• תַפרִיט
  • תַפרִיט

סיורים וירטואליים אל האתרים הקרים ביותר בעולם

דף הבית » סיורים וירטואליים אל האתרים הקרים ביותר בעולם

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

בישראל הטמפרטורות כמעט שאף פעם לא צונחות מתחת לאפס. אבל, במקומות אחרים בעולם המצב הוא שונה. אם אתם רוצים לברוח קצת מהחום, הכנו עבורכם רשימה של כמה מהאתרים התיירותיים הקרים ביותר בעולם, שבהם הטמפרטורה צונחת הרבה מתחת לאפס. אתם יכולים לטוס אליהם או ליהנות מהמראה שלהם מהכורסא שבבית.

1 – אולן בטור, מונגוליה:

ברוכים הבאים לאולן בטור (Ulaanbaatar), עיר הבירה של מונגוליה, שהיא אחת מערי הבירה הקרות ביותר בעולם! העיר שוכנת בגובה של 1,350 מטרים מעל הים ובימי החורף, הטמפרטורות כאן מגיעות עד ל-24 מעלות מתחת לאפס. בקיץ הטמפרטורות גם כן קיצוניות ויכולות להגיע עד ל-39 מעלות מעל לאפס. אז אם אתם רוצים לחוות את אולן בטור מבלי לקפוא מקור או לסבול מחום, מומלץ להגיע בעונות המעבר. בעיר עצמה תוכלו למצוא מספר רב של מנזרים, מוזיאונים מרתקים ומוסדות תרבות שונים. מסביב לעיר תמצאו פארקים לאומיים רחבי ידיים ומרשימים במיוחד, ביניהם את פארק גורקי-טלאז’  (Gorkhi-Terelj National Park), פארק שבו מספר רב של מעיינות חמים.

2 – רובניימי, פינלנד:

מבירת מונגוליה נעבור לבירת לפלנד, שידועה כארצו של סנטה קלאוס. סנטה קלאוס תמיד לבוש במעיל אדום ופרוותי, כך שאין פלא שארצו היא כל כך קרה. מומלץ להגיע לרובניימי (Rovaniemi) בתקופת חג המולד, כשהכול מקושט ומוכן לכבוד סנטה. הטמפרטורות, אגב, צונחות בתקופה זו לבערך 12 מעלות מתחת לאפס. אם סנטה והאיילים שלו פחות מעניינים אתכם, אולי יתמזל מזלכם לחזות בזוהר הקוטב בזמן ביקורכם ברובניימי. תוכלו גם לצאת לדוג באגמים הקפואים, לרכב על מזחלות רתומות לכלבי האסקי וליהנות מסאונה פינית מסורתית בבית המלון שלכם.  

3 – הר דנלי, אלסקה:

אם אתם אוהבים הרפתקאות ואקסטרים, הר דנלי (Denali) שבאלסקה הוא ללא ספק בשבילכם. ההר, שמתנשא לגובה של 6,190 מטרים מעל לפני הים, הוא ההר הגבוה ביותר בצפון אמריקה. הוא גם הצפוני ביותר מבין שבע הפסגות, פסגות ההרים הגבוהים ביותר בכל שבע יבשות העולם. שתי העובדות האלה הופכות את החורפים שעל הר דנלי לקטלניים במיוחד. הטמפרטורות על הפסגה יכולות לצנוח עד ל-21 מעלות מתחת לאפס! המקום פתוח לסקי ולטיפוס הרים בעונת החורף, לכל המעוניינים.

4 – ארזורום, טורקיה:

יש גם יעדים קרובים יותר לישראל, כמו ארזורום (Erzurum) שבטורקיה. החורפים בעיר היפה הזו מקפיאים במיוחד, והטמפרטורות בה יכולים לצנוח ל-30 מעלות מתחת לאפס ואף יותר! לא הרחק מהעיר, במרחק של כ-10 דקות נסיעה בתחבורה ציבורית, נמצא מרכז הסקי פלנדוקן (Palandoken Ski Center), שבו תוכלו ליהנות מחופשת סקי מושלמת. אם תגיעו לעיר בקיץ, תוכלו גם כן לבקר במרכז הסקי, אבל במקום לעשות סקי, לעלות לראש ההר וליהנות מתצפית מופלאה על הסביבה.

5 – חרבין, סין:

אחת מהערים המדהימות והקפואות בעולם היא חרבין (Harbin), שנמצאת על הגבול שבין סין לסיביר. מומלץ להגיע לעיר בזמן פסטיבל הפיסול בקרח ובשלג שמתקיים בה מדי שנה. זהו בין הפסטיבלים הגדולים והמפורסמים ביותר בעולם בתחום הפיסול בקרח ובשלג והוא מושך אליו מיליוני תיירים מדי שנה. בחורף, הטמפרטורות כאן צונחות ל-17 מעלות מתחת לאפס בממוצע ויכולות להגיע עד ל-38 מעלות מתחת לאפס בימים קפואים במיוחד. הטמפרטורות האלה הופכות את העיר למקום המושלם עבור פיסול בקרח. אתם בטוח לא תתאכזבו מהפיסולים המרהיבים!

6 – אינטרנשיונל פולס, מיניסוטה, ארצות הברית:

העיר אינטרנשיונל פולס (International Falls) שבמדינת מינסוטה בארצות הברית זכתה בתור הנכסף, “צידנית הקרח של האומה”. הטמפרטורות בעיר הקטנה הזו צונחות לעיתים עד ל-48 מעלות מתחת לאפס, והשלג שיורד בחורף לרוב נערם לגובה של כמעט 2 מטרים. היא ידועה כאחת מהערים הקרות ביותר בארצות הברית היבשתית, לא כולל אלסקה כמובן. מדי שנה, העיר עורכת את “פסטיבל ימי צידנית הקרח”, שבמהלכו אפשר ליהנות מפיסול בקרח, מתחרות חורף משעשעות ומזיקוקים מרהיבים.

7 – אסטנה, קזחסטן:

נחזור לערי בירה, והפעם – עיר הבירה של קזחסטן! אסטנה (Astana) היא עיר מפותחת ומודרנית, שמאופיינת במבנים בעלי ארכיטקטורה מרשימה במיוחד. תמצוא בה מסגדים מפוארים ומרכזי קניות גדולים ומודרניים. הטמפרטורה בחורף צונחת כאן עד ל-14 מעלות מתחת לאפס, אך לעיתים הטמפרטורה עלולה לצנוח אף יותר מכך. היה חורף אחד שבו הטמפרטורות כאן צנחו אל מעבר ל-50 מעלות מתחת לאפס. הנהר שחוצה לצד העיר נשאר קפוא לחלוטין מאמצע נובמבר ועד תחילת אפריל, כך שגם אם תגיעו מחוץ לעונת החורף הקפואה, עדיין תוכלו ליהנות ממראה חורפי במיוחד. מלבד המסגדים המפוארים, תמצאו בעיר גם מספר מוזיאונים מרתקים ומונומנטים שונים, שישאירו אתכם נפעמים.

 8 – אנטרקטיקה:

כולם שמעו על אנטרקטיקה, אך מעטים באמת מגיעים לשם. קשה ויקר מאד להגיע ליבשת הקפואה שנמצאת בקוטב הדרומי, ולכן אם אין לכם את היכולות או את האמצעים, אתם יכולים פשוט ליהנות מצפייה באנטרקטיקה מהבית. היבשת המרהיבה הזו, שהיא למעשה מדבר קרח עצום ממדים, מציעה נופים מרהיבים וטבע פראי במיוחד. היא מאוכלסת רק בכמה אלפי חוקרים בינלאומיים ואפשרי לבקר בה רק בין נובמבר למרץ, כשמזג האוויר הוא באיזו שהיא צורה נסבל.  לרוב, התיירים שכן יחליטו להגיע לכאן יבחרו לעלות על אוניית קרוז ולשוט בין הקרחונים והלווייתנים המדהימים.

9 – יקוטסק, רוסיה:

סיביר ידועה כאחד מהאזורים הקרים ביותר בעולם. העיר יקוטסק (Yakutsk) נמצאת בלב סיביר והינה הבירה של רפובליקת סאחה האוטונומית. בעונה הקפואה ביותר, סביב ינואר, הטמפרטורות כאן צונחות הרבה מעבר ל-40 מעלות מתחת לאפס.  אין ספק שזוהי אחת מהערים הקפואות ביותר בעולם. אין ספק שאם אתם רוצים לבקר בעיר המיוחדת הזו, כדאי להגיע בעונת הקיץ, כשהטמפרטורות הרבה יותר סבירות ונעות סביב 19 מעלות מתחת לאפס. בעיר נמצא מוזיאון המספר על הממוטות הקפואות שנמצאו באזור, כך שללא ספק שווה לבקר.  

10 – מעבר רוג’רס, מונטנה, ארצות הברית:

מעבר רוג’רס (Rogers Pass), שמתנשא לגובה של 1,330 מטרים מעל לפני הים, הוא מעבר הרים שמחבר בין מונטנה שבארצות הברית לבריטיש קולומביה שבקנדה. זהו גם המקום השני בקיפאונו בארצות הברית. במעבר הזה מדדו בשנת 1954 את הטמפרטורה הנמוכה ביותר מחות לאלסקה – 57 מעלות מתחת לאפס. המעבר נקרא על שם המגלה שלו, אלברט בואומן רוג’רס, שגילה אותו בשנת 1881. הוא נמצא בלב הפארק הלאומי גליישר (Glacier National Park), שאליו מגיעים תיירים רבים כדי ליהנות מסקי בהרים, מטיפוס הרים ומקמפינג.

11 – ילונייף, קנדה:

ילונייף (Yellowknife) היא עיר הבירה של הטריטוריה הצפון-מערבית של קנדה, והיא גם אחת מהערים הקרות ביותר בקנדה. במשך שני שלישים מהשנה, הטמפרטורה בילונייף לא עולה מעל לאפס. הטמפרטורה הנמוכה ביותר שאי פעם תועדה בעיר ירדה מעבר ל-50 מעלות מתחת לאפס. העיר היא בסיס מצוין לאלה מכם שלא מפחדים מהקור ורוצים לקחת חלק במגוון פעילויות חורף מאתגרות. זה גם אחד מהמקומות היחידים בעולם שבו תוכלו לחזות בזוהר הצפוני.

12 – בארו, אלסקה, ארצות הברית:

עוד עיר קפואה במיוחד נמצאת בקצה הצפוני ביותר של ארצות הברית, בצפון אלסקה – העיר בארו (Barrow). במשך 65 ימים בשנה, העיר לא רק קפואה אלא גם חשוכה להפליא, כשהשמש נשארת הרחק מתחת לקו האופק. ברוב ימות השנה, הטמפרטורות כלל אינן עולות מעל לאפס. אבל אם הטמפרטורות לא מפחידות אתכם ואתם מוכנים להרפתקה של פעם בחיים, אנו ללא ספק ממליצים להגיע לבארו כדי ליהנות מהנופים הטבעיים המרהיבים ומהזוהר הצפוני.

https://www.youtube.com/watch?v=xjj5xYnkfew

13 – הל, נורבגיה:

כשאנחנו חושבים על הגיהינום (Hell באנגלית), אנחנו בדרך כלל חושבים על מקום רותח, מלא באש ובגופרית. אבל העיירה הל (Hell) שבנורבגיה מוכיחה שהגיהינום יכול להיות גם קפוא במיוחד. הטמפרטורות בעיירה הזו צונחות 25 מעלות מתחת לאפס ובמשך שליש מהשנה, כמעט שלא קורה שהטמפרטורות עולות מעל לקו האפס. אם אתם אמיצים, אתם מוזמנים להגיע ולבקר בעיירה ולהצטלם יחד עם השלט המפורסם שעומד בכניסה וקורא לבאים, “ברוכים הבאים לגיהינום” (Welcome to Hell).

מאחלים לכם צפייה נעימה באתרים הקרים ביותר בעולם. אולי בהזדמנות תחליטו גם לבקר בהם.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם