• תַפרִיט
  • תַפרִיט

שבעה ימי מסלול טיול עוצר נשימה בקרואטיה

דף הבית » שבעה ימי מסלול טיול עוצר נשימה בקרואטיה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 18 דקות

מסלול הטיול הבא ייקח אתכם על פני מחוזותיה השונים של קרואטיה, יפגיש אתכם עם התרבות, עם הנופים המהממים ועם ההיסטוריה המרתקת של המדינה. המסלול יעבור דרך הערים והאתרים המרכזיים של קרואטיה: זאגרב, שמורת אגמי פליטביצה, זאדאר, פארק קרקה, ספליט, טרוגיר ודוברובניק. המסלול הוא מסלול קווי שמתחיל בזאגרב ומסתיים בדוברובניק ומתפרש על פני שבעה ימים.

שימו לב – המסלול המוצע הוא בגדר המלצה בלבד. אתם מוזמנים לשנות אותו לפי הצרכים שלכם, ההעדפות שלכם ולוח הזמנים שלכם.

קרדיט תמונה ראשית Gerald Thurner  Pixabay 

תאריך פרסום: 21 במרץ 2018

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

קרואטיה – דברים שכדאי לדעת לפני שנוחתים

איך תגיעו? קיימות טיסות סדירות מישראל לנמל התעופה של זאגרב. קיימות גם טיסות שכר מדוברובניק לישראל. (חפשו טיסות מתאימות לזאגרב כאן). אנו ממליצים לכם לשכור רכב מבעוד מועד ולקבל את הרכב השכור עם נחיתתכם בנמל התעופה. (הזמינו את הרכב מבעוד מועד כאן).

דברים שכדאי להביא לקרואטיה: אל תשכחו להביא איתכם בגד ים, נעליים המתאימים לחוף הים וקרם הגנה.

טלפון: הקידומת הבינלאומית של קרואטיה היא 385.

המטבע המקומי: הקונה (kn) הוא המטבע המקומי. קונה אחת שווה כמחצית השקל. מקומות רבים בקרואטיה אינם מקבלים אירו או כל מטבע אחר מלבד הקונה, לכן מומלץ להצטייד בכמות מספקת של קונות לפני היציאה לטיול. כרטיסי אשראי מתקבלים במלונות, במסעדות ובחנויות, אבל לא בכל האטרקציות.

שגרירות ישראל בקרואטיה: בכתובת Grada Vukovara 271. הדואר האלקטרוני: INFO@ZAGREB.MFA.CO.IL.

כרטיסים שאולי יחסכו לכם כסף: לפני שאתם מגיעים לקרואטיה, שווה לבדוק את הכרטיסים החוסכים למיניהם. אתם מוזמנים להציץ ב-Zagreb Card עבור זאגרב וב-Dubrovnik Card עבור דוברובניק. אך, לפני שאתם ממהרים לקנות, תבדקו שזה אכן משתלם לכם.

היום הראשון: סיבוב במרכז זאגרב (Zagreb)

כמה מילים על זאגרב: העיר זאגרב היא עיר הבירה והעיר הגדולה ביותר בקרואטיה. התיישבות הייתה קיימת באזור כבר מימי הביניים, אך העיר זאגרב הוקמה כעיר של ממש ככל הנראה בתחילת המאה ה-11, כאשר הוקמה בישופות זאגרב. היום, זאגרב היא עיר מודרנית ומפותחת, שבה תוכלו לקבל טעימה ראשונה מקרואטיה.

את הלילה הראשון שלכם בקרואטיה תעבירו בזאגרב, לכן מומלץ להזמין מראש מלון כדי להיות בטוחים שיהיה לכם איפה להעביר את הלילה הראשון. חפשו מלון שווה בזאגרב.

שימו לב – המסלול המוצע מותאם לימים שני עד שבת. ביום ראשון חלק מהאטרקציות נפתחות ונסגרות בשעות שאינן מתאימות למסלול המוצע.

בבוקר

לאחר ארוחת בוקר, תתחילו את יום הטיול הראשון שלכם בעיר זאגרב.

תפתחו את הבוקר בקתדראלת זאגרב (Zagreb Cathedral)

הקתדראלה המרשימה של זאגרב מתנשאת מעל בנייניה האחרים של העיר ומוקדשת לעלייתה של מרים הבתולה השמיימה ולמלכים סטיאפן ולדיסלאוס. לאחר שתתרשמו מהחזית הניאו-גותית, תמשיכו פנימה ותסתובבו בתוך הקתדראלה האדירה, שהוקמה בשנת 1093. במהלך השנים, הקתדראלה ספגה פגיעות שונות, עד שלבסוף ספגה פגיעה קשה במיוחד על ידי רעידת אדמה, שהרעידה את העיר זאגרב בשנת 1880. לאחר 12 שנים של שיקום, הקתדראלה חזרה לשיא תפארתה והיום נחשבת לאחד מסמליה הבולטים של העיר זאגרב.

הכניסה בחינם.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 13:00-18:00, ימי שני עד שבת בין השעות 10:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

תמשיכו לסיבוב בשוק האיכרים Dolac

בזאגרב קיימים מספר רב של שווקי איכרים, אבל הפופולארי ביותר הוא ללא ספק שוק Dolac, שנמצא ממול לקתדראלת זאגרב. אחרי הביקור בקתדראלה, עשו את דרככם אל שוק האיכרים, הסתובבו בין הדוכנים הססגוניים, שאפו פנימה את הניחוחות ותספגו פנימה את קולות השוק.

השוק מתפרש על פני שתי קומות. בקומה התחתונה תמצאו מתחם מקורה, הכולל בתחומו מספר מאפיות וחנויות המתחמות בגבינות ובמוצרי מזון נוספים. בקומה העליונה נמצא השוק הפתוח, עם מגוון דוכני מזכרות, שוק דגים, מסעדות וברים. אם עוד לא אכלתם ארוחת בוקר או אם סתם מתחשק לכם לנשנש משהו, השוק הזה הוא המקום המושלם.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 6:30-13:00, ימי שני עד שבת בין השעות 6:30-15:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כמה זמן שתרצו.

איך תגיעו? השוק נמצא ממש מאחורי לכיכר המרכזית של זאגרב, מרחק של דקות ספורות הליכה מהקתדראלה.

בצהריים

תמשיכו אל שער האבן (Stone Gate)

שער האבן הזה הוא המעבר היחיד שנשתמר בחומות העיר העתיקה של זאגרב, שנבנו בימי הביניים. במעבר הקטן תוכלו לראות קפלה קטנה, שמוקדשת לגברתנו של שער האבן, הלוא היא מרים הבתולה, שמשמשת כפטרון של העיר זאגרב. מדוע הקימו קפלה לכבודה דווקא כאן? האגדה מספרת שלאחר שריפה קשה שפגעה בשער ב-1791, מצאו בתוך חלל השער את תמונתה של מרים עם ישוע התינוק, שעברה את השריפה ללא פגע. אם תגיעו ברגע המתאים, אולי תוכלו לראות כמה מקומיים או תיירים מדליקים נרות מול המזבח הקטן שנמצא במקום.

איך תגיעו? המרחק מהשוק לשער האבן הוא כ-450 מטרים. צאו מאזור השוק צפונה על רחוב Opatovina, פנו שמאלה לרחוב Skalinska ולאחר מכן שמאלה לרחוב Ivana Tkalčića. בפנייה הבאה פנו ימינה לרחוב Krvavi Most‏ ואז שוב ימינה לרחוב Radićeva. המשיכו ברחוב זה ישר עד שתגיעו לפנייה שמאלה לרחוב Kamenita. בהמשך תגיעו אל שער האבן ותעברו דרכו. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

תיהנו מתצפית נפלאה על זאגרב מראש מגדל Lotrščak Tower

אם תשמעו ב-12:00 בצהריים ירייה של תותח, אל תיבהלו. לפי האגדה, זאגרב ניצלה מכיבוש על ידי התורכים בזכות התותח הזה, שהצליח לפלוט כדור תותח היישר אל צלחתו של הפאשה התורכי במחנה של התורכים, שהוקם מעברו השני של נהר הסאווה (Sava). מאז, כל יום בשעה 12:00 נורה כדור תותח ממגדל Lotrščak. המגדל הוקם כחלק ממערכת הביצורים של העיר במאה ה-13, בהמשך שימש כבית סוהר והיום משמש כגלריה לאמנות וכמגדל תצפית. מעלית אין, אבל לאחר שתסיימו לטפס את ארבע הקומות של המגדל, תזכו לנקודת מבט של 360 מעלות על נופיה המרהיבים של זאגרב, שללא ספק שווים את הטיפוס!

דמי כניסה זולים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 10:00-17:00, ימי שני עד שבת בין השעות 9:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.

איך תגיעו? המרחק משער האבן למגדל התצפית הוא כ-250 מטרים. כדי להגיע, צאו משער האבן והמשיכו שמאלה ברחוב Jezuitski trg‏ עד שהוא הופך לרחוב Katarinin trg‏.

עצרו לארוחת צהרים באחת מהמסעדות שבסביבה

אנו ממליצים על מסעדת Vallis Aurea (בכתובת Tomićeva 4), שנמצאת במרחק של דקות ספורות ממגדל התצפית. במסעדה תמצאו תפריט מגוון של בשרים, דגים וכן מנות צמחוניות. המסעדה ידועה במיוחד בזכות היין המשובח שמוגש בה. השירות טוב, המחירים סבירים. המסעדה סגורה בימי ראשון ופתוחה ביתר הימים בין השעות 10:00-23:00.

תמשיכו לביקור במוזיאון היחסים השבורים (Museum of Broken Relationships)

לאחר ארוחת הצהריים, עשו את דרככם אל מוזיאון ייחודי ויוצא דופן בעיר זאגרב, מוזיאון היחסים השבורים. המוזיאון הוקם על ידי בני זוג מזאגרב שנפרדו, ומציג בתוכו פריטים שנותרו ממערכות יחסים ש-“נשברו”. ליד כל פריט נמצא הסיפור של הפריט ואיך הוא מתקשר למערכת היחסים השבורה.

דמי כניסה זולים.

שעות הפתיחה: בקיץ (מה-1 ביוני עד ה-30 בספטמבר) מדי יום בין השעות 9:00-22:30, בחורף (מה-1 באוקטובר עד ה-31 במאי) מדי יום בין השעות 9:00-21:00. הכניסה האחרונה חצי שעה לפני הסגירה.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

איך תגיעו? המוזיאון נמצא מעבר לרחוב ממגדל התצפית Lotrščak Tower.

הזמינו כרטיס כניסה למוזיאון היחסים השבורים עכשיו

בערב

תלמדו קצת על העיר במוזיאון העירוני של זאגרב (Zagreb City Museum)

בסיומו של יום הטיול הראשון שלכם בקרואטיה, אנו ממליצים לכם להגיע אל המוזיאון העירוני הזה, שמספר את לא רק את סיפורה של זאגרב, אלא גם את סיפורה של קרואטיה כולה מהתקופה הפרהיסטורית ועד ימינו. בתערוכות השונות תוכלו למצוא מפות, תצלומים, איורים, מודלים וחפצים שונים, שכולם מספרים את סיפורן של קרואטיה וזאגרב.

דמי כניסה זולים. ילדים מתחת לגיל 7 נכנסים בחינם.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 10:00-14:00, ימי שלישי עד שבת בין השעות 10:00-19:00. כניסה אחרונה חצי שעה לפני הסגירה.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

איך תגיעו? המוזיאון העירוני של זאגרב נמצא במרחק של כ-500 מטרים ממוזיאון היחסים השבורים. כדי להגיע, צאו מהמוזיאון והמשיכו צפונה ברחוב Ćirilometodska. פנו בפנייה ימינה לרחוב Vitezovićeva ולאחר מכן שמאלה לרחוב Jurja Habdelića. המשיכו ברחוב זה עד שתראו את המוזיאון העירוני מימנכם. משך ההליכה הוא כ-5 דקות. המוזיאון נמצא בכתובת Opatička 20.

האתר הרשמי: המוזיאון העירוני של זאגרב.

היום השני: טיול רגלי בשמורת אגמי פליטביצה (Plitvice Lakes National Park)

השכימו קום ועשו את דרככם אל שמורת אגמי פליטביצה ברכב השכור. מומלץ להגיע אל הכניסה הצפונית של השמורה. כדי להגיע, צאו מזאגרב דרומה על גבי כביש מספר E65. צאו ביציאה מספר 3 לכיוון כביש מספר D1 והמשיכו לנסוע עליו עד שתגיעו לכניסה הצפונית של השמורה, למגרש החנייה Hladovina (כניסה מספר 2). משך הנסיעה הוא כשעתיים.

