מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקות–
באישור הפצה מיוחד של מחלקת התיירות של אתר סי.אן.אן (CNN) לפי חוקים ותנאי רישיון של CNN
קרדיט לתמונה ראשית Steffen Zimmermann Pixabay
בסדרה החדשה של CNN, “ב-24 שעות” (In 24 Hours), ג’יימס וויליאמס יוצא מדי חודש אל עיר גדולה אחרת ומעביר בה 24 שעות עמוסות בחוויות מיוחדות, שלא ניתן למצוא בחיפוש רגיל בגוגל. וויליאמס מאמין ש”הכול סובב סביב החוויה. היום כל אחד יכול לצאת לארוחת ערב, ללכת לקולנוע ואז לבר. אבל מה שאנשים באמת מחפשים זה לעשות משהו שאף אחד לא שמע עליו קודם, לחוות חוויה של פעם בחיים.” בסדרה וויליאמס נפגש עם אנשי מקצוע מקומיים, בתקווה שאלה יוכלו לספק לו חוויות של פעם בחיים.
אילו היו לכם רק 24 שעות לבלות בעיר גדולה כמו ניו יורק, הונג קונג או בואנוס איירס, מה הייתם עושים בה?
––
אחרי שביקר בניו יורק, בהונג קונג ובבואנוס איירס, ג’יימס וויליאמס ממשיך בסדרה החדשה שלו, “ב-24 שעות”, אל העיר הגדולה והוותיקה באוסטרליה, סידני (Sydney). העיר היא ללא ספק המפורסמת ביותר באוסטרליה וכמעט שאין תייר שמבקר במדינה ולא מבקר בסידני. וויליאמס נולד באוסטרליה, ויש לו דברים רבים להראות לנו במולדתו.
בבוקר – שייט במפרץ ומפגש עם בעלי החיים המקומיים
וויליאמס מתחיל את הבוקר שלו בשייט בסירת מרוץ על פני מפרץ סידני. הרוחות מובילות אותו לנוף שלעולם לא נמאס עליו, בית האופרה של סידני. הארכיטקטורה של בית האופרה מזכירה מפרשי סירה. “בסידני,” אומר וויליאמס, “השייט הוא דרך חיים.”
בהמשך הוא נפגש עם פול קלית’רוי, הבעלים והסקיפר של סירת המרוץ Balance, שניצחה בשנת 2015 במרוץ היאכטות הובארט-סידני. וויליאמס שואל אותו מה הביא אותו לעולם השייט וקלית’רוי מחווה לעבר המפרץ שסביבם: “כשאתה גר בעיר כמו העיר הזו, וכשיש לך מפרץ כמו המפרץ הזה, אין לך הרבה ברירות. כפי שאתה רואה, זהו אחד מהמפרצים היפים בעולם… הוא פשוט מושך אותך פנימה.”
מהמפרץ, וויליאמס מסיע אותנו על פני דרך נופית אל גן החיות Symbio Wildlife Park (בכתובת 7-11 Lawrence Hargave Dr, Helensburgh), הממוקם במרחק כ-45 דקות נסיעה מסידני. שם, הוא מפגיש אותנו עם כמה מבעלי החיים המקומיים של אוסטרליה, ביניהם הקנגרו, הוומבט המצוי והקואלה.–
כמה עובדות מעניינות על בעלי החיים:
- לקואלה שני אגודלים מנוגדים.
- הוומבט המצוי יכול לרוץ במהירות של עד 40 קמ”ש.
- קיפודון הנמלים האוסטרלי הינו בעל טמפרטורת גוף של 32 מעלות, טמפרטורת הגוף הנמוכה ביותר בקרב יונקים.
- באוסטרליה קיימים יותר קנגרואים מבני אדם.
- –
בצהריים – תופסים גלים בבונדיי ביץ’ (Bondi Beach)
וויליאמס מספר על הרוגע של העיר ועל שהקו החוף של סידני שומר על רמת ההמולה במינימום. וויליאמס לוקח אותנו לאחד מהמקומות המבטיחים של אזור החוף, מסעדת Coogee Pavilion (בכתובת: 169 Dolphin St, Coogee NSW), ששופצה והורחבה לאחרונה על ידי ג’סטין אמס, מנכ”ל Merivale. בקומה העליונה של המקום אמס דאג להקים עליית גג יפהפייה, שקרויה על שם דמות בדיונית בשם אדון וויילי.
מהמסעדה וויליאמס עושה את דרכו אל בונדיי ביץ’, כדי לבחון את רמת ההרפתקנות שלו. “הרפתקנות ללא ספק נמצאת בלב הרוח האוסטרלית,” הוא אומר. בסידני, הגלישה היא סוג של דרך חיים והגיע הזמן שגם וויליאמס יתנסה בספורט.
על החוף פוגשת אותו סטפני גילמור, גולשת אוסטרלית מקצועית, שזכתה שש פעמים באליפות העולם בגלישה. “גדלתי על החוף, כמעט כמו כל אוסטרלי,” היא מספרת, “אני מרגישה שכולנו חיים מסביב לחוף, קרוב למים ולחול. אבא שלי ממש אוהב לגלוש וגולש יותר מכל אחד אחר שאני מכירה. הוא הכניס אותי ואת אחיותיי לעניין, ובערך בגיל 10 ממש התאהבתי בזה.”
כשוויליאמס שואל מה היא מרגישה בקשר לגלישה עצמה, גילמור משיבה: “זו חוויה רוחנית… ממש מערכת יחסים עם הים. אני מאמינה שכל אחד צריך לחוות את הגלישה לפחות פעם אחת בחיים.”
גילמור מטיילת ברחבי העולם בחיפוש אחר הגלים המושלמים ועדיין חושבת שבונדיי ביץ’ הוא מהחופים הטובים בעולם. “אני ממש אוהבת את בונדיי ביץ’. הייתי אומרת שזה אחד מהחופים האייקוניים בעולם. יש יצירות אומנות בכל פינה, הגלים ממש טובים… אני ממש אוהבת את מסעדת Bondi Icebergs. אני חושבת שזה אחד מהמקומות היפים ביותר לאכול בו צהריים בסידני. נשקף מכאן נוף מדהים של העיר, והמראה של בריכת מי-המלח ממש מתחת למסעדה ממש מגניב.”–
בלילה – מבקרים בבית האופרה המפורסם
כשהחשיכה יורדת על סידני, וויליאמס עושה את דרכו אל אחד מהמבנים המפורסמים בעולם, בית האופרה של סידני. הוא מתחיל את הערב במסעדת הגורמה החדשה, Bennelong Point, שנפתחה ביולי האחרון בבית האופרה. השף פיטר גילמור מספר לוויליאמס: “לאוסטרליה אין מטבח משלה, אבל מה שיש לנו אלה תרבויות מדהימות שהגיעו לאוסטרליה והביאו עמן מאכלים מסורתיים נהדרים שמשמשים לנו כמקור השראה.”
לאחר ארוחת הערב, וויליאמס לוקח אותנו לסיור בבית האופרה, שנפתח בשנת 1973 והפך לסמל של אוסטרליה כולה. הוא מגיע עם המדריך הפרטי שלו לאולם הקונצרטים הגדול. וויליאמס נעמד על הבמה הגדולה ואומר: “זו הרגשה מופלאה לעמוד על הבמה הזו. לדעת איזו היסטוריה עומדת מאחוריה, ואילו אנשים עמדו עליה. זה מדהים. כמעט כולם היו כאן בשלב כזה או אחר.”
מאולם הקונצרטים הגדול וויליאמס ממשיך למקום שבו מוחזקים פנסי התאורה ולומד כיצד להאיר על הבמה. לבסוף, המדריך הפרטי שלו לוקח אותו אל ג’ולי לי גודווין, הסופרן של אופרה אוסטרליה. גודווין מספרת לוויליאמס על העבודה שלה בכלל ובבית האופרה בפרט: “זו סביבת עבודה ייחודית מאד, ואחד מהדברים שאני הכי אוהבת באופרה זו הדרמה, נוסף על היופי של המוזיקה. אני חושבת שבאופרה פשוט חוקרים את רגשות בני האדם, דברים כמו אהבה, שנאה, קנאה והתרגשות.”
––
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.