• תַפרִיט
  • תַפרִיט

10 האטרקציות החינמיות המומלצות בברלין

דף הבית » 10 האטרקציות החינמיות המומלצות בברלין

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 7 דקות

קרדיט לתמונה: SpiderWeb-MarketingSystems[3.0CC-BY-SA-3.0   GFDL] Wikimedia Commons

שביל להפיק מברלין את המיטב אין כל צורך שתשברו את קופת החיסכון שלכם; אתם יכולים ליהנות מהתרבות, ההיסטוריה והארכיטקטורה המפורסמות של ברלין מבלי להשקיע בדבר אפילו יורו אחד.

בואו לגלות אילו נקודות ציון הן בגדר חובה לטיול הבא שלכם לברלין, עיר בירתה של גרמניה; הנה לכם רשימה של עשר האטרקציות השוות ביותר שאפשר לראות בחינם במהלך ביקורכם בברלין:

1. שער ברנדנבורג (Brandenburg Gate)

אם עוד לא יצא לכם לבקר בברלין, שער ברנדנבורג הוא אתר שפשוט אסור לפספס. שער ברנדנבורג בברלין הוא אחד מן האתרים הראשונים שעולים לנגד עינינו כשאנחנו חושבים על גרמניה. שער ברנדנבורג הוא הסמל הלאומי של המדינה, וההיסטוריה הגרמנית נעשתה כאן – לא רק פעם אחת, אלא פעמים רבות.

במהלך המלחמה הקרה השער הדגיש את ההפרדה העצובה שבין גרמניה המזרחית לגרמניה המערבית. שער ברנדנבורג הפך לחלק מחומת ברלין הבלתי חדירה. כאן, בשער ברנדנבורג, היה המקום שבו רונלד רייגן אמר את מילותיו המרגשות:

“מזכיר הגנרל גורבצ’וב, אם הינך מעוניין בשלום, אם הינך מבקש צמיחה עבור האומה הסובייטית ואירופה המזרחית, אם הינך מחפש אחר חופש: בוא הנה אל שער זה! מר גורבצ’וב, פתח את השער הזה! מר גורבצ’וב, הפל את החומה!”

ב-1989, מהפכה של שלום סיימה את המלחמה הקרה: חומת ברלין נפלה, וגרמניה המזרחית התאחדה עם גרמניה המערבית כשנפתח שער ברנדנבורג, מה שהפך את השער לסמל לגרמניה החדשה.

הארכיטקטורה של שער ברנדנבורג:

שער ברנדנבורג, שהוזמן על ידי פרדריך וילהלם, תוכנן על ידי הארכיטקט קארל גוטהרד לנהגאנס בשנת 1791. השער היה הכניסה המפוארת לשדרת “אונטר דן לינדן” (Unter den Linden), שהובילה לארמון של המונרכים הפרוסים.

עיצובו של שער ברנדנבורג הושפע מעיצובה של האקרופוליס שבאתנה, יוון. על ראש המונומנט ניצב פסל של הקוודריגה, מרכבה רתומה לארבעה סוסים שבה נוהגת וויקטוריה, אלילת הניצחון המכונפת.

שער ברנדנבורג – מנפוליון ועד קנדי:

במהלך ההיסטוריה הגרמנית, שער ברנדנבורג לקח חלק בתפקידים שונים וחשובים; הוא משקף את העבר המטלטל של המדינה ואת הישגי השלום שלה בצורה ברורה הרבה יותר מכל אתר אחר בגרמניה.

במלחמות הנפוליטניות ב-1806, אחרי שהכוחות הצרפתיים הביסו את הצבא הפרוסי, גדודיו של נפוליון לקחו את הפסל של הקוודריגה לפריז כאות ניצחון. הצבא הפרוסי השיב את הפסל בשנת 1814, כשניצחו את צרפת.

כמה מאות לאחר מכן, הנאצים השתמשו בשער ברנדנבורג למטרותיהם האישיות. ב-1933 הם צעדו דרך השער בתהלוכת לפידים צבאית, חוגגים את עלייתו של היטלר לשלטון ומוציאים לאור את הפרק האפל שבהיסטוריה הגרמנית.