אם אתם מעדיפים – אתם יכולים להזמין סיור מאורגן מזאגרב לאגמי פליטביצהכך, תוכלו לטייל בנחת בלי להתעסק בתכנון הנסיעה.

כמה מילים על שמורת אגמי פליטביצה:

מוגדרת על ידי אוהבי הטבע והנופים כגן עדן של ממש. הפארק הלאומי אגמי פליטביצה ממוקם באזור ההררי של מרכז קרואטיה והוא הפארק הלאומי המפורסם והוותיק ביותר במדינה ובדרום מזרח אירופה. נוסד ב- 8 באפריל 1949. פליטביצה, הפארק הלאומי זה היה אתר הטבע הראשון שנכלל אי ​​פעם ברשימת המורשת העולמית של אונסק”ו בשנת 1979. יופי הטבע הבלתי נגוע הזה המשתרע על פני 300,000 דונם הוא ביתם של צמחים מוגנים רבים, כגון מיני הסחלב הנדירים, חיות בר כולל דובים, זאבים ו חזירי בר בשפע ביערות הצפופים של הפארק. האטרקציה העיקרית של הפארק היא 16 האגמים המחוברים ביניהם על גדות, בין האגמים בשמורה נמנים אגם גלובץ (Galovac), שנחשב ליפה מבין האגמים בשמורה, ואגם קוז’אק, הגדול ביותר בשמורה. בנוסף, תמצאו בשמורה עשרות מפלי מים בגבהים שונים ובעוצמות שונות. אם אתם מגיעים לאזור בחודש יוני, תוכלו ליהנות מכמות שיא של מים, ששוצפים במלואו עוצמתם.  בפארק מפלים ומערות מערות באורך של כ -7 ק”מ וגובה של כ -135 מ ‘.

האגם מושך קרוב למיליון מבקרים כל שנה.

אין אפשרות להיכנס עם הרכב לתוך שטח השמורה. תחנו בכניסה לשמורה ותשתמשו בתחבורה הפנימית, שמסופקת על ידי השמורה במסגרת כרטיס הכניסה. בכניסה לאתר תקבלו מפות מפורטות של המסלולים השונים ואפשרות להדרכה מקומית. ניתן לבלות יום שלם בשמורה, אך רוב המסלולים אינם עולים על 3-4 שעות.

דמי הכניסה סבירים ומשתנים בהתאם לעונה. מאפריל עד סוף חודש יוני ומספטמבר עד סוף אוקטובר המחירים גבוהים יותר. ילדים עד גיל 7 נכנסים בחינם.

שעות הפתיחה: בין השעות 8:00-16:00.

האתר הרשמי: שמורת אגמי פליטביצה.

בסיום יום הטיול שלכם בשמורת הטבע פליטביצה, חיזרו אל הרכב שלכם ועשו את דרככם אל העיר הבאה במסלול – זאדאר (Zadar). כדי להגיע, המשיכו על כביש D1 דרומה ולאחר מכן המשיכו על כביש D27 והמשיכו דרום-מערבה לזאדאר לפי השילוט. משך הנסיעה הוא כשעתיים.

הזמינו מלון בזאדאר

היום השלישי: מסיירים בזאדאר (Zadar)

את יום הטיול השלישי שלכם תבלו בעיר זאדאר, העיר החמישית בגודלה בקרואטיה. אם תרצו, תוכלו להצטרף לסיור מודרך ברחבי זאדאר

כמה מילים על זאדאר

העיר זאדאר היא אחת מהערים הידועות בקרואטיה, השוכנת לחופיו של הים האדריאטי. במאה ה-7 לפנה”ס, זאדאר, או בשמה הקדום, ג’דרה (Jadera), הייתה מרכז מסחר משמעותי עם היוונים והרומאים. במאה ה-2 לפנה”ס האזור כבר נכבש על ידי האימפריה הרומית, וזאדאר הפכה לקולוניה של הרומאים. עד היום, תוכלו לראות את חותמם של הרומאים על העיר. היום תוכלו לסייר בעיר ולגלות כיצד העיר משלבת בתוכה ישן וחדש בצורה מופלאה.

שימו לב – בעונות מסוימות של השנה המוזיאון לארכיאולוגיה נסגר מוקדם או שאינו פעיל בימים מסוימים, לכן ייתכן שלא תוכלו לבקר בו בעת הטיול שלכם, למרות שהוא נמצא בתכנית של היום.

בבוקר

תפתחו את הבוקר בביקור במוזיאון לזכוכית עתיקה (Museum of Ancient Glass)

במוזיאון המרתק הזה, שנמצא בתוך בניין משומר משנת 1877, תמצאו את אחד מהאוספים הגדולים ביותר של זכוכית עתיקה באזור הזה של אירופה. בין היתר, תוכלו למצוא במוזיאון אוסף גדול של כלי זכוכית מהאימפריה הרומית, כולל מגוון צנצנות, כוסות וכלי הגשה.

דמי כניסה זולים.

שעות הפתיחה: בחורף (מה-1 באוקטובר עד ה-14 ביוני) בימי שני עד שבת בין השעות 9:00-21:00, בקיץ (מה-15 ביוני עד ה-30 בספטמבר) מדי יום בין השעות 9:00-21:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעה וחצי.

הכתובת: Poljana Zemaljskog odbora 1.

תעברו דרך כיכר חמש הבארות (Five Wells Square)

בראשית המאה ה-15, זאדאר נמכרה לוונציאנים והם אלו שבנו את החומה, שרואים כאן, לקראת בואם של התורכים במאה ה-16. אבל, בשביל שיוכלו להתקיים בתוך העיר המבוצרת, הוונציאנים היו צריכים מים. זו הסיבה שהם הקימו את חמש הבארות האלה, שמחוברות כולן לאותו מאגר של מי שתייה. הבארות נותרו על תלן עד היום.

איך תגיעו? כיכר חמש הבארות נמצאת במרחק כ-280 מטרים מהמוזיאון לזכוכית עתיקה. כדי להגיע, צאו מהמוזיאון אל הרחוב הראשי והמשיכו בו דרומה עד שתגיעו לחומה ולפנייה ימינה לכיכר של חמש הבארות. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

תבקרו בארמון הרקטור (Rector’s Palace)

 ארמון הרקטור של זאדאר הוזכר בדפי ההיסטוריה כבר במאה ה-13. מאז, הוא עבר מספר רב של שינויים, כשהאחרון שבהם בוצעו ממש לא מזמן, בתחילת שנת 2017. היום, מתקיימים שלל אירועים מיוחדים בבניין ההיסטורי של ארמון הרקטור. מוצגים בארמון גם ארבעה אוספים מהמוזיאון הלאומי בזאדאר. בקומה הראשונה תוכלו ליהנות מהתערוכה המתמשכת, “סיפור בשישה סלונים”, שבה תעברו בין שישה חדרים שונים, בהם יספרו לכם על תושביה של זאדאר לאורך התקופות.

דמי כניסה זולים.

שעות הפתיחה: בחורף מדי יום בין השעות 10:00-20:00, בקיץ מדי יום בין השעות 10:00-22:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

איך תגיעו? המרחק מכיכר חמש הבארות לארמון הרקטור הוא כ-120 מטרים. כדי להגיע, צאו מכיכר חמש הבארות ועשו את דרככם צפונה על רחוב Petra Zoranića‏ עד לפנייה שמאלה לרחוב Trg Petra Zoranića‏. בהמשך תראו את הארמון מצד שמאל שלכם. משך ההליכה הוא דקות ספורות.

האתר הרשמי: ארמון הרקטור.

בצהריים

תעצרו לארוחת צהריים

קיימות מספר מסעדות בסביבה. אנו ממליצים על מסעדת Restaurant Groppo (בכתובת Široka ulica 22), שנמצאת במרחק קצר מכנסיית דונאטוס והפורום הרומי, היעדים הבאים במסלול שלכם. המסעדה מגישה מאכלי ים איכותיים וכן דגים ובשרים משובחים. במסעדה קיים גם תפריט לילדים. השירות ידידותי, האווירה נעימה, האוכל טעים והמחירים סבירים בהחלט. המסעדה פתוחה מדי יום בין השעות 8:00-00:00.

תעצרו לביקור בכנסיית סנט דונאטוס (St. Donatus’ Church)

לאחר ארוחת הצהריים, המשיכו אל הסמל הבולט ביותר של העיר זאדאר, כנסיית סנט דונאטוס. הכנסייה היא גם המבנה המפורסם ביותר בקרואטיה, שעומד על תלו מימי הביניים. הכנסייה הוקמה במאה ה-9 לספירה על ידי הבישוף דונאט. עד המאה ה-15 היא נקראה כנסיית השילוש הקדוש, אך לאחר מכן הוחלף שמה לכנסיית סנט דואנטוס, על שם מי שייסד אותה. קחו כמה דקות כדי להתרשם מהמראה החיצוני המרשים של הכנסייה המעוגלת ותעשו סיבוב קצר בתוך הכנסייה.

דמי כניסה זולים. הכניסה מילדים מתחת לגיל 10 היא בחינם.

שעות הפתיחה: בין השעות 9:00-21:00. ביולי-אוגוסט בין השעות 9:00-22:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

איך תגיעו? הכנסייה נמצאת במרחק של כ-550 מטרים מארמון הרקטור. כדי להגיע, צאו מהארמון והמשיכו באותו רחוב שבו באתם, אבל לכיוון השני, מערבה, עד שתראו את הכנסייה המעוגלת מצד שמאל שלכם. משך ההליכה הוא כ-10 דקות

תעשו סיבוב בפורום הרומי (Roman Forum)

ממש לפני הכניסה לכנסיית סנט דונאטוס ניצבת הרחבה של הפורום הרומי של זאדאר. הפורום של זאדאר הוא הפורום הרומי הגדול ביותר בקרואטיה. גודלו 95 מטרים על 45 מטרים. הוא הוקם על ידי הקיסר הרומי, אוגוסטוס, במאה ה-1. המבנים האדירים שהקיפו את הפורום בזמנו נהרסו במהלך רעידת אדמה, שפגעה באזור במאה ה-6, אבל המדרכה המקורית והמדרגות המקוריות של הפורום עדיין נותרו במקום. בנוסף, נותרו מההרס גם שני עמודים מונומנטליים מקוריים, שאחד מהם עדיין עומד באתרו המקורי. שוטטו בין השרידים השונים לפני שתמשיכו אל הפסקת הצהריים שלכם.

תבקרו במוזיאון לארכיאולוגיה של זאדאר (Archeological Museum Zadar)

לאחר שראיתם את השרידים של הפורום הרומי בשטח, הגיע הזמן לבקר במוזיאון, שבו תוכלו לראות את שלל הממצאים שנחשפו ונלקחו מהשטח של זאדאר וסביבותיה. בין המוצגים המרתקים ביותר נמנה פסל שיש של אוגוסטוס מהמאה ה-1, שמתנשא לגובה 2.5 מטרים.

מחיר כניסה זול. ילדים מתחת לגיל 10 נכנסים בחינם.

שעות הפתיחה: אפריל בין השעות 9:00-15:00, מאי ואוקטובר ימי שני עד שישי בין השעות 9:00-14:00, יוני וספטמבר בין השעות 9:00-21:00, יולי ואוגוסט בין השעות 9:00-22:00, נובמבר עד מרץ בימי שבת בין השעות 9:00-13:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

איך תגיעו? המוזיאון נמצא בסמוך לרחבה של הפורום הרומי.

האתר הרשמי: המוזיאון לארכיאולוגי של זאדאר.

בערב

אורגן הים וברכה לשמש (Sea Organ & Greeting to the Sun)

לקראת השקיעה, עשו את דרככם אל הקצה המערבי של הטיילת של זאדאר, שם תוכלו למצוא את “אורגן הים”, סדרה של מדרגות אבן בצורות שונות, היורדות אל הים. המדרגות התחתונות מאפשרות למים ולאוויר לחדור פנימה. זרמי המים והאוויר הללו מפעילים את האורגן ויוצרים את הקולות שבוקעים ממנו. כל צליל שמפיק “האורגן” הוא ייחודי, כי כל גל פוגע בקו החוף בצורה אחרת.

לא הרחק מאורגן הים נמצאת יצירה מרשימה נוספת, שנקראת “ברכה לשמש” (Greeting to the Sun). מדובר במעגל גדול של לוחות סולאריים על המדרכה, שנדלקים באורות מהבהבים כשהחשיכה יורדת על העיר. אם תעברו כאן באור יום, תראו כאן רק רחבה מעוגלת על הרצפה, ללא שום צבעים ואורות. מומלץ להישאר כאן כמה דקות, ליהנות מהמראות היפים ומהצלילים הנהדרים של האורגן הסמוך.

היום הרביעי: יום טיול בפארק קרקה (Krka National Park)

ביום הטיול הרביעי שלכם, קומו בשעה הנוחה לכם, אכלו ארוחת בוקר בנחת ועשו את דרככם ברכב השכור אל פארק קרקה, שנמצא במרחק כ-80 קילומטרים מזרחית לעיר זאדאר. כדי להגיע, צאו מזאדאר על כביש מספר E65 וסעו מזרחה עד ליציאה מספר 21 לכיוון Skradin‏ ובהמשך פנו ימינה לכביש D56. המשיכו בו עד שתגיעו ל- Skradin, שהיא אחת מחמש הכניסות אל הפארק. משך הנסיעה הוא כשעה. שימו לב שיש צורך בתשלום אגרה על הנסיעה במסלול זה.

אם אתם מעדיפים – אתם יכולים להצטרף לסיור מאורגן היוצא מזאדאר לפארק קרקה הכולל גם טעימות יין.

כמה מילים על פארק קרקה

הפארק הזה, שכולל שפע של אשדות ומפלי מים, נמצא סביב נהר הקרקה, שעל שמו הוא קרוי. הנהר ממשיך זרימתו מערבה לכיוון השמורה שבה ביקרתם לפני כיומיים, שמורת אגמי פליטביצה. בשנת 1985 האזור הזה הוכרז כשמורת טבע, בזכות המגוון העשיר של הצמחייה, הטופוגרפיה המרתקת והגיאולוגיה המרשימה שבמקום.

מסלול מומלץ

מהכניסה של Skradin אתם יכולים לצאת למסלול הליכה של כ-4 קילומטרים, שיוביל אתכם אל המפל הארוך ביותר לאורך נהר קרקה, שנקרא Skradinski buk, ונחשב לאחד מהמפלים היפים ביותר בקרואטיה. עם כניסתם לפארק, אל תשכחו לאסוף מפות של המסלולים השונים ממרכז המבקרים. אופציה אחרת להגיע למפל המרשים הזה היא באמצעות סירות של הפארק, שפועלות בין החודשים אפריל לנובמבר ומעבירות מבקרים מהכניסה ב-Skradin לאזור המפל.

דמי הכניסה משתנים בהתאם לעונה ויקרים יותר בחודשים אפריל עד יוני, ספטמבר עד אוגוסט ויולי ואוגוסט. ילדים מתחת לגיל 7 נכנסים בחינם.

שעות הפתיחה: שעות הפתיחה של הפארק משתנות בהתאם לעונה, אך לרוב הפארק נפתח ב-9:00 בבוקר ונסגר סביב השעה 16:00-18:00. לשעות הפתיחה המדויקות, אנו ממליצים להסתכל באתר האינטרנט הרשמי של הפארק.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין 4 ל-6 שעות.

בסיום יום הטיול שלכם בפארק קרקה, חיזרו אל הרכב שלכם ועשו את דרככם אל העיר הבאה במסלול – ספליט (Split).

כדי להגיע, צאו חזרה אל כביש מספר E65 והמשיכו בו מזרחה עד ליציאה מספר 25 לכיוון Split. צאו ביציאה והמשיכו על כביש D1 עד שתגיעו אל העיר. משך הנסיעה הוא כשעה. שימו לב שיש צורך בתשלום אגרה על הנסיעה במסלול זה.

תזמינו מלון בספליט

היום החמישי: ביקור בעיר ספליט (Split)

כמה מילים על ספליט: זוהי העיר השנייה בגודלה בקרואטיה והגדולה ביותר במחוז דלמטיה (Dalmatia). ההתפתחות של העיר החלה במאה ה-3, כאשר הקיסר הרומי דיוקלטיאנוס ציווה להקים עבורו ארמון מגורים סמוך ליישוב הרומי הגדול באותה תקופה, סלינה. 10 שנים לקח לבנות את הארמון המפואר הזה, ודיוקלטיאנוס חי בו עד יום מותו. במהלך המאה ה-11, העיר ספליט החלה לגדול ולהתפתח מסביב לארמון וזכתה למידה רבה של אוטונומיה עד שנכבשה על ידי הוונציאנים ב-1420. היום, ספליט היא עיר מרכזית בקרואטיה, עם מרכז ישן ומרכז חדש ונמל משגשג.

מומלץ להתחיל את יום הטיול מוקדם ככל האפשר בשביל להספיק כמה שיותר מהתכניות.

בבוקר

צאו במעבורת אל האי Brac

קיימים מספר רב של איים באזור של ספליט, שאליהם אתם יכולים להגיע באמצעות מעבורת, ביניהם גם האי Hvar. אנו ממליצים על האי Brac משתי סיבות עיקריות: קודם כל, יש כמה דברים נחמדים שאפשר לראות שם, ודבר שני, האי לא כל כך מרוחק מספליט, מה שיאפשר לכם להגיע אל האי, לטייל בו זמן מה, לחזור אל ספליט ועדיין יהיה לכם זמן לעשות סיבוב בספליט עצמה. המעבורת יוצאת מנמל המעבורות של ספליט ועושה מהלך של כ-50 דקות אל העיר סופטאר (Supetar) שבאי Brac. אנו ממליצים לכם להעלות על המעבורת את הרכב שלכם, כדי שתוכלו לנהוג בו גם בין אתריו השונים של האי. הנסיעה במעבורת היא במחיר סביר, גם אם מעלים רכב.

בעונת השפל המעבורת פועלת בין ספליט לאי Brac 9 פעמים ביום, ובעונת השיא 14 פעמים ביום. המעבורת הראשונה יוצאת כבר סביב 6:00 בבוקר והאחרונה סביב חצות. בשביל לדעת את השעות המדויקות, מומלץ להתעדכן באתר הזה.

אחרי שהגעתם לאי, תתחילו לטייל בין אתריו השונים. על האי קיימים מספר אתרים מעניינים. בשביל ליהנות מנקודת מבט פנורמית על הסביבה, אתם יכולים לעשות את דרככם אל הר Vidova Gora, שנמצא במרחק של כחצי שעה נסיעה דרומית לעיר סופטאר. מומלץ להתחיל את הטיפוס אל ראש ההר ב-Bol, שנמצא בצדו המזרחי של ההר, למרגלותיו. מסלול ההליכה משם אל הפסגה אורך כשעתיים. ההר נקרא על שם שרידי הכנסייה סנט וידו (St. Vido Church), שנמצאת כ-100 מטרים מהפסגה.

אטרקציה נוספת על האי הוא מנזר בלאקה (Pustinja Blaca). המנזר הוקם על ידי שני נזירים בשנת 1551, והיום מכיל למעלה מ-10,000 ספרים, שרובם הגדול נכתב לפני המאה ה-19. הטיפוס אל המנזר אורך כ-45 דקות. הכניסה בתשלום סמלי, הבניין והסיפור שמאחוריו מעניינים וההליכה אליו נהדרת מבחינה נופית, אך יש אומרים שקצת קשה.

בצהריים

אכלו ארוחת צהריים בסופטאר

קיימות מספר רב של מסעדות בעיר הקטנה. אנו ממליצים על מסעדת Restoran Punta (בכתובת ‎Punta 1‎‏), שמציעה תפריט מגוון וטעים ונוף יפה. השירות נהדר, האווירה טובה והמחירים בהחלט סבירים.

לאחר ארוחת צהריים, עלו על המעבורת הבאה חזרה לספליט.

לעת ערב, עשו את דרככם אל סלינה (Salona)

שרידי העיר העתיקה סלינה, שנמצאת צפון-מזרחית לספליט, למרגלות ההרים, הם מהאתרים הארכיאולוגיים החשובים ביותר בקרואטיה. היישוב סלינה נזכר לראשונה בתור יישוב אילירי בשנת 119 לפנה”ס. הרומאים כבשו את המקום בשנת 78 לפנה”ס והפכו את המקום למרכז האדמיניסטרטיבי של הפרובינקיה הרומית המקומית. היישוב החשוב איבד מגדולתו כאשר נכבש על ידי האווארים והסלאבים במאה ה-7.

את הסיור שלכם בעיר אתם יכולים להתחיל במוזיאון הקטן שבכניסה, שנקרא מוזיאון Tusculum. במוזיאון תוכלו למצוא מידע אודות הממצאים הארכיאולוגיים שהתגלו באתר ואודות צוות החפירה שחשף אותו. אתרים נוספים שתוכלו לראות בסלינה הם האמפיתיאטרון של סלינה וכנסיות שונות.

דמי כניסה זולים.

שעות הפתיחה: לכל אתר בסלינה שעות פתיחה משלו, כך שמומלץ להתעדכן באתר האינטרנט הרשמי של סלינה כדי לבדוק מהן שעות הפתיחה של האתרים שבהם תרצו לבקר.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשלוש שעות.

איך תגיעו? סלינה נמצאת במרחק כ-11 קילומטרים מספליט. כדי להגיע, סעו על D8 לכיוון סולין (Solin), ולאחר מכן פנו ימינה אל Ul. Stjepana Radića. משך הנסיעה הוא כ-25 דקות.

מומלץ להזמין סיור פרטי שיוצא מספליט לעתיקות סלינה

בערב

עשו את דרככם אל מצודת קליס (Klis Fortress

המצודה המרשימה הזו עומדת בראש הכפר המקסים, קליס, שנמצא לא הרחק מהעיר ספליט. המצודה קיימת כבר למעלה מ-2,000 שנים ועברה ידיים רבות לאורך ההיסטוריה שלה. האחרונים שניסו לכבוש אותה היו העות’מאניים במאה ה-16. היום, תוכלו לשוטט בין חדריה השונים של המצודה, לטייל בחצרות הפנימיים שלה והכי חשוב, ליהנות מהנוף המשגע שנשקף מראש המצודה. משם תוכלו לראות את כל האזור העירוני של ספליט, את הים האדריאטי ואת האיים השונים שנמצאים במרחב.

דמי כניסה סבירים.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

אם יש לכם עניין וזמן נוסף

מספליט יוצאים סיורים של חצי יום או יום שלם לאזור הלגונה הכחולה (Blue Lagoon), שנמצאת בין האיים Drvenik ו-Krknjasi. במהלך הסיור יש לכם אפשרות להיכנס אל תוך המים של הלגונה הכחולה, לשנרקל ופשוט ליהנות מהמקום הנפלא. חלק מהסיורים מאפשרים לכם לבקר לכמה זמן גם בעיר טרוגיר (Trogir), שהיא היעד הבא במסלול הטיול הזה. 

הזמינו סיור ללגונה הכחולה והאיים כאן

היום השישי: קפיצה לעיר טרוגיר (Trogir)

ביום הטיול השישי שלכם, עשו קפיצה לעיר טרוגיר, שנמצאת במרחק כ-30 קילומטרים מהעיר ספליט. כדי להגיע, צאו מהעיר על כביש D8 לכיוון מערב והמשיכו בו עד לפנייה שמאלה לכיוון Trogir. משך הנסיעה הוא כ-45 דקות.

אם אתם בעניין – הזמינו סיור מודרך בעיר העתיקה של טרוגיר.

כמה מילים על טרוגיר: העיר העתיקה של טרוגיר היא עיר קטנה וחביבה, מוקפת בחומה מימי הביניים, שמתאימה מאד לטיול יום קצר מספליט. העיר נכנסה לרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק”ו בזכות מצב ההשתמרות המופלא של מבניה העתיקים השונים.

בבוקר

תתחילו את היום בתצפית מטירת קמרלנג’ו (Kamerlango Castle)

המבנה המרשים של הטירה נבנה בתחילת המאה ה-15 על ידי הוונציאנים ששלטו באזור. במשך זמן מה, המקום שימש כארמונו של המושל. במהלך חודשי הקיץ, מתקיימים בחצר של הטירה המפוארת אירועים ופסטיבלים שונים. תוכלו לעלות לאחד ממגדליה של הטירה כדי ליהנות מנוף המשגע שנשקף ממעל.

דמי כניסה זולים.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.

לכו אל מגדל השעון המפורסם (Clock Tower)

זוהי אחת מנקודות הציון המפורסמות ביותר של טרוגיר. בעבר, מגדל השעון היה חלק מכנסיית סנט סבסטיאן, אך היום הוא עומד בפני עצמו. על המגדל תוכלו לראות גם את הפסל “צדק”, שעוצב בשנת 1471. קחו כמה דקות כדי להתרשם מהמגדל לפני שתמשיכו ליעד הבא.

איך תגיעו? המרחק מהטירה למגדל השעון הוא כ-400 מטרים. כדי להגיע, צאו מהטירה אל רחוב Hrvatskog proljeća 1971 ולאחר מכן המשיכו מזרחה על הטיילת הצמודה לים עד לפנייה שמאלה לרחוב Obala bana Berislavića. בפנייה הבאה פנו ימינה ולאחר מכן פנו שוב ימינה לרחוב Trg Ivana Pavla II. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו לרחבה של מגדל השעון (בכתובת Trg Ivana Pavla II). משך ההליכה הוא כ-5 דקות.

תעשו סיבוב בקתדראלת סנט לורנס (Cathedral of St. Lawrence)

ממול למגדל השעון נמצאת הקתדראלה המרשימה של סנט לורנס, שנבנתה בין המאות ה-13 וה-15. הכנסייה נבנתה על ידי הוונציאנים ששלטו בעיר באותה תקופה, וזו הסיבה שתמצאו שני אריות מגולפים באבן עומדים משני צדי הדלת המפוארת. בתוך הקתדראלה תמצאו שפע של יצירות אמנות מרהיבות וקישוטים שונים, שאופייניים לכנסיות. עשו סיבוב קצר בכנסייה לפני שתמשיכו אל הפסקת הצהריים.

בצהריים ובערב

אכלו ארוחת צהריים

אנו ממליצים לכם לחזור באותה דרך שבה באתם, לאורך הטיילת, לכיוון הרכב שלכם ובדרך לעצור באחת מהמסעדות הרבות הפזורות לאורך הטיילת.

המשיכו אל חוף הים Okrug Gornji

החוף, שידוע גם בתור “חוף קופקבנה”, הוא חוף ים יפהפה, הממוקם כ-3 קילומטרים דרומית לטרוגיר ומשתרע על פני כ-2 קילומטרים. לאורך החוף תוכלו למצוא מגוון פיצריות, בתי קפה וברים, כך שאתם יכולים להישאר כאן כמה שעות וליהנות כאן מארוחת ערב על חוף הים. אל תשכחו להביא בגד ים וקרם הגנה או אם תרצו, שמן שיזוף.

איך תגיעו? אספו את הרכב שלכם במקום שבו השארתם אותו וצאו מהאי של טרוגיר דרומה על רחוב  Clovski Most. לאחר חציית הגשר, פנו ימינה לרחוב Obala kralja Zvonimira, שהופך לרחוב Lučica, שהופך לבסוף לרחוב kralja Tomislava. המשיכו ברחוב זה ישר לאורך קו החוף עד שהוא הופך לרחוב Šetalište Stjepana Radića. המשיכו בו עוד מעט עד שתראו את חוף הים מימין. משך הנסיעה הוא כ-10 דקות.

אופציה אחרת

אם אתם מעוניינים לחוות חוף ים אחר, אתם יכולים לעשות את דרככם אל חוף Pantan. זהו חוף ים קצר יותר מ-Okrug Gornji, באורך כחצי קילומטר בלבד, אבל גם הוא יפהפה ומתאים מאד למשפחות עם ילדים. חוף הים הזה נמצא צפון-מזרחית לעיר העתיקה של טרוגיר.

בסיום יום הטיול, עשו את דרככם מטרוגיר אל העיר הבאה והאחרונה במסלול שלכם – דוברובניק (Dubrovnik). כדי להגיע, צאו מהעיר טרוגיר ועלו על כביש E65 לכיוון מזרח. צאו ביציאה לכיוון D425 והמשך פנו ימינה אל כביש D8. המשיכו בכביש זה עד שתגיעו לביקורת גבולות, שכן אתם תחצו לכמה רגעים בין קרואטיה לבוסניה (אין צורך בוויזה, רק בדרכון). לאחר הביקורת, המשיכו בנסיעה ישר על הכביש עד שתגיעו לדוברובניק.

הזמינו מלון בדוברובניק

היום השביעי: מעבירים את היום האחרון בדוברובניק (Dubrovnik)

כמה מילים על דוברובניק: זוהי אחת מהערים המרכזיות בקרואטיה, שממוקמת בקצה הדרומי של המדינה לצד הים האדריאטי. העיר העתיקה של דוברובניק היא אחת מהמרשימות ביותר בקרואטיה, שעומדת על תלה מאז המאה ה-13. היום, דוברובניק ידועה לא רק בזכות העיר העתיקה שבה, אלא גם בתור אחד מאתרי הצילומים של סדרת הטלוויזיה המצליחה, “משחקי הכס”.

קראו את המדריך השלם שלנו לדוברובניק

בבוקר

שוטו במעבורת אל האי Lokrum

במרחק כ-10 דקות שייט מהעיר דוברובניק נמצא האי המקסים הזה. לפי האגדה, אונייתו של ריצ’ארד לב-ארי התנפצה בסמוך לאי הזה בשנת 1192, כשהוא חזר ממסעות הצלב, והוא עצמו נשטף אל חופו של האי הזה. הוא רצה להקים כנסייה במקום שהציל את חייו, אבל תושביה של דוברובניק שכנעו אותו להקים את הכנסייה בעיר עצמה ולא על האי.

השייט על המעבורת הוא בתשלום זול יחסית.

שעות הפתיחה: בין השעות 10:00-16:00.

איך תגיעו? אתם יכולים להגיע באמצעות מעבורת שיוצאת מהנמל בעיר העתיקה של דוברובניק בכל שעה עגולה מ-10:00 בבוקר ועד 15:00 בצהריים. שימו לב שהמעבורת האחרונה שיוצאת מהאי אל העיר דוברובניק היא בשעה 16:00. משך השייט הוא כ-10 דקות בלבד.

שימו לב – האי פתוח לביקורים רק בין אפריל לנובמבר. בחודשים אחרים, תצטרכו לוותר על הביקור במקום.

בקרו בגנים הבוטניים של Lokrum ותשחו קצת לאורך החוף של האי

עם הגעתכם לאי, אתם יכולים לעשות את דרככם ברגל אל הגנים הבוטניים הנפלאים, שכוללים מגוון רחב של צמחים כולל מספר רב של עצי דקל, אקליפטוסים וקקטוסים. רוב הצמחים נשתלו בגן במאה ה-19. בגנים תוכלו למצוא גם את הריסותיו של מנזר בנדקטיני עתיק, שנבנה במקום בימי הביניים.

לאחר הביקור בגנים הבוטנים, אתם יכולים לחזור חזרה אל קו החוף ולבחור לכם נקודה נחמדה, שבה תוכלו ליהנות מהחוף הנפלא של Lokrum. קיימות מספר נקודות שבהן אתם יכולים לשחות ולעשות שנורקל.

בצהריים

תחזרו לעיר דוברובניק באמצעות המעבורת.

אכלו ארוחת צהריים בעיר העתיקה. קיימות אינספור מסעדות בעיר העתיקה. אנו ממליצים על המסעדה הצמחונית, Nishta (בכתובת Prijeko bb). המסעדה מציעה תפריט מגוון של מנות צמחוניות, שמתחלף מדי יום. המחירים סבירים, האווירה אינטימית והשירות ידידותי.

תעשו סיבוב סביב חומות העיר העתיקה של דוברובניק (City Walls)

לאחר ששבעתם מארוחת הצהריים, עלו אל חומותיה המרשימות של העיר העתיקה. אתם מוזמנים לעשות את דרככם לאורך טיילת החומות היפה, שאורכה כ-2 קילומטרים, וליהנות מהנוף המרהיב של העיר, שנשקף מכל עבר.

ההליכה מסביב לחומות אורכת כשעתיים.

דמי כניסה סבירים.

שעות הפתיחה: מינואר עד מרץ, נובמבר ודצמבר בין השעות 10:00-15:00, אפריל, מאי, אוגוסט וספטמבר בין השעות 8:00-18:30, יוני ויולי בין השעות 8:00-19:30, אוקטובר בין השעות 8:00-17:30.

איך תגיעו? חצו את העיר העתיקה ממזרח למערב לאורך רחוב Stradun ותגיעו לרחבה של המזרקה הגדולה של אונופריו (Great Onofrio’s Fountain). שם קיימת הכניסה הראשית לחומות העיר העתיקה. משך ההליכה מצד אחד של העיר לצדה השני הוא כ-5 דקות.

בקרו במוזיאון החורים לאתנוגרפיה (The Rupe Museum)

לקראת סופו של הטיול שלכם בקרואטיה, בקרו במוזיאון הקטן הזה כדי ללמוד עוד קצת על התרבות המקומית ועל תושביה של המדינה היפה הזו. המוזיאון ממוקם במבנה האסם הישן של העיר ומציג בתוכו מספר מוצגים מעניינים, ביניהם מלבושים מסורתיים ותצלומים ישנים שמראים את תושבי האזור.

דמי כניסה סבירים וכוללים כניסה גם למוזיאונים נוספים.

שעות הפתיחה: בקיץ – רביעי עד שני בין השעות 9:00-22:00, בחורף – רביעי עד שני בין השעות 9:00-16:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.

איך תגיעו? המרחק מהשער דרכו נכנסתם לחומה עד למוזיאון הוא כקילומטר אחד. אם ירדתם מהחומה במקום שבו התחלתם, אתם יכולים ללכת לאורך רחוב Stradun ממערב למזרח ובסוף הרחוב, פנו שמאלה והמשיכו ישר, עברו את הגשר ולאחר מכן המשיכו ישר על רחוב Ul. Erana Supila. המשיכו ברחוב זה עד שתראו את המוזיאון מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.

בערב

עלו ברכבל לראש הר Srd

אין דרך טובה יותר לסיים יום טיול מאשר בתצפית, ואין תצפית טובה יותר באזור מאשר התצפית שמראש הר Srd. ברגע שתגיעו אל ראש ההר, תוכלו לעשות מסלול הליכה מסביב לפסגה ולהשקיף על הסביבה מכל זווית אפשרית. אם יש לכם זמן, מומלץ להישאר לשעת השקיעה.

מחיר הנסיעה ברכבל הוא סביר עד יקר.

שעות הפתיחה: משתנות בהתאם לעונה. לרוב, הרכבל מתחיל לפעול סביב השעה 9:00 בבוקר. שעת הסגירה של הרכבל נעה בין 16:00 לחצות, תלוי בעונה. התעדכנו בשעות הפתיחה המדויקות באתר הרשמי של הרכבל.

איך תגיעו? לראש ההר ניתן להגיע ברכבל. המרחק מהמוזיאון לתחנה התחתונה של תחנת הרכבל הוא כ-600 מטרים. צאו מהמוזיאון אל הרחוב שממנו באתם והמשיכו בו מערבה. ממש לפני החומה תיתקלו בשתי פניות ימינה. קחו את הימנית ביותר והמשיכו במעלה הכביש עד שתראו פנייה ימינה. במזלג הבא, פנו שמאלה ואז המשיכו ברחוב עד הפנייה הבאה שמאלה. אתם אמורים לראות את תחנת הרכבל משמאלכם. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

האתר הרשמי: הרכבל של דוברובניק.

זהו. הגיע הזמן לעלות על הטיסה הביתה. מקווים שנהניתם בטיול שלכם בקרואטיה!

מקורות שימושיים לתכנון הטיול שלכם

הזמנת טיסה

השתמשו באתר קיאק כדי למצוא טיסות במחירים משתלמים. המחירים המוצגים באתר הם מחירים סופיים ואין הפנייה לגורם שלישי. 

הזמנת לינה

מומלץ להשתמש באתר בוקינג כדי להזמין מלונות בחו”ל. ככל שמזמינים יותר פעמים דרך בוקינג, כך אתם זוכים להנחות גדולות יותר על הלינה שלכם.

אם אתם יותר בעניין של אכסניות, אתם יכולים לחפש באתר Hostelworld שמתמחה בלינות מהסוג הזה. 

קבלו >> טריק מיוחד שיכול לחסוך לכם מאות ואפילו אלפי שקלים בהזמנת לינה!

הזמנת פעילויות ואטרקציות

אתם יכולים למצוא מגוון רחב של פעילויות ואטרקציות באתר ויאטור ובאתר GetYourGuide. הסיורים המוצעים הם בשפה האנגלית ותוכלו לבחור את הסיורים בעלי הדירוג הטוב ביותר כדי להבטיח איכות. 

ואל תשכחו ביטוח נסיעות!

אנו ממליצים לקרוא אודות ביטוח נסיעות לחו”ל לפני שאתם מזמינים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם