• תַפרִיט
  • תַפרִיט

ראו הוזהרתם: 16 מבצעי עוקץ שעושים לתיירים בעולם משדה התעופה למלון

דף הבית » ראו הוזהרתם: 16 מבצעי עוקץ שעושים לתיירים בעולם משדה התעופה למלון

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

אספתי למענכם סקירה רחבה ומעניינת, לעיתים משעשעת, לעיתים מעוררת התפעלות, ולעיתים פשוט מרגיזה, של מעשי מרמה תיירותיים בדרגות חומרה ותחכום שונות, מכל העולם, למען תראו, ואולי תיראו, כך שבטיול הבא שלכם תהיו יותר זהירים, ואולי, אם תיתקלו באותה הצוענייה הקטנה באחת מאותן הכיכרות באיטליה, הרי שתדעו היטב לשמור את הידיים בכיסים, ולהמשיך הלאה עם יומכם, ועם ארנקכם.

זמן קריאה משוער: 11 דקות

חלק א’: משדה התעופה ועד שתגיעו למלון – העוקץ מתחיל מהנחיתה

כשהייתי עוד נער, חבר טוב שחזר מחופשת הקיץ סיפר לי בהתלהבות על אבא שלו, שבאחת מאותן כיכרות הומות האדם ברומא, כאשר ניגשה עליו צוענייה זקנה וחייכנית עם מגש רחב המונח לפניה, מעוגן ברתמות לכתפיה, הוא, האב, העיף את המגש שלה במכה אחת, ובידו השנייה תפס זאטוט זב-חוטם בפרק ידו, בעוד שזו חיפשה את דרכה לכיסו, בעקבות הפרס הגדול – הארנק!

כמובן שמיד הענקתי לאב, ממוצא איטלקי שהכיר את העיר ואת רחובותיה משחר ילדותו, את סגולותיו של גיבור על, הנלחם בפשע, ומנצח.

שנים לאחר מכן מצאתי את עצמי ננזף על ידי שוטר לאחר שהשתמשתי במצלמה שלי בעודנו נוסעים בניידת שלו בכדי להגיע לתחנת המשטרה הקרובה ולתת דיווח על ניסיון הכיוס שלי, שנבלם על-ידי המשטרה המקומית, בעוד הכייס האומלל מכונס ואזוק בניידת שמאחורינו.

אני אוהב לטייל, אך בטיול, כמו בכל מקום, יש סכנות, והתייר הממוצע הוא פיתיון מפתה במיוחד עבור לא מעט נוכלים ורמאים המחפשים הזדמנות לעשות את המכה שלהם, ולהתפרנס גם הם מעונת התיירות הרווחית.

אספתי למענכם סקירה רחבה ומעניינת, לעיתים משעשעת, לעיתים מעוררת התפעלות, ולעיתים פשוט מרגיזה, של מעשי מרמה תיירותיים בדרגות חומרה ותחכום שונות, מכל העולם, למען תראו, ואולי תיראו, כך שבטיול הבא שלכם תהיו יותר זהירים, ואולי, אם תיתקלו באותה הצוענייה הקטנה באחת מאותן הכיכרות באיטליה, הרי שתדעו היטב לשמור את הידיים בכיסים, ולהמשיך הלאה עם יומכם, ועם ארנקכם.

פראפרזה  על “עונת התיירות או עונת ציד התיירים”? – רמאות בתיירות ברחבי העולם

נתחיל, כמובן, משדה התעופה, שכן כבר שם מתחילה החגיגה.

  1. המזוודה שלכם – אבל היא לא אצלכם

מטוס בואינג 747, או “ג’מבו”, יכול להטיס למעלה מ-650 נוסעים, ואת רובם אתם לא מכירים. מספיק שאחד מהם יאסוף את התיק שלכם מן המסוע, ואתם כבר בבעיה. הנוהג המשונה של חברות התעופה לזרוק את התיקים על המסוע כדי שאנחנו, הנוסעים, נדוג אותם בעודם בתנועה, הוא דבר משונה שקשה לתאר במילים.

עם כמות תשומת הלב שמקבל כל תיק ותיק בדרך למטוס, כשאתם נחקרים האם ארזתם לבד, התיק ממוספר, מתויג, עובר שקילה, שיקוף, חיפוש ואפילו עיקור באור UV, הייתי מצפה שהוא ייצא מרחם המטוס בחזרה לעולם בצורה קצת יותר אישית, קצת יותר נעימה, והרבה יותר בטוחה.

כמעט בכל שדה בעולם, בכל יום בעונת התיירות מגיע תייר לשירות הביטחון של הנמל לדווח על מזוודה חסרה. אחוז נאה מכל המקרים הללו מדבר על טעות של חברת התעופה, והתיק מתגלה שנית לאחר 24 שעות במדינה בצדו השני של העולם. במקרים אחרים, רבים לא פחות, התיק לא מתגלה לעולם, שכן הוא נשדד תחת אפם של אנשי הביטחון בידיו של גנב בעל ביטחון עצמי מספק בכדי להרים את התיק, ולצעוד איתו בראש זקוף החוצה והלאה מכם.

כשאתם בוחרים תיק למסע, בחרו תיק שונה ומשונה, לא משהו סטנדרטי, שכן:

א. יותר קל לגנוב משהו סטנדרטי שלא מושך תשומת לב

ב. יותר קל לטעות – ומישהו עלול לקחת את התיק בטעות, ולהשאיר לכם את התיק שלו… (מניסיון! ולא בצד הטוב של הסיטואציה).

 סמנו את התיק שלכם בסימנים מזהים, סרטים, מדבקות, מה שתרצו, ועימדו בצד של המסוע שהכי קרוב ליציאה, תוך שאתם מתבוננים לא רק במסוע עצמו, אלא בעוברים ושבים, כדי שלא יעברו לידכם עם התיק שלכם.

  1. הסבל המנוול – אם הוא רק היה מבקש…

אחד הדברים המעצבנים ביותר הוא שמאלצים אותך לקבל שירות שאתה ממש לא רוצה, ובכלל לא צריך. כשבחור צעיר וחייכן ניגש אליך, אוחז בחפצים שלך בלי לשאול אותך, ועם אותו החיוך מתחיל לצעוד במרץ ומסמן לך לבוא אחריו, כאילו שאחרת היית פשוט מנופף לו לשלום, עושה לו פרצוף מבין עניין ומסמן עם האגודל והזרת פתוחות שאתה תתקשר אליו מאוחר יותר…

המרדף החל, אך כבר הפסדת, שכן הילד יביא אותך למונית ספציפית, וכך ירוויח את לחמו פעמיים – פעם אחת כשתשלם לו את דמי הטרחה על נשיאת הציוד שלך (אחרת תקבל חתיכת הופעה, לעיתים בגיבוי נהג המונית…), ובפעם השנייה שהוא יקבל את האחוזים שלו מאותו הנהג עצמו על שהביא לו עוד לקוח, ועוד פראייר אמיתי.

שמרו  את התיקים צמודים אליכם בכל זמן השהות בנמל, ועד שאתם מניחים אותם בלועו תא המטען של המונית הרשמית שלקחתם, והיו מאוד אסרטיביים כשאתם מנסים למשוך בחזרה את המזוודה מידי הילד במידה והוא הספיק להרים את המטען שלכם ברגע של חוסר תשומת-לב.

  1. מבצע חיתוך והסתלקות – עוקצים אותך כבר בשיקוף

פחות נפוץ, אבל בהחלט כואב – הכנסת את התיקים שלך לשיקוף הביטחוני, ואתה שולח את הידיים לתוך הכיסים כדי לרוקן אותם לפני המעבר בשער האלקטרוני, והנה מישהו עוקף אותך, בעוד המכשיר מצפצף כאילו אין מחר. כמובן שמעכבים אותו, ואותך, שכן הוא צריך לעבור בחזרה לרוקן את כיסיו, ולעבור שוב. גם אם הם מעכבים אותו בצד השני, ומאפשרים לך לעבור לפני שהוא מוחזר, מה שלרוב לא קורה, הרי שהשותף שלו לדבר עבירה כבר עבר לפניך, והחפצים שלך שיצאו בינתיים מהשיקוף בצד השני המשיכו את דרכם עם בעליהם החדשים.

נכון, במקרה כזה תוכל, ואף כדאי שתבוא בטענות לשוטרים במקום, אך מדובר ביציאה מהשדה, והם לרוב לא יעצרו את כל התור, יסגרו את העמדה, יעזבו הכול ויתחקו אחרי צמד הנוכלים במרדף סוער להשיב את התיקים שלך.

כדי להימנע מזה, פשוט הכנס את החפצים שלך לשיקוף רק כשאתה נכנס מידית דרך השער האלקטרוני, ואל תשאיר מרחב לעקיפה. כמובן שערנות גבוהה מתבקשת במקרים אלו, וזה נפוץ בעיקר ביציאה.

רמאות בתנועה – העוקץ באוטובוס, ברכבת, ובמונית.

  1. הטריק הישן ביותר בספר…

עוקץ פשוט שמתרחש בכל העולם, שנעשה, דרך אגב, לשני הכיוונים (כלומר לא רק על-ידי נותני שירות, אלא גם על-ידי לקוחות), והוא החלפת השטר.

אתם עולים על מונית, הכול נראה כשר, הנהג אדיב וחייכן, הוא מפעיל מונה, מספר לכם על העיר ומה כדאי לראות, מספר סיפור אישי, ככה, לשבור את הקרח, ואז אתם מגיעים. המונה אומר X ואתם נותנים לו שטר. אחרי כמה שניות הוא אומר “מה עם השאר? נתתם לי פחות מדי”.

השטר של החמישים הוחלף בחמש, של המאה הוחלף בעשרים, ובקיצור, אתם בבעיה, כי הנהג מנופף מולכם בשטר שכביכול נתתם לו, והרי “הוא צודק…”. אז זהו, שלא.

מעבר להחלפת השטר לקטן יותר, ישנו מנהג של נהגים להחליף לכם את השטר בשטר מזויף, ולהחזיר לכם אותו, כשהם אומרים שהוא מזויף, ולבקש אחר. הנועזים, ורובם נועזים, יחליפו גם את השני…

לפני שאתם משלמים לנהג מונית, נחמד ככל שיהיה, הראו לו את השטר בידיכם, וודאו כי הוא רואה ומאשר שאתם נותנים לו שטר אוריגינל בערך שאתם מציינים בקול רם, ואל תורידו ממנו את העיניים. אם אתם רוצים, היו חצופים, וצלמו את העניין, מה שעלול להרגיז אותו כהוגן, אבל ייתן לכם פטור מעוקץ.

  1. המזוודה “נשכחה” במונית

נפוץ בכל העולם, תופעה מוכרת בעיקר כאשר עוצרים נהג מונית רנדומאלי שאינו משויך לחברה, או שהנסיעה לא נרשמת בשום מקום. הנהג יעזור לכם להעמיס את התיקים על המונית, וכמובן שגם יעזור בחפץ לב להוריד את כל המטען, אך בטעות “ישכח” את אחת המזוודות.

לרוב נהגים אלו מתנהלים במהירות ובלחץ, וטוענים שהם מאוד ממהרים, והם ילחיצו גם אתכם, כדי שלא תשימו לב שמזוודה או תיק אחד חסר. הם לא נותנים קבלה, לא נותנים כרטיס ביקור, ובטח שלא נותנים לכם רגע לבדוק אם שכחתם משהו ברכב בעודם נעלמים בדהרה לתוך התנועה הערה של העיר.

הנהג יודע שאתם עולים על המטוס בעוד כמה רגעים, מה גם שהוא תמיד יכול להכחיש, וקשה להוכיח. לכן, זכרו תמיד לספור ולזהות את כל המזוודות כשאתם עולים ויורדים מהמונית, וודאו כי יש לכם את מספר המונית רשום או מצולם, ואפילו רכשו הרגל לצלם את הנהג בתחילת הנסיעה, וזאת עם חיוך גדול ותוך בקשת רישות, ל”מזכרת מהטיול”. לפי התגובה שלו תדעו כמה הוא חיובי,  וכדי להימנע מכל העניין מלכתחילה, או לפחות להוריד את הסיכוי שדבר מעין זה יתרחש, הזמינו תמיד מונית ממקום מסודר.

  1. מונית הכסף – לא מה שחשבתם!

https://www.youtube.com/watch?v=eccBS7mDd2o

עוד תופעה נפוצה בעולם כולו, וזאת מבלי להשמיץ נהגי מוניות, אבל מניסיון אישי ושל רבים מחברי המטיילים הוותיקים, נהגים רבים יסטו מהמסלול הקצר והמהיר ליעד אליו אתם מכוונים, וזאת בכדי להאריך את הנסיעה ולסחוט מכם עוד כמה דולרים, ולעיתים עוד הרבה דולרים, בעודם מכוונים ישירות לתוך פקק תנועה.

כשזה כבר קורה, אתם בבעיה, בייחוד במדינה זרה, בה אינכם יודעים כיצד לנהוג בצורה הנאותה. הדרך להימנע מכך היא לדעת את הדרך מראש, ולוודא שהנהג יודע שאתם יודעים את הדרך. היום, עם הסלולאריים החכמים, אתם יכולים לבדוק לפני שאתם עולים למונית, ולציין את היעד תוך שאתם זורקים את השמות של הרחובות העיקריים שצריך לעבור בהם. שניים שלושה רחובות ייתנו לנהג את התמונה שאתם יודעים מה העניינים, ורוב הסיכויים שלא ינסה לסבן אתכם.

אם אתם רוצים לקחת אמצעי זהירות נוסף, עלו למונית עם הסלולארי פתוח על מפה, ואמרו לנהג שהסלולארי שלכם אומר שבגלל שאין פקק בדרך שהוא מראה, הרי שנסיעה צריכה לקחת X זמן (או כל משפט אחר שיבהיר לנהג שאתם עם מפה פתוחה, יודעים את היעד והדרך, ולא תקבלו שום פנייה לא רלוונטית על חשבונכם).

https://www.youtube.com/watch?v=eccBS7mDd2o

  1. “נהג שודים” – אחד הדברים הקשים

יום אחד חבר טוב שגר איתי בבואנוס איירס מגיע הביתה חיוור כמו סיד, ושקט במיוחד. אחרי כוס קפה שעוררה אותו לחיים, הוא סיפר מה קרה לו. הוא עלה על מונית בדרכו הביתה, ונהג המונית פנה לעבר השכונה הסמוכה, שמומלץ לא להסתובב בה בשעות האלו.

החבר, שחי בשכונה כבר שלושה חודשים ויודע היטב את הדרכים, העיר לנהג, שבחר להתעלם. לאחר עוד פניה או שתיים וחוסר שיתוף פעולה של הנהג, החבר הבין שהוא מובל לתוך שוד, ולמזלו מצא בתוכו את האומץ להשבית את הנהג בדרכים שיפה להם השתיקה, ולהסתלק משם במהירות.

עוד סיבה למה כדאי לדעת מה העניינים בסביבת המלון או המקום אליו אתם נוסעים, להכיר את הרחובות, ולהכיר את ההזהרות – היכן להסתובב והיכן לא.

  1. שודדי הדרכים – כי לא כל הנוסעים לצידך

אז עליתי על אוטובוס בבוליביה, לקראת נסיעה של כמה שעות טובות, והתיק הקטן איתו טיילתי עלי. עייפות, אמון, וככל הנראה מקרה חמור של “טפשת-הטייל” תקפו אותי ביתר שאת, שכן באחת מתחנות הביניים ירדתי מהאוטובוס בכדי להתרענן ולנשנש משהו במסעדה של תחנת העצירה. את התיק, השארתי באוטובוס, מה שלא הייתי חושב עליו פעמיים בישראל (של אז).

כשהגעתי לסוקרה, בירת בוליביה, גיליתי שכל מה שנשאר לי זה הכסף והדרכון שבחגורת הבטן, והגיטרה, שבזמנו טיילה לצידי, ולא טרחה להזהיר אותי מהשודדים.

אף נוסע לא ידע על מה אני מדבר, ורק זו שישבה לידי נתנה לי מבט מבין כל, מבט של אינדיאנית מבוגרת, שכן זה המבט שהיה לה (היא הייתה, בסופו של דבר, אינדיאנית מבוגרת..).

הדרך שבה זה קורה לרוב, שכן אני לא לבד, היא ששניים מהנוסעים הגיעו למסע במיוחד בשביל זה, והם מסמנים את התייר עוד לפני שזה עלה על האוטובוס. אחד מהם יתיישב לידך או בקרבתך, לרוב זה שיודע אנגלית, וינסה להתיידד איתך. בתחנת העצירה הוא יזמין אותך להצטרף אליו, ואפילו יציע לך כוס קפה על חשבונו.

החבר שלו, שבכלל לא יושב לידו, לא יהיה קשור לעניין, וכשתחזור לאוטובוס התיק והחבר ייעלמו כלא היו, וקרוב לוודאי שאיש מהנוסעים לא ראה, לא שמע, ולא יודע במה מדובר.

אני מטייל עם ביטוח ציוד, וקיבלתי פיצוי על הכול, וזכיתי במלתחה חדשה ומקומית. ההמלצה היא לנסוע עם חברה יוקרתית, ולא עם המקומיים, או לחילופין, ובכל מקרה, להיות ערניים, ולזכור שבהרבה מדינות בעולם, כרטיס הטיסה שלך שווה ערך למשכורת השנתית הממוצעת, וכי כדאי לנהוג בצניעות, ולשמור את הציוד שלך איתך, וכמובן, שיהיה עליך כסף ודרכון בחגורת הבטן.

  1. אוטובוס במלכוד – כשהצוות נגדך

נפוץ במדינות שונות בעולם המתפתח, הנוסעים המפקידים את המזוודות והתיקים שלהם בחברת האוטובוסים המקומית והזולה (לעומת התיירותית, היקרה והמסודרת יותר), מגלים שהם הגיעו ליעד בזול, ואפילו קיבלו את התיקים שלהם מתא המטען, אך ההפתעה מגיעה מאוחר יותר, כאשר הם פותחים את התיק בחדר המלון, רק כדי לגלות שפריטים מסוימים, לרוב יקרים יותר, נעלמו.

השאלה של האם לנעול את התיק או לא היא שאלה גדולה, והתשובות לכאן ולכאן.

  • מצד אחד – מנעול מושך תשומת לב – “ממ.. מנעול! בטח יש בתיק הזה דברים בעלי ערך!!”
  • מצד שני – אין מנעול – “ממ… משיכה קלה ברוכסן וכל תכולת התיק נגלית לפני!”

מה עושים? נזהרים בבחירת חברת האוטובוסים, בודקים אזהרות, שמים את התיק בעומק התא, כדי שיהיה צריך לשלוף אותו בכדי להתעסק איתו, ובכלל, אם אתם מטיילים עם ציוד יקר – סלולאריים חכמים, אייפדים, מחשבים ניידים וכיו”ב, קחו אתכם בתיק שעולה אתכם לאוטובוס. מקסימום, תאלצו, כמוני, להחליף מלתחה.

  1. כייסי הרכבות והאוטובוסים – נפוץ, ידוע, אך כדאי לזכור.

המושג “כייס”, המדבר על “גנב כיס” נתבע בלשון העברית על ידי לא אחר מאיתמר, בנו של אליעזר בן יהודה, ולא לאחר שכויס. כייסות היא עבירה בה המכויס, לרוב אתם, לא תרגישו כי ארע משהו, ובעצם תתעוררו לעובדה כי כייסו אתכם רק זמן מה לאחר מכן, שלא תבינו לאן נעלם הארנק שלכם, מה שמשאיר תמיד מקום לשאלה “האם שכחתי אותו בחנות/במלון/בז’קט?”.

רכבות היא דרך הנסיעה המועדפת ברחבי אירופה, ובתוך הערים עצמן ה”טראמים” המקומיים והרכבות התחתיות יכולים להיות מלאים עד אפס מקום, מרחב אידיאלי לכייסות ענפה, והמקום בו אתם צריכים להיות דרוכים. כייס מקצועי לא מתרשם מארנק בכיס פנימי, שכן גם לשם אפשר להגיע, והדרך הטובה ביותר להתגונן היא לשמור את היד בכיס, על הארנק, בכל עת.

אני מכיר אישית לא מעט אנשים שכויסו, ולמרות שמדובר במשהו שלא מורגש כלל בזמן אמת, הרי שהתחושה לאחר מעשה לא נעימה בכלל, מעבר, כמובן, לנזק הכספי המובן מאליו.

  1. מגיע לך עודף – אבל מי סופר..?

מנהג נפוץ יחסית באסיה, ולא רק בתחום הנסיעות, הוא הפלת העודף שלך. כשתשומת הלב שלך מתערערת מכך שאתה רואה איך הכסף שלך נופל על הארץ מידיו של נהג המונית, המלצר, ואפילו המוכר בחנות, ובעצם לא ברור מי אחראי מעכשיו על הכסף הזה שעל הארץ, והאם נותן השירות צריך לאסוף את הכסף, לוודא כי הכול שם ולהשיב לך את העודף, או שמא אתה צריך לאסוף אותו, ולקוות שהכול שם, ובקיצור, חגיגה גדולה, על חשבונך.

הרבה מהפעמים מדובר בעודף חלקי, ובזמן שאתה אוסף אותו, נותן השירות, שבמקרה דאג לעדכן אותך שהוא “ממש ממש ממהר”, פשוט מסתלק לדרכו. פעמים אחרות הוא יעזור לך לאסוף את הכסף ואז יסתלק, אך הסכום שנאסף הוא ערימה לא ספורה, ואחרי שהוא נסע תגלה שמדובר בפחות מהסכום המקורי.

הדרך הטובה ביותר להימנע מכך היא כמובן לשלם במדויק, ולעבוד עם חברות רשומות ומסודרות, כאשר האופציה השנייה לא תמיד זמינה, ודווקא במדינות בהן זה הכי הכרחי.

  1. “נחליף לך פנצ’ר, וגם, אה, ניקח לך את התיק…”

תיירים הם הזדמנות לעוקץ, ואחת הדרכים לזהות תייר היא הרכב השכור, שהופך למטרה לעבריינים מקומיים. מעבר לפריצה או גניבת הרכב עצמו, יש עוד טריק קטן, פחות נפוץ, אבל ממש מרגיז.

תשוב אל הרכב שלך ותגלה שיש לך תקר באחד הצמיגים, ומיד יופיע מלאך מקומי להציע לך עזרה בהחלפת הגלגל, כאות לידידות בין-לאומית ואחוות אדם חסרת לאום. לעיתים יגיעו כמה חברה, כי להחליף גלגל זו הרי עבודת צוות, ובזמן שאתה ואחד מאותם נציגי או”ם עסוקים בפתיחת האומים של הגלגל, השותף שלו עסוק בציוד שלך, במיומנות גבוהה של איתור, סילוק והסלקה.

איך נמנעים? ערנות, נעילת הציוד כולו בתא המטען הסגור, ואסרטיביות, שלעיתים נעלמת כשאנחנו בצרה, לבד, במקום זר, מול מקומי, שניים או יותר שמדברים מתוקות אך מתנהלים בתקיפות.

  1. ברוכים הבאים למלון “הלא-נכון” – זה בסדר “זה מלון מצוין!”

לא הייתי בטוח האם לשים את העוקץ הזה בחלק הבא של המאמר, על עוקצי מלונות, אך העובדה שמי שמבצע בפועל את העוקץ הוא נהג המונית, הרי שבחרתי לייחס לו את הכבוד הראוי לו לשמור על העוקץ כאן, ברשימת העוקצים בהקשר של תחבורה.

בהודו, במזרח אירופה, במזרח בכלל, ואפילו בתל-אביב, נהג המונית שלכם ייקח אתכם בשמחה למלון, פשוט לא לזה שהזמנתם, כי זה שהזמנתם בו חדר “נשרף”, “נסגר”, “הבעלים רמאים”, “יש שם עכברים”, “יש שם חוצנים”, ובעצם יש שם הכול חוץ מאשר אתכם.

במקום למלון שלכם, הוא ייקח אתכם, ובדרך הכי ארוכה שאפשר, למלון שהוא עובד איתו, כדי לאסוף את העמלה שלו, ואתם לרוב תשלמו יותר, גם על המונית, וגם על החדר (לרוב הרבה יותר!).

איך נמנעים? דעו לאן אתם מגיעים, קחו מונית מחברה מוסמכת ורשמית, תוך שאתם מראים לנהג במפה המודפסת בדיוק לאן לנסוע, דרך איפה, וכמה זה עומד לעלות, בלי להסס, ובלי וויכוחים. זה ככה, או שאתם אצל נהג אחר. אסרטיביות, לדעת לאן וכמה, ולא לוותר.

  1. “המונה שבור – נעשה לכם הנחה, טוב?!”

אז זהו, שזה לא טוב, ואם המונה שבור, במקום להסיע אתכם הנהג צריך לנסוע לתחנה ולהחליף מונה, רק שיותר משתלם לו לקחת מכם סכום עתק על כל נסיעה, לפי גחמתו ולפי היכולת שלו לערבב את הנוסע התמים, או חסר האונים.

המידע ברשת מקיף, ותוכלו לפני הנסיעה לברר מחירי מוניות ולשער כמה צריכה לעלות נסיעה. דעו את המחירים, ודעו לבדוק האם המונה עובד לפני שהנהג מתחיל לנסוע, כי לעיתים הם מתחילים לנסוע, ואף מהר, ורק בסוף הנסיעה זורקים לאוויר איזה מספר רנדומאלי שחורג בהרבה מהסכום האמיתי שהנסיעה צריכה לעלות.

  1. “אצלי במונית, נוסעים רק עם מונה!” – נהג הגון, לא?!

המונית היא אחד המקומות בהם אתם הכי פגיעים, כפי שאתם שמים לב, ואחד הטריקים הוא המונה המהיר, טריק מלוכלך, ולא פשוט לפתרון.

הנהג נחמד, הדרך לא ארוכה במיוחד, והכול בסדר, רק מה, המונה פועם כמו דופק של אצן אחרי ספרינט של 100 מ’ באולימפיאדה, ומישהו יצטרך לשלם על זה.

מה עושים. מיד שולפים מצלמה, מצלמים לכמה שניות את המונה האולימפי, ועוצרים את הנסיעה באסרטיביות שאין שנייה לה, תוך שאתם מצלמים ומוודאים שהנהג כבר מודע לצילום, ושאין סיכוי שאתם משלמים על הנסיעה הזו מעבר למחיר הסביר והידוע מראש. אה, כן, וודאו עם המלון ועם האינטרנט מה המחירים הנכונים לפני שאתם עולים על מונית.

  1. לא רק בתאילנד – מסיבת ירח מלא על חשבונך

הרבה תיירים בוחרים לעשות דברים לא חוקיים בחו”ל, ובמדינות כמו תאילנד שוק הסמים פורח ומשגשג על-חשבון תיירים שנוסעים לאיי המסיבות.

לא מעט מהם משלמים מחיר כבד עוד הרבה לפני המחיר הבריאותי, במזומן, ועם חשש כבד ולעיתים מוצדק. אם נהג המונית או הטוק-טוק שלכם מנסה למכור לכם סמים במחיר טוב, בייחוד שאתם בדרככם למסיבה, ובעיקר, אך לא רק, אם הסכמתם לעסקה, כמה רגעים אחרי שהכסף החליף ידיים והסמים הגיעו אליכם תגלו ששוטר מאותת לנהג לעצור בצד, בתזמון מושלם.

השוחד שתאלצו לשלם כדי לא להיגרר לתחנת המשטרה ולכלא המקומי יהיה גבוה במיוחד, לרוב כל מה שיש עליכם, ולעיתים אף יותר. פשוט אמרו לא לסמים, ואם הנהג מציע, דרשו שיעצור מיד כי אתם רוצים לרדת מהמונית או מהטוק-טוק.

פשוט – אך הכרחי – אפליקציית מפה – שתכירו את הדרך

כדי שתכירו את הדרך לפני שאתם עולים למונית, כדי שלא ינסו לעבוד עליכם עם הארכת הדרך, אפליקציית מפה פשוטה ויעילה של גוגל תעשה את העבודה. האפליקציה עובדת על מכשירי אנדרואיד.

לחצו כאן להורדת אפליקציית מפה של גוגל

קישורים מומלצים לטיול בטוח

חלק א’ – ראו הוזהרתם: 20 מבצעי עוקץ שעושים לתיירים בעולם במלון וברחובות העיר

כללים לזהירות וביטחון אישי בטיול במדינות מסוימות

כדי להימנע או להפחית סיכויים לעוקץ עם חברת השכרת הרכב,  מוטב שתכירו את כללי הברזל להשכרת רכב נכונה בחו”ל.

כל נסיעה לחו”ל – כדאי לעשות ביטוח. הנה כמה פרטים חשובים על ביטוח נסיעות לחו”ל

כשאתם מזמינים חדר במלון, עשו זאת דרך אתר מסודר ומאובטח – אתר הזמנת חדרים במלון

ובלי קשר לרמאות, לנסיעה בטוחה יש הרבה אספקטים, לכן לפניכם:

  1. קישור לאתר משרד ראש הממשלה – עמוד על אזהרות מסע – היכן מסוכן.
  2. קישור לאתר משרד הבריאות – עמוד על החיסונים הנדרשים ומידע בריאותי לנוסע לחו”ל

יש לך מידע נוסף ולא ידוע?

אם כן, אשמח לקבל את העצה שלך ואם יש גם סרטון. נפלא

קרדיט לכל שולח


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם