• תַפרִיט
  • תַפרִיט

פארק מאגר עורבים וארמון האמיר אל פאע’ור

דף הבית » פארק מאגר עורבים וארמון האמיר אל פאע’ור

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: < 1 דקה

כתב: אלי מערבי.

צילום הכותרת: דר’ אבישי טייכר – פיקיוויקי מאתר פיקיויקי

בצומת האמיר, ולהרבה מטיילים מוכרת הצומת גם בשמה כצומת ווסט. ישנו פארק חדש בשם “פארק מאגר עורבים”, ובו פארק פסלים וגן (ע”ש אסף רז, בן מושב שעל שנהרג). פארק מאגר עורבים, הוכשר ע”י קק”ל ובשיתוף המועצה האזורית גולן כחלק מפרויקט שיקום המקום. פארק מאגר עורבים משמש כנקודה מרכזית ליציאה לטיולים בצפון רמת הגולן.

בקצהו במזרחי של הפארק (ליד פינת המשחקים) ישנו שביל שמוביל אל מתחם מבנים ישנים אלו הם שרידי ארמון הקיץ של האמיר אל פאע`ור ומכאן שם המקום. בסיור בחורבות הארמון ניתן לראות מבנה מרשים בעל שתי קומות הבנוי מאבני בזלת שחורה וגיר לבן, לארמון היו שלוש חצרות שכנראה היו מיועדים להתכנסות ולבהמות הרכיבה, חצר נוספת מפוארת המיועדת לקבלת האורחים וחצר השלישית לאמיר עצמו ולנשותיו. כיום רוב הארמון הרוס אך ניתן עדיין לדמיין איזה מבנה מרשים הוא היה. לאחרונה בוצע במתחם שיפוץ ושחזור החצרות.

מדרום לכביש ישנם מס` מעינות (עין אברהים ועין אל-בלט) שזורמים ומתנקזים למתחם הארמון (ולמאגר המים הסמוך). צפונית לפארק ובצמוד נמצא מאגר עורבים, זהו מאגר מים גדול (בנפח של כ-2.5 מיליון מ”ק מים) שאוגר אליו את מי השיטפונות הגשמים ואת מי המעיינות שבסביבה (המאגר הוקם ע”י קק”ל חלק מפרויקט אגן הניקוז של נחל עורבים).

קצת רקע היסטורי

ארמון הקיץ של האמיר אל פאע`ור נבנה לפני כמאתיים שנה על ידי השיח’ הדואי משבט ערב אל-פאדל, שבט זה היה חזק ועשיר במיוחד באותם ימים. מרכזו של השבט היה בכפר ווסט שבצפון הגולן, אך אדמותיו השתרעו גם בעמק החולה, שלמרגלות הרמה. בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, עמד בראשו של השבט האמיר מחמוד פאע`ור. בני השבט בנו ארמון נוסף מאבן שניבנה בתחילת המאה ה- 20 בצפון עמק החולה, בתחומי קיבוץ הגושרים של היום במקום שבו עומד היום מלון הגושרים בטבע.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם