מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקותאבו דאבי מוקפת בעומאן ממזרח, ערב הסעודית מדרום ומערב ודובאי מצפון מזרח, אבו דאבי היא עיר הבירה המהוללת של איחוד האמירויות הערביות. אבו דאבי מחולקת לשלושה אזורים עיקריים, אל-עין במזרח, אל-דחפרה במערב והיבשת במרכז.
–
עובדות היסטוריות על אבו דאבי
–
התיישבות מוקדמת
אמנם ישנן עדויות המצביעות על כך שאום אל נאר וג’בל חאפת באבו דאבי היו ביתם של שבטים נודדים כבר באלף השלישי לפני הספירה, אך היישוב המשמעותי ביותר היה זה של שבט בני יאס.
בשנת 1761, האזור המערבי של אבו דאבי היה ביתם של הבדואים משבט בני יאס. הם התבססו בעיקר בנווה מדברעם יותר מ -20 חמולות בודדות, שנהנו מבולטות רבה באזור. בשנת 1793, אחת החמולות הללו, שנקראה אל בו פלאח, נדדה לאי הראשי אבו דאבי כדי לגשת למים מתוקים. משפחה מרכזית אחת שנדדה יחד עם שבט זה, הייתה משפחת אל נהיאן המפורסמת, שהפכה מאוחר יותר למשפחתה השלטת של אבו דאבי.
סחר פנינים באבו דאבי
לפני גילוי הנפט, הבסיס הכלכלי של אבו דאבי נשען על עסקי צלילת הפנינים. רוב המקורות ההיסטוריים מעידים על כך שהמפרץ הערבי היה המקום הטוב ביותר לחפש בו פנינים.
צוללני פנינה היו צוללים עד שלושים פעמים ביום. באותם ימים בהם לא היו זמינים מכלי אוויר או כל אמצעי מגן אחרים. כשהם לבושים כיסויי עור על בהונותיהם ואצבעותיהם, הם התעמקו עמוק יותר בים כדי לחפש צדפות – ללא מורא.
השפעת בריטניה על אבו דאבי
במאה ה -19 חתמו בריטניה הגדולה והשייחים על חוזים רבים, כולל אמנת שלום בשנת 1820 והסכמים אחרים בשנת 1892 כדי להראות את תמיכתם בריטניה הגדולה. הבריטים התבססו בכל רחבי דרום מזרח אסיה ורצו להגן על דרך הסחר להודו מפני פיראטים. הם חתמו על חוזים אלה כדי שהשיחים של מדינות ערב יתמכו בהם במהלך המיזם הזה. בשנת 1892 שליט אבו דאבי, השייח ‘זאיד בן מוחמד אל נהיאן, זייד הגדול הודיע כי האמירות תהיה תחת הגנת בריטניה. זה היה גם הזמן שאבו דאבי הפכה רשמית לחלק מהמדינות החולות, שהקימו אז את האמירות השונות של איחוד האמירויות הערביות.
למרות שהבריטים נסוגו מהודו בשנת 1947, הם המשיכו לשמור על השפעתם באבו דאבי, ככל שגברו השערות נוספות לגבי גילוי הנפט באזור המפרץ.
–
גילוי הנפט באבו דאבי
זייד הגדול נפטר בשנת 1909, ושגשוגו והצלחתה של אבו דאבי החלו לרדת בקרב השליטים הבאים בגלל קריסת ענף הצלילה הפנינה על ידי התערבות תעשיית הפנינים של יפן ועל ידי המיתון העולמי של שנות השלושים. עם ירידת סחר הפנינים, גבר העניין של החמולה המכהנת לגלות בארות נפט. בגלל השטח המדברי של האזור, המלחמה והיעדר הטכנולוגיה המתקדמת, התהליך היה רצוף קשיים.
בשנת 1939 מנהיג השלטון, שייח’ שחבוט בן סולטן אל נהיאן, אחיו הבכור של אביו המייסד של אבו דאבי, השייח’ זייד בן סולטן אל נהיאן, העניק ויתור לחברת הנפט לפיתוח החוף, כדי לחפש עתודות נפט. מאוחר יותר הוחלף שם זה לחברת הנפט אבו דאבי, ADPC, בשנת 1962. בשנת 1958, ארגוני האזורים הימיים של אבו דאבי, באמצעות פלטפורמת קידוח ימית, גילו נפט בשדה אום שייף בעומק של 2669 מטר ובהמשך במורבן מס’. 3 בשנת 1959.
תגלית זו סללה את הדרך לשדות רבים אחרים המייצרים נפט על היבשה והחוף בעיר. כעת, ישנם שדות נפט רבים זמינים, בנוסף לאלה שהוזכרו לעיל. השדות היבשתיים כוללים את סאהיל, שאה ואסאב ואילו בארות מהחוף כוללות את אבו אל-בוחוש ואל-בונדוק.
מורשת צילום של אבו דאבי
מורשת אבו דאבי נשמרת בצורת תצלומים. צילומי האתרים ההיסטוריים והתרבותיים הגדולים בעיר זמינים במוזיאון האתנולוגי של ברלין , שצולם על ידי החוקר הגרמני הרמן בורצ’רדט .
ההיסטוריה של אבו דאבי עשירה למדי. מלבד תצלומים אלה, המוזיאונים באבו דאבי שימרו גם מגוון מרכזי תרבות וחפצי אמנות המשקפים את העבר ההיסטורי המגוון של האמירות.
–
האמירות הגדולה ביותר באיחוד האמירויות הערביות
אבו דאבי, המשתרעת על פני 67,340 קמ”ר, היא האמירות הגדולה ביותר באיחוד האמירויות. עם 200 איים וקו חוף המשתרע על פני 700 ק”מ, העיר נהנית מבולטות משמעותית באיחוד האמירויות הערביות. העובדה הידועה ביותר לגבי אבו דאבי היא שהיא הבירה הפדרלית של איחוד האמירויות הערביות.
אבו דאבי עוצבה על ידי אדריכל יפני
זכות התכנון האדריכלי של אבו דאבי מגיע לאדריכל היפני קטסוחיקו טקהאשי. הוא נתן הכוונה במהלך כל תהליך הבנייה בשנת 1967, כאשר העיר איכסנה 40,000 תושבים בלבד.
–
אוכלוסייה גדולה של גולים
על פי המרכז הסטטיסטי לאבו דאבי, מספר גדול של גולים מתגוררים באבו דאבי. מתוך 2.9 מיליון תושבי העיר, 2.3 מיליון הם גולים ואילו 551 אלף הם אזרחי איחוד האמירויות הערביות.
–
ביתם של אחד המסגדים הגדולים בעולם
מסגד שייח זייד, שנבנה בהנהגתו של הנשיא המנוח ח ‘שייח זייד בן סולטאן אל נהיאן, הוא סמל נהדר לתעוזה האדריכלית של אבו דאבי. המסגד עוצב על ידי אדריכלים בריטים, איטלקים ואמיריים, והוא חגיגה ייחודית של מגוון תרבותי. יש לו את הנברשת והשטיח הגדולים בעולם.
–
תיירות וכלכלה
מלבד הנפט, התיירות ממלאת תפקיד בלתי נפרד בחיזוק כלכלת אבו דאבי. תיירים מאזורים שונים בעולם מגיעים לחקור אטרקציות בעיר. חלקם נהנים כל כך הרבה מהנוף הרב-תכליתי, מהסביבה הידידותית ומאורח החיים המפואר באמירות, עד שבסופו של דבר הם קונים נכסים באבו דאבי.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.