• תַפרִיט
  • תַפרִיט

רומא בזיל הזול. מדריך לתייר החסכן שרוצה לראות מקומות שווים, אבל רוצה לראות אותם בזול

דף הבית » רומא בזיל הזול. מדריך לתייר החסכן שרוצה לראות מקומות שווים, אבל רוצה לראות אותם בזול

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות


מעוניינים לטייל ברומא בזול? כמובן שאתם תמיד יכולים לשוטט ברחובות העיר ללא כל מטרה מסוימת. שוטטות חסרת פואנטה היא מהנה יותר ברומא מאשר בכל מקום אחר בעולם, אך הנה עשרת האטרקציות השוות ביותר ברומא, שלא יעלו לכם יותר מיורו.

 

רומא בחינם – עשר אטרקציות מובילות ברומא שלא תצטרכו לשלם הרבה, אם בכלל, כדי לראות

 

1. עשו גיחה לפורום הרומאי, כיכר מלבנית גדולה המוקפת בשרידיהם של מבנים ממשלתיים עתיקים וחשובים. במשך מאות שנים היווה הפורום מקום מפגש עבור הרומאים וכמו כן, שימש כשוק וכמרכז עסקים חשוב בימי איטליה הקדומה. בפורום עסקו בבנקאות, במסחר ובקניות. מאז 2008, הכניסה לפורום הרומאי היא בתשלום. הכרטיס המשולב לקולוסאום ולגבעת הפלטין כולל גם דמי כניסה לפורום הרומאי ותקף ליומיים.

 

2. בקרו בפנתיאון – הפנתיאון היה במקור מקדש פגאני, שהומר לכנסייה בשנת 608, דבר שהציל את המבנה מהריסה. תמצאו את המבנה בפיאצה דלה רוטונדה, מקום מפגש אהוב בקרב צעירים שרוצים לצאת לבלות בערב. זהו המונומנט שהשתמר בצורה הטובה ביותר מתקופת הקיסרות הרומאית,אשר נבנה מחדש מאפס על ידי הקיסר אדריאן בסביבות שנת 120 על שרידיו של פנתיאון קודם שהוקם ב-27 לפני הספירה על ידי הגנרל של אוגוסטוס, אגריפה. פתוח בימי שני-שבת מ-9:00 עד 18:30; בימי ראשון מ-9:00 עד 13:00.

 

3. עלו על האפיה אנטיקה – אם אתם שוהים ברומא ביום ראשון, צעדו בדרך העתיקה שמובילה אל מחוץ לרומא, בזמן שמכוניות אינן מורשות לנסוע דרכה. זוהי הדרך הרומאית הראשונה שנסללה מהעיר ולכן ניתן לראות עתיקות רבות לאורך מסלול ההליכה השלו. הדרך עוברת בתוך פארק שמציע מסלולים מפורטים ומפות של מסלולי ההליכה והרכיבה הטובים ביותר.

 

4. קחו הפסקה מכל ההליכות – השליכו שלושה מטבעות לתוך מזרקת טרווי – התבוננו ביצירות המים הברוקיות המאוחרות של ניקולא סלבי, שקיבל את השראתו מניסיונו המוקדם יותר של ברניני, ולאחר מכן פעלו על פי המסורת הרומית והשליכו מטבע לתוך המזרקה על מנת להבטיח את החזרה לעיר הנצחית. והנה לכם סיפור מעניין, לכל מי שאי פעם תהה מה קורה עם כל המטבעות שמושלכות אל תוך מי המזרקה: בתי משפט איטלקיים קבעו לאחרונה כי רוברטו סרקלטה, ש-“דג” כבר קרוב ל-20 שנה מטבעות שהושלכו אל תוך מזרקת טרווי, אינו גונב כסף ציבורי. הוא הרוויח כ-180,000 דולרים בשנה מאיסוף המטבעות. ארגון הצדקה קריטס, שאוסף את הכסף בימי ראשון בזמן שסרקלטה נמצא ביום חופש, ניסה לגרום לבית משפט לעצור אותו, ללא הצלחה.

 

5. נכון ששקרנים פשוט עולים לכם על העצבים? לה בוקה דלה וריטה (La Bocca della Verità), או בתרגום לעברית – “פה האמת”, הוא למעשה מכסה ביוב עתיק, אך אל תתנו לעובדה זו לעצור בעדכם. הניחו את ידכם על הפה המפוסל. האגדה מספרת שידיכם יינשכו אם אי פעם שיקרתם. אז אם אתם חושבים שיש לכם סיבה לחשוש – תיזהרו. פה האמת ממוקם בפיאצה דלה בוקה דלה וריטה.

 

6. טפסו את המדרגות הספרדיות (Scalinata di Spagna באיטלקית) – אלו הן מדרגות המשתרעות מפיאצה די ספניה ועד טריניטה דאי מונטי, שנקראו במקור על שם השגרירות הספרדית הסמוכה. התקדמו אל מעבר לראש המדרגות על מנת לראות נופים יפים של רומא. המדרגות עברו שיפוץ רציני בין השנים 1995 ל-1996, ואכילת ארוחת צהריים על המדרגות, מעשה שהיה פופולארי בזמנו, אינו מקובל עוד ועלול לחייב את הסועדים בקנס. הבית של שלי וקיטס, מוזיאון להנצחתם של שני המשוררים הרומנטיים האנגליים, ממוקם למרגלות המדרגות (פתוח מ-9:00 עד 13:00 ומ-14:30 עד 17:30, ימי שני עד שישי, בתשלום). האזור שמסביב למדרגות מציע מגוון של חנויות מעצבים, מסעדות וברים.

 

7. בקרו בוותיקן בזמן החופשה – בעוד שמוזיאוני הוותיקן בדרך כלל דורשים סכומים גדולים של כסף תמורת ביקורים חטופים, אתם יכולים לבקר בוותיקן בחינם ביום ראשון האחרון של  כל חודש. דברים נוספים שאפשר לעשות בחינם: לבקר מתחת לוותיקן, שם תוכלו לראות את החפירות, או לקחת חלק בימי רביעי עם האפיפיור, שפתוחים לקהל הרחב. ראו את מדריך הוותיקן שלנו להוראות להשגת המקומות הנדרשים.

 

8. הסתובבו בין הכיכרות – פיאצה נאבונה ופיאצה קמפו די פיורי הן שתי הכיכרות המפורסמות ביותר ברומא. פיאצה נאבונה, שתוכננה על פי מבנהו של קרקס עתיק וכוללת שתי מזרקות מפורסמות שעוצבו על ידי ברניני, מתעוררת לחיים בערבים, בעוד שאת פיאצה קמפו די פיורי (שדה הפרחים) כדאי לבקר בשעות שבהן השוק פתוח. סביב הקמפו די פיורי תוכלו למצוא שפע של דוכני טייק-אווי ומעדניות, כך שתוכלו למצוא שם משהו לאכול בזול.

 

9. התהלכו בשכונות: טרסטברה – תאמינו או לא, זהו ‘הרובע האיטלקי’ של רומא. הרחובות צרים ולעיתים מפותלים, אף על פי שבדרך כלל הם יובילו בסופו של דבר חזרה אל הפיאצה סנטה מריה, ביתה של אחת מהכנסיות העתיקות ביותר ברומא. הכיכר הזו היא הלב הבלתי מעורער של טרסטברה, מלא בכל סוגי האנשים שניתן להעלות על הדעת – אנשים אופנתיים וחסרי טעם כאחד. (“לא” תקיף ומבט קשוח ינער כל אדם בלתי רצוי מכם.) הכנסייה מפורסמת הודות לפסיפס מתקופת הקיסרות הרומית המזרחית שנמצא מאחורי המזבח, אז תשחילו כמה מטבעות לתוך קופסת האור (זה יאיר את הפסיפס למשך 60 שניות) ותסתובבו שם לכמה דקות. זה ללא ספק שווה את זמנכם. 

 

10. התהלכו בשכונת: טסטצ’יו – זוהי שכונה עתיקה שבנויה מסביב לגבעה של חתיכות כלי קיבול מחרס שהושלכו על ידי סוחרים מהתקופה הרומית לאחר שעגנו בנמל טיבר הסמוך. לאחרונה, חנויות לתיקון רכבים ומועדונים אופנתיים גולפו מתוך בסיס הגבעה. טסטצ’יו נהפכת לפופולארית יותר ויותר הודות לקהל הצעיר, שאוהב לבלות במועדונים שנמצאים שם. אתם יכולים לאכול כאן בשרים שונים, שבושלו בגרסה הרומית המקורית. בפינה הצפון-מזרחית של מחוז טסטצ’יו, שאותה הוא חולק עם גבעת אוונטיין, תוכלו לראות את בית השער פורטו סן פאולו ואת פירמידת קסטיוס.

עריכה לשונית: ליאור קן-לי


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם