• תַפרִיט
  • תַפרִיט
שער טיאנאנמן

מסלול טיול של שלושה ימים בבייג’ינג, בירת סין

דף הבית » מסלול טיול של שלושה ימים בבייג’ינג, בירת סין

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 17 דקות

בייג’ינג – סקירה כללית

בייג’ינג (Beijing)- עיר השמיים, בירתה של הרפובליקה העממית של סין, מלאה באתרים היסטוריים ובאוצרות לאומיים יפהפיים. כשהעיר נבחרה להיות הבית המארח של אולימפיאדת 2008, שיפוצים נרחבים נעשו בה והפכו אותה לעיר מודרנית יותר, נוחה ונגישה יותר למבקרים מהמערב. אתם יכולים לבלות בבייג’ינג שבועות ולא לראות בה את כל מה שיש לה להציע, אבל אם יש ברשותכם רק כמה ימים, תנסו להוציא מהם את המיטב.

טיול משולב – הדרך הטובה ביותר לטייל בסין

גם אם אתם אוהבים לטייל באופן עצמאי, בפעם הראשונה שבה תגיעו לבייג’ינג כדאי לכם לשקול להזמין מקומות בכמה סיורים מאורגנים או פשוט לבקר במסגרת טיול מאורגן. כמו בכל דבר בחיים, קיימים לסיורים המאורגנים כמה יתרונות וכמה חסרונות, אבל אני מאמינה, בתור אחת שהייתה בסין לאחרונה, כי לפעמים צריך לקחת חלק בסיורים המאורגנים הללו, בייחוד בסיורים הנערכים באתרים מרוחקים ממרכז העיר, כמו החומה הסינית, או באתרים ענקיים, מלאי היסטוריה, כמו העיר האסורה. הסיורים המאורגנים בבייג’ינג הם הדרך הפשוטה ביותר לראות את המקומות הכי משמעותיים בעיר ולהבין טוב יותר את ההיסטוריה של האתרים הללו. לא תמיד תמצאו את העובדות המעניינות בספרי ההדרכה וגם לא תמיד תמצאו שלטי הסבר באנגלית. אני ממליצה לכם לשלב טיול עצמאי עם טיולים מאורגנים, על מנת שתוכלו להפיק את המיטב מטיולכם הקצר בבייג’ינג. את הסיורים המאורגנים תוכלו להזמין מראש דרך האינטרנט או דרך הדלפק שבמלון שלכם (הדרך המומלצת יותר), כשכבר תהיו בסין ולאחר שהתרשמתם מטווח המחירים של כל סיור.

היתרונות של סיור מאורגן בסין הם:

• זוהי הדרך הטובה ביותר לראות את הדברים המרכזיים בעיר, ביעילות ובמהירות.

• תוכלו לשמוע על ההיסטוריה של האתר שבו תבקרו מפיו של מדריך טיולים דובר אנגלית או עברית. נקודה שיש לקחת בחשבון: אם המדריך הוא ממוצא סיני, אתם עלולים שלא להבין את האנגלית שלו בגלל המבטא הסיני הכבד.

• רוב הסיורים המאורגנים כוללים הסעה ממקום למקום, כך שלא תצטרכו להסתבך עם אוטובוסים או עם מוניות.

החסרונות של סיור מאורגן בסין הם:

• אם אתם אוהבים שטיולכם מתנהל על פי המתוכנן ולא כולל במסגרתו ביקורים במרכזי קניות ובחנויות מזכרות, אולי כדאי לכם לשקול מחדש את הצטרפותכם לסיור מקומי מאורגן. לפעמים הסיורים המאורגנים בסין משלבים ביקורים “בלתי מתוכננים” בחנויות פנינים או בחנויות המוכרות אבני ג’ייד או כל דבר אחר. החנויות הללו בדרך כלל יפוצצו אתכם במחירים ויגזלו מכם זמן יקר בבייג’ינג.

• הטיולים המאורגנים תמיד כוללים ארוחת צהריים, שלרוב כוללת ארוחה סינית-מערבית – לא הדבר הכי טעים בעולם. לפני שאתם מזמינים סיור, כדאי לבדוק האם ארוחת הצהריים היא מערבית או סינית מסורתית.

איך תתניידו בבייג’ינג

אם אין לכם כוח ללכת ברגל או שאתם מפחדים מחציית הכבישים, קיימות מספר דרכים שבאמצעותן אתם יכולים לסייר ברחבי העיר בייג’ינג. מוניות הן אפשרות אחת, ואפשרות זולה יחסית, אך עליכם לזכור שרוב נהגי המוניות בסין אינם מבינים אנגלית ולכן תצטרכו להראות להם באופן מוחשי את המקום שאליו אתם רוצים להגיע. אתם יכולים, למשל, להראות להם את המיקום על מפה של העיר או להציג כרטיס שעליו כתובה כתובת המקום בסינית. מלונות רבים מספקים “כרטיסי מוניות”, שכוללים את הכתובת של המלון ומפה שתעזור לנהגי המוניות למצוא אותה. יש גם כמה מלונות שמספקים רשימה של האתרים המרכזיים בעיר, כתובים בסינית. לפני שאתם יוצאים מהמלון, אל תשכחו לקחת איתכם את הכרטיסים הללו.

אפשרות נוספת, שאני ממליצה עליה באופן אישי, היא נסיעה ברכבת התחתית של בייג’ינג. מאז האולימפיאדה, קווים רבים נוספו לרשת הרכבות התחתיות, ולצד שמות התחנות בסינית כתובים גם שמות התחנות באנגלית. בכמה רכבות תוכלו אפילו לשמוע בכריזה את שמות התחנות מוקראים באנגלית. זוהי גם דרך זולה הרבה יותר מנסיעה במונית, שכן כל נסיעה ברכבת התחתית תעלה לכם יואנים בודדים בלבד. התחנות של הרכבת התחתית פזורות ברחבי העיר כולה, לצד האתרים הכי פופולאריים, כך שלא תהייה לכם בעיה להגיע ברכבת התחתית לכל מקום שתחפצו בעיר.

מסלול הטיול המומלץ למי שיש לו רק שלושה ימים בבייג’ינג

מסלול הטיול תוכנן בהנחה שיש לכם רק שלושה ימים לטייל בבייג’ינג. כמובן שאתם יכולים לשפץ את המסלול בהתאם לצרכים שלכם.

מאמר נוסף שכדאי להסתכל בו: מסלול טיול משפחתי בבירת סין, בייג’ינג

היום הראשון – בוקר: סיור עצמאי בכיכר טיאנאנמן (בסינית: 天安門廣場, באנגלית: Tiananmen Square)

המקום הראשון שכדאי לבקר בו בבייג’ינג הוא כיכר טיאנאנמן הידועה לשמצה, שניצבת מול פתח העיר האסורה (The Forbidden City). כדי להיכנס אל תוך שטח הכיכר תצטרכו לעבור בדיקה ביטחונית קפדנית שלא תבייש את הבדיקות הביטחוניות בעזריאלי, אך למען האמת, אין הרבה מה לראות בכיכר עצמה. זוהי פשוט רחבה ענקית במרכזה של בייג’ינג, שממוקמים בה כמה מונומנטים גדולים. וכמובן שההיסטוריה חוגגת כאן: מיליוני אנשים ערכו בכיכר תהלוכות בכל פעם שהתקיים אירוע גדול בתקופתו של יושב הראש מאו, ובשנת 1989 הכיכר הפכה למפורסמת במערב, כששידורי הטלוויזיה הקרינו תמונות של הצבא הסיני הודף ופוגע באלפי מפגינים שהתאספו בכיכר והפגינו למען הדמוקרטיה.

כיום תוכלו לראות בכיכר אנשים מעיפים עפיפונים, מטיילים עם חבריהם ומתרשמים מהמונומנטים הקומוניסטיים הרבים המצויים בכיכר, ביניהם מוזיאון המהפכה הסינית (Chinese Revolution History Museum) והאולם הגדול של העם (Great Hall of the People). אם אתם מתכננים להיכנס עם אופניים לשטח הכיכר, שימו לב שאסור לרכב עליהם בשטח הכיכר, אלא רק להסיע אותם לצדכם.

אם אתם מהמשכימים מוקדם בבוקר, כדאי לכם למהר אל הכיכר לפני הזריחה ולראות את טקס הרמת הדגל הסיני, שמתקיים בכיכר מדי בוקר. רק אם תגיעו מוקדם מספיק, תוכלו לראות את הטקס בבירור, שכן אלפי אנשים מגיעים כדי לצפות בו ואתם עלולים להיתקע בשורות האחרונות. הטקס מתקיים בדרך כלל בסביבות השעה 7:00 בבוקר.

אם אתם מתעניינים באופן בלתי מוסבר בגופות חנוטות של מנהיגים קומוניסטים, תוכלו לראות את גופתו של המנהיג מאו ב-“מאוזוליאום מאו” (Mao Mausoleum). אבל אם הדחף שלכם לראות את גופתו אינו גדול, אולי כדאי שתשקלו לוותר על החוויה, שכן תור ארוך מחכה לכם לפני הכניסה וכשכבר תגיעו אל המנהיג מאו המנוח, לא יהיה לכם די זמן להתרשם ממנו. המבקרים מתבקשים לעבור לצדו ולהמשיך הלאה, מבלי להשתהות יתר על המידה במקום. האמת היא שהתור מתקדם במהירות ואם אתם בכל זאת מעוניינים לבקר במאוזוליאום, זכרו להגיע אל יום הטיול הראשון שלכם בלבוש מכובד ועם הדרכון שלכם, כיוון שלא יכניסו אתכם בלבוש מרושל ובלי דרכון. המאוזוליאום פתוח בימי שלישי עד ראשון בין השעות 8:00-12:00. ב-9 בספטמבר, יום פטירתו של יושב הראש מאו, וב-26 בדצמבר, יום הולדתו של יושב הראש מאו, המאוזוליאום פתוח בין השעות 8:00-11:30 ובין השעות 14:00-16:00. מה-1 ביולי עד ה-31 באוגוסט המאוזוליאום פתוח בין השעות 7:00-11:00.


כמה זמן מומלץ לבקר בכיכר? אם אתם לא מעוניינים לבקר באף אחד מהמבנים הנמצאים בכיכר או מסביבה, ביקור של כחצי שעה יהיה די והותר. אם תבחרו לבקר במאוזוליאום מאו, במוזיאון המהפכה הסינית או באולם הגדול של העם (או בכולם יחדיו), תוכלו להעביר בכיכר מספר שעות.

איך תגיעו לכיכר? אם אתם לא מעוניינים לקחת מונית, תמיד תוכלו להגיע אל כיכר טיאנאנמן ברגל או ברכבת התחתית. אם אתם לוקחים את הרכבת התחתית:

• קחו את קו 1 ורדו בתחנת Tiananmen East או Tiananmen West ומשם כבר תמצאו את הדרך אל הכיכר (ממוקמת ממש מול הכניסה לעיר האסורה).

• קחו את קו 2 ורדו בתחנת Qianmen Station. צאו דרך יציאה A או B ולכו צפונה עד שאתם מגיעים אל הכיכר.

 

ארוחת צהריים: אם אתם מרגישים שלא יהיה לכם מספיק זמן לבחור מסעדה ולשבת לאכול בה ארוחת צהריים, תכינו ארוחת צהריים מבעוד מועד ותערכו פיקניק על אחד מהספסלים שבסביבה או במבוא הכניסה לעיר האסורה. ברגע שתיכנסו אל תוך העיר האסורה לא תמצאו בה מסעדות רציניות, לכן אם אתם מעוניינים במסעדה, עשו את דרככם דרומה מכיכר טיאנאנמן, כנסו אל רחוב Qianmen, שמבניו העתיקים שופצו לכבוד האולימפיאדה בשנת 2008, ועשו את דרככם אל תוך אחד מהרחובות הצדדיים שלו. ברחובות הצדדיים תוכלו למצוא שפע של מסעדות סיניות שמציעות אוכל טעים במחירים סבירים ואפילו זולים. אם אתם לא אוהבים אוכל סיני, תוכלו למצוא ברחוב מסעדות מערביות כמו McDonalds.

היום הראשון: צהריים – סיור עצמאי בעיר האסורה (The Forbidden City, בסינית: 紫禁城)

כשאתם עומדים בכיכר טיאנאנמן, קשה לפספס את דיוקנו הענק של יושב הראש מאו, שמתנשא מעל שער הכניסה לעיר האסורה. אחרי הסיור שלכם בכיכר, עברו לעיר האסורה, הידועה גם כ-“מוזיאון הארמון”. העיר האסורה נקראת כך משום שבעבר שימשה כארמונם של קיסרי סין, ובני העם הפשוטים לא הורשו להיכנס אל הארמון. כיום שעריה של העיר האסורה פתוחים בפני כל מי שחפץ לראות את האדריכלות המרהיבה והצבעונית של הארמון, מי שרוצה ללמוד על הקיסרות הסינית העתיקה ומי שפשוט רוצה להתהלך בעיר האסורה להנאתו. הארמון, שכולל בתוכו 980 מבנים ומשתרע על פני שטח של 720 דונמים, הוכרז על ידי ארגון UNESCO כאתר מורשת עולמית בשנת 1987 וכיום הוא בין האתרים התיירותיים הפופולאריים ביותר בסין כולה.

כיוון שאתם מגיעים מכיכר טיאנאנמן, תיכנסו אל תוך העיר האסורה דרך השער הדרומי שלה. השער שעליו תלוי דיוקנו של המנהיג מאו, “שער טיאנאנמן”, הוא למעשה לא שער הכניסה הרשמי של הארמון, אך רבים טועים ומגדירים אותו ככניסה אל העיר האסורה עצמה. שער הכניסה הדרומי הרשמי אל הארמון הוא “שער הצהריים”, שממוקם מעט צפונה מ- “שער טיאנאנמן”. זו הסיבה שהדוכנים שמוכרים את כרטיסי הכניסה לעיר האסורה ממוקמים אחרי שער טיאנאנמן ולפני שער הצהריים, ברחבה ירוקה וגדולה, שמשמשת כמבוא לעיר האסורה. לפני כניסתכם תוכלו לבחור אם אתם מעוניינים במכשיר אודיו שילווה את סיורכם במידע היסטורי ותרבותי (בתשלום) או במדריך דובר אנגלית שילווה אתכם דרך מסדרונותיה המפותלים ומבניה של העיר האסורה (גם כן בתשלום). אתם יכולים, כמובן, גם לבחור בסיור עצמאי ללא אודיו או מדריך. בתוך העיר האסורה תוכלו למצוא שלטי הסבר רבים בשפה האנגלית, כך שגם בלי הדרכה תוכלו להבין פחות או יותר מה אתם רואים ודרך מה אתם צועדים.

ברגע שתיכנסו אל תוך שטחה של העיר האסורה, יתגלו בפניכם מבנים רבים ודרכים רבות שאליהן תוכלו לפנות. העיר האסורה היא מבוך ענק של ארמונות וביתנים ששימשו את הקיסרים משושלת מינג ומשושלת צ’ינג עד שנת 1911, אז הקיסר האחרון, פו-יי, התפטר מתפקידו. יש האומרים שבשביל לבקר בעיר האסורה צריכים לפנות לחוויה יום שלם, אך אני טוענת שלהסתובב בעיר האסורה במשך יום שלם זו חוויה מתישה ולא הכרחית, בטח ובטח כשיש לכם רק שלושה ימים לטייל בבייג’ינג. לכן אציין כאן את המבנים והתצוגות המומלצים ביותר למבקרים בעיר האסורה, מה שאני מקווה שימקד אתכם ויוציא אתכם מהעיר האסורה בתחושת סיפוק ועם חיוך גדול על הפנים:

השערים המרשימים ביותר בעיר האסורה:

תתחילו את הטיול שלכם ב-“שער הצהריים” (Meridian Gate), שער הכניסה לעיר האסורה. זהו השער הגדול ביותר מבין שערי העיר האסורה, שמתנשא לגובה של כ-38 מטרים. במבנה השער קיימים חמישה פתחים: שלושה פתחים בחלקו המרכזי, ופתח אחד בכל אגף שיוצא מהמבנה המרכזי. תעברו דרך השער ותגיעו אל רחבה ענקית ומרשימה, שבה תוכלו לראות חמישה גשרים משיש לבן החוצים מעל “נהר המים המוזהבים” (Golden Water River) הזורם בתוך הארמון. תעלו על אחד מהגשרים ותסתכלו היישר על מבנה השער הבא, “שער ההרמוניה העילאית” (Gate of Supreme Harmony ) – זהו אחד מן השערים המרשימים ביותר בעיר האסורה, עם שני אריות מברונזה ששומרים על הכניסה ומסמלים כוח מלוכתי. האריה שניצב מצדו המזרחי של השער הוא זכר, שכף רגלו מונחת על כדור גלובוס, בעוד שהאריה שניצב מצדו המערבי של השער הוא ממין נקבה. כף רגלה הקדמית של ה-“לביאה” מונח על גור אריות. זוג האריות מסמל משפחה מלכותית משגשגת ופורחת, מה שהופך את השער למקום המושלם לערוך בו חתונות. ואכן, טקסי החתונה של הקיסרים נערכו לצד “שער ההרמוניה העילאית”.

ביתני התצוגה המעניינים ביותר בעיר האסורה:

בעיר האסורה תוכלו למצוא שפע של ביתנים המציגים תצוגות שונות של חפצים מתקופת שושלת מינג ושושלת צ’ינג. אם אתם עומדים מול “שער ההרמוניה העילאית” ומאחוריכם ניצב “שער הצהריים”, פנו ימינה, אל שער שמוביל אל ביתן המכיל בתוכו מספר רב של פריטי קרמיקה, הנקרא באנגלית “Hall of Literary Brilliance”. בביתן זה תוכלו למצוא תצוגה מרשימה של פסלונים, קערות, כדים ואגרטלים. בין יצירות האמנות הרבות ניתן לראות את פסלה של אלילת החמלה, העשוי כולו משיש ומציג את האלילה מביטה מטה, כאילו מתבוננת על כל היצורים החיים בעולם.

