מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 2 דקות–
ענף הרכיבה על אופניים הולך וצובר תאוצה בארץ, בין אם רכיבת כביש, ובין אם רכיבת שטח. בשנים האחרונות קמו לענף אוהדים ומכורים בכל הארץ, ורבים יוצאים לטיולי שטח בני יום באופניים.
אם אתם אוהבי נופים ואתגרים, אם אתם מחובבי טיולי האופניים, אם אתם בדיוק מחפשים אופני הרים, ואם אתם מחכים לרגע שבו יצנח ראשכם על שק שינה חם תחת שמי אלף כוכבים בקמפינג בצפון הארץ, הרי שהסקירה שלפניכם אודות שביל ישראל באופניים נועדה לכם.
קרדיט לתמונה: Lukas Prudil Pixabay
שביל ישראל באופניים – מה הקטע?
טיולי אופניים שגרתיים כוללים יום טיול שמתחיל בדרך כלל בהעמסת האופניים על הרכב, יציאה לדרך, פריקה, רכיבה ממושכת לאורך יום תוך חיבור של מסלולים ולבסוף הקפצות, העמסות, סיפוק ותחושת הישג. אם כל כך כיף לרכוב על אופניים במשך יום שלם, מדוע לא להרחיב את החוויה? טיול אופניים ארוך, שנמשך מספר ימים או שבועות, מאפשר להיכנס אל חווית רכיבה ממושכת ועוצמתית, שבה ניתן לדווש עוד ועוד תוך בחינת כוחנו והתמודדות עם אתגרים ומעבר שלב מבחינת הכושר והסיבולת, ניתן להנות מניתוק מן היומיום ומן השגרה ומשקט ושלוה אל מול הנופים המופלאים, וכמובן לתור את הארץ ולהכירה בכוח הדיווש.
שביל ישראל באופניים – כיצד הכל התחיל?
תחילתו של שביל ישראל באופניים קשורה מן הסתם בסימונו של שביל ישראל להולכי רגל ומן הפופולאריות שצבר. את הרעיון והיוזמה של יצירת שביל ישראל לאופניים ניתן לזקוף לזכות ג’ונתן ליפמן, רופא שיניים ורוכב אופני שטח ותיק. ליפמן החל במיפוי שביל ישראל לאופניים כשנתיים לאחר שנחנך שביל ישראל להולכי רגל. באתר אינטרנט שהקים בשפה האנגלית תיעד ליפמן את מהלך השביל, והוסיף דירוגי קושי, אורך ועוד. לאחר שנים של שבילים בלתי מוסדרים, נחנכו בתחילת שנת 2011 שני המקטעים המוסדרים הראשונים של השביל, מאילת וצפונה.
שביל ישראל באופניים – למי זה מתאים?
שביל ישראל לאופניים עתיד לכלול עם סיום הכנתו כשלושים מקטעים, ואמור להתחיל בחרמון שבצפון ולהסתיים באילת. אורך השביל כולו צפוי להיות כ-1200 קילומטרים וארוך כל מקטע 35-40 קילומטרים. משך הרכיבה בשביל כולו יהיה בין עשרה ימים לעשרים ימים, בהתאם לניסיון ולרמת הרכיבה. השביל מתוכנן כך שיעבור באתרי טבע ובנופים מרהיבים, וכן יחשוף בפני הרוכבים אתרי מורשת ונופים אנושיים. השביל יתאים לרוכבים רבים, בעלי ניסיון משתנה ורמת הקושי בו תהיה בינונית. כמו כן, מתוכננים עבור כל מקטע נקודת התחלה ונקודת סיום מוסדרות, ולצדן אפשרויות לינה ושירותים שונים לעזרת הרוכבים לשם הצטיידות, התרעננות וכיו”ב. רכיבה רצופה לאורך השביל כולו מתאימה לחובבי רכיבה מושבעים וכן לרוכבים מתחילים שערכו הכנה מתאימה, המבקשים להנות מאתגר ומיפי הטבע, וכן ממספר ימי שלוה והנאה מחוץ לשגרה ולמרוץ החיים.
שביל ישראל באופניים – כיצד להתארגן?
לפני היציאה מומלץ להתארגן ולתכנן היטב, תוך תשומת לב לנקודות הבאות:
– החליטו כיצד בכוונתכם לרכוב את השביל – באופן רצוף או באופן מקוטע ופרוס על פני מספר סופי שבוע או חופשות. מומלץ להתארגן לרכיבה תוך תכנון סרגל מאמצים מבוקר ומדורג, וכן לקחת ימי מנוחה כל מספר ימי רכיבה.
– הזמנים המתאימים לרכיבה מבחינת מזג האויר הם באביב ובסתיו. בסוף החורף תוכלו להנות ממזג אויר נוח וטמפרטורות נוחות לרכיבה בדרום הארץ וממרבדים של ירוק ופריחה בצפון הארץ. בסתיו ניתן להנות ממזג אויר מוצלח ולהימנע מרכיבה בבוץ שעשויה לאפיין את הרכיבה בפברואר-מרץ.
– בניית המסלול הרשמי טרם הושלמה, ועד שתושלם מומלץ להיעזר בתכנון המסלול בסיפורי רכיבה מפורטים המופיעים ברשת, ומהם ניתן ללמוד אודות הציוד המומלץ, המסלול ועדכונים לגבי שינויים בדרך.
– רוכבים המתכננים רכיבה רצופה צריכים להתמודד עם שאלת סחיבת הציוד. מומלץ לבחור באחת משתי דרכים לנשיאת הציוד – תיקי סבל גדולים או עגלת ציוד שניתן לחבר לאופניים כנגררת. כמו כן, מומלץ להיערך ולהתאמן בנשיאת משקלים לפני היציאה לדרך. לקרוא את המדריך להתארגנות למסע אופניים
מסעות אופניים: אימון, תרגילים וטיפים
בברכת טיול נעים, בהצלחה ורכיבה מהנה!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.