מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 5 דקות–
התחתנה וכתבה: נועה הראל
נתחיל מכך שלאחר 9 שנים של זוגיות החלטנו בן זוגי ואני להתחתן. אז עם ההחלטה הגיעו הלבטים איך עושים זאת ואיפה? לאחר הרהורים בנושא החלטנו על חתונה אזרחית. כלומר חתונה שניתן לה מעמד פורמלי על ידי נציג רשות אזרחית. לגבי איפה להתחתן- כבר שם, התעורר חיידק הטיולים והצטרף לחגיגה. הרי, טקסי נישואים אזרחיים מאושרים רשמית על ידי הרשויות בישראל אך ורק אם נערכו מחוץ לגבולות ישראל. משמע- יש טיול 😆
למרבה השמחה חתונה אזרחית אפשר לערוך במגוון מקומות כמו קפריסין, צ’כיה, ארצות הברית, צרפת, מלטה, דנמרק, לטביה ועוד. יש לזכור כי קיימים הבדלים בין החתונות בארצות השונות מבחינת עלויות, זמן ובדרישות הנפקת אישורים רשמיים שהזוג מתבקש להגיש. היעד המועדף על הישראלים הוא כמובן קפריסין, שם העלויות יחסית זולות, לא נדרשים יותר מדיי אישורים וכמובן במרחק קרוב לישראל כך שניתן להתחתן ולחזור אפילו באותו היום. במקרה שלנו הרומנטיות ניצחה ברוב קולות ועל כן בחרנו בפראג היפהפייה.
בשלב זה, החלטנו על סוף פברואר תחילת מרץ כזמן המיועד מה שנתן לנו טווח הכנה של כחודש וחצי. אז התחלנו לשוטט באינטרנט ולחפש מידע בנושא, שקלנו אם כדאי לנו לבצע את כל ההליך באופן עצמאי או להשתמש בשירותי חברה שמתמחה בארגון חתונות אזרחיות מחוץ לגבולות ישראל. הבנו שמדובר בפראג, בירת הבירוקרטיה ופנינו לחברה שבחרנו אקראית באינטרנט מתוך חברות רבות שמסתבר שעוסקות בתחום.
בשיחת טלפון ידידותית נציג החברה הסביר לנו בפשטות על ההליך. לשם התחלה יש צורך להוציא:
תמצית רישום ותעודת לידה של בן ובת הזוג ממשרד הפנים. ניתן לבצע את הבקשה בשיחת טלפון והמסמכים נשלחים הביתה או שאפשר להגיע למשרד הפנים ולקבל במקום. כמובן שמי שלא נולד בישראל, יש עדיין צורך לספק תעודת לידה מקורית. תמצית הרישום מעידה על היותכם רווקים. לגרושים/אלמנים יש צורך להביא תעודות המעידות על כך. כמו כן, אם שינית את שמך בעבר, יש צורך במסמך שינוי שם, שגם אותו יש לבקש ממשרד הפנים.
דרכון בתוקף וצילום שלו. זוהי תעודת הזהות שלכם בחו”ל, על כן מצרך חשוב ביותר.
כל המסמכים מתורגמים לצ’כית על ידי החברה. בהמשך נשלח אלינו מהחברה מסמך עם שאלות המאופיינות בשורשיות כמו שם משפחה קודם, שמות הורים, עיר וארץ לידה, תאריכי לידה וכדומה, שאותו צריך למלא ולשלוח חזרה. כמו כן, בשלב זה יש צורך לבחור תאריך רצוי ובאיזה מקום תרצו שהחתונה תתקיים, יש הרבה אופציות (לפחות כך זה בפראג), ממוסדות עירייה עתיקים בעיר העתיקה של פראג (כמובן בעלות נוספת), או האופציה הזולה ביותר שהחתונה תתבצע במשרד עירייה רגיל במקום שיקבע רנדומלית בהמשך ההליך. מי שרוצה להרגיש יוקרה והדר או להזמין אורחים לטקס יכול לבחור באופציית הרטושוט (בתי העירייה העתיקים), התשלום הנוסף לא כל כך משמעותי. אנחנו בחרנו באופציה השנייה והפשוטה, עניין אותנו יותר הטיול, לא היו מתוכננים אורחים והיינו בטוחים שפראג תספק לנו מקום ראוי לחתונה אינטימית גם ככה.
קבענו פגישה עם נציג החברה, הכנו את עצמנו ליום בתל אביב היקרה והגענו. בפגישה הוסבר לנו על ידי נציג החברה בסבלנות ובחביבות על כל ההליך. על כך שנדרש בפראג ביום לפני החתונה להגיע למשטרה ולעירייה לשם רישום והוכחת המסמכים, כמובן שכל זאת בלווי מתורגמן מטעם החברה. פרט חשוב שיש לציין הוא, רישום במשטרה כולל גם הצגת הזמנה במלון מאושר (לא Airbnb). בפראג יש מגוון של בתי מלון, ביניהם גם מלונות שהם בתי דירות. אנחנו בחרנו במלון בית דירות מקסים, שנתן לנו את הפריבילגיה, לגור בכיכר ואצלב, במרכז, בדירת שני חדרים חדשה, עם מטבח מאובזר ואמבטיה מפנקת. אחלה חוויה, דירה לכל דבר עם קבלה של מלון הפועלת 24 שעות ביממה. לחיפוש מלונות: מלונות ודירות מומלצים בפראג.
מבחינת כרטיסי טיסה, אנחנו קנינו בעצמנו, בחרנו הפעם לטוס עם אפ (UP), לאו קוסט של אל על שאותם מצאני כזולים ביותר באתר השוואות מחירי טיסות. הזמנו כרטיסים הלוך-חזור לעשרה ימים. אם כבר מתחתנים אז למה לא להתפנק ולהמשיך ישירות לירח דבש? אז, לאחר כל ההכנות והטיפול בהליך הבירוקרטי, לנו נישאר רק לארוז ולהגיע לפראג.
יצאנו לדרך, הטיסה עברה מעולה, למרות שהמטוסים ישנים לעומת חברות לאו קוסט אחרות, עדיין הם יותר מרווחים והשירות סימפטי יותר. משדה התעופה קל מאוד להגיע למרכז פראג, מדובר באוטובוס אחד ואחרי זה מטרו, כשכל הסיפור לוקח כארבעים דקות ובעלות של כחמישה שקלים. הגענו לדירתנו שממוקמת בכיכר ואצלב, לב ליבה של פראג, מקום מרכזי ונוח. מרכז פראג קטן יחסית, לכן אפשר לטייל ולתייר בו רגלית בלבד. למרות שגם התחבורה הציבורית נוחה, זמינה וזולה מאוד.
היו לנו יומיים חופשיים לפני תחילת העניינים הבירוקרטיים ושלושה ימים לפני יום החתונה עצמו. ניצלנו את היומיים בשיטוט וטיול ברחבי פראג, לא קבענו מראש תוכניות אלא פשוט יצאנו לרחוב והתחלנו להסתובב. מזג האוויר היה נפלא, 8 מעלות, שמשי ובהיר. כך מסתובבים ונפעמים מהיופי האורבני הנקי והעשיר שפראג כל כך מצטיינת בו, מארכיטקטורה מדהימה שכוללת את כל הסגנונות מארבע מאות השנים האחרונות, המשתלבים אחד בשני בצורה נקייה וללא דופי. עוצרים לנו מפעם לפעם בבית קפה או פאב, נהנים מקרואסונים מעולים (לא צרפת אבל בהחלט רמה גבוהה), לוגמים מבירה מקומית טרייה וחשוב לציין שהכול במחירים די נוחים, במיוחד למטייל הישראלי שהתרגל למחירים תוצרת ישראל.
מבט על פראג העתיקה מגבעת Letná
כמובן שביקרנו בגשר קארל המפורסם, עלינו לטירה הידועה של פראג שנמצאת במלא סטרנה (העבר השני של נהר הוולטבה שחוצה את פראג). בשעון המיתולוגי שבכיכר העתיקה ואפילו הלכנו לקונצרט של טריו עם עוגב וסופרן בכנסייה מפוארת עתיקה. כיף, כיף, כיף J
לאחר שנהנו מהחיבוק הנעים של פראג, התפנינו למטרה שלשמה באנו – להתחתן. יום הטיפול בבירוקרטיה הצ’כית הגיע, מלווים בנציג החברה, בחור צעיר ונחמד, שדיבר אנגלית ברמה גבוהה. יצאנו ליום סידורים ברחבי פראג, ממשטרה לעירייה, היום זרם בקלילות ובנעימות. הפקידים היו מסבירי פנים והמלווה שלנו ניצח על המקהלה ביד רמה, וכך עד הצהריים סיימנו את כל הארגונים. החתונה נקבעה ליום למחרת בשעה 12 בצהריים, במשרד קטן של העירייה לא הרחק מהמרכז.
באותו היום הפתיעו אותנו זוג חברים והצטרפו לחגיגות. יום למחרת – היום הגדול, ב11 וחצי הגיע נהג עם רכב מטעם החברה לקחת אותנו למקום החתונה. כפי שהתבקשנו מראש התהדרנו בבגדים מכובדים (כלומר לא ג’ינס, לא טי-שירט ולא נעלי ספורט, הכוונה למכובד לפי התרבות הצ’כית). טקס החתונה נערך כחצי שעה, באולם קטן, חדש ויפה באחד מבנייני העירייה. טקס מכובד, שהנחה אותו שופט מטעם עיריית פראג, הטקס תורגם מצ’כית לעברית על ידי נציגה מהחברה, זוג החברים שימש לנו כעדים (לא הכרחי להביא עדים, רק אם רוצים, החברה דואגת שיהיו לפחות שני אנשים בכל מקרה שישמשו כעדים). סך הכול טקס יפה, נעים ואפילו קצת מרגש. בטוח שלמי שבוחר לערוך את טקס החתונה במקום יוקרתי יותר, ניתנת חוויה הרבה יותר עשירה, כמו כן, ניתן להזמין אורחים, דבר שמעשיר את החוויה עוד יותר. אנחנו נהנו מהטקס הפשוט והאינטימי בחברת זוג חברים, היה טקס מדהים.
בהמשך יום החתונה בילינו עם חברינו ברחובות פראג. מזג האוויר המשיך להטיב עימנו וכך גם פראג. שתינו בירה לרוויה ובחירובקה לשוכרה, מילאנו את בטננו לשובע באוכל משובח. יש לציין שמגוון האוכל בפראג הוא גדול ועשיר. ניתן למצוא כיום הכול מהכול, למרות שהמטבח המקומי מבוסס בעיקר על לחם והרבה בשר, כמו המנה המפורסמת של הצ’כים- מרק גולש המוגש בתוך כיכר לחם. אבל ניתן למצוא גם חנויות אורגניות ואפילו מסעדות טבעוניות וצמחונית. וכמובן את המאפיות הנהדרות שפזורות ברחבי העיר. כך שבעים, שיכורים, מרוצים וכמובן נשואים, הלכנו לנו לישון בסופו של יום ארוך, מרגש ומספק.
יום למחרת, לאחר שהתנערנו מהאנג אובר קליל, בחרנו לעזוב את פראג ולנצל את 6 הימים הנוספים, לטייל ברחבי צ’כיה. שכרנו רכב ויצאנו לדרך, ביקרנו קהילה מקומית שממוקמת כעשרים ק”מ מפראג, בעיירת Okoř שבאזור כפרי, עם נוף משוגע. ביקרנו בקרלובי וארי (Karlovy Vary), עיירת הספא המפורסמת, עלינו להרים ליהנות משלג וסקי ועוד.
מספר מילים לסיכום החוויה– אירוע החתונה היה מקסים ומוצלח. צ’כיה מדהימה, יפה, נקייה, נוחה, זולה ומטיבה עם תיירים. בהחלט יעד מומלץ לביקור, במיוחד בעונות האביב והקיץ. אז לאלה שחושבים על חתונה אזרחית ומתכננים בכל זאת לטוס על מנת להתחתן, לא משנה באיזה יעד, בהחלט מומלץ לשלב זאת עם טיול/ ירח דבש. זה מעשיר את החוויה ונותן עוד כמה רגעים של רומנטיקה והנאה. אנחנו יכולים להמליץ מהחוויה שלנו בהחלט לבחור בפראג שבצ’כיה.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.