תצוגה נוספת שכדאי לראות היא תצוגת השעונים המפורסמת. התצוגה ממוקמת ב-“אולם להערצת השושלת” (Hall for Ancestral Worship), שנמצא בצד המזרחי של החצר הפנימית של העיר האסורה. השעונים שנמצאים בתצוגה הם מהשעונים המרשימים ביותר שתראו בחייכם. אם יתמזל מזלכם, תגיעו הנה ביום שבו השעונים “מנגנים”, בשעה 11:00 בבוקר ובשעה 14:00 בצהריים.

קיימות עוד תצוגות רבות. לחובבי האבנים, קיימת תצוגה של 155 חפצים עשויים מאבני ג’ייד. לחובבי האופרה, קיימת תצוגה של תחפושות יפות וססגוניות, מסכות, אביזרים ומודעות שנתלו בעבר כדי לספר על ההצגות הצפויות.

מומלץ להיכנס אל האתר הרשמי של העיר האסורה, שם תוכלו למצוא מידע רב על המקום. באתר תוכלו גם למצוא אפשרות להרכבת מסלול הטיול המושלם בעיר האסורה. האתר מציע לכם מסלול טיול של שעתיים, חצי יום או יום שלם. תקליקו על “Museum Routes” ובחרו ב-“By Hours”.

שעות הפתיחה של העיר האסורה: מה-1 באפריל עד ה-31 באוקטובר מ-8:30 עד 17:00 (כניסה אחרונה ב-16:10).

מה-7 ביולי עד ה-26 באוגוסט מ-8:00 עד 17:00 (כניסה אחרונה ב-16:10).

מה-1 בנובמבר עד ה-31 במרץ מ-8:30 עד 16:30 (כניסה אחרונה ב-15:40).

כמה זמן מומלץ לבקר בעיר האסורה? זמן הביקור המומלץ בעיר האסורה הוא בין שלוש לארבע שעות.

טיול בכיכר טיאנאנמן ובעיר האסורה יכול להימשך כל הבוקר או עד אחר הצהריים. אם סיימתם עם העיר האסורה ואתם רואים שיש לכם מספיק זמן וכוח, אתם יכולים לעשות את דרככם אל “באי חאי פארק” (Beihei Park), שנמצא כמה דקות הליכה מהיציאה הצפונית של העיר האסורה.

 

היום הראשון: אם יש לכם זמן – טיול עצמאי בבאי חאי פארק:

אם אתם מגיעים מהעיר האסורה, כנסו אל באי חאי פארק דרך השער הדרומי.

באי חאי פארק הוא אחד מהפארקים העתיקים והגדולים ביותר בסין, המכיל בתוכו גנים ומבנים מלכותיים בני יותר מ-1,000 שנים. הפארק סובב סביב אגם גדול ויפהפה, והליכה דרך הפארק היא חוויה מרגיעה ומשחררת, שתנקה את הראש שלכם מהיום העמוס שעבר עליכם.

מהשער הדרומי של באי חאי פארק תוכלו להתקדם אל גשר יונגאן (Yong’an Bridge), שמוביל אל האי הגדול שנמצא באגם. על האי תוכלו למצוא את מקדש יונגאן (Yong’an Temple) ואת הפגודה הלבנה (White Pagoda), שאותה ניתן לראות מכל מקום בפארק. הפגודה הלבנה ממוקמת בנקודה הגבוהה ביותר שעל האי, ומשטחה מקושט בחריטות בצורת השמש, הירח והאש. הפגודה נהרסה במהלך רעידת אדמה שאירעה בשנת 1679, אך הורכבה מחדש בשנת 1976.

בצדו הצפוני של הפארק תוכלו לראות, בין היתר, את “חומת תשעת הדרקונים” (Nine Dragon Wall), חומה באורך של כ-27 מטרים ובגובה של כ-6.5 מטרים, שעליה נמצאים תבליטים צבעוניים של דרקונים. אבל הדבר המהנה ביותר שאפשר לעשות בפארק הוא פשוט להתהלך בו, להתבונן במקומיים המסתובבים בו, משחקים בקלפים על הספסלים, רוקדים לצלילי מוזיקה סינית קצבית. אם תגיעו בעונה, תוכלו גם להתבונן בברווזים השטים באגם השלו.

שעות הפתיחה של הפארק: מינואר עד דצמבר בין השעות 6:00-20:00.

מאפריל עד אוקטובר בין השעות 6:30-21:00.

מיוני עד אוגוסט בין השעות 6:30-22:00. 

כמה זמן מומלץ לבקר בפארק? זמן הביקור המומלץ בפארק הוא כשעתיים.

איך תגיעו אל הפארק? אם אין לכם כוח ללכת ברגל או לתפוס מונית, תוכלו לעלות על קו 6 של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת Beihai North. צאו מהתחנה ומצאו את הכניסה הצפונית אל הפארק (קיימים שלטים שמכווינים אל הכניסה).

ארוחת ערב: אם עוד יהיה לכם כוח אחרי יום הטיול הארוך שלכם, כדאי לכם לעשות את דרככם אל שוק הלילה של בייג’ינג (Night Market). גם אם לא יהיה לכם כוח בלילה הראשון, כדאי לכם לזכור שהשוק הזה קיים ולבקר בו בלילה השני או השלישי. חבל לפספס את שוק הלילה החוויתי הזה, שבו ניצבים עשרות דוכנים המוכרים סוגים מגוונים של אוכל סיני מסורתי. בשוק הלילה תוכלו למצוא נודלס, מאכלים סיניים צמחוניים, בשרים שונים, חרקים מבושלים, סוסוני ים משופדים וכמובן, קינוחים. הקינוחים שתמצאו בשוק הלילה בבייג’ינג הם בין הקינוחים הטעימים ביותר שתמצאו בסין. שוק הלילה ממוקם במרחק של כ-15 דקות הליכה מכיכר טיאנאנמן, על יד מרכז הקניות הגדול Sun Dong An, ברחוב Donghuamen Dajie. אם אין לכם כוח לצאת אל שוק הלילה, אתם יכולים לאכול במלון שלכם, אם מוצעות בו ארוחות ערב, או להיכנס אל אחת מן המסעדות שנמצאות בסביבתכם.

 

היום השני – סיור בחומה הסינית ובקברי המינג (Ming Tombs) עם מדריך

החומה הסינית ארוכה. היא משתרעת על פני 8,851 קילומטרים. ברור שיום אחד לא יספיק לכם כדי לעבור על פני כולה, ולכן כשאתם יוצאים ביומכם השני אל החומה הסינית, אתם צריכים להחליט לאיזה מהקטעים שלה הכי הייתם רוצים להגיע. שלושת האפשרויות הפופולאריות ביותר הן: באדאלינג (Badaling), מוטייניו (Mutianyu) ו ג’ינשאנלינג (Jingshanling). לכל אחד מהקטעים האלו יוצא סיור מודרך ואתם פשוט צריכים להחליט מה הכי מתאים לכם. באדאלינג היא האפשרות הפופולארית ביותר, בעוד שג’ינשאנלינג היא האפשרות המועדפת בעיני הרפתקניים.

באופן אישי, אני ממליצה לבקר בקטע מוטיינו, ורצוי עם מדריך. למה עם מדריך? מכמה סיבות:

• אם תחליטו לבקר בחומה הסינית בכוחות עצמכם תצטרכו גם לחפש בכוחות עצמכם את התחבורה שמובילה אליה. במקרה הזה מדובר באוטובוסים, אלא אם כן אתם מוכנים להשקיע הרבה מאד כסף בנהג מונית פרטי שייקח אתכם ויחזיר אתכם משם. האוטובוס הנוח ביותר שמוביל לקטע מוטייניו הוא אוטובוס התיירות מספר 867. האוטובוס יוצא מתחנת Dongzhimen Outer בשעות 7:00 ו-8:30 בבוקר וחוזר מהחומה הסינית בשעות 14:00 ו-16:00. הנסיעה אורכת כשעתיים וחצי. אם תפספסו את האוטובוס האחרון חזרה לבייג’ינג, תאלצו לחפש דרכים אחרות לחזור למלון שלכם. בטיול מאורגן, לעומת זאת, המדריך יקדיש תשומת לב רבה יותר לנוסעים המאחרים. הנסיעה לחומה הסינית בטיול מאורגן היא בדרך כלל בתוך מיניבוס פרטי וממוזג. אתם לא צריכים להעסיק את עצמכם במציאת תחנת היציאה או ברכישת הכרטיסים, שכן המיניבוס בדרך כלל מגיע היישר אל פתח המלון שלכם, או לפחות לרחוב הסמוך.

• אם אתם לא אוהבים טיולים מאורגנים בגלל שאתם לא אוהבים להיות חלק מקבוצה גדולה של אנשים, שבדרך כלל מסיחים את דעתכם מדבריו של המדריך ואת דעתו של המדריך מכם, אתם תמיד יכולים לבחור בטיול מאורגן עם מדריך פרטי. כמובן שזה יעלה לכם קצת יותר כסף, אבל זה שווה את זה. תוכלו להזמין מדריך עם נהג צמוד וכך לא תצטרכו להסתבך עם האוטובוסים. כשתגיעו לחומה וגם לאורך הדרך, המדריך יספר לכם על ההיסטוריה של החומה, על המבנה שלה ואולי יהיו לו גם כמה סיפורים מעניינים או יוצאי דופן לספר לכם עליה. תמיד טוב לשמוע על המקום שבו אנחנו מבקרים מפי אחד שמבין בעניין.

כדאי גם לציין שבעונת החורף, עונת השפל התיירותי (נובמבר – מרץ), סביר להניח שהקבוצות שייצאו לטיולים המאורגנים יהיו קטנות יחסית. אני, שהגעתי לבייג’ינג בחורף, נרשמתי לטיול מאורגן לחומה הסינית וגיליתי שנרשמו איתי רק עוד ארבעה אנשים. כך הטיול היה הרבה יותר אישי, המדריכה שמה לב לכל אחד ואחת מאיתנו והרגשנו חופשיים לשאול שאלות. כך שאם אתם מגיעים לבייג’ינג בחורף, אולי כדאי לכם לשקול בכל זאת את הצטרפותכם לטיול מאורגן עם קבוצה.

• הטיולים המאורגנים לחומה הסינית כוללים בדרך כלל גם סיור מאורגן ב-“קברי שושלת מינג” (Ming Tombs) וארוחת צהריים סינית. אם מחיר הטיול נראה לכם סביר וכולל את הסיור בקברים ואת ארוחת הצהריים – מה טוב! כך לא תצטרכו להסתבך עם דרכי ההגעה, עם התשלום במקום ותוכלו ליהנות מההסברים של המדריך.

 מוטיינו הוא הקטע שבין באדאלינג לג’ינשאנלינג. כלומר, הוא לא קרוב מדי אל העיר בייג’ינג ולא רחוק מדי ממנה. הנסיעה ממרכז בייג’ינג אל הקטע הזה אורכת כשעתיים וחצי. בזמן שרוב התיירים מבקרים בבאדאלינג, הקטע במוטיינו נותר שקט יחסית ותוכלו ליהנות מהרבה פחות צפיפות כשתתהלכו עליו. החומה בקטע זה שמורה היטב והנוף שסובב את החומה בקטע זה הוא מרהיב – הרים ואינספור עצים ירוקים. המדרגות מעט גבוהות יותר מהמדרגות הממוצעות; הטיפוס יכול להיות קצת תלול בשבילכם אם אתם לא רגילים למדרגות גבוהות. תוכלו ללכת על החומה בקצב שלכם. בין אם הטיפוס אל מגדל השמירה הראשון הוא מספיק עבורכם ובין אם תרגישו מסופקים רק כשתגיעו אל מגדל השמירה האחרון של הקטע – עצם העמידה על החומה היא חוויה בפני עצמה. כשתחזרו לארץ תוכלו לספר לכולם שהייתם על החומה הסינית.

כדאי לדעת – החומה הסינית בחורף: הגעתם לסין בחורף וכל הרחובות מלאים בשלג? זו לא בהכרח סיבה לבטל את הטיול שלכם לחומה הסינית. אם הרשויות לא סגרו את האתר בשל עומסים של שלג, פירוש הדבר הוא שאתם יכולים להגיע אליו. החומה הסינית מקבלת מראה מיוחד במהלך החורף, כשהמדרגות שלה מתכסות בשלג והסביבה הירוקה שלה נצבעת בלבן. אם אתם לא מפחדים משלג ואין לכם בעיה לטפס על מדרגות מושלגות (שלפעמים מכוסות גם בקרח), בהחלט כדאי לכם לעבור את חוויית הטיפוס על החומה המושלגת. בקטע מוטיינו קיים מעקה לכל אורך הטיפוס, כך שאתם יכולים להסתמך עליו.

 

תחנה שנייה – קברי שושלת מינג

ברוב הטיולים המאורגנים, אחרי שתסיימו עם החומה הסינית, המדריך ייקח אתכם אל התחנה השנייה בטיול – “קברי שושלת מינג”. קיימים שלושה עשר קברים והסיורים השונים מגיעים לקברים שונים. מרבית הסיורים מגיעים ל-Dingling, קברו של הקיסר ואן-לי (שלט בין השנים 1537-1619). תעברו על פני “הדרך הקדושה”, שביל ארוך המוביל אל הקברים, שמשני צדדיו ניצבים פסלי אבן בצורת בעלי חיים אמיתיים ומיתולוגיים.

 

ארוחת ערב: סביר להניח שתחזרו מהטיול המאורגן שלכם בשעות אחר הצהריים או הערב, תלוי במסלול הטיול. כשתחזרו, תוכלו לנוח מעט במלון, למתוח את הרגליים שוודאי יכאבו לכם מהטיפוס על החומה הסינית ולאחר מכן, לצאת מהמלון ולחפש אחר מקום  שבו תוכלו לאכול. מומלץ לחפש אחר מסעדה שמגישה את הברווז הצלוי המפורסם של בייג’ינג (Peking Duck).

 –

היום השלישי: בוקר – ביקור בטיאנטן פארק, מקדש השמיים (Temple of Heaven או בסינית: 天坛)

קומו מוקדם בבוקר ועשו את דרככם אל טיאנטן פארק. קומפלקס המקדש מוקף בפארק ענק ורבים מן הסינים המקומיים אוהבים להגיע הנה ולבלות קצת, כל אחד בדרכו. יש הרוקדים לצלילי מוזיקה עליזה, יש המשחקים בכדור נוצה, יש המשחקים בקלפים, דמקה ויש המעיפים עפיפונים. וכמובן שיש גם את הסינים שמגיעים אל הפארק כדי לעשות בו הליכות ותרגילי התעמלות  טאי צ’י בבקרים.

פעמיים בשנה (דצמבר ומרץ) היה הקיסר יוצא בתהלוכה מפוארת מהעיר האסורה למקדש, ושם פורש ומתנזר במשך שלושה ימים, בטרם הקריב קורבן ופנה לשמים בתחינות לשנה שופעת.
בזמן הכיבוש היפני (1937-1945) הוזנח האתר, אך בזמן מהפכת התרבות של מאו צה טונג (1966-1976) המקום הוזנח באופן קיצוני מכוון והפך למזבלה. רק ב-1990 ניקו את האתר ופינו ממנו אלפי טונות של אשפה.
כמו כל בייג׳ינג, גם מקדש השמיים זכה לעדנה לקראת האולימפיאדה של סין ב-2008 והפך לאתר היפיפה המוכר לנו כיום. האתר מוקף בפארק בו בבקרים מקומיים רבים מוצאים מרגוע בטאי-צ׳י, ובהמשך היום בשלל פעילויות כגון משחקי דמקה, שירה, ריקוד, בדמינטון ועוד. 

מקדש השמיים (Temple of Heaven) נבנה במקביל לעיר האסורה (1406-1420) בידי יונג-לה, הקיסר השלישי (ואחד החשובים) של שושלת מינג – השושלת לפני האחרונה והאחרונה ממוצא סיני (האן).  זהו המקדש החשוב ביותר עבור קיסרי שושלת מינג ושושלת צ’ינג. הקיסר היה מגיע אל המקדש מדי שנה בכדי לסגוד לשמיים ולהתפלל למען שנה שופעת. הפארק מתפרש על פני שטח של 2,700,000 מ”ר, מה שהופך אותו לאתר גדול יותר מהעיר האסורה העצומה. המקדשים שנמצאים בפארק משלבים בין השמיים (עגולים) לארץ (מרובע) בכך שהם עצמם מעוגלים, אך מוצבים על בסיסים מרובעים.

המבנה המרשים ביותר בפארק הוא “היכל התפילות למען יבולי שפע” (The Hall of Prayer for Good Harvests). זהו מבנה מעוגל ויפהפה, בעל קוטר באורך של 36 מטרים, המתנשא לגובה של 38 מטרים. הוא ממוקם על בסיס מרובע בעל שלוש קומות של אבן שיש, לכן כדי להגיע אליו יש לטפס במעלה מספר מדרגות. המבנה עשוי כולו מעץ, ובעת הבנייה שלו לא נעשה שימוש במסמרים. נבנה ב-1540 ושופץ מספר פעמים. בשנת 1889, ברק פגע במבנה המקורי ושרף אותו. המבנה שתראו היום הוא שחזור שנעשה כמה שנים לאחר מכן.

מהיכל התפילות אתם יכולים לעשות את דרככם במורד “גשר מדרגות השני” (Imperial Walkway Bridge), שיוביל אתכם אל “קמרון השמיים הקיסרי” ו-“קיר ההד” (Imperial Vault of Heaven ו-Echo Wall). הגשר הוא דרך ארוכה, שעליה הקיסרים היו הולכים פעם. קמרון השמיים הוא מבנה עגול, שנמצא על בימת שיש ומקושט בציורים מבחוץ ומבפנים. קוטרו של המבנה הוא 15.6 מטרים והוא מתנשא לגובה של 19 מטרים. הקמרון הוא העתק מוקטן של “היכל התפילות למען יבולי שפע”, אך גגו נראה שונה וגם הבימה שעליה מונח המבנה היא בת מפלס אחד בלבד. ב-“קמרון השמיים הקיסרי” הקיסר נהג להעלות מנחות לפני שעבר ל-“ארמון הפרישות”. קיר ההד מקיף את קמרון השמיים, גובהו 3.7 מטרים והיקפו 193 מטרים. אם תלחשו דבר מה בקצה אחד של החומה, המילה תישמע בבירור בקצה השני שלה.

אם תתקדמו דרומה מ-“קמרון השמיים הקיסרי” תוכלו לראות את “מזבח התל העגול” (Circular Mound Altar). זהו מבנה משיש לבן שהוקם בשנת 1530, הבנוי משלוש בימות עגולות, שקוטרן הולך וקטן. במרכזה של הבימה העליונה נמצאת אבן שטוחה ומעוגלת, שעליה נהג הקיסר להתפלל לגשמי ברכה. יש האומרים שקולו של מי שעומד על האבן מתעצם ומהדהד ברחבי כל הסביבה – תוכלו לעמוד על האבן הזו ולומר את הדבר שהכי הייתם רוצים שאנשים אחרים ישמעו.

מבחינת האדריכלות ישנם שני מוטיבים מן המסורת הסינית:
המוטיב הראשון הינו מפגשים בין העגול לרבוע. במסורת הסינית העיגול הינו הסמל של השמיים ואילו הריבוע – סמל האדמה. המתחם כולו בנוי ממפגשים של ריבוע ועיגול, כאשר הבולט בהם הינו ״היכל התפילות ליבולי השפע״ העגול הניצב במרכז חצר רבועה.
המוטיב השני הינו המספר הטיפולוגי 9 המסמל את הקיסר וחוזר בכל האתר בצורות שונות (הדבר בולט מאד גם בעיר האסורה). מזבח השמים ניצב בלב במה אותה מקיפות 9 טבעות אריחים, כאשר בראשונה 9 אריחים, בשניה 18, ועד לתשיעית בה יש 81 אריחים. כשמבקרים באתר אפשר להשתעשע בספירה של כל דבר אפשרי כדי למצוא תשיעיות. כך לדוגמא המדרגות במתחם מחולקות לתשיעיות.
בלב המתחם, בהיכל, ישנה סמליות מספרית המחכה את החלוקה של הזמנים – ארבע עמודים פנימיים המייצגים את ארבעת עונות השנה, 12 עמודים חיצוניים המייצגים 12 חודשים, 360 עמודים במעקות המייצגים את מספר הימים בשנה לפי החלוקה הסינית ועוד. 

ב-1998 הוכרז האתר בידי אונסק״ו כאתר מורשת עולם, בהיותו מופת ארכיטקטוני שהשפיע ועיצב רבות את הארכיטקטורה של המזרח הרחוק בכלל וסין של שושלת מינג ושושלת צ׳ינג בפרט.

שעות הפתיחה של הפארק: בין 6:00 ל-22:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בפארק? זמן הביקור המומלץ בפארק הוא כשעה וחצי.

איך תגיעו אל הפארק? עלו על קו 5 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Tiantan Dongmen. צאו מיציאה A ותגיעו אל הכניסה המזרחית של הפארק. אתם יכולים גם לקחת את אוטובוס מספר 807 או 812 מהתחנה הצפונית מתחנת המטרו Chongwen Men. האוטובוס ייקח אתכם אל השער המזרחי. תוכלו גם לקחת מונית.

ארוחת צהריים: אחרי הביקור שלכם בפארק ובמקדש, אני ממליצה שתעשו את דרככם אל מסעדת הסצ’ואן הטובה ביותר בבייג’ינג, ” Chuanban Restaurant” (או בסינית: 川办餐厅).כאן תוכלו ליהנות ממנות האופייניות למחוז סצ’ואן, המפורסם בזכות המנות החריפות והמתובלות שלו. כמובן שאם לא תרצו מנה חריפה, הם יוכלו לספק לכם אחת כזו. המסעדה פתוחה בימי שני עד שישי בין השעות 7 ל-9 בבוקר, 10:50 עד 14:00 ו-16:50 עד 21:30, כך שאם אתם רוצים להספיק לאכול ארוחת צהריים, כדאי להגיע לפני 14:00. בימי שבת וראשון המסעדה פתוחה ברציפות מ-7:00 עד 22:00. המחירים סבירים והאוכל טעים להפליא.

כתובת המסעדה: 5 Gongyuan Toutiao, Jinguomennei Dajie, Dongcheng District

כתובת בסינית: 东城区建国门内贡院头条5号

תוכלו להגיע אל המסעדה באמצעות מונית, או לעלות על קו 1/2 של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת Jianguomen. משם תוכלו למצוא את דרככם ברגל. כדאי לשמור על הכתובת של המסעדה בסינית, בכדי לקבל הוראות הגעה מהמקומיים שתפגשו בדרך.

אם אינכם מעוניינים במסעדה שמציעה טעם של סצ’ואן, אתם תמיד יכולים לפנות לכיוון הרחובות הצדדיים של Qianmen. המקום עמוס במסעדות זולות וטעימות. רחוב Qianmen נמצא במרחק של 15-20 דקות הליכה מפארק טיאנטן (אם יש לכם זמן להליכה קצרה), סמוך לכיכר טיאנאנמן.

 

היום השלישי – צהריים: סיור עצמאי בארמון הקיץ (Summer Palace, בסינית: 颐和园)

לאחר ארוחת הצהריים, עלו על מונית או על הרכבת התחתית ועשו את דרככם אל ארמון הקיץ. בפארק העצום הזה תוכלו לבלות את כל אחר הצהריים. אל תמהרו בזמן שתתהלכו בין מקדשיו, ביתניו, גשריו ומסדרונותיו הרבים. את הקמתו של האתר הענק הזה החלו בשנת 1750. המקום היה מקום המפלט של בני המשפחה המלכותית, שבו יכלו לנוח ולבלות בתקופת הקיץ, שבמהלכה העיר האסורה הפכה למקום בלתי נסבל מבחינת החום. אחרי שהוזנח במשך זמן מה, הקיסרית צה שי החליטה להשקיע בשיפוצים של מבני הארמון בשנת 1888. היא העבירה שלושים מיליון טאאלים של כסף, שבמקור נועדו לחיזוק הצי הסיני ובמקום זאת השקיעה אותם בהרחבה ובשחזור של האתר. לאחר שהסתיים מרד הבוקסרים, שפרץ בסין בשנת 1900 וכוון נגד המעצמות הזרות והסינים הנוצרים, יחידות בריטיות וצרפתיות הרסו את הארמון ובזזו ממנו דברי ערך רבים.

בשנת 1949 החלו לערוך באתר שיפוצים נרחבים ורציניים וכיום תוכלו לראות כיצד האתר נראה בגדולתו המקורית. אם אתם אוהבים לבקר באתרי מורשת עולמית, ארמון הקיץ הצטרף לרשימה של UNESCO בשנת 1998.

בזמן ביקורכם מומלץ לקחת את הזמן ולא למהר. הליכה לאורך השבילים ומסביב לאגם הגדול שנמצא במרכזו של האתר היא חוויה מרגיעה ומענגת, בייחוד אם אתם נמצאים במקום בזמן שהשמש מתחילה לשקוע. יש הרבה מה לראות בשטח הארמון: תוכלו לטפס על הגבעה, אל “מגדל הניחוח של בודהה” (Tower of Buddhist Incense), שממנו תוכלו לראות נופים יוצאים מן הכלל של האגם הגדול, אגם קונמינג (Kunming Lake). לצד האגם, תוכלו לצעוד לאורך “המסדרון הארוך”, שאורכו מגיע ל-728 מטרים. לאורך המסדרון, תוכלו להתרשם מהציורים הרבים שמכסים את קורות התמיכה של הגג ותקרת המסדרון. הציורים שתראו מתארים קטעים מהספרות הקלאסית הסינית, דמויות היסטוריות ובדיוניות, סיפורים מהפולקלור הסיני, נופים ובניינים סיניים נודעים לצד פרחים, ציפורים, חרקים ודגים.

תוכלו לעבור גם דרך “רחוב סוג’ואו” (Suzhou Hie), שממוקם סמוך לשער הצפוני של הארמון. רחוב זה היה במקור רחוב סוחרים, שנבנה בתקופת צ’יינלונג ונהרס בשנת 1860. הרחוב שוחזר בשנת 1986 וכיום תוכלו למצוא בו מגוון של בתי עסק, ביניהן בית תה, מסעדות שונות, בתי עבוט, בתי מרחקת, מצבעה, בנק, מאפייה, חנויות נעליים ועוד. החנויות מרוהטות בריהוט תקופתי, המוכרים בחנות לבושים בבגדים מתקופת שושלת צ’ינג והעסקאות מבוצעות במטבעות מתקופת השושלת. אל דאגה – תוכלו להשיג את המטבעות הללו בכניסה לרחוב.

העבירו את זמנכם בהליכה רגועה, בהתבוננות באנשים המטיילים לאורך השבילים. כשתצאו מארמון הקיץ וודאי תבינו מדוע הקיסרים הסינים חשבו שזהו המקום המושלם שבו אפשר פשוט לנוח ולהירגע.

שעות הפתיחה של הארמון: מה-1 בנובמבר עד ה-31 במרץ בין השעות 7:00-17:00.  

מה-1 באפריל עד ה-31 באוקטובר בין השעות 6:30-18:00. 

כמה זמן מומלץ לבקר בארמון? זמן הביקור המומלץ בארמון הוא כשלוש שעות.

איך תגיעו אל הארמון? עלו על קו 4 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Beigongmen (“שער הארמון הצפוני”); או רדו בתחנת Xiyuan, צאו מיציאה C2 והתקדמו לכיוון מערב עד שתראו את הכניסה לאתר.

ארוחת ערב לסיום: אז זהו, יצאתם מארמון הקיץ ואתם יכולים לעשות את דרככם אל המסעדה שבה תערכו את ארוחת הערב האחרונה שלכם בבייג’ינג. אם עוד לא הלכתם לראות מה יש לאכול ב-“שוק הלילה”, כפי שהומלץ לכם לעשות בארוחת הערב הראשונה שלכם בבייג’ינג, כדאי לכם לעשות זאת עכשיו. אם כבר הייתם בשוק הלילה, כדאי לבקש המלצות מהדלפק שבמלונכם – הם כבר יידעו להמליץ לכם על מסעדה סינית אותנטית ובלתי נשכחת, שתשאיר לכם טעם טוב בפה.

 

 אזורי לינה מומלצים בביג’ינג על יד אתרים מפורסמים ומקומות פופולריים

מאמרי טיול מומלצים בסין

  1. תורת ההתמקחות בסין. איך תצליחו לצאת מהשווקים במחירים זולים
  2. לפני שאתם יוצאים לסין: הוויזה, הבריאות והכסף
  3. כל מה שרציתם לדעת על החומה הסינית הגדולה
  4. כל המידע שצריך לדעת על סין, לפני שנוחתים 
  5. טיול בגן עדן עלי אדמות: המדריך למטייל בהאנגג’ואו (Hangzhou), סין
  6. מדריך למטייל בשיאן, עיר הבירה של מחוז שאאנשי שבסין
  7. טיול בשאנגחאי. המדריך למבקר בבירה המסחרית של סין
  8. מה אפשר לעשות עם הילדים בשאנגחאי
  9. מדריך למטייל במקאו והאטרקציות המומלצות
  10. מדריך השלם למבקר בעיר הקרח, חרבין
  11. מדריך הטיולים השלם למבקר בטאיפיי, טיוואן
  12. שלושה ימים בשיאן, סין. מסלול טיול בעיר העתיקה ובסביבותיה

טיילה, כתבה ועריכה לשונית: ליאור קן-לי

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם