינה ברחוב Monument  והמשיכו בו עד לאנדרטה. משך ההליכה הוא כ-20 דקות.

סיימו את השביל בספינת קונסטיטושן (USS Constitiution) – בסיומו של שביל החירות תמצאו את הספינה הזאת, שעוגנת דרך קבע במספנת הצי בנמל בוסטון במסצ’וסטס. הספינה הזאת, המפורסמת ביותר בתולדות הצי האמריקאי, היא פריגטת מפרשים תלת תורנית בעלת 44 תותחים. הספינה הזאת קיבלה את התהילה שלה בשנת 1812, כאשר הצליחה לגבור בשלושה קרבות ימיים על אוניות מלחמה של הצי המלכותי הבריטי. הספינה נקראת על שם חוקת ארצות הברית ופתוחה למבקרים, כך ששווה לכם להציץ פנימה.

הכניסה כרוכה בתרומה.

הכניסה היא על בסיס מקום פנוי ויש להציג בכניסה תעודה מזהה ולעבור בדיקת ביטחון לפני העלייה על הספינה.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מהאנדרטה לספינת קונסטיטושן הוא כ-700 מטרים. צאו מהאנדרטה לרחוב Tremont והמשיכו בו מזרחה, ימינה, עד הפנייה שמאלה לרחוב Lowney Way. המשיכו כמה מטרים עד שתראו מימינכם את המעבר להולכי רגל מתחת לכביש והמשיכו בו לרחוב 5th. המשיכו ברחוב הזה ישר עד שתגיעו למוזיאון של ספינת קונסטיטושן. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

היום שני: חווים את העיר מכל הכיוונים

ביום השני של הטיול שלכם בבוסטון תצאו מגבולות שביל החירות ותתחילו לגלות את העיר מכל מיני כיוונים. תתחילו את היום שלכם ברגע של חזרה בזמן לאחד מהאירועים הדרמטיים, שהובילו למלחמת העצמאות האמריקאית, ומשם תמשיכו לסיבוב מהנה בגן הציבורי של בוסטון, ולמספר אתרים נוספים, שיספרו לכם מעט על אורח החיים בעיר בוסטון.

תתחילו את הבוקר שלכם בחוויה בלתי רגילה במוזיאון מסיבת התה של בוסטון (Boston Tea Party Museum) – לאחר שתאכלו את ארוחת הבוקר במלון או באחד מהמסעדות הרבות שבעיר, תעשו את דרככם ליעד הראשון של היום השני שלכם, מוזיאון מסיבת התה של בוסטון, שמציג את סיפורה של מסיבת התה של בוסטון, שהתרחשה ב-16 בדצמבר 1773. הביקור במקום הוא במסגרת סיור מודרך, במהלכו תבקרו במוזיאון, תלמדו אודות האירוע המשמעותי הזה, שהיה בין הדברים שהובילו למלחמת העצמאות האמריקאית, ואפילו תיקחו חלק באסיפה שהובילה למעשה ובמעשה עצמו – השלכת עשרות ארגזי תה לתוך מי הנמל!

דמי הסיור הם יקרים יחסית. מומלץ לרכוש את הכרטיסים מראש כדי לחסוך קצת כסף. ניתן לרכוש כרטיסים גם דרך האתר הזה.

שעות הפתיחה: הביקור במקום במסגרת סיור מודרך בלבד. סיור יוצא כל שעה עגולה. הסיור הראשון יוצא בשעה 10:00 והאחרון יוצא בשעה 17:00.  

כמה זמן לבקר? הסיור אורך כשעה.

הכתובת: 306 Congress Street.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון מסיבת התה של בוסטון.

תמשיכו לסיבוב בגן הציבורי של בוסטון (Boston Public Park) – לאחר החוויה המהנה במוזיאון, תמשיכו לגן הציבורי של בוסטון, שנמצא ממש ליד הבוסטון קומון, שבו התחלתם את הבוקר שלכם אמש. בניגוד לבוסטון קומון הסמוך, בגן הציבורי של בוסטון תוכלו למצוא אזורים נרחבים של צמחייה יפה וארוגות פרחים, מזרקות, פסלים ואגם מלאכותי. הגן היפה הזה הוקם בשנת 1837 והיה הגן הבוטני הציבורי הראשון במדינת מסצ’וסטס. לפני שאתם ממהרים אל היעד הבא שלכם במסלול, קחו כמה דקות כדי להסתובב בנחת לאורך שבילי הפארק, לחצות את האגם המלאכותי על גבי “הגשר הרומנטי”, להתרשם מהפסלים ולנסות לאתר באגם את שני הברבורים, שמכונים על ידי המקומיים רומיאו ויוליה.

כמה זמן לבקר? כשעה.

מרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון מסיבת התה של בוסטון לגן הציבורי של בוסטון הוא כ-1.7 קילומטרים. אתם יכולים לקחת מונית, להשתמש בתחבורה ציבורית או ללכת ברגל. כדי להגיע ברגל, המשיכו צפונה על רחוב congress, פנו שמאלה לרחוב Purchase והמשיכו ישר עד לפנייה ימינה לרחוב Essex. המשיכו ישר עד שתראו את בוסטון קומון מצד ימין. המשיכו דרך הקומון או על הרחוב עד שתגיעו לגן הציבורי הסמוך לו. משך ההליכה הוא כ-25 דקות.

לאחר הסיבוב בגן, עצרו לארוחת צהריים. הגן מוקף במסעדות טובות לארוחת צהריים, אז כל מה שנותר לכם לעשות הוא לבחור את המסעדה המתאימה ביותר עבור ההעדפות שלכם.

תמשיכו לביקור במוזיאון בית גיבסון (Gibson House Museum) – לאחר שנהניתם ושבעתם מארוחת הצהריים שלכם, המשיכו לבית ההיסטורי של משפחת גיבסון. מדובר בבית ויקטוריאני מקסים משנת 1860, שזכה לרמת שימור מופלאה. בתוך הבית תוכלו למצוא מגוון רהיטים, חפצים וקישוטים מהתקופה שבה חיה כאן משפחת גיבסון.

הביקור במוזיאון הוא במסגרת סיור מודרך ומתקיים על פני ארבע הקומות של הבית, שפתוחות לקהל הרחב. חשוב לציין שלא קיימת מעלית בבית, כך שהסיור כולל עלייה בדי הרבה מדרגות. בנוסף, לא קיימת מערכת מיזוג אוויר בבית, כך שצריכים לקחת את זה בחשבון בזמן הביקור בעונת הקיץ.

מחיר הסיור הוא סביר.

שעות פתיחה: הביקור במוזיאון אפשרי רק במסגרת סיור מודרך. סיורים מתקיימים בימים רביעי עד ראשון בשעות 13:00, 14:00 ו-15:00. במסלול הטיול הזה, מומלץ לנסות לכוון לשעה 13:00.

מרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מהגן הציבורי של בוסטון למוזיאון בית גיבסון הוא כ-320 מטרים. צאו מהגן אל רחוב Beacon, העוטף אותו מצד צפון, והמשיכו ברחוב Beacon מערבה עד שתראו את המוזיאון מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון בית גיבסון.

תבקרו בכנסיית השילוש הקדוש של בוסטון (Boston Trinity Church) הכנסייה המרשימה הזאת, שהוקמה בשנת 1877, רשומה בתור אחת מעשר המבנים המשמעותיים ביותר בארצות הברית ורשומה כאתר היסטורי לאומי. היום היא מספקת מגוון שירותים קהילתיים לתושבי בוסטון. הכנסייה המקורית, שהוקמה בשנת 1733, נשרפה בשריפה הגדולה של בוסטון בשנת 1872, ולכן הכנסייה עברה מקום למיקומה הנוכחי. הכנסייה מרשימה לא רק מבחוץ, בסגנון הרומנסקי שלה, אלא גם מבפנים, כך שאם אין לכם בעיה להיכנס לכנסיות, מומלץ להציץ פנימה כדי להתרשם מהאיקונות וחלונות הויטראז’ הרבים המעטרים את פנים הכנסייה. אם אתם מעוניינים, אתם יכולים גם להצטרף לאחד מהסיורים המודרכים המתקיימים בכנסייה כדי ללמוד עוד אודות ההיסטוריה שלה והאמנות שבתוכה.

דמי הכניסה סבירים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 12:15-16:30, ימי רביעי עד שבת בין השעות 10:00-16:30.

מרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון בית גיבסון לכנסיית השילוש הקדוש הוא כ-800 מטרים. כדי להגיע, תמשיכו מערבה ברחוב Beacon עד לפנייה שמאלה לרחוב Clarendon. המשיכו ברחוב זה עד שתראו את הכנסייה מצד ימין. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של כנסיית השילוש הקדוש של בוסטון.

תיכנסו לסיור בספרייה הציבורית של בוסטון (Boston Public Library) – לאחר הביקור בכנסייה, המשיכו לספרייה השנייה בגודלה בארצות הברית אחרי ספריית הקונגרס. הספרייה הציבורית של בוסטון הוקמה בשנת 1848 וכוללת היום מעל ל-21 מיליון פריטים, הכוללים ספרים, תקליטי מוזיקה ופריטים דיגיטליים. כמות הספרים היא מדהימה, אך גם העיצוב הפנימי של הספרייה והאדריכלות של המבנה מדהימים, כך שכדאי גם להסתכל למעלה מדי פעם. אם תרצו, תוכלו להצטרף לאחד מהסיורים המודרכים המתקיימים בחינם בתוך הספרייה הציבורית. לפרטים נוספים אודות הסיורים, כנסו לאתר האינטרנט הרשמי של ספריית בוסטון.

הכניסה בחינם.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 13:00-17:00, ימי שני עד חמישי בין השעות 9:00-21:00, ימי שישי ושבת בין השעות 9:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

מרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מכנסיית השילוש הקדוש של בוסטון לספרייה הציבורית של בוסטון הוא כ-320 מטרים. כדי להגיע, צאו לרחוב Boylston והמשיכו בו מערבה עד שתראו את הספרייה מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הספרייה הציבורית של בוסטון.

תסיימו את היום עם תצפית נפלאה מראש Skywalk Observatoryאין דרך טובה יותר לסיים יום טיול מאשר בתצפית על העיר. עלו אל הקומה ה-50 של בניין מרכז פרודנשל ותיהנו מתצפית של 360 מעלות על כל האתרים המפורסמים של בוסטון. תוכלו להיעזר במדריכי אודיו (בשפות אנגלית, גרמנית, ספרדית, צרפתית, מנדרינית ויפנית) כדי לאתר את המבנים השונים. המגדל הוא השני בגובהו בעיר אחרי מגדל ג’ון הנקוק.

אחרי שתיהנו מהתצפית, תוכלו לרדת חזרה אל קומת הקרקע של הבניין, שם פועל קניון יוקרתי. בנוסף, אתם יכולים לבקר במוזיאון “חלומות על חירות”, שמוקדש כולו לחוויה של המהגרים שהגיעו לארצות הברית. התערוכות שבמוזיאון מספרות כיצד שכונותיה של בוסטון קיבלו את הגוון המיוחד שלהן בזכות המהגרים השונים. בקרב המקומיים של בוסטון תוכלו לשמוע היום מעל ל-140 שפות.

דמי הכניסה יקרים יחסית.

שעות הפתיחה: ממרץ עד תחילת נובמבר בין השעות 10:00-22:00, מתחילת נובמבר עד פברואר בין השעות 10:00-20:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

מרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מהספרייה הציבורית של בוסטון למצפה ה-Skywalk הוא כ-320 מטרים. כדי להגיע, צאו לרחוב Boylston והמשיכו בו מערבה עד שתראו את הכניסה למצפה מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

היום השלישי: מקנחים בספורט ובמוזיאונים

ביום הטיול השלישי והאחרון שלכם בבוסטון תבקרו בארבעה אתרים נוספים, ששווה להכיר בעיר. תתחילו את הבוקר שלכם במגרש הבייסבוק המפורסם של בוסטון ומשם תמשיכו לכמה מוזיאונים מעניינים ולאתר, שיספר לכם את סיפורו של ג’ון קנדי, נשיאה ה-35 של ארצות הברית, אשר נרצח בהתנקשות.

תפתחו את הבוקר שלכם בארנה של פנוויי פארק (Fenway Park) – אחד מענפי הספורט האהובים על האמריקאים הוא ענף הבייסבול, ואחת מקבוצות הבייסבול הענקיות ביותר היא קבוצת בוסטון רד סוקס, שבסיס האם שלה הוא בארנה של פנוויי פארק מאז 1912. ניתן לצאת לסיור של כשעה ברחבי הארנה, לשמוע על המשחקים השונים של הרד סוקס ולהתפעל אל מול האוסף המדהים, שכולל 170 אלף פריטים הקשורים להיסטוריה של פנוויי פארק וקבוצת בוסטון רד סוקס. באוסף תוכלו לראות בין היתר מעל ל-150 אלף צילומים, 36 מחבטים, שבהם השתמשו במשחקי בייסבול היסטוריים, ו-90 כדורים חתומים על ידי שחקנים ברמה עולמית.

תוכלו להזמין סיור בפנוויי פארק דרך אתר האינטרנט הרשמי של הבוסטון רד סוקס.

מחיר הסיור הוא יחסית יקר.

סיורים יוצאים בכל שעה עגולה בין השעות 9:00-17:00. כשמתקיימים משחקים, לוח הזמנים משתנה ומומלץ להתעדכן באתר הרשמי.

כמה זמן לבקר? כשעה.

תבקרו במוזיאון לאמנויות יפות (Museum of Fine Arts) – אם אתם בעניין של אמנות, אין ספק שכדאי לכם לבקר במוזיאון לאמנויות יפות של בוסטון, שמכיל למעלה מ-450 אלף פריטים מקטגוריות שונות. האוספים שבמוזיאונים כוללים פריטים מהעולם העתיק לצד אמנות עכשווית, רישומים, פריטי טקסטיל, תצלומים, תכשיטים, כלי נגינה ועוד מגוון יצירות אמנות יפות. בין הפריטים החשובים ביותר שנמצאים במוזיאון נמנים כמות נכבדה של ציורי מונה ואוצרות ממצרים העתיקה.

דמי הכניסה די יקרים. ילדים מגיל 6 ומטה נכנסים בחינם.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד שלישי בין השעות 10:00-17:00, ימי רביעי עד שישי בין השעות 10:00-22:00.

כמה זמן לבקר? בין שעה וחצי לשלוש שעות.

מרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מפנוויי פארק למוזיאונים לאמנויות יפות הוא כ-800 מטרים. כדי להגיע, צאו מפנוויי פארק אל רחוב Ipswich והמשיכו ישר עד שתגיעו לפארק גדול. עברו דרכו לכיוון דרום על גבי הטיילת, עד שתצאו מהפארק. המשיכו על הטיילת עד שתגיעו אל המוזיאון לאמנויות יפות, שנמצא ממש בסמוך. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המוזיאון לאמנויות יפות.

תוכלו לאכול ארוחת צהריים קלה בתוך המוזיאון לפני שתמשיכו אל היעד הבא במסלול שלכם.

תמשיכו לביקור במוזיאון איזבלה סטיוארט גארדנר (Isabella Stewart Gardner Museum) – לאחר שביקרתם במוזיאון לאמנויות יפות, אתם יכולים להמשיך למוזיאון האמנות הנוסף הזה, שבו יצירות חשובות של אמנים אירופאיים, אסיאתיים ואמריקאים מובילים מכל הזמנים. המוזיאון נקרא על שם מי שייסדה אותו בשנת 1903, איזבלה סטיוארט גארדנר, וממוקם בתוך מבנה, שתוכנן כך שייראה כמו ארמון וונציאני מהמאה ה-15. אין ספק שהמבנה של המוזיאון הוא אטרקציה בפני עצמו. המבנה בן השלוש קומות מקיף חצר פנימית יפהפייה, המכוסה היום על ידי תקרת זכוכית.

אחד מהסיפורים המרתקים ביותר הקשורים למוזיאון איזבלה סטיוארט גארדנר קשור למה שאירע במוזיאון ב-1990. שלושה גנבים מחופשים לשוטרים של בוסטון נכנסו למוזיאון והצליחו לחמוק החוצה עם 13 יצירות אמנות חשובות. עד היום, לא מצאו את הגנבים וגם לא את יצירות האמנות.

דמי הכניסה סבירים.

שעות הפתיחה: ימי רביעי עד שני בין השעות 11:00-17:00  (ימי חמישי עד 21:00). בימי שלישי המוזיאון סגור.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מהמוזיאון לאמנויות יפות למוזיאון איזבלה סטיוארט גארדנר הוא כ-500 מטרים. צאו אל רחוב Fenway והמשיכו בו מערבה עד שתגיעו אל מוזיאון איזבלה סטיוארט גארדנר. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון איזבלה סטיוארט גארדנר.  

תסיימו את הסיור במקום הולדתו של ג’ון פ. קנדי (John F. Kennedy Birthplace) – בבית הזה שבו תבקרו נולד וגדל ג’ון פ. קנדי. הנשיא ה-35 של ארצות הברית. הוריו של ג’ון פ. קנדי רכשו את הבית הזה בשנת 1914 ושלושת הילדים שלהם, רוזמרי, קת’לין וג’ון, נולד כאן. כשש שנים מאוחר יותר, ב-1920, עברה המשפחה להתגורר בבית גדול יותר לא הרחק מכאן, והבית הזה נמכר. בהמשך המשפחה גם עברה לניו יורק, אך חזרה בשנת 1966 ורכשה מחדש את הבית. אמו של ג’ון פ. קנדי שחזרה את הבית בדיוק למראהו בשנת 1917, השנה שבה נולד ג’ון. בזמן הביקור במקום תוכלו לסייר בבית ילדותו של קנדי ולשמוע אודות סיפור חייו. רבים מהפריטים והעיטורים שתראו ברחבי הבית הם מקוריים ושייכים למשפחת קנדי. הבית הוא בית בן תשעה חדרים, בנוי בסגנון קולוניאלי. תוכלו לשוטט בין החדרים השונים, המחסן שבו נמצא היום מרכז המבקרים ובו תערוכת צילומים, חדר הסלון שבו ישבו יחד בני משפחת קנדי וניגנו בפסנתר, חדר הילדים שבו עוד נמצאים הצעצועים והספרים של ילדי משפחת קנדי, חדר האוכל, המטבח וחדר העבודה הפרטי של אם המשפחה, רוז. היום, האתר הוא אתר היסטורי לאומי.

הכניסה בחינם.

שעות הפתיחה: הבית פתוח מאמצע מאי עד אוקטובר מרביעי עד ראשון בין השעות 9:30-17:00. סיורים מודרכים מוצעים מדי שנה וחצי החל מהשעה 10:00. אם אינכם מעוניינים לקחת חלק בסיור מודרך, יש להגיע לבית בין השעות 12:00-13:00 או בין השעות 16:00-17:00.  אם אתם מגיעים מחוץ לעונה, מנובמבר עד אמצע מאי, אתם יכולים לבקש סיור מודרך בתיאום מראש על ידי שליחת מייל לאתרץ

כמה זמן מומלץ לבקר? סיורים מודרכים במקום נמשכים כחצי שעה.

מרחק מהנקודה הקודמת: מקום הולדתו של ג’ון פ. קנדי ממוקם בכתובת 83 Beals Street. המרחק ממוזיאון איזבלה סטיוארט גארדנר למקום הולדתו של ג’ון פ. קנדי הוא כ-2.9 קילומטרים. כדי להגיע, אתם יכולים לקחת מונית, לעלות על קו מספר 66 היוצא מפינת הרחובות Tremont ו-Alphonsus או לחילופין, ללכת ברגל. צאו מהמוזיאון אל רחוב Palace והתקדמו בו דרומה עד שתגיעו לפנייה ימינה לרחוב Longwood. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו לפנייה ימינה לרחוב Harvard. המשיכו עד שתגיעו לפנייה ימינה לרחוב Beals ותראו תוך זמן קצר את הבית של ג’ון פ. קנדי מצד ימין. משך ההליכה הוא כ-40 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מקום הולדתו של ג’ון פ. קנדי.

בערב – אתם יכולים לצאת לבלות בעיר. בבוסטון קיימים מספר עצום של ברים ומועדונים וכן אירועי תרבות שונים בערבים, כמו קונצרטים והצגות. אחד מהמופעים המומלצים ביותר הוא מופע הקסמים האינטימי, Four-Handed Illusions, שאם תצליחו להשיג אליו כרטיסים בזמן הביקור שלכם בבוסטון – הרווחתם. תוכלו גם ללכת על המופעים הסטנדרטיים יותר, שמוצגים בבית האופרה של בוסטון. כדאי לבדוק באתר האינטרנט של בית האופרה את לוח המופעים לפני שאתם מגיעים.

עוד רעיונות לדברים שאפשר לעשות בבוסטון:

שוק קווינסי (Quincy Market) – מתחם שוק היסטורי, שנבנה בשנת 1826. בשוק תוכלו למצוא מגוון מאכלים טריים, פירות, ירקות ומסעדות מעולות, כך שמדובר במקום נהדר לארוחת צהריים או ערב. השוק נמצא בכתובת 4 S Market St . למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של שוק קווינסי.

מוזיאון המדע בבוסטון (Boston Science Museum) – מוזיאון המדע כולל מגוון תערוכות מרתקות, פלניטריום וכן גן חממה פנימית של פרפרים. המוזיאון פתוח בימי שבת עד חמישי בין השעות 9:00-17:00, ימי שישי בין השעות 9:00-21:00. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון המדע בבוסטון.

האקווריום של ניו אינגלנד (New England Aquarium) – האקווריום המדהים הזה הוא המקום המושלם לטיול משפחתי. בתצוגות תוכלו לראות מגוון דגים, ביניהם גם כרישים, וכן גם פינגווינים, צבי ים וכלבי ים. האקווריום פתוח בימי ראשון ושבת בין השעות 9:00-18:00 ובימי שני עד שישי בין השעות 9:00-17:00. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של האקווריום של ניו אינגלנד.

מוזיאון הילדים של בוסטון (Boston Children’s Museum) – עוד אטרקציה נחמדה לכל המשפחה הוא מוזיאון הילדים של בוסטון, שהינו מוזיאון הילדים השני בוותיקותו בארצות הברית. המוזיאון כולל מגוון תערוכות קבועות, שבהן הילדים יוכלו ללמוד על האחר, על הדינוזאורים, על עולם הבנייה, על אורח החיים היפני ועוד. המוזיאון פתוח בימי שבת עד חמישי בין השעות 10:00-17:00 ובימי שישי בין השעות 10:00-21:00. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הילדים של בוסטון.

המלצות למלונות במרכז בוסטון

מלונות בבוסטון שישראלים ממליצים

מלון הבוטיק רביר בוסטון קומון (Revere Hotel Boston Common)

מלון ד’ה גודפרי בוסטון (The Godfrey Hotel Boston)

מלון קומונוולת’ (Hotel Commonwealth)

מלון רזידנס אין ביי מריוט בוסטון (Residence Inn by Marriott Boston Back Bay/Fenway)

מלון דאבלטרי סוויטס ביי הילטון בוסטון – קיימברידג’ (DoubleTree Suites by Hilton Hotel Boston – Cambridge)


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם