מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 6 דקותלהרגיש על האופנוע כמו בבית (צילום: נטלי)
–
זה רק אני, בן זוגי והאופנוע–טיפים ועצות כיפיות למסע על אופנוע
כתבה ורכבה מאחור: נטלי שוחט
יעץ ונהג בביטחה ובזהירות: רונן שוחט
–
לא אתעכב כאן על המקומות היפים שבהם ביקרנו במסענו הראשון בחו”ל על האופנוע, אלא אשתמש בניסיון שצברנו על מנת לתת לכם, המתכננים טיול אופנוע זוגי, כמה וכמה טיפים ועצות שימושיות, שתיהנו גם אתם מחוויית רכיבה זוגית, ללא עיכובים או טרדות מיותרות
מזה מספר שנים, מאז רכשנו אופנוע תיור של B.M.W , אזרתי אומץ ואני מתלווה לבעלי בתחביב החדש-ישן שלו: רכיבה לטיולים על אופנוע. הוא מקדימה, אני יושבת אחר כבוד מאחור, ואיידה…לעבר האופק.
למרות החשש, ולמרות כל צקצוקי הלשון וגלגולי העיניים לשמיים של מכריי המפוחדים, אני לא מוותרת. עם הזמן, ולמרות שהפופיק קצת רועד, פעם אחר פעם אני ממלמלת תפילה לבורא עולם שישמור עלינו מכל צרה ותאונה, ושיחזיר אותנו למחוז חפצינו בשלום, לובשת את לבוש המגן המתבקש קומפלט, ואז מתנתקת מכל הפחדים והחששות.
זהו. מאותו רגע ואילך, זה רק אני, בן זוגי והאופנוע. מתמסרת לרוח ולריחות המשׁכרים, מתמזגת עם הכביש ועם הנופים החולפים ביעף, ואט, אט נכנסת לשנטי, לשקט של זן מדיטציה…עד לעצירה הקרובה.
תחילה התנסינו בזה בארץ: מסעות של יום אחד, אחר כך של כמה ימים, עד שלבסוף אמרנו שזהו…הגיע הרגע לממש את החלום ולעשות מסע אופנוע אמיתי בחו”ל.
–
המסע הראשון שלנו
בדיוק לפני שנה (וממש ערב פרוץ “צוק איתן, לצערנו), הגשמנו חלום: טיול סולו באיטליה. תחילתו בילוי של יום ברומא, למחרת שכרנו שם את האופנוע בסוכנות B.M.W , המשכו דרך אזור טוסקנה המקסים, עצרנו והתפעלנו בבילוי של יום אחד באזור הכפרים התלויים צ’ינקו טרה, לא פסחנו על אגם גרדה ועל כביש 38 הפתלתל והמהמם ביופיו, וקינחנו בלָגו קומו הפסטורלי. את הטיול סיימנו במילנו היפה, שם החזרנו את האופנוע בסוכנות B.M.W מקבילה, בילינו ביום של מנוחה וקניות וטסנו הביתה.
לא אתעכב כאן על המקומות שבהם ביקרנו, אלא אשתמש בניסיון שצברנו על מנת לתת לכם, המתכננים טיול אופנוע זוגי, כמה וכמה טיפים ועצות שימושיות, שתיהנו גם אתם מן החוויה, ללא עיכובים או טרדות מיותרות.
–
אופנוע, סוכנוּת, ביטוחים ושאר ירקות
ראשית כל, בחירת האופנוע. אתם הולכים לקראת הרפתקה נפלאה, אז השתדלו לפחות שכלי הרכב לא יהיה עבורכם בגדר נעלם. השכירו מבעוד מועד אופנוע מוכר וידוע ככל האפשר, בדומה לזה שלו אתם מורגלים בבית מבחינת קיבולת, צורת ישיבה, נוחות והפעלה. אופנוע מסוג תיור המיועד לטיולים מסוג זה הוא בהחלט מומלץ ונוח, בעיקר למי שמורכב מאחור, אז לשיקולכם.
החלטתם על אופנוע ויצרתם קשר עם סוכנות מתאימה בחו”ל. אם הטיול שלכם הוא בחודשי הקיץ, כדאי שתשריינו את האופנוע כחצי שנה מראש. שימו לב, רק בחלק מן הסוכנויות ניתן להזמין ציוד נלווה, קסדות, מעילים וכו’, אז בדקו זאת למפרע.
והתשלום? הוא מורכב, בדרך כלל, מכמה מרכיבים:
- שכירות לפי מספר ימים (ככל ששוכרים את האופנוע ליותר ימים, כך המחיר פר יום יורד).
- תשלום לפי קילומטרז’. ניתן גם לשלם מחיר פיקס על נסיעה ללא הגבלה.
- ביטוח השתתפות עצמית. אפשר לשדרג את הביטוח, ואז מחיר ההשתתפות העצמית במקרה של תאונה, חלילה, יורד.
חשוב! לא בכל מדינה בה שוכרים את האופנוע קיים ביטוח מקיף (במדינות כמו יון , למשל, ישנו רק ביטוח צד ג’).
אתם מתרגשים, לבושים, ערוכים ומוכנים ללחוץ על דוושת הגז. רק עוד רגע! הקפידו לצלם את האופנוע מכל הכיוונים, כדי למנוע תואנות שווא של תאונות או פגיעות לפני החזרת האופנוע בסוכנות.
–
אז מה לוקחים איתנו?
או…זו נקודה רגישה.
בעיקר לנו, הבנות, שרגילות בדרך כלל לסחוב את כל הבית. אז זהו, שכאן צריך להתפשר, ובגדול. וזאת משום שכאשר יוצאים למסע אופנוע שאיננו טיול כוכב, התיקים נוסעים איתנו. אלא מה? גם אם יש שלושה ארגזים באופנוע: שניים בצדדים ואחד גדול יותר מאחור, הקיבולת, איך לומר, מצומצמת.
ובכן, איך פתרנו את הבעיה? בשלבים. קודם כל לקחנו שלושה תיקי גב בגודל הסטנדרטי ודחסנו בהם בגדים. בדקנו עוד בארץ אם התיקים נכנסים לארגזים של האופנוע. נכנס! ועכשיו הנה מגיע הטיפ הגדול: כל אחד מאתנו אגר בגדים תחתוניים, גרביים וחולצות טריקו ישנות, שלא חבל לזרוק. הנחנו אותם באיזה מדף למעלה, בארון, בשביל המסע. ואז, ארזנו בגד לכל יום, עוד שני מכנסי ג’ינס מהוהים וסווצ’ר כל אחד, תיק קטן עם מעט כלי רחצה הכרחיים ותרופות, וזהו! בסוף כל יום, לאחר מקלחת התרעננות, פשוט השלכנו לפח את הבגדים במלוכלכים. ואז זכינו לשלוש ציפורים במכה אחת: גם נפטרנו מבגדים ישנים ובלויים, גם לא היה צורך לסחוב את הכביסה המלוכלכת (כמעט), וגם התפנה לנו מקום למעט פינוקים ולקניות.
–
עוד שנייה, כבר מתניעים
וכשאתם נוסעים על האופנוע? אל תעשו לעצמכם הנחות. לבשו את ציוד המיגון הדרוש על מנת להיות מוגנים: קסדה, מעיל עם מגנים, מגני ברכיים, מגפי רכיבה או נעליים גבוהות וכפפות. כן, גם את או אתה שרוכבים מאחור, זה פשוט שומר על חיינו.
אגב, את בגדי הרכיבה למיניהם סחבנו מהבית ועלינו עם כל הכבודה למטוס. במבט לאחור, עדיף לדעתנו לשלם עוד קצת כסף בסוכנות וללבוש את החליפה והנלווים כל עוד אתם עם האופנוע. ברגע שמסיימים את החוויה, נפטרים מהבגדים ומהקסדות, וגמרנו.
–
חשב מסלול חדש…
נחתנו, טיילנו קצת ברומא, נהנינו מיופייה ביום טיול נחמד. אבל היי, לא לשם כך התכנסנו כאן…אז איפה מתחילים ואיפה מסיימים?
כמובן שחשוב מאוד כי נקודת ההתחלה ומקום הימצאותה של הסוכנות יהיו במרחק סביר משדה התעופה. אנחנו איתרנו ושכרנו את האופנוע מסוכנות שהיתה בלב רומא, ולשם כך, כמובן שלקחנו טיסה לרומא. נקודת הסיום שלנו היתה מילנו, ומשם גם לקחנו טיסה חזרה ארצה. באירופה אפשר למצוא סוכנויות כאלה, ואני מאמינה שגם בארצות הברית. כאמור, את הבירורים, ההזמנה, התשלום וכל השאר, יש לעשות מהארץ מבעוד מועד, כדי לא להיתקל בהפתעות.
כמו כן, עוד בארץ, חשוב לעשות חישוב הגיוני של המסלול מנקודת ההתחלה לנקודת הסיום; מסלול שאפשר לעמוד בו בהנאה מרובה, עם הרבה עצירות ומבלי להתעייף יותר מדי. עשינו חישוב שבמשך 7 ימים נטו (לא כולל היום הראשון ברומא) חצינו מסלול של כ- 1200 ק”מ, כלומר, ממוצע של 170 ק”מ ביום. בהחלט סביר ומתאים למהירות הנסיעה שלנו, בהתחשב בכך שמדי פעם עוצרים לקפה, לארוחה או לטיול בסביבה.
פרט חשוב נוסף הוא השימוש ב- GPS. באופנועי B.M.Wקיים התקן ל- GPS מובנה. ניתן לשכור גם כזה בנפרד. חשוב לוודא שהוא מעודכן מבחינת הדרכים לשנה-שנתיים האחרונות. לא פחות חשוב: לסמן לו שימנע מנסיעה בכבישים ראשיים ובכבישי אגרה. אנחנו, וגם אתם, לא ממהרים לשום מקום. סעו בדרכים צדדיות, תיהנו מהמראות, מהריחות, מהנוף האנושי, מהטבע, מהפיתולים. כבישים מהירים ופקקים – רק כשחייבים! ואגב פיתולים: נא להיזהר, לנסוע לאט, אבל לא להיבהל מהם. פשוט להביט תמיד קדימה, אל מעבר לפיתול ולא להיתקע בתוכו, וכך תעברו אותם בשלום.
ראוי לציין כי נתקלנו בדרכנו בהמון אופנועים, ונוכחנו לדעת כי הנהיגה על אופנוע, גם באיטליה שנהגיה נחשבים ל”מטורפים”, היא נוחה מאוד, ונהגי אירופה מתחשבים מאוד ברוכבי האופנוע. אגב, גם שם, כמו בארץ, חשנו ב”אחוות האופנוענים”, כשכמעט לאורך כל הדרכים סימנו לנו רוכבים אחרים לשלום, ואנחנו כמובן השבנו להם בשמחה.
–
מחפשים לינה בשעה 23:00 בלילה
תחילה, עוד בארץ, הזמנו מקומות לינה (מוטֶלים, מלונות קטנים, אכסניות), מראש, דרך בוקינג (BOOKING). אלא מה? בלילה השני ניסינו להגיע לאיזה כפר שכוח-אל בלב טוסקנה בו הזמנו אכסניה מבעוד מועד, ומצאנו את עצמנו מסתובבים סביב הזנב של האופנוע. הלילה רד, חושך מצרים, ואין אכסניה. עייפות נפלה עלינו, קולות תנים וזאבים סביבנו. אנא אנו באים? בעוד בן זוגי היקר ממלמל “סבלנות, בואי נתקדם עוד קצת”, פקעה סבלנותי. זהו! מבחינתי עוצרים כאן באיזה מקום יבש, והולכים לישון. ואז, כמו באגדות האחים גרים, באמצע שומקום – אכסניה. דפקנו בדלת, והפלא ופלא – הכניסו אותנו בסבר פנים יפות, ובסכום סביר ביותר, ארחו אותנו, כולל ארוחת בוקר. ובא לציון גואל! את האכסניה שהזמנו מהארץ ביטלנו באותו רגע, ללא תשלום נוסף.
–
ומאז, ועד לסוף הטיול, החלטנו שמבטלים את שאר האכסניות, ופשוט בודקים דרך אתר ההשוואות הנפלא http://hotelscombined.co.il, מדי יום לקראת אחר הצהרים, מקום לינה ללילה שנמצא במרחק קרוב וסביר למיקומנו הנוכחי. שהרי נסיעה על אופנוע , גם אם לא מהירה במיוחד, היא מעייפת. אז למה לשבור את הראש? פשוט בודקים ומזמינים במקום שבו אתם נמצאים באותו רגע. ומי שמכיר את http://hotelscombined.co.il יודע שההמלצות ברשת אינן מכזיבות בדרך כלל, ואפשר להתארח מהיום להיום בביטחון גמור שיהיה בסדר, מה גם שהזמנה בו ביום מבטיחה, בדרך כלל, מחיר נמוך יותר.
–
תחנות דלק ואופנועים (או מכוניות)
לילה אחד נתקענו כמעט בלי דלק בתחנת דלק שכוחת אל לתדלוק עצמי בעיירה כלשהי, ולא היתה שם נפש חיה לישועה. מאחר שלא היה לנו כסף קטן, הכנסנו שטר של 50 ארו, מילאנו טנק דלק, ועודף, יוק! ניסינו כל מיני פטנטים, ללא הועיל. עובר אורח ראה את מצוקתנו והסביר שנוכל לקבל את העודף רק אם נבוא למחרת בבוקר ונשוחח עם בעל התחנה. מסקנה מתבקשת: אנא הצטיידו בשטרות קטנים או בכסף קטן כדי שהמכונה לא “תאכל” לכם את הכסף.
–
מצלמת גו פרו – איזה פספוס
לאורך כל המסע על האופנוע, חשתי פספוס אדיר על כך שלא היתה לי או לבן זוגי מצלמת גו-פרו. מדי פעם שלפתי את המצלמה או את הפלאפון, שמתי נפשי בכפי, הסרתי את הכפפות (תרתי משמע) , וצלמתי, כולל סרטים בדרך. נכון, יש מזכרת, אבל זה לא אותה חוויה. אז אם אתם יכולים להרשות לעצמכם מצלמה המותקנת על הקסדה, עשו זאת. מנגד, אם בגדג’טים עסקינן, בן זוגי ואני מתנגדים בתוקף לאוזנייה בקסדה המאפשרת שיחה במהלך הנסיעה. בן זוגי טוען שזה מסיח את הדעת ומסוכן. אני נוטה להסכים איתו, ויש לנו סימנים מוסכמים לעצירה, וכדומה. ומה יקרה אם לשם שינוי נשתוק קצת יחד, ונהנה מהנוף, מהאוויר, ומהשקט שסביב? זכרו, לא תמיד גדג’טים זה יתרון.
–
חימום בתחת – נסיעה של נחת
מעשה שהיה כך היה. במסגרת מסענו, הגענו יום אחד, בשעות בין הארבעים, לאזור מיוער ומפותל. בבת אחת צנחה הטמפרטורה, ופשוט רעדנו מקור. או נכון יותר לומר, רעדתי. לא עזרה העובדה שעצרנו ושלפתי מאחד התיקים סווצ’ר חם שנלבש מתחת למעיל. ולפתע פתאום, כמו השראה מלמעלה, נזכרתי.
–
אאורקה!!
–
באופנוע שלנו יש חימום לכיסאות! חיש הפעיל בעלי הבלתי נלאה את החימום לַמידה המתאימה, וכולי נמסתי כמו גוש קרח מחוץ לפריזר. אז זהו עוד טיפ קטן ולא מחייב (כי לא מצוי בכל אופנוע), אבל, אם אפשר, אז למה לא?
–
חוקי תנועה ומזג האוויר – בגדר המלצה
גם אם בארצות כמו באיטליה התמרורים וסימוני הדרך הם בגדר המלצה, שמרו אתם על חוקי התנועה, צייתו להם וזכרו: קו לבן ועצור נועדו לכולם! גם מזג האוויר לא תמיד מציית לחוקים ולכללים כמו אצלנו בארץ. בהחלט יכול להיות מצב שביולי-אוגוסט החמים יהיו פתאום ימי גשם. אינכם אוהבים לנסוע בגשם? די בצדק. לא נורא, תיהנו מהאזור בו אתם שוהים ככל האפשר בנסיעות קצרות, והרי אמרנו – תמיד יש בוקינג. הזמינו מקום לינה ותיהנו ממנוחה טובה ואחד מהשני.
–
ולסיום סיומת
כאמור, המסע הזה היה לפני שנה, ואנחנו זוכרים אותו בהנאה, מנסים לשחזר מעט מהכיף בכבישי הארץ הקטנה והיפה שלנו, וחולמים על המסע הבא, בתקווה ללמוד עוד ועוד טיפים, לכייף ולחזור בשלום.
–
וטיפ קטן לסוף: גם אם אינכם מאמינים גדולים בבורא עולם, קחו אתכם תפילת הדרך, וקראו אותה מדי בוקר לפני שאתם עולים על האופנוע. בקשו ממנו יתברך שיביאכם למחוז חפצכם בריאים ושלמים. לא מזיק, נכון?
ונאמר אמן!
–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.