מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקות–
גלו את היהלום שבכתר והאטרקציה המרכזית של קטלוניה – סנטה מריה דה מונטסראט, עוד לפני שכל המוני התיירים מגיעים.
–
“מונטסראט הוא הר המצוי בקטלוניה שבספרד, כ-50 קילומטרים צפון-מערבית מברצלונה. ההר הוא אתר קדוש לנצרות, ועליו נמצא מנזר בנדיקטיני, סנטה מריה דה מונטסראט, שנועד להציג את פסל “הבתולה ממונטסראט”. על פי אחד המיתוסים של המלך ארתור, במקום מצוי הגביע הקדוש. ” לקוח מויקיפדיה
–
גוש הרי מונטסראט (Maczio de Montserrat), הוא אתר טבע מרהיב, ולא בכדי בחר בו ואגנר (Wagner), כתפאורה ליצירתו המוזיקלית פרסיפל. זהו קוו רכס משונן של צוקים תלולים, עטורי ‘צריחים’ קטנים בפסגותיהם, שהעניקו לרכס את כינויו “הר שיני המשור”.
–
–
גובה: 1,236 מ׳
נישאות טופוגרפית: 696 מ׳
רכס הרים: Catalan Pre-Coastal Range
פרובינציה: ברצלונה
–
סנטה מריה דה מונטסראט זהו המרכז הדתי והתרבותי החשוב ביותר בקטלוניה, ואחד המזרים הבנדיקטינים החשובים בעולם. כמקום המקודש למריה, מושך אליו האתר אלפי צליינים בשנה. המבנה המרכזי בולט בקווי המתאר האופקיים שלו, לעומת קווי המתאר האנכיים המאפיינים את מרבית הכנסיות ברחבי ספרד. בעוד שמרבית כנסיות קסטיליה ואנדלוסיה נבנו במאה ה-12 בסגנון גוטי, המשיכה קטלוניה לדבוק בסגנון הרומנסקי, לא מעט בהשפעת עולי הרגל שבאו מצרפת, לכיוון עיר עולי הרגל סנטיאגו דה קומפוסטלה שבצפון מערב ספרד. תולדות המקום מתחילות במאה ה-9, עם הגעתם של הנזירים הבנדקטינים מריפול (Ripol). המנזר הנוכחי נבנה ב-1025 והורחב שוב במאה ה-13, משום שהמבנים הרומנסקיים הישנים לא הלמו עוד את הצרכים ההולכים וגדלים. במהלך השנים הצטרפו נזירים נוספים, המנזר הורחב שוב ושוב, והתוצאה היא תערובת של סגנונות בנייה מתקופות שונות. המנזר ריכז כוח עצום וראשיו היו דמויות מפתח בכנסייה הקתולית. חד מהם, ג’וליאנו דה רוֶורֶה (Giuliano de Rovere) איש משכיל ואמן, היה לימים האפיפיור יוליוס ה-II ונודע כפטרון אמני הרנסאנס האיטלקי. עם הזמן נוספו מבנים נוספים ובסופו של דבר הפך המקום למצגת של יצירות אדריכליות מתקופות שונות. חיל המצב הצרפתי שהגיע ב-1812 בזז קשות את המקום ורוב המבנים הנראים כיום, נבנו לאחר מכן.
המנזר עצמו סגור למבקרים, אך ניתן לבקר בכנסייה שלו (שהיא כמובן המבנה הראשי במקום), הבזיליקה האפלולית והמקושטת, מן המאה ה-15. מעל למזבח הראשי, בגומחה קטנה, נמצא קודש הקודשים של המקום: ‘המדונה השחומה’, הלוא היא לה מורנטה (La Moreneta), הפטרונית של קטלוניה. המסורת מספרת שפטרוס הביא לכאן את מריה, לאחר צליבתו של ישו, ולימים היא התגלתה בדמות המדונה השחומה. זהו פסל עץ צבוע, בן המאה ה-12, שלפי האגדה נתגלה במערה על ידי רועי צאן. אלפי עולי רגל מגיעים מרחבי אירופה כולה כדי לסגוד למדונה ולדבר על לבה. כדי להסביר את צבעה הכהה של מריה פנתה הפרשנות הנוצרית אל ספר ‘שיר השירים’ -שחורה אני ונאווה….
–
בכל בוקר יום ראשון, בשעה 11:00 נערכת במקום המיסה השבועית, שהיא חוויה נדירה לחובבי מוזיק. את המיסה שרה האֶסְקולָאנייה (Escolania), מקהלת הילדים שנוסדה כבר במאה ה-13 ומתמחה בשירה גרגוריאנית. ידועה במיוחד שירת המזמור סאלווה רגינה (Salve Regina). זוהי אחת ממקהלות הנערים העתיקות ביותר באירופה.
–
-ע–
על הסיור
המדריך ידריך בפרוטרוט בשפה האנגלית על מנזר סנטה מריה דה מונטסראט, ותוכלו להתפעל מהאדריכלות הגותית והרנסנס היפה. וגם, תקבלו תובנה רוחניות למנזר ולשמוע איך זה מתקשר לתרבות הצבעונית של קטלוניה.
המדריך יספר את ההיסטוריה עתיקה ועל הסגנונות הארכיאולוגיים המושפעים מקפריסין, מצרים, מסופוטמיה וארץ ישראל. ואתם תוכלו להתפאך מהציורים מהמאה ה -13 עד ה -18 על ידי אמנים, ביניהם ברוגוטה, קרוואג’יו, אל גרקו ומוראלס.
במהלך הביקור, תשמעו גם מקהלה של נערים המתחנכים במקום, הנותנים מדי יום הופעה לתיירים ולעולי רגל. לפניה נושא אב המנזר תפילה לשלום העולם בשפות רבות, כולל בעברית. (ויקיפדיה)
–
עיקרי הסיור
- בלעדי
- אישור מיידי
- מדריך אינפורמטיבי, ידידותי ומקצועי
- נקודת יציאה: מיקום מפגש מרכזי בברצלונה
- זמן יציאה: 6:50 am
- משך הפעילות: 6 שעות (בערך)
- חזרה לנקודת המוצא המקורית
- יש לדאוג ולהביא מזון ושתייה
–
סיור זה הוא בלעדי ואיננו זמין למוכרים אחרים באינטרנט .
–
לחץ כאן>לפרטים נוספים על סיור וגישה מוקדמת לסנטה מריה דה מונטסראט, ספרד ( תמחור, ביטולים ונקודת מפגש )
–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.