• תַפרִיט
  • תַפרִיט

סיור פרטי מושלם במשולש הזהב: דלהי, אגרה וג’איפור

דף הבית » סיור פרטי מושלם במשולש הזהב: דלהי, אגרה וג’איפור

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

מסע חלומי שהוא רק שלכם!

תשכחו מכל מה שידעתם על קבוצות תיירים מאורגנות, על הצורך להתחשב בלוח הזמנים של הקבוצה כולה, על סיטואציות בהן אתם מוצאים את עצמכם ממתינים בחוסר סבלנות באתר שאתכם מעניין פחות ועל בליל השפות הבלתי נמנע הנלווה לחוויה.

הסיור הבא מוגש לכם בקונספט ייחודי ומציע חוויה מרגשת בפרטיות מוחלטת: רק אתם, השותף שלכם לטיול והמדריך העומד כל כולו לרשותכם, נכון להסביר, לתאר, להרחיב, להשיב על שאלותיכם ולהעניק לכם זוויות ראייה ייחודיות נוספות על כל אתר במהלך הדרך.

לבחירתכם, מקום לינה ברמה של 3/4/5 כוכבים עם ארוחת בוקר כלולה במחיר ואופציה לתוספת של ארוחת צהריים וארוחת ערב במלון. אם תרצו לבחור באופן ספונטני את המסעדות בהן תסעדו את ליבכם במהלך הטיול, המדריך המקומי ישמח לכוון אתכם ולהעניק לכם טיפים שווים בדרך למסעדות שיהפכו את הטיול שלכם למרגש יותר וגם להקפיץ אתכם עד לדלת המסעדה, לנוחיות מושלמת.

  • ארוחת בוקר כלולה!
  • סיור המתפרש על פני מספר ימים!
  • סיור פרטי בלוויית מדריך מקצועי העומד לרשותכם!
  • מדריך פרטי לחוויה אישית ובלתי נשכחת!

משולש הזהב: חוויית חובה בלתי נשכחת!

משולש הזהב המפואר של המזרח הרחוק ממתין רק לכם, עם אין סוף הזדמנויות לחוויות של פעם בחיים. לפניכם מסלול פרטי מושלם בן שבעה ימים, המציע מפגש בלתי אמצעי עם מיטב פניני הארכיטקטורה של משולש הזהב אשר זכו להיכלל ברשימת אתרי המורשת העולמית של אונסקו כמו הטאג’ מהאל, קבר הומאיון ופַטֶהְפּוּר סיקרי.

הסיור הייחודי מתפרש על פני שבוע ימים ומציע ליווי פרטני של מדריך מקומי מקצועי שילווה אתכם במקצועיות ובנאמנות בינות לסודות הקסומים, כשהוא מעניק לכם זווית ראייה ייחודית ויוצאת דופן על השפעת התרבות האסלאמית והתרבות ההינדית על משולש הזהב.

בין היתר, תגיעו למגדל קוּטוּב מינאר בדלהי ההומה והרועשת, תבקרו בארמון City Palace בג’איפור ותתרשמו מהמקדש ההינדי Brahma Temple בפושקר.

עם שירות מפנק של איסוף מהמלון ופיזור בפתח המלון בסיום הטיול היומי, הנכם מוזמנים להתענג על חוויה תחבורתית נדירה במזרח הרחוק, כשאתם מתרווחים להנאתכם ברכב ממוזג, מזמין ונוח, ולרשותכם נהג פרטי דובר אנגלית המכיר את האזור כאת כף ידו וישמח להעניק לכם הדרכה ברמה אחרת, הכוללת אינפורמציה רחבה ועשירה על כל נקודה במהלך הדרך, יחד עם ירידה לעומקם של סודות נסתרים שלעולם לא הייתם מוצאים בעצמכם וניתוח מקצועי של ההשפעות התרבותיות – ארכאולוגיות של כל מבנה הממוקם בתכניית הטיול.

טעימות על קצה המזלג

שבוע הטיול הקסום העומד בפניכם מורכב ממארג ססגוני, ייחודי ואופייני לאזור. בין האתרים הבולטים שיעשו את הטיול לבלתי נשכח ניתן להצביע על מספר אתרי מפתח באזור משולש הזהב, וביניהם:

הטאג’ מהאל: הטאג’ מהאל הינו מתחם מרהיב ויוצא דופן ביופיו המשתרע על פני כ – 700 דונמים ומספק חוויה ייחודית ברמה אחרת המשלבת ארכיטקטורה עוצרת נשימה עם נגיעות היסטוריות מלאות נוכחות ואווירה נוסטלגית קסומה במיוחד.

הטאג’ מהאל נבנה בידי הקיסר שאה ג’אהן שביקש להנציח את זכרה של אשתו באמצעות הארמון. מלאכת בניית הארמון החלה בשנת 1632 וארכה למעלה משני עשורים כשעל המלאכה שוקדים כעשרים אלף עובדים. חומרי הבניין יובאו ממרחקים ועל מלאכת התכנון הופקד אדריכל ידוע מפרס.

המתחם בנוי בהתאם לכללי הסימטריה ובתוכו גן הנחלק לארבעה חלקים באמצעות תעלות מים. במרכז המרפסת הגדולה שבמתחם עומד מבנה המאוזוליאום, אשר, בניגוד לשאר המבנים העשויים אבן חול אדומה, מצופה בשיש אלבסטר.

הטאג’ מהאל הוכרז בשנת 1983 כאתר מורשת עולמית של ארגון אונסקו, וגם בשנת 2007, זכה במבחן הפופולאריות העממי כאחד משבעה פלאי תבל החדשים.

קבר הומאיון: מתחם בניינים הבנויים בסגנון מוגולי המכיל בתחומיו קברים רבים של שליטי השושלת המוגולית. קברו של הקיסר הומאיון הוא הראשי במתחם ולצדו ממוקמים כמאה וחמישים קברים נוספים השייכים לשליטים ששלטו אחריו. במתחם ניצב מאוזוליאום המזכיר בסגנונו את מקבילו בטאג’ מהאל וגם הוא זכה לתואר כאתר מורשת עולמית של ארגון אונסקו.

בניית המתחם, המהווה את הדגם העתיק ביותר לאדריכלות מוגולית בהודו, החלה בשנת 1562 בהוראתה של אלמנת הומאיון, חמידה באנו בגאם. מלאכת הבנייה התפרשה על פני שמונה שנים, ובין היתר, הוקם במקום צ’אר באאה – גן בסגנון פרסי אופייני.

הקבר עצמו ממוקם במרכזו של גן גדול אשר מחולק לארבעה חלקים שכל אחד מהם מחולק לשמונה גנים ובמתחם ממוקמות בריכות מרהיבות המחוברות ביניהן באמצעות תעלות.

צורת המאוזוליאום הינה מתומן שלו ארבע צלעות ארוכות וארבע צלעות קצרות. הוא מכוסה בכיסוי כיפתי כפול המעוטר בקישוטי שיש ואגפיו מעוטרים בכיפות משנה. המבנה רחב, ובהשוואה למבנים המקיפים אותו, הוא נמוך יחסית. קשתות גבוהות ורחבות המקיפות את המבנה מכל צדדיו מאפשרות לו ליהנות מאור השמש, בחזיתו בריכת מים והוא מחופה באבן חול אדומה המשולבת בפסי שיש לבנים ושחורים. כיכר בשם “כיכר הספר” המתוארכת לשנת 1590 / 1591 ממוקמת בצדו הדרום מזרחי של המבנה.

פַטֶהְפּוּר סיקרי: העיר פטהפור סיקרי שימשה כבירת האימפריה המוגולית בין השנים 1571 ל-1585 ותחת שלטונו של אכבר. שרידיה של העיר ממוקמים במרחק 37 קילומטרים ממערב לעיר אגרה, במדינת אוטר פרדש, הודו. פטהפור סיקרי הוכרזה על ידי ארגון אונסקו כאתר מורשת עולמית בשנת 1986.

קוּטוּב מינאר: מגדל עתיק הממוקם במתחם קוטוב שבדלהי ונחשב למינרט (מבנה גבוה ובעל חרוט מחודד שבקצהו מוצב כתר בעיצוב בצל או בצורה מעוטרת אחרת) העשוי מלבנים הגבוה ביותר בכל העולם.

המגדל מתנוסס לגובה מרשים של שבעים ושניים מטרים וחצי ובמהלך השנים החל לנטות מעט אל צדו, מה שמצריך מעקב הנדסי רצוף. אחת מההשערות אודות שם המגדל הינה שהמגדל מנציח את שמו של קוטוב אוד-דין אייבק אשר החל בבנייתו.

קוטוב אוד-דין אייבק, עבד טורקי משבט אייבק, שימש כע’למאן (עבד זר שנרכש בצעירותו וחונך בדרך האסלאם כקצין צבא ממלוכי). ברבות הימים, הפך העבד למפקד הצבא ולמנהל הטריטוריה של המנהיג האפגאני מוחמד גהורי בהודו. הוא היה זה שייסד את השושלת הממלוכית של העיר דלהי, ולאחר שמוחמד גהורי הלך לעולמו בשנת 1206 ולא הותיר אחריו יורש עצר, קוטוב אוד-דין אייבק תפס את מושכות השלטון באימפריה.

המינאר היה לאחד מהמבנים הראשונים אשר נבנו בעיר דלהי תחת השלטון הסולטאני. לאחר השלמת הקומה הראשונה של המבנה הלך אייבק לעולמו ומלאכת הבנייה הושלמה בידי יורשו וחתנו אילטוטמיש.

כתובות כאלה ואחרות שנמצאו במבנה מעידות על כך שמלאכת הבנייה ועבודות התיקונים נמשכו לסירוגין עד לשנת 1368, אז הוקמה כיפה מעל המינרט ולשם הקמתה שוקמו והוקמו שוב שתי הקומות העליונות של המגדל. לאחר רעידת אדמה שפקדה את המבנה במאה ה – 19 כיפת המגדל התמוטטה, וכיום, לאחר ניסיון כושל להחליף את הכיפה באחרת, נותר המגדל נטול כיפה.

במגדל חמש קומות. שתי הקומות העליונות נבנו מאבן חול משובצת אבני שיש ואילו שלוש הקומות התחתונות צופו באבן חול אדומה. מעבר לכך, כל קומה מצוידת במרפסת מעוטרת בסגנון המזכיר חלת דבש.

משולש הזהב מחכה רק לכם,

תיהנו מכל רגע!

להזמנה, לחץ כאן> סיור פרטי מושלם במשולש הזהב: דלהי, אגרה וג’איפור

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם