מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 39 דקותקרדיט לתמונה ראשית RD Law Pixabay
אם אתם מחפשים אחר יעד מושלם לקיץ או לחורף, כדאי לכם להתעניין בנוגע לאזור פרובנס והריוויירה הצרפתית. האזור הזה, בדרומה של צרפת, הוא אזור חמים לאורך כל ימות השנה, מלא בעיירות ציוריות, שהיוו השראה לציירים רבים, ובחופי ים מרהיבים. במסלול הטיול הבא נציג לכם מסלול טיול אופציונלי לשבועיים באזור פרובנס והריוויירה הצרפתית, שיכלול מעבר בין נופים מרהיבים ותשעה יישובים מקסימים.
חשוב לזכור – המסלול המוצע הוא בגדר המלצה בלבד ואתם מוזמנים לשנות אותו כראות עיניכם, בהתאם להעדפותיכם וללוח הזמנים שלכם. יש גם מספר ערים שלא כללנו במסלול, כך שאתם מוזמנים לבדוק בעצמכם אם יש ערים נוספות שברצונכם לראות בדרום צרפת ולשלב אותם במסלול הטיול שלכם.
דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים:
העונה המומלצת לביקור? באופן עקרוני, העונה הטובה ביותר לביקור באזור פרובנס והריוויירה הצרפתית היא העונה שבין ספטמבר לאוקטובר או מאמצע מרץ לאפריל. בזמנים הללו אתם יכולים ליהנות ממחירים נמוכים יותר במלונות, כיוון שמדובר בעונות השפל של התיירות באזורים אלה. אך, אל דאגה. מזג האוויר הוא טוב לאורך כל השנה. הטמפרטורות הממוצעות נעות סביב 13 מעלות בחורף ל-26 מעלות בקיץ, כך שלעולם לא קר מדי. בכל זאת, כדאי להצטייד בלבוש חם שתוכלו לשים על עצמכם במקרה שהרוחות של הים התיכון ינשבו באזור.
מה מספר הימים המינימאלי שמומלץ לטיול הזה? אם אין לכם שבועיים לטייל, אתם יכולים להסתפק בכשמונה ימי טיול. תוכלו לבחור באילו יישובים לא לבקר.
השפה: צרפתית.
המטבע: אירו.
ניתן לשלב מסלול זה עם מסלול של שמונה ימים מדהימים בריוויירה האיטלקית
בריוויירה הצרפתית נעזרתי בסיורים, מסעדות וכניסות לאתרים. חברה מובילה בעולם באיכות ובשירות.
בהמשך יופיעו המלצות על מלונות בריווירה הצרפתית, לכן שווה גם להיכנס למאמר שנכתב> איך להזמין מלון בזול בריווירה הצרפתית? הטריק הסודי של אתר טיולים.נט דרך אתר יעודי
קבלו עזרה מקצועית בתכנון הטיול
צריכים עזרה מקצועית בתכנון הטיול שלכם לפרובנס? לא בטוחים כיצד לתכנן את הימים? רוצים להתאים את המסלול לאופי של הקבוצה שלכם? בשביל זה כדאי ליצור קשר עם יועצי טיולים מקצועיים, שמכירים היטב את פרובנס. למזלכם, אנחנו מכירים כמה יועצים מקצועיים במיוחד! כל שאתם צריכים לעשות זה למלא את הפרטים שלכם בטופס ואנחנו נקשר אתכם לאנשים המתאימים:
מסלול הטיול:
היום הראשון – נוחתים בניס
את מסלול הטיול שלכם תתחילו בניס (Nice), עיר חוף בדרום צרפת, שמהווה את אחד ממקומות הנופש המובילים בריביירה הצרפתית. תוכלו להגיע אל ניס באמצעות טיסה ישירה מישראל. משם תוכלו לעלות על אחד מהאוטובוסים המקומיים, שייקחו אתכם אל מרכז העיר, או לחילופין להשתמש ב-Uber, שירות מוניות פופולארי בצרפת ובמקומות רבים באירופה ובעולם. במסלול הטיול הזה אנו מניחים שהגעתם בטיסה, שנוחתת בערב, לכן היום הראשון של המסלול מתחיל מהבוקר, לאחר שהתמקמתם במלון ונחתם.
סקירה היסטורית קצרה: תחילתה של ניס ב-350 לפנה”ס, כשיוונים הקימו יישוב קטן על חופי הים התיכון וקראו לו ניקאיה על שם ניקה, אלת הניצחון היוונית. אם נדלג הלאה לימי הביניים המוקדמים, נראה שניס הייתה עיר-מדינה עצמאית, אשר השתלבה במערכת הבריתות והיריבויות של ערי איטליה. היא הייתה בעלת ברית של גנואה ושל פיזה, ומלכי צרפת שניסו לכבוש אותה לא צלחו במשימה. בהמשך, היו כאלה שדווקא כן הצליחה לכובשה והיא עברה תחת מספר ידיים עד שלבסוף נותרה תחת כיבוש נפוליאון. בסוף המאה ה-18 ניס החלה למשוך אליה אנשים רבים מבריטניה, שהיו בעלי מעמד גבוה וחיפשו להעביר את חודשי החורף שלהם במקום חמים ונעים כמו ניס. העיר משכה אליה גם ציירים רבים החל מסוף המאה ה-19, ביניהם מארק שאגאל ואנרי מאטיס. מאז, היא רק הלכה והתפתחה.
אירועים ייחודיים בניס לאורך השנה:
- בפברואר –העיר מקיימת את פסטיבל ניס, אחד מהקרנבלים הגדולים ביותר בעולם. הפסטיבל הזה מושך אליו קהלים גדולים מרחבי צרפת והעולם ונחשב לאחד מהאירועים הבולטים ביותר בעיר, שמלא בצבעוניות ובקסם. תהלוכות מתקיימות בכל יום וערב של הפסטיבל, כך שאם אתם כבר נמצאים בניס בזמן הזה, מומלץ לצפות לפחות באחת מהתהלוכות האלה. הקרנבל מתחיל בתחילת הלנט ונמשך 15 ימים.
- במאי – פסטיבל האביב מתקיים בכל יום ראשון של מאי כדי לחגוג את בוא האביב. הפסטיבל מתקיים בגני Jardins de Cimiez של העיר וכולל ריקודים ומוזיקה חיה. פסטיבל קרוסאובר הוא פסטיבל נוסף המתקיים בחודש מאי, הכולל מוזיקה חיה והופעות חיות של גדולי הלהקות והדי ג’ייז בניס. הקונצרטים השונים נערכים בנקודות ציבוריות שונות ברחבי ניס, כך שאם הגעתם בזמן של הפסטיבל, סביר להניח שלא תפספסו אותו.
- ביוני – בעיר נערכים מספר פסטיבלים, ביניהם פסטיבל המוזיקה בטירה של ניס, שפתוח לקהל הרחב בחינם, וכן פסטיבל פטר הקדוש והים, שבמהלכו הדייגים של ניס יוצאים ב-29 ביוני מהכנסייה הישועית בעיר אל הים ושורפים בנמל ספינה לזכרו של פטר הקדוש, הפטרון של הדייגים.
מסעדות מומלצות בניס:
- Chez Palmyre – מסעדת ביסטרו קטנה וטעימה במיוחד, המגישה אוכל צרפתי משובח יחד עם יין. המחירים סבירים. נמצאת בכתובת 5 Rue Droite, לא הרחק מגבעת הטירה בניס. פתוחה בימי שני ושלישי בין השעות 12:00-13:00, 19:30-21:00, ובימי חמישי ושישי בין השעות 12:00-13:30, 19:30-21:00.
- La Route Du Miam – מסעדה קטנה, אך מדהימה בניס, המגישה מאכלים משובחים מהמטבח הצרפתי. מומלץ לנסות להזמין מקום מראש דרך אתר tripadvisor. המסעדה נמצאת בכתובת 2 Rue Molière, קצת רחוקה מהמרכז של ניס. פתוחה בימי רביעי עד שבת בין השעות 20:00-22:00.
- Les Amoureux – אם אתם בעניין של פיצות, זוהי אחת מהפיצריות הכי טובות באזור, שמגישה פיצות מושקעות וטעימות במיוחד. המסעדה נמצאת בכתובת 46 boulevard Stalingrad, לא הרחק מגבעת הטירה של ניס. פתוחה בימי שלישי עד שבת בין השעות 7:00-22:00.
תתחילו את הבוקר בביקור במוזיאון האמנות של ניס (Nice Fine Arts Museum) – ניס היפה, כאמור, משכה אליה אמנים רבים לאורך ההיסטוריה, לכן אין ספק שאחד מהמקומות הטובים ביותר להתחיל בו סיור בניס הוא במוזיאון האמנות של העיר. המוזיאון ממוקם בתוך אחוזה מלכותית מ-1878 בעלת עיצוב רנסנסי., כך שהמבנה הוא בפני עצמו מרשים. כשתיכנסו פנימה, שימו לב לתקרות הגבוהות ולמדרגות השיש של המוזיאון. התערוכה הקבועה של המוזיאון כוללת עבודות אירופאיות מהמאות ה-16-20 ומדגימה לנו את ההתפתחות של האמנות האירופאית לאורך אותה תקופה. בין היתר, תוכלו לראות במוזיאון יצירות מרהיבות של מונה, של פיקאסו, של ואן לו ושל סיסלי.
דמי הכניסה סבירים. כניסה בחינם לבני 18 ומטה.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
הכתובת: 33 Avenue des Baumettes.
תמשיכו לשיטוט לאורך טיילת האנגלים (Promenade des Anglais) – טיילת האנגלים של ניס משתרעת לאורך קו החוף של מפרץ המלאכים (Bay of Angels) והינה אחד מהסמלים הידועים ביותר של העיר. הטיילת החלה להיווצר בתחילת המאה ה-19, כשהאנגלים הגיעו לניס כדי לבלות בה את ימי החורף. באותו זמן, ניס עוד לא הייתה לגמרי מפותחת ונותרו בה שטחים נרחבים של חופים חוליים. בשנת 1820 החלו לצוץ בניס יותר ויותר קבצנים, והאנגלים החליטו להעסיק אותם בבניית טיילת יפה לאורך קו החוף.
לאורכה של הטיילת תוכלו למצוא מספר נקודות עניין, שנזכיר בהמשך המסלול. היא גם עמוסה בבתי קפה ובמסעדות, כך שאם עוד לא אכלתם ארוחת בוקר או שהתחלתם את היום שלכם מאוחר ומתחשק לכם כבר לשבת לאכול ארוחת צהריים, זה המקום המושלם לעשות זאת. רוב החופים שנמצאים בצמוד לטיילת הם פרטיים, כך שאם תרצו לשבת וליהנות מהים, תצטרכו לשכור כיסא או מטריית חוף.
אם יש לכם זמן, אתם יכולים לצאת לסיור סגווי מהנה לאורך טיילת האנגלים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון האמנות של ניס לטיילת האנגלים הוא כ-700 מטרים. כדי להגיע, צאו מהמוזיאון אל Avenue des Baumettes והמשיכו בו מזרחה. הוא יהיה קצת עקלקל עד שייצא אל Rue de France. תחצו את הכביש לצד השני והתקדמו מזרחה עד שתראו את הפנייה ימינה לרחוב Rue Honore Sauvan, שיוביל אתכם היישר אל טיילת האנגלים. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
תמשיכו לאורך הטיילת ותחקרו את העיר העתיקה של ניס (Nice Old Town) – העיר העתיקה של ניס היא מהאזורים הפופולאריים ביותר בעיר. יש באזור הזה אווירה תוססת גם ביום וגם בלילה וממש לא חסר מה לראות כאן. אתם יכולים לבחור לשוטט באזור העיר העתיקה בלי איזו שהיא תכנית מסודרת, ליהנות ממראה הבניינים הישנים ולעצור בכמה מהחנויות שבדרך, או שאתם יכולים ללכת לפי מסלול מתוכנן מראש כדי לראות את כמה מאתריה הבולטים של העיר העתיקה של ניס. אם אתם מעוניינים, אתם יכולים גם להצטרף לסיור מודרך באזור של העיר העתיקה של ניס וגבעת הטירה.
בעבר, העיר העתיקה של ניס עמדה מנותקת מהעיר החדשה, כיוון שנהר ה-Paillon חצה בין שני החלקים. ב-2013 חיברו את שני חלקי העיר יחדיו באמצעות טיילת Promenade du Paillon, טיילת מקסימה מעוטרת בעצים, בצמחים, בבריכות ובמזרקות יפות. זוהי נקודת הכניסה שלכם לעיר העתיקה של ניס. משם, התקדמו אל רחוב rue St François de Paule, אשר עמוס בחנויות מיוחדות. לאחר זמן קצר תראו מצד ימין שלכם את בית האופרה של ניס. זהו מבנה מרשים, בנוי בסגנון איטלקי, אשר נבנה בשנת 1881. תמשיכו ישר עד שתגיעו לרחוב שנקרא Cours Saleya. זהו הרחוב הסוער ביותר בניס העתיקה. בשעות הבוקר, הרחוב מתמלא בדוכנים והופך לשוק פרחים פתוח, שגם מציע כמה פירות וירקות. כשתגיעו אל סופו של הרחוב, אנו ממליצים לכם לפנות ימינה, לחזור אל קו החוף ולהמשיך לאורכו מזרחה עד שתגיעו לפנייה שמאלה אל 300 המדרגות המובילות אל מעלה גבעת הטירה (Castle Hill). יש גם אפשרות לעלות במעלית אם אתם מעדיפים. הגבעה מתנשאת לגובה של 92 מטרים מעל פני הים, מה שהפך אותה בשנים עברו לנקודה צבאית אסטרטגית במיוחד, המשקיפה על מפרץ ניס. הטירה שעל ראש הגבעה הייתה בשימוש בין המאות ה-11 וה-18, אך נהרסה בשנת 1706. היום, כל מה שנותר על ראש הגבעה הם השרידים של הטירה ההרוסה, וכמובן, נופים מרהיבים של הסביבה.
המרחק מהנקודה הקודמת: כדי להגיע לכניסה אל העיר העתיקה של ניס תצטרכו ללכת כקילומטר אחד לאורך טיילת האנגלים לכיוון מזרח. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
לאחר ההליכה הממושכת של היום הראשון, הגיע הזמן לנוח קצת. אתם יכולים להתיישב על אחד מהספסלים שבטיילת, ללכת לנוח על חוף הים או לחזור אל המלון שלכם ולהתרענן לקראת הערב.
אפשרות בילוי בערב – תחזרו אל האופרה של ניס וצפו באופרה או בקונצרט. תוכלו לבדוק מראש האם יש הופעה שתרצו לראות בזמן שתהיו בניס על ידי לחיצה כאן.
היום השני – ממשיכים לחקור את ניס ובעיקר את המוזיאונים שבה
ביום השני שלכם בניס תבקרו בכמה מהמוזיאונים הגדולים של העיר ניס, אבל גם בכמה דברים אחרים.
תתחילו את הבוקר שלכם במנזר סימג’ה (Cimiez Monastery) – לאחר שאכלתם ארוחת בוקר, צאו אל עבר המנזר היפה הזה, שנמצא ליד בית הקברות של שכונת Cimiez. נזירים פרנציסקנים חיו במנזר הזה מאז המאה ה-16 וישנם כאלו שחיים בו גם היום. מומלץ מאד להסתכל אל תוך הכנסייה היפה, שמעוטרת ביצירות אמנות מהמאה ה-15. מומלץ גם לבקר במוזיאון הפרנציסקנים שבמנזר, שמספר אודות תולדותיהם של הפרנציסקנים בניס מאז המאה ה-13. במוזיאון תראו ציורי קיר מהמאה ה-17, יצירות אמנות מהמאות ה-15-18, מעל ל-300 מסמכים המספרים אודות אורח חייהם של הפרנציסקנים ואפילו תא משוחזר, שמדגים כיצד חיו הנזירים. בבית הקברות שעל יד המנזר נמצאים בין היתר קבריהם של הצייר אנרי מאטיס וזוכה פרס נובל לספרות, רוז’ה מרטן די גאר.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 10:00-12:00 ובין השעות 15:00-18:00. הכנסייה פתוחה מדי יום בין השעות 9:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
הכתובת: Place du Monastere de Crimiez.
תמשיכו לביקור במוזיאון מאטיס (Matisse Museum) – במרחק קצר מהמנזר תמצאו את המוזיאון המרשים הזה, המספר אודות חייו ופועלו של הצייר אנרי מאטיס, אשר חי בניס בין השנים 1918 ל-1954. הבניין שבו מיקמו את המוזיאון נקרא וילה דה ארנה (Villa des Arenes) והוא בניין גנואזי מהמאה ה-17. האוסף שתראו בפנים הוא אחד מהאוספים הגדולים ביותר בעולם של יצירותיו של מאטיס, כך שאתם יכולים ממש לראות את ההתפתחות של האמנות שלו לאורך זמן. במוזיאון נמצאים כ-70 ציורים של מאטיס וכן רישומים, ספרים מצוירים, פסלים וחפצים אישיים, שהיו שייכים לצייר ונתרמו למוזיאון.
אם אתם מתעניינים באמנות, אולי שווה לכם לבדוק אפשרות להצטרף לסיור אמנות בניס, שכולל בביקור במספר מוזיאוני אמנות, ביניהם גם המוזיאון של מאטיס.
דמי הכניסה סבירים. הכניסה בחינם לבני 18 ומטה.
שעות הפתיחה: מנובמבר עד סוף אפריל בין השעות 10:00-17:00, ממאי עד סוף אוקטובר בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מהמנזר למוזיאון מאטיס הוא כ-350 מטרים. כל שעליכם לעשות הוא לחצות את הפארק לכיוון דרום-מערב ותגיעו אל המוזיאון תוך כ-5 דקות הליכה.
אתר האינטרנט הרשמי: מוזיאון מאטיס.
תעצרו לביקור גם במוזיאון מארק שאגאל (Musée Marc Chagall) – אם כבר ביקרתם אצל אנרי מאטיס, למה שלא תעצרו לביקור גם אצל מארק שאגאל? מוזיאון מארק שאגאל מציג בתוכו את יצירותיו של הצייר הנודע, שאגאל. המוזיאון נוצר עוד בחייו של שאגאל, שאף תרם לאופן העיצוב של המוזיאון. שאגאל הוא זה שבחר כיצד כל אחת מיצירותיו תוצג במוזיאון. תוכלו לראות במוזיאון את אחד מהאוספים הגדולים ביותר בעולם של יצירות שאגאל, כ-400 יצירות אמנות מסוגים שונים.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ממאי עד אוקטובר ימי רביעי עד שני בין השעות 10:00-18:00 ובשאר השנה בין השעות 10:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון מאטיס למוזיאון מארק שאגאל הוא כ-1.5 קילומטרים. הדרך הקלה ביותר להגיע היא באמצעות נסיעה באוטובוס מספר 15, שיוצא מתחנת Arenes/ Musee Matisse ועוצר בתחנת Musee Chagall. משך הנסיעה הוא כ-10 דקות.
תמשיכו למוזיאון האחרון של היום – מוזיאון לאמנות מודרנית ועכשווית (Musée d’art Moderne et d’art Contemporain) – את היום שלכם תקנחו במוזיאון לאמנות מודרנית ועכשווית, שאף נמצא במבנה מודרני, המורכב ממגדלים ללא חלונות, המחוברים אלה לאלה באמצעות גשרי זכוכית. התצוגות מוצגות על פני שלוש קומות, והתצוגה הקבועה כוללת יצירות אמנות מודרניות ועכשוויות משנות ה-50 של המאה ה-20 ועד ימינו.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון מארק שאגאל למוזיאון לאמנות מודרנית ועכשווית הוא כ-1.5 קילומטרים. אתם יכולים להשתמש באותו אוטובוס מספר 15 על מנת להגיע לתחנה Hôpital Saint-Roch ומשם להמשיך ברגל לאורך רחוב Rue Delfy דרום-מזרחה עד שתגיעו למוזיאון. משך ההגעה הכולל הוא כ-15 דקות.
בערב, עלו על הרכב השכור ועשו את דרככם ליעד הבא במסלול – אנטיב (Antibes). צאו מהעיר דרום-מערבה והמשיכו לאורך קו החוף עד שתגיעו אל העיירה הקטנה אנטיב. משך הנסיעה הוא כ-30 דקות.
אין לכם זמן לבלות יומיים בניס? אם אתם קצובים בזמן ואין לכם הרבה זמן לראות את ניס, אתם יכולים להתמקד באטרקציות המובילות בעיר – לטייל לאורך טיילת האנגלים, לעשות סיבוב בעיר העתיקה של ניס ולעלות לתצפית מהממת מגבעת הטירה.
היום השלישי – מבלים באנטיב
ביום הטיול השלישי שלכם תפקחו את עיניכם ותראו לפניכם את העיירה המקסימה, אנטיב. אין זה פלא שלאורך ההיסטוריה העיירה משכה אליה ציירים וכותבים רבים, שמצאו בה השראה ליצירותיהם. את היום תתחילו בפארק שמתאים דווקא למשפחות שביניכם, שבו בעלי חיים ימיים ומגלשות מים, ומשם תמשיכו אל אתר היסטורי חשוב, מצודת קארה. לאחר מכן תעברו בין שני המוזיאונים המעניינים שבעיר ולבסוף תקנחו בהליכה נעימה בגן הבוטני של אנטיב.
סקירה היסטורית קצרה: אנטיב, שנוסדה על ידי היוונים במאה ה-5 לספירה, הייתה מאז ומתמיד נקודת מסחר חשובה. בתחילה, העיירה נקראה אנטיפוליס. בעקבות הצטרפותה לאימפריה הרומית במאה ה-2 לספירה, שופרו שבה תשתיות רבות. אך, לאחר נפילתה של האימפריה הרומית, העיירה סבלה משנים רבות של תהפוכות והשתלטויות חוזרות ונשנות של עמים ברבריים כאלה ואחרים. רק במאה ה-15, כשהעיירה הפכה להיות תחת שליטתה של צרפת, היא חזרה והתייצבה. סביב אמצע המאה ה-19, החלו להגיע אל אנטיב אנשים אמידים, שנמשכו אל יופיו של הסביבה והקימו ווילות ובתי נופש רבים. אחד מהאישים המפורסמים ביותר שהגיעו אל העיירה היה פבלו פיקאסו, שהגיעה לבקר כאן את חברו ב-1946.
אירועים ייחודיים באנטיב במהלך השנה:
באפריל – העיר מקיימת את יריד האמנות והעתיקות של אנטיב, שהינו יריד העתיקות הגדול ביותר בצרפת. אוהבי עתיקות מכל רחבי אירופה מגיעים לאירוע הגדול הזה.
מסעדות מומלצות באנטיב:
- Romagna Mia – מסעדה איטלקית מעולה בעיר אנטיב, שמציעה מגוון פסטות וסלטים מלווים בשירות אדיב. המסעדה נמצאת בכתובת 12 Boulevard Dugommier, במרחק כמה דקות הליכה מהנמל של אנטיב. פתוחה בימי ראשון בין השעות 12:00-14:00, 19:00-23:00 ובימי שני עד רביעי בין השעות 19:00-23:00.
- La Taille de Guêpe – מסעדה מקסימה, המציעה מנות עסיסיות וטעימות, שרובן מקושטות על ידי פרחים אכילים. המסעדה נמצאת בכתובת 25 Rue de Fersen, לא הרחק מהנמל של אנטיב. פתוחה בימי שלישי עד שבת בין השעות 12:00-14:00, 19:00-22:00.
תתחילו את הבוקר שלכם בפארק מרינלנד (Marineland) – לאחר שהעברתם לילה שליו במלון שלכם ואכלתם ארוחת בוקר, צאו אל האתר הראשון שלכם באנטיב – פארק מרינלנד. האתר הזה מומלץ ביותר לאלה מכם שמתכוונים לטייל עם הילדים. זהו אתר רחב ידיים, הכולל בתוכו מספר מתחמים, ביניהם המתחם המרכזי, שבו תצוגות של בעלי חיים ימיים, ואתר פארק המים Aquasplash. אם אתם מגיעים בעונת הקיץ, אולי שווה לכם לרכוש כרטיסים לפארק המים, שכולל מגוון מגלשות מים ובריכות. במתחם המרכזי של מרינלנד תוכלו לפגוש דולפינים, אריות ים, כרישים, לווייתני קטלן ואפילו פינגווינים.
דמי הכניסה יחסית יקרים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-19:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שעתיים.
האתר הרשמי: פארק מרינלנד.
תיסעו אל מצודת קארה (Fort Carré) – זוהי מצודה מהמאה ה-16, הבנויה בצורת כוכב, שיושבת בפרברים של אנטיב. הרומאים היו הראשונים לבנות ביצורים באנטיב. הם בנו מגדל ראשון ב-1553, ולאחר מכן, ב-1565, הנרי השלישי הרחיב את הביצור והפך אותו למצודה שאנו מכירים היום בתור מצודת קארה. היו עוד כמה שינויים לאורך ההיסטוריה. אם במקרה ראיתם את הסרט של ג’יימס בונד, “לעולם אל תאמר לעולם לא”, אז אולי תזהו את המצודה בתור מצודת המנוול מהסרט.
שעות הפתיחה: שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-12:00, 13:30-16:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המצודה נמצאת בכתובת Avenue du 11 Novembre. מצודת קארה נמצאת במרחק של כ-3 קילומטרים מפארק מרינלנד. כדי להגיע, מומלץ לקחת מונית או להשתמש ברכב השכור שלכם. הנסיעה היא פשוטה, לאורך קו החוף. משך הנסיעה הוא כ-5 דקות.
תמשיכו לביקור במוזיאון פיקאסו (Musee Picasso) – המוזיאון ממוקם בתוך אחוזה עתיקה, שהייתה שייכת למשפחת גרימלדי בתחילת המאה ה-17. בתחילת המאה ה-18 המבנה הפך לבית העירייה של אנטיב. מאז 1925, המקום היה מוכר בתור מוזיאון גרימלדי וב-1946 הגיע אל המקום פבלו פיקאסו ולן בו במשך שישה חודשים. בשל כך, המוזיאון נקרא היום מוזיאון פיקאסו. היה זה המוזיאון הראשון בעולם שהוקדש לאמן הנודע. פיקאסו בעצמו תרם כמה מעבודותיו למוזיאון. היום תוכלו למצוא במוזיאון כ-250 יצירות אמנות של פבלו פיקאסו.
דמי כניסה זולים.
שעות הפתיחה: שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-12:00, 14:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממצודת קארה למוזיאון פיקאסו הוא כ-1.5 קילומטרים. הדרך הפשוטה ביותר להגיע היא באמצעות מונית, שתיקח אתכם אל הנקודה תוך כ-5 דקות נסיעה. אפשרות נוספת היא ללכת ברגל כ-15 דקות דרך Avenue de Verdun.
תמשיכו לביקור במוזיאון הארכיאולוגיה של אנטיב (Musée d’Archéologie) – במוזיאון הארכיאולוגיה הקטן הזה תמצאו מספר רב של ממצאים ארכיאולוגיים מקומיים מאנטיב ומסביבותיה. המוזיאון ממוקם באזור הדרומי ביותר של הביצורים של אנטיב מסוף המאה ה-17, וללא ספק שווה ביקור קצר.
דמי כניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-12:00, 14:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון פיקאסו למוזיאון הארכיאולוגיה הוא כ-450 מטרים. לכו לאורך קו החוף דרומה עד שתראו את המוזיאון מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
תסיימו את היום בביקור בגן הבוטני (Jardin botanique de la Villa Thuret) – הגן הבוטני היפה הזה ממוקם בשטחים של ווילה ת’ורט ונוצר בשנת 1857 על ידי גוסטב ת’ורט, שהיה בוטנאי נודע בתחום האצות. היום תוכלו למצוא בגן הבוטני קרוב ל-2,500 עצים ושיחים, ביניהם 1,600 מינים אקזוטיים מאזור הים התיכון ומדינות בעלות מזג אוויר חם כמו דרום אפריקה, קליפורניה, מקסיקו, אוסטרליה וניו זילנד. תוכלו לסיים כאן את יום הטיול השלישי שלכם בהליכה נעימה לאורך שבילי הגן.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 8:30-17:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון הארכיאולוגיה של אנטיב לגן הבוטני הוא כ-2 קילומטרים. כדי להגיע, אתם יכולים ללכת ברגל כ-25 דקות דרומה לאורך Boulevard du Cap או לחילופין, להתנייד באמצעות מונית או הרכב השכור שלכם, שייקח אתכם תוך כ-5 דקות נסיעה אל הנקודה.
חזרו אל המלון שלכם למנוחה או המשיכו להסתובב ברחובות אנטיב בשעות הערב.
אם אתם מחפשים אחר ארוחת ערב ייחודית – כדאי לכם לבדוק אפשרות להצטרף לארוחת ערב בניחוח סיליציאני.
היום הרביעי – עושים גיחה קצרה לקאן
ביום הרביעי של הטיול שלכם אנו ממליצים לכם לעשות גיחה קצרה לקאן (Cannes), שנמצאת במרחק כחצי שעה נסיעה בלבד מאנטיב, מה שאומר שאתם יכולים בקלות להגיע לשם על הבוקר. קומו בבוקר באנטיב, עלו על הרכב וצאו מהעיר מערבה על כביש D6107. בכיכר פנו שמאלה אל כביש D6007 והמשיכו לאורכו כל הדרך עד לקאן. קאן היא עיר מקסימה גם כן, אבל הרבה יותר סוערת מאנטיב, ומציעה למבקרים בה מקומות שופינג יוקרתיים, חופי ים מרהיבים וחיי לילה נהדרים.
סקירה היסטורית קצרה: במאה ה-2 לפנה”ס הוקם במקום הזה כפר דייגים קטן על גדות הים התיכון ולאט-לאט התפתח לעיר קאן של היום. במאות ה-19-20 היא החלה למשוך אליה תיירים רבים, שנהנו ממנה בעיקר בימי החורף. אך, העיר ידועה בזכות בהיותה המקום שבו מתקיים הפסטיבל הבינלאומי המפורסם לסרטי קולנוע, פסטיבל קאן. הפסטיבל הראשון נערך בעיר בשנת 1946.
אירועים ייחודים בקאן לאורך השנה:
- במאי – כמובן שהאירוע הנוצץ של השנה בקאן הוא פסטיבל הקולנוע של קאן, שמושך אליהם יוצרי קולנוע ואוהבי קולנוע מרחב העולם.
- בנובמבר – בעשרה הימים האחרונים של נובמבר מתקיים בעיר קאן פסטיבל הריקודים הבינלאומי.
מסעדות מומלצות בקאן:
- La brouette de Grand-Mere – מסעדה משפחתית מקסימה, המגישה אוכל צרפתי מעולה. המסעדה נמצאת בכתובת 9 Rue d’Oran. פתוחה מדי יום בין השעות 19:00-22:30.
- Le Troquet à Soupes – מסעדה מומלצת במיוחד, המגישה מנות טריות, טעימות ובריאות, הכוללות בין היתר מרקים משביעים במיוחד. המחירים אומנם לא זולים, אך שווה לבוא ולנסות. המסעדה נמצאת בכתובת 64 Rue Meynadier, לא הרחק מהיכל הפסטיבלים והכנסים של קאן. פתוחה בימי שלישי עד שבת בין השעות 11:00-20:30.
תתחילו את הביקור שלכם בווילה רוטשילד (Villa Rothschild) – לאחר שתגיעו אל קאן, תעשו את דרככם אל האתר הראשון שבו תבקרו בעיר, הלאו הוא ווילה רוטשילד. המקום הזה קשור קצת להיסטוריה שלנו. הברונית בתי דה רוטשילד, שהייתה אמו של הברון רוטשילד, “הנדיב הידוע”, התאלמנה מבעלה. היה לה חלום לבנות ווילה בקאן בשנת 1881. כדי לעשות זאת, היא רכשה אדמה, שהשתרעה על פני יותר מ-30 אלף מטרים מרובעים, וכללה עליה כבר חמש ווילות. היא שכרה שתיים מהן כדי לאכלס בהן את המשרתים שלה והרסה את האחרות. לאחר מכן, היא ביקשה מהארכיטקט צ’רלס ברון לבנות עבורה ווילה, שבה היא תוכל לארח את האורחים שהגיעו לאירועים השונים שהיא ארגנה דרך קבע. בהמשך, הווילה הזאת עברה מספר ידיים. בין היתר, במלחמת העולם השנייה, הווילה הופקעה על ידי הכוחות הנאצים, שהושיבו בה את המטה שלהם. ב-1947 הווילה נרכשה על ידי עיריית קאן והפכה לספרייה העירונית.
מסביב לווילה המרשימה עומד גן מרשים לא פחות, הכולל מספר עצים גבוהים וצמחייה אקזוטית.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שבת בין השעות 9:30-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
הכתובת: 1 Avenue Jean de Noailles.
תמשיכו לביקור במוזיאון קסטרה (Castre Museum) – המוזיאון נמצא על ראש הגבעה שבמרכזה של קאן, בתוך מבנה של טירה עתיקה, ששימשה את הנזירים של איי לרינס (Lerins), אשר שהו כאן תקופה בימי הביניים. במוזיאון תוכלו למצוא מגוון פריטים, הכוללים בין היתר יצירות אמנות, כלי נגינה ומגוון עתיקות, השייכות לעמים ולתרבויות שונות. מומלץ גם לעלות לראש המגדל של המוזיאון וליהנות מתצפית מרהיבה של 360 מעלות על הסביבה.
דמי כניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-13:00, 14:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המוזיאון נמצא בכתובת 6 Rue de la Castre. המרחק מווילה רוטשילד המוזיאון קסטרה הוא כ-850 מטרים. כדי להגיע, אתם יכולים ללכת ברגל כ-10 דקות לכיוון מזרח לאורך רחובות Avenue du Dr Raymond Picaud, Rue Saint Dizier ו-Rue de la Castre. לחילופין, אתם יכולים לנהוג למקום ברכב השכור שלכם או לקחת מונית.
תציצו בהיכל הפסטיבלים והכנסים של קאן (Palais des Festivals et des Congres) – כמובן שאי אפשר לעזוב את קאן מבלי לראות את המקום שבו נערך מדי שנה פסטיבל הקולנוע של קאן. היכל הכנסים המקורי נבנה בשנת 1949 במיקום אחר. היכל הכנסים ההוא גם אירח את תחרות האירוויזיון הרביעי והשישי בשנים 1959 ו-1961. אבל, עקב ההצלחה המסחררת של פסטיבל קאן לקולנוע, עיריית קאן החליטה להשקיע בבניית היכל חדש לפסטיבל, שהחל להיבנות בשנת 1979. המבנה החדש, בן שש קומות, נבנה על השטח של הקזינו העירוני. הוא נפתח באופן רשמי בשנת 1982. תוכלו להעיף בו מבט ואולי גם להציץ מעט פנימה לפני שתמשיכו אל היעד הבא שלכם.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מהמוזיאון להיכל הפסטיבלים והכנסים הוא כ-850 מטרים. כדי להגיע, אתם יכולים לרדת מהגבעה מזרחה לכיוון Promenade de la Pantiero ולהמשיך לאורכה עד שתראו את ההיכל. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
אתר האינטרנט הרשמי: היכל הפסטיבלים והכנסים של קאן.
לאחר שתתעייפו מהבילוי על חוף הים ולאחר שתסעדו באחת מהמסעדות את ארוחת הערב שלכם, אתם מוזמנים לשוב אל הרכב השכור שלכם ולעשות את דרככם אל היעד הבא במסלול הטיול שלכם – העיירה הקטנה, קסטלן (Castellane). כדי להגיע, צאו צפונה על כביש D6285 והמשיכו צפון-מערבה על כביש D6185. חלפו על פני העיירה גראס ומשם המשיכו בכביש D6085 צפון-מערבה עד קסטלן. משך הנסיעה הוא כשעה -45 דקות, כך שמומלץ לצאת מקאן יחסית מוקדם.
היום החמישי – חקרו את סביבותיה של קסטלן
קומו מוקדם בבוקר, אכלו ארוחת בוקר ועלו על הרכב שלכם כדי לעשות את דרככם אל אחד מהאתרים התיירותיים המובילים באזור – קניון ורדון (Les Gorges du Verdon). הקניון נמצא כ-45 קילומטרים מקסטלן, כך שיש לכם נסיעה של כשעה. אנו ממליצים להביא איתכם את המזוודות, כדי שלא תצטרכו לחזור אחורה לקסטלן אלא תוכלו להמשיך מקניון ורדון היישר אל היעד הבא במסלול.
קניון ורדון, שדרכו עובר נהר ורדון, נמשך על פני כ-25 קילומטרים ומגיע לעומקים של כ-700 מטרים. יש שקוראים לו הקניון היפה ביותר באירופה. בצרפתית, פירוש המילה “ורד” הוא “ירוק”, ולכן קניון ורדון נקרא ורדון, על שם המים הירוקים-כחולים שזורמים דרכו. המקום הפך לאתר תיירות פופולארי החל מאמצע המאה ה-19. היום מגיעים אליו מכל רחבי העולם כדי ליהנות ממסלולי טיול מאתגרים ומשייט בסירות פדלים בנהר.
כדי להגיע לקצה של הנהר, לנקודה שבה תוכלו ל
שכור סירות לשייט, תכניסו לתוך תוכנת הניווט שלכם את השם של הגשר: Pont du Galetas. שייט באמצעות סירות פדלים או קיאקים הוא הדרך הפשוטה ביותר לבקר בקניון ורדון. כדי ליהנות מהקניון בצורה המרבית, מומלץ לשכור את סירות הפדלים או הקיאקים למשך זמן ממושך יותר משעה, כיוון שאם תשכרו רק לשעה אחת, קשה לנו להאמין שתספיקו להתרשם כראוי מהקניון.
לאחר הביקור שלכם בקניון ורדון, המשיכו אל היעד הבא במסלול הטיול שלכם – אוויניון (Avignon), אשר נמצאת במרחק של כ-170 קילומטרים מקניון ורדון. כדי להגיע, המשיכו לנסוע מערבה על כביש D952 עד לכיכר שתוביל אתכם ימינה אל כביש A51 גם כן לכיוון מערב. תמשיכו בכביש הזה עד ליציאה ימינה אל עבר כביש D556. זמן קצר לאחר שעליתם על כביש D556, צאו ביציאה הראשונה ימינה לכביש D15. בהמשך, פנו ימינה אל כביש D561 והמשיכו בו צפון-מערבה עד שתגיעו ליציאה ימינה אל כביש D7N. המשיכו בו עד היציאה ימינה לכיוון A7, שיוביל אתכם בסופו של דבר אל הכניסה לאוויניון. משך הנסיעה הוא כשעתיים וחצי.
לאחר הנסיעה, מומלץ להתמקם במלון שלכם ואולי לצאת לסיבוב קצר של היכרות עם העיר לפני שחוזרים לישון ולהתרענן לקראת היום הבא במסלול.
השוואת מלונות מומלצים באוויניון:
היום השישי – יוצאים לחקור את אוויניון
אוויניון ידועה בעיקר בזכות היותה העיר, שאליה האפיפיורים ברחו כדי להימלט מהשחיתות של רומא במאה ה-14. המבנה שבנו האפיפיורים באותה תקופה, שזכה לשם “ארמון האפיפיורים”, הוא המבנה הגותי הגדול ביותר בעולם. מלבד הסיפור הזה של האפיפיורים, לא קרה באוויניון שום דבר מיוחד, ובכל זאת, שווה לטייל ברחובותיה היפים של העיר, להתרשם מהארכיטקטורה הגותית שבה וגם לעלות על חומותיה העתיקות, שהשתמרו עד עצם היום הזה על אף שמעולם לא היו מערכת ביצורים חזקה במיוחד.
אירועים ייחודיים באוויניון לאורך השנה:
ביולי – פסטיבל אוויניון הוא האירוע הגדול של העיירה, שבמהלכו האתרים השונים בעיר הופכים למרחבי הופעות חיות. אם אתם אוהבים תיאטרון, מוזיקה וריקודים, אתם וודאי תאהבו את הפסטיבל של אוויניון.
מסעדות מומלצות באוויניון:
- Le Gout du Jour – מסעדה נהדרת, המגישה מנות ברמה של מסעדת שף ובמחירים סבירים. המסעדה נמצאת במרכז העיר בכתובת 19 Rue Saint-Etienne. פתוחה בימי חמישי עד שני בין השעות 12:00-14:00, 19:00-21:30.
- Fou de Fafa – מסעדה מעולה, המגישה מגוון בשרים משובחים. המסעדה נמצאת בכתובת 17 Rue Des Trois Faucons. פתוחה בימי שלישי עד שבת בין השעות 18:30-23:00.
- O’Petit A Petit – בית קפה קטן ונעים, המגיש מנות טעימות במחירים זולים במיוחד. נמצא בכתובת 25 Rue du Vieux Sextier, לא הרחק מארמון האפיפיורים. פתוח בימי שלישי בין השעות 12:00-14:00 ובימי שלישי עד שבת בין השעות 9:00-21:00.
תתחילו את הטיול שלכם באוויניון מגשר סן בנזה (Pont St-Bénezet) – אולי אתם מכירים את שיר העם “על גשר אוויניון”. הגשר שעליו מדובר הוא גשר סן בנזה, גשר ידוע מאד באוויניון, שנבנה בימי הביניים בין השנים 1177 ו-1185 על פני נהר הרון. במקור, הגשר היה מורכב מ-22 קשתות, אולם עקב הצפות חוזרות ונשנות של הרון, הקשתות קרסו שוב ושוב עד שלבסוף נותרו היום רק ארבע. היום הגשר הינו אתר מורשת עולמית של אונסק”ו. אתם יכולים להתחיל את הבוקר שלכם בהליכה על הגשר המפורסם. קיימות גם שתי קפלות, שבהן אתם יכולים לבקר.
דמי כניסה סבירים. הכניסה לבני 8 ומטה בחינם. שימו לב שיש כרטיס משולב לגשר סן בנזה ולארמון האפיפיורים, שכדאי להשתמש בו.
שעות הפתיחה: נובמבר עד מרץ בין השעות 9:30-17:45, אפריל עד יוני ואוקטובר בין השעות 9:00-18:00, אוגוסט בין השעות 9:00-21:00, יולי וספטמבר בין השעות 9:00-20:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
תמשיכו לביקור במוזיאון הארמון הקטן (Musée du Petit-Palais) – זהו מוזיאון נהדר, שממוקם לצדו של ארמון האפיפיורים. המוזיאון ממוקם בתוך נבנה מהמאה ה-14 וכולל בתוכו אוסף מרשים של למעלה מ-325 ציורים ופסלים מתקופת הרנסנס באוויניון וכן מאיטליה.
דמי הכניסה סבירים. הכניסה לבני 11 ומטה בחינם.
שעות הפתיחה: ימי רביעי עד שני בין השעות 10:00-13:00, 14:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מהגשר למוזיאון הוא כ-400 מטרים. כדי להגיע, אתם יכולים להמשיך ברגל דרומה עד למוזיאון. משך ההליכה הוא כחמש דקות.
אתר האינטרנט הרשמי: מוזיאון הארמון הקטן (בצרפתית).
תעשו סיבוב קצר בגן Jardin du Rocher des Doms – ממש מאחורי המוזיאון נמצא גן יפהפה בסגנון אנגלי, בנקודה גבוהה מעל לנהר הרון. אם אתם מגיעים לאזור במזג אוויר סוער, תהיו מודעים שהרוחות נושבות שם בעוצמה. עוד לפני שהגן הוקם במאה ה-19, האזור הזה היה פופולארי במיוחד בקרב המקומיים כמקום להליכות. לפני שאתם ממשיכים אל האתר הבא במסלול הסיור שלכם, קחו כמה דקות כדי לשוטט לאורך שביליו היפים של הגן, לראות את האגם המקסים, שבו שוחים ברווזים וברבורים, ולבקר בכרם קוט דו רון (Cotes du Rhone), שהינו הכרם היחידי בצרפת כולה, שנמצא בתוך תחומיה של עיר.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: ינואר-פברואר בין השעות 7:30-17:30, פברואר ונובמבר בין השעות 7:30-18:00, אפריל, מאי וספטמבר בין השעות 7:00-20:00 ויוני-אוגוסט בין השעות 7:30-21:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
תעברו ליד קתדראלת אוויניון (Notre-Dame des Doms Cathedral) – מהגן תתחילו להתקדם דרומה לכיוון ארמון האפיפיורים, אבל רגע לפני שתגיעו אליו, תגיעו אל מבנה חשוב גם הוא – קתדראלת אוויניון, שהינה מקום מושבו של הארכיבישוף. הקתדראלה, שנבנתה במאה ה-12, מוקדשת למרים, ונרשמה כמונומנט היסטורי בשנת 1840. אם אתם מתעניינים בארכיטקטורה, תוכלו לראות שהקתדראלה בנויה בסגנון רומנסקי מובהק עם כמה השפעות יווניות ורומיות. על ראש מגדל הפעמונים של הקתדראלה תוכלו לראות את פסלה של מרים הבתולה, שנוצר בשנת 1859. אם תרצו, תוכלו גם להיכנס פנימה ולהתרשם משלל יצירות האמנות המרהיבות שבתוך הקתדראלה, כולל שלושה פסלים של מרים הבתולה. קיימים גם כמה נקודות ציון מעניינות בתוך הקתדראלה, כולל המאוזוליאום של האפיפיור יוחנן העשרים ושניים וכס השיש, שבו השתמשו האפיפיורים במאה ה-12.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-21:00. השעות עשויות להשתנות בהתאם לטקסים הדתיים.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: קתדראלת אוויניון ממוקמת בקצהו הדרומי של הגן, כך שכל עליכם לעשות הוא לצאת מהגן בקצהו הדרומי ותגיעו אל הקתדראלה.
תבקרו בארמון האפיפיורים (Palais des Papes) – לאחר שעברתם בכמה מאתריה האחרים של אוויניון, הגעתם סוף-סוף אל גולת הכותרת – ארמון האפיפיורים. הארמון, שנבנה בין השנים 1335 ו-1352, הוא הארמון הגותי הגדול ביותר בעולם. הארמון הזה שימש כמקום מגוריהם של האפיפיורים במאה ה-14 והיה גם המקום שבו נערכו שש ישיבות סגורות, שבמסגרתן נבחרו שישה אפיפיורים. האתר החשוב הזה נכנס לרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק”ו בשנת 1995.
במסגרת הביקור שלכם בארמון האפיפיורים, תוכלו לסייר בין למעלה מ-25 חדרים הפתוחים לקהל הרחב. אחת מגולות הכותרת של הביקור היא האפשרות לראות את חדרי המגורים של האפיפיור מהזמן שבו היה חי כאן. כמו כן, מומלץ להתרשם מציורי הפרסקו המרהיבים, שמעטרים חלק גדול מהאולמות והקפלות. ניתן לשכור מדריך אודיו בכניסה.
אם תרצו, אתם יכולים לבחור לבקר בארמון האפיפיור במסגרת סיור הליכה מודרך באוויניון, הכולל כניסה ללא תור לארמון האפיפיורים.
דמי הכניסה סבירים. ילדים בני 8 ומטה נכנסים בחינם. ניתן להשתמש בכרטיס המשולב עם גשר סן בנזה.
שעות הפתיחה: מאפריל עד סוף יוני ומספטמבר עד תחילת נובמבר בין השעות 9:00-19:00, מנובמבר עד סוף פברואר בין השעות 9:30-17:45, במרץ בין השעות 9:00-18:30, ביולי בין השעות 9:00-20:00, באוגוסט בין השעות 9:00-20:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעתיים לשלוש שעות.
המרחק מהנקודה הקודמת: ארמון האפיפיורים נמצא בצמוד לקתדראלת אוויניון מדרום.
האתר הרשמי: ארמון האפיפיורים.
תסכמו את יום הטיול שלכם בכיכר מגדל השעון (Place de l’Horloge) – הכיכר הזו, שנחשבת בעיני רבים לאחת מהכיכרות היפות באירופה, היא הכיכר הראשית של אוויניון ופופולארית לא רק בקרב התיירים אלא גם בקרב המקומיים. מסביב לכיכר תוכלו למצוא שפע של מסעדות, חנויות ומונומנטים היסטוריים. אתם יכולים לשוטט לאורך הכיכר, ליהנות מהאווירה הנעימה בערב, לשבת על אחד מהספסלים שמקיפים את הכיכר ולסכם את יום הטיול שלכם, או לחילופין להתיישב באחת מהמסעדות ולאכול ארוחת ערב.
המרחק מהנקודה הקודמת: הכיכר נמצאת בצמוד לארמון האפיפיורים, מדרום לו.
בלילה, חזרו אל בית המלון שלכם כדי לצבור כוחות ליום הסיור השני בעיר אוויניון. אם אין לכם זמן להישאר כאן יום נוסף, אנו ממליצים לקיים את היום הראשון כפי שתיארנו ולדלג על היום השני באוויניון.
היום השביעי – ממשיכים לחקור את אוויניון היפה
ביום הטיול השביעי שלכם בפרובנס ובריבירייה הצרפתית תמשיכו לחקור את אוויניון היפה, והפעם – תתמקדו יותר במוזיאונים המרשימים שבעיר ובכנסיות שבה.
תתחילו את הבוקר שלכם בשוק לה אלה (Les Halles Market) – שוק הבוקר של אוויניון הוא המקום המושלם לפתוח בו את הבוקר השני שלכם באוויניון. זהו שוק מקורה, שנפתח לראשונה בשנת 1859, ומציע את מרכולתם של החקלאיים החיים בסביבת העיר. לפני שאתם יוצאים לדרך אל האתרים האחרים במסלול, אתם יכולים לרכוש איזה לחם טרי שזה עתה יצא מהתנור, כמה ירקות ופירות ולהרכיב לעצמכם ארוחת בוקר קלה וטעימה במיוחד. השוק הוא גם מקום מומלץ ביותר לאלה מכם שאוכלים פירות ים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 6:00-14:00, ימי שלישי עד שישי בין השעות 6:00-13:30.
המרחק מהנקודה הקודמת: השוק ממוקם בכתובת 8 Place Pie.
תמשיכו לביקור בכנסיית פטרוס הקדוש (Eglise Saint-Pierre) – אוויניון ידועה בזכות הכנסיות הרבות שקיימות בה. אחת מהכנסיות הקטנות, אך המקסימות ביותר באוויניון, היא כנסיית פטרוס הקדוש, שבנויה בסגנון גותי מהמם. הכנסייה הוקמה באמצע המאה ה-14 על שרידים של כנסייה קדומה יותר מהמאה ה-7. לפני שאתם נכנסים אל תוך הכנסייה, מומלץ להעיף מבט בגילופים היפהפיים של הדלתות. בפנים, תוכלו לראות מספר רב של יצירות אמנות מהז’אנר הדתי.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: מדי יום מ-10:00 בבוקר ועד חצות.
כמה זמן מומלץ לבקר? עד חצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מהשוק לכנסיית פטרוס הקדוש הוא כ-200 מטרים. כדי להגיע, התקדמו מהשוק מערבה עד שתגיעו אל רחוב Rue Corderie. פנו שמאלה אל הרחוב הזה ולאחר מכן ימינה אל עבר הכניסה לכנסייה. משך ההליכה הוא כשלוש דקות.
תמשיכו אל מוזיאון קאלבה (Musée Calvet) – מוזיאון קאלבה הוא מוזיאון מרשים, הממוקם בתוך אחוזה מהמאה ה-18. המוזיאון מציג אוסף מרשים, הכולל מגוון רחב של פריטים הקשורים לנושאים שונים, ביניהם ארכיאולוגיה, אמנות ואנתרופולוגיה. בתצוגת האמנות של המוזיאון תוכלו למצוא יצירות מסוגים שונים – פסלים, איורים, ציורים, אמנות אסלאמית, אמנות מצרית ואפילו אמנות פרהיסטורית. ניתן לשכור מדריכי אודיו בכניסה למוזיאון.
דמי הכניסה סבירים. ילדים בני 12 ומטה נכנסים בחינם.
שעות הפתיחה: רביעי עד שני בין השעות 10:00-13:00, 14:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מכנסיית פטרוס הקדוש למוזיאון קאלבה הוא כ-600 מטרים. כדי להגיע, צאו מהכנסייה אל Place Nicolas Saboly והתקדמו מערבה עד שתפגשו ברחוב rue Saint Agricol. המשיכו ברחוב זה עד לפנייה שמאלה אל רחוב rue Joseph Vernet. המשיכו ברחוב זה עד שתראו את המוזיאון מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
תמשיכו לביקור במוזיאון רקין (Musée Requien) – זהו מוזיאון טבע נהדר באוויניון, שמציג מגוון רחב של תצוגות הכוללות בין היתר שלדי בעלי חיים ומינרלים. המוזיאון מורכב משלושה אוספים מרכזיים: אוסף זואולוגי, אוסף בוטני ואוסף גיאולוגי. המוזיאון הזה מומלץ במיוחד לאלה מכם שמתעניינים בעולם הטבע או לאלה מכם שמגיעים בתור משפחה עם ילדים, שאוהבים לחקור את הסביבה שלהם.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: שלישי עד שבת בין השעות 10:00-13:00, 14:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: מוזיאון רקין נמצא במורד הרחוב, במרחק של כ-50 מטרים ממוזיאון קאלבה.
תעצרו לביקור גם באוסף למבר (Collection Lambert) – לא הרחק ממוזיאון רקין לטבע תמצאו את אוסף למבר, מוזיאון אמנות עכשווית, שכולל בתוכו למעלה מ-550 יצירות אמנות שנרכשו על ידי אספן האמנות הנודע, איבון למבר, ושנרתמו למוזיאון על ידיו. האוסף השלם שלו כולל למעלה מ-1200 יצירות אמנות, כך שהוא העביר למוזיאון כמחצית. היצירות המוצגות במוזיאון כוללות יצירות של למעלה מ-110 אמנים, ביניהם אליס אנדרסון, ג’ייסון דאדג’, ז’אן-מישל בסקיה ועוד.
לארוחת צהריים, אתם יכולים לשבת במסעדה של המוזיאון.
דמי הכניסה סבירים. ילדים בני 5 ומטה נכנסים בחינם.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 11:00-18:00, יולי-אוגוסט מדי יום בין השעות 11:00-19:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון רקין לאוסף למבר הוא כ-250 מטרים. כדי להגיע, צאו ממוזיאון רקין אל רחוב rue Joseph Vernet ופנו ימינה בפנייה השלישית אל רחוב Rue Saint Charles. המשיכו ברחוב הזה עד לפנייה השנייה שמאלה אל רחוב Rue Violette, שיוביל אתכם במהרה אל המוזיאון. משך ההליכה הוא כשלוש דקות.
תמשיכו לביקור קצרצר במוזיאון לארכיאולוגיה לפידרי (Musée Lapidaire) – לאחר הביקור באוסף למבר, המשיכו לביקור במוזיאון נוסף בקריית המוזיאונים של אוויניון, המוזיאון לארכיאולוגיה, הממוקם בתוך קפלת המכללה הישועית מאז שנת 1933. המבנה שבתוכו נמצא המוזיאון בנוי בסגנון ברוקי יפהפה. המוזיאון כולל מגוון רחב של תצוגות, המספרות על תקופות שונות בהיסטוריה האנושית, החל מהתקופה הפרהיסטורית, דרך התקופות המצרית, היוונית והרומית וכלה בתקופה הנוצרית. אחד מהתצוגות המרשימות במוזיאון היא תצוגת הקברים והסרקופגים המרשימה.
הפריטים המוצגים במוזיאון אומנם מרשימים במיוחד, אך יש לדעת שהשילוט במוזיאון הוא בצרפתית בלבד, מה שאומר שיהיה לכם קשה להבין במה בדיוק מדובר אם אינכם דוברי צרפתית. לכן, יש לקחת זאת בחשבון בעת תכנון הביקור במקום.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-13:00, 14:00-16:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מאוסף למבר למוזיאון לפידרי הוא כ-200 מטרים. כדי להגיע, צאו אל רחוב Rue Violette והמשיכו בו מזרחה עד שתגיעו לפנייה שמאלה, שתוביל אתכם בסופו של דבר אל רחוב Rue Joseph Vernet. המשיכו ברחוב זה ימינה ומיד לאחר מכן פנו שמאלה לרחוב Rue de la Republique. בהמשך הרחוב תראו את המוזיאון מצד ימין. משך ההליכה הוא כשלוש דקות.
תסיימו את הסיור שלכם בעיר בכנסיית סן דידייה (Eglise Saint-Didier) – זוהי כנסייה יפהפייה ומקסימה, שעומדת בלב לבה של אוויניון. הכנסייה שמרה על המבנה שלה, שבנוי בסגנון גותי, מאז אמצע המאה ה-12. בתוך הכנסייה עצמה תוכלו לראות מספר יצירות אמנות מעניינות וכן כמה פסלים קטנים. כמו כן, מומלץ להעיף מבט בפעמונים של הכנסייה, שאינם נמצאים בתוך הכנסייה עצמה, אלא בקיוסק קטן שנמצא ליד הכניסה לכנסייה.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? עד חצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון לפידרי לכנסיית סן דידייה הוא כ-200 מטרים. כדי להגיע, צאו אל רחוב Rue de la Republique והמשיכו בו צפונה עד לפנייה הראשונה ימינה לרחוב Rue Theofore Aubanel. מיד לאחר מכן פנו ימינה אל רחוב Rue Prevot ומשם המשיכו עד לפנייה הבאה ימינה, שתוביל אתכם אל הכנסייה. משך ההליכה הוא כשלוש דקות.
לאחר הביקור בכנסייה מומלץ לעלות על הרכב השכור שלכם ולהמשיך אל מחוץ לאוויניון ליעד הבא במסלול הטיול שלכם – לכפר לה בו דו פרובנס (Les Baux-de-Provence). כדי להגיע, צאו מהעיר וסעו דרומה על כביש D570N. המשיכו דרומה לאורך כביש זה עד שתגיעו ל-Saint Gabriel, שם פנו שמאלה בכיכר אל כביש D33. בהמשך, המשיכו ישר על כביש D33A ולאחר מכן פנו שמאלה אל כביש D17. מיד לאחר מכן, פנו שמאלה אל כביש D78F והמשיכו בו עד שתגיעו לכפר הקטן לה בו דה פרובנס.
השוואת מלונות מומלצים בלה בו דו פרובנס:
היום השמיני – עושים סיבוב קצר בלה בו דו פרובנס
הכפר הקטן והמקסים לה בו דו פרובנס, או בקיצור פרובנס, יושב על ראש גבעה המשקיפה על כל סביבותיה. בבוקר היום השמיני של הטיול שלכם בצרפת תקומו אל הקסם של פרובנס ותמשיכו לביקור בין אתריו השונים של הכפר, שאינם רבים.
תתחילו את הבוקר שלכם בכנסיית סנט וינסנט דה בו (Église Saint-Vincent des Baux) – הכנסייה הזו, שבנויה בסגנון רומנסקי, היא הכנסייה של הכפר לה בו דו פרובנס. הכנסייה נבנתה בין המאות ה-12 וה-16 ומוקדשת לווינסנט של סרגוסה, קדוש נוצרי שנולד בספרד וסבל מהרדיפות האנטי-נוצריות בתחילת המאה ה-4. אתם יכולים להציץ פנימה ולהתרשם מהחפצים השונים שבתוך הכנסייה לפני שתמשיכו אל האתר הבא במסלול.
תמשיכו לביקור במוזיאון איב ברייאר (Yves Brayer Museum) – כמו מקומות רבים באזור פרובנס, גם הכפר הזה משך אליו ציירים. מוזיאון איב ברייאר מציג בתוכו יצירות אמנות של איב ברייאר, צייר צרפתי שידועה בזכות ציוריו, המתארים את חיי היומיום. הוא נולד בוורסאי בראשית המאה ה-20 וטייל רבות בעולם, עד שלבסוף חזר לצרפת, לפריז, בשנת 1934. לאחר מלחמת העולם השנייה, הוא שב וטייל ברחבי העולם, ביקר במצרים, באיראן, ברוסיה, ביוון ובמקומות רבים אחרים, על מנת לנסות וללכוד את הצבעים השונים של המקומות הללו. במוזיאון תוכלו לראות כמאה מיצירותיו של האמן.
דמי כניסה סבירים. הכניסה לבני 18 ומטה היא בחינם. קיים כרטיס משולב למוזיאון, לטירה ולאתר נוסף בכפר, שכדאי לשקול לרכוש.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-12:30, 14:00-18:30, מנובמבר עד מרץ בין השעות 11:00-12:30, 14:00-17:30 וסגור בימי שלישי. המוזיאון נסגר בין ינואר לפברואר.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המוזיאון נמצא במרחק הליכה זעום מהכנסייה.
האתר הרשמי: מוזיאון איב ברייאר.
תעלו אל טירת דה בו (Château des Baux) – הכפר לה בו דה פרובנס החל להתפתח רק בימי הביניים. הטירה המרשימה הזאת נבנתה במאה ה-10 על ראש הגבעה של פרובנס. הטירה והכפר הקטן, שעליו היא הגנה, נשלטו על ידי האדונים של בו במשך כחמש מאות שנים. בשנים הללו, הטירה הייתה בעלת מעמד חשוב בפרובנס, אך בהמשך עברה מספר ידיים עד שלבסוף הטירה יצאה משימוש באמצע המאה ה-17. בעת הביקור שלכם בטירה תוכלו לראות את שרידי הביצורים המרשימים שלה מהמאה ה-10.
מומלץ להוריד מבעוד מועד את האפליקציה של הטירה, שקיימת באתר האינטרנט הרשמי של טירת דה בו, אשר מאפשרת לכם ליהנות מהסברים מפורטים על הדברים שתראו במהלך הביקור. אתם יכולים גם לקחת מדריך אודיו בחינם בכניסה לאתר.
דמי הכניסה סבירים. הכניסה לבני 7 ומטה היא בחינם. קיים כרטיס משולב למוזיאון, לטירה ולאתר נוסף בכפר, שכדאי לשקול לרכוש.
שעות הפתיחה: בינואר, פברואר, נובמבר ודצמבר בין השעות 10:00-17:00, במרץ ואוקטובר בין השעות 9:30-18:30, באפריל, מאי, יוני וספטמבר בין השעות 9:00-19:00, ביולי ואוגוסט בין השעות 9:00-20:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין המוזיאון לטירה הוא כ-600 מטרים. משך ההליכה אל הטירה הוא כ-15 דקות.
האתר הרשמי: טירת דה בו.
תמשיכו לאתר “קריירה של אורות” (Carrières de Lumières) – האתר האחרון שבו תבקרו בלה בו דו פרובנס הוא אתר “קריירה של אורות”, אתר המציג תצוגות אודיו-וויזואליות קבועות. התצוגות הן למעשה תמונות גדולות, המוקרנות על ידי פרוז’קטור על גבי סלעי הגיר הענקיים שבמקום. כל מה שאתם צריכים לעשות זה רק להסתובב בין הסלעים ולהתרשם מהכול.
דמי הכניסה יחסית יקרים. הכניסה לילדים בני 7 ומטה היא בחינם. קיים כרטיס משולב למוזיאון, לטירה ולאתר “קריירה של אורות” בכפר, שכדאי לשקול לרכוש. מומלץ גם לרכוש כרטיסים מבעוד מועד דרך אתר האינטרנט, על מנת להימנע מזמני המתנה ארוכים בכניסה.
שעות הפתיחה: בינואר, מרץ, נובמבר ודצמבר בין השעות 10:00-18:00, באפריל, מאי, יוני, ספטמבר ואוקטובר בין השעות 9:30-19:00, ביולי ואוגוסט בין השעות 9:30-19:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין הטירה לבין “קריירה של אורות” הוא כקילומטר, מצפון לטירה. משך ההליכה כ-15 דקות.
האתר הרשמי: קריירה של אורות.
לאחר שתסיימו להתרשם מהסלעים המוארים ב-“קריירה של אורות”, אתם יכולים לשוב ולהסתובב ברחובותיו המעטים של פרובנס ולחקור את הכפר בעצמכם. עצרו לאכול באחת מהמסעדות את ארוחת הערב שלכם ושובו אל המלון כדי לתדלק את עצמכם לקראת היום הבא במסלול.
היום התשיעי – מבקרים בעיר שהקסימה את ואן גוך
ביום הטיול התשיעי שלכם, קומו מוקדם ועלו על הרכב השכור שלכם אל היעד הבא במסלול הטיול – העיר ארל (Arles), שנמצאת במרחק של כ-20 קילומטרים מלה בו דה פרובנס.כדי להגיע, צאו מהכפר מערבה על כביש D17 והמשיכו לאורכו עד היציאה אל העיר ארל. משך הנסיעה הוא כחצי שעה.
מלבד המבנים הרומיים המרשימים שבה, העיר גם מפורסמת בזכות הצייר ווינסנט ואן גוך, שהגיע לארל בשנת 1888 וצייר בה ציורים מפורסמים רבים, ביניהם “ליל כוכבים”. למרבה הצער, רבים מהמקומות שצייר ואן גוך אינם קיימים עוד, כיוון שהופצצו על ידי הנאצים במלחמת העולם השנייה.
אם אתם מעדיפים, תוכלו להצטרף לסיור מודרך של חצי יום בעיר העתיקה של ארל, שייקח אתכם לכל האתרים החשובים בעיר.
סקירה היסטורית קצרה: הראשונים שהתיישבו בארל היו כנראה היוונים במאה ה-6 לפנה”ס ובהמשך, המחוז עבר להיות תחת שליטתה של האימפריה הרומית במאה ה-1 לפנה”ס. ב-102 לפנה”ס גאיוס מריוס החל בבניית תעלה, שעברה במקביל לנהר רון מארל הרומית אל הים. בתקופה זו, בעקבות הקמת התעלה, ארל הפכה לאחת מהערים המשגשגות ביותר בצרפת. במאה ה-1 לספירה יוליוס קיסר סיפח את ארל לאימפריה שלו והפך אותה לעיר הבירה של פרובנס הרומית. כך, במשך ארבעה עשורים, העיר שגשגה כמרכז מסחרי מרכזי. בזמן הזה נבנו כמה מהמבנים הרומיים המרשימים ביותר בעיר, ביניהם האמפיתיאטרון. אך, כשהאימפריה הרומית קרסה במאה ה-5, כך קרסה גם ארל. מאותו זמן ועד המאה ה-16, העיר עברה תחת מספר ידיים, עד שלבסוף הפכה לחלק מצרפת.
מסעדות מומלצות בארל:
- Le Criquet – מסעדה קטנה ואינטימית עם תפריט מגוון וטעים במיוחד, המציע אוכל צרפתי נהדר. המסעדה נמצאת בכתובת 21 Rue Porte de Laure, לא הרחק מהאמפיתיאטרון של ארל. פתוחה בימי רביעי עד ראשון בין השעות 12:00-13:15, 19:00-21:15.
- L’Apsara – אם אתם בעניין של אוכל אסיאתי, זוהי מסעדה מעולה בארל בכל הקשור למטבח הזה.המסעדה נמצאת בכתובת 5 Rue Portagnel, לא הרחק מהאמפיתיאטרון. פתוחה בימי שלישי עד שבת בין השעות 12:00-13:15, 19:00-21:15.
תתחילו את הבוקר בביקור באמפיתיאטרון של ארל (Arles Amphitheatre) – זהו האתר הפופולארי ביותר בארל, שזכה להיכנס לרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק”ו. יש אומרים שהאמפיתיאטרון של ארל, שנבנה בשנת 90 לספירה, הוא יפה יותר מהקולוסאום של רומא. בזמנו, יכלו לשבת בו כ-20 אלף צופים, שהיו נהנים מתחרויות כרכרות וממופעים אחרים. עד היום מתקיימים באמפיתיאטרון מופעים שונים, כולל פסטיבל קרבות השוורים באמצע ספטמבר ובאפריל. האמפיתיאטרון מופיע גם בציור של ואן גוך מ-1888, המתאר כיצד הקהל מריע לקרב שוורים המתקיים בארנה.
תמשיכו לביקור קצר בכנסיית סנט טרופים (Church of St. Trophime) – הכנסייה, שנבנתה במאות ה-11-12 על גבי אתר של כנסייה קדומה יותר, מהווה דוגמה נהדרת לאדריכלות רומנסקית. הכנסייה קרויה על שם אחד מהבישופים הראשונים של ארל. יחד עם מבנים רומיים נוספים בארל, הכנסייה נכנסה לרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק”ו. פנים הכנסייה הוא פחות מרשים מהחזית החיצונית, אבל אם אתם כבר נמצאים כאן, אתם יכולים להציץ רגע לתוך הכנסייה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין האמפיתיאטרון של ארל וכנסיית סנט טרפים הוא כ-450 מטרים. כדי להגיע, התקדמו מערבה על רחוב Rue Diderot ואז שמאלה אל רחוב Rue de la Bastille. לאחר מכן, פנו ימינה אל רחוב rue de la Calade והמשיכו בו עד שתראו את הכנסייה מצד שמאל. משך ההליכה הוא כחמש דקות.
תיהנו מיצירות האמנות המוצגות בקרן ווינסנט ואן גוך (Fondation Vincent Van Gogh Arles) – כבר אמרנו שווינסנט ואן גוך הגיע לארל, התאהב בה ובילה בה 15 חודשים, שבהם יצר קרוב ל-200 ציורים. הגלריה של קרן ווינסנט ואן גוך, שנמצאת בבניין של מלון משוחזר מהמאה ה-15, כוללת מאות יצירות של אמנים מהמאות ה-20 וה-21, שהושפעו מיצירותיו של ואן גוך. בקומת הקרקע של הגלריה המרכזית תוכלו לראות גם כמה מיצירותיו של האמן עצמו, שמושאלות לגלריה על ידי מוזיאון ואן גוך באמסטרדם.
דמי הכניסה סבירים. ילדים מתחת לגיל 12 נכנסים בחינם.
שעות הפתיחה: מסוף אפריל עד סוף ספטמבר בין השעות 11:00-19:00, מה-1 עד ה-20 באוקטובר בימי שלישי עד ראשון בין השעות 11:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין הכנסייה לבין קרן ווינסנט ואן גוך הוא כ-350 מטרים. כדי להגיע, פשוט צאו מהכנסייה והתקדמו צפונה על רחוב Rue de l’Hotel de ville עד לפנייה שמאלה אל rue de Dr Fanton. המשיכו ברחוב זה מערבה עד שתראו את הגלריה מצד שמאל. משך ההליכה הוא כחמש דקות.
האתר הרשמי: קרן ווינסנט ואן גוך.
תמשיכו לביקור במוזיאון הארכיאולוגיה של ארל (Musée de l’Arles et de la Provence antiques) – במוזיאון הזה תוכלו ללמוד אודות ההיסטוריה של הסביבה דרך הממצאים הארכיאולוגיים שהתגלו באזור. מהממצאים המרשימים ביותר במוזיאון הם פסלים רומיים, שהתגלו במחוז, וציורי פרסקו נדירים שהתגלו קרוב לארל. עוד ממצא מרתק שתוכלו לראות במוזיאון היא הדוברה הרומית העתיקה, ארל רון 3. בנוסף, תוכלו לראות חפצי בית יומיומיים, ששימשו את הרומאים לפני למעלה מאלף שנים.
דמי הכניסה סבירים. הכניסה למוזיאון היא בחינם בכל יום ראשון שהוא הראשון באותו חודש.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-18:00. סגור בימי שלישי.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין קרן ואן גוך לבין מוזיאון הארכיאולוגיה של ארל הוא כ-1.2 קילומטרים. כדי להגיע, צאו מהגלריה של הקרן והמשיכו צפונה לעבר הנהר. לכו מערבה לאורך נהר הרון עד שהרחוב יתעקל ויגיע ל-Boulevard Georges Clemenceau. פנו ימינה ורדו מהרחוב הזה אל Avenue Jean Monnet. המשיכו ברחוב זה ופנו בפנייה הראשונה ימינה. המשיכו בשביל זה עד שתגיעו אל המוזיאון. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
לאחר הביקור במוזיאון, המשיכו אל הגשר המפורסם בארל, גשר ואן גוך (Pont Van-Gogh) – זהו גשר נפתח קטן, אשר צויר על ידי ואן גוך בתשע מיצירותיו. הגשר הוא אחד מ-11 גשרים נפתחים, שנבנו מעל תעלת בוק במהלך המאה ה-19. ואן גוך כנראה אהב מאד את מראה הגשר הזה כשביקר כאן בארל בשנת 1888. הגשר המקורי, אגב, הוחלף בשנת 1930 לגשר מבטון, וב-1944 נהרס לגמרי על ידי הנאצים. הוא נבנה מחדש רק לאחר שתיירים החלו להגיע לארל ולשאול לגבי הגשר שצייר ואן גוך.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין המוזיאון לארכיאולוגיה לגשר ואן גוך הוא כקילומטר. כדי להגיע, צאו מהמוזיאון אל רחוב Avenue 1ere Div Francais libre והמשיכו בו דרומה עד הפנייה שמאלה אל רחוב Allee de la Nouvelle Ecluse. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו לפנייה שמאלה לכיוון הנהר. המשיכו לגשר שעובר מעל לנהר – והגעתם לגשר ואן גוך. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
לאחר שתתרשמו מהגשר, חזרו חזרה אל הרכב השכור שלכם והמשיכו בנסיעה לכיוון היעד הבא שלכם – הערי מרסיי (Marseille). כדי להגיע, צאו מהעיר מזרחה על N113 והמשיכו על כביש זה. בשלב מסוים הכביש יתחלף לכביש A54. המשיכו גם בכביש הזה מזרחה עד ליציאה ימינה לכיוון כביש E80/A7. המשיכו דרומה בכביש זה עד היציאה לכיוון כביש A55. המשיכו בכביש זה דרומה אל תוך מרסיי. משך הנסיעה הוא כשעה.
היום העשירי – יום ראשון במרסיי
ביום הטיול העשירי שלכם בצרפת תסיירו בעיר השנייה בגודלה בצרפת, מרסיי. הנמל של מרסיי הוא הנמל המסחרי הגדול ביותר בצרפת ובים התיכון, ובעיר עצמה תוכלו למצוא שפע של דברים לעשות ולראות, לכן הקדשנו למרסיי יומיים שלמים. אם אין לכם יומיים שלמים להשקיע במרסיי, אנחנו נציג לכם אופציה חלופית בסיום היום הזה.
אם אתם מעדיפים לקחת חלק בסיורים מודרכים, אנו ממליצים לכם לבדוק את האופציה להצטרף לסיור מודרך של חצי יום במרסיי על גבי אופניים חשמליים.
סקירה היסטורית קצרה: מרסיי הוקמה בתור עיר על ידי היוונים בשנת 600 לפנה”ס. הם קראו לה בתחילה מסליה והקימו בה נמל, שהלך והתפתח במהלך התקופה של האימפריה היוונית והרומית. במהרה, הוא הפך לנמל החשוב ביותר באירופה ובים התיכון כולו, מה שהביא לפריחה של היישוב העירוני במרסיי. מרסיי הייתה היישוב הראשון בתחומי צרפת, שזכה למעמד של עיר. במחצית המאה ה-1 לפנה”ס, מרסיי נכבשה על ידי יוליוס קיסר, מרבית המסחר שנערך בה עבר לרומא ונגמר נזק כבד לכלכלה שלה. לאחר שהאימפריה הרומית נפלה, מצבה של מרסיי לא השתפר. שבטים ברברים רבים ביקשו לכבוש את העיר. אך, למרבה המזל, היא הצליחה להתאושש מניסיונות כיבוש אלה פעם אחר פעם בזכות נקודות הגישה המשמעותיות שלה למסחר בים התיכון. גם כשהחלו מסעות הצלב, מרסיי הייתה מהספקיות המובילות בתחום הציוד, ובתמורה לאספקת הציוד, הצלבנים חיזקו את ביצוריה של העיר, מה שהפך אותה לעיר בלתי חדירה. בשנת 1480 מרסיי הפכה לחלק מצרפת, אך במהרה היא נתפשה כעיר שמזלזלת בממשל. התושבים של מרסיי הצטרפו בהתלהבות רבה למהפכה הצרפתית. במלחמת העולם השנייה מרסיי הותקפה הן על ידי הנאצים ב-1940 והן על ידי בעלות הברית ב-1943-44. ההיסטוריה העשירה של מרסיי מושכת אליה תיירים רבים מרחבי העולם.
אירועים ייחודיים במרסיי לאורך השנה:
- ביוני-יולי – בחודשי הקיץ נערך בעיר פסטיבל מרסיי, פסטיבל שכולו מוזיקה, ריקודים וקולנוע, שנמשך על פני שלושה שבועות.
- ביולי – אחד מהאירועים הגדולים שמתקיימים במרסיי לאורך השנה הוא מצעד הגאווה של מרסיי, שהינו אחד ממצעדי הגאווה הגדולים בדרום צרפת, שמתקיים לרוב ב-7 ביולי.
מסעדות מומלצות במרסיי:
- O’Bidul – מסעדה מעוצבת בטוב טעם, המגישה אוכל צרפתי משובח. המסעדה נמצאת בכתובת 81 Rue de la Palud, לא הרחק מהנמל הישן. פתוחה בימי שלישי עד שבת בין השעות 12:00-14:00, ימי חמישי עד שבת בין השעות 19:30-22:00.
- Grand Bar des Goudes – מסעדה מומלצת במיוחד לאוהבי פירות הים שביניכם. המסעדה נמצאת בכתובת 28 Rue Désiré Pelaprat, קצת מחוץ למרסיי. פתוחה בימי חמישי עד שני בין השעות 12:00-14:00, 20:00-21:30.
- Tapas Rojas – מסעדה מודרנית, נעימה, עם טאפאס טעימים במיוחד. המסעדה נמצאת בכתובת 30 Rue d’Isoard, לא הרחק מארמון לונגשאן. פתוחה בימי ראשון ושלישי עד שישי בין השעות 19:00-22:00, ימי שלישי עד שבת בין השעות 12:00-14:00 ושבת בין השעות 19:00-22:15.
- L’Epuisette – מסעדת דגים ופירות ים משובחת במרסיי. נמצאת בכתובת Vallon des Auffes. פתוחה בימי שלישי עד שבת בין השעות 12:00-13:00, 19:30-21:30.
תתחילו את הבוקר שלכם בכנסיית נוטרדאם גארדה (Basilique Notre-Dame de la Garde) – הכנסייה הקתולית המרשימה הזו, שיושבת על הנקודה הגבוהה ביותר של העיר, בצדו הדרומי של הנמל הישן, מעטרת את קו הרקיע של מרסיי כבר מהמאה ה-19. הכנסייה הוקמה על גבי הריסותיה של מצודה עתיקה ומספקת נקודת תצפית של 360 מעלות על כל הסביבה. הכנסייה מורכבת מכנסייה נמוכה יותר בסגנון רומנסקי, שגולפה מתוך הסלע, ומכנסייה גבוהה יותר בסגנון נאו-ביזנטי, שמכוסה בפסיפסים מרהיבים. שווה לקחת כמה דקות כדי להתרשם מהאדריכלות המרשימה של המבנה ומעיטוריו היפים.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: מאפריל עד ספטמבר בין השעות 7:00-19:15, מאוקטובר עד מרץ בין השעות 7:00-18:15.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
האתר הרשמי: כנסיית נוטרדאם גארדה.
תמשיכו לביקור במנזר סנט ויקטור (Abbaye Saint-Victor) – עוד מבנה דתי חשוב במרסיי הוא מנזר סנט ויקטור, מבנה מהמאה ה-11, שקרוי על שם הקדוש ויקטור, חייל רומי שהפך למרטיר נוצרי. בתחילה, במאה ה-4, היו שני מנזרים שהוקמו על שם סנט ויקטור, אחד שנועד לנשים ואחד שנועד לגברים. אולם, במאה ה-9, שניהם נהרסו באחד מהכיבושים של העיר. רק כעבור למעלה משני עשורים, אחד מהמנזרים הוקם מחדש, הלאו הוא המנזר שאתם יכולים לבקר היום. במהלך המהפכה הצרפתית, אוצרותיו של המנזר נשדדו, והשתמשו במבנה של המנזר בתור מחסן ובית סוהר. ב-1934 המנזר נהפך לכנסייה חשובה בעיר.
בעת הביקור במקום, מומלץ לרדת מטה אל הקריפטה העתיקה, שכוללת קברים של כמה קדושים ובישופים חשובים. תוכלו לראות בקריפטה גם כמה סרקופגים פאגניים ומהתקופה שלפני הנצרות. ישנו סרטון באנגלית, המספר אודות המנזר וההיסטוריה של המקום.
דמי הכניסה לאזור הקריפטה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-19:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מכנסיית נוטרדאם גארדה למנזר סנט ויקטור הוא כקילומטר. כדי להגיע, צאו מהכנסייה צפונה והתקדמו על רחוב Montee de l’Orantoire, בהמשך הופך, בפנייה שמאלה, ל-Place du Colonel Eden. המשיכו צפונה עד שתגיעו לפנייה שמאלה אל רחוב Rue des Lices. המשיכו ברחוב זה. המשיכו ישר אל Place Joseph Etienne, שיחבר אתכם ל-Rue d’Endoume והמשיכו צפונה עד לפנייה שמאלה לרחוב Rue Sainte. בהמשך הרחוב תראו את המנזר מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
לכו לבקר במוזיאון ההיסטוריה של מרסיי (Marseille History Museum) – זהו מוזיאון היסטוריה מרתק בעיר, שהוקם בעקבות חפירות ארכיאולוגיות שנעשו באתר, שעליו הוא עומד, בשנות ה-60 של המאה ה-20, לקראת בנייתו של מרכז הקניות Centre de la Bourse. המוזיאון מציג את ההיסטוריה של מרסיי מימי קדם ועד המאה ה-18. בין היתר, תוכלו לראות במוזיאון אוניה מהמאה ה-2 לספירה, שנחשבת לאחת מהאוניות השמורות ביותר בעולם מאותה תקופה. מלבד האוניה, תוכלו לראות במוזיאון מגוון כלי קרמיקה יווניים, פסיפסים מרהיבים ועבודות ארכיטקטוניות שונות.
דמי הכניסה סבירים. הכניסה בחינם לבני 17 ומטה.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממנזר סנט ויקטור למוזיאון ההיסטוריה של מרסיי הוא כ-1.5 קילומטרים. כדי להגיע, המשיכו מזרחה על רחוב Rue Sainte. המשיכו ברחוב זה עד הפנייה שמאלה לרחוב Rue Fort Notre Dame. המשיכו ברחוב זה עד הפנייה ימינה לרחוב Quai de Rive Neuve. המשיכו על הרחוב המתעקל עד לפנייה ימינה לרחוב Rue de la Republique. פנו בפנייה השנייה ימינה, לאחר מכן שמאלה ושוב ימינה אל הגנים, שיובילו אתכם אל המוזיאון. משך ההליכה הוא כ-20 דקות.
תעשו סיבוב בנמל הישן (Old Port) – אין ספק שלבה של מרסיי נמצא בנמל שלה. המתיישבים היוונים, שהגיעו לכאן במאה ה-6 לפנה”ס, מצאו כאן נמל טבעי והחליטו להקים בו נקודת מסחר, שרק הלכה והתפתחה לאורך השנים. בשנת 1666, לואי הרביעי, מלך צרפת, הורה על בניית שתי מצודות משני צדי הכניסה לנמל. היום, הנמל הישן כבר אינו פעיל מבחינה מסחרית, אבל עדיין תוכלו לראות בו סירות מנוע, יאכטות וסירות דייג רבים, שכן מדובר באחת מהמרינות הגדולות ביותר באזור.
רגע לפני שאתם ממשיכים אל האתר האחרון ביום הטיול הזה, אנו ממליצים לכם לקחת לעצמכם שעה-שעתיים ולהסתובב בין החנויות והמסעדות השונות, שנמצאות בנמל. בין נקודות העניין הבולטות ביותר בנמל תוכלו למצוא את שוק הדגים, שפועל בנמל מדי יום, את המגדלור, שנבנה בנמל באמצע המאה ה-19, ואת המעבורת, ששטה מצד אחד של הנמל לצדו השני.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון ההיסטוריה של מרסיי לנמל הישן הוא כ-450 מטרים. כדי להגיע, חזרו על עקבותיכם לכיוון הים, לכיוון הנמל הישן. משך ההליכה הוא כחמש דקות.
עלו על המעבורת לאי של מצודת איף (Chateau d’If island) – האתר האחרון להיום נמצא במרחק שייט של כ-20 דקות מהנמל הישן. עלו המעבורת והפליגו אל האי של מצודת איף, שהינו האי הקטן ביותר מבין קבוצת איי פריאול. המבנה היחיד שקיים על האי הוא המצודה, שנבנתה ב-1524 על ידי המלך פרנסיס הראשון ומתנשא לגובה של שלוש קומות. המלך זיהה את חשיבותו האסטרטגית של האי במפרץ מרסיי ולכן החליט לבנות עליו את המצודה. אולם, המצודה מעולם לא הייתה צריכה להתמודד עם כיבוש. במשך שנים, המצודה שימשה כבית סוהר ידוע לשמצה, שבו נכלאו אסירים פוליטיים ודתיים רבים, ביניהם מאות פרוטסטנטיים צרפתיים במאה ה-19. בסוף המאה ה-19, הפסיקו להשתמש במצודה כבית סוהר והיא נפתחה לביקורים לקהל הרחב. אם שאלתם את עצמכם מאיפה מצודת איף מוכרת לכם, אולי יצא לכם לקרוא את “הרוזן ממונטה קריסטו” של אלכסנדר דיומא, שהדמות הראשית שלו נכלאה בכלא של איף. בעת ביקורכם, מומלץ גם לעלות אל ראש המגדלים של מצודת איף וליהנות מתצפית של 360 מעלות על הסביבה.
דמי הכניסה סבירים.
מעבורות יוצאות באופן קבוע מהנמל הישן אל מצודת איף. משך השייט הוא כ-20 דקות.
שעות הפתיחה: מינואר עד אפריל ומאוקטובר עד דצמבר בימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-17:00, מאפריל עד ספטמבר בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים כולל השייט.
האתר הרשמי: מצודת איף.
לאחר השייט אל האי אתם יכולים להמשיך לשוטט בנמל הישן, לאכול ארוחת ערב ולחזור אל המלון שלכם כדי לתדלק את עצמכם לקראת היום הבא.
אם אין לכם זמן להעביר עוד יום במרסיי, אתם יכולים לעשות את המסלול החלופי הבא ובסיום היום להמשיך לנקודה הבאה במסלול הטיול. כלומר, לדלג על היום השני במרסיי.
מסלול חלופי למי שיש לו רק יום אחד במרסיי:
*התחילו את הבוקר שלכם בכנסיית נוטרדאם גארדה.
*המשיכו אל הנמל הישן, עלו על המעבורת למצודת איף. אכלו ארוחת צהריים בנמל הישן.
*בקרו במצודת סן ז’אן (פירוט על האתר ביום השני במרסיי).
*תעצרו להתרשם מקתדראלת מרסיי (פירוט על האתר ביום השני במרסיי).
*תעשו סיבוב בשכונת פאניה (פירוט על האתר ביום השני במרסיי).
היום ה-11 – ממשיכים לחקור את מרסיי
את היום השני שלכם במרסיי תקדישו לחלק הצפוני יותר של העיר. תבקרו בכמה מבנים ארכיטקטוניים מרשימים, תעשו סיבוב באחת מהשכונות המיוחדות בעיר ותראו גם את הקתדראלה המפורסמת של מרסיי.
תתחילו את הבוקר שלכם בארמון לונגשאן (Palais Longchamp) – אחד מהאתרים הפופולאריים ביותר במרסיי הוא ארמון לונגשאן, מבנה מרשים שנבנה במאה ה-19 לכבוד הקמתה של תעלת מרסיי, שהביאה מים אל העיר. הארמון מורכב משלושה חלקים, כשחלק המערבי מכיל את מוזיאון הטבע של מרסיי, והחלק המזרחי מכיל את מוזיאון האמנות של מרסיי ואת טירת המים. אין ספק שארמון לונגשאן הוא אחד מהמבנים המרשימים ביותר במרסיי ובצרפת כולה. מסביב לארמון נמצאות מדשאות רחבות, מושלמות לפיקניק, שמושכות אליהן את תושביה ואת תייריה של מרסיי כאחד. בימי הקיץ, הפארק שמסביב לארמון מארח את פסטיבל הג’אז הבינלאומי, שמושך אליו אמנים מרחבי העולם. מומלץ להשקיע זמן בשיטוט בפארק ובביקור במוזיאונים שנמצאים בתוך הארמון.
דמי הכניסה למוזיאונים די יקרים.
שעות הפתיחה: בין יום בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
תמשיכו לביקור בוייה שאריטה (La Vieille Charité) – בלב שכונת פאניה עומד המתחם של וייה שאריטה, ששימש מאמצע המאה ה-18 כבית מחסה עבור נזקקים. במרכז המתjם עומדת קפלה נאו-קלאסית מרכזית, שנבנתה כבר באמצע המאה ה-17, עוד לפני שקם בית המחסה. במלחמת העולם השנייה, כאשר הנמל הישן נהרס, עברו לוייה שאריטה עשרות משפחות חסרות בית. אך, המתחם של וייה שאריטה נסגר ב-1962 עקב תנאי בטיחות לקויים. ורק ב-1981, השלימו את שיקומו של המתחם. היום, תוכלו למצוא במתחם מוזיאון ומרכז תרבותי. בקומה הראשונה נמצא המוזיאון לארכיאולוגיה ים תיכונית, ובקומה השנייה נמצא המוזיאון לאמנות של תרבויות שונות. מומלץ לעלות אל הקומה השנייה של המתחם ולהתרשם מהמתחם המרשים, שבנוי מאבן גיר זהובה-ורודה יפהפייה.
דמי הכניסה סבירים. הכניסה בחינם לבני 17 ומטה.
שעות הפתיחה: שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מארמון לונגשאן לוייה שאריטה הוא כ-2.5 קילומטרים. כדי להגיע, אתם יכולים ללכת ברגל. צאו מארמון לונגשאן מערבה על רחוב rue Jean de Bernardy והמשיכו ללכת ישר עד שתראו את הפנייה ימינה לרחוב Rue Saint Bazile. המשיכו ללכת ישר עד שתגיעו לכיכר, שבה תמשיכו ימינה אל Rue de la Republique. בהמשך, פנו שמאלה אל מעבר תת קרקעי Passage de Lorette, והמשיכו ישר על הרחוב עד שתראו מצד ימין שלכם את המתחם של וייה שאריטה. משך ההליכה הוא כחצי שעה.
תעשו סיבוב בשכונת פאניה (Panier) – לאחר הביקור בוייה שאריטה תמשיכו לשוטט בשכונת פאניה, שפירוש שמה הוא “סל”. זוהי השכונה הוותיקה ביותר במרסיי, שהייתה המקום שבו נערך השוק העירוני בזמן שהיוונים שלטו על העיר. במהלך מלחמת העולם השנייה, רבים מהבתים של השכונה נהרסו על ידי הנאצים, שחשבו שעל ידי הריסת כ-1,500 בתים יוכלו להיפטר מהיהודים ומהקומוניסטים. לאחר המלחמה, בנו מחדש בנייני מגורים ענקיים, עשויים מגרניט, שחלקם עומדים עד היום. כשתסתובבו היום בשכונה, תוכלו ליהנות מאווירה אקלקטית מגניבה בזכות המהגרים הרבים שעברו לגור בה לאורך השנים, ותוכלו למצוא בה שלל בתי קפה עמוסים, כנסיות מרשימות ונקודות תצפית מרהיבות אל עבר הנמל והעיר שמסביב. בין נקודות העניין של פאניה נכללות, בין היתר, המקום שבו עמד פעם השוק היווני, בית היהלומים מהמאה ה-16, ובית מלון מאמצע המאה ה-16.
שכונת פאניה היא מקום נהדר להעביר בו את ארוחת הצהריים שלכם.
אם תרצו, תוכלו לקחת חלק בסיור מודרך על גבי סוג של אופנועים בשכונת פאניה.
כמה זמן מומלץ לבקר? אתם יכולים לשוטט בשכונה כמה זמן שתחפצו. אנו מאמינים שכשעה תספיק לכם.
תמשיכו לביקור בקתדראלת מרסיי (Cathedrale de la Major) – הקתדראלה המרשימה של מרסיי היא אחד מהמונומנטים הלאומיים החשובים ביותר בצרפת כולה ומשמשת היום כמושב של הארכיבישוף של מרסיי. הקתדראלה עומדת על אתר, ששימש כאתר פולחן של העיר כבר מהמאה ה-5 לספירה. המבנה שעומד בפנינו היום הוא בעיקרו מהמאה ה-19, אך ישנם חלקים קטנים ממנו שמקורם מהמאה ה-12. אבל, מה שהופך את הקתדראלה של מרסיי לחשובה כל כך היא לא רק העובדה שזוהי הכנסייה הוותיקה ביותר בעיר, אלא בעיקר העובדה שהעיצוב הפנימי שלה הוא משגע. השילוב המרהיב בין אדריכלות רומנסקית ולביזנטית, יחד עם הגודל המרשים של הקתדראלה, הופך את הביקור בתוך הקתדראלה לחוויה אדירה.
הכניסה בחינם.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-18:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: אם ניקח את וייה שאריטה בתור נקודת ציון, אז המרחק בין המתחם של וייה שאריטה לקתדראלת מרסיי הוא כ-600 מטרים. כדי להגיע, צאו מוייה שאריטה והתקדמו ימינה לאורך קירות המתחם עד שתגיעו לפנייה שמאלה, שתוביל אתכם אל רחוב Rue de l’Eveche. המשיכו ברחוב זה שמאלה (דרומה) ופנו בפנייה הראשונה ימינה, מה שיוביל אתכם אל Avenue Robert Schuman. מכאן כבר תגיעו אל הקתדראלה. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
תסיימו את הסיור שלכם במצודת סן ז’אן (Fort Saint-Jean) – המבנה המרשים הזה, שממוקם בצדו המערבי של הנמל הישן של מרסיי, נבנה על ידי לואי הארבעה עשר, מלך צרפת, בשנת 1660 על מנת להגן על הכניסה לנמל. המצודה נקראת סן ז’אן על שם מסדר האבירים ההוספיטלרים של סנט ג’ון, שישבו באתר הזה לפני שהקימו עליו את המצודה. במהלך ימי המהפכה הצרפתית, השתמשו במצודת סן ז’אן כבית סוהר לאריסטוקרטים. במלחמת העולם השנייה, הנאצים השתלטו על המצודה ושהו בה. ב-1944, עקב פיצוץ התחמושת הרבה שהייתה בידי הנאצים, מבנים רבים של המצודה נהרסו. שיקום המבנים החל בסוף שנות ה-60 של המאה ה-20, והיום מצודת סן ז’אן מוגדרת כמונומנט היסטורי לשימור. ניתן להיכנס אל תוך המצודה דרך המוזיאון לציוויליזציות של אירופה והים התיכון (MuCem).
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי רביעי עד שני בין השעות 10:00-20:00 בקיץ ו-11:00-18:00 בחורף.
כמה זמן מומלץ לבקר? אם תבקרו רק במצודה, אז כחצי שעה. אם בכל המוזיאון, בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מקתדראלת מרסיי למצודת סן ז’אן הוא כ-800 מטרים. כדי להגיע, התקדמו מהקתדראלה דרומה לאורך קו החוף עד שתגיעו לקצה המערבי של הנמל. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
לאחר הביקור במצודה אתם יכולים להתרענן בנמל הישן לפני שתמשיכו אל הרכב השכור שלכם ותעשו את דרככם אל היעד הבא במסלול הטיול – העיר טולון (Toulon), שנמצאת במרחק כ-65 קילומטרים ממרסיי. כדי להגיע, צאו ממרסיי דרום-מזרחה על כביש A50 והמשיכו בו עד שתגיעו אל טולון. משך הנסיעה הוא כשעה.
היום ה-12 – מגלים את טולון
בבוקר היום השניים-עשר לטיול שלכם בצרפת תקומו בעיר טולון, עיר נופש יפה וססגונית על חוף הים של צרפת. את הסיור שלכם בעיר תתחילו מתצפית מרהיבה על האזור, משם תעברו לביקור בגן החיות העירוני ולאחר מכן תתקדמו אל מעמקי העיר ותחקרו את רחובותיה השונים.
סקירה היסטורית קצרה: במאה ה-2 לפנה”ס, לאחר שהרומאים עזרו למרסיי להרגיע את הסביבה, הם החלו בבניית מושבות שונות לאורך חוף הים התיכון. בין המושבות שהקימו הייתה טלו מרטיוס, שישבה על המקום שבו יושבת היום העיר טולון. טלו מרטיוס הפכה לאחד ממרכזי הצביעה הגדולים של הרומאים, והופקו בה צבעים כמו הצבע הסגול ששימש לבגדים הקיסריים. בהדרגה, השם של טלו מרטיוס השתנה עד שלבסוף הפך לטולון. העיר הפכה לחלק מצרפת בסוף המאה ה-15 והייתה נקודה ימית חשובה ואסטרטגית לאורך ההיסטוריה.
מסעדות מומלצות בטולון:
- Tables et Comptoir – מסעדת יוקרה קטנה ואיכותית במיוחד, המגישה מנות מהמטבח הצרפתי. נמצאת בכתובת 27 Boulevard Bazeilles, לא הרחק מהנמל של טולון. פתוחה בימי שלישי עד שישי בין השעות 12:00-13:30, 20:00-21:30 ושבת בין השעות 20:00-21:30 בלבד.
- Le Saint Gabriel – מסעדה שמתמחה במאכלים מהמטבח הצרפתי ובפירות ים, היושבת ממש על שפת המים. נמצאת בכתובת 334 Avenue de la République, בנמל של טולון. פתוחה מדי יום בין השעות 12:00-15:00, 19:00-22:00.
תעלו ברכבל אל ראש הר פארון (Mont Faron) – ההר, שמתנשא לגובה של 584 מטרים, הוא חלק בלתי נפרד מהעיר טולון. כדי להגיע אל ראש ההר, תצטרכו לעלות על הרכבל, שעושה את דרכו אל הפסגה תוך 6 דקות בלבד. כשתגיעו אל הפסגה תוכלו ליהנות מנופים מרהיבים של הסביבה, כולל מפרץ טולון. לאחר שתסיימו להתרשם מהנופים, תוכלו להמשיך אל גן החיות הקטן שעל ראש ההר, שכולל בתוכו בעיקר בעלי חיים ממשפחת החתוליים, ביניהם אריות, יגוארים וטיגריסים.
דמי הכניסה סבירים. מומלץ לשלב את הכרטיס לרכבל עם כרטיס כניסה לגן החיות שבראש ההר.
שעות הפתיחה: הרכבל פועל מאזור 10:00 בבוקר עד בערך 17:30-18:30. בימים עם רוח חזקה במיוחד, הרכבל אינו פעיל.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
כדי להגיע לרכבל, אתם יכולים לנסוע עם הרכב השכור שלכם אל התחנה התחתונה. ישנו שילוט במזרח ובמערב העיר, המפנה לכיוון הרכבל – “Toulon Nord – Faron”. ליד התחנה התחתונה ישנה חנייה ללא תשלום. משך הנסיעה ממרכז העיר הוא כ-25 דקות.
תחזרו למרכז העיר טולון ותבקרו במוזיאון הלאומי הימי של טולון (Musée de la Marine) – המוזיאון המרתק הזה עומד לצד השעון של מחסן הנשק, אחד מהמבנים ההיסטוריים היחידים ששרדו את מלחמת העולם השנייה בטולון. במוזיאון הלאומי הימי תוכלו לראות אוסף מרשים של ספינות, פריגטות, מפרשיות, צוללות ועוד דברים רבים אחרים הקשורים להיסטוריה הימית של העיר.
שעות הפתיחה: ימי רביעי עד שני בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין המוזיאון הלאומי הימי של טולון להר פארון הוא כ-10 קילומטרים. כדי להגיע, חזרו על עקבותיכם חזרה אל מרכז העיר טולון והתקדמו לכיוון הנמל הצבאי, שם נמצא המוזיאון. משך הנסיעה הוא כחצי שעה.
תבקרו גם במוזיאון לאמנות אסיאתית בטולון (Musée des arts asiatiques de Toulon) – רגע לפני שאתם עוזבים את טולון וממשיכים הלאה אל הנקודה האחרונה במסלול הטיול שלכם בצרפת, עצרו לביקור במוזיאון היפה הזה, שממוקם בתוך בית, הנקרא ווילה ז’ול וורן. הווילה נרכשה בשנת 1905 על ידי אשתו של מישל וורן, בנו של הסופר המפורסם, ז’ול וורן. הבן הקים חברה להפקת סרטים על שמו של אביו, וביים מספר סרטים על פי ספריו. הנאצים הפקיעו את הבית ב-1942. לאחר המלחמה, וורן מכר את הבית, שהפך למלון ולמסעדה. בשנות ה-70, המקום נהפך למוזיאון לאמנות אסיאתית בטולון, שבו תוכלו לראות תצוגות אמנות מסין, מיפן, מהודו, ממונגוליה ומטיבט.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שבת בין השעות 12:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק בין המוזיאון לאמנות אסיאתית בטולון לבין המוזיאון הלאומי הימי של טולון הוא כ-2.5 קילומטרים. הדרך המומלצת ביותר להגיע היא באמצעות נסיעה ברכב השכור שלכם. סעו דרום-מזרחה לצדו של הנמל ובכיכר פנו ימינה אל רחוב Avenue de l’Infanteries de Marine. המשיכו בנסיעה על רחוב זה עד שתגיעו לכיכר, שבה תפנו שמאלה אל רחוב Boulevard Bazeilles. בפנייה השנייה תפנו ימינה אל Boulevard Eugene Pelletan והמשיכו ברחוב זה עד שתגיעו אל המוזיאון. משך הנסיעה הוא כ-10 דקות.
לאחר הביקור במוזיאון, אתם יכולים ללכת לנוח קצת על חוף הים היפה של טולון (Plages du Mourillon) – חוף הים המקסים הזה מורכב מארבעה חופי ים, הצמודים אלה לאלה. תוכלו ליהנות כאן מהים היפה, לשכב וליהנות מהשמש או להסתובב בין החנויות והמסעדות הרבות שמעטרות את קו החוף.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מחוף הים של טולון לבין המוזיאון לאמנות אסיאתית הוא כ-650 מטרים, כך שאתם יכולים להגיע אליו ברגל בקלות. צאו מהמוזיאון והתקדמו מזרחה לאורך קו החוף עד שתראו חוף שמוצא חן בעיניכם. משך ההליכה הוא כחמש דקות.
לאחר שתסיימו לבלות על חוף הים, חזרו חזרה אל הרכב השכור שלכם והמשיכו אל הנקודה האחרונה במסלול הטיול שלכם בצרפת – העיירה סן טרופז (St Tropez), שנמצאת במרחק כ-70 קילומטרים מטולון. כדי להגיע, צאו מטולון מזרחה על כביש D98 והמשיכו לאורכו עד שתגיעו אל היציאה לסן טרופז. משך הנסיעה הוא כשעה וחצי.
השוואת מלונות מומלצים בסן טרופז:
היום ה-13 – עושים סיבוב בסן טרופז
העיירה סן טרופז היא העיירה האחרונה במסלול הטיול המוצע שלנו בצרפת. העיירה מקסימה, נעימה, שמשכה אליה ציירים רבים במהלך המאות ה-19 וה-20 ומהווה נקודת סיום נהדרת לטיול שלכם.
תתחילו את הסיור שלכם במגדלור של סן טרופז (Phare de Saint-Tropez) – זוהי נקודת ציון יפה להתחיל בה את הסיור בעיירה סן טרופז. המגדלור יושב בקצהו של הנמל של העיירה. מגדלור ראשון, “המגדלור האדום”, הוקם בנקודה הזו כבר בשנת 1866. המקורי כמובן לא שרד את מלחמת העולם השנייה, ולכן המגדלור שתראו היום הוא מגדלור משוחזר משנת 2001, שנראה בדיוק כמו המקורי שהוקם כאן.
תמשיכו לביקור במוזיאון אנונסייד (The Annonciade Museum) – זהו מוזיאון מרשים, הכולל בתוכו יצירות אמנות מהמאות ה-19 וה-20. באותה תקופה, סן טרופז הייתה אחת מהעיירות המושכות ביותר בעיניהם של הציירים, שחיפשו אחר השראה אמנותית בצרפת.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק מהמגדלור של סן טרופז למוזיאון אנונסייד הוא כקילומטר. כדי להגיע, לכו מהמגדלור מזרחה לאורך הנמל ותתחילו להקיף אותו מצדו המזרחי. תמשיכו להקיף את הנמל עד שתראו פנייה שמאלה אל רחוב rue General Allard. פנו בפנייה השנייה ימינה והמשיכו עד למוזיאון. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
תעצרו לביקור במצודה של סן טרופז (Citadel of St Tropez) – המצודה, שנבנתה בתחילת המאה ה-17, היא המבנה הפופולארי ביותר בסן טרופז. אתם יכולים לעלות לראש מגדלה וליהנות מתצפית מרהיבה על המפרץ והסביבה. בנוסף, מומלץ לעצור לביקור במוזיאון הימי שנמצא במצודה, שמספר אודות דמויות מפורסמות מסן טרופז ואורח חייהם של תושבי העיירה לאורך ההיסטוריה.
דמי הכניסה זולים. הכניסה בחינם לילדים בני 12 ומטה.
שעות הפתיחה: מאוקטובר למרץ בין השעות 10:00-17:30, מאפריל עד ספטמבר בין השעות 10:00-18:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
המרחק מהנקודה הקודמת: המרחק ממוזיאון אנונסייד למצודה של סן טרופז הוא כ-750 מטרים. כדי להגיע, עליכם להתקדם מזרחה לכיוון המצודה. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
לאחר הביקור במצודה, אתם יכולים להמשיך לשוטט ברחבי העיירה או לחילופין, להתקדם לכיוון ניס, לנמל התעופה. אם הטיסה שלכם היא בערב, אתם יכולים לנסוע ישירות מסן טרופז לנמל התעופה. אם היא יוצאת בבוקר שלמחרת, אתם יכולים להתקדם אל ניס כדי להעביר שם את הלילה שלכם לפני הטיסה. ניס נמצאת במרחק כ-115 קילומטרים מסן טרופז. כדי להגיע, אתם יכולים לצאת מהעיירה צפונה על כביש D25 ולצאת מזרחה אל כביש A8. תמשיכו בנסיעה על כביש זה עד לניס. משך הנסיעה הוא כשעה וחצי.
אנו מאחלים לכם טיסה נעימה חזרה הביתה!
סיורים\תכנונים של מקומיים בשפה העברית בריוויירה הצרפתית ופרובנס:
רוצים לצאת לסיורים בעברית בריוויירה הצרפתית, אבל לא יודעים איך לתכנן את זה נכון? בדיוק בשביל זה יש מדריכי הטיולים, שישמחו לעזור לכם לעשות את הטיול המושלם. אתר טיולים.נט מקשר בין מטיילים ליועצים ומדריכי טיולים רלוונטיים בריווירה הצרפתית ופרובנס. אם תרצו שנקשר אתכם ליועץ\מדריך מקצועי ומומלץ, שמתמחה בריוויירה הצרפתית ופרובנס, הנה מה שאתם צריכים לעשות:
- מלאו את הטופס הבא עם כמה שיותר פרטים או שלחו לנו מייל ל-support@tiulim.net.
- אנחנו נעביר לכם פרטי קשר של יועץ\מדריך טיולים מתאים דרך המייל.
- אתם תסגרו עם יועץ\מדריך הטיולים על שלבי העבודה והמחיר.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.