שער ברנדנבורג שרד את מלחמת העולם השנייה כשהוא סובל מנזקים חמורים; במלחמה הקרה, כשהוא חוצץ בין גרמניה המזרחית לגרמניה המערבית, נהפך לאתר של פולמוס אידיאולוגי. כאשר ג’ון אפ קנדי ביקר את שער ברנדנבורג בשנת 1963, הסובייטים תלו כרזות אדומות גדולות לאורך השער על מנת למנוע ממנו להסתכל על הצד המזרחי של גרמניה.

שער ברנדנבורג – מידע למבקר:

לאחר האיחוד המחודש של גרמניה, שער ברנדנבורג שופץ ב- 2000; כיום, הוא אחד מן נקודות הציון המתויירות ביותר בגרמניה ובאירופה כולה.

כתובת: Pariser Platz 1 10117 Berlin

איך מגיעים לשם? לוקחים את המטרו ויורדים בתחנה ” Unter den Linden ” (קו S1, S2) או שעולים על אוטובוס מס’ 100.

דמי כניסה: חינם

2. גלריית הצד המזרחי (René Erhardt)

גלריית הצד המזרחי היא קטע צבעוני של חומת ברלין, שפעם הפרידה בין הצד המזרחי של ברלין לבין צדה המערבי. החלק האחרון הזה שנותר מהחומה המקורית נהפך לגלריה הגדולה ביותר בעולם שמתקיימת באוויר הפתוח, ומציגה למעלה מ-100 יצירות אמנות של אמנים בינלאומיים. הגלריה היא החלק הארוך ביותר של חומת ברלין שעוד עומד, מכוסה ביצירות אמנות ובציורי קיר.

ההיסטוריה של גלריית הצד המזרחי:

אחרי שהחומה נפלה בשנת 1989, מאות אמנים מרחבי העולם, ביניהם קית’ הרינג, הגיעו לברלין בכדי להפוך את החומה האפורה והקודרת ליצירת אמנות צבעונית וחיה. הם כיסו את צדה המזרחי של החומה, שעד אותו זמן לא יכלו לגעת בה, ביותר ממאה יצירות אמנות.

ציורי הקיר משקפים את ההיסטוריה הגועשת והרועשת של גרמניה, ורבים מהם מציגים סיסמאות של חופש ושל תקווה. אחד מן הציורים הסמליים ביותר הוא “Der Bruderkuss” (“נשיקת האחים” בתרגום לעברית) שצויר על ידי דמיטרי וורובל ומציג את נשיקת האחווה בין המנהיג הסובייטי לשעבר, לאוניד ברז’נייב, לבין ראש הממשלה של גרמניה המזרחית, אריק הונקר.

השיקום של גלריית הצד המזרחי:

למרבה הצער, חלקים נכבדים של חומת הגלריה ניזוקו בעקבות שחיקה, גרפיטי וציידי שלל, שמנתקים חתיכות קטנות מהחומה כדי להביא אותן הביתה כמזכרת.

בדיוק בזמן ליום השנה ה-20 לנפילתה של חומת ברלין ב-2009, יצירות אלו עברו שיקום ושימור.

גלריית הצד המזרחי – טיפים לביקור שלכם:

החלו את הסיור שלכם בגלריית הצד המזרחי ב-“Ostbahnhof” (תחנת הרכבת המזרחית); לכו לאורך החומה עד שאתם מגיעים לגשר “Oberbaumbrücke”, כאן תמצאו חנות מזכרות וכן את תחנת המטרו הבאה שלכם.

כתובת: Mühlenstrasse 45-80, Berlin – Kreuzberg

איך מגיעים לשם? רדו בתחנת המטרו “Ostbahnhof” (קו S5, S7, S9, S75)

דמי כניסה: חינם

3. הרייכסטאג (Reichstag)

הרייכסטאג בברלין הוא המושב המסורתי של הפרלמנט הגרמני. המבנה ההיסטורי, שהוקם ב-1894, עוצב מחדש בשנות ה-90 על ידי הארכיטקט הבריטי סר נורמן פוסטר. הוא עוטר בכיפת זכוכית מודרנית, שמאפשרת מבט מלמעלה על המהלכים הפרלמנטרים וכן מבט על הנופים הפנוראמיים המרהיבים של קו הרקיע של ברלין.

הרייכסטאג – הזמנים הטובים ביותר לביקור:

כמעט תמיד תמצאו את עצמכם עומדים מאחורי תור ארוך של אנשים בכניסה לרייכסטאג, אך אל תיבהלו, שכן התור מתקדם במהירות והרייכסטאג שווה את זמן ההמתנה.

הזמנים הטובים ביותר לביקור ברייכסטאג הם שעות אחר הצהריים המאוחרות או שעות הערב. התורים הם בדרך כלל קצרים יותר בשעות הללו, והנוף שניתן לראות מכיפת הזכוכית בזמן השקיעה הוא יוצא מן הכלל.

למבקרים נכים, משפחות עם ילדים קטנים ומבקרים שהזמינו מקומות במסעדת הרייכסטאג, ישנה כניסה מיוחדת מצדו השמאלי של המבנה.

הרייכסטאג – המסעדה

הרייכסטאג בברלין הוא הבניין הפרלמנטארי היחיד בעולם שכולל בתוכו גם מסעדה הפתוחה לציבור הרחב; מסעדת קייפר וגינת-הגג שלה ממוקמים על ראש הרייכסטאג, ובמסעדה מוצעים ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב במחירים סבירים – כולל נופים עוצרי נשימה.

הרייכסטאג – שעות פתיחה:

מדי יום, מ-8:00 ועד חצות

מעלית לכיפת הזכוכית מתפקדת בין השעות 8:00 ל-22:00

דמי כניסה: חינם

מסעדת הרייכסטאג – שעות פתיחה:

ארוחת בוקר: 10:15 – 9:00

ארוחת צהריים: 14:30 – 12:00

קפה, תה ועוגה: 16:30 – 15:30

ארוחת ערב: מ-18:30 עד חצות

הרייכסטאג – כתובת: Platz der Republik 1, 10557 Berlin

איך מגיעים לשם?

תחנת מטרו: “Unter den Linden” (קחו את קו S1, S2, S25)

תחנת אוטובוס: ” Unter den Linden ” (קחו את אוטובוס 100)

4. אנדרטת השואה בברלין (Holocaust Memorial Berlin)

אנדרטת השואה לזכר יהודי אירופה שנרצחו בשואה היא אחת ממצבות הזיכרון המרשימות והמרגשות ביותר שהוקמו לזכר השואה.

הארכיטקט האמריקאי היהודי, פיטר אייזנמן תכנן את האנדרטה, שבנויה על שטח של 19,000 מ”ר ומכוסה ביותר מ-2,500 קוביות בטון המסודרות זו לצד זו באופן המזכיר סידור של קברים בבית עלמין. המוזיאון התת-קרקעי הסמוך מציג את השמות של כל קורבנות השואה היהודיים הידועים. האנדרטה ממוקמת במרכזה של ברלין, סמוך לבניין השגרירות האמריקאית וקרוב למרכז עסקים שוקק, כך שאי אפשר להתעלם ממנה.

אתם יכולים להיכנס אל שטח האנדרטה מכל ארבעת צדדיה. קוביות הבטון, שכל אחת מעט שונה בגודלה מהשנייה, מעוררות רגשות מרטיטים ומטלטלים, שאותם אפשר להרגיש רק כשעוברים דרך יער הבטון האפור הזה.

מקום המידע (The Center of Information):

“מקום המידע” הסמוך הוא המוזיאון התת-קרקעי שממוקם מתחת לשדה קוביות הבטון. במוזיאון תוכלו למצוא תצוגה של הטרור הנאצי באירופה ואת שמותיהם של כל קורבנות השואה היהודיים הידועים, שהושגו ממוזיאון “יד ושם” הישראלי. השמות מוקרנים על הקירות של חדר, בזמן שביוגרפיה קצרה מוקראת דרך רמקולים; מיצג אישי ועוצמתי ביותר. כל הטקסטים במרכז התצוגה הם באנגלית ובגרמנית.

 אנדרטת השואה –הארכיטקט:

בשנת 1998, לאחר שזכה בזכות להוציא לפועל את תוכניתו לאנדרטת הזיכרון, הארכיטקט פיטר אייזנמן אמר על הקונספט הארכיטקטוני הייחודי הזה את הדברים הבאים:

“הזוועה ומידת האימה שבשואה כה גדולים עד כי כל ניסיון לייצג אותם באמצעים מסורתיים הוא, באופן בלתי נמנע, לא מתאים… האנדרטה שלנו מנסה להציג מושג חדש לזיכרון כנפרד מנוסטלגיה… אנו יכולים להכיר היום את העבר רק דרך אינדיקציה בהווה.”

סיורים מודרכים וסיורי אודיו:

הסיורים המודרכים אורכים שעה וחצי ומספקים מידע כללי על ההיסטוריה והעיצוב של האנדרטה ושל מקום המידע. אין צורך בהזמנת מקומות מראש.

בימי ראשון בשעה 16:00 יוצא סיור באנגלית.

סיור האודיו אורך שעה ומספק סקירה של הרקע ההיסטורי של השואה באירופה, כולל עדויות של עדי ראייה והיסטוריונים.

אנדרטת השואה – שעות פתיחה:

“שדה המצבות” פתוח לאורך כל שעות היממה.

שעות הפתיחה של “מקום המידע”:

אפריל – ספטמבר: מ-10:00 עד 20:00 (כניסה אחרונה ב-19:15)

אוקטובר – מרץ: מ-10:00 עד 19:00 (כניסה אחרונה ב-16:15)

סגור בימי שני, מלבד בחגים ציבוריים.

אנדרטת השואה – כתובת:

Memorial to the Murdered Jews of Europe

Cora-Berliner-Straße 1

10117 Berlin

טלפון: +49 (0) 30 – 26 39 43 36

איך מגיעים לאנדרטת השואה? לוקחים את המטרו ויורדים בתחנת: ” Potsdamer Platz ” (קו U2, S1, S2, S25)

דמי כניסה: חינם, אבל תרומות מתקבלות בשמחה.

5. אי המוזיאונים

אי המוזיאונים של ברלין הוא ביתם של חמישה מוזיאונים ברמה-בינלאומית ושל קתדראלת ברלין; הרכב ייחודי זה של מוזיאונים ומבנים מסורתיים על אי קטן בנהר השפרה זיכה את האי בתואר “אתר מורשת עולמית” של UNESCO.

חמשת המוזיאונים שנמצאים על האי הם: “המוזיאון הישן” – המוזיאון הוותיק ביותר על האי, שמציג כיום אוסף של פריטי עתיקות מיוון ורומא, “המוזיאון החדש” שמציג מוצגים פרה-היסטוריים ואמנות ממצרים העתיקה, “האלטה נציונלגאלרי” – הגלריה הלאומית הישנה, שמציגה כיום אוסף ציורים גדול מהמאה ה-19, “מוזיאון בודה” שמציג בתוכו אמנות ביזנטית ואמנות מתקופת הרנסאנס, ו-“מוזיאון פרגמון” שמציג מציאות ארכיאולוגיות מעניינות.

6. כיכר פוטסדאם (Potsdamer Platz)

כיכר פוטסדאם נבנתה בשנת 1995 על שטח ריק לגמרי במרכז ברלין. תוכלו למצוא כאן ארכיטקטורה נועזת ואוטופית, מרכז קניות ענק ובתי קולנוע רבים, שבתוכם כולם מתאספים כשמדי שנה מתקיים פסטיבל הסרטים הבינלאומי בברלין.

הכיכר מחולקת לארבעה מתחמים: מתחם דיימלר, מתחם סוני, פארק קונולאדן ובייסהיים. במתחם סוני שנמצא בכיכר אפשר להתרשם מכיפת הסוני סנטר, שעוצבה בהשראת הר פוג’י, ומוארת בצבעים שונים ומרהיבים. 

איך מגיעים לשם? לוקחים את המטרו ויורדים בתחנת ” Potsdamer Platz” (קו U2, S1, S25)

7. שדרת אונטר דן לינדן (Unter den Linden)

התהלכו במורד שדרת “אונטר דן לינדן” המרשימה, שנמתחת מאי המוזיאונים עד שער ברנדנבורג.

משני צדדי הרחוב ניצבים פסלים ומבנים היסטוריים חשובים, כמו אוניברסיטת הומבולדט, שהיא האוניברסיטה העתיקה ביותר בברלין, בית האופרה המרכזי שמשמש כמשכנה הקבוע של האופרה הממלכתית של ברלין, הספרייה המרכזית, מוזיאון ההיסטוריה הגרמני, ושגרירויות שונות.

איך מגיעים לשם? לוקחים את המטרו ויורדים בתחנת ” Unter den Linde” (קו S1, S25)

8. גלריות אמנות בשוק האקה (Hackescher Markt)

הסביבה שמקיפה את שוק האקה מתגאה בגלריות ובאמנות הרחוב האקלקטיות והמעניינות ביותר בברלין, לכן אם אתם מחובבי האמנות – זהו ללא ספק המקום בשבילכם. אם אתם מעוניינים לראות את הגלריות הטובות ביותר, תעשו את דרככם במורד רחוב אוגוסט (Auguststrasse) ורחובותיו הצדדיים הסמוכים. בערבי חמישי, אולי תספיקו לראות כמה ממופעי הפתיחה שמתקיימים ברחוב (שמוצעים בהם שתייה וכיבוד בחינם).

איך מגיעים לשם? לוקחים את המטרו ויורדים בתחנת ” Hackescher Markt” (קו S5, S7, S9, S75)

9. כנסיית הזיכרון ע”ש הקיסר ווילהלם (Kaiser Wilhelm Memorial Church)

כנסיית הזיכרון ע”ש הקיסר ווילהלם בברלין היא אחת מנקודות הציון החשובות ביותר של העיר.

הכנסייה ספגה נזק רב במהלך מלחמת העולם השנייה, כאשר התקפה אווירית השמידה את המגדל של הכנסייה, שנשמר כאנדרטת מלחמה. היום, כנסייה חדשה, מודרנית להפליא עומדת לצד הכנסייה המקורית. בכנסייה החדשה תוכלו להתרשם מהצבע הכחול, היפהפה, שמקשט את חלונות הוויטראז’ המיוחדים.     

איך מגיעים לשם? לוקחים את המטרו ויורדים בתחנת ” Zoologischer Garten” (קו U2, U12, U9, S5, S7, S75, S9)

10. הטירגארטן בברלין (Tiergarten)

קחו לעצמכם הפסקה שלווה בפארק טירגארטן, לבו הירוק של ברלין, וגלו מדוע כל כך הרבה מתושבי ברלין אוהבים לבקר בפארק זה. בשטח הענק שיש לפארק להציע תוכלו ליהנות ממדשאות פתוחות, שבילים מלאי עלים שנשרו מן העצים, נחלים קטנים, בתי קפה באוויר הפתוח, וגני בירה מסורתיים, שבהם מוגשים משקאות שונים ומאכלים מקומיים.

משמעותה של המילה “טירגארטן” היא גן חיות, אך למעשה, הפארק אינו מכיל בתוכו גן חיות ומעולם לא הכיל כזה. הטירגארטן בברלין שימש בעבר כאדמת צייד גדולה בעבור המלכים הפרוסיים, לפני שנהפך לפארק העירוני הגדול ביותר במאה ה-18. כיום, הרייכסטאג ושער ברייכסטאג נמצאים מצדו המזרחי של הפארק, כיכר פוטסדאם ואנדרטת השואה מצדו הדרום-מזרחי, גן החיות של ברלין מצדו המערבי, וארמון בלוויו (Bellevue Palace), מקום מגורו של הנשיא הגרמני בברלין, נמצא מצדו הצפוני, כך שהפארק מוקף מכל הכיוונים באתרים המעניינים של ברלין. תוכלו להסתובב בפארק, לנשום בו קצת אוויר צח ולהמשיך בדרככם אל היעד המועדף עליכם.

איך מגיעים לפארק טירגארטן? לוקחים את המטרו ויורדים בתחנה ” Potsdamer Platz” (קו U2, S1, S25) או ” Bellevue” (קו S5, S7, S9, S75)

לצד המזרחי של הפארק: U ו-S – תחנת ” Bahn Brandenburger Tor”

לצד הדרומי של הפארק: U ו-S – תחנת ”  Potsdamer Platz”

לצד הצפוני: U תחנת ” Bahn Hansaplatz” או S תחנת ” Bahn Tiergarten”

לצד המערבי: S ו-U – תחנת ” Bahn Zoologischer Garten”

מלונות פופולרים בברלין לפי סיווג

אינטרנט אלחוטי (949)  מיטה (192)  שרלוטנבורג (176)  שופינג (448)  טיול עירוני (766)  חניה (979)  מעוצב (237)  פרידריכסהיין (66)  קרויצברג (53)  מרכז בריאות וספא (49) כל האכסניות בברלין

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם