מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
שווקים בהודו
כתבה: נגוהה שפרלינג
מי שטרם נחת בהודו וחושב על קניות שם מדמיין לעצמו אולי את הקניונים של תאילנד או השווקים של סין אבל לא משנה מה תדמיינו זה יהיה רחוק מהמציאות. קניות בהודו, קצת כמו הודו עצמה, כוללים נבירה בהמון המון זוהמה וזבל שמכסים שכבה של קסם ומציאות. יש הרבה מה לקנות בהודו אבל צריך הרבה סבלנות, הרבה ערנות וזהירות וגם לא לפחד ללכלך את הידיים (הלכה למעשה – נבירה בסחורה הודית היא אף פעם לא ענין מלבב). בין אם תקנו תכשיטים, בגדים, שטיחים, חפצי אמנות או ציוד טיולים ובין אם תעשו זאת בדוכן המתקרא “חנות”, בשוק מוטרף וססגוני או בחנויות ממוזגות (יש כאלה בערים הגדולות – יש אפילו מבנים המזכירים קניון) אתם חייבים להגיע ערוכים ומוכנים ולהצטייד בידע טרם הקניות. אל תקלו ראש בהכנה. מי שעורך קניות בהודו בלי לדעת מה כדאי לקנות שם, ממה כדאי להיזהר, איך מתמקחים, איך נמנעים מקניית סחורה מזויפת, איך נזהרים מעקיצות ומה אפשר לעשות עם מה שקונים יכול להפסיד כסף וזמן. אז נתחיל? –
איפה קונים בהודו
קניות בהודו ברובן יתרחשו בשווקים. השווקים בהודו מצויים בכל פינה ומהווים פלנטה ייחודית העומדת בפני עצמה, מזמינה, מרתקת, מפחידה, מעניינת, קסומה ודוחה כאחת. ממש כמו הודו עצמה. צפיפות, רעש, סרחון, זוהמה לצד צבעוניות, קסם, פריטים שוים ומיוחדים, חיוכים, מציאות והרבה תרבות ויופי בלתי נגמר. בשווקים בהודו אפשר למצוא הכל. בגדים, שטיחים, משקפיים, אבני חן, תכשיטים וזהב, בדים (משי), אריגים, שטיחי קיר, תמונות, תיקים, ציוד טיולים, צעצועים, חפצי שיש, חפצי עץ, רהיטים, מוצרי עור, חפצי אמנות ועוד.
בנוסף לשווקים ערי הודו ורבים מכפריה, בוודאי המתוירים, מכילים בלי סוף חנויות. החל מדוכני רחוב מקרטעים, עבור בחנויות גדולות ומכובדות (בנות כמה קומות וממוזגות – אלה הן חנויות המציעים סחורה שווה ויקרה) וכלה בחנויות כלבו גדולות אותן אפשר למצוא בניו דלהי ובבומבי, בהן אף צצו בשנים האחרונות קניונים של ממש.
קניונים בהודו יש רק בניו דלהי ובבומבי ושם בהחלט ניתן לעשות קניות.–
מה יש לקנות בהודו?
בהודו ניתן לקנות הכל. באמת הכל. הישראלים בהודו רוכשים מכל טוב, חלקם קונים פריטים לשימוש בטיול, חלקם שולחים חבילות הביתה. בהודו ניתן לקנות בגדים, שטיחים, משקפיים, אבני חן, תכשיטים וזהב, ספרים, בדים, אריגים, שטיחי קיר, תמונות, תיקים, ציוד טיולים, צעצועים, חפצי שיש, חפצי עץ, רהיטים, מוצרי עור, חפצי אמנות ועוד.
בכל פינה בהודו תוצע לכם סחורה, אבל מאד חשוב לדעת מה כדאי לקנות איפה. אזורים שונים בהודו “מתמחים” במכירות של חפצים מסוימים כמו משי בוראנסי, תכשיטים, שיש, שטיחים ואבני חן בערי רג’סטאן, בגדים בקולו-מנאלי ועוד. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שההודים מוכרים סחורה שהם התמקצעו בהכנתה מאות ואף אלפי שנים. ההודים שטווים משי למדו מאבות אבותיהם את המסורת של טוויית משי בעבודת יד מדוקדקת ומפרכת. מעצבי ופסלי השיש באגרה ירשו מאבות אבותיהם שתרמו לבניית הטאג’ מאהל המופלא את הידע שמאפשר להם ליצור בשיש ולמכור את מעשי ידיהם. מוכרי השטיחים ברג’סטאן הם נצר לדורות של אורגי שטיחים. לכן כל אזור וההתמחות שלו, כל אזור בהודו עם האמנות וההתמקצעות שלו וכל אזור עם הקסם שיש לו להציע.
ואיך יודעים שמה שקניתם לא מזויף?
מרבית הסחורה הנמכרת בהודו היא זולה בצורה מגוחכת. גם אם הסוחר נוקב מחיר מופקע זה רק כי הוא מנסה את מזלו ומתכונן להתמקח. בהודו בהחלט יש מציאות ויש דברים ששווה בהחלט לקנות. העניין הוא שתמיד חשש הזיוף והאיכות הפגומה מרחף ממעל. החשש מעקיצות ומנפילה בפח לא מוצדק כשמדובר בקניות חסרות ערך של פיצ’פקס או בגדים שהשקעתם בהם שקל וחצי, אבל אם תקנו דברים יקרים, כגון, זהב, יהלומים, שטיחים, ריהוט, חפצי שיש, חפצי אמנות וכדומה ותשקיעו הרבה כסף יש לכם ממה לחשוש. ההודים אוהבים “לעקוץ”- החל במחיר מופקע, עבור במכירת כמות או איכות ירודות וכלה במכירת סחורה מזויפת. –
אז האם וכיצד ניתן להתחמק מכל המוקשים הללו?
קודם כל חשוב לקחת הכל בפרופורציות- חשבו כמה שלמתם בשקלים ובילעו את הגלולה המרה. עקיצות הן חלק מובנה בטיול בהודו וצריך לאמן את שריר ה”לשחרר” ובאמת לא להתרגש אם אכלתם אותה. כמובן שזה קל יותר כשסכום העקיצה איננו משמעותי.
כמו כן, אל תתחילו לקנות עד שתהיו מיומנים: אנחנו לא צוחקים. בקניות בהודו צריך להתאמן. השווקים מבהילים, הסוחרים ממולחים וההיצע אין סופי. רק אחרי שתפתחו יכולת להתמודד עם ההודים ולא תראו מבוהלים ואבודים תצליחו לצמצם את הסיכוי שיריחו את היותכם ירוקים ויעקצו אתכם כהוגן. ברגע שתרגישו בטחון, תתרגלו לקצב, לסגנון ולהמולה של הודו ותלמדו לזהות את החיוך התחמני של הסוחרים ההודים יהיה הרבה יותר קשה לעבוד עליכם. הודי שיראה ישראלי מלא בביטחון שמתמקח בכבוד אבל בנחרצות וכבר ראה דבר או שניים בתת היבשת הכאוטית פחות ינסה לתעתע, פחות יתעקש לעקוץ ויותר ישתף פעולה. אז פשוט קחו את הזמן- תתחילו להבין איך נראים המוצרים ומה מראהו של מוצר מזויף, וכיצד הוא שונה ממוצר מקורי; לימדו להכיר את כל הסוחרים וקבלו המלצות ממטיילים לגבי אלה האמינים יותר; עשו סקר שוק ולימדו את המחירים של המוצרים – כך תדעו למה לצפות וכמה ראוי להתמקח; השוו בין המוצרים והמחירים במקומות השונים; תגיעו לקניות שלווים ומחויכים; וזה יקרה רק כאשר מראה של שור שחוסם לך את הדרך וההודי עם עיניים מפוצצות שמפתה אותך ועשרים קבצנים ילדים זבי חוטם נתלים עליך ישעשעו ולא ירתיעו אותך. תייר בהתקף חרדה (מראה נפוץ מאד בהודו) הוא טרף קל מדי, אז קחו את הזמן.
בנוסף, בקניית המוצרים “הכבדים” והיקרים, כגון, חפצי אמנות, זהב, יהלומים, אבני חן, ריהוט, תכשיטים וכדומה – אל תמהרו לקנות. כנסו רק לחנויות מורשות. בדקו את האיכות ככל שניתן. יש כאלה שמרטיבים את הזהב או מנסים לגרד ולראות אם מדובר בציפוי. אחרים מגיעים עם מישהו שמבין באבני חן. לא תמיד תוכלו לסמוך על עצמכם שתצליחו לזהות זיוף או איכות פגומה, אבל זה הסיכון שיש לקחת.
טיפ נוסף קשור ליכולת שלכם לפתוח את הארנק בלי להחוויר. ובמילים אחרות, אל תתקמצנו- הודו זולה. מאד זולה. ובכל זאת מוצרים איכותיים עולים יותר- אם תחפשו רק זול לרוב תתקעו עם איכות על הפנים. אז אל תגזימו במרדף אחרי החיסכון ברופי ותמיד זכרו מה מחיר המוצר בשקלים והבינו שבכל מקרה מדובר בחסכון משמעותי כי מחיר המוצר בארץ יקר הרבה יותר.
כמו כן, דלגו על מלכודות התיירים ונסו להגיע לחנויות שבהם קונים המקומיים. התייעצות עם תושבים מקומיים שלא באים במגע עם תיירים ולא רואים אתכם כדולרים מהלכים בהחלט יכולה לעזור. בכלל, הצטיידות בחבר מקומי דובר אנגלית שיראה לכם את החנויות הכי אמינות ואת המסעדות הכי שוות יכול לשדרג לכם את הטיול בצורה רצינית.
וטיפ אחרון וחשוב- התמקחו בכבוד ובחכמה: ישראלים שמטיילים בהודו מתמקצעים בלהתמקח. הספורט הנפוץ בקרב החבר’ה הוא השוואת מחירים ותחרות מי הוריד יותר את המחירים ומי ניצח. זה יכול להיות נחמד בתנאי שזה לא חוצה את גבול הטעם הטוב. מי שמתמקח בבוטות, בברוטליות ובאלימות ומשפיל את הסוחרים והרוכלים אולי חוסך איזה שקל וחצי אבל לא מכבד את עצמו ואת האחרים. אפשר להוריד מחירים גם עם חיוך ותוך שמירה על כבוד עצמי ועל כבודם של המקומיים. אל תשכחו שבשילם אגורה היא ים בכסף ובשבילכם, אחרי הכל, זו רק אגורה שחוקה. תנו גם להם להרוויח, התמקחו רק עד גבול מסוים ואל תרימו את הקול. זה בסדר לנסות להשיג מחירים טובים אבל אל תגזימו, זה לא מוציא אתכם גברים ואם תשלמו על מכנס שנים עשר שקלים למרות שיכולתם להשיג אותו בעשרה שקלים זה לא סוף העולם. עם הזמן תצליחו לזהות את הרוכלים הערמומיים שיודעים לסובב ולסבן גם את הישראלים הכי ישראלים וגם איתם אל תכנסו לתגרות מיותרות וקרבות אגו. הביטו להם בעיניים, שמרו על שלווה, דבקו בעמדותיכם ואל תיכנעו ללחץ מסביב. זו התמקחות חכמה ומוצדקת. בכל שאר המקרים, החליטו מראש כמה אתם מוכנים לשלם עבור הפריט שבו חשקה נפשכם וחייכו בזמן שתנסו בכבוד להוריד את המחיר. כבוד זה אומר חיוך, מילות ברכה, הומור. גם המוכר וגם הקונים יודעים שזה משחק ואם תחייכו תחסכו כסף הרבה יותר מאשר אם תעשו זאת בכעס. הרבה מהמטילים טועים לחשוב ששמירה על פרצוף קשוח והעברת מסר בשפת גוף של “אני לא פראייר ולא עשו אותי באצבע לא תדפקו אותי” היא היעילה. ובכן, הם טועים. הקשיחות תגרום לצד השני להתבצר בעמדתו ולוותר על המכירה. כדי שזה לא יקרה היו נינוחים, חייכו הרבה, קחו את הזמן, ברכו שוב ושוב את המוכר ואל תעזו להתמקח סתם. אם אתם לא מתכוונים לקנות אל תשגעו את המוכר. זה ספורט מכוער של הרבה ישראלים- לראות כמה הוא יורד, להטריף למוכר את הדעת ואז ללכת בלי לקנות. זה מכוער ומיותר וגורם להרבה רוכלים להתייחס בקשיחות אל הקונים הישראלים. הרבה מהם מעדיפים להמשיך את היום בכיף ולוותר על הרווח רק לא להתעמת עם קונים.–
ועכשו לתכל’ס – מה קונים בהודו והיכן?
קניית משקפיים בהודו:
כל המטיילים יודעים שניתן לקנות משקפי ראייה ומשקפי שמש זולים ואיכותיים בהודו אבל צריך לדעת איפה לקנות, איך ומתי, כדי לא ליפול עם סחורה גרועה. משקפי ראייה בהודו הם מאד זולים ואם תיכנסו לחנות באחת הערים ותקבלו גם תעודת אחריות תוכלו לסמוך על כך שהמשקפיים באיכות גבוהה. אמנם בחנות כזו משקפי הראיה יעלו יותר מבחנויות צדדיות, אבל עדין מחירן יהיה זול מאד בהשוואה למחיר משקפיים בארץ. גם המסגרות זולות וגם העדשות עצמן.
חנות משקפיים מומלצת בניו דלהי היא אופטיקה – Optical Affairs, חנות אופטיקה בבעלותו של Adil שמומלצת מאוד על ידי מטיילים רבים.
כתובת: D-26, Lajpat Nagar 2, New Delhi 110024
מספר טלפון: 29831369 / 29833340
סלולארי: 98104-97033
בימי שני החנות סגורה.
קניית בגדים בהודו
הבגדים בהודו הם הבגדים היפים בעולם. נקודה. עזבו אתכם מבגדי מעצבים. בגדי שאנטי הם הדבר בהא הידיעה. שרוואלים, חולצות, לבוש מסורתי הודי (סארי), לבוש למסיבות פול מון ומסיבות טרנס, בגדי – ים, שמלות, סוודרים, גופיות וחולצות “דיוויה” שהפכו לשם דבר אצל המטיילים הישראלים שתשעים אחוז מהם מטיילים איתן בהודו. וגם כמובן צעיפים, גופיות, מעילים, ג’ינסים ומה לא והכל בצבעים מרהיבים ובעיצובים ייחודיים ומיוחדים. את כל הבגדים תוכלו למצוא בשווקים ובחנויות ברחבי הכפרים וההערים. בגדי מותגים תוכלו למצוא בקניונים ובמדרחובים של קניות. חלק מהבגדים שתיקנו לא באיכות משהו משהו, אבל זה בסדר כי הם כל כך זולים ואם יהיו ביניהם פריטים מיוחדים שתרצו לשמור לזמן רב, פשוט כבסו ביד כדי שהם לא יתכווצו ולא יורידו צבע.
אגב, למי שמחפש בגדים מיוחדים יש אפשרות מצוינת והיא לאתר חייט שיתפור עבורכם פריטים מיוחדים – חליפות לגברים או שמלות לנשים בהתאמה אישית. במקרה שזה מעניין אתכם נסו לאתר חייט מקומי ששמעתם לגביו המלצות ממטיילים אחרים. עזרו לו לבחור את הבד, הבהירו לו מה בדיוק אתם רוצים ולכו על זה. הרבה עושים את זה ויוצאים סופר מרוצים.
קניית ציוד טיולים בהודו
מטיילים רבים מעדיפים לקנות ציוד לטרקים בהודו או בנפאל וכך לחסוך כסף. קחו בחשבון שאכן חוסכים כך המון כסף אבל רוב הדברים שם מזויפים, אם כי ניתן למצוא המון פריטים נחוצים באיכות טובה. יש הממליצים שאת נעלי ההליכה והתרמיל – שהם הדברים הכי חשובים – תרכשו בארץ למרות המחיר היקר כדי להבטיח איכות של שני הפריטים הכה חשובים האלה, שאם הם יתפרקו הלך כל הטרק; ואת שאר הדברים, הפחות חשובים לרכוש בהודו או בנפאל.
אם תחליטו לקנות ציוד טיולים בהודו חשוב שתדעו איפה ניתן למוצאו, אז ככה: בערים השונות במדינות מנאלי ולה ובעיקר בבסיסי היציאה לטרקים (לה דאק, שימלה, דרהמסלה, מנאלי ועוד) ניתן למצוא המון חנויות עם ציוד למטיילים המציעים בגדים טרמיים, גרביים טרמיים, תרמיל גב, כיסוי לתרמיל גב, אוהל, כובעים, כפפות, צעיפים, נעלי הליכה, מנעולים, תיקי רחצה, תיקים קטנים וגדולים, פנסים, מפות, נעלי הליכה, אולר, ביגוד איכותי, מעילים נגד רוח וגשם, מכנסי טיולים מתפרקים, ביגוד מנדף זיעה ועוד.
אם אתם מתחילים בנפאל, עדיף שם לקנות ציוד מטיילים – ההיצע והאיכות גדולים בהשוואה להודו. –
קניית שטיחים בהודו
מה??? לסחוב שטיח מקצה העולם??? בהחלט! לא מעט תיירים טורחים לשלוח שטיחים לארצם משום שמדובר בשטיחים יפים, מיוחדים וזולים שניתן לשנע בקלות. נכון, מדובר בפרוצדורה לא פשוטה, נכון, המשלוח לא זול ומייקר את מחיר הקנייה, נכון, אפשר ליפול עם שטחים מזויפים ובאיכות גרועה, אבל אם יודעים איפה, מה ואיך לקנות אפשר לצאת עם שטיח איכותי במחיר מציאה ולקבלו הביתה בריא ושלם.
ישנם שטיחים בכל הגדלים, המינים, הצורות והטקסטורות והכל יפה וזול בצורה יוצאת דופן. ישנם גם פריטים לעשירים ביניכם, כמו, למשל, שטיחי משי המהווים פריטי אספנות כמו שטיחים משי שזורים בזהב. השטיחים המאד מיוחדים לא תמיד זולים אבל עדין מחירם מפתה יחסית למחירם במדינות המערב.
המקום המומלץ לרכישת שטיחים בהודו הוא מדינת רג’סטאן. המדינה המדברית עמוסה בכל פינה – ג’איפור, אודאיפור, ג’אייסלאמר ופושקאר – בחנויות המציעות שטיחים למכירה. שטיחים פרסיים, שטיחים בעבודת יד, שטיחים דקים, שטיחים עבים ובקיצור שטיחים מהממים מכל סוג וזן.
וכמה יעלה המשלוח של השטיחים ארצה? זה תלוי בגודל השטיח, במקום שממנו ישלח ובמהירות שתרצו שיגיע ארצה. יש משלוח דרך הים שהוא הזול ביותר; יש משלוח דרך האוויר שהוא המהיר ביותר אך גם היקר ביותר; ויש משלוח המשלב ים ואוויר ועלותו במקום טוב באמצע וכך גם קצב ההגעה של המשלוח ליעדו. –
קניית חפצי אמנות בהודו
פסלים, מסיכות, תמונות, שטיחי קיר, ציורים, תיבות, רקמות, עבודות רקמה, עבודות עץ, פרטי נחושת, מוצרים עשויים שנהב, פנינים, פעמוני זכוכית, מנורות, מאפרות, מוזאיקות, נרות, תבליטים, צעצועים, חפצי טרה קוטה, ציורים מיניאטוריים ועוד ועוד ועוד יצירות אמנות שישבו את ליבכם נמצאים בכל פינה בהודו. שווקים קסומים כמו השוק סביב צ’רמינאר בהיידראבאד יזמין אתכם לפתוח את הארנק ולקניות שכיות חמדה ייחודיות, יצירות אמנות מיוחדות שלא תמצאו בשום מקום אחר בעולם. רק תושיטו יד ותבחרו- כלי שיש באגרה, עבודות רקמה ברג’סטאן ובגוג’ארט, פסלוני עץ במייסור, ציורי מיניאטורות באודאיפור ועוד. –
קניית תכשיטים בהודו
כשאנחנו מדברים על תכשיטים אנחנו לא מדברים על זהב ואבני חן – בשני אלה נעסוק בפסקאות נפרדות. אנחנו מדברים על תכשיטים מעוצבים ומיוחדים, צבעוניים ויוצאי דופן שתמצאו בכל פינה בהודו. בחנויות, בדוכנים, בקניונים הבודדים שקיימים ובשווקים. עגילים, טבעות, שרשראות וצמידים לידיים, צמידים לרגליים. גם נזם, טבעות לאצבעות הרגליים ונזרים (כתרים) מרהיבים. את הכל אפשר למצוא בדוכני רחוב, בשוק, בחנויות ובבתי עסק. מאחר שאין מדובר בתכשיטי כסף או תכשיטי זהב אין חשש מזיופים. התרשמו בעצמכם מהאיכות ועשו השוואת מחירים. הודו היא גן עדן לתכשיטים מעוצבים יוצאי דופן שכולם יתפעלו כשתענדו אותם. נסו לקנות תכשיטים שנראים עמידים ושיחזיקו מעמד ולא יתפרקו.
אי אפשר לדבר על תכשיטים בהודו בלי לדבר על זבארי בזאר – שוק התכשיטים הגדול ביותר במומבאי המציע מלאי עצום של תכשיטים מכל הסוגים כולל תכשיטי זהב ותכשיטי כסף וכן תכשיטי יוקרה משובצים ביהלומים.
מיקום: Charni Road, Sheik Memon Street, Mumbai, 400033
ימי פעילות: בימים שני עד שבת, 11:00 עד 19:00.
אתר אינטרנט: www.webindia123.com
ועכשיו נעבור לעסוק בתכשיטים “הכבדים” – תכשיטי כסף, תכשיטי זהב ואבני חן. –
קניית זהב בהודו
בכל שנה משתמשים בהודו ב6000 מיליון טון זהב ליצירת תכשיטים. אז מה הפלא שבכל פינה ניתן למצוא תכשיטי זהב מהממים וכ=גם כאלה המשובצים באבני חן ויהלומים? תכשיטי זהב בהודו מאד זולים, אבל גם הסיכון גבוה- הרבה מאד רוכלים ימכרו לכם זהב מזוייף או ציפוי זהב וישבעו שמדובר בזהב מקורי. לכן חשוב לדעת כמה דברים על זהב לפני שקונים תכשיטי זהב בהודו:
אז קודם כל ישנם כמה “סוגי” זהב הקיימים בתכשיטים ונהוג להבחין ביניהם כך:
ראשית, לפי ה”קראט”: כולם מדברים על קראט אבל הרוב לא מבינים מה זה אומר בכלל. הרבה טועים לחשוב שכאשר מדברים על קרט בהקשר של זהב מתייחסים למשקל הזהב. זה נכון שמשקל הזהב משפיע על ערכו וככל שהתכשיט שוקל יותר כך הוא שווה יותר. אולם לחישוב הזה מכניסים גם את ענין מידת הטוהר והניקיון של הזהב. וזה בעצם מה שמסמל הקרט. הוא מציין את מידת דרגת הטוהר של המתכת שבתכשיט. רבים מתכשיטי הזהב משולבים עם מתכות אחרות – מה שמכונה “סגסוגת”, וככל שיש יותר זהב ופחות ממתכות אחרות בסגסוגת, כך ערכו של התכשיט עולה. כאשר מדובר בזהב טהור וכל התכשיט כולו עשוי זהב יצוין הקראט של התכשיט כ24. ככל שיש פחות זהב כך יפחת הקראט. מה שאומר שתכשיט זהב 24 קראט הוא תכשיט זהב טהור והיתר – 14 קרט, 18 קרט וכן הלאה – הם תכשיטים המשלבים זהב עם מתכות אחרות שאינן זהב. בהודו רוב הזהב הוא 22 קראט.
שנית לפי המשקל: כאמור, גם למשקל ישנה משמעות בקביעת ערכם של תכשיטי זהב. ככל שהתכשיט שוקל יותר כך הוא ערכו גבוה יותר ולכך מתווסף הקראט. ככל שהמשקל עצמו של הזהב הטהור גדול יותר כך גם ערך התכשיט עולה.
ושלישית, לפי הצבע: כיום תכשיטי הזהב נבדלים זה מזה גם בצבע. הזהב במצבו הטבעי הוא הזהב הצהוב וכאשר הוא עובר תהליכי עיבוד שונים הוא משנה את צבעו. בהודו ניתן למצוא תכשיטי זהב צבעוניים, כאשר תכשיטי זהב לבן הם פופולריים ביותר בארץ ואילו שם לזהב הצהוב מעמד של כבוד. שימו לב, אם אתם מעדיפים זהב לבן, לימדו להבדיל בינן תכשיטי זהב לבן לתכשיטי כסף. במבט ראשון תכשיטי זהב לבן דומים מאד לתכשיטי כסף, אבל מביני עניין (או יותר נכון, מבינות עניין וכל מי שאי פעם ענדה תכשיטים) יודעים מיד את ההבדל בין תכשיטי כסף לתכשיטי זהב לבן וזה חשוב כי זהב לבן שווה הרבה הרבה הרבה יותר כסף מתכשיטי כסף. בשורה התחתונה כדי ליצור זהב לבן מוסיפים לזהב הצהוב ציפוי סגסוגת מיוחד, רודיום, המספק לו מראה הדומה לצבע הכסף. לצד זהב לבן יש גם זהב אדום, זהב ירוק, זהב ורוד, זהב כחול ואפילו זהב שחור (ולא, אין הכוונה לנפט).
דבר שני, בהודו אוהבים מאד לשלב אבני חן ויהלומים בתכשיטים והדבר משפיע על ערך התכשיט. לפני שתיכנסו לחנות תכשיטים ותשתוללו עם הרכישות לימדו קצת על אבני החן וערכן.
דבר שלישי, היזהרו מזיופים: מאד קשה למי שאינו בקיא בתחום לדעת האם מדובר בזהב מצופה או בזהב אמתי ועד כמה מדויקת מידת הקראט המצוינת. עובדה זו הופכת את תכשיטי הזהב בהודו למעט בעייתית. מעטים האנשים שיכולים לזהות במבט ראשון כי התכשיט מזויף; ובהודו, למרבה הצער, תכשיטים מזויפים אינם נדירים… זו החלטה שלכם האם לקחת את הסיכון. אנחנו מצידנו ניתן לכם כמה טיפים שיצמצמו את הסיכון אבל אין משהו שיכול להעניק לכם בטחון של מאה אחוז שלא תיפלו בפח.
ראשית, ישנן דרכים לוודא שהזהב לא מזויף. מאחר שזהב מזויף הוא, למעשה, מתכת כבדה הצבועה בזהב הוא מתנהג אחרת לגמרי מזהב טהור. כך, הזהב הטהור רך, בעוד שהמזויף קשה, הזהב הטהור לא יוריד צבע ואילו המזויף יכתים את עורכם או את המטלית אם תנגבו אותו באמצעותה בשפשוף חזק. כמו כן, זהב אמתי לא מתמגנט בעוד זה המזויף בהחלט כן. כמו כן, תוכלו לבקש לשקול את המוצרים- לרוב, תכשיטים העשויים מומרי גלם איכותיים, מתכות משובחות, אבני חן יקרות והכל טהור אז משקלם גבוה.
שנית שימו לב לגימור ולליטוש.
שלישית, בקשו תעודת אחריות. בחלק מהמקומות אם תרכשו תכשיט משובץ יהלומים תוכלו גם לקבל תעודה גמולוגית ממעבדה. תעודה זו רלוונטית רק לתכשיטים משובצי יהלומים. היא מציינת כי מדובר ביהלום אמיתי וטבעי, תוך פירוט מאפייניו.
רביעית, כנסו לחנויות מורשות.
חמישית, היזהרו במיוחד בעת רכישת תכשיטי יהלומים- לפני רכישת תכשיטים משובצים ביהלומים לימדו להכיר את היהלום, להבין את תכונותיו ומאפייניו וכך תצמצמו את הסיכויים ליפול בפח עם רכישת תכשיטים משובצי יהלומים מזויפים. חשוב לדעת כי מחירו של יהלום מושפע מכמה פרמטרים, ביניהם, צבעו: לרוב, יהלום צבעוני יקר יותר משקוף; משקלו המבוטא בקראט; מידת הניקיון של היהלום; ומידת הליטוש שלו. יהלומים מזויפים הם יהלומים סינתטיים (המכילים מעט יהלום והרבה חומרים אחרים חסרי ערך ולפי כך ערכם נמוך הרבה יותר מערכו של יהלום אמתי) או אבני זרקוניה שנראים דומים מאד לדבר האמתי ומי שלא מודע לעניין עלול בקלות ליפול בפח.
שישית, דלגו על מלכודות התיירים ונסו להגיע לחנויות שבהם קונים המקומיים. התייעצות עם תושבים מקומיים שלא באים במגע עם תיירים ולא רואים אתכם כדולרים מהלכים בהחלט יכולה לעזור. בכלל, הצטיידות בחבר מקומי דובר אנגלית שיראה לכם את החנויות הכי אמינות ואת המסעדות הכי שוות יכול לשדרג לכם את הטיול בצורה רצינית. –
קניית אבני חן בהודו
בהודו מעבדים המון יהלומים ולמעשה המדינה היא המרכז הגדול ביותר של ליטוש וחיתוך יהלומים קטנים המשמשים לשיבוץ בתכשיטים. יותר ממיליון אנשי מקצוע מומחים ליהלומים מייצרים קרוב לשישים אחוזים מהיהלומים שתפגשו ברחבי העולם וכמובן בהודו. לצד היהלומים ישנה גם תעשייה משגשגת של ליטוש ושיבוץ אבני חן רבות ומגוונות- ענבר, אבני אש, אבני געש, אבני תכלת, לשם (אופאל), קריסטלים, אלכסנדריט (כריזובריל), אבני ברקת, אבני ספיר, קולינור, קולינאן, אופל, אמטיסט, אבני מרפא, אכטיס (שבו), גרניט, טופוזולייט, יודלייט, תרשיש (אקוומרין), אגת, סיבאר, סלסטייט, רובי, אבאלין, טורמלין וכמובן כוכב הודו (אבן ספיר מכוכבת) ועוד אבנים וקריסטלים מגוונים, צבעוניים, שווי ערך ומרתקים.
כל האבנים הללו מוצעות בתפזורת או משובצות בחפצי נוי ותכשיטים והכל במחירים אטרקטיביים במיוחד. את הרכישה של אלה עדיף להשאיר בידי מי שמבין בתחום ויודע לזהות את התכונות הייחודיות של האבנים הללו המבדילות אותן מזיופים. –
קניית תכשיטי כסף בהודו
בהודו יש גם מגוון עצום של תכשיטי כסף וגם אותם כמובן תוכלו לקנות בזול תוך כדי זהירות מזיופים. לגבי תכשיטי כסף רצוי שתדעו כי גם הם יכולים להיות מקוריים, מעורבים או טהורים. בהקשר של תכשיטי כסף אין קראט אולם יש מונחים אחרים המצביעים על איכותו ומידת טוהרו של תכשיט הכסף. כסף 925 או כסף סטרלינג הוא כסף טהור עם אחוזים גבוהים מאד של כסף, בעוד ערכים נמוכים יותר מציינים כמות גבוהה פחות של כסף. הסתכלו על המספר שחרוט על תכשיט הכסף והמירו אותו לאחוזים. אם רשום 925, זה אומר ש92.5% מהתכשיט עשוי מכסף. אם רשום 800, הסיקו כי מדובר ב80% כסף ואם רשום 835, אז מדובר ב83.5 אחוזי כסף בתכשיט. ככל שיש יותר כסף, כך ערכו של התכשיט עולה. כך, ישנו, למשל תכשיט כסף פיין. על כסף פיין מצוינות הספרות 999, שמשמען כי התכשיט מכיל 99.9 אחוזים של כסף.
יש חשיבות רבה לדעת להבדיל בין תכשיטי כסף אמיתיים למזויפים – אלה שהם רק מצופים בכסף או צבועים כסף – וערכם נמוך בהרבה. תכשיטי כסף מזויפים נראים נוצצים בהתחלה אבל עם הזמן ציפוי הכסף מתקלף והמתכת שמתחת נחשפת. הדרך הטובה ביותר לזהות תכשיט כסף אמיתי זה לחפש הטבעה המציינת את אחוזי הכסף בתכשיט, אותה הטבעה של ספרות היא סימן היכר לכסף אמיתי. ואת זה חפשו גם על גבי תכשיטים בהודו. אגב קניית תכשיטי כסף מומלצת בלה דאק – שם יש צורפים רבים המציעים מרכולתם בשלל חנויות ודוכנים. אחרי הרכישה הקפידו לתחזק את תכשיטי הכסף ולשמור על צבעם. כסף אמיתי למרבה הצער משחיר עם הזמן. בשל חשיפתו של הכסף לאוויר או לחומצה, התכשיטים משחירים בהדרגה ומאבדים מזוהרם. מי שמתבאס מהעניין נחרצות יכול לפעול כדי למנוע השחרה של התכשיטים או פשוט לנקות אותם כשזה קורה. האטת תהליך ההשחרה יעשה באמצעות הרטבת התכשיטים במים- באמבט, בים או בבריכה. כמו כן, יש להימנע ממגע בין מוצרי טיפוח לתכשיטים: בושם, קרם, איפור ועוד עשויים לפגוע באופן הדרגתי במראה של התכשיטים. בסוף היום עם הסרת התכשיטים נקו אותם ואחסנו את התכשיטים במקום נעדר לחות, רצוי בתוך פיסת בד בקופסה סגורה. ואם כבר יש השחרה אז פעלו באופן הבא: השרו את התכשיט במשחת שיניים או שתרכשו בחנות תכשיטים חומר ניקוי לתכשיטים ובד ייעודי לניקוי. –
קניית ספרים בהודו
לא תאמינו אבל בהודו אפשר למצוא אין סוף ספרים באין סוף שפות. בדוכני רחוב, בתחנות רכבת ובשווקים תמצאו אפילו ספרים בעברית. מעבר לכך באנגלית יש את כל הספרים שרק תחלמו עליהם. ספרי מחשבים, ספרים ללימוד עצמי של שפות ותוכנות מחשב, ספרי מדע, ספרים מקצועיים, רומנים, ספרי ילדים, אנציקלופדיות, ספרי בוטניקה ועוד. סטודנטים שנוסעים לחופשה וממילא לומדים באנגלית יכולים לחסוך ים בכסף על רכישת ספרי לימוד שם ושליחתם ארצה. כך, למשל, ספרי רפואה לסטודנטים לרפואה.
חנויות מומלצות לקניית ספרים בערים הגדולות: The New Book Depot בקונאט פלייס שם תמצאו את כל הפרים שתחפשו באנגלית במחירים מגוחכים. אם אין בחנות מה שחיפשתם תוכלו פשוט לבקש מהמוכרים להזמין. זה כל כך פשוט וזול.
כתובת: 18-B, Connaught Place, New Delhi
טלפון: 3320020, 3755124, 3318045
דואר אלקטרוני: rakeshchandra@mantraonline.com
–
בבומביי ישנן שתי חנויות מומלצות: (Crossword) קרוסרואד בה מוצעים למכירה כל סוגי הספרים, לרבות רבי מכר בינלאומיים באנגלית וסטראנד בוקס טול (Strand book stall) הזולה במיוחד. החנות הראשונה ממוקמת בכתובת: Gr. Flr., MohammedBhaiMansion, Kemps Corner, N. S. P. Marg, Mumbai 400026
טלפון: 91-22-23842001-5
שעות פתיחה: 11:00-20:30
דואר אלקטרוני: feedback@shoppersstop.co.in
–
והחנות השנייה ממוקמת בכתובת: “Dhannur”, Sir P. M. Road, Fort, Mumbai – 400 001
מספר טלפון: (080) 25580000
שעות פתיחה: כל יום בין השעות 10:00-20:00.
דואר אלקטרוני: strandbk@bgl.vsnl.net.in –
קניית מוצרי עור בהודו
חגורות עור, תיקי עור וכמובן מעילי עור – כל המוצרים הללו נמכרים בזיל הזול ברחבי הודו ובעיקר בשווקים בערים הגדולות- ניו דלהי ובומבביי. כדי לזהות האם מדובר בעור אמיתי הריחו את המוצר והדליקו מצת לידו, אם לא ישרף ויתפחם זה עור. הרבה ישראלים רוכשים מוצרי עור ברחבי הודו והם ימליצו לכם על המקומות עם המבחר הגדול ביותר והמחירים הכי שווים.
חנויות מומלצות לרכישת מוצרי עור בהודו ואשר ישראלים רבים קונים בהן החנות של פארוק והחנות של השייח הגדול. אם תסתבכו תשאלו את הישראלים או תחפשו שילוט בעברית. החנות של פארוק היא חנות מיתולוגית המציעה מגוון עצום של כל מוצרי העור שקיימים וכמובן שגם אפשר להזמין מוצרי עור בהתאמה אישית- חליפות, מעילים, תיקים, פאוצ`ים, צמידים, כובעים ומה לא באיכות גבוהה ובמחירים מצחיקים. כתובת החנות: מיין בזאר דלהי, מעל מלון סאפנה ליד ה- ATM.
החנות השנייה המוכרת בקרבנו היא החנות של השייח הגדול שגם בה תמצאאו ערב רב של מוצרי עור וגם היא ממוקמת במיין בזאר בדלהי.
ובבומביי יש לציין כמובן את שוק דאהרבי (Dharavi) שהוא שוק עצום של מוצרי עור המכיל אלפי דוכנים וחנויות עם שפע עצום ומהפנט של מוצרי עור ושם גם תוכלו להזמין מוצרים שיתפרו עבורכם אישית.
מיקומו של השוק: Sant Rolida Marg, Sion Bandra, Link road, Sion
ימי פעילות: השוק פעיל בימים שלישי עד ראשון, 11:00-20:00. –
קניית כלי נגינה בהודו
איזה כיף לטייל בהודו ולשבת עם החבר’ה כל ערב לנגן. גיטרה, תופים, דרבוקות או סיטאר – הכל אפשר למצוא ברחבי תת היבשת. אם תזדמנו לבומביי אל תוותרו על החנות הבאה- RD Furtado & sons שם תמצאו מבחר עצום של כלי נגינה מסורתיים כגון סיטאר וטאבלות לצד כלי נגינה מודרניים כגון, אקורדיונים, גיטרות, תופים וכלי הקשה.
כתובת: Dhobi Talao, Kalbadevi, 40002
מספר טלפון: 91-22-22013163 –
קניית משי בהודו
אוי המשי של הודו… אין על המשי של הודו. בדים, צעיפים, עיטורי קיר, שמלות, מצעי משי, מכנסיים, חולצות ז’קטים. אם תרצו – יתפרו לכם. אם תעדיפו תוכלו לבחור בד גולמי. אבל לפני הכל אזהרה – אתם הולכים להתאהב, להסתנוור, להתפעל ולבכם יחסיר פעימה למראה כמויות הבד הרך והנעים הזה המכסה רחובות ערים וכפרים במגוון צבעים וטקסטורות שיגרמו לכם להתאהב. משי ניתן לקנות בכל חור בהודו אבל מומלץ לקנות אותו בווראנסי. יש גם ברוקדה. לעתים המשי ארוג גם בזהב ואז יקר אבל עדין זול בהשוואה למחירים בעולם.
מעבר למשי ישנם גם בדים אחרים סופר שווים שמומלץ לקנות בודו או להשתמש בבדים הצבעוניים והמרתקים כדי לתפור מפות, וילונות, מצעים או בגדים. קניית בדים מומלצת מאד בשוק מאנגלאדס ( (The Mangaldas Market) בבומביי. בשוק ישנן מאות חנויות עם מגוון אגיר של בדים ובגדים, חייטים ורוכלים שמחכים להגשים את חלומותיכם.
מיקום: Sheikh Memon Street, Near Crawford Market, Mumbai, 400002
ימי פעילות: השוק פעיל בימים שני עד שבת, 11:00 עד 20:00.
אתר אינטרנט: mumbaidailyphoto.blogspot.com –
קניית שיש בהודו
המקום בהא הידיעה לרכישת חפצי נוי וריהוט משיש הוא אגרה, שם מרבית המשפחות כוללות אומני שיש ברוכי כשרון. –
קניות בערים הגדולות של הודו:
כמו שכבר אמרנו קניות ניתן לעשות בכל מקום בהודו. מעבר לכך שישנם אזורים מסוימים בהם מומלץ לקנות מוצרים מסוימים – – יש בערים הגדולות ספוטים חלומיים לחובבי הקניות. משווקים, עבור במדרחובים, דלג בחנויות רחוב וכלה בחנויות, חנויות כל בו וקניונים. אז איפה כדאי לקנות בדרך ואיפה הכי כיף לבזבז בבומביי? –
קניות בדלהי
איפה קונים מותגים בניו דלהי?
מותגים בהודו הם יחסית זולים בהשוואה לארץ אולים יקרים מאד בהשוואה למוצרים לא ממותגים הנמכרים ברחבי תת היבשת ובגובהם רבים מהמטיילים הישראלים הדלפונים לא יוכלו לעמוד. אבל מי שמצויה הפרוטה בכיסו ורוצה לרכוש מותגים מוזמן לאיזורים הבאים:
קונאט פלייס- Connaught PLACE
כיכר שהוא מובלעת של ניו דלהי שונה במהותה מכל מה שתראו בעיר. הרחובות מרווחים, יש מדרכות רחבות ידיים וחנויות ממוזגות – מראה כה שונה מהכאוס במיין בזאר. בקונאט פלייס שסמוכה מאד למיין בזאר (גבולותיה הם פלזה סינמה Plaza Cinema בצפון וג`נטר מנטאר Jantar Mantar וטולסטוי מארג Tolstoy Marg בדרום. כשאת הכיכר מקיף כביש בשם קונאט סירקסConnaught Circus) כיף להסתובב ולערוך קניות, למרות שהן לא זולות. בקונאט פלייס תוכלו למצוא חנויות מותגים רבות- בנטון, ליוויס, נייקי, אדידס, לה קוסט ועוד ועוד מוצרים בעלי שם. מעבר לביגוד תמצאו שם גם סחורות שוות וממותגות בתחומי הנעלה, אלקטרוניקה, צילום ואופטיקה.–
קניון אנסאל פלאזה – Ansal Plaza
חנויות רבות, בגדי מותגים, תכשיטים, בגדי ילדים, צעצועים, חנויות נעליים, חנויות אופטיקה וחנויות למוצרי אלקטרוניקה שווים לצד שלל דוכני מזון מהיר, מסעדות ובתי קפה – שה מה שתמצאו בקניון המודרני הזה שמאפשר בריחה ממזג האוויר, השאון, הסירחון והצפיפות שבחוץ.
מיקום: Ansal Plaza, Khel Gaon, New Delhi – 110 049
שעות פעילות: הקניון פתוח מדי יום בין השעות 09:30- 19:00.
קניון סלקט סיטי ווק – Select City Walk
כל החנויות, כל המותגים והכל במחיר זול בהשוואה לארץ. שווה לטייל שם וליהנות מהמזגן ומהאוכל המערבי המוצע.
מיקום: 101 – 103, Kanchenjunga Building 18, Barakhamba Road
אתר אינטרנט: www.selectcitywalk.com–
מרכז הקניות DLF
עוד מרכז קניות מודרני לא רע בכלל.
מיקום: A 4, District Center, Press Enclave Road, Saket–
קניון סאנטושי – Santushti Shopping Arcade
קניון שמיועד לבני הקסטות העליונות, אלה שמפופצים בכסף. הקניון מעוצב להפליא ומהווה מקום מפלט גם למטיילים שיכולים לשכוח מלקנות שם משהו בתקציב שלהם. בקניון תמצאו את כל המותגים בעלי השם העולמי.
מיקום: 36 Santushti Shopping Arcade New Delhi 110021, מול מלון Samrat.
מספר טלפון: 011-24669043,24646097
שעות פעילות: כל ימות השבוע למעט יום ראשון בשעות 09:30- 19:00.–
קאן מרקט – Khan Market
זהו לא קניון אלא אזור קניות יוקרתי, מעין כיכר המדינה של ניו דלהי, שנמצא לא הרחק משגרירות ישראל. המתחם סגור בימי ראשון. מיקום: Central Delhi nr Lodhi Gd.–
אילו שווקים יש בניו דלהי?
השווקים של הודו הם קסם בפני עצמם ורבים מהם מתרכזים בדלהי הבירה. חובבי השווקים יתמכרו לריחות, לצבעים, לרעש, לצפיפות ולמציאות. גשו לטיול בשוק רק אחרי שהתרגלתם למה שהולך בהודו ואינכם נרתעים עוד מהאנדרלמוסיה הבלתי נתפסת השוררת בכל פינה. בין השווקים הרבים בניו דלהי אל תוותרו על ביקור בשווקים הבאים:–
המיין בזאר – פאהארגאנג`- Paharganj
אין תרמילאי שלא מכיר את המיין בזאר. זהו מעוז התרמילאים ולא רק הישראלים – מכל העולם מתנקזים לנקודה זו כל המטיילים כולם. יש שבאים רק לישון ולטייל שם בקטנה ואחרים מתחילים לקנות ולרכוש ביד רחבה, ויש הרבה מה… המתחם הצפוף, הרועש, הדחוס, המצחין והשוקק חיים הזה מציע שלל חנויות ודוכנים של מוצרים בכל תחום שרק תחלמו עליו. משקפיים, תכשיטים, מוצרי עור, ביגוד והלבשה, ציוד לטיולים, חפצי נוי ואמנות, רהיטים, תכשיטים, שטיחים, ספרים, מוזיקה, תבלינים, אביזרי אופנה שונים, הנעלה, צעצועים ומה לא.
מיקום: Old Delhi, בצמוד לתחנת הרכבת המרכזית ניו דלהי.
שעות פעילות: החנויות במיין בזאר פועלות מ- 09:00 ועד 20:00, בכל ימות השבוע.–
לאג`פאט מארקט – Lajpat Nagar Central Market
שוק בגדים, כלי בית, תכשיטים וכלי כסף.
מיקום: C-115, Lajpat Nagar-I, New Delhi
מספר טלפון: 055- 332- 011 (לשכת התיירות)
שעות פעילות: השוק פעיל בימים ראשון עד שלישי, 10:00- 09:00.
אתר אינטרנט: www.indianholiday.com
פאליקה בזאר
בקומה התת קרקעית של מרכז הקונאט פלייס ישנו שוק עם חנויות ודוכנים של שלל מוצרים, ובעיקר ביגוד והנעלה.
סארוג`יני נגאר מארקט – Sarojini Nagar
בהודו הכל זול ובשוק הזה הכל עוד יותר זול כי מדובר בשוק בו נמכרים עודפים. כן, כן גם בהודו יש אאוטלט עם שלל פיריטם, בעיקר טקסטיל, במחיר מגוחך.
מיקום: Sarojini Nagar New Delhi, DL110023
מספר טלפון: 055- 332- 011 (לשכת התיירות)
שעות פעילות: השוק פעיל בימים ראשון עד שלישי, 10:00- 09:00.
אתר אינטרנט: www.wcities.com/en/record
צ`אנדני צ`וק – Chandni Chowk
שוק ססגוני וצפוף כמו הודו במיטבה. השוק משתרע על פני מספר רחובות סמוכים למבצר האדום. בינות לרעש ולהמולה תמצאו דוכנים עם מוצרים שווים.
מיקום: אולד דלהי, בין המבצר האדום למסגד פאטפורי (Patpuri).–
דילי האט – Dilli Haat
שוק פתוח המציע בעיקר חפצי נוי, עבודות יד ואוכל, הרבה אוכל, וטעים, מאד טעים. וגם בגדים ונעליים כמובן.
מיקום: Naraina Industrial Area Phase I, New Delhi 110028
שעות פעילות: השוק פעיל כל יום בין השעות 11:00- 02:00.
מחיר כניסה: מבוגר: 10 רופיות. ילד: 5 רופיות.
דואר אלקטרוני: info@dillihaat.org
קניות בשווקים בבומביי:
מי שמטייל בשוק בבומביי יכול לראות את כל הודו במיניאטורה – הרעש, הסרחון, הצבעוניות והצפיפות, לצד היופי, הקסם והריגוש. יש הרבה מאד שווקים בבומביי, רובם מתרכזים לאורך הרחובות שמצפון לרחוב לוקמאיאנה טילאק (Lukmaiana Tilak). נמליץ לכם לא לפספס ביקור בשווקים הבאים:–
קולאבה קוזווי רואד (Colaba Causeway Rd)
קולאבה קוזווי רואד הוא הרחוב הראשי של מתחם הקולאבה הסואן והמרכזי. רחוב זה עמוס בדוכנים המציעים מכל טוב היבשת ההודית.
הגעה: בחוב הראשי של קולבה (Colaba) בסמוך למסוף האוטובוסים Electric House.
שעות פעילות: השוק פעיל מדי יום משעות הבוקר ועד שעות הערב המוקדמות.–
שוק קרופורד (Crawford Market)
שוק קרופורד הידוע גם בכינויו אקא מאהאטמה פולה (Aka Mahatma Phule) הוא שוק בסגנון בריטי ומאחר והוא האחרון ששמר על צביון זה מומלץ לבקר בו ולהתרשם ממבנה השוק המרשים ומהדוכנים הרבים המציעים מרכולת מפתה.
הגעה: D. Naoroji Rd, L. Tilak Rd, Mumbai צפונית לתחנת הרכבת ויקטוריה במפגש הרחובות לוקמאניה טילאק ורחוב (Dr DN Marg).
שעות פעילות: השוק פעיל בימים בימים שני עד שבת, 11:00 עד 20:00.–
שוק הגנבים
“שוק הגנבים” לא מכיל סחורה גנובה אלא סחורה עתיקה ומגניבה לחלוטין. עתיקות, בגדים, נעליים, חפצי נוי, תכשיטים, רהיטים, פוסטרים, תקליטים, עבודות יד, חפצי נוי, חפצי אמנות, מאפרות, אהילים, פמוטים, כלי הגשה, עבודות עץ ומה לא והכל במחירים נמוכים.
מיקום: Mutton Street, Between SV Patel and Moulana Shaukat Ali Road, 400003
ימי פעילות: השוק פעיל בימים שבת עד חמישי, 11:00 עד 19:00.–
ומה לגבי מותגים?
InOrbit Mall
קניון גדול עם חנויות מותגים, חנויות כלבו והרבה מסעדות, דוכני אוכל ובתי קפה ואפילו בית קולנוע.
מיקום: Link Road, Malad.–
קניון פניקס – High Street Phoenix
קניון ממוזג, נעים ויקר המציע כל מה שיש לקניון מערבי להציע, גם כשהוא ממוקם במזרח.
מיקום: 462, Senapati Bapat Marg, Lower Parel (West) –
מרכז הסחר העולמי (World Trade Center)
קניון, או יותר נכון חנות ענק שמציעה חפצי נוי, שטיחים, טקסטיל, תכשיטים, כלי בית וכל מה שתרצו להביא ליקירכם הרחוקים מתנה.
מיקום: Centre 1, 31st Floor, Cuffe Parade, Mumbai- 400005, Maharashtra
מספר טלפון: +91-22- 22184434
דואר אלקטרוני: wtc@wtcmumbai.org–
קניון אטריה (Atria Millenium Mall)
קניון פופולרי ענק ומפתה.
מיקום: Dr. Annie Beasant Road, Worli
אתר אינטרנט: www.atriamumbai.in–
קניון קרוסרודס (Crossroads Mall)
מרכז הקניות הגדול ביותר בבומביי שלא מבייש כל מרכז קניות במדינה מערבית מפותחת.
מיקום: -28 pandit mm malviya gd באזור בריץ` קנדי.
מספר טלפון: 249-8-5890 22-91
אתר אינטרנט: mumbainews.wordpress.com
–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.